Keresés

Részletes keresés

barkasarja Creative Commons License 2017.01.31 0 0 5797

Már a másik topikban is felhívtam a figyelmed, hogy ne terelj, mert nem üzleti ügyekről van szó (most éppen egy sörmárkáról), ez csak egy mellékepizódja a mindennapos romániai magyarellenességnek, és eltörpül amellett, ami ömlik a román médiából, a politikusok megnyilvánulásaiból, és jelen van a közélet minden területén, hivatalokban, üzletekben, kórházakban, bíróságokon, stb. Erről van szó, és ez a lényeg, a mindennapok román sovinizmusa, a magyarellenessége, és az ezzel járó megaláztatás, amihez eddig egy kanyi szavad sem volt! Az viszont az eddigi működésedből egyértelmű, hogy még  otromba csúsztatásoktól, hazudozásoktól sem riadsz vissza, ha besározhatod Magyarországot...

 

Arra is felhívtam a figyelmed, hogy egy olyan korrupt, és a magyarsággal szemben ellenséges beállítottságú bírói társadalmtól, mint a román, amely egyébként román-magyar peres ügyekben több mint 90%-ban a román félnek ad igazat, nagyon nehéz elképzelni egy, a tényeken alapuló tárgyilagos ítéletet...

Előzmény: medve talp (5796)
medve talp Creative Commons License 2017.01.31 0 0 5796

ilyen amikor a hülye nacionalizmus felhány majd büszkén alá áll és elvezi, hogy de most de jól megmondta!

 

Nyomjátok hogy így magyar őrizzük meg, aztán maguk az erdélyi források is elismerik hogy SZLOVÁK-BOSNYAK-HOLLAND (kamu gyanús) tulajdonosú! brum brum bruhahaha

 

 

 

Ha megvizsgáljuk a Csíki Sör Manufaktúrát működtető S.C. Lixid Project S.R.L. tulajdonosi struktúráját, meglepődve tapasztalhatjuk, hogy a hivatalos adatok csak részben egyeznek Lénárd András azon állításával, miszerint a manufaktúra „helyi többségi tulajdonban áll”. A csíkszentsimoni cégnek, akárcsak a Heinekennek, holland tulajdonosa van. Lixid Holding BV tevékenységéről nem sokat tudunk: honlapja nincsen, székhelye egy, Rotterdam központjában található irodaházban van, igazgatója pedig a szarajevói születésű Calija Dejan. A másik alapító egy szlovákiai cég: az AZC a.s., mely székhelye egy pozsonyi tömbházban található,

 

Egyébként semmi rossz nincsen abban, hogy egy kézműves sörgyár külföldi befektetőket keres. Azonban hiba az Igazi Csíki Sör brandjét annak helyi jellegére építeni akkor, amikor a vállalkozás céges háttere végső soron kevéssé különbözik a holland multinacionális vállalat Heinekenétől.

Előzmény: barkasarja (5783)
barkasarja Creative Commons License 2017.01.31 0 1 5795

Elgondolkoztató írás - különösen a mindenkori magyar kormányoknak - amit már rég meg kellett volna lépni...

 

"Az "autonómia" - zsákutcája

 

(...) Van-e reális esélye annak, és milyen konstellációk mellett, hogy a közeljövőben Romániában egy – tegyük fel, a Dél-Tirolhoz hasonló – székely autonóm terület jöjjön létre? Nyugodtan elmondhatjuk, hogy erre semmi esély – ameddig ezt kérjük. És ameddig így! Mást és másképpen kell – követelni! Nem mint kisebbség, nem mint nemzetrész és nem autonómiát. És nem Romániától! A székelységnek, mint népnek az önrendelkezéshez van joga. Pontosabban: mint nép (a nemzetközi jog szerint az önrendelkezés joga csak a népeket illeti meg) ezzel a joggal rendelkezik, ezt tőle elvitatni sem lehet, de le sem tud róla mondani. És miért is mondana le róla? De – sajnos – most ezt teszi. Föladja a bizonytalanért a már meglévőt, ha képletesen akarnánk kifejezni: az erdőért a fát, lezárva maga előtt az előrehaladás útját. Próbáljuk elképzelni azt az autonómiát, amelyet Székelyföld a román törvényhozástól kaphat! Egy olyan parlamenttől, amely kénye-kedvére, erőfölényének tudatában, szabadon dönt a székely jövőről! Mi a teendő tehát? Hogyan oldjuk ezt a gordiuszi csomót? Van-e élet, lehetőség a kérésen túl? Persze hogy van!

