Keresés

Részletes keresés

Laja73 Creative Commons License 2017.01.29 0 0 5790

Mondjuk Sopronit akkor ne nagyon igyál mert az is Heineken, sőt még a tót Zlaty Bazant is :)

Ha vigasztal, ez az ügy nem klasszikus román geciség, inkább holland belháború. A Csíki Sör 50%-os résztulajdonosa is egy holland cég.

Előzmény: barkasarja (5789)
barkasarja Creative Commons License 2017.01.29 0 0 5789

Ütődöttkém, én borivó ember vagyok, de ha sört iszom, nyári melegben nagyon jólesik egy finom hideg sör, akkor Sopronit vagy Drehert iszom. Ezek kiváló magyar sörök.

Előzmény: JAWA-CZ/SK (5786)
barkasarja Creative Commons License 2017.01.29 0 0 5788

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 591. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...

 

"Dragnea: fel sem merül az autonómiatervezet elfogadása

2017.01.28.

 

Nincs olyan kockázat, hogy a román parlament elfogadná a Székelyföldnek területi autonómiát előirányzó törvénytervezetet – szögezte le pénteken Liviu Dragnea, a bukaresti kormány fő erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetője, a képviselőház elnöke.

A politikust arra reagáltatták az újságírók, hogy előző nap a hivatalos közlönyben megjelent polgári kezdeményezésként a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kidolgozott autonómiatervezet. Dragnea rámutatott: a PSD és liberális koalíciós partnere „egy pillanatig sem fog tétovázni" a tervezet elutasításával, amelyet alkotmányellenesnek tartanak.

„Sajnálom azonban, hogy léteznek ilyen kezdeményezések, mert ezek feszültséget szítanak a lakosság egy részében, és olyan lelkiállapotot idézhet elő, ami nem valami pozitív" – tette hozzá a PSD elnöke. Az autonómiastatútumot a Gyergyószéki Székely Tanács próbálja most polgári kezdeményezésként a bukaresti parlament elé juttatni.

Ennek előfeltételeként a kezdeményezők tavaly novemberben megküldték a tervezetet véleményezésre a szakértőkből álló, a törvényszövegek jogharmóniáját vizsgáló törvényhozási tanácsnak. A testület a tervezet elutasítását javasolta a parlamentnek arra hivatkozva, hogy a kezdeményezés az egységes román nemzetállammal párhuzamos, különálló állami entitás létrehozását irányozza elő, és így alkotmányellenes.

Miután a polgári kezdeményezés „ a törvénytervezet és az elutasítását javasló szakértői véleményezés – megjelent a hivatalos közlönyben, a kezdeményezőknek fél évük van arra, hogy összegyűjtsék azt a százezer – legalább 11 megyéből származó, megyénként legalább ötezer – támogató aláírást, amellyel a tervezet megvitatására lehet kötelezni a bukaresti parlamentet."

MTI

 

http://erdely.ma/autonomia.php?id=205702&cim=dragnea_fel_se_merul_az_autonomiatervezet_elfogadasa

 

barkasarja Creative Commons License 2017.01.29 0 0 5787

"Nem kellett volna a Heineken üvegére, címkéjére annyira hasonlító terméket előállítani."

 

Hár persze bakker, hogy erre a székelyek nem jöttek rá!

Pl. készíthettek volna mondjuk négyszögletes sörösüvegeket is, egy olyan kúpos nyakkal, amibe csak egy szívószál fér bele, nem? Az biztosan nem hasonlított volna a heinekenes sörösüvegre. Mondjál még ilyen "okosságokat"!...

Előzmény: Batalisto (5784)
JAWA-CZ/SK Creative Commons License 2017.01.28 0 0 5786

 Igazi sornek,most mar csak a ARANY-ASZOK maradnak,mar annak aki megissza:)

Előzmény: barkasarja (5783)
Ejejump Creative Commons License 2017.01.28 0 0 5785

Tudjuk, te ennek örülsz. Érdekes módon neked mindig van érved amellett, h. miért a magyar nem csinálja jól a dolgot.

Én ugyan csak most csöppentem bele, de megkérdezem, melyikre is hasonlít annyira, h. ilyen mérvű megsemmisítési ítéletet hoztak a Csíki sör gyártója ellen?

