Keresés

Részletes keresés

Roxer17 Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2364
Azok kardoskodnak a vasárnapi nyitvatartás mellet akik általában hétvégén nem dolgoznak!
Hála Istennek az én munkhelyem azon kevés kereskedelmi egység közé tartozik amelyik nincs nyitva vasárnap,remélem ez így is marad.Ami azt illeti az emberek régen is betudtak vásárolni és most is betudnának hétköznap meló után vagy szombaton!Bemész bárhová vasárnap és tele van uantkozó emberekkel a pláza,nem azért,mert máskor nem tudnának bevásárolni,hanem mert az a hátvégi progi.Ehelyett csinálhatnának más,értelmesebb programot is!Az,hogy azért mennek vasárnap,"mert akkor van együtt a család" ezzel pont az előző érveidnek adsz egy pofont.Mert ahol valaki a családból a kereskedelemben dolgozik ott mikor van együtt a család??Úgyhogy szombat oké,vasárnap baromság!
Előzmény: Törölt nick (2338)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2363
Én ugyan nem voltam ideges, Te pattogsz itt össze-vissza :)
Előzmény: NGA (2362)
NGA Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2362

Köszönöm a kioktatásod. Én nyugodt vagyok. Ha valaki felkapta a vizet, vagy ideges volt, az te lehettél (2336-os hozzászólásod) A témát részemről lezártam.

Előzmény: Törölt nick (2360)
P.stephenson Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2361

Gábor-Gábor stúdió valamelyik lakás hálószobája volt. Lehet tippelni melyiké. Szerintem Sümegié.

P.s

Előzmény: v_peti (2359)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2360
Picit mostmár higgadj le szerintem, eddig ez egy nyugodt hely volt. Mindenki elmondhatja a véleményét, ha Neked unalmas, átugrod.
Előzmény: NGA (2354)
v_peti Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2359

Egy kérdés: A Gábor-Gábor stúdió az csak díszlet, vagy úgy volt kialakítva, hogy akkor már a szereplők fazonigazításához is használják? (Sminkszobának.)

NGA Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2358

"Te sejtesz valamit. Pár év múlva az MTV archívum nem lesz sehol.A kereskedelmi csatornák versengeni fognak az első igazi és utolérhetetlen légkörű magyar szappanoperáért"

Na ez a jóslat sem vált be.

boorman Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2357
Mielőtt bárkiben megragadna, hogy én vagyok az, aki a BK-t védi a Szomszával szemben, szeretném leszögezni, hogy én BK-t sose néztem, és utálom mint a sz*rt. De attól még profibb produkciónak tartom, mint amilyen a maga korában a Szomszédok volt. És nem a pénz vagy a technikai fejlődés miatt. Ez a kategória ("profibb") nem értékmérő, csak egy vélemény. Annyit fejez ki, hogy az egyikben pl. ügyelnek arra, hogy ne látszódjon a kamera árnyéka a felvételen.

A vita (ha ez vita) abból indult ki, hogy valaki elkezdte magyarázni, hogy a Szomsza az milyen király, csináljon jobbat aki tud, meg aki beszól rá az sznob. Én ezeket a dolgokat nem keverném össze. Szeretem nézni a Szomszédokat, mert van benne 1-2 jó színész, lehet rá nosztalgiázni, és - főleg - sokat lehet röhögni (pl. a gondos nagyapó vodkát ad a lábadozó betegnek, utána a rokonok félmosollyal "megfeddik", hogy micsoda csibész dolog ez - mintha egy gyógyszereket szedő, gyógyulófélben lévő embernek a pia nem is árthatna komolyan!). De ettől még nem fogom azt mondani róla, hogy milyen magas színvonalú, pompás és eredeti csoda. Igenis meg lehetett volna csinálni sokkal jobban is.

A Barátok Közt meg egy importált, művies f*s, de ez nem menti fel HÁ-t és barátait. Részemről lezártam a témát.
Előzmény: Törölt nick (2323)
boorman Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2356
Mint már írtam a BK-val való összehasonlításnak semmi értelme. De attól még ez nem felmentés a szakmai balf*szságokra, mondjatok bármit. Nem kerül semmibe újra felvenni egy jelenetet, ha valaki bakizik, márpedig a Szomszédokban gyakran erre sem ügyeltek. És a többi hibára sem feltétlenül kifogás, hogy régen készült a sorozat (A Tenkes Kapitánya még régebben készült, mégsem volt fakezű a kameramann), vagy kevés volt a pénz (az egyik jelenetben Frajt Edit majdnem elütötte az orra előtt hátráló kamerát, mibe került volna ezt újra felvenni vagy másképp megoldani?!).

A Szomszédok valóban SOROZAT, de hogy realista lenne?! Megpróbált életszerű lenni, de talán nem kell sorolnom a példákat, hogy mennyire sikerült. Életszerűbb talán a BK hipózott világánál, de azért nem annyival. Kevésbé tűnik művinek, de a szereplők viselkedése és az események marhára messze vannak a valóságostól. Ezért nem szoktak külföldön az átlagember életéről sorozatot csinálni, mert nem igazán érdekes. Ha pedig azzá akarják tenni, akkor már nem olyan reális. A világ legsikeresebb sorozata sem éppen átlagemberekről szól: DALLAS.
Előzmény: v_peti (2317)
NGA Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2355

A kedvedért rákerestem:

------------------------------------

A várfalon kívül, a váralján a hét meghatározott napján vásárt, hetipiacot tartottak. Kezdetben ez a vasárnap (vásárnap) volt. A kereszténység elterjedésével azonban ez a nap ünneppé vált - vasárnap tilos volt dolgozni, templomba ment ekkor a falu népe -, így a vásár napját a hét más napjaira tették át. Ennek emlékét a falunevek is megõrizték: Vásárhely, Hetvehely (azaz Hétfõhely), Kéthely (a keddi vásárnapból), Szerdahely, Csütörtökhely, Szombathely

Előzmény: nagykunsági (2353)
NGA Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2354
Szerintem beszéljétek meg magánban, vagy keressél rá a neten.
Előzmény: nagykunsági (2353)
nagykunsági Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2353

Ez érdekel. Honnan ered??

Szerintem is a Velencei tavon voltak.

Előzmény: cyber.greg (2351)
NGA Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2352

Most már egy kicsit unalmas.

Előzmény: cyber.greg (2351)
cyber.greg Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2351
Aki betiltaná az üzletek hétvégi nyitvatartását, gondolkodjon el, honnan is ered a vasárnap szavunk!
káBell Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2350
Szerintem is valahol Velence környékén nyaralnak.
Előzmény: m61019andras (2349)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2349
Ilyen vörös kövek vannak a Velencei tó partján is. :-) Hozzáteszem, hogy sajnos, mert nem igazán használ a tó öntisztulásának. De ez már itt off. :-)
Előzmény: NGA (2348)
NGA Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2348
Lehet, engem a vörös kövek zavartak meg, mivel minden nyarat almádiban töltöttük.
Előzmény: m61019andras (2345)
sun007 Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2347
Meg, ahogy írtátok..van egy csomó foglalkozás, ahol nemis lehet betiltani a hétvégi munkát ill. ez a tiltás nem vonatkozna rá (pl. ügyfélszolgálat, egészségügy, étterem, tömegközlekedés)...
De, dolgoztam én 1986-ban hétévégén, karácsonykor, január 1-én, nem kell ehhez rendszerváltás...
Akinek nem tetszik, ne menjen vasárnap boltba (persze, baj, hogy vannak családok, akiknek EZ a szórakozás a hétvégén, de a tiltással nem töltenék értelmesebben az időt, meg együtt, csak épp nem vásárolnának), akinek meg gond a hétvégi meló, az menjen olyan helyre, ahol nincsenek nyitva...
De tényleg nem ide tartozik ...
Előzmény: nagykunsági (2344)
GFQ Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2346
Visszatérő szereplő, ha jól emlékszem.
Előzmény: OldDirty (2309)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2345

Szerintem inkább a Velencei tavon, mivel elég közelinek tűnt a másik part, a Balcsin  meg nemigazán vannak ilyen kis öblök.

A másik meg az, hogy jóval kevesebbe került szerintem a stábnak leugrani a Velencei tóhoz mint a Balatonra.

Előzmény: NGA (2341)
nagykunsági Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2344

A plázák, multik is "magáncégek" nem állami cégek, tehát milyen jogon szabályoznád???

Aki nem akar hétvégén dolgozni az ne menjen oda dolgozni . Keressen olyan munkahelyet, ahol nem kell hétvégén hajtani.

Különben meg a hétvégi munkáért pótlékot kap, több a pénze.

Előzmény: NGA (2332)
dekóder diler Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2343
azért tegnapiban az se volt semmi hogy a hátérben kétszeris felbukkant az amerikai ninja 2 moziplakátja is.
káBell Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2342
Korábban felmerült itt, hogy mi lett az aradi tábornokok emlékére ültetett fákkal az iskolában. 1998–99-ben végzős főiskolásként oda jártam gyakorlótanításra, akkor még megvoltak. Ott tartották az okt.6-i ünnepséget.
Előzmény: NGA (2341)
NGA Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2341

Na vissza a szomszédokhoz :-)

Szerintem is a balcsin lehettek, a kövek olyanok voltak, mint ami Balatonalmádiban is van, legalábbis ott sok ilyen kő van.

Előzmény: ARic (2337)
NGA Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2340

Tudod, nem igy látnád, ha a feleségedet/barátnődet/férjedet/barátodat 1 hónapban 1 vasárnapon látod csak. De kár ezen vitázni.

A haverod meg a tanácsadó cégnél valószinüleg nem 65e Ft netto-t keres ugy, hogy vasárnap is dolgozik.

Előzmény: Törölt nick (2338)
NGA Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2339

Olvasgatom a másik topic-ot, és érdekes dolgokat olvasok belőle :-)

"S az milyen rohejes, amikor a mentoorvos inkabb a jol
meno maganklinikat hagyta ott a nyomorgasert. Mert hogy az szenvedely. Ha-ha."

Az még röhejesebb, hogy a barátom is mentős, és a hülye otthagyta a jól menő állását az egyik nagy cégnél, és visszament mentőzni, mert ez a szenvedélye :-)

"A Baratok koztrol annyit, hogy abban egy elonyos dolog van, a Hoffer Eszter melle, a tobbi nulla."

Ez telitalálat :-)

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2338

Még egy gondolat:

A taxis, az ügyfélszolgálatos, a rendőr, a tűzoltó, az útjavító, az újságíró, a pincér, a buszvezető - csak néhány példa - mind, mind dolgozik szombaton, vasárnap. Miért pont a kereskedelem lenne kivétel?

Haveroméknál aki egy tanácsadó cégnél dolgozik, elvben 9-17-ig, ehhez képest szombat délután 5-kor vagy vasárnap délután 3-kor egy értekezlet lazán megszokott.

Igaz, hogy megy a szomszédok, de a 80-as éveknek már vége!

Előzmény: NGA (2333)
ARic Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2337

ámen :)

tegnap csak fél szemmel néztem: hová ment a Mágen család nyaralni, a Balatonra?

János meg a csaj között tényleg volt valami?

Előzmény: Törölt nick (2336)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2336

Időröl időre felröppen ez a tiltsuk be a hétvégi....szóval ennél nagyobb baromságot már régen találtak ki azt hiszem. Egyrészt nézz körül: a hétvégi nyitvatartásra itthon igény van. Nem tudom észrevetetted-e, hogy az emberek ma már nem 8-16.00 között dolgoznak, ami  után kényelmesen (vagy még jobb: munkaidőben) vásárolgathatnak. A munkaidő mára teljesen rugalmassá vált, sokan dolgoznak délután, éjszaka, stb.

És ma már nincs az, hogy "kiszaladok két órára" ezt meg azt elintézni...tudod Te, hogy néznek rád, ha ilyet mondjuk egy közepesen nagy cégnél benyögsz? Pláne egy multinál?

Én mondjuk dolgozom 9-18 között, hova is menjek utána hétköznapon vásárolni? Az ABC-be? Mire odaérek a, nincs semmi b, rég bezárt. Ugyanez igaz a városi nem plaza üzletekre. Másrészt sokan szeretnek együtt vásárolni, és a hétvége az egyetlen lehetséges időpont, amikor együtt tudnak lenni.

További kérdésem: Te majd foglalkoztatod azokat, akik elvesztik a munkájukat a hétvégi nyitvatartás betiltása miatt? Tudsz arról, hogy sokaknak kb. az egyetlen pénzkereseti lehetőség a közelben lévő hipermarket? Velük mit csinálnál?

Könyörgöm, térjünk vissza a Szomszédokhoz, és ezt a nyitvatartásos baromságot felejtsük el végre örökre...

Előzmény: NGA (2335)
NGA Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2335
Nem tudom, régen jártam ott. Igazából én a vasárnapról beszélek, de elég félreérthetően irtam le mondandómat. Bocsi.
Előzmény: ARic (2334)
ARic Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2334
Bécsben szombaton 18 h-ig :)
Előzmény: NGA (2332)
NGA Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2333
Viszont ha belegondolsz, 1990-ben nem mentél el nagybevásárlást intézni, hiszen nem voltak multik. 1997-ben az akkor frissen megnyilt áruházba azért ment a házastársam, mert ott nem kellett vasárnap is dolgozni. 1 évig nem kellett neki, mert ugye a következő kormány mindent megengedett a multiknak, és azt csinákhattak amit akartak.
Előzmény: ARIBOY (2330)
NGA Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2332
A te üzleteddel azt csinálsz amit akarsz. De nézd meg pl ausztriában, németországban minden nagyobb bolt zárva van vasárnap, és szombaton is 2-ig vannak nyitva. Én nem a pici boltokról beszélek, hanem az olyan multikról, amik nyitva vannak vasárnap is, nem élelmiszerek, hanem pl barkácsáruház. Neked pl jólesne, ha ugy tud együtt lenni a család hétvégén, hogy 1 hónapban 1x, mert a másik 3 hétvégén dolgozik a házastársad. Erről beszélek, de ugylátszik nem fogalmaztam meg korrekten.
Előzmény: nagykunsági (2329)
ARIBOY Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2331
Viszont a Szomszédokon,ahogy te is irtad,jól esik nosztalgiázni.
Előzmény: ARIBOY (2330)
ARIBOY Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2330

Az emberek többsége,hétvégén ér rá nagy bevásárlást tartani.Ugyanis hétköznap dolgozik.Tehát szombaton,mindenképp jó a nyitva az üzlet!A vasárnapon el lehet gondolkodni!

Előzmény: NGA (2328)
nagykunsági Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2329

Én meg nem tiltanám be. Ha van egy üzletem, senki ne mondja meg mikor tartom nyitva.

Azért vannak nyitva hétvégén, mert van rá kereslet. Ha senki nem menne be akkor nem lenne nyitva.

Előzmény: NGA (2328)
NGA Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2328
Azért valljuk be az is tény, hogy a Szomszédoknak nagyon nagy nosztalgiája van, ezért szeretik sokan. És helyes nosztalgiája, mivel nem a szocializmust lopja be a lakásunkba, hanem a rendszerváltás utáni időket, amikor még volt tisztelet az emberekben, amikor még nem fogyasztói társadalom voltunk, amikor még nem volt mobil, igy az emberek elmentek látogatóba másokhoz, elmentek nyaralni, és nem Plazakba jártak, hanem a sarki ABC-be. És hétvégén kirándultak, nem elmentek a barkácsboltba nézelődni, és azt a szerencsétlen eladót idegesiteni, aki hétvégén is ott kell hogy legyen. Betiltanám a hétvégi nyitvatartást MO-on. Nincs magánélete az embereknek.
wisdom Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2327
Azért fura, ott a helyszínen a stábból csak feltűnhetett volna valakinek, akkora betűkkel virít ott. Lehet, hogy ez akkoriban olyan mindennapos volt, hogy észre sem vették..
Előzmény: v_peti (2322)
NGA Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2326
És milyen igaz is, amit irtál, ha jól emlékszem a BK-ban valamelyiket kicserélték egy másik szereplőre. Lassan olyan lesz mint a Dallas, valamelyik szereplő, aki régebben meghalt, egyszer csak ott lesz a zuhany alatt :-)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2325
Ha be tudtok tenni egy képet róla, akkor öcsém megmondja, mert Neki is ez a munkája és valószínű ismeri. :-)
Előzmény: ezekiel 2517 (2318)
Cesare Gonzago Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2324

Szívemből szóltál!

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.19 0 0 2323
Figyelj, a BK-t és a Szomszédokat összehasonlítani nincs értelme. Azóta eltelt 10-15 év, rengeteget fejlődött a technika. A BK-ban külöföldről importált storylinerek és további szövegírók dolgoznak, kidolgozott nyugati recept szerint megy minden. (Lásd még: Gute Zeiten, Schlechte Zeiten).

A Szomszédok meg úgy készült, hogy a MAHIR eladogatta benne a hirdetési felületeket, volt egy nem túl szupertechnikával rendelkező stáb, és hajrá. Talán már írtam, hogy olyan szinten voltak az elején, hogy az MTV1 adásvezérlőben egyszerre két tekercsről ment a Szomszédok, ha az egyik megadja magát, mehessen tovább a másikról.

A Szomszédok a kisemberek napi problémáit mutatta be - és az emberek bizony a saját dolgaikról szeretnek legjobban hallani. Igazi korlenyomat: nézd meg milyen ruhákban jártak az iskolások akkor, és milyenben ma, milyen autók közlekedtek, mik számítottak "bűnügynek": valuta, stb...ma már ez senkit nem érdekel. Évekig tartó várakozás az autóra, telekre...ma már ez nem így van.

A BK egy üres valami. Bármelyik szereplő behelyettesíthető, nincsenek karakterek, nincsenek valós élethelyzetek. A Szomszédok pedig az emberek között játszódott, ebben volt a nagysága.
Előzmény: boorman (2297)
v_peti Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2322

A kamera nem időzött rajta, mert körbejárt. Videóval persze könnyen kiszúrható. De egy sorozatnál kevesebb energiát fordítanak az utómunkálatokra, mint egy filmnél, vagy egy olyan sorozatnál, ahol több hétre-hónapra előre dolgoznak.

Előzmény: NGA (2321)
NGA Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2321
Igen, most néztem vissza.
Előzmény: Fáradt Vándor (2320)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2320
Ez tuti frankón, élesben ott??? Na majd megnézem...
Előzmény: NGA (2319)
NGA Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2319
A felirat a kilátóban: ku...va zsidók. Természetesen ott nem volt kipontozva
ezekiel 2517 Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2318

Nem tudjátok véletlenül, hogy hívják ezt a madártani szakembert?

Előzmény: OldDirty (2309)
v_peti Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2317

Az első néhány részben (amiket még igazi írok írtak, nem Etus férje) volt valami történet-szerűség.

Először álltólag egy 6 részes sorozatot terveztek.

Amúgy meg ez egy realista sorozat, és egy átlagember élete nem annyira változatos. Sőt itt még sűrűbb is, mint máshol, mert minden jó vagy rossz a szereplőkkel történik, és nem a ház többi lakójával.

f-b Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2316
Az a kép egy kicsit talán túlzás volt reklámilag, hogy Bandi a teherautónyi kamera felé fordított feliratú Persil közül egyet kivett és Jutka Adidas felsőjéig vitte.
Roxer17 Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2315
Végülis már megszokhattuk,hogy Etus mindenre jóságosan reagál.Rájött,hogy ez nem az ő dolga,meg aztán nem utasíthatja rendre Mágent,hogy ne kacsingasson félre a lánya mellett,amikor tudja/látta,hogy az is azt teszi az orvossal!
Előzmény: krysztasz (2314)
krysztasz Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2314

De frankón összefoglaltad, köszi!

Gyula esése fantasztikus volt. De azért a gyümölcsöt sajnáltam. Végül is, lekvár lett belőle, nem veszett kárba.

Viszont Janka valami fantasztikusabbnál is jobb volt. :)) Annyira nevettem, annyira, még a könny is jött a szememből. Hihetetlen volt, ahogy ott állt az üvegajtó mögött, mint ha Zsuzsáék nem láthatták volna őt. Szegény Janka, olyan naív... :)) Iszonyat jó szereplő, komolyan!