Az autonómiát lehet Romániától kérni, de az önrendelkezés kinyilatkoztatása a világnak szól. Az előbbit meg lehet tagadni, kiüresített formájában koncként oda is lehet dobni, amaz már magában adott, csak élni kell vele. Az egyikhez elég egy jól megírt tervezet, amelyet majd kiherél a román parlament (két-három évtized múlva, amikor már „európai demokrácia” jegyében hajlandó lesz vele foglalkozni), a másikhoz bátorság és megingathatatlan elhivatottság kell. És Magyarország! Egy magyar ország, amely fontosabbnak tartja elszakított nemzetrészei szabadságát, jövőjét, mint a jó szomszédok érzékenységét. Ritkán beszélünk Dél-Tirol kapcsán Ausztriáról, pedig az ő védhatalmi szerepvállalása nélkül még – nagy valószínűséggel – ma is csak kisebbségi jogokért harcolnának az olaszországi németek. Mivel tudja az erdélyi magyar nemzeti közösség és a székely nép a magyar államot ilyen irányú kötelezettségére, felelősségére figyelmeztetni, illetve a védhatalmi szerep fölvállalására ösztönözni? Kissé humorosan szólva: ma már a szép szavakon kívül szavazatunkkal is operálhatunk. (...)"

 

http://erdely.ma/autonomia.php?id=205734&cim=az_autonomia_zsakutcaja

barkasarja Creative Commons License 2017.01.31 0 0 5794

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 592. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...


"Mind a 43 Hargita megyei autonómiahatározatot érvénytelenítették

2017.01.30.

 

A Hargita megyei önkormányzatok által elfogadott mind a 43 autonómiahatározatot jogerősen semmisnek nyilvánították az igazságszolgáltatás különböző szintjein, miután a prefektus megtámadta ezeket a közigazgatási bíróságon.

Az Adrian Jean Andrei prefektus által megtámadott határozatok egy részét a Hargita Megyei Törvényszék, másik részét a Marosvásárhelyi Táblabíróság érvénytelenítette.

2014 és 2016 között Hargita megye 43 helyi önkormányzata fogadott el olyan határozatot, miszerint különálló, autonóm közigazgatási egységhez kívánnak tartozni, amelynek területén hivatalos nyelv lenne a magyar is.

A bíróságnak küldött indoklásában a prefektus hangsúlyozza: egy Székelyföld nevű közigazgatási régió létrehozása ellentmond az Alkotmány előírásainak, amely egyértelműen megszabja, hogy az ország területe, közigazgatási szempontból, községekbe, városokba és megyékbe szerveződik. Ugyanakkor alaptörvénybe ütközőnek ítélik a magyarnak, mint hivatalos nyelvnek a bevezetését is, ez ugyanis ellentmond az Alkotmány 13. cikkelyének előírásával, miszerint „Romániában a hivatalos nyelv a román’.

A bíróság által elfogadott dokumentumok szerint az Alkotmányban rögzítettől eltérő területi-közigazgatási egység létrehozásáról nem helyi, hanem országos népszavazáson lehetne dönteni."

agerpres.ro

 

http://erdely.ma/autonomia.php?id=205727&cim=mind_a_43_hargita_megyei_autonomiahatarozatot_ervenytelenitettek

 

barkasarja Creative Commons License 2017.01.29 0 0 5793

Dehogynem, szinte minden évben megyek Erdélybe.

