nem, de engem a tetőforma, at oszlopok, oldalüvegek bmw-re emlékeztetnek, kicsit olyan mintha egy mondern 3000 csi lenne... de ha már adtad az ötletet, lemegyek piát venni... Castrol Magnatec 10W-40 A3/B3 - ról valami vélemény valaki?
Azé egy-két helyen elég gagyi, de legalább már óvatos a hírszerkesztő és nem úgy dobja be a közösbe, hogy "lencsevégre kapták a legújabb középmotoros bmw szupersportkocsit egy titkos bajor raktárban".
El tudnád küldeni a cikkszámát, mert megrendelném a kecskeméti szervízben, nekem az van a legközelebb.
Ez miatt a tömítés miatt csinálhat nagyon erős nyikorgó hangot? Mert a nehéz kormányzás egyértelmű a nyomásveszteség miatt, de a hangja néha brutális volt!
Huuuu, hát ha lesz Győrben topik tali, akkor oda elviszem az elektromostető mechanikámat és csinálok egy lego versenyt, ki tudja frankón összerakni :-))))))
hogy a búbánatban sikerült neked a kör alakú e46os patentet az e36os ajtókárpitba gyömöszölnöd?? ugyanis az e36os patent vége, ami az ajtókárpitba megy az kikönnyített, szinte csak be kell forgatni, míg az e46é meg teljes kör... nehezen menne bele a kb: 2mm-rel kisebb lukba... :-(
Én is szervezgetem, de itt Győrben. Nem akartok eljönni ide? Itt tényleg vagyunk páran... Épp szombaton beszéltem LaciTDS(?)-sel, ő is benne van, meg rajta kívül sztem még van 2-3 ember így kapásból? Hmm?
SOS segítségre lenne szükségem: ´96 318TDS szervoszivattyúm behalt. Szétszedtem, ami a lényeg: Fémes kopást semmit sem láttam, de a közepén, ahol széthúztam a gumi/műanyag tömítés elnyíródott. Az a probléma, hogy 2 hét múlva jönne meg Bárdinál az új és nekem sürgős lenne. Volt-e már ilyen problémátok? Esetleg lehetne vhol tömítést kapni?
Hát ugye attól függ hogyan nézzük: meteorológiailag szép napos időt, teológiailag: a jóisten szép autókat is tud teremteni, csillagászatilag: nem sokat, legfeljebb napfoltokat, katonailag: zárt udvar, jól védhető, kriminológiailag: az a vacak faajtó nem sokat ér, és még sorolhatnám :-)
én csak tapasztalatot tudok írni, többiek nyilván máshogy vannak vele... fent tudod valszeg tartani, ha a 80-nak legalább a harmadát a kocsira szánod (kérdés mennyit benzinezel havonta)
hétvégén hazamentünk az asszonyhoz Nyíregyházára,hát emberek..megint konstatáltam mennyi tahó van az utakon,és hogy a Suzuki vs. BMW milyen is élőben..
szépen megyek M3-ason nyugodt 130-140 körül, utolérek egy Suzit ami 110-zel cammog,megelőzöm megyek tovább.. na onnéttól kezdve nem tudtam levakarni,megelőzött,majd belassított.ezt eljátszottuk párszor, majd megelégeltem és gáz. persze ő is..nem akart elengedni. 170 fölött maradt le,utána meg villogatott meg stb... hát...értelmi szinte megvolt..mire jó ez..
nem tört el nekem egy se, de ezek kis műanyag patentek, sose lehet tudni, meg pénzbe se nagyon kerülnek. a 13-as az a gumi harang, gondolom víz elleni védelem. lehet. azt nem rendeltem, de már megbántam, mert van amelyik szakadt, meg egy hiányzik is :( az ablaktörlőhöz csavarlazító spray fog kelleni.
Köszönöm szépen a választ, a fenntartás költsége azért foglalkoztat, mert az általam számolt fix fizetésem kb: 80.000 pénz körül lesz, igy ebből kell gazdálkodnom valahogy, igy a hitel is nagyrészben kilőve esetemben:( Régi leharcolt kocsit nem akarok annyira, mivel arra a gatyám is rámegy, igy a megoldás egyenlőre rejtély előttem:(
Laci318tds! Köszönöm a segitséget! Mire irtál anno adigra bealudtam,aztán elmentem a halakhoz. Ezért reflektálok most. Akitől a kereket megakartam venni ki van kapcs a teloja,gondolom túl hosszú a hétvége.Majd reggel probálom,mert két napja nem megy.
51711977677 itt a 9-es ha kell segítség, szólj, pont két hete cseréltem, mert a talin beszóltak, hogy nem elég fekete :) ablaktörlőket kell levenni, 6 gombot lecsavarni, aztán ahogy letéped a rácsot, még 4 picike patent fog szétugrani. ezt mind jobb előre megrendelni: 51718153561 6db a kicsit nem tudom melyik lehet, kép alapján a 12es-13as de azt meg nem hozza :( talán akkor a 10es? 4db
Nekem a 18-asomon is gyárilag M kormány, váltógomb van, szóval a cérnával nincs gond))))) De cabrioból nem is kell M3, inkább egy 28ia, az m3 az legyen inkább kópé..
Ha már a fenntartás kérdése ennyire foglalkoztat, relatív sokba van. Most a kérdés mi a relatív sok. Én1,4-ért vettem a 25-ös kópét, most kb 2,3-ba van. Kicseréltem rajta minden olyan régi napszívta, kopott vagy nekem nem tetsző dolgot újra. Valaki ugyanúgy megveszi 1,4ért a nagybetűs BMW-t és szívja a fogát, ha a kötelező olajcsere és szűrők után kipengeti sírva a 30 rugót. - Úristen....30 ezer? Ilyen sok?....Na az ilyen ne is vegyen BMW-t. Meg az sem, aki azon filózik, hogy BMW legyen de 8 alatt fogyasszon. Egy ilyen kocsival a vezetés minősége kerül előtérbe. A lényeg, ha rászánod magad a vásárlásra, legyen 500 rugó az ár (bár ez elég olcsó, valószínű baja is van bőven), legyen még a pénztrácádba ugyanennyi és rendbe van a kocsid.
