Keresés

Részletes keresés

klsderm Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1943
Kedves Mindenki!

Danita2-nek

Az 1761-es és az a körüli hozzászólások már foglalkoztak ezzel a témával.
Nagyon lecsupaszítva: ha 200 Euro-s gépekkel véglegesen lehetne szőrteleníteni, akkor nem lehetne a 100 000 Euro-s készülékeket eladni. És a százezres sem visz mindent!

Veolia-nak

A bőr három rétegből áll: hám, irha, bőralja. A hámban és az irha felső harmadában helyezkedik el szőrszál és szőrtüsző. A bőralja vastagsága egyénként változó, a szőrtüszőhöz nincsen köze. Lefordítva, akármilyen vastag zsírpárnát is „visel” valaki, a szőrtüszők mindig ugyanabban a magasságban helyezkednek el, tehát a szőrtelenítési technika ugyanaz.

A szőrszálakat hagyja megnőni és ne borotválja le.

Évivel (20 569 27 62), az asszisztensnőmmel beszélje meg, hogy hogyan szeretne jönni. Jöhet csak vizitre, de vizitre és kezelésre is egyből.

Kádárdr
Előzmény: Danita2 (1942)
Danita2 Creative Commons License 2008.03.06 0 0 1942

Sziasztok Mindenki és Üdvözlöm a doktor Úrat!

 

Azt szeretném tudni, mit szóltok, illetve szól az új, ún. Epila laser, otthoni használatra kifejlesztett,- állítólag tartós- szőrtelenítő géphez?( Én már megrendeltem ugyan, de van rajta visszavásárlási garancia.) A választ előre is köszönöm: Anita

 

Veolia Creative Commons License 2008.03.06 0 0 1941

Tisztelt Doktor Úr!

 

Szeretném megkérdezni, hogy a hascsíknál mennyire függ az eredmény attól, hogy mekkora "úszógumija" van az egyénnek:) esetleg ilyenkor mélyebben vannak a szőrtüszők?

 

Már igencsak fontolgatom, hogy elmegyek Önnhöz egy konzultációra, s ebből kifolyólag már a szőrök szemöldökcsipesszel való kiszedését már mellőztem, és a kérdésem az lenne, milyen hosszúak legyenek a szőrszálak, amikor Önhoz megyek.

 

A konzultáció alkalmakor esetleg már az első kezelés is megtörténhet?

 

Köszönöm válaszát! 

bodza80 Creative Commons License 2008.03.01 0 0 1940
Kedves Doktor Úr!

Remélem nem tűnt úgy a hozzászólásom, mint akinek az Ön szenvtelenségével lenne baja, ellenkezőleg, a hozzáállással, tájékoztatással, teljesen elégedett vagyok! És reménykedem az eredményben is! A kezdetekhez képest valamennyi eredmény már van is, így reménykedem a továbbiakban is!

Csak annyit akartam írni, hogy nekem nagyon fájt a kezelés, bár ez akkor ott, látszódott is rajtam. (Tényleg, itt nem lehetne használni Lidocain sprayt vagy injekciót, amilyet a fogorvosok - bár ott kisebb területet kell érzésteleníteni - használnak?)

A bőröm-szőröm sajnos ilyen, ennél úgy tűnik mindenki jobban jár, szóval másokat biztatok arra, hogy bátran fogjanak bele!
Én viszont töredelmesen bevallom, hogy kicsit félve megyek a kezelésekre!

Üdvözlettel

Bodza
Előzmény: klsderm (1939)
klsderm Creative Commons License 2008.03.01 0 0 1939
Kedves Mindenki!

Dcarter4-nek

Többféle fájdalomcsillapító krémet kipróbáltunk már a fénnyel történő epilációnál. Kezdetben volt és van az EMLA nevű krém, mely drága, nem kiadós és a használata körülményes, lassú, sokszor allergia alakulhat ki.
Minden bőrgyógyász az évek alatt összegyűjt, kipróbál különböző receptúrákat. Mindenkinek van magisztrális (saját maga által összeválogatott alkotórészekből álló) receptgyűjteménye. Ezekkel van tapasztalata. Nekem is van egyfajta bőr érzéketlenséget adó keverékem, ami gyorsabb, mint az EMLA. Az a tapasztalatom, hogy a villanó fénykezelésnél nagyon jól alkalmazható, ugyanakkor a mélyebbre ható diódalézer kezelésnél alig hatásos.


