Keresés

Részletes keresés

Niki-Manó Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65126
Szia Kriszta! Tényleg rég jártál itt a fórumon, de örülök, hogy jól vagytok és gratulálok a vizsgához, nagyon ügyik vagytok!:)

Nekünk egy hónapja volt a műtétünk. Mikor úgy döntöttük, hogy ivartalaníttatjuk, nekem voltak kétségeim, ezt itt a fórumozók tudják is, hogy nagyon aggódtam. De egyáltalán nem bántam meg, sőt....

Egy csütörtöki délután 1 órára vittük Pankát, előtte való este már nem ehetett, másnap már inni sem volt szabad! Odavittük, megvártuk, hogy elaltassák és 4 órára kellett érte mennünk, addig megfigyelték, hogy rendesen magához tér-e, stb.
Mikor odaértünk már teljesen ébren volt, nem volt "kómás", kicsikét bágyadt, fáradt volt, de ez természetes! Nekünk nem varrták a sebét, hanem ragasztották, mert ezáltal nem viszketett neki a seb, nem húzta a cérna. Így nem is kellett gallér neki! Gyógyszert nem kaptunk, azt mondta az orvos, nem kell, nem fog neki fájni.
Azt is mondta, hogy aznap még lehet, hogy nem fog enni, inni, de ha fog is, ne ijedjünk meg, ha kihányja. Hát Panka csak este evett egy kis főtt husit (azt csináltam neki, mert az a kedvence) ivott is, de szerencsére nem hányt! Sokat aludt, pihent. Másnap kontroll volt, minden rendben volt. Aznap is még fáradt volt, de utána szép fokozatosan visszatért a régi énje. :) Talán még "jobb" is lett!
Azelőtt barátságtalan volt a kutyusokkal, félt tőlük, most már érdeklődik a kutyák iránt. Az étvágya nagyon jó lett, végre nem kell belekönyörögni a tápot. :) És sokkal játékosabb, kiegyensúlyozottabb lett. Azóta mindig jó a kedve, előtte volt olyan, hogy csak feküdt, nem volt kedve a játékhoz!

Szóval összességében nekem nagyon jó tapasztalataim vannak.
Minden jót nektek is, szerintem minden rendben lesz!!!! ;)
Előzmény: Kriszta*81 (65116)
Do-Sza és Ádám Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65125
Szia.Tekerő papírnak hívják.Én most akarok rendelni,csak még gyűjteni kell rá egy kis pénzt :) Adok egy linket,hogy hol lehet rendelni.
Tekerő papír
Előzmény: liwing zara (65102)
brunomami Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65124

Szia!

Hát tényleg rég voltál pedig annó igen aktívan   fórumoztzál.

Gratula a kicsilány eredményéhez.Ami az ivartalanítást illeti a yorki kisokosban bruercsi részletesen leírta az egész folyamatot .Ajánlom figyelmedbe!Azért várjuk a beszámolót Mayácska gyógyulásáról!!!

