Van a családban egy 2007-es 5 ajtós cee'd és a csomagtérajtó rossz úton hangosan nyiszog, mintha tele lenne ásványvizes palackokkal. (Az autó nem volt törve.)
Hiába húzták meg a márkaszervízben a rögzítőcsavarokat, a helyzet változatlan. A szilikonspray sem megoldás. Már akkor is nyiszog, ha a lecsukott ajtót megnyomogatom a kezemmel. Valaki találkozott már ezzel a problémával?
Hali.kia ceed 1.6 crdi sw 2008 ki milyen első féktárcsát használ?a betét japanparts ami benn van de tárcsát szeretnék venni.japanparts tárcsa jó lehet hozzá?választ előre is köszi
"Ezt a térkép frissítés elég furi dolog: Gyors, megvárós olajcserére vittem a kocsit és közölték, hogy a térkép frissítése legalább 4 óra alatt megy végbe. Ennyi időm nem volt, így majd az 1 napra leadós szervízkor fogom kérni."
Megtörtént végül a navi frissítés?
A navi nyelve magyar lett? És a friss térkép verziója/dátuma?
Egyébként nekem is ezt a 4 órát mondták, meg azt, hogy majd ősszel, amikor 1 éves (2016.X gyártás) lesz az autó, csak akkor tudnak ingyenesen frissíteni. De 4 óra kell hozzá.
Mikor kérdeztem, hogy nem lehetne-e az SD kártyát egyszerűen egy frissebbre cserélni vagy az új térképállománnyal felülírni azt, akkor azt választ adták, hogy nem tudják, mert az az autó része, és ők nem cserélhetik.
Mekkora bullshit - akkor az olajat meg a szűrőket miért cserélik...?
Egyébként tudja valaki, hogy ha az SD kártya állományát (7 GB) fölülírnám egy újabb verziójú térképállománnyal, akkor az működne úgy?
Szerintem elvileg kéne.
A fedélzeti egység magyarítása már vélhetően nagyobb falat lehet.
Én vettem. 1.5 évesen, karácsonykor vettem az autót, téli gumi nélkül, és vállalható kompromisszumnak tűnt a tesztek alapján a Crossclimate gumi. Azóta próbáltam tesztpályán, jó volt.
Én áprilisban voltam a Lurdynál 5 éves szervizen. 4 Lurdys és egy Wallisos pecsét van benne. Múlt héten voltam az M6-nál garanciális javításon (kuplung kapcsoló csere). Nem volt gond a kocsi "előéletével", de a munkafelvételkor mondták, hogy rákérdeznek a KMH-nál.
Szia! Teljesen igazad van az illesztésekkel kapcsolatban, nekem volt még Skodám, Citroenem, mindegyiknél volt hasonló probléma. Az a véleményem, hogy magasabb árkategóriás márkáknál tűnnek csak el ezek, fényezési hibák is gyakran előfordulnak.
Köszi! Valaki ismeri a Gödöllői, vagy a XVI. kerületi KIA szakszervízeket? Sajnos az előző autómnál voltak gondjaim a szakszervízekkel. Nem cserélték le amit kellett, sőt jártam úgy is, hogy a felszámlázott pollenszűrőt be se tették!
az ott a szabónál 2008-ban volt, most nemtom mi a helyzet, de a fő probléma már akkor is az volt hogy a város pont túlsó végén voltak, óra mire oda átvergődik a zember és ez a helyzet azóta se javult a lurdy-nál a standard szerviz (crdi-vel) 35-40 körül volt, ha bemondtad a "ceedclub" varázsszót érden meg 50 fölött, de már nem emléxem pontosan mennyi a probléma csak az, hogy a lurdy márkaszerviz mivolta azóta kétségessé vált, erről itt lentebb írtak...
A leállításkor hallható fémes csattogásra azt mondták, hogy a DSG váltó rendezkedik még akkor, annak a hangja, teljesen üzemszerű. Ám legyen, remélem igazuk van és nem valami elátkozott helyen fog szétesni valami :-)
Igazán nem volt célom a topic átfordítása az "ekézzük a Cee'd-et" irányba, csak tárgyilagosan leírtam a tapasztalataimat. Továbbra is nagyon jó autónak tartom a Cee'd-et, szerintem ár-érték arányban az egyik /ha nem a/ legjobb. Lehet, hogy az én elvárásaim magasak, kétségtelen elég precíz vagyok minden téren. De véleményem szerint ma már nem lenne szabad ilyen hibákat elkövetni egy autógyártónak, pláne annak, akinek még mindig bizonyítania kell, hogy ott a helye az élbolyban. Megkockáztatom, hogy a 10 éves Cee'd-ünk /a családban maradt/minőségibb benyomást kelt, már ami a lemezmunkát illeti. De mindegy, ezt a békát le kell nyelnem, el kell tudnom fogadni a hibáit /amik más szemében nem is biztos, hogy hibák/, mivel a terv szerint jó pár évig még együtt rójuk az utakat. Meg persze, azt is tudom, hogy tökéletes autó nincs, de azért még is csak.... :-)
én annó az ezres szervizt csináltam a szabónál mert itt ebben a topicban 2008-ban az volt az elterjedt álláspont hogy azok a legnormálisabbak az első "rendes" szervizre aztán már érdre vittem az m6-hoz, mert azok viszonylag közel voltak, és hát észleltem a szabónál hogy az olajcsere nem igényel valami borzasztó magas felkészültséget aztán legközelebb megpróbáltam a lurdy-t, aztán amíg garis volt az autó ott is maradtam azok se csinálják jobban vagy rosszabbul mint mások, talán egy hangyafasznyit rugalmasabbak, viszont jóval olcsóbbak mint az összes többi
Ja, természetesen a karosszéria esztétikai hibáira utaltam előző hozzászólásomban de az igazsághoz hozzá tartózik, hogy az autó beltere meg hibátlan összeszerelés szempontból is.
Sajnos igazat írsz. Az autó maga jó (lenne) de ahogy össze van hányva az nem üti meg a mércét nálam. Na nem mind ha egy másik kompakt autón nem lehetne hibát találni. A különbség az, hogy a Ceed-en sokkal előbb feltűnik. Nem vigasz az sem, hogy most olajcsere alkalmával megnézegettem a Sportge-t, Carens-t a szalonban. Kapásból találtam elég feltűnő hibákat, hogy most át nem venném azokból egyiket sem. Az én Ceed-emen is vannak problémák megint csak azt tudom írni ha most kellene átvennem azonnal jegyzőkönyveztetném és visszautasítanám az autót. Az érdekes, hogy a családban van egy újabb Ceed is de annál nem fedeztem fel hibát. Pedig kettő egyforma autóról van szó csak a színük más. Elképesztő a gyári szórás.
Még valami. Lehet, hogy megköveztek, de ha számít az illesztés a hézag az élek (nekem igen) akkor VW, Skoda, Seat. Maradnék a Ceed-nél várom az újat de ha az is ilyen szinten lesz összehányva akkor megy a levesbe és márkát váltok.
Lehet, hogy mások az elképzeléseink, de én a képeiden (és a saját autómon is) 3-4 mm-es illesztéseket látok, ami szerintem egész jó. A SS ráadásul kényes szín (a mienk is ilyen), minden szögből és minden fényben egy kicsit másnak tűnik.
Az én SW-mnél is bal oldalt a csomagtérajtón nagyobb a hézag. Elöl meg a két lámpa belső felénél nem egyforma a a motortető alatti krómkeretes hűtőrács illeszkedése.
Régen jártam erre, de egy ideje újra olvasgatom a "cartársak" hozzászólásait. Abban a cipőben járok-ill jártam, mint andlor, mármint új autó vásárlás. Bő egy hete vettem át a verdát, az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat megosztanám néhány mondatban. Egy biztos, a kereskedő az kereskedő bármit mond résen kell lenni. Infra red színben szerettük volna a gépet, de állítólag nem Mo.-n. Az ügyintéző látott a rendszerben 2db gyártás alatt lévőt ebben a színben, állítása szerint sikerült az egyiket lefoglalnia. Rendeléskor kihangsújoztam, hogy 2016-os autót nem vagyok hajlandó átvenni, csak 2017-est. Néhány hét múlva hív, megjött az autó. Kértem, küldje át az adatait, hogy előre megtudjam kötni a biztosítást. Mit látok az adatlapon?....az autó 2016-os gyártású!!! Csak egy "egész picit" akadtam ki, hívom, de természetesen az importőr, meg a rendszer, meg a dalai láma a hibás!!! A vége az lett a dolognak -mivel az előző Cee'd-et eladtuk, autó meg kellett-, hogy egy Sirius Silver 1,4 LX+Komfort lett a befutó, ez már tényleg gyártásból! Nem mondom, hogy inkorrekt volt a kereskedés de bepróbálkoztak, csak nem jött be, szóval csak éberen...ja és ezek után természetesen átnéztem a festékvastagság mérővel! Ami az autót illeti, vegyes érzéseim vannak... 10 évig hajtottam az előző Cee'd-et úgyhogy van összehasonlítási alapom. Műszakilag természetesen jóval fejlettebb az új. Csendesebb, kezesebb, tényleg szuper vezetni. Viszont úgy látom tényleg elég nagy a munkaerő hiány Zsolnán. Az illesztések, lemezmunka enyhén szólva kívánni valót hagy maga után. Teszek fel néhány képet, a teljesség igénye nélkül, de pl. a csomagtér ajtót le se fényképeztem......
Erre nem is gondoltam, köszi. Így készülök. Amúgy mi van, akkor ha találok komolyabb eltérést, volt már valakinek ilyen tapasztalat,hogy ilyenkor mi a teendő?
Igen erre felhívtam a figyelmet, hogy ne számoljanak ilyen mondva csinált plusz költségeket megegyeztünk, hogy mennyi az üzembe helyezés az mit a tartalmaz, ennyi többet nem fizetek ezt le is írtuk papírra.