A mai részben az tűnt fel, hogy Etus mennyire nem is aggódik Magen miatt. Jó, a végén egy mondatában talán, de amikor a fagyizó előtt találkoztak Esztivel, nem aggódott, hogy mi lesz a családi békével. Haragosabb is lehetett volna, vagy megvonja a kosztpént Magenéktől.

Előzmény: DJ Szegecs (2252)
nagykunsági Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2313
Még most is az, és tart előadásokat.
Előzmény: LeifEriksson (2307)
boorman Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2312
Jogos! :)
Előzmény: m61019andras (2310)
pingvintoll Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2311
Én úgy emlékszem nem volt.Ez valami új dizájn!
Előzmény: m61019andras (2306)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2310
És a jó színészek és a szerepükkel jól azonosulók közül megint csak ne felejtsük ki Jankát. :-)
Előzmény: boorman (2308)
OldDirty Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2309
Az volt, Madártani Intézet egyik akkori vezetője.
Előzmény: LeifEriksson (2307)
boorman Creative Commons License 2006.01.18 0 1 2308
A BK-s összehasonlítástól tekintsünk el, annak semmi értelme. Engem a Szomszédok "szakmai" részében pl. az zavar, hogy a mellékszereplők, akiket te is említesz (vagy az amatőr-félamatőr statiszták) néha egy-az-egybe belenéznek a kamerába, de nem volt ott se egy kameramann, se egy rendező, aki azt mondta volna, hogy "Álljunk le, vegyük újra, és most ne nézz a kamerába!". :) Te jó ég, a tegnapi részben még Malek Andrea is félrenézett a rendezőre (?), amikor felvették a jelenetét. (És akkor a folytonos vigyorgását már nem is említem.)
A nyavajgással kacsolatban igazad van, de azért ne felejtsük el, hogy VÉGIGsírják még az egész kilencvenes éveket! A rendszerváltás miatti bizonytalanság nyilvánvaló, de ez a siránkozás később sem fog abbamaradni.
Zenthe viszont nekem is kedvencem. Talán a legjobb színész a sorozatban, és azon kevesek egyike, akik tényleg át tudták venni a sorozatbeli figura szerepét. Kulka is jó színész például, de sztem ő nem lett annyira azonos a Nagy Fehérrel. Zenthével ilyen szempontból csak Koltay "Gábor Gábor" vetekedhet, ő is nagyon tehetséges.
Előzmény: NGA (2301)
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.18 -1 0 2307
Valószínűleg azért, mert valódi erdész/ornitológus lehetett, nem színész...
Előzmény: pingvintoll (2305)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2306
Előtte is volt bajusza?
Előzmény: pingvintoll (2305)
pingvintoll Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2305
A mai részben nagyon amatőr volt a pasi,aki a visegrádi táborban magyarázott a gyerekeknek.És újra feltűnt Flower doki!
NGA Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2304

Ami neked BX 59-76, az nekem CN 86-48 :-) Igaz ez nem busz, hanem csak egy auto :-)

Előzmény: Törölt nick (2303)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2303
Tedd fel az extra.hu-ra. ott 1 Gb a tárhely és nem törölnek. és mellesleg nagyon rendesek telefonon is.
Előzmény: tommystar (2155)
NGA Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2302
Tenthe - Zenthe. Szégyen, de elirtam, Egymás mellett van a 2 gomb :-(
Előzmény: NGA (2301)
NGA Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2301

Sokmindenben igazad van, de ha emlékszel, 1990-ben, mindenki a pénz miatt sirt, mivel az árak akár 100%-al is mentek fel, lassan jön a taxisblokád, szóval ez a kor erről szólt. Az is tény hogy a mellékszereplők itt is gyengék, dehát az ember a főszereplők miatt is nézi. Én inkább azt vettem észre, hogy próbálnak kevesebb szálon lavirozni a sorozatban, mert igy ha kihagy valaki 1-2 részt, akkor még mindig érti mi is történik, ellentétben a többi sorozattal. Ott  ugye a gyors cselekmény, a sok szál mind azt követeli meg, hogy valaki nézze, nézze a sorozatot. Bevallom én pl imádom Tenthe Ferenc-et, volt szerencsém személyesen is találkozni vele, és miatta is nézem.

m61019andras Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2300

Az milyen volt, amikor Alma búcsúzott Dezirétől, mennyi bámészkodó nézte a forgatást. :-)

De volt egy kis SZDSZ reklám is a háttérben, amikor János kijött az OTP fiókból.

Hangyaboy 005 Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2299
szegény Böhm még hány részben játszik? ezt ha leirtáttok akkor visszaolvasok.
Roxer17 Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2298
Mekkora duma volt Bőhmtől,hogy nézzük meg a többieket is,márcsak az összehasonlítás miatt is:))
boorman Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2297
Nem értitek, hogy mi a gondom...
Én arra a bejegyzésre válaszoltam, amelyik beszólt valakinek azért, hogy "sznob" és nagyképű, ha nem tud olyan jót csinálni, mint a Szomszédok, sőt, még valahogy a Spektrum is belekeveredett a történetbe.
A BK egy nagy kalap szar, ez kétségtelen, de attól még a Szomszédok sem jobb, legfeljebb nosztalgia-értéke van. Ez volt a maga korának Barátok Köztje. Nem azért szeretjük (a magam nevében beszélek), mert jobb, hanem mert a sajátunk, és voltak pozitívumai (pl. 1-2 tehetséges színész).
Az viszont, hogy egy operatőr statívra rakja a kamerát, amikor panorámázik, vagy hogy egy forgatókönyvíró emlékszik a szereplők nevére és nem felejt el rokonokat (hová tűnt Vágási Feri apja és huga?!) nem a gyártási körülményekről és a pénzről szól. Ennyiben a BK szerintem jobb a Szomszánál, de ezen lehet vitatkozni. A főszereplők viszont jobbak az utóbbiban, azt én is elismerem.

Még valami, valamelyikőtök írta:

"gagyi párbeszédek, az állandó belső studiófelvételek, az életszerűség teljes hiánya, a steril kihipozott mindennapok unalmassága, amit mesterséges konfliktusokkal próbálnak igénytelenül megtörni"

Mi nem igaz ebből a "belső stúdiófelvételek"-en kívül a Szomszédokra? :)

Az első néhány részben (amiket még igazi írok írtak, nem Etus férje) volt valami történet-szerűség. Most már attól megy csak előre a sorozat, hogy néha megverik Ferit, rátámadnak Julcsira, vagy a szerző megpróbálja megakadályozni, hogy a nyilvánvaló lehetőségek ellenére elköltözzenek a kulcs-szereplők (ld. ellopják Feriék pénzét). És persze mindenki folyton sír a politika meg a pénz és az árak miatt...

Előzmény: NGA (2296)
NGA Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2296
boorman: Attól, hogy a BK technikailag sokkal jobb, az semmit nem von le abból, hogy a gagyi párbeszédek, az állandó belső studiófelvételek, az életszerűség teljes hiánya, a steril kihipozott mindennapok unalmassága, amit mesterséges konfliktusokkal próbálnak igénytelenül megtörni, az nagyon sok ember számára nézhetetlenné teszi a BK-t. Érdekes, hogy a szomszédok mindjárt felvállalta Frajt Edit kislányát, és nem eltünt Párizsban, mint a BK-ban. A technika, a pénz nem minden. Itt nem a sznobizmusról van szó szerintem.
Előzmény: boorman (2294)
Roxer17 Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2295
Nyilván,hogy veri technikailag,márcsak az azóta eltelt jónény év miatt is!Ráadásul a Retek klubnak és Kalamár Tamásnak,jóval több a lóvéja is,mint az MTV-nek és Horváth Ádámnak....
Előzmény: boorman (2294)
boorman Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2294
Nem tisztem senkit megvédeni, de szerintem a Szomszédokról kijelenteni az "igazságot", azaz egy tényekkel jól alátámasztható véleményt (vagyis hogy majdnem minden szempontból rossz) nem sznob dolog. És Horváth Ádámnál tehetségesebb írót-rendezőt találni sem nagy vaszisztdasz.
Ezen az sem változtat, hogy a BK is egy borzalom (de akkor már tegyük azt is hozzá, hogy technikailag százszor veri a Szomszát). Namindegy.
Előzmény: n...f..i (2227)
v_peti Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2293

A zsidó szót láttam benne, de ha olyan, akkor ide csak kicsillagozva lenne célszerű betenni.

Előzmény: Ordas (2290)
v_peti Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2292

Én azt hittem, hogy az MTV saját műsora volt.

Előzmény: OldDirty (2287)
v_peti Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2291

Nekem is feltűnt a felirat. De mivel a Szomszédokat majdnemhogy sponmtán veszik fel, ezért gondolom nem tűnt fel senkinek a forgatás előtt, vagy nem volt idő lemeszelni. (Amit amúgy is megtesznek néhanapján az ilyen feliratokkal.)

Előzmény: wisdom (2288)
Ordas Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2290
Nekem megvan. Amúgy mi a szöveg?
Előzmény: káBell (2289)
káBell Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2289
Én is láttam, de mivel nem veszem videóra, nem tudtam visszanézni.
Előzmény: wisdom (2288)
wisdom Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2288

A kilátó-jelenetben ahogy a kamera körbefordult látszott, hogy fekete festékkel egy antiszemita feliratot mázoltak a falra...

Előzmény: Törölt nick (2256)
OldDirty Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2287
A Szomszédokat a MAHIR gyártotta, saját stábbal. Szóval ez is valami akkor aktuális utalás lehetett mondjuk az MTV kultúrához való hozzáállására pl.
Előzmény: v_peti (2281)
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2286
Nem bántásból mondtam... :)
Előzmény: Cesare Gonzago (2282)
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2285

Amennyire tudom, a feleségeik... :)

egy könyvben én is láttam a képet, azon ez volt a képaláírás... :)

Előzmény: P.stephenson (2284)
P.stephenson Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2284

Mostmár csak a két hölgy kilétére kellene rájönnünk. :-)

P.s

Előzmény: LeifEriksson (2273)
nagykunsági Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2283
Azért az első rádiótelefonok még "kézitáskák" voltak. Kocsiban az ülés alá volt beszerelve.
Előzmény: Törölt nick (2275)
Cesare Gonzago Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2282
Mea culpa, mea maxima culpa! Igazad van, közel negyedszázad, de tudod, hajnali háromkor már nem úgy vág az ember esze, mint délután háromkor!
Előzmény: LeifEriksson (2276)
v_peti Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2281

Az volt az érdekes, hogy azon panaszkodtak, hogy az MTV miért nem közvetíti műsort? Közben meg az MTV forgatta a Szomszédokat a helyszínen, és az adást is fel kellett, hogy vegye. (Ha már egyszer ott voltak, akkor remélhetőleg nemcsak a Szomszédokba kerülő részt vették fel.) Persze lehet, hogy felvették, de önálló valószínűleg műsorként nem adták le. De a számlaszámot mutatták, bár kissé rövid ideig ahhoz, hogy valaki felírhassa. (Bár lehet, hogy ez pl. a Híradóban vagy a Gazdagréti Közösségi televizióban is szerepelt.

Előzmény: Neonvadász (2228)
Infomaker Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2280
Igen, Horváth Sándor, köszi!
Előzmény: LeifEriksson (2279)
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2279
A mentor Géza bácsi, Horváth Sándor játszotta
Előzmény: Infomaker (2277)
v_peti Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2278

Amikor először akarja János mobilon hívni a rendőröket, akkor csak blöfföl, ha jól emlékszem. Csak később lesz neki tényleg szolglati mobilja.

Előzmény: DJ Szegecs (2270)
Infomaker Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2277
AMikor a nyomdában hero "mentora" (az öreg nyomdász nemtom a nevét) panaszkodott a főnöknek, hogy hero milyen búvalb*szott :) szóval ott jobb oldalon nem egy defrag ment éppen dos alatt? :)

hátha résen volt valaki :)
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2276
Csak apró pontosítás amúgy: nem két, hanem majdnem két és fél évtizedig volt miniszter ez a jóember, 1960-tól 1984-ig... majdnem negyedszázad.... félelmetes.
Előzmény: Cesare Gonzago (2271)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2275

Nokia650-esem volt

N650

Ezt hirdették az egyik legkisebb NMT telefonnak, igau a mai telcsikhez képest óriási volt, ennél már csak a Benefon Exion kisebb, de azt hazánkban sajna már nem tudták bevezetni, addigra a Matáv, a tulaj megszüntette a 0660-at...

Előzmény: DJ Szegecs (2270)
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2274

Igen, olvastam a könyvet, nekem is megvan, elég érdekes.

Akkoriban valóban elég nagy port vert fel az ügy, a könyv nyomán meg -hogy ha már tv-sorozatos topicban vagyunk, éljünk tv-sorozatos zsargonnal- született pár spin-off könyv is (Czinege Lajos mundér nélkül, Mit tesznek a kiskirályok pánikban)...

LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2273
A két bajszos egyenruhás meg kis hazánk eddigi két űrhajósa...  :)
Előzmény: Cesare Gonzago (2272)
Cesare Gonzago Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2272

Nagyon OFF megjegyzés, de a fiatalabbak kedvéért, íme egy kép Czinegéről. (A nyugalmazott és néhai miniszter a fénykép bal oldalán ülő, kissé görnyedt és erőteljesen korpulens férfi.)

Cesare Gonzago Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2271

Adalék a Czinege-villa és Czinege Lajos elvtárs két évtizedes honvédelmi miniszteri, és hároméves miniszterelnök-helyettesi tevékenységének történetéhez:

BOKOR IMRE: Kiskirályok mundérban, h. n. [Budapest?], é. n. [1989?]

Valószínűleg a szerző magánkiadásában jelent meg. A kiadványszervező az Új Idő Kft. (Aki türelmes és kíváncsi, utánanézhetne a cégjegyzékben, vajon létezik-e ez a gazdasági társaság?) A kötet ötvenezer példányben jelent meg. Ha jól emlékszem, olyannyira sikeres volt, hogy több utánnyomást is kiadtak, sőt, az "utolsó rendi országgyűlés" (értsd: pártállami parlament) végnapjaiban még vizsgálóbizottságot is felállított a Czinege család viselt dolgainak kivizsgálására.

Előzmény: LeifEriksson (2267)
DJ Szegecs Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2270
És milyen telefonod volt, ha nem titok?
Én tavaly vettem egy Motorola Associate 2000-et, technikatörténeti érdekességnek.. Használva nem volt, mert valami kereskedőnek maradt a nyakán...

Aki nem tudná, hogy néz ki: http://levas.vabolis.com/stuff/20050530a.jpg

Talán azért nem off, mert János is fogja majd a rendőrséget hívni mobilról, amikor tettenéri a fatolvajokat... "Akkor én most hívom a rendőrséget! " -mondja, mire az egyik fatolvaj leüti egy baltával....
Előzmény: Törölt nick (2264)
v_peti Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2269

Vagy erről megfeledkeztek a forgatókönyvírók...

De Sümeghy is megfeledkezett róla?

Előzmény: f-b (2265)
v_peti Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2268

A belépési díj meg 75 000 forint volt, ha jól tudom.

Előzmény: nagykunsági (2242)
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2267
Természetesen a nem bezoomolás kellett volna az állvány mellett, de az egész snitt arra volt kihegyezve, hogy a derék (és ma már néhai) Czinege Lajos ny.honvédelmi miniszter úr villája eltakarja a kilátást.... ha nincs bezoomolva, akkor a villa csak a kép alsó felében látszódik valahol... :))
Előzmény: cyber.greg (2258)
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2266
Köszi... :)
Előzmény: bunor (2261)
f-b Creative Commons License 2006.01.18 0 0 2265
Biztos egy kiselejtezett Beta videót hozott Amcsiból... :-))
Előzmény: P.stephenson (2262)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2264

Mondjuk a rádiótelefonnal kapcsolatban érdekes volt, hogy álnéven szerepelt a cég benne, valami Komtel vagy hasonlót mondott a Deziré. Biztos nem fizettek a reklámért!:)

Egyébként ez valóban a 0660 volt, 1989-2003 között működött és én voltam szerencsés az utolsó egy évben az ügyfelük lenni.:) Érdemes még tudni, hogy nem Westel, hanem EMART(Első Magyar-Amerikai Rádiótelefon Társaság)néven indult és csak később vették fel a Westel, majd a 0660 nevet.

Előzmény: nagykunsági (2263)
nagykunsági Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2263
Desiré mondta Almának, ezt az új lehetőséget, hogy hamarabb elérje Taki bát.
Előzmény: jung (2260)
P.stephenson Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2262
A végén kiderül, hogy művészünknek nincs is videója, így nincs, amin megnézhetné...
Dehiszen nemrég kapott egyet az amerikás rokonától...

P.s
bunor Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2261

A kilátó a József-hegyi kilátó, vagyis a Szemlő-hegyi. :-) Tudtommal a két elnevezés ugyanazt a dombot takarja, a különböző korok mindig adtak valami spéci nevet a hegyeknek (lásd még Szabadság-hegy - Sváb-hegy). A nem pestiek kedvéért: nagyjából a Rózsadomb és Óbuda között található, a Dunától légvonalban kb. 1 km-re. Érdekesség, hogy magassága pontosan megegyezik a Gellérthegyével. Az alatta található barlangrendszer miatt építési tilalom volt érvényben az egész hegyen, bár ma azt is láthattuk, hogy ez nem mindenkit zavart.

Leif, a Hero körül legyeskedő nyomdászcsaj Naszladi Éva.

jung Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2260
Nem tudtam figyelni a radiotelefon hogy kerult kepbe?
DJ Szegecs Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2259
Meg az, hogy állványra teszik a kamerát... ÉS akkor a svenkelés sebessége is talán állandó lett volna....
Előzmény: cyber.greg (2258)
cyber.greg Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2258

Ha lassabban svenkel, sose értek volna körbe...

A megoldás az lett volna, hogy nem zoomol be annyira, és akkor uaz a sebesség már lassabbnak tűnik.

nagykunsági Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2257
Nem tudom, nem vagyok pesti :))))))))))))))))))
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2256
Az a kilátó hol van pontosan?

A körbesvenk nagyon gázos volt, dehát istenem fújt a szél, közben valószínűleg körbe-körbe mászkáltak a szereplők...hát az ódon technika, meg a gyenge operatőr.

Előzmény: nagykunsági (2241)
Teddy_KGB Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2255
Nekem is így rémlik.. vagy dollárt kapott (lehet innen jött később a devizás ötlet)
Előzmény: OldDirty (2253)
Teddy_KGB Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2254
Ez az utolsó kép nagyon ott van! :))
OldDirty Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2253
Sümeghy anno az ausztrál "unokahúg-félétől" nem videót kapott a lakáskiadásért cserébe?
DJ Szegecs Creative Commons License 2006.01.17 0 1 2252

A mai rész érdekesebb pillanatai:

Gyula az ócskás miután majdnem infarktusba kergette Szikszai művésznőt,  meg akarja mutatni, hogy korától függetlenül azért ő még legény a gáton, és kb. 3 kosarat, meg ládát próbál bevinni a lakásba... Az eredmény a képen látható.........

Gyula továbbra sem tett le arról, hogy ezt a stilizált kost ábrázoló kerámiát megvásárolja.

Megkéri Etust, ha már nem adja el, legalább gyártson neki egy ugyanilyet. Etus megtagadja, de azt megigéri, hogy valami hasonlót készít az ószeresnek....

Lillácska frizurája is Oli úr kezei által újul meg... Amikor Sümeghy belép, hogy megnézze, hogy áll az átváltozás, Lillácska durván leugatja, "Férfi engem így nem láthat" felkiálltással. Mire Oli: "Nyugodjon meg asszonyom, ilyen itt nem fordulhat elő!!"

Sümeghy szeretne egy példányt a jótékonysági koncert videófelvételéből. Gábor Gábor persze nem adja ingyen, ezért Juli felajánlja, hogy akkor majd Ő kifizeti...