És természetesen "igazit" is ittam.

 

Előzmény: Batalisto (5791)
barkasarja Creative Commons License 2017.01.29 0 0 5792

Azt tudom, hogy a Soproni a Heineken kezében van, viszont azt írják róla, hogy magyar fejlesztésű sör. Eddig hittem nekik... :)

 

Ez az ügy azért necces mégis (etnikai szinezetű), mert az "Igazi Csíki Sör" márkanév használati jogát 2016.12.09-én az Európai Márkahivatal másodszor is a Lixid Projektnek ítélte meg (úgy látszik már itt is pereskedtek). A román bíróság viszont ezt az ítéletet figyelmen kívül hagyva, az "Igazi Csíki Sör" gyártóját marasztalta el. Természetesen nem vagyok jártas az ilyen ügyekben, és az a kérdés, ha már egy másodfokú ítélet is született egy EU-s szakhivatal részéről, akkor azt a román bíróság felülbírálhatja-e, vagy azzal a helyzettel állunk szemben, hogy "jó" román szokás szerint önkényesen, mondvacsinált okokra hivatkozva, egyszerűen csak azért mert magyar, megtiltja egy magyar nevű termék forgalmazását...

 

     

 

 

Előzmény: Laja73 (5790)
Batalisto Creative Commons License 2017.01.29 -1 0 5791

Nem is ittál még ciukot?

Előzmény: barkasarja (5789)
Laja73 Creative Commons License 2017.01.29 0 0 5790

Mondjuk Sopronit akkor ne nagyon igyál mert az is Heineken, sőt még a tót Zlaty Bazant is :)

Ha vigasztal, ez az ügy nem klasszikus román geciség, inkább holland belháború. A Csíki Sör 50%-os résztulajdonosa is egy holland cég.

Előzmény: barkasarja (5789)
barkasarja Creative Commons License 2017.01.29 0 0 5789

Ütődöttkém, én borivó ember vagyok, de ha sört iszom, nyári melegben nagyon jólesik egy finom hideg sör, akkor Sopronit vagy Drehert iszom. Ezek kiváló magyar sörök.

Előzmény: JAWA-CZ/SK (5786)
barkasarja Creative Commons License 2017.01.29 0 0 5788

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 591. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...

 

"Dragnea: fel sem merül az autonómiatervezet elfogadása

2017.01.28.

 

Nincs olyan kockázat, hogy a román parlament elfogadná a Székelyföldnek területi autonómiát előirányzó törvénytervezetet – szögezte le pénteken Liviu Dragnea, a bukaresti kormány fő erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetője, a képviselőház elnöke.

A politikust arra reagáltatták az újságírók, hogy előző nap a hivatalos közlönyben megjelent polgári kezdeményezésként a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kidolgozott autonómiatervezet. Dragnea rámutatott: a PSD és liberális koalíciós partnere „egy pillanatig sem fog tétovázni" a tervezet elutasításával, amelyet alkotmányellenesnek tartanak.

„Sajnálom azonban, hogy léteznek ilyen kezdeményezések, mert ezek feszültséget szítanak a lakosság egy részében, és olyan lelkiállapotot idézhet elő, ami nem valami pozitív" – tette hozzá a PSD elnöke. Az autonómiastatútumot a Gyergyószéki Székely Tanács próbálja most polgári kezdeményezésként a bukaresti parlament elé juttatni.

Ennek előfeltételeként a kezdeményezők tavaly novemberben megküldték a tervezetet véleményezésre a szakértőkből álló, a törvényszövegek jogharmóniáját vizsgáló törvényhozási tanácsnak. A testület a tervezet elutasítását javasolta a parlamentnek arra hivatkozva, hogy a kezdeményezés az egységes román nemzetállammal párhuzamos, különálló állami entitás létrehozását irányozza elő, és így alkotmányellenes.