Anii_85 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65123
Most voltunk oltáson, kombi korona vagy mi a neve. Ez után mennyi idővel lehet levinni a kutyust? Mert eddig ahány ember annyi infó...És a doki szerint 2 hét múlva kellene mennünk a veszettség elleni oltásra. Akitől vettük azt mondta, hogy ezt majd elg lesz fél éves korában.....Most akkor mi is az igazság? :D
DaisyBaba Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65122
Szia!
Én Daisyt nem rég ivartalanítottam (1 éves)
Én is nagyon féltem!!!!
Péntek 12 re kellett menni , előtte csütörtökön du.5-től már ételt, vizet nem kaphatott.
elmentünk 12 re , beadta neki az altatót, és mondta, hogy 1 óra múlva már jöhetünk érte. Hogy én mennyire aggódtam :) visszamentünk , már hamarabb :D bementünk hozzá ott feküdt ,rossz volt úgy látni :( kinn a nyelve, a szeme nyitva. Kapott műkönnyt , és ébresztő szurit. mondta figyeljünk arra ,hogy kint legyen a nyelve , húzogassuk neki ki , ha betolja, mert lenyelheti, na akkor is frászt kaptam, állandóan figyeltem haza fele, de még a sarokig se jutottunk el visszarohantunk , hogy állandóan beakarja húzni, hiába veszem ki neki, aztán mondta a doki, hogy már látja, h kezd magához térni, nincs semmi baj!! hazaértünk nagyon kába volt állandóan csak billegett a feje , felakart kelni , de nem tudott szegénykém. kb 3-4 óráig ez volt közben hányt is fehér habosat is , de azt mondta a doki ez normális lesz.
kb 4 napig fel se kelt csak nézelődött , én tettem pelusra pisilni..... ha leraktam ,h menjen 1 kicsit egy helyben állt nem moccant. És remegett nagyon sokáig. Fel hívtam a dokit , h ez normális e , h nem kell fel már napok óta, azt mondta nem baj, ha eszik,iszik rendesen.. meg azt is mondta , h sértődött , meg biztos kihasználja, hogy szó szerint kinyaljuk a popsiját :)
Ami nálunk nagy gond volt az h a gallér ( cica méret) nagy volt. leszedte, hiába kötöttük rá. Így ruhát adtunk rá, azt meg eltolta, vettünk neki levegőzős tapaszt és az volt rajta, meg néha fásli. De így is sikerült 1 varratot kiszednie. Meg az is baj volt , hogy a kisebbik yorkink Kira soha nem hagyta békén.
De már kb 2 hete ennek és ugyanolyan , mint eddig!!!! Jó kedvű, semmi nem változott!

Hát ez az én tapasztalatom :)

De biztos más kutya máshogy reagál. Azt is mondták minden második kutya piszkálja a sebet, lehet Mayácska nem fogja
Ha vmi kérdésed lenne amit esetleg nem írtam le kérdezz nyugodtan

szép napot mindenkinek
Bogyo&Aniko Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65121
Itt a video a horkogásról:

http://www.youtube.com/watch?v=cSWWyqYJ6hw&feature=channel

:-)
grita88 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65120
Sziasztok!

Hát a kutyaoviba én is szívesen elvinném,de itt Dunaújvárosba még nem hallottam,hogy lenne ilyen...Lola most 4 hónapos,ennyi idősen ti kutyitok is megugatott szinte minden járókelőt?Mindenki után elfutna,hogy figyeljenek rá,vagy nem tudom miért.
Bogyo&Aniko Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65119
Sziasztok,
De ügyes!!! Gondoltam rá én is, hogy elviszem kutyaoviba...100-ból 91 szerintem nagyon szép teljesítmény. Gratula!!!

Voltam venni kutyakaját, kipróbáljuk a struccos&krumplis Happy Dog-ot. Igazából a többi tápmárka (Eukanuba, Acana, Purina Pro Plan, RC...stb) mind vagy rizst vagy csirkét tartalmaz, és soknak csak a zsírtartalma alacsony, és a nyersfehérje % normál... az meg a dagi kutyáknak jó, Bogyó gizda. Próba szerencse... strucc... kíváncsi vagyok mit dobnak legújabban majd piacra... pingvineset?? :-):-)
Anii_85 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65118
Szegényke :( Úgy érzem mi normális orvost találtunk. Vasárnap elvittük Fantit, mert kedvtelen volt és a kakijában is voltak fehér apró bogyók, ami nagyon idegesített. Mondta a doki, hogy valószínűleg a megemésztetlen rizs volt vagy féregpete, de inkább a rizs. Adott neki egy szurit is+adott féreghajtót is és összeségében nem fizettünk sokat sztem. 3800 ft-ot.
Előzmény: Bogyo&Aniko (65096)
Anii_85 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65117
Persze, én is írtam, hogy attól még szeretni fogom :)))) Csak jó lenne, ha ilyen kis babaméret maradna :) ( mármint cm-ben:D)
Előzmény: ancsika84 (65092)
Kriszta*81 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65116
Sziasztok

Rég jártunk erre...

Mayácskát jövő héten pénteken ivartalanítják.... :-( a segítségeteket szeretném kérni, akinek már volt ilyen hogy a műtét után mire számíthatok...
Lécci aki már túl van rajta írja le nekem hogy veletek hogy volt...