A végén kiderül, hogy művészünknek nincs is videója, így nincs, amin megnézhetné...

Janka kikéri magának, hogy ő bármikor is hallgatózott volna.....

Roxer17 Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2251
A mentőszolgálat címere ott volt rajta oldalt azért.
Úgy emlékszem a félresikerült randi miatt,mostmár nem lesz semmi Mágenék között.Ma is inkább a csaj pedálozott már.
Előzmény: DJ Szegecs (2249)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2250

A legnagyobb alakítást ismét Janka nyújtotta. Ha másért nem is, de ezért mindig érdemes megnézni. :-)

( Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a többiek rosszul játszanak. :-)  )

DJ Szegecs Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2249
A múltheti részben a Toyotákat mutatták be újként.
Merci volt korábban is, ugyanis a mentőknél kétféle kocsi van:
az egyik az ún. esetkocsi (Korábban Nysa, később Toyota), amiben mentőstiszt teljesít szolgálatot.
A másik pedig a rohamkocsi (Mercedes), amelyben mindig orvos van, és komolyabb a felszereltsége...
Az nekem is fura volt, hogy az oldalán semmilyen felirat nem szerepelt...
Előzmény: Quantumleap (2245)
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2248

Hát igen, majd' elszédültem....

A lényeg az volt, hogy a Czinege-villát akarták belevenni.... :)

m61019andras Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2247
Szerintem most lehetett, mert Ádám még dícsérte is.
Előzmény: Quantumleap (2245)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2246
Az elején milyen volt a Libero reklám? Amikor Jutka is meg az orvos is kiment a szobából, a kamera még másodpercekig mutatta a pelenkás zacskót. :-)
Quantumleap Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2245
Lecserélték a mentőverdát. Mostmár Merci. Vagy esetleg már korábban megtörtént, csak nekem most tűnt fel?
m61019andras Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2244
Majdnem elszédültem. :-) A vendég meg leplezetlenül szídta a múlt rendszert. :-)
nagykunsági Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2243
Ja igen. 06 60.  Azóta már megszűnt.
Előzmény: nagykunsági (2242)
nagykunsági Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2242
Ja persze mobil. Kb 200.000 a készülék, meg akkor is fizetsz, ha téged hívnak.  Havi átlagkereset meg 8-10.000 Ft.  Ez akkor még csak a milliomosok számára volt elérhető. A lefedettségről meg ne is beszéljünk.
Előzmény: pingvintoll (2240)
nagykunsági Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2241
Borzalmas volt az a körkép a kilátóról.  Nem volt egy normális operatőr????
pingvintoll Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2240
Na,látom már megint piáltak.De megjelent az új csoda:rádiótelefon
pingvintoll Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2239
lécci vki. írja le,hogy mi volt az első 20 percben.most értem haza!
ARIBOY Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2238
Ez nekem is feltünt,hogy a tegnapi  részben nem szerepelt a főerdész!
Előzmény: LeifEriksson (2224)
Roxer17 Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2237
Ráadásul, másfelet:)
Előzmény: krysztasz (2236)
krysztasz Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2236

De Eszti - Malek Andi - 15 éve várt fél órát...

(Ne haragudj, ezt nem tudtam kihagyni.  :)

Előzmény: Roxer17 (2204)
DJ Szegecs Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2235
Most ezen még elrágódhatnánk egy darabig, de szerintem a lényegen aligha változtat....
Előzmény: tothpeti (2234)
tothpeti Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2234
Szerintem meg rohadtnagy baki volt.
Előzmény: Neonvadász (2233)
Neonvadász Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2233

Nem baki volt, a valódi megnyitószöveget rakták be.

Szerintem hatalmas dobás volt!

Előzmény: tothpeti (2231)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2232

Nekem bejött, mert sosem volt ennyire valódi a Szomszédok, mint a koncert idején. A nézők igazi nézők voltak, nem fizetett statiszták, még a diszkréten belengetett számlaszám is valódi volt... Nagyon komoly! Pár percre koncertközvetítéssé változott a sorozat, ez a rész mára dokumentumfilmmé változott... :-)))

tothpeti Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2231
Hogy a gecibe bakizhattak ekkorát?
Ordas Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2230
Ezért jó, hogy van mobil :)

De gondolom - mivel lány vagy :) - 30 percet simán váratsz egy-egy pasit :)
Előzmény: Roxer17 (2204)
BONNIE Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2229
"legmodernebb"
meg blogja is van: http://laszloatya.freeblog.hu/
Előzmény: n...f..i (2227)
Neonvadász Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2228

Sümeghy nevét meg sem említették a jótékonysági koncert előtt! Annyit mondtak, hogy szerepel Pitti Katalin, Begányi Ferenc, Simándy József, Melis György, meg valami Palócz László... De Sümeghy Oszkár neve el sem hangzott!! :->

:->

n...f..i Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2227

De milyen jó, hogy te ilyen ügyes, okos ember vagy, aki ennél biztosan jobban alakít szerepeket, jobb forgatókönyveket ír, ennél biztosan jobbat tud csinálni...

Jó sznobkodni, jó mindent leszarozni? Mennyé aztán nézd a Spektrumodat!

Más:

EchoTv-n minden kedden 22:30-kor László Atya, aki a tegnapi részben is szerepelt és aki szerintem Magyarország legjófejebb és legmodernebb gondolkodású papja!

Előzmény: adsr (2225)
NGA Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2226

ADSR:

Javaslom nézz meg egy BK, vagy JR-t, vagy hasonlót, attól sirva fogsz fakadni :-)

A másik pedig, hogy ezek már rég nem a 80-as évek, ezek a 90-es évek :-)

Előzmény: adsr (2225)
adsr Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2225
Anno én is néztem, és egyik nap is egy epizódot.
Jól szórakoztam egyrészt azon, mennyire gány volt a nyolcvanas évek, másrészt pedig magán a szereplőkön, akik egyszerűen katasztrófálisak.
3/4-ük tipikus kétmimikás "színész".
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2224

János nem szerepelt egyáltalán. Biztos szabin volt Trokán

Ez nekem is feltűnt, annál is inkább, mivel a főszereplőket mindig szerepeltetni szokták, ha csak néhány mondat erejéig akkor is, ha éppen nem történik velük semmi különös.

Előzmény: Neonvadász (2220)
ARic Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2223
ezen én is elgondolkodtam, aztán úgy intéztem el magamban, hogy legutóbb a Gyulaúr víkendházába készültek (azt a részt nem láttam az elejétől), most pedig a Gyuláriumba, ami Pesten van :)
Előzmény: jung (2213)
Quantumleap Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2222
Alma nyilván azért fogja otthagyni az újságot, mert elege lesz a randival zaklatódzó főnök úrból.
Constanzia Corleone Creative Commons License 2006.01.17 0 0 2221

Akkor pont rosszkor maradtam le, mert a múltkor sem láttam a faglylatos-részt:((

Előzmény: Neonvadász (2220)
Neonvadász Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2220

Lecseszte elég rendesen, hogy hiába várt másfél órát. Mágen meg azzal védekezett, hogy bedobott neki egy levelet. Milyen érdekes, pont mindig kéthetente találkoznak... :->

Ja, és lecserélték a kiszolgált Nysát egy új Toyotára.

János nem szerepelt egyáltalán. Biztos szabin volt Trokán...

Ja, és ma is elhangzott a "fagylalt" szó Julcsi szájából!! Mióta itt valaki emlegette a fórumon, hogy mennyire erőltetett szóhasználat ez egy 15 éves csajtól, azóta még inkább zavaró, pedig előtte sem volt semmi!

Előzmény: Constanzia Corleone (2214)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2219
UGyehogyugye... :)
Előzmény: Törölt nick (2217)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2218

- Csókolom, Eduscho!

- Jó napot, Takács vagyok!

:-DD

És hát Lenke néni szemüvege...! Kár, hogy csak másodpercekig volt rajta.

Előzmény: pingvintoll (2206)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2217
Igen, sőt, mintha tegeződnének is majd!
Előzmény: Fáradt Vándor (2215)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2216
Ma nosztalgia-rohamom volt, amikor Mágen így szólt: "Ismét jót nevettünk", mert akkortájt az általános iskolában az volt a mindent vivő tromf egy harmatos poénkodási kísérletre, hogy "Ismét jót nevettünk vidéki versenyzőnk humorán. Kap egy köcsögöt a köcsögfára", ami persze az érintett totális megsemmisülésével járt... És ez nekem egy évtizede eszembe se jutott, amíg el nem érkezett a mai epizód! :-)))
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2215

>Mágen kiskedvence megbukott a vizsgán,szerintem őt már nem is látjuk a sorozatba.

Ebben én nem vagyok biztos, sztem jön ő még...legalábbis halvány emlékeimben úgy dereng...

Előzmény: Gáborbakter (2212)
Constanzia Corleone Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2214
Köszi:)) Mágen kiskedvence mit szólt ahhoz, hogy múltkor hiába várta a Nagy Fehért?
jung Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2213
Nem tűnt fel senkinek, hogy a Gyulárium a múltkor még vidékenm volt ahova kocsival kellett menni, most pedig mindketten ittak, és Gyula haza akarta kísérni Etust?
Gáborbakter Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2212
Megvolt a nagy Koncert,Bőhm elégedett volt.Zsuzsát kirabolták,elvitték az összes pénzt.Taki Bácsi  bemutatta a várost a Felvonulási teret,ami pont a "Rendszerváltás"változásain megy keresztűl.Julcsi a karateedzés után összetalálkozik szerelmével aki a nyílt utszán meg akarja csókolni,amiért Julcsi le is tólja.a háttérbe Vágásiék ülnek a padon akik ezt ott végre is hajtják.Etus meglátogatja Gyulát a Gyuláriumban.Mágen kiskedvence megbukott a vizsgán,szerintem őt már nem is látjuk a sorozatba.
Előzmény: Constanzia Corleone (2211)
Constanzia Corleone Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2211

Sziasztok!

Sajna a mai részről lemaradtam, megszánna vki egy összefoglalóval?:))

A másik, aki ismerős volt, az az a fickó, aki csempész kozmetikumokat árult Gáboréknak, ő játszotta a Keménykalap és Krumpliorrban a majomtolvajt. Naná, hogy ő is benne van a táblázatban, Tímár Béla.

Köszi!!! Egy csomót gondolkoztam, honnan ismerős...

Előzmény: P.stephenson (2194)
DJ Szegecs Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2210
Kedves András!
A szomszedok/szomszedok loginnév/jelszó párosítást próbáltad már?
Előzmény: m61019andras (2202)
sun007 Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2209
A kereszt a Taki bácsi által szintén említett Regnum Marianum templom helyén van (a kettő közt, meg, ha jól tudom, ott állt a Sztálin szobor).

Nekem a Julcsis jelenetben az tünt fel, hogy, mikor a srác le akarta smárolni, azt mondta, neki úgy tanították, hogy azt utcán nem illik...
Mikor tanították neki, a huszas években?
És, ha be is tartotta, amit tanítottak neki, akkor hol csókolódzott az aktuális fiúival: a suliban vagy otthon????
Előzmény: Roxer17 (2208)
Roxer17 Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2208
Tulajdonképpen semmi nincsen a helyén van egy kereszt,meg kicsit odébb az időkerék de lényegében elég üres a tér(a parkoló autókat leszámítva)
Nekem a BKV busz fel sem tűnt,de lehet,hogy garázs-menet volt:)
Előzmény: NTHAM (2207)
NTHAM Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2207

Hűű,de jó volt a Felvonulási tér,még ott volt az integető emelvény,meg az állványzat Lenin helyén:)))

Tényleg! Mi van azoknak a helyén? Van egyáltalán valami? Egyébként mi lett a sorsuk, lebontották, elszállították(a szoborparkba)?

Más:

Nem volt semmi a mai rész végén mikor a Julcsiék smároltak a felettük lévő úton kivilágítatlanul elsuhanó BKV busz!:) Sem a belső, sem a külső lámpa nem világított rajta, csak a helyzetjelző fény! Azaz balesetveszélyesen közlekedett! Szerintem ez egy "kellék" lehetett csak a forgatáshoz, mert egyéb esetben az a sofőr másnap már nem dolgozott volna a BKVnál! 

Előzmény: Roxer17 (2203)
pingvintoll Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2206
A mai részben jó volt az1990-es utazás kiállítási plakát,viszont Julcsi hónaljszőre nem tetszett!Hogy mennyit iszik ez a Tyúkanyó!Ma is:magyar kisüstit (de valamit minden részben)
f-b Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2205

Mi volt ma az első 5 percben Niszki-viszki ügyig?

Annak idején ezt a megnyító ünnepséget leadta teljes egészében a tv? Kár, hogy Palócz Lászlót nem mutatták énekelni. Kiváncsi voltam, Sümeghy beszél-e arról, hogy "máshogy" olvasták fel a nevét. :-)

Roxer17 Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2204
Másfél órát várt Mágenre?Szegényke,én életemben nem vártam egy pasira sem 10 percnél többet...
Roxer17 Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2203
Hűű,de jó volt a Felvonulási tér,még ott volt az integető emelvény,meg az állványzat Lenin helyén:)))
m61019andras Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2202
Most nézem ezt a letöltős oldalt, de ide jelszó kell, ha jól látom.
DJ Szegecs Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2201
2148-as hozzászólás...
Előzmény: Törölt nick (2199)
OldDirty Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2200
Előzmény: Bosco (2198)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2199
Engem is érdekelne :-)
Előzmény: Bosco (2198)
Bosco Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2198
honnan lehet letölteni??
OldDirty Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2197
A 70. résztől kezdődik az adótoronnyal.
v_peti Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2196

Ld. 7i 7es team. Igaz, Gálvölgyi pl. a showműsora nem politikai kabaré.*

*Már ez is találó kifejezés, hogy politikia kabaré, mert a politika kész kabaré, hiába volt rendszerváltás.

Előzmény: v_peti (2195)
v_peti Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2195

A másik oldal emberei viszont ottmaradtak.

Előzmény: f-b (2192)
P.stephenson Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2194

Elkezdtem letöltögetni a Szomszédokat az itt korábban említett szájtról (maximális reszpekt érte!), és elkezdtem nézegetni az epizódokat. Észrevételeim:

-Eddig azt hittem, hogy mindig úgy kezdődik a szomsza, hogy a Széchenyi hegyi adót mutatják, és onnan fordul a kamera a Lantos utcára, ehhez képest mindig máshogy kezdődik. Mikortól áll be a megszokott kezdés

-A szilveszteri részben Julcsi, Taki, és Bumm apó tényleg a Csiki-hegyek utca 1 számból jön ki, de határozottan emlékszem, hogy volt olyan rész, hogy a 2-ből jöttek ki. Volt egy buszmegállós jelenet is, amit egy megállóval feljebb vettek fel, mint kellett volna.

-Döbbenten láttam, hogy Vizi András a Keleti pályaudvar előtt lopott órát árul, de most nézem, hogy természetesen benne van az excel táblában ez is. :-)

A másik, aki ismerős volt, az az a fickó, aki csempész kozmetikumokat árult Gáboréknak, ő játszotta a Keménykalap és Krumpliorrban a majomtolvajt. Naná, hogy ő is benne van a táblázatban, Tímár Béla.

P.s

zagild Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2193
A Ferire nyomuló nyomdászcsaj a Jóban Rosszban sorozatban játszott nemrég.
Előzmény: LeifEriksson (2145)
f-b Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2192
Én azt sajnálom, hogy mióta Usztics ilyen nyíltan felvállalta politikai hovatartozását, már nem lehet kabarékban látni/hallani. Pedig régen milyen jó dolgokat művelt a Rádiókabaréban!
v_peti Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2191

A jó politikia humor általában ellenzéki. De a magyar humor legtöbbször baloldali. Kevés kivétellel. (Pl. Fábry Sándor)

Kudli Júlia, meg ha jól tudom, már nyugdíjba ment. És azért más lenne a helyzet, ha még aktív TV-s lenne.

Előzmény: NGA (2189)
v_peti Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2190

A jó politikia humor általában ellenzéki. De a magyar humor legtöbbször baloldali. Kevés kivétellel. (Pl. Fábry Sándor)

Előzmény: NGA (2189)
NGA Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2189
Érdekes. A SZomszédokban semmi gond nincs azzal, hogy valaki bal avagy jobboldali nézetű, hisz mindkettőre látunk példát. A baj akkor van, amikor ezt már rád akarják eröltetni. Ilyen pl ez a hetihetes is. Nem szeretem nézni. Nem szeretem, amikor a politikai rendezvényeken nyiltan elkötelezik magukat. Megértem, hogy van politikai nézete, de ezt tartsa meg magának. Ezt most a jobb és a baloldalra is irom. Ne az legyen, hogy azért nem szeretünk egy szinészt, mert ott pózol egy pártrendezvényen.
Előzmény: Ordas (2188)
Ordas Creative Commons License 2006.01.16 0 0 2188
Mennyivel jobb, hogy a színészek teszik ezt, nem?
Előzmény: Cesare Gonzago (2161)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2187
Utána már megnéztem. :-)
Előzmény: Bosco (2186)
Bosco Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2186
Pedig ott van, h hány évesen halt meg, és hogy mikor született, az is.
Előzmény: m61019andras (2185)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2185

http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kdc/0/21454/1

Így már jó. Köszi szépen. Dátumot nem láttam az oldalon.

Előzmény: Bosco (2182)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2184
Valamiért nem jó a link.
Előzmény: Bosco (2182)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2183
Basszus, akkor ismétlést láttam volna vhol máshol? Elnézést...
Előzmény: m61019andras (2181)
Bosco Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2182
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kdc/0/21454/1
Előzmény: m61019andras (2181)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2181

Várjál csak, jung azt írja lentebb, hogy 2004-ben temették.

?

Előzmény: Fáradt Vándor (2180)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2180
Nem jól emlékszel, még játszik is... ;-)
Előzmény: m61019andras (2179)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2179
Nem jól emlékszem, hogy Faragó Vera játszott a Gálvölgyi show-kban is?
Előzmény: jung (2118)
Ordas Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2178

Jaja, dzsoki magyar hangja is...

De akkor beszéljünk Szedlák Kálmánról is. Ő is meghalt.

Előzmény: P.stephenson (2172)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2177
Ha már Pécsi Ildikót emlegetjük, akkor (a téma kapcsán) azt említsük emg róla, hogy MSZP--s képviselő volt Hornék alatt... de ez már itt nagyon OFF...
Előzmény: Cesare Gonzago (2175)
Cesare Gonzago Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2176
Vágási Margit. Köszönöm a helyreigazítást!
Előzmény: v_peti (2170)
Cesare Gonzago Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2175

Nem találok benne kivetnivalót, csak gúnyolódtam, végülis Pécsi Ildikó, hajdan szebb napokat látott színművésznőnk is mosóport népszerűsít. "Sic transit gloria mundi." (Leginkább talán siratnom illene őket.)

Egy köztársaságban mindenkinek szíve joga azt a pártot támogatni, amelyik közel áll világnézetéhez, értékrendjéhez. Ugyanakkor mindenkit megillet a ius murmurandi, a morgolódás, sőt, a gúnyolódás joga is. Ebben viszont Te nem találhatsz kivetnivalót, remélem. 

Előzmény: Neonvadász (2171)
cyber.greg Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2174

Szomszásból nincs, mert ez az alábbi könyvből van:

Amúgy vannak még benne érdekes képek a korszakból.

Előzmény: DJ Szegecs (2173)
DJ Szegecs Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2173
Király ez a werk-fotó!
Van még esetleg több is?
Előzmény: cyber.greg (2168)
P.stephenson Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2172
Kifelejtetted Takkerbá taxis haverját, akit Kránitz Lajos játszott.

P.s
Előzmény: Ordas (2104)
Neonvadász Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2171
Miért, mi kivetnivalót találsz benne?
Előzmény: Cesare Gonzago (2161)
v_peti Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2170
Ha nem tévedek, ő volt Vágási Feri édesanyja, Vágási Marika. Vágási Margit, ha nem tévedek.
Előzmény: Cesare Gonzago (2166)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2169

>...Ábrahám Edit neve. Ő játszik a Barátok köztben is, ugye?

