Keresés

Részletes keresés

egy hazafi Creative Commons License 2017.02.02 0 0 5818

Egy honlap Erdély 1940-es hazatérésével kapcsolatban: http://erdelyvisszatert.uw.hu/index.html

egy hazafi Creative Commons License 2017.02.02 0 0 5817

"A prefektusnak az a dolga, hogy gondoskodjon a román törvények betartatásáról."

 

Romániában. De:

 

Tegyünk róla, hogy ez minden tekintetben így legyen!

Előzmény: Fajfisto (5816)
Fajfisto Creative Commons License 2017.02.02 -5 0 5816

A prefektusnak az a dolga, hogy gondoskodjon a román törvények betartatásáról.

Előzmény: barkasarja (5814)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.02 0 0 5815

Mivel Klaus Johannis már teljesen románnak érzi magát, ezt azzal is bizonyítani kívánja, hogy már ugyanolyan gátlástalanul, és pofátlanul képes hazudozni, mint egy "ősromán". Csak remélni lehet, hogy Sógor Csabának sikerül megvilágítania, és elmagyaráznia az EP képviselőknek a román politika hazug, képmutató mivoltát, és a román uralom altt élő magyar kisebbség valós gondjait, és helyzetét...  

 

"Johannis kisebbségekre vonatkozó állításait bírálta Sógor Csaba az EP-ben

2017.02.02.

 

A Romániában élő nemzeti kisebbségek helyzetéről maguk a kisebbségek mondjanak ítéletet, ne a román állam első embere, aki megválasztása előtt többször leszögezte, hogy német származásúnak, de román érzelműnek vallja magát – erről beszélt Sógor Csaba az Európai Parlamentben, a testület február elsejei mini-plenáris ülésén.

Az RMDSZ EP-képviselője felszólalásában elmondta: Románia államfője, Klaus Johannis nemrég az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése előtt azt állította, hogy Romániában modellértékű a nemzeti kisebbségek védelme, hiszen kisebbségi németként államfővé választották.

Ezt követően Sógor Csaba hosszan sorolta a román államfő állítása kapcsán az ellenérveket, azokat a jogsértéseket, amelyeket a romániai magyar közösség az idők folyamán elszenvedett. „Nem hinném, hogy modellértékű az, hogy a több mint félmilliós német kisebbség mára pár ezerre apadt, hogy a csatlakozáskor megígért kisebbségi törvényt elszabotálták, hogy a kisebbségek anyanyelvhasználatát büntetik, szimbólumainak használatát és anyanyelvi oktatását korlátozzák, hogy a ’89 után töredékében visszaszerzett közösségi javait, ingatlanjait újraállamosítják, az 1918-as gyulafehérvári határozatban megígért autonómiát azóta is letagadják” – érvelt Sógor Csaba az EP-ben.

Kihangsúlyozta: minden esetben az lehet a kisebbségek helyzetének fokmérője, hogy a közösség maga hogyan értékeli azt."

Közlemény

Vita lesz az EP-ben a romániai helyzetről

Az Európai Parlamentben február 2-án, csütörtökön romániai idő szerint 10 órától vitát szerveznek az igazságszolgáltatás és jogállamiság helyzetéről Romániában – közölte a EP sajtószolgálata. A vita itt követhető élőben: http://www.europarl.europa.eu/plenary/hu/home.html

 

http://erdely.ma/unio.php?id=205754&cim=johannis_kisebbsegekre_vonatkozo_allitasait_biralta_sogor_csaba_az_ep_ben

 

barkasarja Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5814

Marhaságokat és hazugságokat te szoktál állítani, az enyxémek viszont tényeken alapszanak.

Ha csak a székelyföldi román helytartók ügyeit nézzük, akkor elég megemlíteni a kovászna megyei Sebastian Cucut, aki egyedül "csak" 38 pert indított a székely jelképek és a magyar feliratok ellen, és mindet megnyerte. Ez 100%!