Ha sikerül eladnod annyiért a cabriót, és ilyen szép 3.2-es M3 cabriót találsz,mint a 18, akkor meglesz a hőn áhított +2 hengered. Ahhoz már ilyen cérna jár szériában:)
Sziasztok, nekem lenne néhány kérdésem...lehet, hogy egy- kettő elég bután fog hangzani! Nemrégkezdtem el melózni ténylegesen fizum nem túl sok, de a Bmw- k elég nagy hatást tettek rám, így letettem a voksom amellett, hogy venni akarok eggyet egy kis időn belül. Kérdésem a következő lenne: mennyiért lehet kb. venni egy 316- os e 36- os 1.6 bömbit, ami reális ár, és reálisan jó állapot tartozik hozzá? Mert nézelődtem, láttam 500.000 Huf- ért, meg jóval drágábban is. A másik kérdés, hogy mennyibe kerül egy ilyen kocsi fenntartása? Válaszotok előre is köszönöm.
Közelebbit??? Ugye rákattintottál? Mentsd el és nagyíts rajta egy kicsit. Igaz nem tudsz sokat nem hatalmas a felbontás,mert kicsinytettem rajta, de nem igazán tudok nagyobbat feltölteni ide. Csinálhatok az E36ról is az sem lesz sokkal láthatóbb. Mondjuk az más kormány,de szerintem cérna szempontból ilyen. Az előbbi facelift M-es. A E36-é még az a bumszli légzsákos.
Még mindig nem az E36-al mozgok, de mivel írtad, hogy csak a cérna színek érdekelnek, lőttem egy képet az E39 kormányáról. Telefonnal csináltam, de azért remélem megteszi:)
SOS-be kéne nekem egy E36 manuális klímás fűtésbox, lehet üres is, nekem csak a műanyag része kéne igazán, mert az van széttörve, a többi része jó, ha kell odaadom cserébe ezt. Szétvan szedve a kocsi, mert úgyvolt hogy a 4 napba beteszem a klímát az autóba, de a box az KO így gyorsan kéne...
Úgy ahogy mondod. Valahogy úgy lehet leírni a szervízintervallumokat, hogy néhány "kis" szervíz, majd egy "nagy" A kicsinél valami 6-8 mp a nagynál meg talán 13 mp.-ig kell resetelni.
Egyébként az inspection alkalmával csak a fékolajat kell plusszban kicserélni a szokásos cseréken felül?
Nekem tavaly november környékén volt mociolajcsere....akkor le is reseteltem.........de előtte 1 hónappal bejátszott két első fékcsőcsere és akkor cserélve volt a fékolaj is... Azóta még csak egy zöld ledem tűnt el és nekem is kivágta az inspectiont...de ha ezt én most leresetelem akkor újraindul a moci visszaszámlálása is ???
Ha én lettem volna az a BMW-s én is takargattam volna az arcom... Hogy ne lássa a majom, mennyire röhögök rajta, amiért egy ilyen fingódzserrivel erölködik... :-)
Nálam van.Nézd meg a fanatics-on van feltöltve pár kép róla egy kicsit alakítottam rajta.Nekem pont az tetszik benne ,hogy egy kicsit nyersebb és nincs tele elektronikával amit mindig ki kell kapcsolgatnom.
Nálam is jól viselkedik meg vagyok elégedve vele.:)
Ez épp olyan, mint mikor az egyik munkatársam a tdi-vel (igaz BMW volt, de most nem ez a lényeg) megkérdezte a másiktól, hogy benne van-e egy kis versenybe hazáig fel a hegyre.
A másik kolléga elmosolygta magát és azt mondta, hogy ő nem szokott versenyezni, pláne nem egy Diesel-lel...
Persze, hiszen fel sem merült benne hogy a másik nem nyomja neki..Kevin mondta egyszer egy gyorsuláson:ilyen szarokkal lendülni olyan, mint nőt megütni..lehet, de minek:)
A jól felszerelt buzukiról annyit hogy egy szinte tteljesen új ignisben még késleltetett belső világítás kikapcsolás sincs. Ez nem egy ojan nagy dolog de akkor is az én 92es drágaságomba van és nagyon jó az esténként és nem is ojan nagy dolog de akkor is!! FOS az összes (kivéve 2 kerekűek)
Egyszer azért ülhetne igazi autóba is, talán megváltozna a gyorsulásról alkotott elképzelése.. Én speciel pont ma ültem egy ilyenben, 120-nál szakadó esőben nem mondom hogy halálfélelmem volt szar úton, de nem is éreztem magam biztonságban:)Az előzésről meg ne is beszéljünk, pedig mi csak 4-en ültünk benne és nem 5-en mint "nők bálványában"..ráadásul a többiek mind a 60kg+vaságy kategóriába tartoztak hehe. Biztos ideális autó A-ból B-be kultúráltan közlekedni, de azért túlzásokba nem kellene esni..
bentről nem tűnt durvának a szitu:)) a kókuszos meg sztem már akkor leblokkolt amikor autóba ült mert azt sem tudta hol van.Legközelebb majd talán összefutunk..........
én pont a körforgalom m0 érkező részén voltam, mikor te jobbról előzted a füvön a fókuszt, ettől ő teljesen leblokkolt és keresztbe megállt ott ahol volt, és nem tudtam utánad menni, pedig köszönni akartam, a következő körforgalmon meg már átjutottál mire odavegődtem...
sztem nem monderálja ki,mert gáz lenne törölni az egész beszélgetést,többen olvasták már.magát égetné le..
hogy kis BMW-s téma is legyen: Ma este fél 8 körül nem ment valaki innét a fórumról Szombathely fele egy szép sötétlila sorhatos coupéval?meseszép hangja volt :)
tudna ,nekem valaki küldeni,gyári M-es kormányról képet?a 3rom szinü cérna érdekelne,ha lehet nagy felbontásu kéne,mert a cérna szine érdekel????????????
Gyenge vanos hangot hallok melegen néha napján.Tulajdonképpen még azt sem vetem el amit alpha írt korábban,hogy az előzőekben használt nem szintetikus olajlerakódások kitisztulása után bekussol. Majd meglátjuk, még tesztelem pár napig-hétig, ha nem lesz jó akkor kuka és 5W30 soha többet(ebbe). Előző olajjal meg se mukkant.