Amire szerintem figyelni kell, hogy járulékos költségeket megpróbálnak rád varni (üzembe helyezési díj = lemosták az autót, forgalomba iratták, stb). Tehát nagyon olvass mielőtt aláírsz, le kell ellkenőrizni, hogy azt a felszereltséged kapod amit megrendeltél? Én pl jártam úgy, hogy a kipörgésgátló nem volt benne a 7.000 km futott szervízautóban holott azt hazudták, hogy benne van (nem Kia volt). Tudod a műszerfal mutatja, csak ember legyen a talpán az aki az új autónál kiismeri magát indításkor a műszerfalon.
Nektek a ceedbe van olyan funkció a távirányitón,hogy a lezár gombot hosszan nyomva felhúzza az ablakot,a kinyit gombbal pedig le?utólag ezt szerintetek bele lehet kreálni?
"motortérbe nézz bele mindenképp" :-) A belenézés a lényeg? Azt minek? Számít az irány is, hogy honnan nézzen bele, milyen közelről, mennyi ideig nézze a motorteret?
Vagy meg kell nézni, ellenőrizni kell valamit? Ha erre van tipp, akkor a kérdésfeltevőnek segíteni kellene, hogy mit nézzen meg.
Persze, ha ilyen kérdést tett fel, akkor szerintem kb. mindegy :-)
ld előttem szóló a szállítási sérülések javítása a probléma a tréleres cég hiába csinálja meg a lehető leggyáribb technológiával, amikor te öt év múlva el akarod majd adni az autót és a vevőd találja meg, egyrészt helyből kevesebbet ér az autód egy-két százassal, másrészt a dolognak van egy kínos jellege mert a vevőd meg azt hiszi hogy te akartad őt átvernni amikor törésmentesnek mondtad az autót
A teljes cikk sajnos nem elérhető. Lényeg, hogy jelentős karosszériahibákat is kijavítanak, majd új áron eladják az autót a vevőnek. Mivel gyárinak mondják a technológiát, nem értesítenek róla. Ha majd használtként adnád el, lehet, hogy a vevőd veszi észre, amikor körbeméri a kocsit.
Használtan vásároltam egy 2013-as Kiad Cee`d SW.1.4 CRDI személyautót.
A jobb hátsó ajtó után legalul a köszöbnél a fényezésnen van egy vagy nagyon vékony fényezett fémlap felragasztva vagy egy vastagabb matrica színre fújva. Kb 5cm széles és 10 cm magas.
Külső dolgokat meg tudod nézni festést átfutni, ajtókat-zárakat belül a funkciókat kipróbálni, motortérbe nézz bele mindenképp dióhéjban ennyi. Nehéz azonnal kiszúrni bármit is. Én télen vettem át este 6kor. volt világítás de az nem olyan mint a napfény.
Ha megnézel néhány megbízhatósági statisztikát, azért azt fogod látni, hogy a KIA-k nem az élmezőnyben vannak, inkább valahol a középmezőny tetején. Szerencsére nem tartoznak azok közé az autók közé, amik megőrjítik a gazdáikat, de közel sem hibamentesek. Szerintem a 7 év garanciát nem a műszaki megbízhatóság adta gazdasági lehetőség miatt adja a KIA, hanem a piaci pozíciók, a márka imidzsének növelése a cél.
Én is megnéztem sok tulajdonosi értékelést, statisztikákat, és ezek után döntöttem úgy, hogy ha szembe jön egy megfelelő vétel, a KIA is szóba kerülhet.
Arra nem nagyon kell számítani, hogy az út szélén fog hagyni az autó. 1-2 évente pedig egy-egy extra, garanciális javítás belefér.
Én is épp most fogom vinni szervizbe, valami furán csörömpöl, amikor leállítom az autót. Csak kívülről hallani. Majd beszámolok, mi volt.
Köszönöm a sok reakciót, akkor úgy nézem, hogy nem a kocsival van baj, a normál használatnál ritka a nagy baj. Megnyugodtam :)
Meghát az összes használt autó gyakorlatilag lutri, csak remélheti az ember, hogy nem valami állat levetett kitaposottbelű-rosszul karbantartott verdáját sózzák rá.
Nem vagyok valami nagy műszaki szaki, viszont valszeg viszek majd hozzáértőt a leendő autóhoz...
Most is van fent egy majdnem tökéletes a használtautón, csak a vonóhorog hiányzik. Felhívtam két márkaszervízt. Az eggyik 150-e-ért, a másik 100e körül csinálná anyag+munka+vizsga költséggel. Mivel valszeg téligumit is kell majd venni, így ez már nem fér bele az önerő mellé, szóval várok. Rászánom az egész nyarat, ráérünk... :)
Mégegyszer köszi, a pozitív bíztatás jöhet továbbra is :)
De! Csak jött a levél, gondoltam valami változott, azért írták....5000 km-nél ajánlották, hogy cseréljek olajat. Meg is tettem. Aztán most meg a szervízben közölték, hogy nem kell csinálni semmit, majd 2 évesen vagy 30.000 km-nél....
nekem hét éves garis időszak alatt két garis javításom volt az első a fűtőmotor a második valami tank tartó pánt illetve idesorolható még a nem garis de a szerviz által ingyen elvégzett rádió javítás, ami abból állt hogy kivették, megmasszírozták, visszarakták, azóta jó
félig-meddig topik idegenként válaszolok (próbálok) a kérdésedre, mert én is hasonló cipőben jártam. egy 12 éves lacettiből szálltam ki úgy, hogy egy éve kerestem az utódot. előtte honda civic-em volt (8.gen ufó, első tulajnként, imádtam, sosem volt gond, 1.8 szivóbenzin), azt kiütöték alólam 7 évesen (mellékutcából belém, gtk lett a vége), akkor hirtelen nem volt más, beleültem a család nem nagyon használt lacettijébe, első tulajként vettük, 1.4 szívó benzin), igazából semmi gond nem volt vele sem, többször jártuk meg vele olaszországot, nyaralva, de csak 12 éves volt és azért kezdtek rajta előjönni hülyeségek. mindkét autót kizárólag márkaszervízbe hordtuk, amit azt gondolom megháláltak. na nem untatlak :) a lényeg az, hogy igenis ha normálisan bánnak egy autóval az elejétől a végéig, akkor tud problémamentes lenni. hülyeségei minden típusnak vannak, de igazából hanyagolható.
azt mondod sok kedvezőtlen véleményt olvasol. nézzünk egy példát, van 10 cee'd tulaj, abból 4-nek vannak problémái. a 4-ből 2 valóban problémás, a másik kettő pedig az a fajta maximalista kibic, aminek semmi sem jó és ha pl. astrát, vagy focust hajtanának, akkor az sem lenne jó - bocsánat, ilyen tényleg van :) na, ezeket olvasod. a másik 6 pedig nem fog riport jelleggel írogatni, hogy tök jó az autó, csak tankolnak bele, éves szervíz és pakolják bele a km-eket. pedig ők is a statisztika része lenne.
én civic és a lacsi után megjártam a cr-v, rav4 vonalat, mert suv-ot szerettem volna. egyik sem nyűgözött le, képbe került a kia, a sorentó drága, a sportage-t valahogy nem éreztem megfelelőnek végül egy kia niro lett a vége (na az lenyűgözött, bár tudom ez szubjektív). hogy félek e a problémáktól? ki nem fél? de megteszem amit lehet, becsülettel karban fogom tartani, vigyázok rá, mindemellett biztosíthatom, hogy bőven használva lesz... a többit meglátjuk :)
rengeteg teszt van az interneten, leírás, vélemények, fórumok, youtube (ne riasszon vissza az angol)... és ne engedj az elképzelésedből, mert bánni fogod :) jó választást kívánok! :)
2008-ban vettem újonnan egy 1,4-es kombit. azóta két halogen izzót kellett kicserélni, illetve nem régóta nem működik a csomagtartón a zár (nincs valakinek ötlete a hiba okára?), egyébként a világon semmi baja nem volt...
Mondjuk én az átlagnál szerintem kevesebbet használtam eddig, most van benne 95000 km.
Nos, az enyém egy 1,6 benzines 2011-s semmi nagy baj nem volt vele, csak a tempomat hülyéskedik néha, már mindent kicseréltek, de csak előjön a hiba: hosszas használat után (autópályán) gázpedál használhatatlan lesz, leállítom újraindítom és megy megint valameddig. Ez az egyetlen amit le tudok írni hat év és 60e km használat után. Megbízható, jó autó, márkaszervíze is jó! Fogyasztás 6,5-7,5 között. Ja, igen csomagtér ajtón a tartók elfáradtak, azt is gariba cserélték. Egyedi példányt meg kell nézni, menni kell vele, első indításnál fülelj, hogyan indul. Olyan használt 7 évnél öregebb autó nincs amire ne kellene költeni időnként, a többi márkánál amit írtál lényegesebben jobb és megbízhatóbb szerintem.
Nézd, minden autót tönkre lehet vágni, a konkrét példányt kell rendesen átnézni, utána megbecsülni. A miénkben másfél évesen 23e km van, de 100 km-nél rövidebb útra elő se vesszük, egy karcolás sincs rajta, és megfelezem az olajcsere periódusait. 4 év múlva kitalálom, hogy megtartjuk-e, vagy nem, de szerintem nem kéne, hogy sok baja legyen. Ja, és nem rajtolgatok, meg bohóckodok vele.
Szeretnénk lecserélni az Ezeréves Skoda Fábiánkat (nem a névrokon Sólyom :) ). Eddig én Dacia Dusterben gondolkodtam, nézegettem utcán, honlapon, index fórumon stb. Szombaton elmentünk tesztvezetni, és hát az lett a vége, hogy a családi tanács úgy döntött, hogy nem lesz Dusterünk. A második terv a használt Ceed lett volna, és itt kezdtem el olvasgatni ezt a fórumot. Olyan januárig visszamentem és most értem a mosthoz.
