Idezet a kb 10 hozzaszolassal lejjebb linkelt cikkböl:
Sűrűn előforduló hiba ezeknél a rendszereknél a hozamszabályzó-szelep (3) elkoszolódása, megszorulása. Mint föntebb írtam, ez a rendszer már a nagynyomású szivattyú üzemanyag-ellátásának szabályzásával változtatja a rail nyomást - ez az úgynevezett igény oldali szabályzás. Oszcilloszkóp nélkül a mágnesszelep működését megvizsgálni lehetetlen.
Ez pld. egy lehetseges problema forras...
Namost harom lehetseges valasztasod van:
1. Nyomod tovabb a verdanak, amig megy.
2. Talalomra alkatreszeket csereltetsz valaki szakival több-kevesebb penzert, bizonytalan vegeredmennyel.
Sziasztok! Egy kis segítség kellene,2004es accordom van 2.2es dízel. Mostanában elkezd rángatni 110-120nál négyesből gyorsítva. Most délután jöttem vele pályán melózni,3-4et rángatott és megállt menet közben. Félre álltam ,vártam 1-2percet újra indítottam és mintha semmise történt volna megy mint a golyó.Vízhőfok olajszint rendben és semmi rendelleneset nem hallani a motortérből ami eltérne. Csak a motorvisszajelző most világít de idáig ezt se dobta ki hibának.Ez volt az első eset hogy megállt menet közben. Szerintetek mi lehet a hiba? Olajcsere,szűrők,üzemanyag szűrő cserélve.
Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat!
Valoszinü hogy a kormäny se fog ugy visszaforogni magätol mint eddig. Mivel kiljebb kerülnek a kerekek, igy a futomü geometriäja is megvältozik. A kerekcsapägyak is nagyobb terhelest kapnak, hamarabb tönkremennek...stb.
Inkäbb maradj a gyäri felni meretnel. Esetleg ha a gyäri mintäzat nem tetszik, akkor keress jo minösegü utängyärtottat abban a terhelhetösegben, mint a gyäri, ami a kedvedre valo.
Van egy 2011-es Accord Tourerem (gyári állapot, újonnan vettem). Szeretnèk venni 18-as szettet. A gyári mérettől nem térek el, de az ET számtól igen.
A gyári mèret: 8x18 ET 55. Azt szeretnèm kérdezni, hogy a 8x18 megtartásával az ET 40 vagy 45 jó lehet még? Magyarán, ha a felni belső és külső széle 1cm-rel, vagy 1,5 cm-rel kijjebb kerül az okoz-e problémát, vagy bármilyen èrezhető negatív változást? A gyári gumi méretet megtartom (235/45 R18).
Szia! Talán Hondacco néven olvashattad máshol,ha igen, én voltam,mert hajtott a kíváncsiság.Mivel ott is az önindítóra tippeltek így ebben maradtam,de én, én vagyok:).Na,de ma voltam üzemanyagszűrő cserén és ott is megkérdeztem a szerelőmet,Ő is azt mondta,hogy szét kell szedni,pucolni,zsírozni és kész.Ha meg valaki nem reagál a kérdésére adott válaszra,az az Ő baja.
Az en ötletem az, hogy mutasd meg egy olyan valakinek, aki ki tudja olvasni es ertelmezni a hibakodokat. Autojavito föosztaly, diagnoszta alosztaly...
Amugy gugli a baratod, ha beirod a hibakodokat csak ugy siman, akkor fogsz talani leirasokat. Igaz ugyan, hogy valoszinüleg nem fogod öket erteni, tehat elörebb sem leszel, raadasul a hibakod nem mondja meg a problema okat sem, tehat tovabbi hozzaertö vizsgalodast fog igenyelni a dolog...
Ezert kellene szakit keresni a problemahoz, nem egy forumon erdeklödni.
Sziasztok. Accord 7.gen ‘05 2.2 Diesel. Már 2 szer megcsinálta a hibát. Odalépék neki olyan 4 ezer fordulatnal vagy szerviz üzemmódba kapcsol és nem add le annyi erőt vagy teljesen le állítja a motort. Mind a kétszer check lámpa felvillan és az izzitó jel is. P0087 és a p1065 hibára panaszkodik.Az üzemanyag szürőt most cseréltem ki nem rég. Valakinek van valami ötlete?
Nálam is volt ilyen . Néha csinálta, néha nem...A szerelő szétszedte az önindítót. Kitakarìtotta ,zsìrozta és azóta oké! Állítólag tele volt kuplung porral.
2003as accord 2.0 benzines, a napi elso inditasnak fura hangja van, mintha rainditanek a jaro motorra. Mi lehet a problema? azota csinalja amiota huvosebb van.koszi
Akkor megprobalom a Blueprintet. Termeszetesen en sem ugy gondoltam, hogy gyakran kell majd kerekcsapagyat cserelni, de nem szeretnem, hogy 10-en 20-on ezer km utan beszarjon.
Tojassal a talpam alatt 7.5l/100 km hozhato, de a realis fogyasztas inkabb 8-8.5l kozott van. Varosban 1-1.5l-rel tobb szokott lenni a fogyasztas.
A valtonak mindig is volt egy kis hangja (ha kinyomom a kuplongot akkor teljesen elmulik az a kis surlodo hang) mar eleve igy vettem a kocsit, de azota sem valtozott a helyzet.
Ami eddig problema volt az autoval az a nagynyomasu kormany szervocso... engedte magabol az olajat kb 4 helyen (teljesen elerett a cso). Az ki lett csereve, azota jo :)
huzd ki a kapcsolot, oldalán van egy bajonettzáras égöfoglalat, cseréljed ki benne a rizsszem izzot és jo lesz
VSC, lámpamagasság, elakadáskjelzo, söt a toloteto konzolja (nekem exe volt) is világot ha bekapcsolod a lámpát..én mindenhol kicseréltem, sebvalto kulisszában....
Vettem már ezt-azt Blueprint márkától, elégedett voltam...a Japanpartsot a szerelő topicban a szakik leszólják, szerintük csak nevében japán.
Magánvéleményem általában az, hogy majdnem mindegy, melyiket veszed.Minden gyártónak, átcsomagolónak lehetnek jó és kevésbé jó alkatrészei. Másfelől ahány ember, annyi felhasználói profil, amelyik alkatrész sosem fogy el az egyiknél, az esetleg évek alatt is többször is cserélődhet a másiknál. És hát kerékcsapágyat sem gyakran kell cserélni az autókban....
De ha már egy sokat futott 6.gen Accord az alany: benzin,olaj fogyasztás, váltócsapágyak terén mi a tapasztalat?
2003-as 7.gen Accord 2.0-ás kombi autómon, a fényszóró magasság állító és az elakadásjelző nincs megvilágítva,ha bekapcsolom a lámpát akkor sem világít.Szerintetek ez így jó? Köszi.