Az m50-be én csak 10W-40-et raktam.A 0W-s az még viccnek is rossznak tartom, ismerve a magyarországi M50 motorok futásteljesítményét,de mivel sok-sok éve mindennap olvasom a BMW-s fórumo(ka)t többek közt a te hozzászólásaidat is így nem szóltam semmit, azt is csak zárójelben.
Távol álljon tőlem,hogy azt a bizonyos olajháborút szítsam.
azt nem tom pontosan, de annyit hallottam, hogy a 3.00 áttételtől lefelé eltolt-házas a cucc.. a 28i nek meg asszem 2.93asa van. A 3.15 meg sima nagyházas. Van erről egy jó kis összefoglaló a www.e36fanatics.hu oldalon...
Pontosan mit kell cserélnem, ha a 25i difijét szretném betenni? Tudtommal kompatibilis a 25-ös féltengely, kardán, híd is a 28-al, de cáfolj,ha nem így van.
Olaj
Nem igazán tetszik a motor hangja melegen. Pedig 150ekm van a kocsiban, szervízkönyves, számlákkal és a belső is ezt a futásteljesítményt mutatja.
m52-be elég sokan használnak itt a fórumon is 10w40et, nekem is volt a 23i-ben, semmi gáz vele... a gyári most elég olcsó belőle... a másik bagázs meg 5w40el itatja a szekeret... azoknak meg az a lötty tetszik...
4 éve olvasom a fórumot, 8 éve vettem az első e36-om. Mindezt most zárójelben. Azért írtam, hogy megosszam veletek az örörmöm. Itt van a legújabb szerzemény: (csak telefonos, gyorskép és nem tiszta az autó):
Hibái: klíma ki-be kapcsol, nincs sperr,ettől független ilyen állapotot még nem igazán láttam. Full gyári kivéve a felnit.
A 25-tel eladtam a sperrt így most én is keresek zsír 3,15ös sperrt(tudom,hogy nem ez a gyári áttétel)
Használ valaki M52-ben 10W-40-et??? (mindenféle bőszítést mellőzve kérdezem)
Gyári 5W-30 LL04-re cseréltem megvétel után,de nem tetszik vele.
Lenshood
A 3,15-ös áttétel gyári 25-ösé, gond nélkül alá megy az autódnak. Azért remélem nem happolsz előlem egy "patent" állapotút :)
Az ünnep eredete 1886. május 1-jéig visszavezethető, amikor a chicagói munkás szakszervezetek sztrájkot szerveztek a nyolc órás munkaidő bevezetéséért. Emellett május 1-je katolikus ünnep is!
e34 --525tds,5 sebes kéziváltós,összes gyári kulcs,gyári riasztó, börös-könyöklös elöl-hátul--/hibátlan/,M-es elsö hátsó lökös,lámpa pakett,klima,hátsó roló,xenon/gyári audi/M-es gyári futomü,fabetét,friss benne minden olaj minden szürö,uj hátsó lengés és szilentek,körbe fehér irányjelzös lámpák,-igény szerint gyári M5 kerékkel,mindene müködik minden jó--soha nem volt törve..uj hátsó betétek,uj viszkó,uj termosztát,M-es kicsi kormány ,ujra börözve,stb,12db kerékem van hozzá,lehet választani,gyári kerékkel--699eft!!--2 év friss müszakival!!--másik bmw-ét veszek!!204548727
De igazad van demokratikusan, csak tudod amikor amikor egy tányér gulyásleves után mennek el szavazni a vörös pártra mert azt hiszik megint 2 forint lesz a kenyér és napi 8 nyolc órában lehet a gyárban lábat lógatni mert az kurvára kényelmes volt és bassza az arcát ha valaki kicsit szorgalmasabb és előrébb jut.Ezért nem is adnék szavazati jogot középfokú végzettség alatt mer telég sokan vannak 18 fölött is 18 alatti értelmi szinvonalon.
Az is érdekes ,hogy amerikában is gazdasági válság van és pont fordított intézkedésekkel kezelik mind nálunk nálunk próbáltak nagyot szorítani dehát annál több csúszott ki a kezükből.
Bocs az OFF-olásér de nekem is eldurran a búrám ettől az országtól.
Az a fö probléma ebben az országban, hogy az összes politikusnak szarka volt a jele az ovodában. Mindegy melyik pártban van... Mikor a fizetésük emeléséröl kellett szavazni, vagy arról, hogy lehessen nekik számla nélkül eldorbézolni minden hónapban egy millkát, akkor egyhangúlag megszavazták, rohadt nagy volt az egyetértés...
olyannal már találkozott valaki, hogy kiszedi a kocsiból az alkatrészt, beüti a cikkszámot realoem-en, az meg kiírja, hogy not found? :) szétszedtem a sport ülést, hogy menjen az előre billentés, de nem létezik ilyen cikkszám szerinte
Tegnap láttam a retekklubbon, hogy a kedvenc kormányod külön meg akarja adóztatni a szlovák rendszámmal járó autósokat. Van rablás nálatok is rendesen...
Nálatok megvan ez a kommujnista ünnep, hogy május 1? Én mindjárt indulok sátorozni, és vedelni:)
tegnap este találtam egy (reptérhez közeli) lakóparkban egy eladó M3-mast, szép kék színben. Esetleg a tulajdonosa meg szokott itt fordulni? A gép ablakában csak egy telefonszám volt.
Ha valakit érdekel Tegnap hoztunk be az országba egy BMW Z3 1.8i Roadster-t, ELADÁS-ra! Egy figyelemre méltó darab nagyon jó áron!
Leinformálható, GARANTÁLT futásteljesítmény, vezetett szervízkönyv, első tulajdonos, festésmentes, korát meghazudtoló müszaki, és esztétikai állapotban! Érdemes megnézni! 16' alufelnik 90% gumikkal! Az ár nem tartalmazza a regisztrációs dijat (kb. 370.000ft) és a forgalomba helyezést! De TARTALMAZ egy AJÁNDÉK HARD TOP tetőt az autó szinében! (értéke kb 1000 Euro)
I.ár: 2.35m
Elnézést kérek ha off voltam, és bocs a reklámért!