JÁtszik bizony, a fő intrikust alakítja...

Előzmény: Cesare Gonzago (2166)
cyber.greg Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2168

Egy kép 1987-ből:

Constanzia Corleone Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2167

Plusz ha jól emléxem, akkor Etus és Flower doki egyszer Bessenyei Ferencet nézték meg a színházban...

A kávé meg drága volt a büfében:))

Előzmény: Fáradt Vándor (2165)
Cesare Gonzago Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2166

Valóban ott voltak, csak a nevükben voltam bizonytalan.

Impozáns a lista. Rögtön az élén ott áll Ábrahám Edit neve. Ő játszik a Barátok köztben is, ugye? (Nem nézem a sorozatot, azért kérdezem.) Annyi bizonyos, hogy 1988-ben bírónőt játszott a Somszédokban.

Nem olvastam Hacser Józsa nevét, de lehet, hogy puszta figyelmetlenség, ezért nem tűnt fel. Ha nem tévedek, ő volt Vágási Feri édesanyja, Vágási Marika.

Előzmény: Fáradt Vándor (2165)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2165
Hát ha Simándy művész urat megemlítettük, említsük meg Begányi Ferencet, meg Pitti Katalint is... ők is ott voltak ugyanis...
Előzmény: Cesare Gonzago (2162)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2164
Nem engem illet a dicsőség, én csak hűségesen linkelem...
Előzmény: BONNIE (2158)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2163
Akkor én még indexnek a környékén sem... :)
Előzmény: OldDirty (2159)
Cesare Gonzago Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2162

További mellékszereplők (a teljesség igénye nélkül)

Kenéz elvtárs - Bodor Tibor

Géza bácsi, a nyomdász - Horváth Sándor

Simándy József operaénekes - Smándy József*

Szöllőssy dr. - Szathmáry István

Szöllőssy Janka néni - Pásztor Erzsi

Rendőrnyomozó - Tolnay Miklós

Józsi, a zöldséges - Szabó Ottó

Lillácska - Schubert Éva

*A pénteki részben beszélgetett Bőhm úrral.

Előzmény: Neonvadász (2135)
Cesare Gonzago Creative Commons License 2006.01.15 0 0 2161

Sőt, Rákay "Korzó" Fülöp örökifjú kolleginája, Kudlik "Konzultációs" Júlia* is feltűnt a képernyőn, amikor Julcsit megharapta a veszettnek vélt kutya.

Azért az nem semmi, hogy a köztelevízió egykori meghatározó egyénisége manapság pártrendezvényeken parolázik. 

Előzmény: Gáborbakter (2143)
P.stephenson Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2160
Az az Excel-táblázat már itt is be volt linkelve korábban, nem?
De, bocsi nem néztem meg.

Az 1-es szám volt pedig, valóban kisebbnek meg jelentéktelennek tűnik élőben a helyszín mint a filmben, de ez általában így szokott lenni.
Csak azért kérdeztem, mert ottjártunkkor beugrott egy kép, hogy amikor a szereplők kijönnek a házból, baloldalt hosszan végig ilyen üvegezett üzletsor jellegű izé van. Nomost az 1 mellett nincs ilyen, csak egy kis bolt. Egyébként mi arra a következtetésre jutottunk, hogy valószínűleg az 1. számban voltak a lakások, de előfordult, hogy épp valami miatt nem tudtak ott forgatni, ezért másik lépcsőházból jöttek ki, vagy nem a ház elötti buszmegállóban szálltak le a buszról.

P.s
Előzmény: OldDirty (2157)
OldDirty Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2159
Ja, ez az. Szerintem ezt csinálta tommystar anno, még a Vége lesz a Szomszédoknak! c. topic idején.
Előzmény: Fáradt Vándor (2156)
BONNIE Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2158
hu, ez a tablazat nagyon ott van.
Előzmény: Fáradt Vándor (2156)
OldDirty Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2157
Az az Excel-táblázat már itt is be volt linkelve korábban, nem?
Az 1-es szám volt pedig, valóban kisebbnek meg jelentéktelennek tűnik élőben a helyszín mint a filmben, de ez általában így szokott lenni.
Előzmény: P.stephenson (2154)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2156
tommystar Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2155
Épp most fedeztem fel, hogy másodszor is törölte a tar.hu előzetes emlékeztető nélkül, a helyszínek nem voltak még kész, arról egy sajtcédulám van vhol.
Ha sikerül újra regisztrálnom visszatöltöm...
P.stephenson Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2154
Jól emlékszem, hogy neked volt egy szomszédokos oldalad, nemde? Most miért nem elérhető, nagy kincsek voltak rajta. Pölö most jól jönne az az excel, amiben a szereplők vannak felsorolva. Vagy az a táblázat, ahol a forgatás helyszínei vannak benne. Ma Szegecs bácsival elnéztünk a Lantos/Csiki hegyek utcába, egy kis szomsza fííílinget magunkba szívni. Eddig azt hittem, hogy a Csiki hegyek utca 1 szám volt a Lantos utca 8, de a helyszínen úgy tünt, mintha a 2-es szám lett volna az.

P.s
Előzmény: tommystar (2152)
krysztasz Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2153

Akkor rosszul olvastam a cikket, ebből is látszi, ha csak átfutok vmit, akkor félreértelmezem...

Köszi, hogy helyreigazítottál.

Előzmény: ShaeLynn (2133)
tommystar Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2152
Én veszem DVD-re SEP sebességgel (ráadásul legtöbbször szobaantennával), így 0,2 gigára jön ki egy rész, viszont kétségbeesetten keresek egy pop-up-os első részt, hogy ki tudjam már őket írni.
Akinek megvan, legjobb lenne VHS-en, írjon, plz!
Előzmény: NGA (2150)
Vesalius Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2151
Köszönjük, az ötlet kitűnő.
Előzmény: tomikgb__ (2148)
NGA Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2150
Még 1 kérdés: Van mód arra, hogy esetleg kiirod egy DVD-re, vagyis ha jól látom 4-re és postán megkapjam? Mert azért 40 rész x 300 megával az 12 giga :-) Természetesen állom a költségeidet és a fáradozásod.
NGA Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2149
Szuper, ahogy emészthető formátumot csinálok a DVD-ről, felmásolom amit veszek fel.
tomikgb__ Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2148

Hahó!

ftp://szomszedok:szomszedok@157.181.186.74

Ezen az FTP-címen megtaláljátok a Szomszédok részeit nagyjából a tizediktől az ötvenedik részig. Nekem is hiányzik jónéhány, de alapnak azért talán jó lesz. (A minőség miatt előre is bocs, az MTV elég szarul jön nálunk, meg az elején a film minősége amúgy is gyalázatos volt. :( )

Viszont a lényeg most jön: Van egy Uploads-könyvtár. Ide feltölthetitek a hiányzó részeket, és akkor ha darabonként is, de talán össze tudjuk szedni egy helyre az eddig leadott részeket.

Szerintem jó ötlet! :)

Viszont az FTP a kollégiumi gépemen megy, szóval éjszaka 3 óra körül általában kikapcsoljuk és csak dél körül kapcsoljuk vissza... Bocs érte.

Ennyi,

Jó töltögetést...

Roxer17 Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2147
Majd a jövőben Julcsi pasija Kristóf aki Németh Kristóf!

De lássuk a főbb szereplőket a vége főcímből:

Kulka János-Ádám
Frajt Edit-Juli
Ábel Anita-Julcsi
Zenthe Ferenc-István
Komlós Juci-Lenke
Trokán Péter-János
Fehér Anna-Alma
Nemcsák Károly-Feri
Ivancsics Ilona-Jutka
Csűrös Karola-Etus
Koltay János-Gábor
Palócz László- Sümeghi Oszkár
és az egyetlen ellenpélda
Máriáss József-Bőhm József

Lényegében ez annyit jelent szerintem,hogy mindekinek más a neve a főszereplőknél,mindössze a kevésbé fontos szereplőknél nem vették a fáradtságot,hogy kitaláljanak nekik egy nevet,hanem maradt az eredeti.
Előzmény: Neonvadász (2146)
Neonvadász Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2146

Némedi Mari is eszemben volt, nem t'om, miért felejtettem le a listáról.

Egy kis kiegészítés:

Melis György - Melis György

Pitti Katalin - Pitti Katalin

Stb.

:-)

:->

Előzmény: ezekiel 2517 (2138)
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2145
A Ferire nyomuló nyomdászcsajt nem tudod, ki játszotta?
Előzmény: ezekiel 2517 (2138)
Roxer17 Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2144
Persze a Győzike show:DDD
Előzmény: Gáborbakter (2143)
Gáborbakter Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2143

Hihetetlen,hogy ennyi nagy színész szerepel még mellékszereplőként.Nembeszélve arról hogy még a legelején néhány nagy tévés ill rádiós is megjelenik.Pl:

-láthattuk Petress Istvánt,a Csúcsforgalom és megannyi más rádióműsor megálmodóját

-Szegvári Katit az akkori Stúdió/az MTV1 en volt ez a műsor a kedd esti filmek után/ műsorvezetőjét

-Sándor Erszi rádiósfőszerkesztőt.

Létezik még egy mai sorozat amibe hasonló nagy nevek szerepelnek?

Előzmény: ezekiel 2517 (2139)
tothpeti Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2142
Philip vagy Frank
Előzmény: cyber.greg (2140)
Roxer17 Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2141
Ez csak a főszereplőkre nem igaz,mert akiket kiírnak a végén azok közül egyedül Bőhm József az életben is a többieknek,mindegyiknek más a nevük!
cyber.greg Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2140
Mér, és Columbónak mi a keresztneve? :)
Előzmény: ezekiel 2517 (2139)
ezekiel 2517 Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2139
Ha már nevekről van szó, titeket nem zavar, hogy egyes szereplőknek nem adnak nevet? Pl. a Zsurzs Kati játszotta erdélyi nőt Etus mindig "a barátnőm"-ként emlegeti, a neve még sosem hangzott el. De ugyanígy nincs neve az összes főnöknek: a nyomdai művezetőnek, az erdészet igazgatójának, a mentős-főorvosnak...
ezekiel 2517 Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2138

És még:

Fülöp Szilvia - Szilvia, Julcsi mozgássérült osztálytársnője

Némedi Mari - Marika, a közértes

Méhes László - Laci, Feri főnöke a magánnyomdában

Szurdi András - András, Vilma kisebbik fia

Tímár Andor - Bandi (ő ugyan a szerep szerint András, de ugye az alapvetően ugyanaz, Bandi meg mindkettő lehetne)

Újlaky Dénes - Dini, az úszómester

Joker-007 Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2137

Még egy pár név:

Kolonits Sándor -- Szabó Sándor

Zombori "Szép Ilonka" -- Kállai Ilona

Tamás (Vilma nagyobbik fia) -- Szurdi Tamás

De Lovas ügyvéd úrnak is Viktor a keresztneve, ami meg a Győző név "külföldi" változata. :-))

jung Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2136
Főleg a mellékszereplők lesznek majd...
Wampetich Úr ugyebár...
Aztán jön Julcsi sleppje, Claudia és Kristóf :)
Neonvadász Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2135

Egy - nem a teljesség igényével készült - lista a névazonosságokról:

Szöllőssyné Zsuzsa - Bánki Zsuzsa

Gyula, az ócskás - Horváth Gyula

Béla bácsi - Both Béla

Faragó Hermin - Faragó Vera

Fruzsi, a fodrásznő - Pregitzer Fruzsina

Bőhm József - Máriáss József

dr. Virág György - Kézdy György

Ezenkívül Lovas ügyvéd úrnak - Mihályi Győző - majd valamikor születik egy fia, akit Győzőnek hívnak.

Ha még eszetekbe jut valaki, várom a kiegészítéseket.

Neonvadász Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2134
De megpróbálkoztak!
Előzmény: nagykunsági (2132)
ShaeLynn Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2133

Utána néztem Fehér Annának és nem terhes. Csak nagyon szeretne gyereket.

Ha esetleg nem sikerülne, akkor örökbe fogad egyet.

Előzmény: krysztasz (2122)
nagykunsági Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2132
Gáborral nem, Gábor "csődöt mondott".
Előzmény: Neonvadász (2125)
NGA Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2131
Az utolsó 2 részt már elkeztem felvenni, ha nem felejtem el, akkor felveszem a héten az egészet, majd előre beprogramozom, 1 DVD-re felfér 2 hét.
Előzmény: Vesalius (2130)
Vesalius Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2130

Szerintem jó ötlet a DVD. Én csinálnám ha lenne hozzá TV kártyám.

Ha most lekésünk róla, 10 éven belül nem hiszem, hogy megismétlik, de lehet az is , hogy soha.

m61019andras Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2129
Nagyon jó ötletnek tartom, de lesz-e valaki, aki ezt megtudja csínálni?
Előzmény: aschwarzi (2119)
ShaeLynn Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2128

Ez komoly?? Fehér Annának mostanában születik gyereke? Azt hiszem 1958-as születésű. Nem semmi, ebben a korban a nők már klimaxolni szoktak, nem szülni.

Most nagyon meglepődtem.

Előzmény: krysztasz (2122)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2127
Köszönöm szépen a választ.
NGA Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2126
Na ez milyen kultúrált beszólás volt :-)
Előzmény: Neonvadász (2125)
Neonvadász Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2125

Mekkora egy rühes ribanc társaság ez a Mágenheim család!

Juli félrekúrt Gáborral, most meg Karesz a szeretője; Ádám a gyakornoknővel smárol, Julcsi pedig a múltkor vallotta be Etusnak, hogy ugyan Bandival jár, de más fiút is megcsókolt mellette. Ekkora gerinctelen társaságot! Atomot kellene robbantani a májukban! :->

Legalább Etus meg Flóra tartja a frontot? :-)

És mi a helyzet Bandival? Én nem emlékszem, hogy szakítottak volna. Hogy tűnt el?

(Julcsi korábbi lovagja meg azért lett persona non grata, mert egy buliban 14-15 évesen alkoholt mert inni!) :->

f-b Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2124

Ezt a linket találtam Hankó Attiláról (Maki):

http://www.lap.szinhaz.hu/html/2001febr/hanko.shtml

Trokán Péter írta, visszaemlékezés.

krysztasz Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2123

Aztán megszólalt Juli lelkiismerete. Szerintem akkor meg is ilyedt rendesen, amikor Mágen ajánlotta, hogy lemegy a zsűritaghoz, és beszél vele, hogy Juli nem tud menni a versenyre. Szegény Magen, mekkorát csalódott volna.

f-b

Oli úr rengeti a poénokat, sajnos elfelejtettem leírni. De azóta figyelem, és beírom a legszellemesebbeket.

Előzmény: NGA (2112)
krysztasz Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2122

Sun, Bonnie

Köszi a válaszatokat.

Fehér Annáról volt néhány hete cikk a Nők Lapjában, miszerint mostanában fog megszületni az első gyereke. Kerestem a cikket a neten, nlc.hu, de sajnos, nem találtam. Nem tudom a címet, és Fehér Anna nevére nem ad ki semmit az oldal.

Előzmény: Ordas (2100)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2121

Hali!

Nemrég valaki belinkelte a funlista.funpic.hu/attach.php?message=249&attach=1 oldalt, ahol a sorozatban valaha (a kár a legkisebb epizódszerepben) megfordult színészek neve volt olvasható, e szerint Lesznek Tibor nyomozó volt az első részekben...

Előzmény: aschwarzi (2119)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2120
"Drága Zsuzsám" is Zsuzsa volt igazából... (ti. Jutka anyukája).....
aschwarzi Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2119

Sziasztok!

A sok találgatást, és bizonytalanságot a szereplőkkel kapcsolatban: hogy élnek-e még, vagy meghaltak, véget kellene vetni, és 1 korrekt, tényszerű összeállítást illene készíteni: kronologikusan vagy a sorozatbeli (meghatározóbb) szerepük sorrendje alapján: pntosan mikor halt meg, mi volt az eredeti neve ill. a sorozatbeli neve!

Szerintem ennyit igazán megérdemelnének! Így könnyeben beazonosítható adatokat kapnánk, nekem pl. nem mond semmit pl. a Maki név sajnos, ill.  pl. Lesznek Tibor neve, aki tavaly márciusában halt meg az imdb szerint, nem tudom beazonosítani, hogy milyen szerepe volt.

jung Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2118
Nincs már Józsi a zöldséges sem köztünk. Faragó Verát (Hermin) 2004 szeptemberében temették, egy távoli rokonomnak rokona volt :(
Jellemző az egész szomszédokra hogy a színészek jó része saját néven szerepel, Hermin pl Faragó Hermin a sorozatban.
Előzmény: m61019andras (2110)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2117

http://www.imdb.com/title/tt0172066/

Stimmel, Csurin volt a filmbéli neve...

Előzmény: LeifEriksson (2116)
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2116
Halványan dereng, mintha Máriáss József szerepelt volna a Vivát Benyovszky-ban is, amikor Kamcsatkán voltak, a hajó kapitányát játszotta, ha jól emlékszem.
Előzmény: f-b (2108)
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2115

nem volt tele minden plázákkal,

Olyannyira, hogy az első (Duna Plaza), ha jól emlékszem, csak 1996-ban nyílt meg, és nem sokkal később lett a Pólus, aztán a többi...

A budaörsi hipermarketek közül az Auchan volt az első talán 1997-ben, és akkor Ikeának, Tescónak, Baumaxnak, Praktikernek nyoma sem volt sehol.... :)

Előzmény: NGA (2112)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2114
Szép Ilonka súlyos türelemmel viselt betegség után hunyt el...
Előzmény: zagild (2111)
Quantumleap Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2113
Amúgy DC-n senki se osztja meg az epizódokat? Csak mert nekem is van kb. 3 rész, amit egyáltalán, plusz kb. 4, amit nem teljesen sikerült felvenni.
NGA Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2112

Na ma sikerült megnéznem a tegnapi részt, mert felvettem. Egyébként megnéztem, SLP módban 350 mega-t vesz fel a DVD. Valaki vesz fel az eddigieket, vagy elkezdjem felvenni? Szivesen beszálok akár lemezzel, vagy akár felvétellel is.

Más:

Érdekes volt ez a rész, kellemes nosztalgiával gondoltam vissza a rendszerváltás utáni napokra, micsoda lelkesedés, optimizmus is volt az emberekben, sorra nyiltak a boltok, mindenki vállalkozott, mindenki akart vaalmit csinálni, ha mást nem, hát kinlzett nyugatra, végre szabadabban. Még nem voltak multik, nem volt tele minden plázákkal, nem voltak irreálisan gazdag emberek, bevallom, még a kormányon lévőkkel is szolidáris voltam, még olcsó volt a benzin is :-) Mindenki vehetett nyugati cuccokat, és tulajdonképpen akkor nem is értettem az egészet, nem is mertem megkérdezni, hogy most vége a szocializmusnak és egy kapitalista ország lettünk? Még 1 év és szabadon lehet kimenni nyugatra autóért, de a haza üzletek már kezdenek feltöltödni a nyugati árukkal, tv-kkel video-val, stb.  Várom mások észrevételeit is erről.

Más:

A Juli a mostani részben szerintem a sebésszel akart lemenni vidékre :-)

zagild Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2111
Hermin és szép Ilonka ha jól emlékszem tavaly haltak meg. Hermin haláláról alig lehetett hallani, szép Ilonkáról inkább, bár nem tudom miben halt meg, de hát egyik sem volt már fiatal.
m61019andras Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2110

Madaras Bandi
Böhöm bácsi
Hermin
Maki
szép Ilonka
Jutka szülei

Ilyen sokan meghaltak? Pl Hermin és szép Ilonka mikor? Betegségben?

Cesare Gonzago Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2109

Minden szavaddal egyetértek. Én 1988-ban kezdtem elemista tanulmányaimat, és abban az időben is néztük a Szomszédokat. Valóban, a szüleim is megbotránkoztak a sorozatban látottakon: valóban nem volt oly mértékű a szegénység Gazdagréten sem, mint a film sugallja.