Jelentem Mayácska vasárnap alapfokú engedelmességi vizsgát tett apukájával.100 ból 91 pontot kaptak, kitűnően megfelelt :-)
Naon büszkék vagyunk rá..októberben jöhet a középfok :-)
Kutyasulit mindenkinek tudom ajánlani!!

Remélem minden kutyus és gazdi jól van!

pusz mindenkinek

Itt van pár kép a kisasszonyról... :-)
Bogyo&Aniko Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65115
Sziasztok,

Bogyó is furcsa hangokat ad ki néha. Az Animal Planet egyik kutyás műsora szerint ha ilyen horkolós hangot adnak ki, az teljesen ártalmatlan, az nem légcsőszűkület. Bogyó ilyen akadozó hangot adott ki, mintha valami ide-oda mozogna a nózijában...de soha semmi baja tőle (kicsit olyan mint amikor az ember zokog...). Persze ez rögtön légcsőszűkület volt a dili-dokinak (még régebben) fel is ajánlotta a torkán ledugós tüdő-kukucskálást:-)

A normális dokink azt mondta a légcsőszűkületre, hogy speckó kagylós tengeriherkentyűs vitaminnal, meg hormonokkal kordában lehet tartani, de ha nem okoz nagyobb gondot a kutyinak, eléldegélhet vele sokáig ezek nélkül is. Legfeljebb ha később súlyosbodik, akkor max 1 ávvel rövidíti meg az életét...

Már váltottunk 1x dokit, amikor coli fertőzése volt és azt mondta hogy nem lehet infuziózni, mert olyan pici a vénája.. .a hurka gyökérje...
Most az állatkórházba járunk, ott van 4 doki, abból 3 ilyen sügér, a 4. normális ő nem a pénzt lesi, és nagyon kedves Bogyóhoz.
Előzmény: yorkibeauty (65105)
aya21 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65114
Értem Sajnálom h Mayán így jött ki én csak azt mndtam amit az orvosom mondot szerencsére Sammyinek télleg nem komoly. Amikor rá jön ez a valami az mindig alvás közben..

De mindig az a biztos ha elviszik orvoshoz.
Előzmény: Juci22 (65111)
yorkibeauty Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65113
akkor feladtam, csak nem sikerül:O
Előzmény: yorkibeauty (65112)
yorkibeauty Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65112
remélem most sikerül
Előzmény: yorkibeauty (65109)
Juci22 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65111
Szia!

Nem rég meséltem hogy Maya fulladozót meg sípot a tüdeje.
Mikor mondtam neki hogy volt már ilyen,de ti megnyugtattatok hogy ez azért van mert túl közel van a földhöz amit most mondtál, közölte velem hogy ez baromság.
Sajnos yorki betegség a légcsőszűkület is és Mayának az van! sajnos:((((
Ezt nem lehet megoperálni sem gyógyítani, csak csökkenteni tudják infúziós kezeléssel szóval ahogy ez kijön a Mayán én rohanok a dokihoz kezelésre, még jó hogy közel van az orvosi rendelő, jól felszerelt!
Amúgy a 11.kerületben van.Nagyon aranyosak és megértőek a dokik, látták hogy pánikólok meg minden és rögtön megnyugtattak. :)))
Meg kellet röntgenezni,nem jól tűrte Mayám, már butítót akart neki adni,de látta hogy nem nagyon szeretném ezért addig próbálkozott amíg jó nem lett a röntgen.
Előzmény: aya21 (65103)
aya21 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65110
Igen! megrgenézte azt mondta neki nincs! Előfordul az ilyen pici kutya fajtáknál, hogy felhörögnek.

Hála az égnek a mi dokink nem ilyen (a fönöke az viszont igen ő sem szereti a Yorkikat alergia vizsgálatot akart jó sok pénz ugye 3 hónapo kutyánál, mikor kiderült h csak gombás fertőzése vol 2 szuri és meg is gyogyult de ezt is a msik doki csinálta)
Mindig kérdésekkel bombázom és mosolyogva válaszol azt mondja hogy semmi baj inkább kérdezzek mint hogy baj legyen vagy hülyeséget csináljak Sammyi az első yorkim az ,hogy egy csomo minden elolvastam roluk nekem nem volt elég az életbe akadnak olyan szituációk amikor azt se tudom mit csináljak... Én is örülök , hogy itt ez a fórum, Sokat segítetettek:).
Előzmény: ancsika84 (65106)
yorkibeauty Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65109

Sziasztok!