De szerintem ilyen autót csak az tud értékelni aki nem csak azt nézi egy kocsin, hogy guroljon és hanem az is fontos neki hogy mivel és milyen módon!
Ez meg az én mai bulim volt: 50x200-as rezgéscsillapító 3600HUF munkadíj 5000HUF Munkaidő 1,5h élmény (mikor rájöttem hogy majdnem leszakadt a kipuf): megfizethetetlen
meg mondom öszintén,nekem az összes bökö tecc,a 36 coupé az teljesen sportos lehet vele örömautózni,jó kocsi,a e46 -ot kedvezö fentartani keveset eszik/5.1-5.4/,és jól megy,de nekem kicsi,az e39 nagyon zsir autó nagyon csöndes tökéletes mint autó élmény vele menni,de ritka ami jó állapotu/mndjuk ez egy gyerek kori haverommé ismerem 7 éve a kocsi utját/de kicsit öreg uras--mind jó,ha lenne pézem mindböl lenne egy saját,feleségem a e46-ot szerette,mert az tipikus nöi auto,kicsi mozgékony!------------nem akarok senkit megbántani--ez csak az én saját véleményem--de 328i- coupém az marad!!-többi jön megy
Hogy tetszik, E36, E46-hoz viszonyítva? Én jobban szeretem a hármasokat, mert sokkal közvetlenebbek. Csak gyengébb úton vevődik észre, hogy mennyire kényelmes tud lenni egy ötös.
Na ja. A sima féltengely vég átmérő 325i-hez 87mm és 10es torxok kellenek hozzá, az m-esé 94mm és ahhoz is 10-es torx kell, csak hosszabb ha jól tudom. Akkor a gyári sperr diffihez (3,15) kell a féltengelyt is cserélni, ha a 325-ös alá akarom rakni.
Az a baj, hogy a szombatot Lutzmannsburgban töltjük a törpékkel, beigértem nekik a csúszdát. Annyira bejött nekik a múltkor, hogy lifttel kell felmenni az indulási pontra ( 23 m magasan van ), hogy azóta is nyúznak menjünk vissza:)
Szerintem is, még akkor is ha ezek a felnik nélkül ( téli kerekekkel ) ennyi az ár. Viszont amennyit ezekért a kerekekért kér ( 1700EUR ) már bármilyen felnit rá lehetne tenni...
De akkor el kellene adnom a Compactot amit most vettem egy bő hónapja:)
Még nem tudom hétfőn viszem a Rackhoz egy akciós átvizsgálásra, valami biztos nem jó az elejében ( a tipikus enyhén beráz fékezéskor, illetve van alatta 1-2 csöpp olaj, de annyi se legyen )
Az áttétel és a sperresség szempontjából mindegy milyen a difi. A kérdés, hogy kisházas v nagyházas, illetve, hogy a féltengely csavarjaid milyenek. Vannak 8as, illetve 10es csavarral is féltengelyek.
Mondhatnám azt is hogy semmit, mert egy bmw bírja, de mondhatom azt is hogy mindent cserélni kell, mert a 10-15 éves technikát hamar le lehet térdeltettni folymatos nagy terhelés mellett. Ne felejtsük el, hogy driftnél 80%-ban padlógázzal mész, ráadásul a menetszél sem szemből érkezik. A legtöbb probléma a hajtáslánccal és a hűtéssel jöhet elő, de nekem is volt már gyűrűtöréses az M20B27em meg a 4,4 V8-am is. :(
az újabb -97-98-as is, már tulajdonképpen 1,9 l hengerűrtartalommal rendelkezik,vagyis 100zal nagyobb,úgy tom a motor is tök más.ezért is gondolom,h nem jó a vezérlő sem.
Valaki búgjon már nekem pár sort ezzel kapcsolatban.
Sziasztok. Az egyik haverom érdeklődik, hogy Motor felfüggesztés, Kábelköteg, Komputer, Motorelektronika részen a 92-93-as, és a 97-es 318 IS között mi a különbség? Illetve csereszabatos-e?
Vagy a 320-as hasonló paraméterei beépíthetőek-e az IS-be.
Kossz Maci a valaszt :) Gondolom e36-an belul ezek oda-vissza kompatibilisek, lyukak/csavarok ugyan ott vannak, nem kell kokanyolni sokat h kicsereljem...
Jókat kérdezel... Ha hely kell gyere el a tököli reptérre az egyik drift edzésre. Ott se mindenki pro pilóta, sőt a reptére kifejezetten szeretnek a kezdők jönni, mert kevésbé lehet összetörni az autót. Műszakilag nem viseli meg aza utót egy-egy tempósabb kanyar, ha nap mint nap "csapadot" neki, akkor azért számíthatsz jelentősebb amortizációra.
Az új bajuszt úgy kérd, hogy nagyvese menjen bele. Ha nem gyári opció a lámpamosó, akkor figyelj oda, hogy ne legyen a lámpa előtt a két lyuk. Asszem '96/7. utánit kell rendelned+ vesék
Annyit. Ha összehasonlítjuk szegény formaterével, akkor bizony nem járt rosszul a barátom, még ha költögetni kell is rá, de lassan azért szépen rendbe lesz rakva az autó! És néhány napja én kérdeztem itt hogy ismeri-e vki az autót, hátha tudnánk többet az előéletéről.
udv bucher, jah, lehuztam a huzatot, azert nez ki ganyul, mert nagyobb a huzat mint az ules... de az ulesek mittom en, jo allapotba vannak, kiveve a soffor felul, ott szet van szakadozva :) de ugy is benne volt a tervbe egy borbelso szerzese bontobol, ugyhogy.. :) csak lenne mar meg a fene atiratas.. most itt holnap/holnaputan unnepelnek, a tulajdonos no valami gyogyfurdobe van vagy hol, amugy ilyen kozmetikus es ajkakat tolt fel szilikonnal... meg innen par szaz km-re lakik, de talan jovohet kornyeken jon ide, es elintezunk minden papirt, kapom az uj tablat, es tobbet nem hallok roluk.. esetleg csak a hirekbe hogy molotov koktelt dobtak ismeretlen tettesek egy bmw szervizre :D Formi
Hát, olvastam formater kálváriáját, még csak félúton jár, de Jézusé kutyafasza hozzá képest. A francba nem lehet magunkkal vinni egy értő embert, ha már mi nem értünk hozzá...