És az a benyomásom - és itt kérném a véleményeket - hogy kissé bajos a kocsi. Elmondom mire kéne és milyen:
Benzines, mert városban lenne 90%-ban használva, napi 5-15km. Kombi, mert a maradék 10% az hosszabb táv 2 felnőtt 2 gyere és 1 kutya hátul + csomagok. Tetődoboz van. Jó lenne majd vonóhorog is, a 4 bicajos tartóhoz. 2012-2013-körüli évjárat játszik. A terv az, hogy legalább még 7-8 évet kibírjon orbitális költségek nélkül.
Eddig úgy okoskodtam, hogy ha adnak 7 év garit a kocsira, akkor annyira rossz nem lehet, de ahogy olvasgatom, nagyon sok garanciális bejegyzést látok, hogy ez lett cserélve, az lett cserélve. Ebből kifolyólag, ha letelik a 7 év, valszeg nem lesz megbízhatóbb a kocsi, hanem ezután is sok ilyen hiba lesz, csak már gari nélkül fizethetem.
Mi az álltalános vélemény, csak azért látok ilyen posztokat, mert csak az írkál ide, akinek gondja/panasza van és igazából megbízható autó, csak vannak peches darabok, vagy tényleg inkább hajlamos a rosszaságra?
Ez a megérzés a Duster fórumról idetévedve ébredezik bennem, ott valahogy nem volt sok ilyen típusú bejegyzés!
Lécci írjon az is, akinek jók a tapasztalatai, köszi
Használt autó vásárlás előtt állunk és az egyik kiszemelt a 3 autó típusból egy 2009. 10 havi Ceed SW LX 1.4 109 LE lenne. A kocsi ausztriából származik és a számla alapján hölgy tulajdonos lehetett. Jelenleg 165 ezer km van benne. A garancia ha jól számolom már nem él rá. A másik 2 típus Ford focus kombi és opel Astra H caravan lenne. A kiszemelt Ceed egy Keszthelyi kereskedésbe van amit ha minden jól megy a héten személyesen is megnézek. Mivel Pécsen lakóm így elkértem a kereskedőtől a szervizkönyvet a hirdetésben írták hogy kérésre megadják.A kereskedő e-mailben el is küldte a kocsi szerviz könyvét és egy javítási számlát amin szerepelt egy javasolt javítás- csere mégpedig a két hátsó komplett féknyereg. Az okát nem tudom. ezen kívül végeztek még egyéb javításokat de a német tudásom és a Google fordító is elég érdekes fordítást adott ki. Végeztek még festék réteg mérést is a kocsin amin a bal hátsó lökhárítón és a csomagtér ajtón mértek a gyáritól eltérést. A szervizkönyve vezetett gondolom a garancia miatt. Mit gondoltok? Tudom egy személyes megnézést, kipróbálást és ha engedik egy átvizsgálást megér. Nagyon megtetszett és azóta a másik 2 típussal nem is foglalkozom ami lehet nem túl szerencsés. A leírtak alapján vásárlásnál mire figyeljek, mit nézzek meg jobban, milyen típus hibák szoktak előjönni ennyi idősen és/vagy ennyi futott km után?
Athén könnyen ígérget.
Görögországban magánkézben csak min. EURO V-ös diesel személygépkocsi lehet.
Ezeken kívül (enyhe túlzással) csak taxik járnak rosszabb diesel motorral.
hát, az füstöl mint a zállat télennyáron de aszonták pont mint újkorába, harmincöt éve, akkor is ugyanígy füstölt tehát környezetvédelmileg pont jó bezzeg a ceed az új korában nem füstölt sehogyse, most meg padlógáznál már igen monnyuk még sose látott padlógázt csak vizsgákon, de környezetvédelmileg ez így normális aszonnyák
van egy '83-as szívódízel golfom, azzal ez nem probléma a 2008-as ceed crdi-vel meg probléma van benne 180.000 km nem pletyka meg talánegyszer, hanem tényszerűen idén nem ment volna át a vizsgán ha nem segítenek rá lehet hogy ha már dpf-es lenne akkor ez nem lenne probléma, de akkor meg (amiatt) lenne vagy lehetne más
Nem ismerjük pontos szabályokat, tervezeteket, de ha rákeresel a dízel kitilt szavakra, érdekes cikkeket olvashatsz.
"Négy világváros vezetője döntött úgy, hogy 2025-re kitiltja a városából a dízelautókat. Párizsban, Madridban, Athénban és Mexikóvárosban nem lehet majd dízelautót használni a következő évtized közepétől"
Stuttgartban a legújabb normának meg nem felelő dízelek nem közlekedhetnek szennyezett levegő esetén - honnan tudható, hogy két év múlva nem lesz Euro 7, és ezzel az Euro 6 a "nem legújabb" kategóriába kerül?
"Vannak olyan hírek, hogy külföldi, európai nagyvárosok tiltani fogják egyes területeiken bizonyos kritériumoknak meg nem felelő autóval a közlekedést."
Az a régi dízelekre, és esetleg a huszonsokéves, már elavult(nak mondott) benzinesekre fog vonatkozni, nyilván nem az Euro 6-osokra. Hibridekre és villanyokra meg evidens, hogy nem vonatkozik majd :)
Azért ennyire nem kell túldramatizálni :) Bár ilyenről én még nem hallottam, kezeljük ezt "garázspletyka" szintjén. Itthon továbbra is változatlanul lehet majd vizsgáztatni, sztem annyi változtatás lesz, hogy a kocsid bármely tagállamban levizsgáztathatod, ha épp ott jársz.
Most is megteszi az állam (OK, az önkormányzat, de az állam ad rá jogot), hogy megtiltja az autóddal a közlekedést - pedig te kifizettél minden adót, sarcot, hogy autózhass. Vannak olyan hírek, hogy külföldi, európai nagyvárosok tiltani fogják egyes területeiken bizonyos kritériumoknak meg nem felelő autóval a közlekedést. OK, ettől messze van az a helyzet, hogy egyáltalán ne használhassa valaki a 10 éves dízel autóját, de bőven elég, ha nem oda és nem akkor autózok, ahogy épp tetszik.
hogy egyrészt baj van a dízel károsanyagkibocsájtási határértékekkel rásegítés nélkül nem hogy egy 9 éves, de sok új autónál is necces ezeknek a betartása a hosszú távra vett örökéletű dízelek kora lejárt nem azért mert ne mennének el ezek is félmillió kilométereket gond nélkül mint ahogy elmentek az akkori dízelek is harminc évvel ezelőtt hanem mert a határértékek másrészt meg hogy momentán úgy működik a vizsgáztatás hogy brüsszelből jönnek az alapelvek meg a határértékek, de a vizsgáztatás rendjét technikáját ellenőrzését stb. budapesten találták ki és ebben várható egy olyasféle változás, hogy ez megszűnik, és a drót vége nem budapesten hanem brüsszelben fog végződni és jól hangzik hogy levizsgáztathat a bivalybasznádi szerviz egy német autót én meg elvihetem a magyar autómat vizsgáztatni brüsszeliába, hurrá a probléma csak az, hogy a budapesten fejlesztett rendszerhez nagyjából minden magyar vizsgaállomáson ott van a rásegítéstechnika (ahova én hordom az autót két független módszer is rendelkezésre áll), a brüsszeli rendszerhez meg a fene se tudja mi lesz lehet hogy az lesz hogy ott állsz a gariidőn éppen túllépő autóddal amit se magyarországon se európában sehol nem tudsz se használni se eladni
9 éves a crdi-m, szép jó megy és szeretem, de a vizsgán olyanokat mondanak hogy lehet hogy a következő inkább egy tgdi lesz a dízelek jövője eléggé bizonytalannak tűnik
Szia, köszi a választ, de cáfolj rám, úgy emlékszem, hogy 2011-ben még nem voltak az 1,6-ak közvetlen befecskendezéssel ellátva, hanem azok sima közvetett szívósak. Remélem nálam se lesz baj a kokszosodással, mert kb. fele-fele lesz autópálya és városi használat. Télen lesz nagyobb arányban város, melóhely 13 km van egy irányba. Az ülés állítását kipróbálom.
Nekem 2011 1,6-s benzinesem van 71e km van most benne, semmi kokszosodás. Hosszú utakon tolni kell neki, akkor minden leég (ne bejáratosan). Szerintem jó választás az 1,6. Könyöktámasz: ha magasabbra emeled az ülést akkor lehet, hogy megfelelő lesz a fix könyöktámasz is.
Szia köszi a válaszokat, de egy két észrevétel azokkal kapcsolatban,
Úgy tudom, hogy csak a közvetlen befecskendezésűek (GDI) kokszosodnak. A sima közvetettek nem, mivel ott már a szívócsőben kialakul a keverék, ami adott esetben le tudja takarítani a szennyeződéseke, míg a közvetlennél magában a hengerben alakul ki a keverék ami nem minden esetben kedvező, mert a gyulladás már hamarabb bekövetkezik mielőtt még a szelepek lezárnának, ezért tud kialakulni ott szennyeződés. Ezért később ez teljesítmény csökkenést eredményez mivel vagy nem lesz megfelelő a levegő benzin aránya vagy nem fognak jól zárni a szelepek.
A tolatóradar tudtommal azt jelenti, hogy körbe (elől-hátul) érzékelők vannak az autón ami észleli a tárgyak közelségét,nem tudom hogy ez a felszereltségnél is így van-e? Amire te gondolsz az a tolatóradar ami persze csak hátra fele kell.
A könyöktámasz sajnos ebben a limitáltban fix-en van, rögzítve ezt megnéztem azért tudom, de mivel csak 174cm vagyok így használhatatlan ezért jobb lenne csúsztatható.
A benzinesek általában akkor kokszosodnak,ha nincsenek jól kihúzatva.. Ez már néhány tizezer km után jelentkezhet.. Tehát ne járj vele felesleges alacsony fordulaton.. De ezért túlpörgetni se kell..
Szerintem a könyöktámasz,ha gyári,akkor csúsztatható..
Ha előrefele is szoktál tolatni,akkor igényelhetsz oda is tolatóradart,csak ne csodálkozz,ha a szervizesek a földön fetrengnek..
Bejáratáskor még ne pörgesd túl a motort,egyszerre hosszú távot ne tegyél,pl többszáz km-t egyszerre..