Töltöttem fel pár képet Kamiról, így nézett ki kb 10 hónaposan:)

ancsika84 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65108

De durva!!!!!!!!!!

Hihetetlen hogy vannak ilyen orvosok és ezekhez van olyan ember aki hordja is a kutyáját!!!!!!!

Na én jól beolvastam volna neki az tuti,bár lehet hogy a megdöbbenéstől szóhoz sem jutottam volna!

Előzmény: yorkibeauty (65105)
yorkibeauty Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65107
Tekerő papírnak ismerem én is:)
Előzmény: liwing zara (65102)
ancsika84 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65106

Szia!

És azt hogy állapította meg a doki hogy nincs légcsőszűkülete?Lehet hogy én is elviszem hogy megtudjam mi a helyzet.

Előzmény: aya21 (65103)
yorkibeauty Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65105

Pontosan tudom, hogy milyen nagy kincs egy hozzáértő és elhivatott állatorvos, aki nem a malacperselyt látja a páciensekben.  Én a helyedben már biztosan réges rég otthagytam volna ezt az embert és kerestem volna mást. Megterheli annak a csöppségnek a szervezetét mindenféle szarral, de semmilyen javulást nem ér el. Felháborító!!

Amúgy tapasztaltam olyat is, hogy van olyan doki, aki utálja az ilyen kis testű kutyákat. A múltkor egy budapesti állatorvos beszélt velem olyan degradáló hangnemben a kutyámról, hogy full idegesen jöttem ki a rendelőből. A lényeg az volt, hogy már annyira nem evett a tüzelés miatt, hogy elvittem egy elég jó nevű 11. kerületi dokihoz (nem volt időm levinni nyiregyre), hogy adjanak valami étvágynövlőt, vagy mondjon valami tanácsot, mert már majd megőrültem. Olyan volt a kutya, mint aki egész egyszerűen nem érez éhséget. Erre közölte velem, hog ymég így is 2kg-os ez yorkiknál nagyon jó súlynak számít. Amúgy is ez a fajta olyan hülye, hogy nem eszik és kész. Etessem azzal amit éppen meg akar enni!!!!! Erre mondtam, hogy viszont nem szeretném a tápról leszoktatni, mert fél évente nem akarom fogkőleszedésre hordani az alatatás miatt. Erre a válasz: nyugodjak bele, hogy előbb vagy utóbb úgy is kipotyognak a fogai, mert a yorkik már csak ilyenek és full fogkő lesz a kutya foga, ebbe jobb beletörődni már most..... Nem akartam hinni a fülemnek:)

Előzmény: Bogyo&Aniko (65104)
Bogyo&Aniko Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65104
Szia,
Köszi az együttérzést a felháborodásban :-), múltkor elengedték egy infúziónak az árát, mert megemlítettem hogy viszem majd a lágyéksérvműtétre (25 ropi)... ennyire durván nyomják... most azért akadtam ki nagyon, mert lehet hogy csak érzékeny gyomrú a kutya, és a táp készíti ki, de fel sem merült bennük hogy körüljárják a témát... vegyek pár gyógykonzervet 900 Ft.-ért a saját gyógyszertárukban... jézusom...

Most még azon is elgondolkoztam, hogy kihuzatom-e a fogait... komolyan mondom, hogy az egyetlen hiteles forrás számomra az amiket itt olvasok a fórumon. Jobb orvosok vagytok, mint akármelyik (általunk látogatott) állatdoki!!!! Teljesen kikészültem ettől...bocsi mindenkitől a nyilvános kiborulásomért...