A barátom végre eladta az eclipsét és megvette tegnap EZT!
Nem hibátlan az autó, de legalább 9 éve egy kézben volt és még alkudni is lehetett kicsit! Végre bevette ő is a bajor tablettát, a FF mitsubishije hülyén nézett ki a drift versenyek depójában! :):)
Hű, szupi lenne, de az a baj, hogy a homokozó az nekem a Szaharát jelenti, most éppen az algériai részén vagyok :) Június 10 után leszek otthon, majd akkor beszélünk. Köszi!
Hát valahogy sejtettem, hogy ez lesz, véletlenek nincsenek. Tudom sovány vigasz, de mostantól tányleg próbáld kikapcsolni az évjárat témát, meg azt is, hogy átvertek, koncentrálj a vasra, szépitgesd, fejleszd és megtalálod az örömöt benne.
vagy add el, igyál egy-két jó kis jim beam kólát, és a köv vásárlásnál már tudni fogod, mit és hogyan.
Kell két ukrán "munkatárs"
Azért azt se felejtsük el, hogy a "két ukrán munkatárs" sem ingyen dolgozik, egyre nagyobb a gázsijuk, érthető hisz elég népszerü lett a speciális szolgáltatásuk egész európa szerte :-)
Most töltöttem fel egy téli videót! 1. Telós rögzítés, 2. Nem sokszor vertem el keresztbe XD (kamu) 3. Haver beszólt a hótolóra 4. Assem tom minek töltöttem fel XXXD
Egy kis törődéssel széppé varázsolható. Én vennék hozzá újabb bajuszlécet, kiköttetném a gázt :) (ha tényleg tönkrebassza a normál alkatrészeket), a klímát átnézetném egy szakival és tennék rá egy min. 16-os kereket. Egyből barátságosabb lenne a kis paripa :D
Tegnap kiszedtem a hátsó ülést, kalaptartót, hátsó oldalkárpitokat, mindent, ami hátul volt. Gondosan letisztítottam minden alkatrészt, üveget, burkolatot, a hátsó oldalkárpitokat átalakítottam - a három patent helyett mostantól öt fogja - visszaragasztottam a lógó kárpitvázat szépen, pontosan visszaszereltem mindent, és jééé, már nem is zörög semmi. :)
Kikapcsolódásképp leápoltam a bőrüléseket, és a bőr ajtókárpitokat.
Formi, keress jogászt, aki elmondja, mi a maximum amit elérhetsz az ügyben. Mutasd meg a papírokat, meséld el mi volt, stb. Amennyiben az igazság kiderülése után is pl. elvennék az autód, bele se kezdj a hercehurcába, hanem mondd meg magadnak, hogy kicsit drágábbna vetted az autót, és ennyi. Aztán kezdd el csinosítgatni, szeretgetni. Szegény, elég hányattatott sorsa volt eddig, most rendes kezekbe kerülhet! :)
Ha a jogász biztat, hogy jó esélyed van, hogy kártalanítsanak, akkor abba az irányba indulj. De csak ha bízol benne, és valóban reális, hogy számodra pozitív eredménnyel zárul.
nos, en azt hiszem beletorodtem :) ez van, ha felakasztom magam akkor se lesz jobb... ez a tanulopenz kb. egy havi fizum, ugyhogy tulelem... szeretni fogom, hiszem BMW :) eladasnal se lehetnek gondjaim, mivel rendorsegen is 97eskent van vezetve... megneztem interpol oldalan olaszoknal nem korozik, es onnan lett behozva.. ugyhogy ez se kene gond legyen.. ugyhogy most csak azt varom hogy atirassuk, es tobbet ne is haljak roluk... keresek majd masik mestert, akinel ott lehet mikor javitja hogy legalabb az ne basszon at :)
Egyszer én is jártam hasonlóképen még kicsicsra koromban. Én ráadásul részletre vettem a cuccost magánszemélytől, akinek az anyja ügyész volt pesten. Gondolom nem kell részleteznem, sok jogász ismerős van, egyik se bátorított. Muszáj voltam kifizetni a maradékot is (hamisított cuccról volt szó), mert nem volt kedvem feljárni pestre évekig pereskedni egy ügyész fia ellen. Megírta a néni, hogy megnéztem, megtekintettem úgyhogy vita nincs. Rejtett hiba ide vagy oda, nem volt esélyem. Ma már ez máshogy lenne, nem vinném bíróságra de megoldanám az tuti, de azt sem árt mérlegelni, hogy megéri-e bármilyen lavinát is elindítani vagy sem.
lehet kint hiztizni,mehetsz a hivatalokhoz,de ha lenne is valami,akkor is el veszik az autót,még lezárul az ügy,és addig kocsi sincs meg pénz sincs,és álltalába ezeket soha nem találja meg a hatóság...sajna!!!
igen, de ez genyóság! Megnézném én miféle maffiáról beszél a kötshög! El kell menni, rá kell gyujtani a házat! Abból talán megérti mit szerettél volna tőle
nah, beszeltem a tulajjal meg a fickoval is aki eladta.... mondtak hogy hallani se akranak semmirol, minden papiron, rendorsegen 97eskent van vezetve, penzt mar elkoltottek, ugyhogy talalkozunk eliratni es tobbet nem hallunk egymasrol.. meg utolag kiderult hogy ez ilyen kis maffia.. ugyhogy ez van.... 1000-1200eu tanulopenz :)
sziasztok! hát hogy is mondjam, ma egy kicsit nekem sem sikerült a felni vásárlás. Szép volt, fel is probáltam de kilogott a vas alól,mert az et10-s szám nem jo. Tehát megint keresgélek. Ha valakinek van valami olcsobb alukereke eladó kérem jelezze! köszike!
hm, a szerozodesbe 97 szerepel :) kifizettem, 5600-ot az 5700bol... de lesz itt meg bonyodalom, mert nem a tulajtol vettem... hanem ez az auto az elado haverjae... es vegul is az eladonak nem volt felhatalmazasa h eladja, hanem majd a heten vagy jovoheten kellett volna talalkozni az igazi tulajjal hogy a papirologiat elintezzuk.... szoval nekem itt az auto, az auto kulcsa, a forgalmi, meg egy szerzodes tanukkal... csak hogy olyan embertol vettem aki nem a tulaj es nem vehettem volna tole.. es ez igy jogi uton eleg zavaros :)
Hát túl sokat nem segít, mert a forgalmiban is 97 szerepel. Mégis hogy hírdette volna? Eladó egy 97-es, de amúgy 92-es BMW. Annyiban volt fasz, hogy 97-es áron adta. Igy kb 1000 haszonra tett szert.