Bodza80-nak

Az Ön bőre, szőre igazi kihívás. Világosbarna, szőke (vöröses beütéssel), vastag szőrszálak, néhol duplán nőve, ugyanakkor a bőr sem teljesen fehér, finoman világos tejes kávébarna színnel keverve. A szőr és bőrszín között alig van eltérés. Itt minden energiát (dióda, RF) csaknem a maximumra kell emelni. Ez nagyon ritka. Általában csak az egyik energiát emelem, a másikat alacsony szinten tartom.
A kezelés alatt sokszor szenvtelennek, kérlelhetetlennek tűnhetek, de a feleségem látja igazán rajtam a gyötrődést, a kezelés után a „lefövést”, hogy mennyire megvisel, hogy nap, mint nap kellemetlenséget, fájdalmat okozok. De a tapasztalatom azt mondja, ha elkezdem sajnálni a pácienst, és lejjebb veszem az értékeket, úgy a kezelés végeztével az eredménnyel elégedetlenek lehetnek. Ez hasonló, mint a gyermekgyógyászoknál, hogy biztosan és hatásosan be tudják adni a csecsemőknek a vénás injekciót, azt úgy teszik, hogy a kicsit megcsípve, pofozgatva megríkatják, ezáltal a koponyán lévő erek kiduzzadva jobb célponttá válnak az injekció beadásához.
Remélem, a végeredmény kárpótolni fogja.

Ritamuller-nek

A combon lévő szőrt ne borotválja le, hadd tudjam megvizsgálni. A szőke szőrt el tudom tüntetni, a pihét nem.

Nothin.at.all.-nak

A szemhéj felett (közvetlen a szemöldök alatt) lévő kis ereket el lehet tüntetni ELOS módszerrel, a szemhéjon tudomásom szerint nem lehet az akár 2-4 mm mélyre is lehatoló módszerrel kezeléseket végezni.
Olyat láttam már, hogy a szemhéj alá, a szemgolyóra a golyóhoz idomuló fémlemezt tettek be, és így védve a szemet. Ezután sugarazták be lézerrel (nem ELOS-szal) a szemhéjat. De ez egy klinika, több szakma együttes munkáját igényli.


Kádárdr


bodza80 Creative Commons License 2008.02.29 0 0 1938
Hát, olvasom itt a doktor úr bejegyzését, hogy még senkinek nem kellett abbahagyni a fájdalom miatt a kezelést, én bizony töredelmesen bevallom, hogy alig bírtam ki! Engem is intim területen kezel a doktor úr, és bizony inkább a szülést vagy a fogorvost választom!

Persze mondta, hogy egyedi eset vagyok, nem nagyon haladunk, ezért erősre állította a gépet, ennek következtében úgy zokogtam a kezelőasztalon, mint egy kisgyerek.

Az eredmény remélem kárpótol majd a szenvedésért.

Nem elrettentésképp írtam, ez csak egy tapasztalat, mások lehet, hogy rosszabbra számítanak, és kellemesen csalódnak, de én tényleg nem számítottam ennyire rosszra...
ritamuller Creative Commons License 2008.02.27 0 0 1937

hello mindenki!

 

Nagyon áll a fórum. Nincs itt senki?

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.23 0 0 1936
Kádár doktorhoz lenne olyan kérdésem, hogy ez az ELOS alkalmazható szemhéjon? (nem a szőrtelenítés:)
Mert azt olvastam, értágulatra is jó. Nekem a szemöldököm alatt vannak vastag kilátszó kék erek, ami elég csúnya, meg apróbb pirosak is a szemhéjamon. Lehet ezt a kezelést szem körül alkalmazni vagy túl vékony ott a bőr?
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.22 0 0 1935

Jelentem, megvolt az első kezelésem Kádár doktornál! Eredményekről még ugye korai nyilatkozni, de annyit leírhatok, hogy a fájdalmat illetően rosszabbra számítottam. Abszolút kibírható - persze fájni fáj, főleg ugye intim részeken, gondolom máshol talán nem annyira. Dehát elektrolízis után ugye már nem érhetett nagy meglepetés (az azért jobban fáj, de másképp).