Vagy ott van Jean Adrian Andrei, Hargita megye helytartója, aki keresetet nyújtott be 43 székely település autonómia határozata ellen, és a román bíróságok mindegyiket érvénytelenítették. Ez szintén 100%!

De ott van a románok "hivatalos" feljelentgetője, egy Dan Tanasă nevű sovén patkány is, akinek szintén a magyar feliratokkal, székely jelképekkel van baja, és azzal dicsekszik, hogy eddig szinte minden perét megnyerte a magyarok ellen. Ez kb. 96%! És akkor még nem beszéltem a már visszakapott Mikó ügyről, és a többi magyar egyházi iskolák sorsáról, ahol monvacsinált ürügyekkel perbefogják őket, és sorra vesztik el a pereket...

 

Előzmény: Fajfisto (5813)
Fajfisto Creative Commons License 2017.02.01 -5 0 5813

Marhaságokat írsz.

Előzmény: barkasarja (5812)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5812

Nem érted a magyart, soknevű?!

Világosan leírtam bakker, többször nem magyarázom, próbáld meg felfogni!...

Előzmény: Fajfisto (5810)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5811

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 593. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...

 

"Havonta egy hétvégén hangozhat el magyarul az igen

2017. január 30.

 

Marosvásárhelyen mostantól nem lehet minden hétvégén magyarul kimondani a boldogító igent, mert a házasságkötő hivatalban nem lesz mindig magyarul is tudó alkalmazott. A helyi civil jogvédő szervezet vezetője szerint észre kell venni a szándékosságot a román városvezetés intézkedései mögött.

 

Marosvásárhelyen nem minden hétvégén lehet magyarul is kimondani az igent, és nem minden hétvégén hangozhatnak el magyarul is a házastársak jogai és kötelezettségei, noha a magyar kisebbség tagjai életüknek ezeket a fontos pillanatait is szeretnék anyanyelvükön megélni.

 

„Az semmiképpen nem jó hír, hogy módosítják az időpontokat és havonta csak egyszer lehet boldogító igent kimondani. Fontos lenne, hogyha ugyanannyiszor lehetne kimondani az igent, ahányszor ki lehet mondani románul a „da”-t, hiszen egyenjogúság van és ugyanolyan jogunk van az anyakönyvvezető előtt igent mondani” – nyilatkozta Szigeti Enikő, a Civil Elkötelezettség Mozgalom ügyvezető igazgatója.

 

A helyi civil jogvédő szervezet vezetője szerint a magyar kisebbség jogai folyamatosan szűkülnek és észre kell venni a szándékosságot a román városvezetés intézkedései mögött. „Egyelőre csak annyit tudunk tenni, hogy utánajárunk az ügynek, és próbálunk nyomást kelteni mi is, hogy igenis megoldódjon ez az ügy. Konkrétan mi nem tudunk […], tehát ez a polgármester hatáskörébe tartozik” – mondta Csíki Zsolt, a marosvásárhelyi városi tanács RMDSZ-es frakcióvezetője.

 

A szakemberek ugyanakkor arra is emlékeztetnek, érdemes panaszt tenni, ha valaki úgy érzi, jogai sérülnek. Vannak területek, ahol ez hozott is eredményt. Például a kétnyelvű utcatáblákért is küzdő Civil Elkötelezettség Mozgalom panaszai nyomán az önkormányzat ügyfélszolgálatán ma már három, magyarul is tudó alkalmazott fogadja az ügyfeleket."

 

http://hirtv.hu/hirtvkulfold/havonta-egy-hetvegen-hangozhat-el-magyarul-az-igen-1383497

 

Fajfisto Creative Commons License 2017.02.01 -5 0 5810

A saját bejegyzéseidből olvastad ki a statisztikát?

Előzmény: barkasarja (5806)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5809

Ilyen "apróságokkal" nem törődik ez a féleszű barma...

