Hát eléggé le volt punnyadva! Másfél éven keresztül állt egy udvarban a szabad ég alatt. De ennek megfelelően nem volt drága. Aztán kicsit át is lett építve, Audi80-as kilincsek és csomagtartó-ajtó bedeszkázás. Ez gyárilag 129 LE, de most nem tudom mennyi lehet, mert nemrég rakattam fel REMUS rendszert(katalizátor egyenlőre maradt!). A GTD Golfokat elég könnyű megpiszkálni. Persze hozzáértő kell hozzá, de a gyorsulásin is szokott leni egy I-es dízel Golf, ami egy sor nagyobb kategóriás autót ver!
Nekem nem volt semmi gond a hátsó fékemmel még eddig, kivéve, hogy hátsó féknyerget cseréltünk alapból, mikor raktuk össze. A tárcsafékessel sokkal nehezebb kézifékest csinálni, mert nehezebben áll be a fék hirtelen berántásra.
A én autóm is kezd most már normálisan kinézni, de hát ez a böjtje, ha az ember lepukkant autót vesz.
Olyan rossz állapotban volt, hogy szét kellett szedni és kikasztnizni? Nekem pont ez tetszett meg, hogy 12 évesen nem kell hozzányúlni a kasztnihoz. Vagy át lett építve? Hány lovas? A múlt héten láttam egy II-es GTD Golfot, két körön négyet vert volna rám!
Most volt hátsó-fék cserén, állítólag nagyon nehéz a kéziféket jól beállítani. Igaz ez? Még a végén hátra dobféket rakok.
Ettől függetlenül elégedett vagyok az autóval, de a puritánsága idegesít.
Ha leveszed az akksit, akkor lenullázódnak a napi számlálók és az óra, de az össz km-t megtartja!
Egyszer (még rossz volt a műszer és nem volt a helyén!) eldurrant a fűtésradiátorom. (Típushiba!:() Akkor eléggé felment a vízhőfok és valószínűleg ekkor éghetett egy kicsit át a tömítés. Akkor még nem gondoltam rá, de utána kicseréltük a radiátort és pár napra rá megint eldurrant. Akkor kezdtünk gyanakodni, hogy a tömítés rossz és beledolgozik a fűtésrendszerbe a motor (iszonyat nyomás volt a fűtésrendszerben!). Aztán 2 hete sikerült kicserélni a hengerfejtömítést (síkoltattam a hengerfejet is!) és azóta nincs probléma a fűtésemmel!
Egyébként tavaly novemberben vettem és teljesen szét lett kapva, kikasztnizva és újrafújva, majd összerakva! kb január közepe óta használom a gépet! a fogyasztás nekem is hasonlóan alakul (9-10l között), bár egyszer sikerült 12,5-ös átlagot kicsikarnom belőle egy 50 km-es szakaszon!:)))
Nekem nem kat-os.
Köszönöm a tippet, de akkor ez elfelejt mindent, ha leveszik az akksit? Mindenesetre hétvégére megvan a programom:)
Lehet, hogy én is megpróbálom a szerelővel összetöretni :)) Ez jó ötlet.
Mióta használod? Ezek szerint nem sok gondod volt vele. Hengerfejtömítést miért kellett cserélni?
Nekem 89-es szintén digit műszerfalas GTi 16V kat.
Én eddig első lengéscsillapítókat, mindenféle szíjakat, olajakat+szűrőket, hátsó ablaktörlő motort fűtésraduiátort, hengerfej-tömítést és digit műszeregységet cseréltem. A műszer igyen volt, mert a szerelő összetörte és kifizette amit vettem!:))
A km számláló nekem is nullázódott néha. Ez akkor történhet ha nem kap tápot a műszer. Esetleg nézd meg a csatlakozót, hogy jól van-e bedugva és nézd meg, hogy nincs-e valami más is rádugva a műszerfal biztijére, mert nekem a rádió azon volt és mióta át van kötve direkt tápra nem nullázódik magától:!))
1988-as. Digit műszerfalas, ezzel van egy kis problémám. A KM számlálója néha nullázódik. Augusztusban vettem, cseréltem lengéscsillapítót, kuplungot, vez.mű láncot, vízpumpát. Kuplungozni nem kellett volna, de a gyújtáselosztóból pont rá folyt az olaj.
És Neked?
Igazad van a megbízhatósággal kapcsolatban. Szerintem egy ilyen idős autónál teljesen lényegtelen dolog a statisztika. Itt már az számít, hogy az előző tulaj(ok) mennyire hanyagolták el. Ebből a szempontból teljesen mindegy milyen autót veszel. Jót kell(ene) kifogni. Talán annyi előnye van a német autóknak, hogy olcsóbb az alkatrész, így talán kicserélik ami feltétlenül szükséges. Bár itthon szinte mindent elhanyagolnak. Sajnos (tisztelet a kivételnek).
Aaz autó: ez egy GTI, 16 szelepes. Csak Budapesten használom, 9 literrel el lehet járni, ha kibírja a lábad. Ebbe a 9 literbe belefér egy-két fruti. Jól megy, tudja merre van az előre. Jó autó, eddig nem sok probléma volt vele (kopp-kopp).
A legnagyobb hátránya a fapadossága. Itt elsősorban nem az extrákra gondolok. Az ülések, kárpitok anyaga szerintem lehetne finomabb anyagból (nem azért mert eszem őket) .
Ha kifogsz egy jó példányt, szerintem jól jársz vele.
Most milyen autód van?
Igen érdekelne néhány dolog a GOLF II-röl mert nekem igazából a IV közül ez tetszik a legjobban viszont nemtudom érdemes e megvenni egy mondjuk 14-15 éves GOLF II-t. Mert sokan mondják,hogy megbízható meg nagyon jó de azért az a 1x év elég sok... Tudnál írni egy kicsit az autódról? Milyen motor van benne mennyit fogyaszt,pár pozitivumot/negatívumot? Köszi!
Kiváncsi vagyok életben marad-e a topic.
Nekem egy Golf II-m van,csak erről tudok tapasztalatokat mondani. Ami szerintem jó dolog, hogy 12 évesen sem rohad, ami a Golf I-nél nagyon ritka (bár az enyém töretlen). Valószínű alkatrészileg is jobb a helyzet, az I. kezd kihalni (szerintem).
Ha érdekel részletesebb véleményem, írj!
VW GOLF tulajdonosok és fanatikusok hozzászólásait várom,mik az autók pozitivumai, negatívumai? Melyik típus a legjobb és miért? Érdemes e még GOLF I-et venni vagy a felújítása drágább lenne mintha GOLF II-t vennék?