 

Az nagyon tetszett, hogy minden információt elmondtak, ami kellett, előtte, utána és a kezelés közben is. Mindig tudtam, mi fog történni, nem féltem. Figyeltek rám, bírom-e, jól vagyok-e, kedvesek voltak, a doktor és az asszisztens is. És a hűtés, az nagyon király volt! :))) Ez sokat segített, utána sem volt égő érzésem, csak egy picit érzékenyebb volt a terület, ennyi.

 

Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy milyen lesz, ha kihullik az első adag, és hogy milyenek nőnek utána vissza. Csak az a kár, hogy most 2 hónapot kell várni a következő kezelésig, dehát ez van, nem szabad elsietni. Egyszer csak elfogynak majd a szőrök :) A következő kezelés után újra jelentkezem egy beszámolóval.

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.22 0 0 1934

- Szorítsd a karfát

- gondolj valami másra, pl. arra, hogy jeges vízben fürdesz ;)

 

Igazából agyban dől el minden. Az elején én is féltem, izgultam, nagyon rossz volt, még borogatást is kellett rám tenni :)) De aztán rájöttem, hogy nekem jobb úgy, hogy ha fekszem a kezelőágyon, úgy nem megy ki a vér a fejemből és nem leszek rosszul. De ez mindenkinél más, van, aki ülni szeret.

 

Ahogy írtam neked mailben is, a Lidocain spray némileg segít a dolgon, de a fájdalmat kikerülni sajnos nem lehet.

Előzmény: ^^Riana^^ (1933)
^^Riana^^ Creative Commons License 2008.02.22 0 0 1933
?ert a fazont nemlehet elektroval megcsináltatni és azt csinálja neki kádárdoki.


Olyan kérdésem lenne aki voltmár kirke elektrosánál ha kezelés előtt bevennék vajon fájdalomn csillapitot akkor kevésbé fájna vagy van erre bárminemü trükk hogy csökkentsük a fájdalomérzetet?
Előzmény: hkri (1911)
myrtill82 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 1932
Szia!
köszi!
megpróbálok visszaolvasni,ahogy időm engedi,de azért a te tapasztalatod is érdekelne!
(toth.mirtilleva@chello.hu cimen érsz utol)
Előzmény: dcarter4 (1931)
dcarter4 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 1931

Szia!

 

Igazság szerint vissza kellene olvasnod ezen a fórumon, és akkor elég sok véleményt megismerhetsz.

 

Ha az én véleményre vagy kíváncsi (amit már ismertettem a fórumon is), akkor e-mailen megbeszélhetjük.

Előzmény: myrtill82 (1930)
myrtill82 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 1930
Sziasztok!
Elég "kezdő" vagyok a témában,és tanácsot szeretnék kérni,hová érdemes menni ha lézeres szőrtelenítést szeretnék,ugyanis neten rengeteg helyet találtam.Kinek van tapasztalata?Először hónalj szörtelenítést szeretnék,és jo lenne ha valaki kb. árat tudna mondani,mert szinte mindenhol azt irják h a kezelt terület nagyságától függ.
Köszi előre is a segítségeteket.
ritamuller Creative Commons License 2008.02.20 0 0 1929

Köszönöm a válaszát Doktor Úr, akkor jön anyukám is.

 

Még egy kérdésem lehetne? A combom egy részén elől és kívűl csak pihés szőke szőrszálak vannak. Azt is leborotváljam kezelni kell ott is?

Köszönöm

Üdvözlettel:

Rita

Előzmény: klsderm (1926)
alma37alma Creative Commons License 2008.02.19 0 0 1928

Kedves Doktor Úr!

 

Köszönöm válaszát!

Nagyon lelkes lettem a bőrfiatalítás miatt. Megvárom míg lekopik a barnaság rólam, s megkeresem Önt.

 

Üdvözlettel:

Alma

 

 

 

Előzmény: klsderm (1925)
dcarter4 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 1927

Kedves Doktor Úr!

 

Az lenne a kérdésem, hogy a fájdalomcsökkentő krém nem alkalmazható a lézernél, az csak az ipl géphez jó? Vagy milyen területhez és géphez lehet alkalmazni?

Vagy netán ezzel veszít a hatékonyságból a kezelés?

klsderm Creative Commons License 2008.02.18 0 0 1926
Kedves Ritamüller!