Előzmény: Laja73 (5802)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5808

Be van kattanva teljesen a nyomorultja!

Már a gyűlölködésébe is belezavarodik, és összehord hetet-havat... :)

 

Előzmény: egy hazafi (5801)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5807

Vazze, a magyargyűlöleted tényleg elvette azt a kevés eszedet is, ami esetleg még megvolt.

Magyarázd már el, hogy ennek a cikknek mi köze a ténylegesen is meglévő román sovinizmushoz és magyarellenességhez?!

Amúgy meg vond vissza ezt az ocsmány hazugságodat, mert én sohasem védtem Orbánt! Viszont nem vagyok olyan elvakult magyargyűlölő barom mint te, és ha esetleg valamivel egyetértek, amit a kormány tesz, az messze nem "orbánvédelem" és seggnyalás! Próbáld ezeket a jelentésbeli árnyalatokat megkülönböztetni, mégha nehéz is azzal az egybites agyacskáddal!...

Előzmény: medve talp (5800)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5806

Nem "szoptam" sehonnan soknevű, hanem az erdélyi weblapok olvasása, és az itteni bejegyzéseim alapján állítom...

Előzmény: Fajfisto (5804)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5805

Természetesen már rég nem erről van szó, amiket itt ismét összezagyváltál.

Ugyanis, hogy mi a probléma, azt világosan leírtam a hsz-emben, de úgy látszik, te csak ennyire vagy képes! Ezen az agybajodon viszont én nem tudok segíteni, de lehet, hogy vizuálisan jobban megérted a mondandóm lényegét, úgyhogy beteszem ide is azt a linket, ami a mindennapok román magyarellenességét jellemzi, és amit már ajánlottam neked megtekintésre a másik topikban.

És most ne gyere nekem a szokásos libbant blablával, hogy Morvai egy szélsőséges, náci-fasiszta nőszemély, ráadásul még hülye is, stb, stb, tehát nem mérvadó a tudósítása, mert nem ez a lényeg, hanem ahogy egy romániai hivatalban bánnak egy egyszerű székely asszonnyal. "Jó" szorakozást!...

 

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

 

 

Előzmény: medve talp (5799)
Fajfisto Creative Commons License 2017.02.01 -5 0 5804

Mégis honnan szoptad? Van ilyen statisztika?

Előzmény: barkasarja (5803)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5803

Sajnos, a román bírói gyakorlatból adódik ez az arány soknevű "barátom"...

Előzmény: Fajfisto (5798)
Laja73 Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5802

Ezt már 2 napja megírtam itt de azért nyomjad a vastagított piros betűket, mintha feltaláltad volna a spanyol viaszt.

 

Ettől függetlenül sem mindegy, hogy Ciuc vagy Csíki (a románokat is tk. ez az egy részlet érdekli) úgyhogy én az utóbbi hollandnak drukkolok.

Előzmény: medve talp (5796)
egy hazafi Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5801

"A Budapesten tartózkodó román elnök kizárta, hogy Székelyföld területi autonómiát kapjon. A vele tárgyaló magyar elnök szerint továbbra is lehetséges ez."

 

Dehát ez még egy 2009-es cikk! Azóta nem Basescu a román elnök, mint ahogy Sólyom sem a magyar.

Az viszont igaz, hogy ha autonómia elérése a cél, akkor azért többet kellene tenni, minthogy az ez elleni román kijelentések után a magyar fél "nagy bátran" kimondja, hogy az autonómia továbbra is lehetséges. Ez így süketek párbeszéde az idők végezetéig!

Előzmény: medve talp (5800)
medve talp Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5800

Erről van szó, és ez a lényeg, a mindennapok román sovinizmusa, a magyarellenessége, és az ezzel járó megaláztatás, amihez eddig egy kanyi szavad sem volt!