Előzmény: pingvintoll (2095)
f-b Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2108

Hú, az ember kihagy 4 napot, és órákig olvashat itt :-)

Sajnos lemaradtam szerdán, pont nem láttam Oli úr első érkezését. Volt valami poén a húgos történeten kívül?

Egyébként a 331 részt szerintem 13 DVD-csomagban lehetne kiadni, mint a többi megjelengető sorozatot. Mindegyik évad 26 részt tartalmazna, és mondjuk jan.1-dec.31-ig levő részek lennének benne, így évszámozni lehetne. Az első évad rövidsége miatt (mint pl. Rém rendes család) extrákkal lehetne kipótolni a teret. A 13 borító az adott évad legemlékezetesebb 2-3 képét is tartalmazhatná. Pl. azokat az akciójeleneteket, amiket kigyűjtöttetek :-).

A Trabit a 98. rész végén törik totálosra, egy Lada beleszáguld oldalról és cserbenhagyja a bent ülő Julit, aki megússza, de Mágen szerint "10 centin múlott az élete". Erre 1991-ből emlékszem.

Böhm nekem is a kedvencem a sorozatból, de szerintem ezzel majdnem mindenki így van :-) (Kemény Feri csak a 2. helyre szorult a kedvencek listáján). Csodálkozom, hogy nem említettétek az Égigérő fű c. klasszikust, ahol az egyik szomszédot :-) alakította, emlékeim szerint szakáll és szemüveg nélkül.

joe.blekk Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2107
Palócz László 2003. nov. 28-án halt meg.
Előzmény: titolesz (2106)
titolesz Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2106
Palócz László szerintem már nem él,kb.2 éve halhatott meg.

Ordas Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2105
Szerintem Vitray közvetített a foci meccsen. De miért fura, hogy amikor bekapcsolta a TV-t, akkor meccs ment éppen?
Ordas Creative Commons License 2006.01.14 0 0 2104

De már ő is (mármint Maki) is meghalt. Asszem 2,5 éve nyáron, autóbalesetben.

Hihetetlen milyen sokan meghaltak a sorozatból.

Madaras Bandi
Böhöm bácsi
Hermin
Maki
szép Ilonka
Jutka szülei

Sümeghyben nem vagyok biztos, de asszem még él, de nagyon beteg, mint Taki bácsi.

Előzmény: P.stephenson (2049)
Ordas Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2103
Ez mikori árfolyam? Akkoriban már simán 40-50 Ft volt a doRRáL :) És ez hol hangzott el a sorozatban?
Előzmény: NGA (1960)
Ordas Creative Commons License 2006.01.13 0 1 2102
Kulka nagyon sokáig a Pa-Dö-dős Lang györgyivel élt együtt. Ezek után megérteném, ha buzi lenne :)
Előzmény: NGA (1959)
Ordas Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2101
Peugeot 205-t vesznek.
Erről jut eszembe, lesz amikor Taki bácsi meg Mercin furikázik :)
Előzmény: v_peti (1949)
Ordas Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2100

Deziré a Pogány Madonnában z a bűnőző volt, aki ellopa mr. P. Smith sárga Mercijét és beleszaladt egy fehér Nagy Polskiba. S ezt valóban iszonyú jól felvették. mármint a balesetet.

Más. Fehér Annának a való életben sincs gyereke?

Előzmény: NGA (1945)
titolesz Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2099
A mai részben láthattuk a familiakáeftés Hajnalkát,valamint Zsolnay alezredest a Kisvárosból.

P.stephenson Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2098
Azért, hogy Kulka a fiukat szereti egy kicsit erős. A mai bulvármédia mindenkiből buzit akar csinálni, ha már kifogyott a témából.
Én kb. 10 éve hallottam róla először, hogy meleg lenne. Akkoriben viszont elég mások (figyelem, áthallás! :-)) voltak a médiaviszonyok.

P.s
Előzmény: n...f..i (2097)
n...f..i Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2097

Ja, meg, hogy Gyula nem cigizik, aztán ott hevert az asztalon a piros Marlboro...

Meg én sem értem, hogy miért nem mentek el. pl a Józsi kocsijával segíteni az Etuson.

Azért, hogy Kulka a fiukat szereti egy kicsit erős. A mai bulvármédia mindenkiből buzit akar csinálni, ha már kifogyott a témából. Az valóban igaz, hogy Jaguárja van, de miért ne lehetne neki?! De tegyük fel ha meleg lenne, kellett volna csinálni az Oli úrral egy közös jelenetet, ahol nagy fehér megy megmenteni Oli urat, először mesterséges légzést alkalmaz nála, majd a mentőben kezelésbe veszi a végbelét:)

Egyébként Oli Úr szerepeltetése talán az eddig legjobb kisérlet volt a melegek elfogadtatására Magyarországon!

nagykunsági Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2096

Vagy esetleg Gyuláig elvontatni.

Hátha a 2 öreg megcsinálta volna.

De lehet, hogy csak a benzin fogyott ki:))))))))))))))) A leállás erre utalt.

Előzmény: P.stephenson (2094)
pingvintoll Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2095

hát,az a magázódás tényleg nevetséges volt!És valóban ez az erőltetett fagylaltos párbeszéd Julcsi és a barátnője között.

Szegény Bőhm bácsi,mindig olyan megalázkodó!Azért ennyire nem kéne,akármilyen nagy művészekkel is találkozik.Nekem amúgy ő a kedvencem!

Még valami!folyton azzal jönnek,hogy ez egy nem egy gazdag környék,meg ilyenek.Szerintem ez azért nem teljesen volt így.Én 1990-ben kezdtem az általánost egy kb.hasonló környéken(sőt talán Gazdagrét még gazdagabb is) .Voltak szegényebb gyerekek is pl.iskolai takarítónő gyerekei (egyedül nevelt 3at)de még ők is kitudták fizetni az ebédpénzt(pedig ők valóban szegények voltak) Az átlagosoknak pedig nem okozott gondot egy osztálykirándulás befizetése.Persze lehet,h. én emlékszem rosszul.

Előzmény: Roxer17 (2083)
P.stephenson Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2094
Az hagyján, de átadja az üzenetet, a két töketlen meg nekiáll enni. Etus meg csináljon, amit akar.

Trivi: nem tudta volna a rendőr meggyógyítani a kocsit?

P.s
Előzmény: Teddy_KGB (2084)
tothpeti Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2093
Kösz, én ismerem. Azt hittem, hogy m61019andras nem ismeri.
Előzmény: NGA (2002)
tothpeti Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2092
Tudom, felismertem. Azt hittem, hogy szerinted Bajor hugát játssza, mert a hozzászólásod előzménye az a kép volt, ahol Oli van a hugával.
Előzmény: m61019andras (1999)
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2091
Budapest egyetlen mentőautójában, természetesen.. :)))
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2090

Egyébként vigyorogtam most egy nagyot, mert karácsony előtt néhány nappal volt itt egy ausztrál ismerősöm, elvittem Visegrádra is, pont ott álltunk fent a teraszon, mint a mai részben Almáék, és próbáltam neki valahogy elmagyarázni, hogy ott lent a kanyarban volt egyszer egy ilyen körgát, amit a nagy testvéri szocialista őrületben felépítettünk, aztán szerencsére lebontottunk, mielőtt az erőmű működni kezdhetett volna... szegény nem nagyon értette....

Pedig esküszöm, tényleg igen jól tudok angolul... :))

Előzmény: Roxer17 (2088)
nagykunsági Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2089

Életképek:))))))))))))))))

Sőt, ott már le is feküdtek:)))))))))))))))))

Roxer17 Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2088
Azóta már teljesült Taki bácsi vágya,hiszen a Duna-kanyar majdnem úgy néz ki,mint azelőtt!
Előzmény: BONNIE (2087)
BONNIE Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2087
nem most mennek 75nm-ba?
sztem Almaek Visegradon voltak es onnan neztek a Duna szetbarmolasat.
de nalam is csak a hatterben ment a tv, uh ez nem fix.
Előzmény: krysztasz (2085)
sun007 Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2086
Begányi Ferencre gondolsz?
Akkor saját maga...
Nekem leginkább Mephisto-ként rémlik, azt énekelte sokszor ("eladó az egész világ"), mint Simándy József a hazám, hazámat..

Almáék Visegrádon voltak, a Gabcikovo-Nagymaros vízmű maradványait látták.

A templom megvan, volt is róla szó korábbanróla szó korábban itt a topikban is.

Ha jól emlékszem, Jutkáék utolsó nyaralásán vetélt el Jutka, szilvaszedés közben.
Előzmény: krysztasz (2085)
krysztasz Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2085

75 m2 már eddig is nem sok Jutkáéknak? Tényleg akkor az a lakás? Mintha eddig nem láttuk volna a 2-3 szobát. Mert a pici konyha, plusz fürdőszoba, WC-hez a 75 m2-hez járna még vagy 3 szoba.

Melyik volt Jutkáék legutóbbi "emlékezetes" nyaralása? Nem emlékszem.

Janka úgy tudja húzni a száját, hogy komolyan mondom, érzem a hatását a képernyőn túl. Ha nekem lenne ilyen rokonom, biztos, hogy félve közelítenék hozzá...

Almáék melyik nevezetességet látták?

Ha én lennék az utazók helyében - akiket Taki bá kísérget -, hát nem tudom. Nem hiszem, hogy annak örülnék, hogy csak a rondaságot, a pusztulást mutatják nekem, hogy mennyi minden rossza lett Magyarországon. Ha így lenne, hazamennék, és azt mondanám, hogy Magyarország a harmadik világhoz tartozik.

Ki volt Feri művészúr? Olyan ismerős, nem tudom.

Az nem tetszik, hogy folyton - gyerek, gyereket, gyereknek. Van ezeknek a gyerekeknek neve is.

Megépült végre a templom, amire szervezi Bőhm bácsi - Bumm apó, hogy Lillácska szavaival éljek - a hangversenyt?

Nézzétek el nekem ezt a sok kérdést, de én a film alatt jegyzetelek, hogy nehogy elfelejtsem megkérdezni.

Teddy_KGB Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2084
És olyan hol van, hogy ha valaki lerobban a kocsival a puszta közepén, a rögtön ott lévő rendőr megy el üzenetet vinni? :-)
Roxer17 Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2083
És olyan hol van,hogy két ember smárol egymással és utána tovább magázódnak:)
Előzmény: LeifEriksson (2081)
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2082

Feltűnt Wampetits úr, Taki bá' pár évvel későbbi külföldi gazdag magyarja, egyelőre még idehaza orvos... :))

(egyébként IRL is Wamptetits a neve, és ha figyelmesen megnézitek a Napfény ízét, az 1899.decemberi szilveszeri bálon ott volt mint statiszta... :)

LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2081

Most mondjátok meg, hol van két olyan 15 éves gimnazista csaj (akár 1990-ben is), aki úgy dumál egymással, hogy "Kérsz fagylaltot?" "Oké, mehetünk fagylaltozni"

A srác meg azt mondja, hogy nem szereti a fagylaltot.

Talán fagyi, nem....?

Gáborbakter Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2080
Köszi..Legalább képben vagyok.Már várom a mai új részt.
Előzmény: Constanzia Corleone (2078)
krysztasz Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2079
És milyen elegánsak voltak, öltönyben szállították a tv-t. :)
Előzmény: P.stephenson (2049)
Constanzia Corleone Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2078

Én nem az elejétől láttam, ott kapcsolódtam be, hogy Bujákit cikizik, de azért picitt meg isdicsérik - talán a jó könyvrendelés miatt? - a tanáriban. Ekkor hangzott el Béla bá szájából a lejjebb idézett remek poén is: " Maga Rákosi Mátyás is gyűlölte a göthös, szikár embereket. Hízzál meg és legyél boldog. ":))))

Gyümölcs, férje és a nagyszülők  kimennek a telekre, ahol már elkezdődött az építkezés. Nagyon viccesen eljátsszák, mintha már kész lenne a nagy ház, emeletestül, konyhástul - szagelszívóra nincs pénz, mondja Gyümölcs. A nagyszülők leülnek a konyha helyére, és Alma mintegy gyakorolva későbbi munkáját, felszolgálja az elképzelt reggelit. Persze sót elfelejt hozni, hiszen azt a panelban is mindig elfelejti. Nagy móka és kacagás van, amikor az idillt megzavarja főerdészünk:

ellopták a tegnap hozott tíz zsák cementet. Taki bácsi szerint ez a tipikus magyar anyagbeszerzés, ha kell valami, lopd el... Gyümölcs ideges, mert János is az. Különben is, mindig van valami baj ezzel az építkezéssel. Jobb lenne inkább eladni a telket úgy ahogy van, és beöltözni a szolgálati lakásba - szól Alma dühösen.

A család elmegy, Taki a braziliai magyarokért , Lenke néni az abc-be, hogy enyelegjen egy kicsit a vevőkkel, ugráltassa a dolgozókat és kioktassa Bandikámot.

Délután jönnek Kalmárék, úgyhogy még főznie is kell.

Bakonyi elvtárs, akiből már baromira elegem van:) ismét feltűnik, és feljelenti Mágünhájm doktort, mert a fiának kimosta a gyomrát, és még be is vitte a kórházba, pedig tudta, hogy nem is akart öngyilkos lenni. Természetesen jött a szokásos dumájával a kapcsolatairól, meg hogy micsoda botrány lesz itt...NagyFehér  főnöke megvédte Mágünt, Bakonyi et. pedig, aki névjegyét mutogatva újságolta el, hogy most a FAKER Rt. vezetője, felháborodva távozott. 

János még mindig az építkezésen. Megjelenik a kispolskis csaj, akit nem várt, mert ő a főnökkel akart beszélni a szigetelésről. Végülis egy salgótarjáni cég reklámanyagát megkapja, hogy majd kiválaszthassák az anyagot, amit megrendel, ha van rá elég pénze. Majd lezárja a beszélgetést, hogy más nincs, köszöni a látogatást. Következő jelenetben ugyanő a telefonfülkében beszél a mérnöknő főnökével, akinek azt mondja, hogy a csaj nagyon csini, de modortalan, mert úgy ott hagyta, hogy csuda... Érdekes.

Etusnál megjelenik Gyula és Józsi. Józsi az árut hozta. Amíg ő kipakol a szatyorból, Etus bekapcsolja a porszívót, és miközben takarít, Gyulával arról beszélgetnek, hogy mikor megy el megtekinteni a Gyuláriumot - Julcsival.

Julcsi és Panni (ugye?:) megnéznek egy kungfu edzést, de Pannit ez a balettra emlékezteti, és nem érti, hogyan fogják magukat megvédeni, ha ezt tanulják...Meg hát ugye pénz sincsen rá...A  záróképben aztán Julcsi mégis azt mondja, hogy szép leszek - ugyanis az edzés után felkeresi édesanyját, aki kezelésbe veszi...erről jut eszébe az a zseniális terv arkangyalnak, hogy ezentúl külön bérletet fognak árulni kamaszlányoknak, és be is indít egy reklámot, hogy ide jöjjenek a fiatal csajok szépítkezni - és erős, mert beiratkozik a tanfolyamra. Ja, Julcsi a rendőrséget is

meglátogatja, ahol nagyon régiek a gépek és korszerűtlenek - gondolom nincs pénz újra -, de azért elkészítik a támadója fantomképét.

Juli randizik Karesszal, aki már nagyon türelmetlen, mert neki nem a lelkizésre van szüksége, meg nem kamaszfiú már, hogy beérje egy-két délutánnal a cukrászdában...Gyorsabb tempót akar, de a NagyFehérrel nem akar konfliktust és a gyerekekre sincs szüksége...Julinak ez túl gyors, és különben is?! Végül azzal hagyja ott Kareszt, hogy ha akarja, akkor hívja, de ha nem hiányzik neki, akkor neki úgy is jó, most pedig mennie kell a gyerekért, mert az fontosabb, mint ő.

Hermin megtudja, hogy Arkangyalt elhagyta a Kicsilány, úgyhogy felajánlja, legyenek ezúttal társak. Gazdagság, boldogság, siker - és ehhez hasonló bíztató szavak kiséretében próbálja becserkészni Gábort. Ebben a pillanatban érkezik Oli úr - Csóközön! -, aki elijeszti Hermint. Hermin csalódottan távozik, mert azt hiszi, hogy Gábor legalább férfi..de fúúúúj! és elviharzik. Gábor felveszi Oli urat.

Etus kezdi szervezni a nyaralást, már csak azt kell megbeszélni, hogy Juli és Ádám mikor veszik majd ki a szabadságukat.

Jutka a félretett pénzükből vesz egy Nokia tv-t. Épp akkor van nála Janka - aki azért jön, hogy drága Jutkáááááááámat figyelmeztesse, Zsuzsa otthon tartja az összes pénzét -, amikor jönnek a szállítók. Miután beszerelik a tévét, Jutka egy levelet tesz rá valami ilyen szöveggel: hogy a szegény állami gondozott fiú tudja nézni a meccset. (az előző részben meg ugye lelencnek hívta az újságíró spnaja Ferit...jut eszembe, hova tűnt az állítólagos apuka?)

Feri nagyon örül neki, miután hazatért az új másodállásából, ahova a

bértollnok barátja vitte. Persze ahogy bekapcsolja a tévét meccs megy, és pont akkor rúgnak gólt!

Bőhm szervezi a koncertet a templom javára. Ott volt Pitti Katalin, Simándy József, Melis György és persze Sümeghy. Csak zongorakiséret lesz, mert zenekarra nincs pénz. Bőhm végezetül - annyira aranyos volt!!! - autogramot kért. Sümeghy rögtön kezdte is volna írni, de Bőhm leállította. Neki abból már van elég - vagy valami hasonló dumával...nem emléxem potnosan, de nagyon jó volt:)) Bírom a párosukat...

A külhonba szakadt magyarok megnézik a várost, szörnyülködnek, mert be akarják építeni a Vár környékét. Irány a Gellérthegy. Ott a sok szovjet emlékművön szönryülködnek, amit Taki bácsi szerint addig nem bontanak le, míg itt vannak...Taki bácsi egyébként nem szereti a szobordöntést, és szeretné, ha legalább egy megmaradna, hogy tudjuk, ilyen is volt....Este vacsi. Lenke néni és az idegesítő nő receptet cserélnek, a férj pedig (magyarhangja:Képessy József:)) elhatározza, hogy beszáll Deziré üzletébe, és még több nyugdíjas sofőrt vesznek fel, mert ez így csodás volt.

Nagyjából ez történt. Szerintem feltünően kevésszer hangzott el a "nincs pénz". De azért jó kis rész volt:)))

Előzmény: Gáborbakter (2042)
rettentó Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2077
Szerintem is az az. Halványan dereng, hogy volt a Filmmúzeumon. A cím is meg Frajt Edit is, és most összeállt a kép.
Előzmény: LeifEriksson (2075)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2076
Koltai János múlt vasárnap szép évfordulót ünnepelhetett: a Volt egyszer egy csapat előadás végén köszöntötték őt abból az alkalomból, hogy 40 éve tagja a társulatnak. Nagyon szép jelenet volt, ahogy Szirtes Tamás és Dunai Tamás méltató szavai után csak ennyit mondott meghatott, szinte elcsukló hangon: "Annyi szépet mondtatok itt rólam, hogy én már csak egyet tehetek: hallgatok, s így bölcs maradok..."
Előzmény: Bosco (2071)
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2075

Így van.

Nem attól erotikus, hogy látni benne meztelen nőt.

A Tágra zárt szemekről sem igen mondanám, hogy erotikus, pedig van benne meztelenség jócskán. Csakhogy nem éppen a meztelenségről szól.

Na, ennyi, nem akarom én sem tovább ragozni.

Aki látta a Rekviemet, az tudja, hogy az sem a meztelenkedésről szól, hanem egy elég kemény társadalmi helyzetről.

uff, beszéltem.

Előzmény: NGA (2072)
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2074

Ha van egy rendes hosszúságú film, amiben mondjuk végig kamionoznak, de közben egyszer eloltanak egy autótüzet, akkor az tűzoltós film?

Szerintem....nem.

