Nem az Egyesült Államok elnöke és nem a pápa, hanem maga Zugló polgármestere szólt ily módon egy távoli néphez, a Zuglói Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltók szokásos karácsonyi egybegyűltjeihez. A bejelentés hallatán a termen döbbent csend lett úrrá. Majd a bölcs, bár[...] Bővebben!Tovább »
Na igen. A baj csak az, hogy ilynekre még egy családi kirándulás leboltolását se lenne szabad rábízni, nem hogy kerületek, városok, megyék és az ország vezetését.
Na mindegy is. Én ide csak futólag szoktam felnézni, de akkor is csak az elmebajt látom...
Ha Zugló felelőtlenül gadálkodik, majd ezt az államra hárítja, az olyan, mintha egy családtag lelksen szórná, magára költené (tehát nem a teljes családra, csak magára) a pénzt, majd azt mondaná, az én bankszámlám tiszta, hiszen a családi bankkártyával fizettem.
A kerületi adófizetők fizetik, de az átterhelés még két szempontból is inkorrekt.
Egyrészt a lakók / a választók azt hihetik, a gazdálkodás sikeres, hisz még pénzosztásra is futja. Miközben ez a jövő generációja fizeti meg, és a többiek.
A másik, hogy inkorrekt a rendesen, feszesen, tisztességesen gazdálkodó önkormányzatokkal, közösségekkel szemben.
3: ha jól emlékszem, az országot az előző kormány adósította el nyakig, és közben az önkormányzatok adóssága is létezett. Most az önkorinak nincs adóssága, IMF kifizetve, államadósság csökkent. és ez nem pimpós Fidesz duma, hanem néhány HVG-s állítás.
Melyikkel van akkor bajod?
A "buli" az volt, hogy Weinek működésre eltapsolta a sportközpontra felcímkézett 2.4 milliárdot! Na látod, az buli volt!
Ők így oldották meg az átmeneti likviditási gondjukat, a mostaniak meg egy követhető, minden hónapban rendezett, hivatalos hitelkerettel. neked melyik a szimpatikusabb?
Szerintem, ha egy kerület vezetése megszabadulhat egy adósságtól, akkor azt kötelessége megtenni.
Legjobb tudomásom szerint Papcsák nem fogott fegyvert az ország kincstárnokára, hogy ezt megtehesse, hanem törvényesen, testületi jóváhagyással tette.
Ennek a topiknak a neve mutatja, hogy a kerület dolgaival foglalkozik.
Furcsa, hogy itt babusgatod az ország pénztárcáját, a kerülettel szemben.
....és most nulla adóssággal kezdi az évet a kerület, az idősek kaptak egy pici ajándékot, a fiatalok mozijegyet, és a 7 milliárd törlesztendő kamata is itt marad.
Hmmm! Lehet, hogy nagyon éjszaka van, de Zugló szempontjából mi ebben a rossz?
Az állami részéért aggódjanak a jelenleg is LMP-s, parlamenti képviselők, te a kerület érdekeit kellene ép viseld, nem?
Kicsit kultúráltabban, ha lehet kérni. Senki nem mocskolta az országunkat.
A Ligetet nem egyszer kell rendbe tenni, hanem folyamatosan megújítani. Most, az "elmúltháromévben", és elmúlt nem tudom mennyiben egyfajta minimál költés volt csak. A fővárosban évi több ezer fát kéne elültetni, csak ahhoz, hogy ne öregedjen el az állomány. Amerre jársz fahiányokat látsz, nézd meg a Városligeti "fasort". A zuglói zöldterületekre még ennél is kevesebet költenek, amikor nyáron a locsolás hiányát kérdeztem a ZVZ.Rt vezetőtől, azt mondta idén nem adtak rá pénzt... mint ahogy az elmúlt három évben a BVSC sem kapott, előtte meg igen. Ezért aztán elég álságos dolog a megmentése.
A kedves ismerőseidet mocskold, ne az országunkat!
Mondta a nagy arc: „el lehet menni innen…..”
Egyébként az ilyen dumának is megvan a helye a Bosin!
Íme:
Érdekes hallgatni a ligettel kapcsolatos megnyilvánulásokat, főleg olyanoktól, akik minden május elsején gyakorlatilag nullára leírták! Telerakták márvány, integető emelvénnyel, hurrá szoborral.
Ha a Bosira költött pénzt sokallod, mit mondanál a százszorosára, amibe a liget kerülne?
Ha egyszer rendbe teszik, engem speciel nem érdekel, hogy kinek a pénzéből lett szép! Illetve csak remélni tudom, hogy nem a zuglóiakéból.