Szerintem a magyar utakra a 16-os is túl peres. Én eleve 15-tel akartam, de a felszereltséghez "kötelező" a 16-os kerék. (Az eladó nem tudta megmondani, hogy miért, aztán nagy nehezen kiderült, hogy a 15-ös kerék és a villamos kézifék nem megy együtt.) Nekem kicsit pattogós ezzel a kerékkel. Igaz, hogy jól kanyarodik, de ez nem egy kanyarvadész kisautó, hanem egy családi kombi.
Szia, végül nem történt semmi. Egy éves lett a kocsi, jött a levél wallisitól, hogy vigyem el a szervízbe, mert garit vesztek ha nem. Elvittem, majd olajat, olajszűrőt akartak cserélni. Mondtam, hogy az most volt nemrég, februárban 5000 km-nél, azóta úgy 1700 km-t mentem. Végül nem csináltak semmit a kocsival, februárban kell visszamennem. A navi frissítésről nem tudtak infót adni, azt ígérték visszahívnak.....ez volt szerda reggel......azóta is hívnak.
Ezt a térkép frissítés elég furi dolog: Gyors, megvárós olajcserére vittem a kocsit és közölték, hogy a térkép frissítése legalább 4 óra alatt megy végbe. Ennyi időm nem volt, így majd az 1 napra leadós szervízkor fogom kérni.
BAncsii! Neked készen lett a frissítés? Ha igen, akkor tapasztalat?
2014 évjáratú kia ceed kombi (sw) tulaj vagyok. Eddig gyári 15" acélfelnivel használtam a kocsit 195/65 ös gumikkal, azonban az utóbbi időben nagyon kacsingatok valami jobb minőségű alufelni után. Kérdésem az lenne, hogy mik a tapasztalaitok ilyen téren, mekkora méretig szabad elmenni? 17" felni 225/45 gumival már nagyon peres lesz ? 16" os arany középút?! Kinek mi vállt be? Személyes tapasztalatok érdeklenek, a műszaki hátterével tisztában vagyok a dolognak :)
Nem tudjátok,ha rendelni akarok egy alkatrészt,pl gyári kormányt stbb,akkor saját kocsimhoz való cikszámot honnan tudhatom meg? Elvileg az alvázszámból meg lehet tudni,de hogyan?
Sziasztok! Tapasztalt már valaki olyat, hogy random módon bekapcsol az audio rendszer? Ismerem a gyújtás - rádió kapcsolatra vonatkozó kialakítást de tényleg random teszi. van úgy hogy 1 hétig nem is hallgattam rádiót csak jártam vele egyszer csak indításnál bekapcsol... 7 éves Cee'd
Tegnap megtörtént a Duna Autónál (Bp, Zay út) a 2. éves kötelező.
Nem néztem végig, biztos rendben megcsináltak mindent. Az autó leadásakor ajánlottak kerékpárt vagy autót, nem éltem egyikkel sem. A munkafelvevő közvetlen, úgy csinálja a dolgát, ahogy kell.
Ám.
A bejelentkezéskor - majd egy hónapja - szóban kaptam 60 ezer Forintos árat, ezt megerősíttettem e-mail-ben is.
Reggel már 65 ezer Ft hangzott el.
Visszaérve a munkahelyemre elküldtem ezt a mélt, így a végösszeg 60 ezer lett. De csak mert megvolt ez a mél. Elvileg tájékoztattak mélben az áremelésről, nem kaptam ilyen levelet. Azt mondta az ember, a motorolaj lett ennyivel drágább.
Mondjuk, ha nem válaszol az ügyfél az áremelést közlő levélre, célszerű lenne felhívni, úgy gondolom.
Jövő héten viszem az autóm olajcserére és megkérdeztem a navigációs dolgot is. Azt mondták, hogy a navigációt már frissíteni tudják magyar nyelvre, de minden más (a fejegység teljes menürendszere) továbbra sem lesz magyar. Majd beszámolok a tapasztalatokról..
Egy kis kiegészítés a pesti Pappasnál tapasztalt negatív élményről.
Jeleztem a munkafelvevőnél, hogy véleményem szerint a vezető ülés derék támasza ki van ülve. Érdeklődtem, hogy ilyen esetben van e valamilyen megoldás garanciában javítani / cserélni. A válasz az volt, hogy ahhoz szét kell szedni, hogy lássák mi van vele, és ugye, ha már dolgoznak vele, akkor a munkadíj engem terhel. Szóval inkább abba az irányba terelt, hogy hagyjuk, mert cseszhetem. Többek között azért is, mert az autó 3 éves, és 2 évig vállal a Kia garanciát a kárpit elemekre.
Ezzel szemben egy külföldi Kia szervizben is jelentettem a véleményem szerint "hibás" deréktámaszt.
Válasz? Menjünk ki nézzük meg! Összehasonlította az első kettő ülést, átbeszéltük, kipróbálta, megnéztünk egy másik használt autóba az ülést (!), majd lefotózta és felvette a jegyzőkönyvet. (itt is túlterheltek mégis szakított rám időt) Jelezte, hogy kb 2 hét mire jön a válasz.
Pár hete frissítették az enyémet. Nem lehet. Sőt továbbra sem ismeri azt a helyet (pl. repülőtér D porta), melyet a telcsimben lévő Sygic alapból tud. De nem javították a körforgalomból kisorolást sem, mert nincs feltüntetve hányadik kijáratnál menj ki. Valójában nem vettem észre semmi változást a frissítést illetően.
a nyári limitált ceedeket úgy reklámozzák, hogy magyar nyelvű navigáció van benne. Esetleg beszélt már valaki a szervízzel, hogy mondjuk egy 2016-os ceedbe lehet frissíteni úgy a navit, hogy magyarul beszéljen?
Az a szag nekem alapjáraton állandó. Büdös és nem szeretem. :-) Régi diesel nem volt ilyen.
Annak viszont autótulajdonosként örülhetünk, hogy nem a francia mintát követi a regenerálás. Azok a leírások alapján tényleg csak városon kívül teszik a dolgukat.
Az én szídemnél a regerenáláskor kb. 2-3 percig pulzál a pillanatnyi fogyasztás, olyankor felmegy 12-13l/100km-re. Semmi mást nem veszek észre, sem szag, sem rángatás, sem erőtlenség, semmi. Mondjuk szerencse, hogy nekem minden 7en van legalább 70km pálya. De jellemzőbb a 2 hetetente 1000km.
Én is szoktam érezni, amikor csinálja és leállok a kocsival. Eleinte azt hittem, ez az új ocsi szaga, de rájöttem, hogy nem, mert nem mindig volt egyenes arányban a kocsi igénybevételével. Volt amikor akkor is égett szaga volt amikor csak városban, vagy országúton alapjáraton poroszkáltunk és nem volt hajtva.:-)
Én is ettől tartok, hogy az lesz. Eddig vártam, hátha elhagyja, arra gondoltam, hátha felületi rozsda keletkezik a nedves garázsban a tárcsán és azért rángat be. De nem garázsból indulva hidegen is csinálja, Aztán amikor már meleg a motortér (gondolom a hidrauléika olaj is) akkor elhagyja, álomszerű vaj-kuplungja van, akár tizedkilométerórákat is tudok lépkedni vele sebességben, annyira finom. Hidegen indulásnál pl egyenes úton még csak-csak, de ha mondjuk egy emelkedőn kell elindulni, ahol kicsit több gázt kell adni, hogy ne fulladjon le (ami ugye finoman csúsztatva egyenes úton akár elképzelhetetlen is egy dízelnél, hogy lefulladjon) akkor úgy berázkódik az egész eleje, hogy majd szétesik! És ez így van ősz óta, akkor volt benne 2700 km. Most tartok 11700-nál és nem hiszem, hogy elhagyja, ha eddig nem! Beviszem szervízbe, csak nehézkes produkálni a dolgot, mert mire odaérek müzemmeleg lesz és nem fogja produkálni.:-(
Milyen hibakódot dobott ki? Akiknél előfordult, azoknak mind kivétel nélkül első generációs volt a kocsija.
Állítólag a motorszoftver engedett túl sokat. 3 év alatt ki is jött van négyféle. Az első frissítés teljesen kiherélte az autót, azt pofozgatták még utána úgy, hogy azért élmény is maradjon. 6 évig volt első generációsom, majd kis szünet után most egy faceliftes. Nem gondoltam volna, hogy az utóbbi EURO V-ös révén jobban fog menni. Az igaz, hogy ez már 128 lovas, de akkor is nehezebb, kipufogó vonalon fojtottabb.
Megejtettem a 30e-s kötelezőt a szegedi Pappas-nál. Genesis c3 5w30 olajat tettek bele. Valamint fékfolyadékot cseréltek, mert az kell ilyenkor. Ez utóbbira nem emlékszem, hogy a fordomban cseréltek volna. Lehet, de nem hangsúlyozták ki az tuti. Egyébként az egész 56k-ba fájt.
Ilyet akkor érezhetnél, ha a kipufogógáz az utastérbe lenne visszavezetve. Menet közben biztosan nem. A csípős szag alapjáraton is érződik. Nem kellemes, kifejezetten irritáló.
Én égett szagot nem szoktam érezni. A fogyasztás az igen,kb 2 litert dob rá. Szerintem azért nem tették rá,mert,ha felvillanna valami jelző,mindenki rögtön vinné szervizbe
Crdi-nél én a következőt vettem észre: Regeneráláskor enyhe égett szag, valamint a pillanatnyi fogyasztásmérő csíkja ugrándozik kb. +2liternyit felfelé. Tempomatos haladáskor sík úton is. Mondjuk ha ennyire drága akkor jó lett volna egy +led a regenerálás jelzéséhez.
Szerintem biztosan nem jelzi egyik sem. A fogyasztásból tudod meg,hogy regenerál. Olyankor majdnem duplája a pillanatnyi fogy. Kb 10-12 percig,illetve 15 km- en át csinálja. Nekem új Rio van,de kétlem,hogy a ceedbe ne igy lenne.