 

Mondjak akik ugye ezerrel nyaljak Orban segget, vagy ha nem akkor meg lapulnak maguktol biralni merni...  mit bírálni még egy hónapja is VÉDTED!

 

"Amúgy meg nem hinném, hogy egy ilyen kijelentés után Orbán szóba állna Basescuval, és a barátjának tartaná..."

 

 

Orban meg Ficoval is vígan pálinkázgat mikozben 100 eves magyarok allampolgarsagat vonajk meg.

Basescunak meg AZUTÁN KAMPÁNYOLT, hogy örökre kizárta az autonómiát!

 

Basescu: Soha nem lesz autonómia Székelyföldön

A Budapesten tartózkodó román elnök kizárta, hogy Székelyföld területi autonómiát kapjon. A vele tárgyaló magyar elnök szerint továbbra is lehetséges ez. B

 

 

Előzmény: barkasarja (5797)
medve talp Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5799

Eddig a KUTYA SE HALLOTT se nem itta a csiki sört itt.

 

Románok a 130 embernek munkát adó vállalkozás helyett választották az világ legnagyobb, több ezer embernek munkát adó sör vállalatot.   Oda ne rohanjak mekkora borzalom.

 

De nem baj mi majd megmutatjuk nekik! Elüldözzük, hadd legyen tobbezer magyar munkanélküli hogy egy titeket hülyére vevő székely pasinak legyen sikeres kis cége.

Előzmény: barkasarja (5797)
Fajfisto Creative Commons License 2017.02.01 -5 0 5798

Honnan veszed ezt a 90%-os adatot?

Előzmény: barkasarja (5797)
barkasarja Creative Commons License 2017.01.31 0 0 5797

Már a másik topikban is felhívtam a figyelmed, hogy ne terelj, mert nem üzleti ügyekről van szó (most éppen egy sörmárkáról), ez csak egy mellékepizódja a mindennapos romániai magyarellenességnek, és eltörpül amellett, ami ömlik a román médiából, a politikusok megnyilvánulásaiból, és jelen van a közélet minden területén, hivatalokban, üzletekben, kórházakban, bíróságokon, stb. Erről van szó, és ez a lényeg, a mindennapok román sovinizmusa, a magyarellenessége, és az ezzel járó megaláztatás, amihez eddig egy kanyi szavad sem volt! Az viszont az eddigi működésedből egyértelmű, hogy még  otromba csúsztatásoktól, hazudozásoktól sem riadsz vissza, ha besározhatod Magyarországot...

 

Arra is felhívtam a figyelmed, hogy egy olyan korrupt, és a magyarsággal szemben ellenséges beállítottságú bírói társadalmtól, mint a román, amely egyébként román-magyar peres ügyekben több mint 90%-ban a román félnek ad igazat, nagyon nehéz elképzelni egy, a tényeken alapuló tárgyilagos ítéletet...

Előzmény: medve talp (5796)
medve talp Creative Commons License 2017.01.31 0 0 5796

ilyen amikor a hülye nacionalizmus felhány majd büszkén alá áll és elvezi, hogy de most de jól megmondta!

 

Nyomjátok hogy így magyar őrizzük meg, aztán maguk az erdélyi források is elismerik hogy SZLOVÁK-BOSNYAK-HOLLAND (kamu gyanús) tulajdonosú! brum brum bruhahaha

 

 

 

Ha megvizsgáljuk a Csíki Sör Manufaktúrát működtető S.C. Lixid Project S.R.L. tulajdonosi struktúráját, meglepődve tapasztalhatjuk, hogy a hivatalos adatok csak részben egyeznek Lénárd András azon állításával, miszerint a manufaktúra „helyi többségi tulajdonban áll”. A csíkszentsimoni cégnek, akárcsak a Heinekennek, holland tulajdonosa van. Lixid Holding BV tevékenységéről nem sokat tudunk: honlapja nincsen, székhelye egy, Rotterdam központjában található irodaházban van, igazgatója pedig a szarajevói születésű Calija Dejan. A másik alapító egy szlovákiai cég: az AZC a.s., mely székhelye egy pozsonyi tömbházban található,

 

Egyébként semmi rossz nincsen abban, hogy egy kézműves sörgyár külföldi befektetőket keres. Azonban hiba az Igazi Csíki Sör brandjét annak helyi jellegére építeni akkor, amikor a vállalkozás céges háttere végső soron kevéssé különbözik a holland multinacionális vállalat Heinekenétől.