Előzmény: Batalisto (5784)
Batalisto Creative Commons License 2017.01.28 -1 0 5784

Nem kellett volna a Heineken üvegére, címkéjére annyira hasonlító terméket előállítani.

Előzmény: barkasarja (5783)
barkasarja Creative Commons License 2017.01.28 0 0 5783

Ez a tetves, retek, soviniszta, román banda mindenbe beleköt, és mindent megtilt, ami magyar! Nem igaz, hogy semmit sem lehet tenni ez ellen az aljas nyomulásuk ellen! Hol van az rmdsz ilyenkor, a fene a fajtájukat?! Ismét bebizonyosodott, hogy az erdélyi magyarság csak arra jó nekik, hogy bejuttassák őket a parlamentbe, mert egyetlen szavuk sincs a román állam magyarellenes megnyilvánulásai miatt! Felháborító, hogy most is, amikor cselekedni kéne végre, lapítanak, mint szar a gazban!... :(((

 

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 590. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...


"Betiltották az Igazi Csíki Sör gyártását

2017.01.27.

 

A marosvásárhelyi táblabíróság betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását – adja hírül Facebook-oldalán a cég.

A táblabíróság pénteken hozta meg döntését – a Heineken javára. Ennek értelmében 30 napon belül meg kell semmisíteni minden az Igazi Csíki Sör gyártását szolgáló tárgyat és eszközt. Az ítélet teljes indoklása még nem ismert. Hajdú Gábor, a manufaktúra ügyvédje a Maszol.ro-nak nyilatkozva elmondta: nem érti, hogyan kötelezhette a bíróság a céget arra, hogy a termék előállításánál és forgalmazásánál is használt, Igazi Csíki Sör márkanévvel ellátott eszközöket semmisítse meg, mert szerinte „ilyen a törvényben nincs".

Az ítélőszék figyelmen kívül hagyta, hogy december 9-én az Európai Márkahivatal másodfokon is az Igazi Csíki Sör gyártójának ítélte a márkát.

„Ez egy Székelyföld elleni támadás, egy zéróból felépített székelyföldi magyar vállalkozás ellen irányuló rossz dolog, amely ma több mint 130 embert foglalkoztat" – nyilatkozta Lénárd András tulajdonos a Marosvásárhelyi Rádiónak.

Az ítélet jogerős, fellebbezési lehetőség nincs."

 

http://erdely.ma/gazdasag.php?id=205692&cim=betiltottak_az_igazi_csiki_sor_gyartasat

 

Batalisto Creative Commons License 2017.01.26 -3 0 5782

Észtországban a lakosság 25%-a orosz nemzetiségű, s ez a szám ma már elég lassan csökken. Ugyanakkor hatalmas probléma, hogy az észtországi oroszok többsége nem tud vagy nem akar megtanulni észtül.

 

http://www.stat.ee/34278

Előzmény: egy hazafi (5779)
barkasarja Creative Commons License 2017.01.26 0 0 5781

"...bizonyara olyan Apponyi-fele stilust lenne alkalmazva mind annak idelyen Osuskyval-szemben is :),volt mig mielott kivagtak a Pozsonyi-liceumbol,de azt mind emlek"

 

Ütődöttkém, hiába ismételgeted ezt az együgyű, és ostoba tót propagandahzugságot, attól az még nem lesz igaz!( Eddig egyetlen hiteles dokumentumot sem tudtatok felmutatni, ami a hazudozásaitokat igazolná!)

 

 

Az Apponyival kapcsolatos Osusky-hazugságotokból ugyanis csak annyi az igazság, tehát ami tény – erre is már többször felhívtuk a figyelmed -, hogy a Trianoni rablódiktátumot - Benes távollétében - ő írta alá Csehszlovákia nevében.

Ami még tény, az az, hogy Osusky 1906-ban kivándorolt Amerikába, majd 1916-ban az Egyesült Államokból az Amerikai Szlovák Liga képviselőjeként csatlakozott a Masaryk és Benes vezette csehszlovák politikai emigrációhoz. A többi róla szóló történet, a tót hadova és mesevilág kategóriájába tartozik.

 

Tehát nem lenne egy hátrány neked sem ütődöttkém, ha történelmi- és politikai vitákban megpróbálnál tényeket közölni, és nem az ostoba tót hazugságaitokat, mert ezzel csak magadat minősíted! Ezért vagy folyamatosan közröhej tárgya!... :)

Előzmény: JAWA-CZ/SK (5775)
Ejejump Creative Commons License 2017.01.26 0 0 5780

Pont te nem szoktad meglátni a lényeget, szóval a gúnyolódást kikapcsolhatod. Amúgy sem megy neked ez, magyarul főleg nem.