Ha nem tudta teljesen befejezni a regenerálást,akkor nem 530 km után kezdi újra,hanem ugy 300 km környékén.
Ügyelni kell amúgy erre,mert,ha meghibásodik 1 millába is kerülhet,ha már nem garanciális.
Keveset vagyok autópályán,de azért néha kihúzatom.
Nemrég villogott a motordiagnosztika,mert nem tudodd regenerálni a sok városi leállás miatt. Bevittem a szervizbe,ott átnézték a részecskeszűrőt meg at egr-t és mondták,hogy azokkal nincs gond,nincsenek eltömődve.
Nekem 530 km enként regenerál.
Csak pont a regenerálás pillanatában,ha városozok,nem mindig tudja befejezni.
A turbónál amugy csak az a bizonyos feltöltő mehet tönkre? Az ugy tudom olyan 200 ból kijön a nem gyári.
Ez inkább kuplung probléma. Elindulásra, amikor elkezd fogni, nem tudnék más magyarázatot mondani. (Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs) Offomnál volt hasonló, ott teljes kuplungszerkezet csere volt a megoldás, de annál hangos volt a kinyomócsapágy is.
Meg lehet próbálni kézifékes indulást is, hogy akkor mi van.
csak a benzinesnél kell évente, vagy 15000-ént köztes olajcserét csinálni. Dízelnél 2 év 30000. Bár évente kéne csináltatni a karosszéria átvizsgálását, mert csak akkor adnak garit az átrozsdásodás ellen.
3-4 emberről tudok. Volt aki azt jelezte, hogy előtte hangosabb volt, mint korábban.
Egyik srácnak kettő cseréje is volt, de csak azért, mert az első csere alkalmával nem takarították ki rendesen...
Volt már valakinek olyan gondja, hogy hidegen egyesben indulásnál a kuplung rángat? Nagyon nehéz eltalálni a megfelelő fordulatot, hogy ne csinálja, aztán ahogy felmelegszik a motortér (nem a motor, mert pl 15 km de rögtön autópálya után is ez van) akkor elhagyja és vajszerű álom kuplungja van. Ezt a rángatást főleg hidegen emelkedőn elindulva lehet produkálni ahol kicsivel nagyobb gázt kell adni. De mélygarázsból rendszeresen indulva is produkálja...talán finoman csúsztatva alapjáraton nem. Lehet, hogy ezek ilyenek és amíg a kuplungfolyadék nem meleg addig ilyen? Egy új autónál azért nem kellene!
2016-os ceed SW 1.6 crdi 110 LE-s változat (itt van 136 LE és 110 LE is) A 110 LE-s változat elvileg ugyanaz a motor, ugyanúgy 280Nm, de nem 3000/min ig tudja, csak 2500/min-ig.
Otthon szervizelték, ill. pontosabban ez egy soronkívüli olaajcsere volt, de szakszervízbe vittem. 5w30 vagy 5w40-et akartak beletenni Total, castrol típusokat.
Természetesen -műszaki ember lévén- évente/15000-ként fogom hordani, ez nem kérdés. Csak mert én nem Magyarországon vásároltam, ezért nincs infóm az otthon adott szervízkönyvek tartalmáról. Engem itt a sógóróknál azzal engedtek utamra a szalonból, hogy találkozunk 2 év vagy 30000 km múlva. Jelenleg 11500 van a kocsiban, de saját magam vitt olajjal már 2700 km-nél alatt megvolt egy első olajcsere. A következőt 1 éves korára tervezem, addigra lesz benne kb 15-17000 km.
Nyilván sok mindenben igazad lehet és valóban túl van lihegve ez az olaj dolog. Viszon a 7 év garancia feltélele az évenkénti szerviz látogatás és az ekkor esedékes munkák elvégzése. Amennyiben lehetőség van arra, hogy vigyük az olajat akkor miért ne tennénk, főleg úgy ha adott esetben ugyan azért pénzért (vagy olcsóbban) jobb minőségü olaj kerülhet bele. Gondolom mindenki a legjobbat akarja az autójának és ezáltal magának is:)
Teljesen laikusként, élve a joggal, hogy hülyeségeket beszéljek, szerintem manapság ez az olaj dolog kissé túl van lihegve. Motorgyártói specifikációk, többféle paraméter,...nyilván van különbség az olajak között, de azt nem hiszem, hogy egy korszerű olaj, amit pl. Ford specifikál a közepes teljesítményű benzinmotorjához, ne lenne megfelelő egy hasonló jellegű Opel, vagy épp KIA motorba. És viszont, és bármely gyártó esetén.
Volt egy cikk nemrég, bevizsgáltattak olyan olajat, amit sok évig, sok kilométerig, messze, többszörösen a megadott csere előírásokon túl használtak, és majdnem minden paramétere megfelelő volt az olajnak.
Tudom, van az a mondás is, hogy inkább gyakrabban cseréljünk, mint a megadott csere szükségesség, főleg a sok kilométer vagy több év esetén, de ez nem biztos, hogy helytálló az előzőek fényében.
Átlag futást feltételezve egy autó 20 éve alatt megy 300 ezer kilométert, és akkor a motorja még elvileg egész jó állapotban van (olajozott kopó helyek tekintetében). Nem hiszem, hogy sokkal másabb lenne a helyzet, ha nem évente lenne cserélve az olaj (és az átlag futást tekintve 15 ezrenként), hanem mondjuk 2 évente és 30 ezrenként.
Biztos nem véletlen, hogy jópár autó esetén épp ez van megadva :-)
A fentiek ellenére mindenki cseréltesse az olajat a szervizkönyv előírásai szerint!
Bevallom, én a 13 éves Fusion-ömben, amivel évi pár ezer kilométert megyek, nem cserélek évente olajat. Inkább hidegen melengetem egy percet, és kímélve használom ezután az első pár percben.
Olajcsere elött végigkérdeztem a nagy Kia kereskedéseket, és szinte nem volt közös pont ami egyezett volna az ajánlott olaj paramétereit tekintve. Volt köztük 5W30, 5W40, A5/B5, C3, Mercedes szabvány(MB 229). Szerintem mindenki azt ajánlja ami van neki.
Ha megengedik, hogy vigyél akkor a könyv szerintit kell beletenni, abból nem lehet probléma.
én nem vagyok se motortervező se olajmérnök ezért azt rakom bele amit a szervizkönyv előír ha abc123 minősítést ír elő akkor azt és nem hagyom hogy erről a szerviz lebeszéljen, csak azért mert nekik pont valami más van raktáron vagy mert úgy szokták meg ha holnap megáll a motor mint a szög, akkor úgyis az lesz az igazságügyi szakértő első kérdése amikor ki kell verni a kiából meg kiváló szervizből a garis javítást hogy akkor mikor volt az utolsó olajcsere milyen anyagokkal és az hogyanis viszonyul a gyári előíráshoz
Időközben megtaláltam az első olajcserés számlát, miszerint MANNOL 5W30 C3 olajat raktak bele.
Az ACEA C3 szerint:
"C3: Stabil, viszkozitástartó motorolaj, amely használható katalizátor-kompatibilis olajként DPF-fel és TWC-vel szerelt járművekhez, nagyteljesítményű dízel és benzin üzemű személy- és kishaszon-járművekhez, amennyiben minimum 3,5 mPa*s az elvárt HTHS viszkozitás. Ezek az olajok meghosszabbítják a DPF és a TWC élettartamát."
A vastagon kiemeltek miatt mindenképp C3-as olaj kell bele szerintem. Abban nem vagyok biztos hogy 3 utas katalizátor van benne(TWC), viszont a start stop miatt 3,5 centipoise viszkozitás szükséges lehet.
Azt szeretném kérdezni, hogy akinek 1.6GDI-je és még start-stop rendszere is van, milyen olajat használ?
Szeretnék egy 15ezres cserét, de nem találok megfelelő olajat...
Ha minden kötél szakad marad a márkaszervíz...
A gondom az az hogy 5W30 ACEA A5 az előírás, namost olyat nem nagyon találok(csak Castrol benzin-dieselt...A3/B3-ban de legalább start stop). Az egyéb szabványok meg nem feltétlen relevánsak.
Bár a katalógusok szerint 1500-as fordulattól rendelkezésre áll a teljes forgatónyomaték, szerintem 2000 felett érzi jól magát ez a dízelmotor, az meg országúton hatodikban már fizetős.
Nekem 3 hete kétszer is leragadt az EGR-em végállásban. Szerencsére csak annyira, hogy jelezte a hibát, nem maradt meg így elég volt kilőni a check engine lámpát. Azt merték feltételezni rólam, hogy papperosan vezetek... Bevallottam, hogy így is van. :D Azóta üzemmeleg állapotban rendesen használom az autót, 3000 körül váltok feljebb, hibajelzés (kopp-kopp) 300 km-e nincsen. A fogyasztásom pedig lement 6-ról 5.7-re, Bp-tel vegyítve.
"Ez amugy elég ritka dolog,hogy kint 10 fok van az utastér meg 28 fokos. Felmelegited 28 ra,hogy utána visszahűtsd 20-ra? Vagy nem értem."
Kedves Zölcorsa!
Cáfolnom kell, egyáltalán nem ritka. A külső levegő hőmérséklete gyakorta alacsonyabb, mint egy zárt kocsiszekrényben az üvegház hatás és a bent ülők által termelt hó miatt. És igen, simán előfordul 15-20 fokos különbség is.
Nyilván nyáron, amikor 70 fok lenne bent, kint meg árnyékban 36, akkor nem a bentihez képest fele olyan meleg levegőt ereszti be az ember, van vagy a rendszer, de tavasszal, ősszel életszerű teljesen a kint 12 fok, bent 26-30.
Meggyőződésem, ha országúton használnám szabályosan, akkor még talán alá is lehetne menni a 4l-nek. De nálam az ritka...az országút is, meg a sebességhatár betartása is :) Kezdek átszokni pályán a 130-ra (na nem óra szerint, mert az már ciki), mert 150-nél 400km-en max.10-15 percet spórolok a 130-hoz képest, viszont gázolajból 1,5-2 literrel több fogy. Ott már nagyon megugrik a fogyasztás sajnálatos módon. Pedig 2500(megnézem pontosan, 170-nél forog 3000-et) körül pörög csak az 1,6-os.
