Nem tudom, hogy innen keresett-e D. Gyöngyi e-mailben (porszívó ügyben)?
Bocsi csak itt tudok válaszolni, mert nem jó a t-online e-mailem fogadása, nem jeleníti meg a feladó címét. Már megváltoztattam másik e-mail címre, onnan tudok válaszolni is!
Hm, félek, hogyha víz éri azt a papír HEPA-t szétmállik. Most jó merev, kemény, de a víztől gondolom megpuhulna. Szerintem nem kockáztatok, inkább használom amíg a kimeneti oldalon tiszta, utána kicserélem (remélem nem két-három hónap múlva lesz ez) :):)
Mind a két oldala hófehér? Mert az enyémen, azon az oldalon, ahol a levegő ráfújódik már látszik a használat nyoma. A kimenő oldalon a microfilter előtt természetesen (pár használat után) még szép fehér. :):)
És egy HEPA szűrő kb. mennyi ideig használható? Bírja legalább 1 évig? (az enyém a kimeneti oldalon van) Hogy állapítom meg, mikor kell cserélni?
Azért a porzsák nélküli készülék nagy előnye, hogy nem büdös!
Mint már írtam a régi gépem új porzsákkal már a második használat után telefújta bűzzel a lakást. Egyszer vettem bele illatosítót, amit fel kellett szívni a zsákba. Gondoltam (laikus módon) megoldódik a helyzet. Hát nem! Illatosító + alapbűz = elviselhetetlen büdös!
Igen tudom azok a fránya atkák még döglötten is ártalmasak :(
Nem vagyok tisztában azzal, hogy a HEPA szűrő pontosan mit is jelent. Ebben a mosható szűrő egy szivacs féle, egyik oldala sima, másik oldala dudoros, alatta egy dupla műanyag féle (nagyon apró lyukú) szűrő, ez a kettő mosható. A kimeneti oldalon található (szerintem ez a HEPA) keretben egy hullámos papír (fehér) kinézetű szűrő, mögötte egy microfilter (fekete) ezek nem moshatóak.
Találtam egy jó oldalt, ahol porszívókhoz lehet alkatrészt, szűrőt, tartozékokat venni. Elküldték a porszívóm szervízkönyvét, abban minden alkatrész (rajzos ábra) megtalálható. Minden apró kütyüt, tartozékokat külön-külön, szűrőt stb. meg lehet hozzá venni. Nagyon részletes ábra, tényleg a legapróbb tartozék megvehető hozzá.
Milyen mosható szűrőről van szó, hepáról?? Mert a mosható hepa szűrőt max. 3-4 x lehet mosni, utána kuka. De nem is szabad, hogy gyorsan piszkolódjon, odáig már kevés cucc jut el...
Gőzölés UTÁN is muszáj megint átporszívózni a felületet, mert a döglött atka is allergizál!
A kis Samuval nekiestem a kanapénak, fotelnek, ágynak! Te jó ég, hogy mit szedett össze?! Szerintem még a lisztnél is finomabb világos szürke port. Állítólag ez az atkaürülék, ami allergizál. Utána a gőzgéppel kigőzöltem az ágyat (meg a gyapjú ágybetétet). Remélem sikerült az atkaállományt egy kicsit megritkítani :):)
Nem tudom nálatok, hogy van, de nálunk a takarítás (pedig a szőnyeget már lecseréltem lamináltpadlóra) és a mosogatás sosem fogy el. Ha az ember egész nap csinálná, akkor sem érne véget!
Azért ezzel a kis géppel egész más a takarítás, mint a régivel volt :)
Nem tudom a mosható szűrő meddig bírja majd, de én kimosom minden használat után. Annyi por van benne, hogy nem bírnám mégegyszer tisztítás nélkül használni.
A 9150-esben is vannak elérhetetlennek tűnő helyek, szerintem több is, mint a mostanidban. Én a KIKA pénztár előtti bazárjában vettem egy vékony üvegmosó kefét, de például a Lidl-ben is vettem már hasonlót, de az dupla hosszú és mivel vékony drótos, ezért lehet hajlítgatni. Ezt használom cumisüvegmosáshoz. A kikás a porszívóé.
Nyáron egyszerűbb volt, a kerti csapnál jó nagy sugár mellett könnyebb volt kimosni.
Amúgy meg, mintha nemrég vettél volna egy gőzcsudát....próbáld meg azzal. Majd egyszer én is megpróbálom, ha lesz nekem (valaha).
Ma hírtelen felindulásból (mivel már nagyon takarítani kellett volna, de a régi géptől pedig már kiráz a hideg) elindultam porszívót venni. Találtam olyan vizeset, amilyet kinéztem a net-en. Megnéztem közelebbről. Hát valóban nem nyerte el a tetszésemet! Én azt hittem a vízre és nem a vízbe! fújja a levegőt! Ez szerintem nem mindegy. Ha belefújja a vízbe, akkor az egyfolytában bugyog és csapkod össze mindent, főleg a szűrőt, ami belelóg a tartályba. Na azt aztán valóban nem lehet egyszerű kitakarítani, a sok vizes cucctól.