Miután a polgári kezdeményezés „ a törvénytervezet és az elutasítását javasló szakértői véleményezés – megjelent a hivatalos közlönyben, a kezdeményezőknek fél évük van arra, hogy összegyűjtsék azt a százezer – legalább 11 megyéből származó, megyénként legalább ötezer – támogató aláírást, amellyel a tervezet megvitatására lehet kötelezni a bukaresti parlamentet."

MTI

 

http://erdely.ma/autonomia.php?id=205702&cim=dragnea_fel_se_merul_az_autonomiatervezet_elfogadasa

 

barkasarja Creative Commons License 2017.01.29 0 0 5787

"Nem kellett volna a Heineken üvegére, címkéjére annyira hasonlító terméket előállítani."

 

Hár persze bakker, hogy erre a székelyek nem jöttek rá!

Pl. készíthettek volna mondjuk négyszögletes sörösüvegeket is, egy olyan kúpos nyakkal, amibe csak egy szívószál fér bele, nem? Az biztosan nem hasonlított volna a heinekenes sörösüvegre. Mondjál még ilyen "okosságokat"!...

Előzmény: Batalisto (5784)
JAWA-CZ/SK Creative Commons License 2017.01.28 0 0 5786

 Igazi sornek,most mar csak a ARANY-ASZOK maradnak,mar annak aki megissza:)

Előzmény: barkasarja (5783)
Ejejump Creative Commons License 2017.01.28 0 0 5785

Tudjuk, te ennek örülsz. Érdekes módon neked mindig van érved amellett, h. miért a magyar nem csinálja jól a dolgot.

Én ugyan csak most csöppentem bele, de megkérdezem, melyikre is hasonlít annyira, h. ilyen mérvű megsemmisítési ítéletet hoztak a Csíki sör gyártója ellen?

Előzmény: Batalisto (5784)
Batalisto Creative Commons License 2017.01.28 -1 0 5784

Nem kellett volna a Heineken üvegére, címkéjére annyira hasonlító terméket előállítani.

Előzmény: barkasarja (5783)
barkasarja Creative Commons License 2017.01.28 0 0 5783

Ez a tetves, retek, soviniszta, román banda mindenbe beleköt, és mindent megtilt, ami magyar! Nem igaz, hogy semmit sem lehet tenni ez ellen az aljas nyomulásuk ellen! Hol van az rmdsz ilyenkor, a fene a fajtájukat?! Ismét bebizonyosodott, hogy az erdélyi magyarság csak arra jó nekik, hogy bejuttassák őket a parlamentbe, mert egyetlen szavuk sincs a román állam magyarellenes megnyilvánulásai miatt! Felháborító, hogy most is, amikor cselekedni kéne végre, lapítanak, mint szar a gazban!... :(((

 

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 590. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...


"Betiltották az Igazi Csíki Sör gyártását

2017.01.27.

 

A marosvásárhelyi táblabíróság betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását – adja hírül Facebook-oldalán a cég.

A táblabíróság pénteken hozta meg döntését – a Heineken javára. Ennek értelmében 30 napon belül meg kell semmisíteni minden az Igazi Csíki Sör gyártását szolgáló tárgyat és eszközt. Az ítélet teljes indoklása még nem ismert. Hajdú Gábor, a manufaktúra ügyvédje a Maszol.ro-nak nyilatkozva elmondta: nem érti, hogyan kötelezhette a bíróság a céget arra, hogy a termék előállításánál és forgalmazásánál is használt, Igazi Csíki Sör márkanévvel ellátott eszközöket semmisítse meg, mert szerinte „ilyen a törvényben nincs".

Az ítélőszék figyelmen kívül hagyta, hogy december 9-én az Európai Márkahivatal másodfokon is az Igazi Csíki Sör gyártójának ítélte a márkát.