Nálunk a 2011-s gyártású SW-be eddig a digitális zongorától a három négy hátizsák +két bőrönd+ hegymászóbakancsokon keresztül a különböző építőanyagokig minden elfért. Tényleg csak ajánlani tudom.
Így igaz, bár nekem nem az UEFA-s van csak a példa miatt említettem. Nagyon rá voltam (vagyok) kattanva az androidos fejegységre, így nem kértem a "navis" változatot. Egyedül a tolató radar ami hiányzik de lehet, hogy azt pótolom utólag. A többi számomra fontos dolog pedig az enyémben is megvan (EX Limited + CP1 kárpit + utazó csomag).
9 éves a ceed-em, egyelőre nem látok rá okot hogy lecseréljem egy újra, de az elmúlt 9 év árazási politikája alapján egyértelműnek látszik hogy ha cserélek akkor az valami focibajnokság idején lesz ez az "uefa" és tsai kimagaslóan a legjobb ár/értékű ajánlatok csak ki kell várni hogy eljöjjön az idejük...
Naggyából az "Active" felszereltség ami megegyezik az "UEFA"-s Cee'd-el, viszont az kb. fél millával drágább. Amennyiben ez nem számottevő tétel akkor igazad lehet.
Másrészt hol húzod meg a határt a "nem számít" különbségnél?
Harmadrészt azért nem mindegy, mert az űrméret is összehasonlítási és döntési alap a különböző autóknál.
Az egyik nagy problémánk a csomagtartó méret volt az előző kocsinknál pl nem mindegy hogy azt a keveset is be tudom-e tuszkolni a csomagtartóba, vagy megint az anyósülésre kell pakolni. Ezért is fontos hogy ha két autó közül kell választani és más tényező már nem mutat mérvadó különbséget, akkor ez a különbség fog dönteni.
Autóvásárlás előtt állunk, és az egyik kinézett tipus a Kia Cee'd 1.6 kombi.
A csomagtartó mérettel vagyok kicsit gondban, nem találok egyértelmű adatot. Amit találok az azt írja hogy "Csomagtér-kapacitás (VDA módszer, pótkerék nélkül) felhajtott ülésekkel 528L". Arra viszont nem találok adatot, hogy ha bent van a pótkerék, akkor mennyi az annyi?
Én még csak egy extra olajcserére vittem el 15e km-nél, tényleg csak egy olaj-olajszűrő csere volt, én megvártam, sőt végignéztem a műhelyben, és ott helyben fizettem. Üdítő tényleg nem volt, de van egy kávéautomata, a dolgozók is azt használják :)
A szalon konkrétan KIA és Merci együtt. Nekem nem tetszett, hogy a Kia-nál adom le az autómat és az épület másik felén a Merci szalonba fizetek.
Az egész Pappas hangulata számomra olyan volt, hogy vannak a merci tulajok, azok a nagyon fontosak, meg a Kia ügyfelek...akik másodrendűek. Nincsenek nagy igényeim, de 1 meleg napon pl. 1 üdítővel megkínálhatnák az embert nem? Illetve olaj és olajszűrő cserére minek kell leadni az autót félnapra ?? Persze értem én, hogy rohadt nagy a műhely sok sok autó megfordul ott naponta, de hogy még opció sem volt, hogy megvárjam a kocsit.. és 4-5 óra mire elkészült... Ha nem lenne garanciás ezt én is megoldottam volna 1 óra alatt bőven...és akkor az utazási időről nem is beszélek.
A munkájukkal nem volt baj. De nem is nagy dologra vittem. Igazából az ár nyert. De legközelebb mást keresek. Max. kontroll árnak jók lesznek ;)
Ilyenkor nekem is működik minden. A minuszokban,amikor valóban párás,akkor makacskodik a klima. De holnap én is megnézem.
Még az nem tetszik,hogy,mivel nekem esőszenzoros az ablaktörlő és törlő állásban hagyva ,a gyújtást ráadva töröl egyet,ha nem esik akkor is. Egyer ezmiatt tönkrement mindkét lapát. Nem tudok rájönni,hogy mért kell törölnie egyet. Nektek is igy van?
Valahogy én is úgy gondoltam, automata funkcióban az elején mindenfelé küldi a levegőt.
Nekem nincs ilyen lámpavillogásom. Hidegen, amikor bekapcsolom a klímát, akkor mindig megváltozik a motorfordulat, tehát bekapcsol a kompresszor is. Az tény, hogy nem valami hatásos, meg kell neki előlegezni egy kis belső törlést.
A szélvédőre irányuló fújást kell alkalmazni, ezáltal lekapcsolni az automata funkciót.
Ez miért nem jó? Az igazat megvallva én szerintem az elmúlt 8 év alatt szerintem soha nem használtam az automata funkciót. A faceliftesben mondjuk az a jó, hogy két zónás, amúgy tényleg felesleges (nekem) az automata klíma.
Ez amugy elég ritka dolog,hogy kint 10 fok van az utastér meg 28 fokos. Felmelegited 28 ra,hogy utána visszahűtsd 20-ra? Vagy nem értem.
Amugy ez az auto,meg digit klime ugy szar ahogy van. Nem akkor kapcsolom be,vagy ki a kompresszort amikor akarom,hanem amikor a rendszer akarja. Télen pl indulás után a klima szépen lefújná a párát,de nem,kb 5-8 km ig be se kapcsolhatom. Villog az auto felirat.
Én nem szoktam kikapcsolni a klímapanelt, viszont igyekszem minél kevesebbet használni a klímát, és még nyáron is általában az utolsó 10 percre kikapcsolom, hogy lehetőleg leszáradjon a hőcserélő, a legközelebbi indításkor így nem kapcsol be a klíma. Ha a klímapanelt is kikapcsoljuk, akkor a következő bekapcsoláskor indul a klíma is.
Konkrétan nem tudom a kérdésedre a választ, de nekem eszembe nem jutna ilyen esetben klímát kapcsolni. Egyszerűen "auto" állásba kapcsolom a keringetést és a hőmérsékletet a kintihez közeli értékre állítom. Ilyenkor a külső levegő beáramoltatásával szépen le lehet hűteni az autót, és nem használtam a klímát.
Voltam néhány autószalonban az utóbbi hetekben, így a Kiában is. Volt egy konkrét kérdésem az automata klímákkal kapcsolatban, amire a legtöbb válasz így kezdődött "szerintem". Mivel sehol nem tudták, csak tippeltek, megkérdezem itt, hátha van aki jobban tudja.
A kérdésem első hallásra egyszerű, bár volt aki nem értette meg.
Adott egy utastér, mely 26-30 fokos. Külső hőmérséklet 8-12 fok. Beállítom a klímát digitálisan 20 fokra.
Kérdés:
1.) Ilyenkor van-e annyira intelligens a rendszer, hogy addig nem kapcsolja a kompresszort, míg a külső hőmérséklet jóval alacsonyabb a belsőnél, így azzal is hűthető az utastér? 2.) Kipróbáltam ezt álló motornál. Az történt, hogy amikor a kívánt hőmérsékletet alacsonyabbra tekertem, mint az aktuális, bekapcsolt a ventilátor és el kezdte keringtetni (beengedni?) a levegőt.
juteszembe, ha valakinek útbaesik, ott van a kia érd m6 (az m6 autópálya bejáratánál) egyszer voltam ott éves szervizen, normális társulatnak tűnt, csak kissé drágának találtam hogy mennyire drágának arra sajnos már nem emléxem:-(
Jaja, valószínűleg, csak nem tudom összenyomni a lámpatestet két oldalról, mert egy oldalt is alig fér be kicsi csavarhúzó....na mind1, majd lesz vele valami :D
Basszus, pedig pont oda akartam vinni nyáron a kocsit az éves kötelező szervizre :( Na mind1, marad a Kerepesi úti Wallis, ahol vettem. Ők amúgy szervizben milyenek, mennyire korrektek? Na meg árban milyenek?
sajnálom a lurdy-t annó amikor vettem az autót, jártam két másik szervizben is, aztán a lurdynál kötöttem ki tény hogy kissé sufniszerű az intézmény, de a zemberek egész jól végzik a dolgukat és meg van a kia specifikus ismeretanyaguk is
Úgy gondolom, hogy a KIA garanciális szervíze a legjobbak közé tartozik Magyarországon, nem volt részem minden autót kipróbálni, de a nagy német autómárkákat tömörítővel volt egy afférom, soha többet e miatt nem fogok vásárolni olyan autót ami ahoz a csoporthoz tartozik. A kia szervíznél nekem eddig minden sóhajomat teljesítették, ajánlom, figyelmetekbe a XVI. ker-i Kia Szabót
Nálam ilyen a rendszámtábla világítás... sajnos nem igazán hasonlít a tiédre.. :S jól emlékeztem, teljesen sík, sehol egy kis luk vagy valami...kotyogni se kotyog, eléggé passzos... :S
Elvileg megcsinálhatják, persze. De majd a márkaképviselet azt mondja, hogy a diagnosztikai eszközeik nem megfelelőek, vagy nincs feltöltve a megfelelő szoftver/adatbázis, a szerelők nem vettek részt a megfelelő képzéseken, vizsgákon, s mehet a polgár perre, és a végén még a perköltséget és szakértői díjakat is fizetheti.
Maradok inkább a márkaszerviznél. Főleg, ha épp annyi, mint egy jobb független. Évi néhány tízezer Forintról lehet szó. Utána majd (a 7 év után), hogy miként lesz, még ráérek eldönteni.
ebből nekem az jön le, hogy a lurdy egy kategóriában van a független szervizekkel elvileg azok is megcsinálhatják a kötelezőket, ha rendes anyagokat használnak gyakorlatban meg majd megegyeznek a felek vagy maguktól vagy a bíróságon, mert vita csak akkor nem merülhet fel ha "rendes" márkaszerviz csinálta...