Nem jártam csak két helyen. Gyorsan döntöttem. Vetten egy Samsung SC-4550-es kis gépet. Porzsák nélküli, kétkamrás portartály, mosható szűrő, kimenő levegőt HEPA 11 szűri, szívásszabályozás állítható, nem hangos. Tartozék viszont csak 2 van, egy állítható fej (szőnyeghez v. padlóhoz) és egy résszívó fej, amin van egy levehető kefe. Alacsony fokozaton ezzel a kis kefés fejjel szépen lehet port törölni v. abroszról morzsát szívni. Első használat után meg vagyok vele elégedve :) A kb. 1,5 négyzetméteres szőnyegemet végre normálisan kitakarítottam. Rengeteg port szedett össze a padlóról és a kőről (akkor mi lehet ott, ahol szőnyeg is van!)
Azért megtaláltam a negatívumot is :):) A portartályban sok a zeg-zug, ahova nem lehet semmivel elérni, és a víz sem mossa ki onnan a port, ez egy idő után elég csúnya lesz majd, de ez legyen a legkevesebb baja.
Remélem rendszeres használat után is elégedett leszek vele!
A dobozán az áll, hogy 1500 W, tartálya 500 ml, 2,75 Bar.
Tartozékai: 2 db hosszabbító cső, 1 ablaktisztító fej (gumilehúzós) 1 felmosófej (microszálas felmosóruhával) 1 gőzsűrítő fej, amire rá lehet csavarozni a kis kerek kefét (kis kefe 2). Felmosáskor szárít is, minimálisan marad nedves a kő. A tartozékait nem lehet a gépbe tárolni. (Ez egy kis gömböc, kerekekkel) A két nyél+gégecső kb. 2,5 m plafon magasságot simán eléri.
A tartozékok az aukcióban feltett képeken is jól látszanak.
(megjegyzem az áll rajta Made in China, persze fel van rajta tüntetve a Holland cím is, de egyébként az ADIDAS-on is az áll, hogy Made in China) Én desztillált vizet tötök bele, hogy ne legyen vízköves, nálunk nagyon kemény a víz! Nekem olyan járólapom van, amiben apró mélyedések vannak, szépen megáll benne a kosz. A kiskefés sűrítővel gyönyörűen kitisztítható, nagyon minimális víz marad utána. Meg vagyok vele elégedve, bár nincs összehasonlítási alapom a nagyobb nyomású gépekkel.
Egy baja azért van! Kínai műanyagszagú a gőz! :D:D Remélem idővel elmúlik!
Ha nagyon nagy szívóerő nem annyira lényeg, akkor nyugodtan vedd meg az Electrolux zcx 6440-et, ez "topicporszívóként" nagyon bevált az elődjével, a zcx6205-el együtt.
TArtályos, nincs porzsák macera, hepa 12 szűrő van benne, SEMMIT nem ereszt vissza, allergiásoknak is tökéletesen bevált, nekünk is.
Hepa mosható, 3-4 átöblítést kibír, nem lehet észrevenni, hogy csökkenne miatta a szívóerő, ami egyébként nem csak kőpadlóra és laminált parkettára elég, de szőnyegre is tökéletesen megfelel, vannak szőnyegeink is.
Vagy ami még nagyon bejött itt, az szintén egy tartályos samsung, a típusszámot mindig elfelejtem, nagya-nak van olyan, kérdezz rá nála.
Nekem egy olyan gépre van szükségem, ami nem fújja tele a lakást porral és bűzzel!
Jelenleg egy Simens takarítógépem van (nem mai darab). Új porzsákkal is büdös van takarítás után. Azért gondoltam vizszűrős gépre, mert a víz talán jobban megköti a szagot és az apró port.
A víztartályon kívül mit kell még elmosni takarítás után?
A topic-ból egyáltalán nem tudtam leszűrni, hogy melyik gép is lenne megfelelő! Volt már "imádkozós Lux" meg más egyebek. Talán a Mile volt az amit mindenki elismert (csak épp az ára egy kicsit nem nekem való)
Hát akkor a Quellésről tényleg lecsúsztam! Meg kellett volna fogadnom a tanácsot.
Solac lv 1500-asat sem forgalmaznak már. Metro újságban láttam múltkor másmilyeneket, de bizonytalanok és kevesebb kiegészítőt adnak hozzájuk, mint ezekhez.
Közben kiderült, hogy a Q-ésnek Aigger a márkája. Esetleg valaki megy Hollandiába? :-)
Lehet, hogy a kacsaváltozat a nyerő?? Na, most már én sem tudom.
Nos én sem szivesen gondolok vissza arra, hogy milyen boldogan vettem meg a vinchit. A fiam és a férjem allergiások a fiam a poratkára is. Addig minden nap végig porszívóztam a lakást pillanatok alatt. Hát ezzel a porszívóval a hozzáfűzött remények elszálltak. Soha többé nem vennék vízszűrős porszívót.Valóban minden pontosan úgy van, ahogy az előttem szóló leírta. Most azért olvasom el az elejétől a topikot, hogy ne járjak mégegyszer így.