„Ez egy Székelyföld elleni támadás, egy zéróból felépített székelyföldi magyar vállalkozás ellen irányuló rossz dolog, amely ma több mint 130 embert foglalkoztat" – nyilatkozta Lénárd András tulajdonos a Marosvásárhelyi Rádiónak.

Az ítélet jogerős, fellebbezési lehetőség nincs."

 

http://erdely.ma/gazdasag.php?id=205692&cim=betiltottak_az_igazi_csiki_sor_gyartasat

 

Batalisto Creative Commons License 2017.01.26 -3 0 5782

Észtországban a lakosság 25%-a orosz nemzetiségű, s ez a szám ma már elég lassan csökken. Ugyanakkor hatalmas probléma, hogy az észtországi oroszok többsége nem tud vagy nem akar megtanulni észtül.

 

http://www.stat.ee/34278

Előzmény: egy hazafi (5779)
barkasarja Creative Commons License 2017.01.26 0 0 5781

"...bizonyara olyan Apponyi-fele stilust lenne alkalmazva mind annak idelyen Osuskyval-szemben is :),volt mig mielott kivagtak a Pozsonyi-liceumbol,de azt mind emlek"

 

Ütődöttkém, hiába ismételgeted ezt az együgyű, és ostoba tót propagandahzugságot, attól az még nem lesz igaz!( Eddig egyetlen hiteles dokumentumot sem tudtatok felmutatni, ami a hazudozásaitokat igazolná!)

 

 

Az Apponyival kapcsolatos Osusky-hazugságotokból ugyanis csak annyi az igazság, tehát ami tény – erre is már többször felhívtuk a figyelmed -, hogy a Trianoni rablódiktátumot - Benes távollétében - ő írta alá Csehszlovákia nevében.

Ami még tény, az az, hogy Osusky 1906-ban kivándorolt Amerikába, majd 1916-ban az Egyesült Államokból az Amerikai Szlovák Liga képviselőjeként csatlakozott a Masaryk és Benes vezette csehszlovák politikai emigrációhoz. A többi róla szóló történet, a tót hadova és mesevilág kategóriájába tartozik.

 

Tehát nem lenne egy hátrány neked sem ütődöttkém, ha történelmi- és politikai vitákban megpróbálnál tényeket közölni, és nem az ostoba tót hazugságaitokat, mert ezzel csak magadat minősíted! Ezért vagy folyamatosan közröhej tárgya!... :)

Előzmény: JAWA-CZ/SK (5775)
Ejejump Creative Commons License 2017.01.26 0 0 5780

Pont te nem szoktad meglátni a lényeget, szóval a gúnyolódást kikapcsolhatod. Amúgy sem megy neked ez, magyarul főleg nem.

Előzmény: JAWA-CZ/SK (5778)
egy hazafi Creative Commons License 2017.01.26 0 0 5779

Észtországban a lakosság fele orosz nemzetiségű, oszt mégis megvannak.

Ha visszakapnánk elrabolt területeinket, akkor az ország megtöbbszöröződött lehetőségei, a beinduló építkezések, sok turisztikai lehetőségek által elindított gazdasági pezsgés bőven ellensúlyozná az általad feltételezett nyelvi nehézségeket a nemzetiségekkel, amik idővel úgyis egyre csökkennének, míg a felnövekvő nemzedékeik magabiztosan tudnának már magyarul.

Nem állandóan a nehézségeken kéne picsogni, hanem összeszedni magunkat és cselekedni a

Szebb jövőért!

Előzmény: Batalisto (5766)
JAWA-CZ/SK Creative Commons License 2017.01.26 0 0 5778

szlovákként túl sok mindenből nem tud az ember meríteni.....mind mindig itt csak a lenyeget a tortenetnek,a lenyeget :)Puntik.

