lehet nekem lesz, igaz keverék, fehér kacsaX néma kacsa gácsér. most rakja a tojásokat, tavaly 2x elült, csak mindkéátszer szétdulták a fészkét. idén ilyen nem lesz.......
sziasztok. már én is boldog libatulajdonos vagyok. bár nem fodros liba ( förike talán még emlékszik, a magyar nyul melett ez a liba a másik vágyam, csak amig a nyuszi már a láthatáron van, talán, addig a liba nem ennyire egyszerü), tuluszi és landeszi. pár kép:
a bakpulyka, a párja kotlik, igaz csak 7 tojáson, +4 libatojáson
:) igen a természedtes kelés mindíg jobb a tojók nevelése mindennél többet ér ha fürdő vizet tudsz nekik biztosítani boldog életük lesz!
a gépi keletetés is lehet jó persze ehez olyan emberek kellenek aki mindíg otthon tud lenni
nekünk is volt korábban annyira megszokott,hogy még az utcán is követett volna :) a fürdés is elengedhetetlen ott is jó időtöltés amíg lefoglalják magukat addig semm egymást piszkálják...
füvet végj neki mindíg a darába ha azt kapnak egy jó kukorica dara többet ér bármilyen tápnál
a permetezésről annyit,hogy nállam a kotlók ugyan ugy fürdenek most is mit ezelött nagyon sokat lent töltenek a fészekről de még mindíg mind kikelt egyszer 20ból 20 utána 22 ből 22
Nagy újság történt nálunk! Pulykakotló mama ma reggelre kikeltetett 9 db tojásból, 9 db gyönyörű szép bütykös kislibát. Hihetetlenül aranyosak, puhák, nagyon szépek!
Olvasgatva írásaitokat, megfogadva a tanácsot, hogy mikor leszáll enni, inni, stb. a kotló, akkor locsoljam meg langyos vízzel a tojásokat, BEJÖTT! Tudjátok, tényleg igaz, hogy amit az állat kelt, az mindíg jobban bejön, mint a gépi keltetés. Egyszóval örülök neki nagyon, hiszen ez az első kisliba állományom! Kíváncsi leszek a gépi keltetésre, az nem tudom, lesz-e ilyen sikeres. Majd írok! Üdv.
ha kikelnek meglátom mennyi lesz megírom megmondja mennyi kell és én elviszem kb így képzeled el a dolgot még nem keletek ki nincs miről beszélni mert lehet,hogy egy sem fog addig nem is lessz napirenden a téma van 3 pulink + egy 4. kutya és nem tudom hová tenni őket és nagyon haragszanak az idegenekre beengedni se nagyon tudok senkit,mert se megkötni se bezérni nem tudom őket........ha kikelt majd akkor megbeszélem vele a golgokat remélem Laci is elolvassa bocsi,hogy ide hozzád írom a választ
Egyetértek veled. Bár azt sem értem, hogy Lacinak miért annyira fontos, hogy madar hol lakik. A virtuális barátság/kapcsolatoknak úgy is működnek, hogy nem kell mondent tudni a másikról. Majd ha ott tartotok, hogy 10.-én kikelnek a kiskacsák akkor egyeztettek, hogy hol tudtok találkozni.
Engem is baromira idegesít, hogy minden második hsz arról szól, hogy madarnak mi a lakcíme. Madar egyébként egy baromi türelmes ember mert én már...
tényleg nem akarok beleszólni a kettőtök dolgába, de most már egy hete azon megy a hangsúly ki hol lakik. Illetve ha kis betűvel írsz is látja a címzett "ha akarja". Rendezzétek már le ezt e-mailban. Ha valaki új ember ide benéz egyből ezt látja, elmegy az írástól a kedve...
Én még mindíg nem értem hogy miért nem mondod meg hogy kivagy,hol laksz és miért nem válaszolsz azokra a kérdések amik a lakcímedre értem.??????????????????
hát szerintem elég egyértelműen le van írva a dolog
némakacsa
periódikus hűtés azaz egyenletes ídőközönként
pl reggel 6:00 és du 18:00
9.naptól 5 percet hűtöd elkezded forgatni pl reggel nézed az időt és ötpercig szellőzteted ennyi idő alatt gondolom átforgatod lejárt az 5 perc lefeded megint az esti forgatásnál meg minél gyorsabban forgasd át
14. naptól 30 perc azaz reggel 6:00 nézed az időt átforgatod 6:15 elindítod megint a lefeded 18:00 megint megforgatod szellőzik 18:15 ig lefeded
páratartalom szerencsére majdenm állandó végig 60% páratartalom mérővel ezt tudud elleőrizni ez találomra nem angyon megy.....(1-30. napig ill a 31. napon is)
bujtatásnál 32. naptól kezdve 75-80% itt azért fontos,hogy mikor szárad fel ne száradjon ki ugyan is ekkor könnyen elpusztul)