Előzmény: JAWA-CZ/SK (5778)
egy hazafi Creative Commons License 2017.01.26 0 0 5779

Észtországban a lakosság fele orosz nemzetiségű, oszt mégis megvannak.

Ha visszakapnánk elrabolt területeinket, akkor az ország megtöbbszöröződött lehetőségei, a beinduló építkezések, sok turisztikai lehetőségek által elindított gazdasági pezsgés bőven ellensúlyozná az általad feltételezett nyelvi nehézségeket a nemzetiségekkel, amik idővel úgyis egyre csökkennének, míg a felnövekvő nemzedékeik magabiztosan tudnának már magyarul.

Nem állandóan a nehézségeken kéne picsogni, hanem összeszedni magunkat és cselekedni a

Szebb jövőért!

Előzmény: Batalisto (5766)
JAWA-CZ/SK Creative Commons License 2017.01.26 0 0 5778

szlovákként túl sok mindenből nem tud az ember meríteni.....mind mindig itt csak a lenyeget a tortenetnek,a lenyeget :)Puntik.

Előzmény: Laja73 (5777)
Laja73 Creative Commons License 2017.01.26 0 0 5777

Na, kattant az Osusky kapcsoló. Hát azt elismerem, szlovákként túl sok mindenből nem tud az ember meríteni. Mondjuk egy 14. századi anekdota a szlovák és magyar király találkozásáról vagy ilyesmi, de hát ha nincs hát nincs...marad Osusky meg a német Skoda meg a holland sajt.

Előzmény: JAWA-CZ/SK (5775)
Laja73 Creative Commons License 2017.01.26 0 0 5776

Sokba bizony, pénzt kell szerezni hozzá. 

Előzmény: Batalisto (5773)
JAWA-CZ/SK Creative Commons License 2017.01.26 0 0 5775

zt az 5 millió románt, hogy jó magyar állampolgárok legyenek.........bizonyara olyan Apponyi-fele stilust lenne alkalmazva mind annak idelyen Osuskyval-szemben is :),volt mig mielott kivagtak a Pozsonyi-liceumbol,de azt mind emlekirataiban leirta ott volt a Trianoni-szerzodes megkotesenel es pontot tett nepe szenvedesenek vegere,ezt nagyon szepen megfogalmazta szlovak-ul ezt mar ugy irom idezve.:) Puntik.

Előzmény: Batalisto (5770)
Ejejump Creative Commons License 2017.01.26 0 0 5774
Batalisto Creative Commons License 2017.01.25 -3 0 5773

Az elég sokba kerülne, ha megszorozzuk 5 millióval.

Előzmény: Laja73 (5772)
Laja73 Creative Commons License 2017.01.25 0 0 5772

havi párszáz euró 

Előzmény: Batalisto (5770)
barkasarja Creative Commons License 2017.01.25 0 0 5771

Ez csak a szokásos süketelésed!

Erdélyben pl. rengeteg magyar beszél románul, úgyhogy, ha Erdély visszakerülne Magyarországhoz, az ügyintézés terén az erdélyi románoknak semmi problémájuk nem lenne. Ráadásul nagy valószínűséggel a románlakta vidékek autonómiát kapnának, és ugyanúgy intézhetnék a hivatalos ügyeiket az anynyelvükön, mint Erdély elszakítása előtt.

 

Erdély visszakerülésekor természetesen a közigazgatás újraszervezése lenne az egyik legnagyobb feladat (pl. az erőszakosan szétszakított megyék újraegyesítése) és az ezzel járó különböző adminisztrációs ügyek intézése, de ezek nem megoldhatatlan problémák...

Előzmény: Batalisto (5763)
Batalisto Creative Commons License 2017.01.25 -4 0 5770

Minden megoldható, csak meglepő új problémák jelentkeznének.

 

Arról meg nem is beszéltünk, hogyan győznéd meg azt az 5 millió románt, hogy jó magyar állampolgárok legyenek.