A kis tücsköm most alszik a sok gyógyszertől, remélem hamarosan jobban lesz. Most du. veszek a Fressiben neki ilyen spéci tápot, aztán meglátjuk hogy attól volt e minden... adok neki ilyen por-probiotikumot is...aztán meglátjuk...
Előzmény: yorkibeauty (65100)
aya21 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65103
Szia

Sammynek is volt ilyen, elmentünk orvoshoz azt mondta ilyen pici kutyiknál előfordul mert közel vannak a földhöz és minden sz..t beszipantanak..

Sammyinek nincs légcső szűkűlete de néha csinálja ő is de max 1 hónapba 1x.
Előzmény: ancsika84 (65101)
liwing zara Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65102
Sziasztok.Én még új vagyok,de már nagyon régóta olvasom a fórumot.Ezért gondoltam,hogy meg kérdezném hát ha valaki tudja,hogy mi a tekerö papír hivatalos neve.Már elég sok helyen utána néztem de nem találtam még rá.Ha valaki tudja írja már meg légyszi. Eöre is köszönöm. Éva
ancsika84 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65101

Na az se semmi:-)

Szerencsére nekünk még egyszer sem kellett orvoshoz menni,lekopogom...csak az oltások miatt jártunk eddig,   (ő csak akkor reszket ha fázik,ami elég gyakran van ilyen pici testecskénél)    bár mostanában már kétszer volt olyan hogy elkezdett fulladozni vagy kapkodni a levegőt vagy nem is tudom hogy írjam le,kb 10mp-ig tartott,nem tudom hogy ez mitől lehet,remélem nem légcső szűkűlete van.Nam tudja valaki ez lehet annak a jele és ez ebben a korban is kialakulhat?

yorkibeauty Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65100

Szegényke:(( Miért kell belenyomni 2 szurit, ha nincs semmi baja?? Nem is tudommit csinálnék egy ilyen akció után a dokival, hogy az én beleegyezésem nélkül csak oltogatna jobbra balra (és még nem is mondja miért!), de nem tenné zsebre az tuti. Az altatás részleteit beszéld meg vele jóval előre a foghúzáshoz! 

Ma hogy van? Összeszedte már magát egy kicsit a kis pirinyó? Gondolom, ha találnátok megoldást erre a hasmenésre, nem lenne semmi más baja? Arra nem gondolt még az orvos, hogy valamire érzékeny?

Bogyo&Aniko Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65099
Szia,

Az nem segítene, ha visszakapná a mamakutya a régi körülményeket? Mármint normálisan enne, mindenki ott aludna ahol eddig... stb.

Azt hallottam, hogyha ilyen betegség/szülés/kutyi testét-lelkét megviselő esemény történik, akkor a túlzott símogatás, illetve a bánat rögzítése a kutyát jobban megviseli. A gazdi a mentsvár, tudnia kell a kutyának hogy semmi extra nem történt. Ha tudja hogy minden úgy lesz mint régen, akkor megnyugszik.... ugyan még nem voltam ilyen nehéz helyzetben, mint Te, de betegség utáni felépülésre ezt a tanácsot kaptuk...
Előzmény: Davideee (65091)
yorkibeauty Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65098

:)) ő akkor tényleg nagy! A barátnőm 6 hónapos havenese is csak 3,70kg:P Valószínűleg ő nagyon jó étvágyú típus és mindig is vissza kell majd fognod, hogy ne hízzon el. Vannak ilyen kutyik, hogy addig ennének, amíg ki nem folyik a szájukon a kaja:)

Lehet váltja a szőrét, de rendes felnőtt szőrből is marad a fésűben.

Előzmény: dorcsi87 (65089)
Davideee Creative Commons License 2010.04.28 0 0 65097
Szia!

Azért nem rakom be a vizet, mert amikor megpróbáltuk nagyon vizes lett a pokróc és féltünk, hogy megfáznak a kicsik. Az ételt meg mikor, hogy eszi. Van olyan, hogy megeszi a tálból, de általában inkább tenyérből eszi.

Az alsó 4 cicije van megdagadva. Szerintem van teje, mert láttam, hogy szopnak a kicsik, és ők elég kis dagik. (De le is kopogom a dolgot, mert én már semmit nem merek kijelenteni).
Előzmény: yorkibeauty (65095)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!