:)

Előzmény: zagild (2066)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2073
Ennek örülök, már rákerestem a Googlén, de semmit nem adott Róla.
Előzmény: Bosco (2071)
NGA Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2072

Hát szerintem a filmművészetben elég sok olyan film van, amiben van hasonló jelenet, de nem neveznénk erotikusnak.

Hát akkor nézzük ezt.

A film, amire gondoltok:

Rekviem. 1981-es film.

Rendező, forgatókönyv iró: Fárbi Zoltán, Iró: Örkény István.

Frajt Edit ezért az alakitásáért megkapta 1982-ben Sopot-ban a legjobb női alakítás díját.

Gondolom sokan emlékeznek a filmre.

Bosco Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2071
Nem halt meg Koltay János, játszik a Volt egyszer egy csapatban is pl.
Csak már i-vel írja a nevét.

koltai
Előzmény: rettentó (2059)
rettentó Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2070
http://imdb.com/title/tt0410314/ Szerintem ez esélyes.
Neonvadász Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2069
Olyan jelenet is lesz, amikor Taki bácsi azt mondja: "Péntekenként megy a Dallas, kéthetente meg ez a >>magyar Dallas<<."
rettentó Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2068
Szerintem nézz utána Frajt Edit filmográfiájának. Attól, hogy van egy ilyen jelenet, nem erotikus film.
v_peti Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2067

Éppen azért vette, hogy foimeccset nézzen benne..

Viszont egyszer Lenke néniék bekapcsolták, és éppen kezdődött a szomszédok. Legyintett egyet Lenke néni, hogy itt sincs semmi jó műsor, aztán kikapcsolta.

zagild Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2066
Szerinted ez nem erotikus film volt, amiből a képek voltak? Ha egy férfi egy nő mellét csókolgatja, majd egymáson fekszenek igen félreérthetetlen arckifejezéssel, az még csak nem is erotikus?
Más: mikor Feri bekapcsolta a TV-t, hogy hogy nem, de véletlenül éppen meccs ment benne.
Előzmény: NGA (2062)
rettentó Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2065
Knézy volt, egyértelmű.
Előzmény: káBell (2063)
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2064
A hsz. második részével egy az egyben egyetértek, ugyanezt akartam mondani, de akkor nem ismétlem el... :)
Előzmény: NGA (2062)
káBell Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2063
János hazudott a tegnapi rész végén a telefonba, miszerint a mérnöknő úgy faképnál hagyta, mint a sicc. Pedig ő zárta le a kissé akadozóvá vált beszélgetést azzal, hogyha nincs más megbeszélni valójuk, akkor köszöni hogy eljött. A tévériporter szerimtem Knézy Jenő volt. Nagyon figyeltem, hogy be tudjam azonosítani a meccset, de nem sikerült. Etus kedélyesen porszívózott egy jót, míg vendégek voltak nála...
NGA Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2062

Érdekes volt, hogy szinte egyszerre kezdtem el Vágási Ferivel belemélyedni a tördelésbe. Kb ekkor keztem el használni az 1.0-ás Ventura-t, DOS-os GEM alapokon. Akkoriban azt hitték, hogy ezeké az A/4-es monitoroké a jövő. De elég hamar bebizonyosodott, hogy semmire nem jók. Sőt voltak elforgatható monitorok is. 1990-ben már bőven volt AT is, voltak EGA monitorok, lézernyomtatók is.

Frajt Edit-nél semmi gond nincs a fotókkal, Ő egy szinésznő, méghozzá nagyon jó szinésznő, és ha jó teste van, márpedig az volt, akkor természetes, hogy szerepelhet meztelenül is. Én nem láttam semmi kivetnivalót benne, nem erotikus film volt, hanem egy film kiragadott jelenete.

Előzmény: Törölt nick (2044)
Spidermans Friend Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2061
"A tegnapi részben vajon angolos szóvicc volt, hogy Vetró elvtárs a FAKER Kft. képviseletében bukkant fel? :-)"
Szerintem csak véletlen, ez nem a sztoriírók stílusa. De azért vicces:)
rettentó Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2060
Haverom szerint ő volt a Gyaloggaloppban Isten szinkronhangja is. Ő pedig valahomiért könnyen felismeri a hangokat, én meg csak bámulok.
Előzmény: Joker-007 (2010)
rettentó Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2059
Kihagytad a Bajor Showt, ami a karrierje legnagyobb ballépése volt. (Szvsz a Heti Hetesben nem annyira rossz). A tegnapi rész ismét meggyőzött arról, hogy Koltay János mekkora színész és sokkal több főszerepet kaphatott volna filmen. Örültem, hogy láttam az imdb-n, hogy a Tízezer napban is szerepelt, ami az egyik kedvencem. Jól emlékszek, hogy már meghalt? (az imdb szerint nem). A tegnapi részben vajon angolos szóvicc volt, hogy Vetró elvtárs a FAKER Kft. képviseletében bukkant fel? :-)
Előzmény: Neonvadász (2020)
zagild Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2058
Hát ez tényleg nagyon durva...
Előzmény: pingvintoll (2052)
Spidermans Friend Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2057
Frajt Edit: régen volt egy királyról szóló mesesorozat is, amit ő mesélt. De mi volt a király neve, emlékszik valaki? Mindig úgy kezdődött, hogy "Hajdanában-danában..."
Akkor szerettem a hangját, de a Szomszédok óta nem tudok nem Julira gondolni, ha hallom.
m61019andras Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2056

Vetró elvtárs. Szerintem is nagyon jó alakította ezt a szerepet.

De Szabó Lajos is nagyon jól játszotta a szőlősgazdát. :-)

Előzmény: Cesare Gonzago (2053)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2055

Julcsi barátját mostanában nem látom, mióta nem találtak szállást a kiránduláson.

Nem is tudtam, hogy Virág doki megnősült.

Előzmény: Constanzia Corleone (2041)
Joker-007 Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2054

"Pásztor Erzsi szinkronizálta a Csengetett, Milord? szakácsnőjét Mrs Liptont."

Meg az ő hangján szólalt meg Szupernagyi is!     "pernahajder Roderick Campbell!" :-DDDD 

Előzmény: Cesare Gonzago (2053)
Cesare Gonzago Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2053

Veri az ördög a feleségét. Zseniális film, András Ferenc első rendezése, Koltai Lajos fényképezte. A főelvtársat a kiváló román színész, Anatol Constantin játszotta. (Láthattátok őt Fábry Zoltán filmjében, a Plusz-mínusz egy napban. Huszonöt esztendő után szabadult nyilas háborús bűnöst alakított; az erdélyi Bencze Ferenc és Pécsi Ildikó volt a partnere ebben a filmben. Visszatérnek egykori vérengzéseik színhelyére, egy kis eldugott faluba, ahol a helybéliek felismerik őket. Felejthetetlen figura!)

Pásztor Erzsi szinkronizálta a Csengetett, Milord? szakácsnőjét Mrs Liptont. Nagyszerű komika és karakterszínész.

Előzmény: m61019andras (2032)
pingvintoll Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2052

Tudja valaki,hogy mikor láthatjuk legközelebb Dr.Flowert?

Más:azért ezt nem gondoltam volna Frajt Editről (képek korábbi szerepeiből)lacaceleb.hu/magyar/frajt_edit/index.html

jung Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2051
Azokban az időkben már dolgozhattak Macintoshhal, szerintem itt is azt láthattunk. A Monitor mérete tűnt furának.
Előzmény: Vesalius (2043)
v_peti Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2050

A 80-as évek első felében jártam nyomdába, üzemlátogatáson. általános iskolás koromban. Úgy rémlik, hogy már akkor voltka ott zövegszerkesztő gépek, pedig nem egy Bp-i nagy nyomda volt, hanem egy közepes nagyságú cég, egy megyeszékhelyen. Akkoriban még nemigazán voltak IBM PC-k. Speciális nyomdai szövegszerkesztőgépek lehettek.

P.stephenson Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2049
Maki nevű biztonsági őr (aki költöztetőt játszott nemrég)
Ma éppen tévészállító volt. :-)

P.s
Előzmény: Neonvadász (2024)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2048
pingvintoll:

minden igaz...de szerencsére ma már ez egyre kisebb világszám.
Előzmény: pingvintoll (1954)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2047
"Nokia TV reklám? ez már elég burkolatlan volt... és majd minden adásban van valami ilyesmi."

Naná hogy van, hiszen a Mahir-ral együttműködésben csinálták a sorozatot, kb. innen volt a költségvetés egy része.
Előzmény: jung (1977)
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2046
Valamikor az utolsó évek egyikében egy gránátot is bedobtak a presszóba, amit Alma azon nyomban visszadobott az utcára, és ott robbant... :)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2045
Egy darabig a Land Stúdióban volt érdekelt, ahonnan valaha az MTV üzleti műsorainak egy részét, meg az A3-at sugározták, később a DANUBIUS rádió vezetője volt. Egyébként kérdezz régi MTV-séket, és csak annyit mondj nekik, 6-os stúdió, biztos nagyon érdekes történeteik lesznek...
Előzmény: zsolt1973 (2034)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2044
Jó gépek voltak, az egyiken már nyomatták a Venturát :)
Vesalius Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2043

A "számítógépek" is érdekesek voltak.

Milyenek lehettek, ha egyáltalán azok voltak és nem valamilyen spec nyomdai akármik.

Esetleg XT?

Ha jól emlékszem, nekünk 92 körül volt először 286 os AT..............

Gáborbakter Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2042

Megnyugtatalak,látni fogod még Virágot.Csak az a baj,hogy vonatkésés miatt lemaradtam a mairól.Ha nem gond röviden tájékoztassatok.Köszi előre is.

Előzmény: Constanzia Corleone (2041)
Constanzia Corleone Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2041

Egyetértek, felejthetetlen az a film meg a szerepe is:)))))) De az Angi Verában is nagyon rendben van...

Tegnap v azelőtt már megint azt mondta Etus, hogy nagy megrenedelése van, pedig amúgy mindig arról beszél, hogy csak akkor adja el a kerámiákat, ha neki már nem kell/csak akkor tud alkotni, ha kedve van...

Egyébként hiányolom Flower dokit:)))) Tudom, hogy megnősült, de akkor is..nagyon bírom az örökös elégedetlenségét:))))))

Mi van Julcsi barátjával? Megvan még?

Előzmény: m61019andras (2036)
sun007 Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2040
Meg Simándy Józsefet...
Tényleg parádés megjelenés volt, aligha lehetne ma reprodukálni vmlyik kertévés szappanban...
Előzmény: krysztasz (2035)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2039
Danubius igazgatója volt, aztán meg az Indexnél volt fejes (talán még ma is)...
Előzmény: zsolt1973 (2037)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2038

Direkt figyeltem és nem láttam a szereplőlistán Pitti Katalin nevét. Vagy csak figyelmetlen voltam?

Előzmény: krysztasz (2035)
zsolt1973 Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2037
Még valami beugrott: Mintha a Sláger Rádiónál is lett volna egy ideig, de ha jól tudom, onnan is eljött már. Nos, valaki tud az elmúlt 15 évéről és a jelenlegi foglalkozásáról valamit?
Előzmény: zsolt1973 (2034)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2036
Valami észbontó nagyot alakít abban a filmben is. De jó lenne dvd-n megszerezni, a vhs-t már rongyosra néztem. :-)
Előzmény: sun007 (2033)
krysztasz Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2035

Igen abba, de sajnos még nem láttam. Pedgi hányszor adták már, de vhogy sosem tudtam megnézni.

Janka annyira jól játsza az utálatost, hogy én gyerekkoromban el is hittem róla, hogy ő ilyen. :) Persze, nem ismerem közelebbről, nem tudom, hogy valójában milyen. Mindenesetre hitelesen játsza az utálatost, az biztos. Díjat érdemelne! :))

Jó volt látni Melis Györgyöt és Pitti Katalint. Tetszik, amikor ismert emberek is megjelennek a sorozatban. Pl. Sümeghyt sem ismertem előtte - Palócz Lászlót -, de aki ismerte, biztos furcsának találta, hogy egy sorozatban játszik.

zsolt1973 Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2034

Ma megjelent a sorozatban (és emlékeim szerint nem utoljára) Sándor István, az egykori neves újságíró, aki a rendszerváltás hajnalán az akkori menő Híradó egyik bemondója volt (Kaplár F., Aczél E., és mások mellett). A Híradó ezen csapatának feloszlása után ennek a lapnak - amit most Feri fog majd szedni (talán 7Lap volt a neve) - volt a valóságban is a főszekesztője. A lap viszonylag hamar befuccsolt, és bevallom, lehet, hogy ez az Én hibám, de számomra Ő ezt követően úgy eltűnt, mint a kámfor. Tud valaki valamit róla, hogy 1991-92-től mit csinált, és mivel foglalkozik mostanában? Azért jutott eszembe, mert éppen a nyolcvanas évek végének újságíróiról gyűjtök háttéranyagot, és hasznos lenne, ha rőla is tudnék valamit. Szóval, kinek milyen infó van birtokában vele kapcsolatban??? Előre is köszi a válaszokat.

sun007 Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2033
Abban játszott, tehát meglehet ;o)
Én a hangját is nagyon bírom, nagyon kellemes (már, amikor nem Janka néni "JUTKÁÁÁÁM-ját mondja)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2032

Janka nem kis irigységgel konstatálta a tv érkezését. :-)

Most jöttem rá melyik filmben alakított még parádésat a színésznő ( lehet, hogy hülyeséget írok, Pásztor Erzsi? ): Veri az ördög a feleségét.

A mai napig az egyik kedvenc filmem. :-)

Roxer17 Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2031
Nem emlékszem erre az újságra amelyikhez Feri szerződött!Biztos nem volt valami hosszú életű...
m61019andras Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2030
Szerintem egyik sem. Nem tudom a nevét, de vagy a második vagy a harmadik helyezett szépségkirálynő.
Előzmény: sun007 (2029)
sun007 Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2029
Megjelent a majdan János csábító kis polskis hölgyemény (ezek szerint a csábítás sincs messze, én valahogy tartósabb házasságra emlékszem, bár, tény, hogy most,a napi adások miatt felgyorsult a dolog) + mellé volt még kis szigetelőanyag reklám, direktben, úgy, ahogy kell. Egy pillanatig azt hittem, János el fogja utasítani (oda a reklám!!!), de csak nem akart azonnal rendelni ;o)

Ki volt Juli zárómondatánál a falon lévő fotón?
Nem tudom most hirtelen, hogy vagy Molnár Csilla, vagy a Tasnádi felesége. Sajnos, csak egy pillanatig mutatták, így, hogy már hiába is agyalok, csak nagyon ismerős volt.

Julcsi rendőrségi jelenete sem volt semmi ;o)
Roxer17 Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2028
És ne feledkezzünk meg az illegális sittlerakókról sem,akiket Hero Feri a saját teherautójukkal vitt el kocsikázni,amíg kiérnek a rendőrök:)
sun007 Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2027
Ezt már kitárgyaltuk ;o)
Mondjuk, nem szedtem ilyen részletesen és pontosan össze, de igen ;o)

"sun007 válasz | megnéz | könyvjelző 2006.01.10 21:46:28 (1898)
Tudom, de, ha jól számolom, akkor "real time"-ban cca két éve megy a sorozat, ezalatt egy és ugyanazon lépcsőházban történtek a már említett bűncselekmények.
Nos, feltételezve, hogy a többi lépcsőház lakói is hasonló esetkbe botlanak, a gazdagréti 1 főre eső bűnök rátája elég magas lehet ;o)
De, természetesen, tudom, hogy ez egy sorozat, kell valami "érdekes" stb. ;o)

Ugyanúgy van ez, mint, hogy Mágen megy az összes balesethez, amiben a sorozat egyéb szereplői érintettek...
Vagy, ahogy ugyanabba a kocsmába, szerelőhöz, fodrászhoz (Gábor-Juli szalon) jár mindenki (még az is, akiről azt se tuduk, hol lakik, lehet, a város másik felén)
Szóval, ne vegyél teljesen komolyan...

Ja, az nem tünt fel, hogy Mágen tegnap (vagy még pénteken???) diagnosztizálta a gombamérgezést Böhmnél (apropó, miért ment fel megnéznni a gombát, talán a mentősök végzett gombaszakértők, sőt, még főzve is -mi több, pörköltnek felaprítva- felismerik a gomákat?) aztán, az érkező mentőbe már a kis orvostáskájával együtt beszállt, és ment Böhmmel. Vagy ez az autó csak orvos nélkül jött?
Előzmény: v_peti (1897)

v_peti válasz | megnéz | könyvjelző 2006.01.10 21:36:09 (1897)

Azért nem felejtsük el, hogy most 2 hét az csak egy nap, azaz régen azért nem mindennaposak voltak az ilyen események, hanem el voltak osztva több évre.

Előzmény: sun007 (1885)
sun007 válasz | megnéz | könyvjelző 2006.01.10 19:29:28 (1885)
Azért ez a lakótelep veszélyesebb volt, mint Bronx.
Egy nő nem mehet anélkül haza, hogy ne támadnának rá, boltokat rabolnak, autókat és alkatrészeiket kötnek el... ;o)
Most jövök a "bezzeg az én időmben" dumával, de akkoriban -igaz, nem lakótelepen, simán hazagyalogoltam még az utolsó metrótól is egyedül, meg sose történt semmi az egérkamionunkkal sem (ami később az utódjairól már nem volt mondható)

Julcsinak jó kis karikákat varázsolt a sminkes a szeme alá...
És Etusnak is milyen helyre takarítónéni kendője volt!
Előzmény: GFQ (1883)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2026
Véletlenül pont foci ment a tv-ben. :-))))
Előzmény: hármasbakter (2023)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2025

A mai nap mondata volt:

"Maga Rákosi Mátyás is gyűlölte a göthös, szikár embereket. Hízzál meg és legyél boldog."

Neonvadász Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2024

Tizenhárom év alatt egyetlen lépcsőház néhány lakójával történtek az alábbi események (a teljesség igénye nélkül):

- Takácsékhoz betörnek.

- Almát megtámadják a betörők, de Feri megvédi.

- Később Ferin bosszút állnak a gazemberek.

- Taki bácsi kocsiját ellopják hullaszállítás céljára.

- Lenke nénit és Bandi urat fegyverrel rabolják ki.

- Majd Almáék presszóját is kirabolják fegyverrel, a Maki nevű biztonsági őr (aki költöztetőt játszott nemrég) lövi lábon az egyik támadót.

- Alma férjére, Jánosra rálőttek az orvvadászok.

- Pár év múlva fejszével támadják meg Jánost, ha jól emlékszem, fatolvajok.

- Taki bácsi szemtanúja egy cserbenhagyásos gázolásnak, és őt akarja elsöpörni a népharag.

- Mágenheiméket túszulejti majd egy bűnözőcsoport.

- Ferit megtámadja egy kopasz mercis (miközben azt mondja: "Megveszlek kilóra!"). Persze Feri megvédi magát, azonban Matyi világgá szökik.

- Sümeghy és Kutya úr lebuktat két (vagy három) autótolvajt.

- Tegnapelőtt Julcsit támadták meg, a rossz emberek megígérték a nekünk, nézőknek, hogy még viszontláthatjuk őket a képernyőn. :->

hármasbakter Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2023
Vágássi bekapcsolja a tévét és Vitray egyből Góóóól!!!:-))))))
S.Zola Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2022
Azért az érdekes, ahogy egyből megugrik az életszínvonal a rendszerváltás után, Jutka Adidasban, új TV stb. Előtte meg tábori székek..
Amúgy ez nálunk is így volt a családban. Bár aki veszteséges állami nagyüzemben dolgozott, az biztos megszívta a rendszerváltást.
Joker-007 Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2021
Még a "mai" részben is szerepel.
Előzmény: káBell (2014)
Neonvadász Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2020

Bajor szerintem is egy szánalmas ripacs, de ez a szerep jól áll neki. Volt még egy-két vicces alakítása (Ede bácsi, A kultúrház) Ihossal a néhai Ez+Az c. kabaréműsorban, és ennyi.