Jó kérdés. Én azt tudom, hogy részemről nem sanszos újra az új autó vásárlás. Inkább 2-3 évesen, majd 2 év múlva.
Gyerekek keresztszülője vett tavaly egy újat a Hunyadi János úti Pappasnál. Ajánlották, normális volt az ember. Én is őt ajánlottam (már nem tudom, hogy hogy hívják :D). Miután minden lezajlott, köszönet jeléül adott egy üveg "Pappasos" pezsgőt.
A törvényben előírt 2 éven felül, a Kia maga vállal be +5 évet. A +5 év alatt, ha nem márkaszervizben végezteted el a szervizelést, akkor semmi sem kötelezi arra, hogy adott esetben garanciális javításokat végezzen az autónk. Eldöntheti, mérlegelhet, mert ezt ő nyújtja.
De ez igaz az elő két évre is. Annak ellenére, hogy szabad a piac és a független szerviznek van lehetősége arra, hogy minden "KIA" technológia a rendelkezésére állása mellett elvégezhesse akár az első 2 év szervizelését, mondhatja a utána a Kia, hogy letelt a törvényben előírt 2 év garancia kötelezettségem, így már nem leszel jogosult a +5 évre, mert előtte nem nálam szervizeltettél.
A Lurdinak más a "besorolása" a többiekkel szemben.
KIA Motors telefonon azt mondta, a KiaLurdi jogosult a kötelező szervíz elvégzésére, és ha ők szervizelnek, megmarad a garancia.
A kérdést feltettem a web felületükön írásban is. Egyértelműen kérdeztem, lásd az első mondatom.
Ezt válaszolták:
"A kötelező karbantartásokat a gyár által előírt technológia alapján és az előírt ütemezéssel kell elvégeztetni. A karbantartások során műszeres diagnosztikát is végezni kell, valamint csak eredeti Kia, - vagy azzal megegyező minőségű alkatrészeket lehet beépíteni, illetve a szervizeléshez használt folyadékok, szerviz anyagok a gyár által előírt paraméterekkel kell rendelkezzenek.
Ha nem márkaszerviz végzi a szervizelést, akkor az ügyfél kötelessége megőrizni a szervizelési munka bizonylatait, úgymint számla, munkalap, és ezeket be kell mutassa a márkaszerviznek garanciális panasz bejelentése esetén. A márkaszerviz a garancia elbírálásakor ezen bizonylatok alapján fogja ellenőrizni a technológiai utasítások betartását."
Nem vagyok meggyőzve, egy olyan esetben, ahol komoly tétje van a kérdésnek, hogy a garancia érvényes-e vagy sem, nem a rossz oldalára kerülnék a brokinak :-(
Köszi a segítséget. Megnézem holnap, de úgy rémlik, hogy nálam a lámpatesten nem található semmilyen "váll", hanem sík az egész, de azért köszönöm, hogy időt szántál rám. holnap azért jelentkezem az eredménnyel. üdv
Ezeket a műveleteket így nem lehet összehasonlítani. Többek között a 7 év garanciát valahol meg kell finanszírozni, ha már az új autó árában (szerintem) ez nem jelenik meg.
Másik fórumon az egyik kartárs kb. 68.000.--et fizetett egy 1.4-es benzines kötelező szervizelésénél. Dieselre nem fizettem még ennyit soha, egy alkalommal sem, pedig az üzemanyagszűrő minden harmadik évben eléggé megnyomja az árat. Ahhoz képest a DunaAutó olcsó, pedig az is Kia szerviz, mint a tatabányai.
Azért lássuk be, az csak relatíve alacsony. Másik autómon (Fusion) pár hete a törött lökhárító leszerelése, elcipelése hegesztőhöz, hegesztése, visszahozás, színrefújás, felszerelés, valami merevítő a lökhárító alá kevesebbe került, mint ez az olaj és szűrőkcsere lesz :-(
"aki mostanában vásárolt új autót Budapesten vagy környékén melyik kereskedőt tudja ajánlani?"
tökmindegy, ugyanazt az autót árulják az engedmény meg nem attól függ hogy melyik kereskedőhöz mész be, hanem hogy milyen konkurens ajánlatot viszel magaddal az előző kereskedőtől mert annak mindig alá kínálnak addig kell menni körbe-körbe olcsóbb-mégolcsóbb-annálisolcsóbb ajánlatért amíg már nem ott tartasz hogy csak valami mikroszkopikus összeggel mennek az utolsó konkurens ajánlat alá akkor megtaláltad a jó árat...
Az enyém ugyan nem SW, de elmondom nálam hogyan kell cserélni. Talán tudod alkalmazni te is. A képen bejelöltem, hogy hol kell kiakasztani a rögzítő fület. A lámpatest két oldalán található füleket kis csavarhúzó segítségével egymás felé feszíted úgy, hogy még ne törjön el. Így kijön a lámpa és ki tudod venni és izzót is (T10). A hagyományos izzó helyett LED-et is berakhatsz.
A Lurdit nem adta meg a Kiamotors, amikor kérdeztem, hova vihetem szervizbe. (Külföldről behozott autó, nem magyar a szervizkönyve)
Most egyértelműen rákérdeztem, hogy a Lurdi megfelel-e a garancia szempontjából, ha ott végeztetem a kötelező szervizt. Sajnos csak webes felületen lehet velük kapcsolatba lépni :-(
KiaLurdi szerint ők is mint márkaszerviz, igen - és annyiért dolgoznak, mint a Dunaautó.
1,6 SW benzinesem van, 2011-es , vásárlás előtt volt szerencsém kipróbálni az 1,4-t, nagyon gyenge volt a nagy felépítményhez. Ha rendesen telepakolod (márpedig fér bele) akkor kellenek a lóerők, hegymenetnél úgyszintén. Így is 3500-t pörög 130 km/h tempónál. Szóval csak 1,6 ban gondolkozz!
Leginkább az, hogy egy agyonbonyolított motort kapcsolnak hozzá. A mai benzinesek, minden túlzás nélkül bonyolultabbak, érzékenyebbek, mint a mai diesel társaik.
Városi használat mellett, miután leparkoltál nyugodtan leállíthatod a motort. nincs nagy különbség, amikor megállsz a piros lámpánál. De gondolom, hogy ha valaki előtte egy lámpától lámpáig gyorsulást hajt végre, akkor az elektronika érzékelni fogja, hogy a normáltól picit magasabb a hőmérséklete, akkor nem állítja le rögtön a motort. Vagy ha üresben adsz neki egy kövér gázt.
Amíg a motor nem üzemmeleg, addig nem fog lekapcsolni.
Amiket hallottam: siklócsapágy helyett görgőseket használnak. Egyes típusokat bekötik a hűtőkörbe, a motor leállítása után egy villanyos szivattyú keringeti egy ideig a hűtőfolyadékot a turbóban.
Manapság divat kis tehetetlenségű turbókat használni, amik hamar felpörögnek (kisebb a turbólyuk), emiatt hamarabb le is állnak, nem forognak hosszú ideig kenés nélkül a motor leállítása után.
1.4-est még nem vezettem. Olvastam olyan véleményt, amelyben az 1.4-est nagyon lehúzta az alacsony teljesítmény miatt az írója, bár kicsit túlzónak éreztem. Prospektusadatok alapján 30 LE-vel kevesebb, 30 Nm-rel kevesebb az 1.4-es.
Inkább az a 30 Nm, ami hiányozhat szerintem a napi közlekedésben. Főleg, ha a kombi azért kell, mert tele akarod néha rakni emberrel és csomaggal.
Nem írsz hónapokat a gyártási évek mellé, de nekem számítana az is, hogy még mennyi idő van vissza a garanciából - és ellenőrizd, hogy a garancia tényleg érvényes-e még, nem csúszott-e el az utolsó szerviz.
A mai turbóknál, főleg a dízeleknél, gyakorlatilag már nem kell foglalkozni a turbó visszahűtéssel, nem mondom, hogy tartós autópáya 170-180 után ne hagyd járni egy fél percet, mielőtt megállítod, de városban teljesen felesleges.
Sziasztok ! Szeretném megtudni megoldható-e az utólagosan beszerelt ablakfelhúzó modul az első 2 ablakhoz egy 2013 11. ceed-hez. Azt mondták can-buszos tehát nem fogja vezérelni gyújtás nélkül. Ha vkinek van ilyen vagy ismer valakit aki telepíteni tud ilyen modult kérem ossza meg velem. Köszönöm.
Úgy tudom, hűtőfolyadék szivárgás keresésre van olyan megoldás, hogy valami olyan vegyszert tesznek hozzá, ami UV fényben feltűnően látszik. Ezzel a szivárgást lehet megkerestetni. Hengerfejtömítés problémát - ha a már itt leírt látványos jelei nincsenek még - lehet kerestetni levegőfeltöltéses vizsgálattal, ez is bontás nélküli, csak a gyertyát kell kivenni hozzá.
A hengerfejtömítés átégésének a legtöbbször ennél konkrétabb jelei is vannak.
Ha letekered az olajbetöltő sapkát, látsz homokszín habot/emulziót rajta? A hidegindítás utáni dadogós motorüzem idején (vagy bármilyen más üzemállapotban) jön sürü fehér füst (vízgőz) a kipufogóból? Ha valamelyik hengerbe befolyik a víz, annak a gyertyának a színe is más lesz, mint a többié.
Lehet hengerfej probléma is, de első körben átnézném a vízkör bilincseit, átalakított autóknál előfordul, hogy meglazulnak az utólagos toldások, kicsit ereszt, de el is párolog, ezért alul nem látni csepegést. A reggeli dadogás meg akár gázinjektor gond is lehet, ezügyben valami autógázos szakit kéne keresned.