Sziasztok. Az egyik haverom érdeklődik, hogy Motor felfüggesztés, Kábelköteg, Komputer, Motorelektronika részen a 92-93-as, és a 97-es 318 IS között mi a különbség? Illetve csereszabatos-e?
Vagy a 320-as hasonló paraméterei beépíthetőek-e az IS-be.
Valjuk be kihasználta a jóhiszeműségedet és naivitásod, próbáld meg higadtan nyugodt hangon megbeszélni vele a dolgot, előszőr .... .... . . . . . Jó kompromisszum ha 400-minusszal kiszálsz, olcsó tanulópénz. vagyis te kifizetted már az egészet? KP? vagy részlet?
na így már kicsit más,mert ha te lecsekkolod az alvázszámot vásárlás előtt,akkor kiderül a turpisság,viszont neked nem kötelező hozzá értened,hisz azért is van az hivatalos papír,mert annak a tartalma meg kell(ene) h felejen a valóságnak...
Megmondom a tutit. Egyeztess az eladóval jóindulatúan. Megmondod hogy adjon vissza 400 euróval kevesebbet, te otthagyod az autót és nem látjátok egymást többé. Szerintem ez az egyik legjárhatóbb út. Ha a rendőrségre viszed hogy vizsgálják meg vagy eredetvizsgára akkor fogják és jól lefoglalják az autót. Kell ez neked? Ugye hogy nem.... Egyébként minden szám stimmel a forgalmiban csak a gyártási év nem???
Az autonak 1 darab hivatalos papirja van 'Forgalmi engelye a regisztralt jarmuhoz' (Certificat d'immatriculation), es ebbe irja hogy gyartas eve 1997. amugy minden mas arra utal h 92es :) de a papirjaba 97 van... szoval szerintem amikor hoztak be az orszagba, akkor valamiert kevertek a szart... Ma meg valoszinu beszelek egy ugyveddel, aztan holnap meg elmegyek szemelyesen a fickohoz es meglatom mit lehet tenni... vagy belenyugszok, es kifizetem, tanulopenz... vagy megprobalhatok egy 1000-1200eu-t alkuldni hogy araba legyen, vagy megprobalom visszakapni a teljes arat..... remelem holnap mar tobbet tudok :) Addig is kossz mindenkinek a jotanacsokat!
nekem anno volt egy E30 323i-m, természetesen fekete, na azt is úgy vettem, hogy tele karcokkal, vettem egy drága, de nagyon jó polirpasztát, glasurit vagy mi, és az tökéletesen eltüntette a mélyebb karcokat is, de fél évente meg kelett ismételni a polirozást.
A gépi autómosók szoktak nagyon durva karcokat ejteni, én ezért mindig sajátkezüleg, kézzel, szivaccsal mosom az autómat, igaz ku...anyáznak is az esso kúton :-))))))
Ha az alvázszám is rendben van akkor csak félreértettétek egymást. Szerintem nem az eladó hibája. Ha az autó hivatalos papírjaira is 97 van írva akkor van gáz, de attol még neked is le kellett volna csekkolnod.
Irigyellek titeket rozsdásokat:) Nálatok indokolt a festés. Az én autóm össze-vissza van karcolva, polírral nem jön ki, festeni pedig nem elég egy pár ronda karcolás. Tegnap lemostam a vasat, és a tetőn, és a csomagtérfedélen kívül minden csupa karc:((
Helyszín: Budaörs, AUTÓEXPO M1 területe Időpont: 2008. május 03. Időtartam: 09.00 órától -17.00 óráig
Résztvevők:
Cápa BMW Klub Magyar BMW Autóklub 1962 02-es BMW Klub Old Timer BMW Klub E34 BMW Klub Rack Autó Budaörs BMW márkakereskedés és szervíz Egyedi autókkal érkezők TV2 Totálkár internetes magazin Országos Balesetmegelőzési Bizottság képviselői
Tervezett programok:
09.00 megnyitó, ismerkedés 09.30 szlalomverseny a LÁNG kupáért /kategóriák: 2000 ccm alatti, 2000 ccm feletti gépjárművek/ (nevezési díj: 1000Ft) Díjazás: Oklevél, érem, értékes nyeremények
Latin tánc bemutató Őrző-védő munka kutya bemutató (ez még nem teljesen biztos) BMW szépe autós szépségverseny - legszebb cápa - legsportosabb cápa - legeredetibb cápa - legszebb nem cápa
Lánycápák szépe női szépségverseny Aszfalt rajzverseny gyerekeknek Ingyenes motorkerékpár gyerekeknek Arcfestés, henna, ördöglakat, egyéb játékok gyerekeknek BMW kvíz játék KRESZ teszt EREDMÉNY hirdetések
A részvétel minden program tekintetében I N G Y E N E S, kivéve a szlalom versenyre történő nevezés.
A találkozó célja, hogy az utcai illegális autóversenyekkel szemben a kulturált, veszélytelen a család minden tagja által élvezhető autósprogramok szervezésére és lebonyolítására hívjuk fel a figyelmet. A márka régi hírének, tiszteletének visszaállítása.
Ha jönnél és lenne kedved konvolyban levonulni, dobj egy üzit és mondom a helyszínt és időpontot! ;-)
Ok, persze, csak megfordultam már én is egy-két helyen, láttam ezt-azt, csibészkedtem én is, és bizony a mai világban, ha nincs mögötted valós háttér egy pillanat alatt lesöpörnek, és akkor még jól jártál, ha a lesöpréssel megusztad. Szal csak óvatösságból, elöbb utána kell kérdezni, ki fia-borja az illető akitől vette a gépet, aztán ha nem áll mögötte senki, akkor lehet izomkodni.