Ha most nézi a '90-es önmagát, biztos ég a feje. (Bár a Heti Hetes után nem biztos, hogy a ripacs buzi fodrász szerepe égésnek számít...)

v_peti Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2019

Tulajdonképpen az, bár ezt a kifejezést nem használták a sorozatban, de azért egyértelműen látszik. Úgy rémlik, hogy a mai rész végén, miután felvették, előjön a saját ötletével, hogy nyithatnának egy fiúkozmetikát is, amit Gábor Gábor és Juli egyértelműen elutasít. De ez csak egy poénnak szánt zárójelenet a rendező részéről, és nem konfliktusforrás.

De ezután Bajor Imre kap ajánlatokat valódi buziktól, és később jónéhány kabaréjelentben fog megjelenni női ruhában.

Előzmény: Quantumleap (2001)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2018

Betegségben halt meg?

Előzmény: káBell (2014)
ShaeLynn Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2017

Oli Úrnak olyan fényes, zsíros volt az arca, mint egy igazi alkoholistának. Meg valahogy olyan kis pufóknak tűnt nekem. A fogsora is elég ramaty állapotban volt.

Spidermans Friend Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2016
Direkt utalt is rá, hogy homi. Pl. ezzel, amit Roxer is írt, meg azt is mondta a húgáról: "szakértők szerint csinos, de én nem értek hozzá".
Előzmény: Roxer17 (2015)
Roxer17 Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2015
Kimondva asszem soha nem volt,hogy buzi,de a viselkedése alapján ez mindekinek egyértelmű volt.
Pl. mikor megkérdezte Gábor tegnap,hogy a csaj a felesége vagy a barátnője mit mondott?
Fúúúúúúúj,nem a húgom(és mindezt pöszén persze:)
De a végén majd összefog jönni valami csajjal ha jól emlékszem.
káBell Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2014
Köszönöm az információkat! Akkor nem sokkal élte túl a forgatást.
Előzmény: Joker-007 (2010)
zagild Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2013
Csak annyit mondott, hogy a húga gyereke. Jó nagy korkülönbség lehet köztük, ha a húgának ilyen kicsi gyereke van. A pályaudvaron meg milyen meghitten puszilkodott az erdélyi barátnővel, mikor előtt még nem is látta.
Előzmény: NGA (2011)
dekóder diler Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2012
a jutka szövege jo volt a tegnapiban mikor a gyereknek be mutata a jánost hogy ö vezeti körben a gyerekeket az erdöben és utána kiábálják éljen .oli úr is jó volt.
NGA Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2011

Miért? Idáig nem volt rajta? :-)

A Gyula amikor beérkezett, nem azt mondta, hogy Ő Petike?

Előzmény: zagild (2009)
Joker-007 Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2010

Képessy József (1916. 09. 27.-1990. 07. 10.)

A Pityke sorozatban a Kompjúter hangja; A Szaffiban Ahmed volt; A Futrinka utcában Boxer hangját adta. Az Abigélben pedíg a Kokas Pál iskola igazgatója volt.

Én ennyit tudok... :-)

Előzmény: káBell (2007)
zagild Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2009
Jutkán végre volt melltartó!!!
Petikéről pedig senki sem mondta, hogy ő Petike, de hogy hogy nem, Etus csak kitalálta valahonnan.
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2008

No pedig azt láttam, nem is egyszer... kösz az infot... :)

Előzmény: Cesare Gonzago (1998)
káBell Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2007
Ki az a nagydarab brazíl-magyar öregúr, akit Takiék vendégül láttak? A hangja nagyon ismerős, biztos valamilyen szinkronszerepből.
nagykunsági Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2006

Nem meleg. Csak a fiúkat szereti:)))))))))))))

Gábor Gábor következetesen szólítja Oli néninek.

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2005

"Itt egy lokni, ott egy hullám ettől a nép földre hull ám" :)

Aki azt mondta, hogy Kulka meleg az képzelje el őt egy ilyen szerepben, mondjuk Oli úréban, szőrös mellkassal segget rázni és pöszén beszélni.:)

NGA Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2004
Most olvasom vissza: Mágenheim-éknek tényleg lesz vw bogara? (nagy bogaras vagyok :-) )
káBell Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2003
Petike ebben az epizódszerepben többet beszélt, mint Vágási 1. Mátyás évek alatt.
Előzmény: m61019andras (1983)
NGA Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2002
Előzmény: tothpeti (1994)
Quantumleap Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2001
Buzi is? Én úgy emlékeztem, hogy csak szimplán pösze.
Előzmény: v_peti (1997)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.12 0 0 2000
Én nem szeretem mint színészt.
Előzmény: v_peti (1997)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.12 0 0 1999
Ő volt az eladó a tv üzletben.
Cesare Gonzago Creative Commons License 2006.01.12 0 0 1998

Zseniális ez a sorozat. Jó érzés újra látni. Mintha egy tükörben másfél évtizeddel korábbi önmagunkat nézegetnénk, s most jókat röhögünk...

Fáradt Vándor;

Máriáss József a Fekete Városban játszotta az egyik idős szenátort, aki Görgei alispán (Bessenyei Ferenc) felmentésére szavazott a városi szenátusban.

Egyik kedvenc karakterem Both Béla, de csupán azért, mert ebben a sorozatban egy tisztes, öreg tanárembert játszik, nem úgy, mint Bacsó Péter filmjeiben. (Tanú, Te rongyos élet - Mindkettőben Farkas Mihály, egykori rákosista honvédelmi minisztert, "Bástya elvtársat" játszotta.)

Előzmény: Fáradt Vándor (1918)
v_peti Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1997

Mi a gond? Szerintem jó volt a buzi fodrász szerepében.

Előzmény: m61019andras (1971)
DJ Szegecs Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1996
Bajor hihetetlenül sokat öregedett azóta, és meg is hízott rendesen...
Hiába, az alkohol..... :))
P.stephenson Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1995
Valóban. De ki mondta ezt?

P.s
tothpeti Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1994
A képen nem Timkó Eszter van.
Roxer17 Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1993
Mondjuk ez nem a sorozat sikerétől függ,ha az emberek meglátnak egy kamerát ösztönösen szerepelni akarnak.Lásd bármilyen híradó bejátszás,egy olyan helyről ahol sok ember van...
Előzmény: Gáborbakter (1991)
P.stephenson Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1992
És a Volánbusz - Útra kellünk! Jó kis patent 256-os, még régi rendszámmal.

P.s
Gáborbakter Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1991

Hogy már akkor mekkora sikere volt ennek a sorozatnak, a napokba érezhető volt.Látni lehetett a háttérbe a bambuló embereket, főleg a maiban a Keletiben.

Jah és egy aktuális téma ami a jelenlegi helyzetbe beleillik: választás,pártok küzdelme,zűrzavar stb, stb.

nagykunsági Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1990

Sajnos azt kell mondanom, nem a ygerek volt a hibás.

Hanem a szülei, hogy ilyennek nevelték.

Úgyhogy inkább a szüleinek kellett volna azt a sallert lekeverni.

Előzmény: m61019andras (1989)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1989
Vannak szélsőséges esetek. Ez ilyen volt. :-)
Előzmény: nagykunsági (1988)
nagykunsági Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1988
Hú ilyet ne írjál. Gyereket bántani nem lehet!!!!
Előzmény: m61019andras (1983)
nagykunsági Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1987

Én csak egyetlen egy bort vagyok hajlandó meginni a tokajit.

A malacsültet szeretem citromos teával is:))))))))))))))

Előzmény: NGA (1975)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1986
Azt hiszem azzal vágot vissza, hogy "bértollnok"? :-)
Előzmény: stink_corporation (1985)
stink_corporation Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1985
"elmaradott lelenc"

nem mondanám hogy hero Feri sértődékeny.
stink_corporation Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1984
Most miben játszik? :)
Előzmény: derek (1981)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1983
Petikét úgy vágtam volna nyakon mikor az első kerámiát földhözvágta...
Előzmény: derek (1981)
NGA Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1982
OK, én sem iszom mindig igy, inkább csak ünnepeken :-) Csak furcsa volt, na :-)
Előzmény: m61019andras (1980)
derek Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1981

Petike!!

m61019andras Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1980
De Vágásiék egy példamutató absztinens család, aki semmilyen káros szenvedéllyel nem él. :-)
Előzmény: NGA (1975)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1979
Bezzeg a BK-ban minden italra valami elképesztő színű cimke van ragasztva. :-)
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1978
A tejtartó tényleg komoly volt!!! Ettől támadt rám csak igazán komolyan a nosztalgia... Még egy dolog fáj: angol-magyar orvosi szakszótár 147 forintért! Bárcsak újra! Ebből is látszik, hogy érdemesebb tévét venni, egy tisztesebb darab ma is 40ezer pénz körül van... :-)))
Előzmény: pingvintoll (1974)
jung Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1977
Nokia TV reklám? ez már elég burkolatlan volt... és majd minden adásban van valami ilyesmi.
m61019andras Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1976
Hú erre nem is emlékeztem. :-)
Előzmény: derek (1972)
NGA Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1975
Hát pl a malacsülthöz, ha van lehetőség, akkor nem túl testes vörösbort iszom, salátákhoz, egy kis fehéret, inkább szárazat, mint édeset.
Előzmény: nagykunsági (1973)
pingvintoll Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1974

aranyos volt:Petike a rosszgyerek

nem tetszett.a Braziliából hazatért nő

tetszett:a zacskós tej a tejesdobozban

nagykunsági Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1973
Nem tudom milyen az ízlésed, én is így eszem. A tej szinte mindenhez jó.
Előzmény: NGA (1961)
derek Creative Commons License 2006.01.11 0 1 1972
Még jó , hogy Timkó Eszter később tornatanárnőként visszatér!
m61019andras Creative Commons License 2006.01.11 0 1 1971

Iszonyatos, hogy mostantól minden este Bajor Imrét kell néznem. :-((((((((((

Viszont Timkó Esztert még elnéztem volna. :-))))

Előzmény: derek (1966)
Roxer17 Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1970
Nahát,ha Malek A. nem rohan el, lett volna lebukás rendesen:)
derek Creative Commons License 2006.01.11 0 1 1969
Kulka járt a Lang Györgyivel. Vagy csak utána ábrándult ki a nőkből? :-)))
Joker-007 Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1968
"Plíz hev ö luk et dö liszt...."  Ezeket a szavakat ismerem    TAKI! :-))))))))))))))))))
Roxer17 Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1967
Azért az a fúj se volt rossz:)
derek Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1966
Joker-007 Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1965

Ezt megbeszéltük!

"Csóközön!"

Előzmény: NGA (1962)
jung Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1964
Oliii!!!!!
Joker-007 Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1963
Megjött OLI, a gyíkbőr neszeszerével.... :-)))))))))))
NGA Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1962
És megérkezett Oli Úr :-)
NGA Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1961
Tejet a salátához, és a sülthöz :-) Van ám gyomra Vágásiéknak :-)
NGA Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1960
75 USD = 850 Ft :-)
NGA Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1959
Pedig itt pécsen nem ez volt rá a jellemző, itt volt barátnője, ha jól emlékszem.
nagykunsági Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1958

Azért nem teljesen, mert a 205-öst részletre veszik, Etus fizeti a beugrót ők meg a havi törlesztést.

De mintha a trabit is ellopták volna.

Előzmény: jung (1956)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1957
Etus mindenkin segít. :-)
Előzmény: jung (1956)
jung Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1956
Peugeot 205 tűzpiros. a Rair Peugeotnal veszik az Erzsébet Királyné útján, ez volt az egyik első autószalon az országban. persze már nincs meg. hamarosan totálos lesz a trabi. Mindenki őket fogja irigyelni a nyufati verda (álomkocsi) miatt. aztan ellopják, a vége fele ujból Etus vesz nekik egy bogarat. Szóval az összes kocsijukat Etus veszi :)
Előzmény: v_peti (1949)
ARic Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1955
ááááá :DDDDD
Előzmény: Törölt nick (1952)
pingvintoll Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1954

Állítólag azért,mert a saját neméhez vonzódik (természetesen ez nem baj,teljesen magánügy)Egy ismerősünk azt mondta látta őt egy arab pasival elég egyértelmű helyzetben valami összejövetelen.De hogy ebből mi igaz azt nem tudom!

Előzmény: ShaeLynn (1950)
Roxer17 Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1953
Hát ha igazak a pletykák, akkor a saját nemét szereti....
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1952
Azért mert nagyon szőrös.
v_peti Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1951

Tényleg: A BK-ban miért nincs pl. karácsony? Vagy valamilyen ünnep. Egyszer rövid a nyári szünet, egyszer meg hosszú.

Előzmény: NGA (1931)
ShaeLynn Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1950
Tudja valaki, hogy Kulkának miért nincs felesége? Ha jól tudom már közelít az 50-hez.
v_peti Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1949

Jaguárral? Az tényleg luxuskocsi. Ritkán látni ilyent. Egyet öregebb példányt szoktam látni régebben, de osztrák rendszámmal.

Amúgy meg vesznek majd új kocsit, Etus segítégével. Opelt vagy Suzukit, nem tudom, hogy melyiket, csak azt, hogy valamelyik hazait.

Előzmény: pingvintoll (1948)
pingvintoll Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1948
Szerintem is inkább a Szomsza.Persze ez nem jelenti azt,hogy nincsenek benne túlzások,meg túltipizált szájbarágósan tanítójellegű jelenetek.Egy kis érdekesség:Az Almát alakító Fehér Anna,itt lakik a közelben (Csillaghegyen)egy kis kertes házban.Biztos észrevettétek,hogy sorozatban elég sűrűn van rajta egy sötétkék melegítő.Nos a való életben is szívesen jár melegítőbe,legalábbis én eddig 2szer vagy 3szor látam és mindig egy világoskék suhogós melegítőt viselt.(na jó,utoljára kb.6éve láttam,de tényleg így volt) A másik egy érdekes ellentmondás a sorozat és a valóélet között.Míg Mágennek csak Trabantra futja és elutasítja a luxust,addig Kulka J.Jaguárral repeszt.
m61019andras Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1947

Valóban egy művilág az egész. Nekem az szúrt szemet, hogy még véletlenül sem dohányzik senki.

Előzmény: NGA (1921)
Roxer17 Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1946
Szerintem akkor még nem nagyon volt más pezsgő a törleyn kívül,esetleg orosz(szovjez)úgyhogy annyira nem kellett reklámozni.
Jó sokat írtatok,alig győztem visszaolvasni:)
Azért is jobb a Szomsza,mint a BK mert tényleg akkor játszódik és az akkkori dolgokról szól amikor felvették.
Így most visszanézve jókat lehet nosztalgiázni,amikor látod a mentőautót,a közértben a termékeket,az aznapi törtéénéseket(választás,Nagy Imre temetése,szöuli olompia stb.)Ellenben a BK-t ha mondjuk 20 év múlva megismétlik semmi ilyen érzést nem ad vissza.És valóban a Szomsza szereplőinek nagyobb része igazi színész,ellenben a BK amatőr gárdájával.
Előzmény: Törölt nick (1932)
NGA Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1945
Félreolvastam, bocsi. Desiree tényleg hogy repesztett a fehér ladával?
Előzmény: NGA (1944)
NGA Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1944
A Gábor Gábor melyik szerepet alakitotta?
Előzmény: Ordas (1940)
MiJu Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1943
Csűrös Karola viszont tényleg Etusként lett országosan ismert, elötte csak pár mellékszerepe volt jó régen. Viszont a Szabó családban mintha szerepelt volna.
Előzmény: káBell (1942)
káBell Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1942
Direkt hagytam ki mindkettőt. Deziré csak mellékszereplő, Gábor pedig később lépett be. Bár ilyen alapon Csűrös Karolát is kihagyhattam volna, mert talán az első részekben nem szerepelt. Arra próbáltam utalni, hogy a főszereplők többsége a sorozat révén vált országosan ismertté, függetlenül attól, mennyire tehetségesek, vagy nem.
Előzmény: MiJu (1939)
MiJu Creative Commons License 2006.01.11 0 1 1941

Ott más szomszédok is alakítottak!:-)

Gór Nagy Mária-tettestárs, Zenthe különböző rendfokozatban Zárayként...

Ezért is jó a sorozat,és ezért nézhetőek ma is a régi gyerekfilmek is, még a mellékszereplők is igazi színészek

(azért Cs. Karolát és Ábel Anitát nem sorolnám ide:-))

Előzmény: Ordas (1940)
Ordas Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1940
Vagy a Pogány Madonna bűnözője.
Előzmény: MiJu (1936)
MiJu Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1939

És Gábor Gábort sem szabad kihagyni, sok jó filmben játszott!

Így jöttem, Szegénylegények, Princ, a katona, Rosszemberek, Hideg napok stb.

Előzmény: NGA (1919)
nagykunsági Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1938

Én azt a sorozatot is szerettem. Igaz, hogy tele volt reklámmal, de meg is mondták, abból tartják fenn a sorozatot.

Bennem az maradt meg a legjobban, mikor a windows 95 megjelent. AZ egész család a gépet csinálta. :))))))))))))))))

Előzmény: NGA (1933)
nagykunsági Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1937
Igen, abban az időben így is emlegették.
Előzmény: NGA (1934)
MiJu Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1936

Azért "Deziré"-Kovács István sem a Szomszédokban lett ismert szinész,hanem pl.az Egri csillagok, a Kárpáthy Zoltán főszereplőjeként.

Előzmény: káBell (1915)
káBell Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1935
Egy dologról beszélünk.
Előzmény: NGA (1930)
NGA Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1934
Éppen azon gondolkodom, hogy a Szomszédok az majdnem a Szabó család tv-s változatának felelne meg?
Előzmény: NGA (1933)
NGA Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1933
Igen. Sokkal kevésbé lógott ki a lóláb. A Familia Kft-t is szerettem az elején, de valahogy ahogy nőttek a Spáh ikrek, ugy laposodott el egy kicsit. Biztos voltak értékei, de ott sem engedték meg, hogy a külvilág belopózzon a szereplők életébe.
Előzmény: Törölt nick (1932)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1932
Burkolt reklám volt Taki szülinapja is.Lenke súgta reggel Almának,hogy vesz egy üveg Törley pezsgőt,mert azt annyira szereti az Öreg.
Viszont ezek a reklámok nem olyan irritálóak,mint pl a Familia Kft-ben.
Előzmény: NGA (1931)
NGA Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1931
Igen, ez nagyon igaz. Sajnos mostanában az anyagi javak vannak előtérben, és nem az emberi értékek. Jól mondta Markos György: Felborult a világ, és az alja van fent. De azért a burkolt reklám ide is bejött, nemtudom tegnap láttátok-e a nyilt VICO reklámot :-)
Előzmény: Gáborbakter (1929)
NGA Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1930
Igazából ami mindig is tetszett a szomszédokban, hogy nem egy stylist által méregdrága cuccokba felöltöztetett emberek a mesterségesen berendezett "luxusabb" lakásaikból mennek le lógni állandóan egy nem éppen olcsó presszóba enni, inni. Ott a lakások olyanok voltak mint az átlagemberé, a kocsik is, sőt ha azt vesszük sokan sokkal jobban éltek mint ők. Az emberek azonosulni tudtak a figurákkal, a szereplőkkel. Szerették őket, emberiek voltak, esendőek, és ugyanakkor nekik is voltak kicsapongásaik. De sokmindenben hasonlitottak hozzánk. Ez volt az egyik varázsa. Nagyon szeretem ezért a szomszédokat.
Előzmény: káBell (1928)
Gáborbakter Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1929

Sőt sokkal jobban emberközpontubb mert azért az érzelmek jobban a központban

vannak meg az emberi értékek,  mint a BK. ban

káBell Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1928
Én nem azt mondanám, hogy jobb a Szomszédok, mint a Barátok közt, hanem szerethetőbb. Életszerűtlen helyzetek mind a kettőben vannak bőven.
Előzmény: dekóder diler (1926)
káBell Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1927
Máriáss József szerepeiről részletesen: http://www.imdb.com/name/nm0617263/ Ő nem alakított Eke Mátészerű héroszokat. Nekem fejből csak az ugrott be, hogy a Fekete városban az egyik lőcsei szenátort játszotta.
Előzmény: Fáradt Vándor (1918)
dekóder diler Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1926
igen szerintem is jobb sorozat a szomszédok a barátok közt tul belterjes a története hiszen mindenki egy házban van ugyanott laknak ahhol dolgoznak ilyen a való életben nics is és kezd mostanában inkább a mexikói sorozatokra hasonlitani mindenkinek van egy eltitkolt gyereke stb és forgató könyv irok is egyre nagyobb baromságot találnak ki .a szomszédok talál azért is kedveltebb hiszen egy lakótelepen forgatják és ez sokkal életszerübb.
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1925
Jogos a felvetés, a Szomszédok mindenki problémájáról szólt (megint drágább lett a gyógyszer, nem lehet kapni felvágottat, stb), míg a BK személyes konfliktusokoon alapszik...
Előzmény: NGA (1921)
NGA Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1924
Köszönöm a segitséget, nem ugrott be a neve.
Előzmény: Fáradt Vándor (1922)
NGA Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1923
"1999 december 30-án, 331 epizód után véget ért a Szomszédok. Horváth Ádám rendező, forgatókönyvíró szerint mindvégig arra törekedtek, hogy úgy legyenek aktuálisak, hogy közben kerüljék a politikát. "A Szomszédok annyira rólunk és nekünk szólt, hogy nem is törekedtünk külföldi forgalmazásra. Tizenhárom nagyszerű év volt ez a közös munka. Az utolsó epizódban a szereplők visszakapták civil nevüket, úgy indultak el a fehér kisbuszon a furcsa szilveszteri összejövetelre. Nem lehet tudni, visszajönnek-e vagy sem" - mondta. Nos, a visszatérés még várat magára, bár többször volt már róla szó.