Örülök, hogy örül. Az első néhány kezelés tényleg nagyon látványos, de a neheze még hátra van. Az egész szőrtelenítési procedúra eléggé hullámzó lefolyást ad. Majd a következő kezeléskor beszélünk erről is.

Az Ön kezelésénél a fájdalomcsillapító krém használata nem ajánlott.

Az édesanyjának azt javasolom, hogy kísérje el Önt a következő kezelésre, és ott beszéljük át a teendőket részletesen.

Kádárdr
Előzmény: ritamuller (1924)
klsderm Creative Commons License 2008.02.18 0 0 1925
Kedves Alma!

A gép automatikusan mér, kijelzi az értéket a monitoron, de az állítás a kezelő személy dolga. A gép egyfajta ajánlást ad, mely „kezdő” fokozatnak felel meg, melyet felül lehet (szoktam) bírálni.

Az érzéstelenítő krém lényegesen csökkenti a fájdalmat, a villanófény kezelésnél most is rendszeresen használom.

Nem fordult még elő, hogy a fájdalom miatt a kezelést abba kellett volna hagyni. A kezelés fáj, kellemetlen, de a nagy többség a kezelés után azt mondja, hogy rosszabbra számított.

Bőrfiatalítást lehet hasfalon alkalmazni. Erre speciális gépek, kezelőfejek vannak. Lehet alkalmazni megereszkedett tokánál, karnál, fartájon, combokon, stb.

Kádárdr
Előzmény: alma37alma (1923)
ritamuller Creative Commons License 2008.02.17 0 0 1924

Kedves Doktorúr!

 

A napokban ahogy nézegettem a kezelt területen a szőrt nagyon megörűltem mert látom hogy KIHULLIK!! Nagyon sok kihullott már és nagyon boldog vagyok mert ha ezek tényleg nem nőnek már vissza akkor ez a kezelés tényleg fantasztikus.

A fan kezeléssel egy kérdésem lehetne? Olvastam hogy érzéstelenítő krémet lehet használni. Azzal csökkenne a fájdalom? Tudom hogy 1-2 perc az egész meg végülis kibírható de mégiscsak nagyon érzékeny területen van.

Édesanyám is kedvet kapott az első eredményeket látva de ő az arcát szeretné szőrteleníteni és az lenne a kérdése hogy az első vizitre mekkora kell hogy legyen az arcon a szőr? Csak azért mert látható helyen van és nem kellemes ugy emberek közé mennie napokig.

nagyon várom a következő kezelést.

Üdvözlettel:

Müller Rita

alma37alma Creative Commons License 2008.02.15 0 0 1923

Kedves Doktor Úr!

 

Olvasgattam a fórumot és megnéztem ezzel a témával foglalkozó honlapokat is. Intim szőrtelenítésre készülök. Ezzel kapcsolatban az a kérdésem, hogy az intimterületen változó a bőrszíne - ahogyan ezt ön is írta -, a változásnál az ön által használt gép automatikusan vált, vagy ezt az átállítást a kezelőnek kell-e elvégeznie?

Az érzésteleníítő krém mennyire csökkenti a fájdalmat?

Előfordulhat-e, hogy a kezelést félbe kell szakítani, mert a páciens nem bírja tovább a fájdalmat?

Nem ehhez a fórumhoza tartozó kérdés, de talán megválaszolható: a bőrfiatalítást lehet-e alkalmazni hasfalon is (terhesség alatt kissé patyhüdté vált bőr; annyira nem, hogy érdemes lenne plasztikáztatni)?

 

Előre is köszönöm válaszát!

Alma

 

 

 

 

Előzmény: klsderm (1922)
klsderm Creative Commons License 2008.02.15 0 0 1922
Kedves Cicus21!

A szőrdoki honlapomon írom, hogy a bőrgyógyászok 6 bőrtípust és ehhez társuló szőrzetszínt különítenek el. Sokkal árnyaltabb a kép, és ennek megfelelően a szőrtelenítési eljárások is bonyolultabbak. Vannak gépek, melyeken a bekapcsoló gomb mellett 3 féle erősséget lehet csak állítani és vannak, melyekkel úgymond „egyénileg” a páciens bőrtípusához, az anatómiai helyhez, a napozási szokásokhoz állíthatjuk az értékeket. És vannak olyan kezelőfejek is, amiket a bőrre nyomva visszajeleznek, megmérik a villantás után a bőr ellenállását, felmelegedését, és ezt a kijelzőn megmutatják. Még most is sok szőrtelenítéssel foglalkozó honlapon tagadják, hogy a szőke, vagy vörös szőrszálat lehet sikeresen epilálni, vagy akár nyáron is lehet fénnyel kezelni a pácienst. Ehhez kellenek a bonyolultabb gépek, melyeken a gépbeállítással megpróbáljuk a páciens adottságaihoz a legalkalmasabb értékeket hozzárendelni.