Előzmény: Laja73 (5777)
Laja73 Creative Commons License 2017.01.26 0 0 5777

Na, kattant az Osusky kapcsoló. Hát azt elismerem, szlovákként túl sok mindenből nem tud az ember meríteni. Mondjuk egy 14. századi anekdota a szlovák és magyar király találkozásáról vagy ilyesmi, de hát ha nincs hát nincs...marad Osusky meg a német Skoda meg a holland sajt.

Előzmény: JAWA-CZ/SK (5775)
Laja73 Creative Commons License 2017.01.26 0 0 5776

Sokba bizony, pénzt kell szerezni hozzá. 

Előzmény: Batalisto (5773)
JAWA-CZ/SK Creative Commons License 2017.01.26 0 0 5775

zt az 5 millió románt, hogy jó magyar állampolgárok legyenek.........bizonyara olyan Apponyi-fele stilust lenne alkalmazva mind annak idelyen Osuskyval-szemben is :),volt mig mielott kivagtak a Pozsonyi-liceumbol,de azt mind emlekirataiban leirta ott volt a Trianoni-szerzodes megkotesenel es pontot tett nepe szenvedesenek vegere,ezt nagyon szepen megfogalmazta szlovak-ul ezt mar ugy irom idezve.:) Puntik.

Előzmény: Batalisto (5770)
Ejejump Creative Commons License 2017.01.26 0 0 5774
Batalisto Creative Commons License 2017.01.25 -3 0 5773

Az elég sokba kerülne, ha megszorozzuk 5 millióval.

Előzmény: Laja73 (5772)
Laja73 Creative Commons License 2017.01.25 0 0 5772

havi párszáz euró 

Előzmény: Batalisto (5770)
barkasarja Creative Commons License 2017.01.25 0 0 5771

Ez csak a szokásos süketelésed!

Erdélyben pl. rengeteg magyar beszél románul, úgyhogy, ha Erdély visszakerülne Magyarországhoz, az ügyintézés terén az erdélyi románoknak semmi problémájuk nem lenne. Ráadásul nagy valószínűséggel a románlakta vidékek autonómiát kapnának, és ugyanúgy intézhetnék a hivatalos ügyeiket az anynyelvükön, mint Erdély elszakítása előtt.

 

Erdély visszakerülésekor természetesen a közigazgatás újraszervezése lenne az egyik legnagyobb feladat (pl. az erőszakosan szétszakított megyék újraegyesítése) és az ezzel járó különböző adminisztrációs ügyek intézése, de ezek nem megoldhatatlan problémák...

Előzmény: Batalisto (5763)
Batalisto Creative Commons License 2017.01.25 -4 0 5770

Minden megoldható, csak meglepő új problémák jelentkeznének.

 

Arról meg nem is beszéltünk, hogyan győznéd meg azt az 5 millió románt, hogy jó magyar állampolgárok legyenek.

Előzmény: Laja73 (5769)
Laja73 Creative Commons License 2017.01.25 0 0 5769

Az erdélyi magyarok, mint említettem, már tudnak románul. Beülnek a hivatalokba, segítségükkel a románnak ha új rendszám kell, aki románul eljárhat helyben, de a romántudás a regionális központokban sem gond egészen a korábbi államhatárig. Ha pedig az ügy jellege miatt Budapest is érintett, a hivatali belső kommunikáció már úgyis magyar lenne (mint ahogy korábban a megszállás évei alatt román) de a végeredményt már szintén a helyi hivatal közli románul - de amennyiben az ügyfél kéri, akár Budapesten is románra fordíthatja egy tolmács. Azért fizetik.  

Előzmény: Batalisto (5768)
Batalisto Creative Commons License 2017.01.25 -4 0 5768

Legalább a központi szerveknél dolgozó hivatalnokoknak meg kellene tanulni románul. Lehetséges, csak nehezen menne.

Előzmény: Laja73 (5767)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!