Előzmény: barkasarja (5783)
barkasarja Creative Commons License 2017.01.31 0 1 5795

Elgondolkoztató írás - különösen a mindenkori magyar kormányoknak - amit már rég meg kellett volna lépni...

 

"Az "autonómia" - zsákutcája

 

(...) Van-e reális esélye annak, és milyen konstellációk mellett, hogy a közeljövőben Romániában egy – tegyük fel, a Dél-Tirolhoz hasonló – székely autonóm terület jöjjön létre? Nyugodtan elmondhatjuk, hogy erre semmi esély – ameddig ezt kérjük. És ameddig így! Mást és másképpen kell – követelni! Nem mint kisebbség, nem mint nemzetrész és nem autonómiát. És nem Romániától! A székelységnek, mint népnek az önrendelkezéshez van joga. Pontosabban: mint nép (a nemzetközi jog szerint az önrendelkezés joga csak a népeket illeti meg) ezzel a joggal rendelkezik, ezt tőle elvitatni sem lehet, de le sem tud róla mondani. És miért is mondana le róla? De – sajnos – most ezt teszi. Föladja a bizonytalanért a már meglévőt, ha képletesen akarnánk kifejezni: az erdőért a fát, lezárva maga előtt az előrehaladás útját. Próbáljuk elképzelni azt az autonómiát, amelyet Székelyföld a román törvényhozástól kaphat! Egy olyan parlamenttől, amely kénye-kedvére, erőfölényének tudatában, szabadon dönt a székely jövőről! Mi a teendő tehát? Hogyan oldjuk ezt a gordiuszi csomót? Van-e élet, lehetőség a kérésen túl? Persze hogy van!

Az autonómiát lehet Romániától kérni, de az önrendelkezés kinyilatkoztatása a világnak szól. Az előbbit meg lehet tagadni, kiüresített formájában koncként oda is lehet dobni, amaz már magában adott, csak élni kell vele. Az egyikhez elég egy jól megírt tervezet, amelyet majd kiherél a román parlament (két-három évtized múlva, amikor már „európai demokrácia” jegyében hajlandó lesz vele foglalkozni), a másikhoz bátorság és megingathatatlan elhivatottság kell. És Magyarország! Egy magyar ország, amely fontosabbnak tartja elszakított nemzetrészei szabadságát, jövőjét, mint a jó szomszédok érzékenységét. Ritkán beszélünk Dél-Tirol kapcsán Ausztriáról, pedig az ő védhatalmi szerepvállalása nélkül még – nagy valószínűséggel – ma is csak kisebbségi jogokért harcolnának az olaszországi németek. Mivel tudja az erdélyi magyar nemzeti közösség és a székely nép a magyar államot ilyen irányú kötelezettségére, felelősségére figyelmeztetni, illetve a védhatalmi szerep fölvállalására ösztönözni? Kissé humorosan szólva: ma már a szép szavakon kívül szavazatunkkal is operálhatunk. (...)"

 

http://erdely.ma/autonomia.php?id=205734&cim=az_autonomia_zsakutcaja

barkasarja Creative Commons License 2017.01.31 0 0 5794

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 592. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...


"Mind a 43 Hargita megyei autonómiahatározatot érvénytelenítették

2017.01.30.

