Keresés

Részletes keresés

Dumás Sanyi Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73493

0,8 mm! Elfelejteni.

Előzmény: jancsusz (73457)
Kariboy107 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73492

Köszönöm a gyors válaszokat!

 

Forman68 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73491

Az első cefrézés után cefreszagú lesz!

Öblítsd ki tiszta vízzel és kész!

Előzmény: Kariboy107 (73488)
norris53 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73490

Hi !

Én ha tehetem és ez eddig jónak tünt > új cefrés hordóba először a frissenfőzött még meleg cefrét teszem bele és abban hűl ki aztán kimosom és ha van akkor mehet bele új cefre :-)

Előzmény: Kariboy107 (73488)
sogi01 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73489

Hy.

Én mosószódával szoktam az minden szagot elvisz.

Előzmény: Kariboy107 (73488)
Kariboy107 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73488

Sziasztok!

 

Új műanyag hordót vettem, és elég büdös műanyag szaga van, mivel mossam ki, hogy ne érződjön a cefrén?

 

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73487

Igazad lehet:

Előzmény: csalitos (73480)
JMarton777 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73486

Köszönöm! 

Előzmény: csalitos (73485)
csalitos Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73485

   Mondjuk, úthengerrel megjárni és belapátolni! Hát ezt nem szabad. Erjedés után maggal egyűtt főzni, ha valamit is ad magára a delikvens, nem ildomos. Előbb költözöl el az árnyékvilágból alkoholmérgezésben, mint a képződött ciántól.

   No, nyugodj meg! Ha júl kezeled és jól főzöd, finom párlatod lesz.

Előzmény: JMarton777 (73484)
JMarton777 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73484

Nem tudom ki mit gondol, de azért félek a ciántartalomtól, elméletileg nem szabad maggal erjeszteni. Más kérdés, hogy régen nem nagyon foglalkoztak vele. 

Én se tettem volna, de olvastam itt: http://www.snapszmester.try.hu/  hogy nem szabad. 

Ezért gondoltam megkérdezem itt a fórumot.

Előzmény: zsuzska60 (73482)
csalitos Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73483

   Attól csak jobb lesz. Ápold tovább a cefrét, mert még bíztos forr. A képződő törkölykalapot nyomkodd a lé alá. (nem keverni, hanem nyomkodni, hogy nedves legyen) A tetőt tedd rá, de ne zárd le. (gondolok itt a patentzárra, vagy a csavaros tetőnél a rászoritásra)

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: JMarton777 (73481)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73482

és ha soká volt benne a mag, akkor kiöntöd?

hehe

én csak főzés előtt szűröm le a magot.

Előzmény: JMarton777 (73481)
JMarton777 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73481

Helló! Sziasztok!

Segítségeteket kérném. Kb. 3,5 napja kevertünk be egy hordónyi (100l )szilva cefrét magostúl. Keverőszárral szét lett keverve, és most lettek a magok kiszűrve. Ahogy láttam a magok 99,5%-a egyben van, 3-4 db szétverődött. (éles volt a keverőszár =( ) Szerintetek mehet tovább a cefre, vagy túl sokáig voltak a magok benne? 3,5 nap...

Köszi a helpet! 

csalitos Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73480

   Azt miből gondolod? Tán csak nem azért, mert a cserésznyét édesebbnek érzed? És a meggy? Ilyen alapon a meggyben nem is lehetne cukor!

   A gyümölcsök (édesség szerinti) besorolását ugy végezzék, hogy megkóstoljuk. Ha valamelyiket édesebbnek érezzük, feltételezzük, hogy több benne a cukor. A savra (gyümölcs savasságára) nem gondol senki. Befolyásoló tényező a szubjektiv megitélés szempontjából, hogy mennyi a gyümölcsben lévő sav. (almasav, citromsav, stb.) A cseresznyét édesebbnek érzed, mint a meggyet, holott a meggyben több a cukor. A szilvát mikor magozod, egy idő után összeragadnak az újjaid a cukortól. Ha valamibe több a cukor, akkor abból több alkohol is lesz.

   A szőlő. Hogy te is dolgozzál már egy kicsit, keresd meg a szőlő cukortartalmát és hasonlitsd össze a szeszkihozatalát pl. a körtéével.

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: Szkajvolker Lajos (73479)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73479

Ez érdekes, mivel a cseresznyében több a cukor?!

Előzmény: deszegregator (73478)
deszegregator Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73478

Általában igen! És ez természetes, nem illik eze3n csodálkozni sem! :-))

Előzmény: Szkajvolker Lajos (73476)
halkergető Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73477

Uraim, hálásan köszönöm!  :)

Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73476

Ezek szerint szilvából több pálinka lesz mint cseresznyéből?

Előzmény: csalitos (73475)
csalitos Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73475

   A NAV. ezzel számol.

 

http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0300127.TV&timeshift=1

 

   3. sz. melléklet.

 

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: halkergető (73472)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73474
Előzmény: halkergető (73472)
sogi01 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73473

Hali!

Szerinten itt megtalálod: ERRE AZ OLDALRA

Előzmény: halkergető (73472)
halkergető Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73472

Jónapot kívánok a T. Kartácsaknak!

 

Tudna nekem valaki adni egy linket, vagy esetleg egy felsorolást, hogy a pálinkafőzésben általánosan elterjedt, különböző gyümölcsöknek mennyi a pálinka-kihozatala (Cukrozás nélkül!)?

 

Láttam már ezt a kimutatást, de most nem tudom elővarázsolni a keresőből. Úgy látszik rossz hívószavakat használok.

 

Köszönöm előre is a segítséget!

szentöltvíz Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73471

Vadszilvafinomítós szép napot mindenkinek!

 

Józsipapa: a bokor alatt fekvéssel jó reklámot csináltál nekem,majd meghálálom.

 

Üdvözlégyetek !!

csenksz Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73470

Sziasztok!

 

Aki volt ZD-n és véletlenül ivott a sárga barack és vagy a jappán szilva pálinkámból legyen kedves véleményezni h tudjam hogyan sikerült.

Inkább privátba h ne legyen szét offolva a topik a sok köpködés miatt ;)

 

Üdv:

Csiszárik Zoli

paducs77 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73469

Dehogy égettem le. Ha úgy lett volna nem viszem a ZD-re, hisz oda csak prémium minőség dukál.

Előzmény: csalitos (73450)
golyós Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73468

Én meg vennék egy 60, meg egy 33 vagy 45 litereset némi ráfordítással (tömítés ,páracső, hűtő ) aztán hajrá...

üdv.g.

Előzmény: jancsusz (73466)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73467

irj az adásvételre, hátha ott tudnak segíteni

Előzmény: jancsusz (73466)
jancsusz Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73466
Üdv!
Köszi hogy megnézed.Esetleg valaki tud hasonló eszközt elfekvöben az írjon.
További szép napot
Előzmény: Dumás Sanyi (73459)
rézműves1 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73465

...pályinkás jó reggelt...

vf1 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 73464

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

Szárított fajélesztők hatása                   Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról     Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

Előzmény: vf1 (72602)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!