Még egy gondolat: az egyszerű gépek is kitűnően beválnak az ideális páciens (fekete szőrzet, fehér bőr) kezelésére. Amikor hozzám jön a páciens és mondja, hogy milyen sötét a szőrzete, és világos a bőre, tehát a saját bőrét mintegy „ideális” csoportba osztja, döbben meg, amikor az asszisztensnőmet áthívom, és bemutatom, hogy az ő bőre az ideális. Ez igazából nem gond, hanem a baj az, amikor a szőrtelenítéssel foglalkozó „szakember” is rosszul osztályozza a páciens bőrét és olyat is elvállal, melyhez kifinomultabb gép kellene.

Kádárdr
Előzmény: cicus21 (1917)
pintohorse73 Creative Commons License 2008.02.15 0 0 1921
na, látom a téma vagy túltárgyalt, vagy csak leült a fórum:-) igazából bajuszra kéne az Epila...
cicus21 Creative Commons License 2008.02.15 0 0 1920
Koszi szepen,dcarter4:)Eddig nem is figyeltem hogy 'potyogtet-e',de most kulon rafogok kerdezni.
Előzmény: dcarter4 (1919)
dcarter4 Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1919

Elvileg előtted kéne állítani a gépet.

Laikus szemmel nézve én mindig azt látom, hogy a Doktor Úr "pötyög" egy csomót a gépen, mielőtt elkezdi a kezelést. Sőt, minden terület előtt állít valamit rajta. És még 1-1 próbalövést is csinál, ilyenkor kiír a gép egy értéket, és Ő eldönti, hogy az jó-e.

Előzmény: cicus21 (1917)
pintohorse73 Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1918
Sziasztok,
Elnézést ha már tárgyaltátok a témát de tudna segíteni valaki nekem?
Nézegettem az Epila Laser szőrtelenítőt, van valakinek tapasztalata vele?
Műkődik? Megéri?

előre is köszönöm a válaszokat!

Pinto
cicus21 Creative Commons License 2008.02.13 0 0 1917

Koszonom a gyors valaszt!

Lenne meg egy kerdesem:a gepet elottem kene beallitsak,nem?Eddig meg sosem lattam,hogy allitottak volna rajta valamit kezeles elott,vagy lehet,hogy en nem vettem eszre?Akkor erre is rafogok kerdezni kezeles elott.

 

Cicus21

Előzmény: klsderm (1914)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.12 0 0 1916
Igen, sajnos annyira nem volt időpont, hogy kénytelen vagyok, így legalább nem lógok a munkából. Az este 6-os időpontok nagyon be voltak telve, csak még egy héttel később lett volna, és én már nagyon türelmetlen vagyok, mert szúr :)
Előzmény: klsderm (1915)
klsderm Creative Commons License 2008.02.11 0 0 1915
Kedves Krike87!

Ha loti-futi munkahelye van, akkor az állandó finom dörzsölés sem jó. Ha nyugodtan, értem alatta szellősen tud ülni egész nap, úgy nem kell szabadnapot kivennie.

Utána nem szokott probléma lenni.

Tényleg reggel 7-re jön? Ez szörnyű!

Kádárdr
Előzmény: Törölt nick (1892)
klsderm Creative Commons License 2008.02.11 0 0 1914
Kedves Cicus21!

Bármilyen fénnyel történő szőrtelenítést választunk, bármilyen fegyverünk is van, egyben biztosak lehetünk: ami nincs, amit nem látunk, azt nem lehet elpusztítani. A tárunkban hat golyó van (általában ennyi számra vállalunk szőrtelenítést), akkor minek lövünk olyankor, amikor a vad nem látható?
Tehát a kérdésére válaszolva, akkor menjen vissza, amikor kinő a szőr. A többi mind szemfényvesztés.

Kádárdr
Előzmény: cicus21 (1901)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!