Én 400 vettem a rozsdatelepet :-)
InterHOOD:
Köszi, alakul, most úgy néz ki még nem biztos, hogy kell ajtó. Ügyes a srác, nagyon is, csak lassan megy, mert ez amolyan hobbi neki, az Audiban nyomja, és kevés a szabadideje. Ha jól megy minden kb június elejére összeáll a vas.
Volt egy arab ismerős, vett egy bömit itt Debrecenben egy puccosabb kereskedésben. Másnap vagy talán még aznap este már el is lopták tőle. Fogott az arc pár ismerőst a konditeremből és visszament a kereskedésbe, mert ugye erősen gyanús volt a dolog. Kerekperec megmondták neki, hogy az az autó már nincs Magyarországon, de adtak neki helyette egy Tigrát, meg a különbözetet kp-ban. Sok éve volt ez már, a kereskedés még ma is virágzik, látszólag legalábbis. Az, hogy valaki visszamegy, szerintem belefér nekik a rizikófaktorba és inkább visszaadják az árát, minthogy hivatalos ügy legyen belőle. Van ilyen is.
Azé egy ilyen művelethez nem kell akkora mersz, főleg ha szegény csak így jön rá. Lehet a legtöbben az életbe nem szereznek tudomást az ilyesmiről, max eladáskor. Meg ha te sem 6-800-at adtál volna a szétrohadt vasért hanem másfélmillát, akkor biztos megfontolnád azt a két rosszarcú ukránt te is!
Hát azzal az egy-két tetemes fickóval való látogatásról szerintem mondjál le, aki már megmer tenni egy ilyen húzást azt szerintem nem tudod megijjeszteni, max felbősziteni, az meg senkinek sem jó. Szal vigyázni az ilyen fickókkal. ha meg Te sem vagy kispályás és simán bevállalsz egy ilyen csibészes balhét, akkor nem szóltam, de szerintem inkább próbálj meg 1-2ezer eu-t visszakérni, hátha.
Azt kell eldöntened, hogy az évjárat/ár dologtól ha elvonatkoztatsz, tehát nem veszed figyelembe, akkor elégedett vagy-e az autóval, ez az az autó amit akartál, nem egy évre hanem hosszútávra, s ha igen, akkor most, hogy 97-es vagy 92-es szerintem nem oszt nem szoroz, ugyis szeretni fogod, karbantartod, csinositgatod, fejleszted, stb...
Én pl egy 92-es 318i-t vettem, ami rommá volt rohadva, sokan látták itt, még én is elgondolkodtam, mikor darabjaira szedtem, hogy nem-e nyúltam kakiba, de az csak az első ijjedség volt. Lenyugodtam, neki álltam, és már alakul, nem bántam meg, tudom miben ülök, az utolsó csavarig személyes kapcsolatom van az autómmal :-))
Vehettem volna én is (mondjuk 600-800 között én nem találtam) kivülről csilli-villi állapotú 92-est olyan 800ezer és 1,2milla között, de azokra sincs garancia.
Lassan egy éve vagyok már én is boldog tulajdonosa egy 96-os 318i touringnak.
Ezalatt az idő alatt sokszor jártam már itt és nagyon sok infot gyűjtötem be tőletek. Így utólagosan is köszönöm mindenkinek a jobbnál jobb ötleteket. A járgányon most már sikerült minden olyan kopó alkatrészt kicserélni, amit ugye muszáj, illetve motorikusan is rendbe hozni. Most már csak a külső dolgok vannak. Nem csalódtam az autóba és azt hiszem egy jó darabig ki sem szállok belőle:-).
Nem. Add vissza a kocsit és kérd vissza a pénzed. Ez sztem szerződésszegés. Alvázszám szerint 92es kocsit 97esnek hirdetni. Sőt lehet okirathamisítás is, de én nem vagyok jártas ezeknek a jogi részében.
Az én autóm első tulaja szervízkönyv szerint Ana Regina Aliperti-é volt, Miamiban. Próbáltam megtalálni a csajt googlen, de semmi érthető. De most látom, hogy benne van a telszáma a szervízkönyvben, mindjárt felhívom. Már csak Miami prefixe kéne:)) Nagyon kíváncsi lennék arra a csajra, aki 325öt vásárol manuálisan Amerikában, ráadásul feketében:)) Szerintem jó nő lehet. A második tulaja egy román ismert teniszező, a harmadik én:)
Most nézem, hogy ez a gázszett lambda nélküli autóba való. Csoda, hogy megy vele... A tiédbe szekvenciális kell. Ne haragudj, de nagyon kókány az autó. ABS széria, tárcsák szériák a 20asnál, sport felfüggesztés nem bíztos hogy előny, 15ös a gyári kerékméret, elektromos tükör széria, központizár széria. A klímád, ahogy mondták, nem gyári. Ami extrát látok az autóban, az az elektromos ablak elöl, a tetőablak, és a közepes boardcomputer (ha működik). Itt romániában is ilyen autókkal van tele a piac, és 5000-et kérnek értük :(
Az is lehet, hogy nem volt szándékos ez az évjárat variáció. Lehet, hogy több országot megjárt az autó és nem mindenhol a gyártási évet írják be, alvázszám szerint, hanem az elsö forgalomba helyezést. Nekem volt egy németországból vett autóm, 1986-os évjárattal. Késöbb megtaláltam a szervizkönyvét, 84-ben már cseréltek benne olajat, az USA-ban. 86-ban kerülhetett át németbe, ott az volt az elsö forgalomba helyezés, ezt a magyarok beírták automatikusan... Egyébként még emlékszem: Linda Manning-é volt USA-ban az autó, aki "hair designer" volt Dallasban. Nem ismeri innen valaki? :-)
Az alvazszam nincs atheggesztve, mivel alvazszam alapjan is 92es :) egyedul a motorkonyvbe irja hogy 97, azaz 2003. dec-be amikor hoztak be az orszagba az autot, akkor valahogy varialtak valamit..
Farmotor, nagy szerencséd van, ha visszaveszik, de szeerintem erre kis esélyed van. Lehet 97-es az autó, csak törés után ami volt abból rakták össze, lehet a motor is akkorát kapott hogy cserélni kelett, és ezt tudták belerakni. Vagy. 97-es totálkáros alvázszámát áthegesztették egy lepukkant 92-esbe fiatalításnak. (manual facelift) Ezt jól nézd meg, mert így már okkal reklamálhatsz.