 

A Hargita megyei önkormányzatok által elfogadott mind a 43 autonómiahatározatot jogerősen semmisnek nyilvánították az igazságszolgáltatás különböző szintjein, miután a prefektus megtámadta ezeket a közigazgatási bíróságon.

Az Adrian Jean Andrei prefektus által megtámadott határozatok egy részét a Hargita Megyei Törvényszék, másik részét a Marosvásárhelyi Táblabíróság érvénytelenítette.

2014 és 2016 között Hargita megye 43 helyi önkormányzata fogadott el olyan határozatot, miszerint különálló, autonóm közigazgatási egységhez kívánnak tartozni, amelynek területén hivatalos nyelv lenne a magyar is.

A bíróságnak küldött indoklásában a prefektus hangsúlyozza: egy Székelyföld nevű közigazgatási régió létrehozása ellentmond az Alkotmány előírásainak, amely egyértelműen megszabja, hogy az ország területe, közigazgatási szempontból, községekbe, városokba és megyékbe szerveződik. Ugyanakkor alaptörvénybe ütközőnek ítélik a magyarnak, mint hivatalos nyelvnek a bevezetését is, ez ugyanis ellentmond az Alkotmány 13. cikkelyének előírásával, miszerint „Romániában a hivatalos nyelv a román’.

A bíróság által elfogadott dokumentumok szerint az Alkotmányban rögzítettől eltérő területi-közigazgatási egység létrehozásáról nem helyi, hanem országos népszavazáson lehetne dönteni."

agerpres.ro

 

http://erdely.ma/autonomia.php?id=205727&cim=mind_a_43_hargita_megyei_autonomiahatarozatot_ervenytelenitettek

 

barkasarja Creative Commons License 2017.01.29 0 0 5793

Dehogynem, szinte minden évben megyek Erdélybe.

És természetesen "igazit" is ittam.

 

Előzmény: Batalisto (5791)
barkasarja Creative Commons License 2017.01.29 0 0 5792

Azt tudom, hogy a Soproni a Heineken kezében van, viszont azt írják róla, hogy magyar fejlesztésű sör. Eddig hittem nekik... :)

 

Ez az ügy azért necces mégis (etnikai szinezetű), mert az "Igazi Csíki Sör" márkanév használati jogát 2016.12.09-én az Európai Márkahivatal másodszor is a Lixid Projektnek ítélte meg (úgy látszik már itt is pereskedtek). A román bíróság viszont ezt az ítéletet figyelmen kívül hagyva, az "Igazi Csíki Sör" gyártóját marasztalta el. Természetesen nem vagyok jártas az ilyen ügyekben, és az a kérdés, ha már egy másodfokú ítélet is született egy EU-s szakhivatal részéről, akkor azt a román bíróság felülbírálhatja-e, vagy azzal a helyzettel állunk szemben, hogy "jó" román szokás szerint önkényesen, mondvacsinált okokra hivatkozva, egyszerűen csak azért mert magyar, megtiltja egy magyar nevű termék forgalmazását...

 

     

 

 

Előzmény: Laja73 (5790)
Batalisto Creative Commons License 2017.01.29 -1 0 5791

Nem is ittál még ciukot?

Előzmény: barkasarja (5789)
Laja73 Creative Commons License 2017.01.29 0 0 5790

Mondjuk Sopronit akkor ne nagyon igyál mert az is Heineken, sőt még a tót Zlaty Bazant is :)

Ha vigasztal, ez az ügy nem klasszikus román geciség, inkább holland belháború. A Csíki Sör 50%-os résztulajdonosa is egy holland cég.

Előzmény: barkasarja (5789)
barkasarja Creative Commons License 2017.01.29 0 0 5789

Ütődöttkém, én borivó ember vagyok, de ha sört iszom, nyári melegben nagyon jólesik egy finom hideg sör, akkor Sopronit vagy Drehert iszom. Ezek kiváló magyar sörök.

Előzmény: JAWA-CZ/SK (5786)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!