Előzmény: Laja73 (5769)
Laja73 Creative Commons License 2017.01.25 0 0 5769

Az erdélyi magyarok, mint említettem, már tudnak románul. Beülnek a hivatalokba, segítségükkel a románnak ha új rendszám kell, aki románul eljárhat helyben, de a romántudás a regionális központokban sem gond egészen a korábbi államhatárig. Ha pedig az ügy jellege miatt Budapest is érintett, a hivatali belső kommunikáció már úgyis magyar lenne (mint ahogy korábban a megszállás évei alatt román) de a végeredményt már szintén a helyi hivatal közli románul - de amennyiben az ügyfél kéri, akár Budapesten is románra fordíthatja egy tolmács. Azért fizetik.  

Előzmény: Batalisto (5768)
Batalisto Creative Commons License 2017.01.25 -4 0 5768

Legalább a központi szerveknél dolgozó hivatalnokoknak meg kellene tanulni románul. Lehetséges, csak nehezen menne.

Előzmény: Laja73 (5767)
Laja73 Creative Commons License 2017.01.25 0 0 5767

Ezt úgy kell érteni, hogy te nem fogsz hozzászokni? Jön szembe a román te meg átmész a túloldalra? De még mindig nem értem, miért akarnál megtanulni románul.

Előzmény: Batalisto (5766)
Batalisto Creative Commons License 2017.01.25 -4 0 5766

Romániában jóval kisebb a magyarok aránya, s az elmúlt majdnem 100 év alatt már hozzászoktak a jelenlétükhöz.

Előzmény: Laja73 (5765)
Laja73 Creative Commons License 2017.01.25 0 0 5765

Te jól vagy? Már mé kéne Pesten vagy Nógrádban megtanulni románul? Az életben nem mennek arra, max kétévente Székelyföldre. Vagy lemaradtam valamiről, Bukarestben magyarul tanulnak a nebulók?

Előzmény: Batalisto (5758)
Batalisto Creative Commons License 2017.01.25 -4 0 5764

Már hogyne jelentett volna problémát a több nemzetiség jelenléte?  

Előzmény: barkasarja (5761)
Batalisto Creative Commons License 2017.01.25 -4 0 5763

Nem tudnak magyarul, a magyar közigazgatásban, rendőrségen, bíróságon dolgozók nem beszélnek románul.

 

Gondold meg, hogy a 80 milliós Németországban mekkora problémát jelent egymillió bevándorló megjelenése, mi lenne Magyarországon több mint 5 millió románul beszélő magyar állampolgárral?

Előzmény: barkasarja (5761)
barkasarja Creative Commons License 2017.01.25 0 0 5762

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 589. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...

 

"Nem akar magyar prefektust a PSD Háromszéken

2017.01.24.

 

A Szociáldemokrata Párt (PSD) Kovászna megyei szervezete továbbra is Sebastian Cucut támogatja a prefektusi tisztségre – nyilatkozta az alakulat megyei elnöke, Horia Grama. A volt képviselő szerint az RMDSZ-nek nincs alapja arra, hogy igényt tartson erre a tisztségre.

A PSD megyei szervezetének legfőbb célja, hogy továbbra is román prefektusa legyen Kovászna megyének, aki amellett, hogy őrködik a román és magyar lakosság jogai és szabadságai fölött, meggátolja az RMDSZ uralta közigazgatás esetleges visszaéléseit” – fogalmazott Grama, aki szerint ennek Hargita és Maros megyében is így kellene lennie.

A volt képviselő ugyanakkor leszögezte, mivel az RMDSZ és a PSD–ALDE-szövetség közötti megállapodás csak a parlamenti együttműködésre terjed ki, és az RMDSZ nem tagja a kormánykoalíciónak, nincs alapja a dekoncentrált intézmény vezetéséhez sem. Az alárendelt intézmények kapcsán Grama azt mondta, ahol szükségesnek látják, új igazgatókat fognak kinevezni."

Bíró Blanka
kronika.ro

 

http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=205660&cim=nem_akar_magyar_prefektust_a_psd_haromszeken

 

barkasarja Creative Commons License 2017.01.25 0 0 5761

"...óriási gondjaink lennének 5,4 milló románnal."'

 

Érdekes, a románoknak, cseheknek, tótoknak, szerbeknek a több millió más nemzetiségű ember semmi problémát nem jelentett, csak nekünk lenne ez "problémás". Mégis mik lennének azok az "óriási" gondok szerinted?...

Előzmény: Batalisto (5752)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!