Szerintem bíróság előtt inkább menj vissza hozzá és próbáld visszacsinálni az egészet. Ahol így el lehet adni egy autót, ott sokára lesz a pereskedésből valami.
hm, nos, van egy szerozdesem, amiben ettol a fickotol 97eskent megvettem az autot... az auto nem a ficko neven van, hanem egy csajnak a neven (akinek szinten megvannak a kontaktjai)... szoval aki eladta nekem, nem is adhatta el, mert nem volt felhatalmazasa... szoval lehet hogy mar ez is eleg terhelo lehet birosagon ranezve, nem? Meg lehet el kellene vinnem eredetisegvizsgalatra, ahol gondolom adnanak egy hivatalos papirt hogy ez nem az, mint ami fejebe en vettem, es akkor siman mehetne birosagra az ugy....
szerintem menjetek vissza pár izmosabb srác társaságában,és kérd meg, hogy vegye vissza a kocsit és adja vissza a zsét. ha nem akkor tudatosan vágott át,mert 97-esként adta el neked,akkor viszont beperelheted szándékos megtévesztésért!
Lehet, hogy alvázszám szerint 97es, csak elöl összecsukták, emiatt nyílt a légzsák, a vezetőoldalit sikerült pótolni, az anyósoldalit nem, ezért sima műszerfal került bele, a motor mivel alublokkos valszeg elköszönt a sok km miatt, kapott egy sima m50et. A törést megmagyarázza, hogy elöl tök más színű az egész autó, és valszeg a H7es fényszórókat se sikerült pótolni. A hátsó törést pedig az, hogy a csomagtértető alsó vonalában rohad végig a hátfal és nem gyári helyen van a felirat.
Félreértés ne essék, nem fikázás, csak próbáljuk látni azt, amit nem látsz.
legalább próbálj meg alkudni,mert ez így elég nagy átvágás. nálunk közel sem mindegy, hogy 92-es vagy 96/97-es kocsit veszel.árban egész szép különbség van.
hm, nem tudom visszavihetem-e.... ABS van benne, elol/hatul diszk fekek, sport amortizorok/rugok, 15"-os 195/60gumi, van benne klima, elektromos ablakok, elektromos tukorok, eletkromos tetoablak, kozpontizar, meg beepitett gaz...
Azt gondolom észrevetted, hogy gázos:))) Szerintem nálatok is olyanok lehetnek az E36 árak, mint nálunk. Nekem ezzel az autóval nem az lenne a bajom, hogy 92-es, hanem hogy nincs klíma, nincs bőrkormány, aléggé alap. Vidd vissza, és nézelődjél még, bíztos jobbat kapsz.
Nah, nekem van egy szerzodesem kezzel irott, abba azt irja hogy 97eskent vettem, ket szemtanu ala is irta.. birok arra tamaszkodva valamit kezdeni az eladoval? Hogy adja vissza a penzem, vagy engedjen 1000eu-t.. vagy ha megy, hajtsam, aztan meg par ev mulva adjam el valakinek 97es gyanant?:(
Az faj hogy athuztak.. es mivel a ficko, aki adta el, bmw szervizze van, tutira tudta hogy nem 97es... persze, jol megy, elmeletileg a motorjaval semmi gond... de akkor is m50 es nem m52, 97es megis ujabb technologia, 5 evvel kesobbi lemezek, nem rohadnak olyan koran (kopp-kopp, vegigneztem, nem rohad sehol)... szepen kiterezveztem, hogy belul a huzatot/tapacirt athuzatom, itt csinalja valaki 70eu-ert anyagostul mindenenstul, felniket felujittatom, teszek bele boruleseket (bontobol elmeletileg 250eu elore/hatra komplettbe), stb.. ah... mindig tanul valamit az ember :( Formi
Régen én is úgy gondoltam, hogy egyből 600-asra ülni öngyilkosság. De már sok ismerősöm van (főleg az idősebb korosztályból), akik szép nyugodtan elmotorozgatnak a 600-asaikkal, és nagyon elégedettek. Ha ciki a Suzuki (bár motoros körökben nem az), nézegess (bocs, az ismerősöd nézegessen :) ) a konkurens japán gyártók közt, mindegyiknek van ilyen kategóriás gépe. Elég jó már mind, inkább az egyéni ízlés dönt.
szerintem formatternek az a baja, hogy a 92-es kocsi biztosan nem Euro3. sot az E36-bol semmi nem volt euro3 (utolso compactokat leszamitva). de 92-ben meg biztosan csak EURO1 volt....
ugyhogy nem valoszinu hogy forgalomba tudja helyezni. ha csak nem csinaltak hozza papirokat. onnan meg kezdodik az agyrem
vannak kényelmes és ésszerű 600-as kéthengeresek a piacon, amik normális motorozásra, nem eszetlenkedésre csábítanak. Ha az ismerősöd nem egy újgazdag hülyegyerek, talán átérzi a dolog fontosságát és felelősségteljes motoros válhat belőle. Érdemes a Suzuki palettáján nézegetni, kedvező árú és bevált gépek vannak ott, kezdőknek ideális lehet. Hogy melyik típus való neki, inkább rnie tud segíteni, szerintem nincs olyan motor a piacon, amit ne tesztelt volna. :)
de fakken, kezdek kiakadni... ok, picit olcsobban vettem 5700eu-ert... persze ehhez tudni kell hogy szerbiaba csak euro3as autokat lehet behozni ,es az ilyen 91-96os 3asokert elkernek 5000-7000eu-t....... es azt gondoltam h azert olcsobb, mert lattam mik szarok rajta..... es lehet itt mas is van!?
udv, marmint hogy ertve oracsoport? maskepp kene hogy el legyen rendezve a muszerfal? azt tudom hogy bal eleje torve volt.. lehet hogy akkor csereltek? vagy nagyon atbasztak? :'( Azt mondtak hogy ez a metalik sotet zold ez ritkasag, csak 97/98ba volt ilyen 320i-as.. lehet ez is kamu volt?:( oh fakken :( Formi