"Ezt a térkép frissítés elég furi dolog: Gyors, megvárós olajcserére vittem a kocsit és közölték, hogy a térkép frissítése legalább 4 óra alatt megy végbe. Ennyi időm nem volt, így majd az 1 napra leadós szervízkor fogom kérni."
Megtörtént végül a navi frissítés?
A navi nyelve magyar lett? És a friss térkép verziója/dátuma?
Egyébként nekem is ezt a 4 órát mondták, meg azt, hogy majd ősszel, amikor 1 éves (2016.X gyártás) lesz az autó, csak akkor tudnak ingyenesen frissíteni. De 4 óra kell hozzá.
Mikor kérdeztem, hogy nem lehetne-e az SD kártyát egyszerűen egy frissebbre cserélni vagy az új térképállománnyal felülírni azt, akkor azt választ adták, hogy nem tudják, mert az az autó része, és ők nem cserélhetik.
Mekkora bullshit - akkor az olajat meg a szűrőket miért cserélik...?
Egyébként tudja valaki, hogy ha az SD kártya állományát (7 GB) fölülírnám egy újabb verziójú térképállománnyal, akkor az működne úgy?
Szerintem elvileg kéne.
A fedélzeti egység magyarítása már vélhetően nagyobb falat lehet.
Én vettem. 1.5 évesen, karácsonykor vettem az autót, téli gumi nélkül, és vállalható kompromisszumnak tűnt a tesztek alapján a Crossclimate gumi. Azóta próbáltam tesztpályán, jó volt.
Én áprilisban voltam a Lurdynál 5 éves szervizen. 4 Lurdys és egy Wallisos pecsét van benne. Múlt héten voltam az M6-nál garanciális javításon (kuplung kapcsoló csere). Nem volt gond a kocsi "előéletével", de a munkafelvételkor mondták, hogy rákérdeznek a KMH-nál.
Szia! Teljesen igazad van az illesztésekkel kapcsolatban, nekem volt még Skodám, Citroenem, mindegyiknél volt hasonló probléma. Az a véleményem, hogy magasabb árkategóriás márkáknál tűnnek csak el ezek, fényezési hibák is gyakran előfordulnak.
Köszi! Valaki ismeri a Gödöllői, vagy a XVI. kerületi KIA szakszervízeket? Sajnos az előző autómnál voltak gondjaim a szakszervízekkel. Nem cserélték le amit kellett, sőt jártam úgy is, hogy a felszámlázott pollenszűrőt be se tették!
az ott a szabónál 2008-ban volt, most nemtom mi a helyzet, de a fő probléma már akkor is az volt hogy a város pont túlsó végén voltak, óra mire oda átvergődik a zember és ez a helyzet azóta se javult a lurdy-nál a standard szerviz (crdi-vel) 35-40 körül volt, ha bemondtad a "ceedclub" varázsszót érden meg 50 fölött, de már nem emléxem pontosan mennyi a probléma csak az, hogy a lurdy márkaszerviz mivolta azóta kétségessé vált, erről itt lentebb írtak...
A leállításkor hallható fémes csattogásra azt mondták, hogy a DSG váltó rendezkedik még akkor, annak a hangja, teljesen üzemszerű. Ám legyen, remélem igazuk van és nem valami elátkozott helyen fog szétesni valami :-)