1987 februárjára készült el a teleregény próbaadása, elsőre csak hat epizódra szólt a megrendelés. A műfaj itthon újnak számított, ebbe a furcsa kísérletbe tizenhárom alapszereplővel fogtak bele: Palócz László és Csűrös Karola később csatlakoztak. A kortörténeti dokumentumként is használható sorozat 331 részében közel kétezer színész és statiszta fordult meg, úgyhogy biztos van olyan tata, aki minimális epizódszerepéről így mesél majd unokáinak: "Egyszer régen, nagyon régen, amikor még rövid, ám fontos szerepet játszottam a Szomszédokban, volt egyszer egy postás, aki nagyot köszönt. Na, az voltam én!" Finom társadalomkritika, sok bődületes közhely, jobb és gyalázatos színészi produkciókkal vegyítve - már homályosak az emlékek."

Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1922
A "Virág doktort alakító színész" Kézdy György...
Előzmény: NGA (1919)
NGA Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1921
A BK az számomra nagyon gagyi. Igénytelen párbeszédek, szépség és nem tehetség alapján válogatott "szinészek", borzalmas párbeszédek, és állandó studiómunka, szinte semmi külsős forgatás, steril világ, ha 30 év mulva megismétlik, akkor sem mond semmit, állandó konfliktusgerjesztés stb. A szomszédok messze felette áll.
NGA Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1920
Éppen azon gondolkodom, hogy elkezdem felvenni, nekem az asztali irora fel lehet venni 6 órát 1 dvd-re igy gazdaságosabb.
Előzmény: v_peti (1917)
NGA Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1919
Pedig a többiek közül is sokan voltak, akik már jó szinészek voltak akkor, mint pl a Kulka, a Virág doktort alakitó szinész, Aztán ottvan Frajt Edit, Fehér Anna, Kállay Ilona stb.
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1918
Szégyellem, de MÁriáss Józsefet itt láttam először (és sajons utoljára)...hol játszott? Tudsz róla valamit?
v_peti Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1917

Számoljunk csak!

Egy rész ca. 30 perc. Egy DVD-re hány rész vehető fel DVD minőségben, ha nincsenek extrák, csak feliratozás?

12 év*26 rész=312 rész ca. De ez kerekítés, így számoljunk 320 résszel!

Ha 6 rész egy DVD (3 óra), akkor legalább 50 darab DVD. (Normál egyoldalas DVD-vel számolva.)

Előzmény: Infomaker (1912)
ShaeLynn Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1916

Neked ez csak most tűnt föl? Engem mindig idegesített a mesterkélt hanghordozása, a ropogtatott betűi, a hatalmas levegővételei. Látszik mennyire odafigyel arra(túlságosan is) hogy artikuláljon. Borzasztó!

Olvastam róla és szerintem ez a rossz beidegződés abból fakadhat, hogy ő egy nagyon szegény családból származik, Mocsolyás-telepen élt kb.13-14 éves koráig.

Többször is nyilatkozta hogy ő parasztgyerek volt. Talán ezt próbálja levetkőzni, csak hát érződik rajta erősen. Horváth Ádám nem véletlenűl választhatta Hero Feri szerepére.

Előzmény: m61019andras (1913)
káBell Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1915
Nem értek azzal egyet, hogy a Szomszédok a jó karakterek és a kimagasló színészi alakítások miatt nőne a Barátok közt fölé. Szerintem itt van a legkisebb különbség a két sorozat között, a BK-ban is vannak nagyon jó, nem feltétlenül pozitív karakterek és jó alakítások , mint ahogy a Szomszédokban is gyengék és hiteltelenek. Engem például Ivancsics Ilona kifejezetten idegesít. És főleg az, hogy nem tudom csak a szerep rossz-e, vagy a megformálás is. Segítsetek! A Szomszédok indulásánál Zenthe Ferenc, Komlós Juci, Máriáss József és Csűrös Karola kivételével a többiek ismeretlen színészek voltak, akik itt futottak be. A különbség talán annyi, hogy akkor még nem épült fel egy külön iparág arra, hogy gagyi műsorok tehetségtelen pojácáit elismert, tehetséges, népszerű embereknek tüntesse fel, hanem nagyobb szerepe volt a valós teljesítménynek.
Előzmény: m61019andras (1903)
Moll Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1914
Az az öreg tanítóbácsi is igen érdekes artikulál.
m61019andras Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1913
Viszont Feri már már bántóan tagoltan és minden betűt kiejtve beszél. Gondosan megfontoltam, mintha egy szöveget olvasna. Nem figyelted meg? :-)
Előzmény: Infomaker (1909)
Infomaker Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1912
Viszont Szomszédok DVD ügyben kiszámolta már valaki, hogy hány lemezt venne igénybe a teljes sorozat?
Infomaker Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1911
Ja, bocs, igazad van! Csak az maradt meg bennem, hogy valami "vagyok" :DDD
Előzmény: nagykunsági (1910)
nagykunsági Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1910
"szomjas vagyok". Nem ezt mondta?? Erre mondta az anyja, akkor hozok teát.
Előzmény: Infomaker (1908)
Infomaker Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1909
A legnagyobb talán yszámomra a Szomszédok-ban:

Szerintetek a nagylevegős hatásszünetet, ami minden szereplőnél megvan, a rendező találta ki?

Pl. Jankánál: mond valamit, kb 1-2 mondatot, utána levegőbeszív benntart.....utána folytatja.

De minden színész ezt csinálja majdnem. Talán Vágásiéknál nem látszik annyira.
Infomaker Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1908
HI,

a tegnapi rész mottója: "éhes vagyok!"

:) (vasalós gyereke)

:)
jung Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1907
Azon én is csodálkoztam, hogy Mágen elment a mentőautóval, ráadásul még civil ruhában volt. 2 lehetőség van: amúgy is dolgozni indult és megvolt az ingyenfuvar (végülis nincs közel Gazdagrét a Markó utcához) vagy simán elkísérte az öreget.
Előzmény: m61019andras (1906)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1906

Azt viszont tudom, hogy gombamérgezéskor a maradékot vagy el nem készített gombát el kell vinni a mentősnek, ha megtalálja.

Viszont nem láttam Mágen kezében. Vagy a táskájába tette, vagy csak megnézte magánszorgalomból. :-))

Előzmény: sun007 (1898)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1905
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (1895)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1904
És mint mindig, minden férfi Etus kegyeit keresi. :-)
Előzmény: DJ Szegecs (1893)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1903
Teljesen igazad van, nézd csak meg a két sorozatban szereplő színészek munkásságát és máris egyértelművé válik, miért tetszik nekünk jobban a Szomszédok karaktereinek alakítása.
Előzmény: sun007 (1891)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1902
Bőhm gombamizériájához hozzátenném,hogy nem készítette el az összeset,tehát a nyersről is be lehet azonosítani,emellett a tünetek is sokat segítenek.Mágen simán végezhetett egy gombatanfolyamot még az egyetemen,a francia felsőfokúja mellé.
---

Juli és Mara diskurzusa elég tanulságos volt.Két ribanc...

---

Etus idegesítő,de szerintem ez nem Csűrös Karola hibája.Ilyen a karakter,melyet rá osztottak.
v_peti Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1901

Ez igaz, hogy mindig a sorozat szereplőivel kell, hogy történjen valami. Amúgy meg a mérges gombát gondolom be kell vinni a mentősöknek, aztán a laborvizsgálat könnyen eldöntheti, hogy milyen gombáról van szó.

Előzmény: sun007 (1898)
GFQ Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1900
Nekem is többnyire az agyamra megy a művésznő.
Előzmény: pingvintoll (1899)
pingvintoll Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1899

index.hu az 50 legirritálóbb magyar listáján Etus is rajta van!tudtátok?

Csűrös Karola

Elsőre nem hangzik túl vonzó karriernek, ha az ember orrhangon kénytelen osztani az észt Ábel Anitának, ám Csűrös Karola erre életművet tudott építeni. Na jó, a sorozat elején még tombolt a vörösterror, így a Szomszédok Etusának nem volt konkurenciája, és a monopolhelyzet olyan figurákat is tévésztárrá tudott emelni, mint Bajor Nagy Ernő vagy Pomezansky György. Karola halálos trükkje az volt, hogy a legváratlanabb helyzetekben ráfordult a kamerára és előadott egy felvizezett R. Székely Julianna-publicisztikára emlékeztető kis értekezést a kenyér áráról, a kutyaszaros utcákról vagy a hányózacskók elviselhetetlen minőségéről. A Magyar Keramikusok Szövetsége később hivatalosan is tiltakozott, mert Karola miatt az ősi mesterség művelőit több inzultus érte a nyílt utcán. Az egyik epizód felvétele közben elszabadult a stáb kamionja, és gyorsulva gurult a szerepe szerint vasúti sínekhez kötözött Kutya úr felé. Karola közbeugrott, és a közelítő járműnek előadást rögtönzött arról, hogy a szocialista erkölcsbe ütköző-e gmk-ban Matchbox-alvázakat fröccsönteni. A kamion a beszéd hatására spontán elhamvadt, pont úgy, mint a hardcore Szomszédok-nézők homloklebenye. Csűrös művésznő manapság is látható az Életképek című sorozatban. Kíváncsian várjuk, hogy az emlékek megédesítik-e a demagóg keramikust.

sun007 Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1898
Tudom, de, ha jól számolom, akkor "real time"-ban cca két éve megy a sorozat, ezalatt egy és ugyanazon lépcsőházban történtek a már említett bűncselekmények.
Nos, feltételezve, hogy a többi lépcsőház lakói is hasonló esetkbe botlanak, a gazdagréti 1 főre eső bűnök rátája elég magas lehet ;o)
De, természetesen, tudom, hogy ez egy sorozat, kell valami "érdekes" stb. ;o)

Ugyanúgy van ez, mint, hogy Mágen megy az összes balesethez, amiben a sorozat egyéb szereplői érintettek...
Vagy, ahogy ugyanabba a kocsmába, szerelőhöz, fodrászhoz (Gábor-Juli szalon) jár mindenki (még az is, akiről azt se tuduk, hol lakik, lehet, a város másik felén)
Szóval, ne vegyél teljesen komolyan...

Ja, az nem tünt fel, hogy Mágen tegnap (vagy még pénteken???) diagnosztizálta a gombamérgezést Böhmnél (apropó, miért ment fel megnéznni a gombát, talán a mentősök végzett gombaszakértők, sőt, még főzve is -mi több, pörköltnek felaprítva- felismerik a gomákat?) aztán, az érkező mentőbe már a kis orvostáskájával együtt beszállt, és ment Böhmmel. Vagy ez az autó csak orvos nélkül jött?
Előzmény: v_peti (1897)
v_peti Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1897

Azért nem felejtsük el, hogy most 2 hét az csak egy nap, azaz régen azért nem mindennaposak voltak az ilyen események, hanem el voltak osztva több évre.

Előzmény: sun007 (1885)
titolesz Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1896

Gyulárium Úr mai legkedvesebb mondta a "Kuss,zöldséges" volt.

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1895
Gyulában az is jó volt,hogy bevallása szerint nem iszik és nem dohányzik.Erre rácáfol a hangja,illetve szerintem maga a színész is ittas volt a felvételkor.Nem?
sun007 Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1894
És mennyivel jobban jár, akinél egy operaénekes kiabál (harsog???) segítségért... ;o)
Előzmény: pingvintoll (1892)
DJ Szegecs Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1893
Gyula, az ócskás debütálása hatalmas volt a mai részben... És a fekete ing, fekete zakó, fehér nyakkendő kombó is nagyon ütős volt, amikor már Etusnál voltak...

Szerintem a héten Oli úr is színre lép...

Egy korábbi hozzászólásra reagálva: szerintem Janka néni alakítását nem lehet egyetlen BK-s szereplő játékához sem hasonlítani :))
pingvintoll Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1892
Csodáltam,hogy a mai részben nem Hero a megmentő lovag.Bár az már kissé sok lett volna. Szegény Julcsira rájár a rúd,múlthéten lázas beteg ma gazfickók karmaiba kerül,de volt már pedofilok ártatlan áldozata (igaz csak majdnem) Persze közben pasizik ezerrel....:-)
sun007 Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1891
Nekem is.
Szerintem Janka a ketőjük közül inkább tenyérbemászó, talán pont azért, mert abszolút élethű a karakter is, meg az alakítás is...(ez,ami a BK-ban nem igazán szokott összejönni)
Előzmény: m61019andras (1890)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1890
Nekem sokkal szimpatikusabb Janka néni. Talán azért is mert nagyon szeretem a színésznőt.
Előzmény: sun007 (1889)
sun007 Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1889
Nem, sokkal jobb.
Vagy pont rosszabb ;o)
Mindenesetre élethűbb.
Előzmény: m61019andras (1887)
Quantumleap Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1888
Most is elhangzott a fenyegetés, ami azt sejteti, hogy látjuk még a rosszfiúkat. Mint ahogy a Hero megmenti Almát jelenetnél "cigány" jelzővel tarkítva megfenyegették Ferit, hogy egyszer még elkapják, ugyanúgy most Julcsi is kapott "találkozunk még" fenyegetést. Ugye jól tudom, hogy a pedofilos epizód óta most először élt ált megrázó élményt?
m61019andras Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1887
Viszont Janka néni echte olyan, mint a Barátok köztben Magdi anyus. :-)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1886
Egy kezdetleges polgárőrség megalakulásának lehettünk szemtanúi.
sun007 Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1885
Azért ez a lakótelep veszélyesebb volt, mint Bronx.
Egy nő nem mehet anélkül haza, hogy ne támadnának rá, boltokat rabolnak, autókat és alkatrészeiket kötnek el... ;o)
Most jövök a "bezzeg az én időmben" dumával, de akkoriban -igaz, nem lakótelepen, simán hazagyalogoltam még az utolsó metrótól is egyedül, meg sose történt semmi az egérkamionunkkal sem (ami később az utódjairól már nem volt mondható)

Julcsinak jó kis karikákat varázsolt a sminkes a szeme alá...
És Etusnak is milyen helyre takarítónéni kendője volt!
nagykunsági Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1884

Nagyon sokan!!! Ráadásul ez még a hőfokszabályzó nélküli vasaló volt.

Előzmény: pingvintoll (1882)
GFQ Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1883
Aztán a tükörjelenet Mágennel már-már Orson Wellest jutatta eszembe, remekül megkomponált jelenet volt :-)

Kár hogy Sümeghy nem súlytott le a csibészekre, viszont Hero Ferink máris egy panelszekuriti megszervezésén agyal :-D
Előzmény: pingvintoll (1882)
pingvintoll Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1882
hát eza vasalós jelenet! nemsemmi!mégis ki hagyja így ott a vasalót?de máris ott van Mágen és segít a bajban!
Joker-007 Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1881
Gyulárium a "mai" részben.
sun007 Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1880
Felkaptam a fejem Desiré szervízbe érkezési jelenetére!
Taki bácsi hátranéz, és köszön:
"Jónapot, Desiré"
Mire Desiré:
"Jónapot, Takács úr, megismer még?"
Mire kórusban feleltünk a férjemmel Taki bá helyett:
"Nem, csak minden idegent Desirének szólítok, az úgy is olyan gyakori név...."
Előzmény: Törölt nick (1879)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1879
Nem csak mentőből van egy Budapesten,hanem autószervizből is:Veres úré.Azt hittem különben,hogy Taxi bácsi azok után,ahogy Veres bánt vele,megszakítja a kapcsolatot,de nem.
Előzmény: káBell (1878)
káBell Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1878
Tegnap kiderült, mentő lehet, hogy csak egy van a fővárosban, de taxi minimum kettő. Szinte akciófilmeket idézett az a jelenet, mikor Almáék meglátták Takibácsit a bolt mögött és János szólt a sofőrnek, hajtson tovább a főbejárathoz, ahová épp akkor érkezett Marika az öreg szülinapi tortájával.
káBell Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1877
Nem tízemeletesek, csak négy(max. öt). Állítólag ez Trokán Péter épülő háza volt Őrmezőn.
Előzmény: zagild (1870)
káBell Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1876
... és Michael Jacksonos is.
Előzmény: ARic (1875)
ARic Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1875
volt ott még Madonnás is (Like a prayer) :)
Előzmény: m61019andras (1871)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1874
Nem t'om, de nekem rémlik vmi ilyesmi.... sztem később...
Előzmény: m61019andras (1873)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1873
Ez a megszúrós dolog nem ugrik be. Ma lesz?
Előzmény: Fáradt Vándor (1872)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1872

Egész pontosan most Dakar felé dönget az egyik versenykamionnal... :)

Amúgy meg dereng vkinek az, hogy megszúrják a dokit, mikor egy drogoshoz kimegy és talál egy naplót, benne kuncsafotok nevével meg minden???

Előzmény: m61019andras (1871)
m61019andras Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1871

Nem volt időm annyira visszaolvasni, nem tudom volt-e már: milyen kis "nyikhaj" kölyökképű orvos volt még Laktóth Aladár, most meg a Barátok köztben Ő játsza a gengsztert. :-)

Julcsi mögött a falon, felfedeztem egy Milli Vanilli pósztert.

zagild Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1870
Ahhoz képest, hogy a házassági évfordulón az egész ház ott nyomorgott Takiéknál, a szülinapjáról csak a "szűk" családja emlékezett meg. Pedig az fontosabb esemény (szerintem).
Mi lesz Almáék házával? Mert végig ott fognak lakni a lakótelepen. Jól kiszemelték ezt a telket, alig pár méterre a 10 emeletes házaktól, isteni!
tejbegrrr!!! Creative Commons License 2006.01.09 0 0 1869
Ennyire benéztem volna? Pedig nem először idegeskedtem rajta... :-)))
Előzmény: LeifEriksson (1867)
DJ Szegecs Creative Commons License 2006.01.09 0 0 1868
"Zenekara" van, amúgy Vukán György nem karmester, hanem elismert jazz zongorista, akinek eredeti szakmája fogorvos (!!!) és a mai napig is gyakorolja hivatását!
Előzmény: Joker-007 (1865)
LeifEriksson Creative Commons License 2006.01.09 0 0 1867

Visszapörgettem a mai felvételt.

Zenekar van odaírva, nem énekkar.

Roxer17 Creative Commons License 2006.01.09 0 0 1866
Szerintem is...
Joker-007 Creative Commons License 2006.01.09 0 0 1865

"Magyar Állami Operaház énekkara"

Szerintem zenekara (vezényel: Vukán György), de majd holnap ránézek.

Előzmény: tejbegrrr!!! (1863)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!