Segítséget szeretnék kérni tőletek.2 éve vásároltunk egy gyönyörű 2010.08-havi Kia Cee'd-et.A Facelift-es kombi válltozatot.BIFULL meghajtás vagyis a szalonban ahol eladták már benzin/gáz kiadásút.Ez egy olasz kiadású autó,de eddig semmi gond nem volt vele és nagyon meg vagyunk elégedve az autóval.Azonban,pár hete vettük észre,hogy reggelente hideg motor indításakor valamiért olyan mintha kihagyna valamelyik 1 vagy 2 henger is 1 másodpercre,majd elkezd gyönyörűen járni mintha semmi gond nem lenne.Ez a jelenség 10-ből 6-7 alkalommal előjön.Észre vettem azonban,hogy a kiegyenlítő tartályból elfogyott a fagyálló folyadék.Utána töltöttem,de megint 1 hét alatt fogyott belőle.Megnéztem mindent rajta amit csak lehetett kívülről,meghallgatattam szerelővel is a motort és ki is lett olvasva a komputer,de semmit nem jelez ki hibának és minden érték tökéletesnek mutatkozik.Több szerelővel is konzultáltam és mindegyik a hengerfejtömítés hibájára gondolt.Nem örülnék ennek ha igaz lenne.A gyertyákat most cseréltük vadi újra.Légyszi adjatok tanácsot nekem,hogy mi lehet a baja.Köszönöm előre is.
A hétvégén megjártuk Horvátországot. 1500 km. Volt benne minden: pálya-város-országút-határon 2X45perc döcögés. Négy felnőtt csomagtartó fullra töltve.
A mért fogyasztás 7.3 lett. Úgy gondolom az baráti, főleg úgy hogy volt egy 180 km/h etap is benne.
A fogyasztási adataim így alakulnak. 2010, 1,4B, SW. Én már "megbarátkoztam" vele, bár a gyorsulás, előzés az még mindig gyenge. 1317kg sok a 90 lónak...
Ma ebben a havas hidegben 10,8-as átlagfogyasztásról indultam, kb 15km városi menet után visszament 9,3-ra és ott meg is állt. Na ha ennyit enne városban, ilyen menetteljeísítmény mellett, akkor a következő útja a hasznaltauto.hulenne... :)
Nekem február óta van meg az 1.6 kombim. Az autó szerintem nagyon jó és dinamikus, egyedül az nem teszik, hogy nem voltak képesek magyar nyelvvel ellátni a navit.
Ezt én is tapasztaltam, mintha lehetetlen lenne levinni 7 körülre az 1.4-es Cee'd (benzin) fogyasztását. A computer rendszeresen 7.8-ról regél városban. Bízzunk benne, hátha lesz hibrid a következő generációban.
Viszont szerintem a megadott gyári fogyasztás köszönő viszonyban sincs a valós fogyasztási adatokkal. Kíváncsi lennék vajon hányan tudnak 6-6.5 l/100km fogyasztással eljárni vegyes használat mellett? Bármennyire is figyelek rá (szigorúan betartva a 90km/h sebességet) országúton az étvágya csak 6.7 l/100km-re csökkent.
Egyébként, ha a leendő új Cee'd tulajdonosokat nem érdeklik a fogyasztási értékek akkor nem nagyon fognak csalódni. Ellenkező esetben viszont bosszankodhatnak :-)
A téli időszakban (nagyrészt városi közlekedés) 10L körüli volt a fogyasztásom, és most is átlagban 8-8.5 L.
Egy Nk.-BP útvonalon pályán 130-150 km/h sebességnél + városi cirkálás 460 km megtétele mellett 8.0L/100km fogyasztást értem el. Az autóban 6.000 km van.
Remélem még alakul, de ha nem azt sem bánom.
Az autóval teljes mértékben meg vagyok elégedve (1.6 GDI).
Nekem az van. 2016.12. havi. 12k. km-t mentem vele eddig-hiba nélkül. Az első 10k alatt 7liter volt az átlag fogyasztása. Most 5.5 fedélzeti fogyasztással 5.8 valósra tudtam levinni "átlag ember" közlekedéssel. Város:50-60km/h(20%) Országút 90-100km/h(70%) as tempóval.
130-140km/h(10%) nál kell neki 7-7.5.
Dinamikus, de ésszerű közlekedéssel 6-6.5L közt simán el lehet vele járni.
Eddig 1(+1) hiba jelentkezett. Ha ki van kapcsolva a hifi, akkor az első szélvédő/műszerfa felől halk pattogás hallatszik, szerintem a nem megfelelő belső rögzítések miatt..
A (+1) 5000 km-es olajcserénél azt vettem észre hogy kezd rozsdásodni a kipufogó - két hónapos volt az autó..
Nemrég vásároltam egy 2008-as Cee'd-et és szeretném, hogy a gyári rádióval usb és/vagy aux-ot is lejátszana. Nekem nincs usb/aux interfészem a szivargyújtó mellett! Lehetséges ezt utólag valahogy megoldani?
Így van. 120-nál áll 2000-en a mutató. Mivel hatodikban kb felezi a főtengely fordulatot a kihajtás, ezért elég lassan emelkedik 140-nél forog kb 2200-2250-et.
Nekem is 155 ezret mondtak a Riora teljes kuplungkészlet cserénél,tehát valós az ár. Viszont szerintem nem biztos,hogy a márkaszervizbe kellene vinni. Megveszed pl a kovácsautónál egy Luk készletet 50-60-ba kerül és egy magánszerviz 30-ért kicseréli. Persze valami megbizhatót keresel.
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy Ceed (JD) 1.6 CRDi (136 Le) motornál olajfogyasztást tapasztalt valaki? Olajcserétől olajcseréig kell e után tölteni? Köszi a válaszokat!
Szia. Roncsolás nélkül szerintem nem lehet kiszedni!
Nekem sem és a szervizben sem sikerült.
Elrontott egy konstrukció.
Megoldás, ha van egy kis műszaki érzéked, hogy kiveszed a foglalatot, kvázi elroppantod. Veszel másik, erősebb foglalatot és a kábelre forrasztod. Nekem így megy lassan 6 hónapja.
Szerviz nem foglalkozott vele. Mondja, cseréltessek lámpát testet. 70 ezer darabja.
Ha az autó garanciális, akkor irány a szerviz. Törjék bele ők.
Tudnátok nekem segíteni, hogy milyen felszereltségi szintek voltak 2010es facelift modellnél? Keresem mindenfelé, de nem találok egy összefoglaló táblázatot. Köszönöm!
A tárcsára mondták,hogy elkopott.Különben nincs hangja a kiemelő csapágynak se,meg semminek,lehet hogyha sokba fáj,akkor csak tárcsa és kiemelö csapágy ,meg olaj csere lesz és csá.
A szervízben azt mondták,hogy a kuplung kopó alkatrész,nincs gari.
Az egész szerkezetet és tárcsát,kinyomót,meg 2 féltengely szimeringet is cserélnek,ha már szét van szedve.Ja,meg váltó olaj.+munkadíj.ebből áll a számla.
Különben én se akarok pereskedni,nem az a típus vagyok.
Futok még egy pár szervizbe,és kérek árajánlatokat,kíváncsi vagyok a különbségekre.
Ha kopott a kuplungtárcsa, akkor a csere nem lehet több, mint 50 eFt. Azt neked kell fizetni, a kuplungtárcsa egyértelműen kopóalkatrész.
Ha tényleg 155 eFt-ba kerül, akkor ott más is bibis, nemcsak a tárcsa, akkor viszont érdemes egy igazságügyi szakértőt megkeresni és felméretni vele az autót.
Szerintem egy használtautót valaki kipróbál, megveszi aztán elmegy a bíróságra, hogy eltitkolták előle, hogy kopott a kuplung, ahhoz nagyon jó ügyvéd kell, az ellenfélnek meg nagyon hülye, meg olyan bíró, akinek az eladó nagyon nem lesz szimpatikus, a vevő meg igen.
Szerintem az a kérdés, hogy a kuplung természetes kopása miatt, a futásteljesítménynek megfelelően kell a javítás, és tényleg csak a tárcsát kell cserélni - ez esetben aligha élhetsz szavatossági joggal. Ha a szerkezet (is) hibás, az esetben igen. (Nem jogász vagyok, csak a jogérzékem ezt diktálja).
De komolyan nem nézetted meg az autót vétel előtt szerelővel? Vagy igen, csak nem szólt a lehetséges hibáról?
Ez szerintem elég nehéz ügy lenne, ezzel az erővel minden fékbetétet, lengéscsillapítót, vezérlést le lehetne verni a használtautó eladóján. Inkább keress egy rendes márkafüggetlen szervizt, szerintem 50-60e ft-ból megoldják a gondodat.
Én is most rendeltem meg az új Ceed SW-t én habár nem számoltam a %-okat, de jelentős különbségek vannak kereskedők között. Éppen ezért én vidéken vettem, mert csak árajánlatokkal 3-4eFt különbségek voltak. Kaptam egy jó árat és a mostani 0%-os THM (valójában kb 2%) miatt megrendeltük és azért egy extra szett téligumi és pár apróbb extra is belefért. Ha hasra kellene ütnöm akkor 18-20% a listaárhoz képest.
amikor az első izzó kiégett az autóban, bevittem a szagszervizbe ott álltam mellette hogy kifigyelhessem hogy csinálják, és legközelebb én is megtudjam csinálni azóta is szagszervizbe hordom izzócserére...
Sziasztok!
2010-es Cee'd-em jobb első helyzetjelzoje kiégett. Rendben kiszedtem a lampatestet latom a helyzetjelzo foglalatát. De sehogyan sem akar kijönni. Forog körbe arra gondolok csak ki kell huzni es utana bajonettel az izzót kivenni a foglalatbol. De nem tudom kihúzni jól gondolom a menetét, esetleg valami trükk tapasztalat valaki tudna segíteni?
Koszonom!
Kimaradt....szóval a kereskedő is el akar adni és Ő akar eladni, nem azt akarja, hogy a kollégája, vagy a konkurens autóház adjon el. Én pl rátapintottam (persze nem véletlenül) a kényes pontjára, mert megtudtam, melyik autóházzal vannak fasírtban/versenyben eladásban és az ő ajánlatukat hoztam fel példának. Naná, hogy beleegyezett az alkuba és inkább adta a cuccokat is a kocsihoz, csak nála vegyem meg.:-) De ezt otthon is el lehet játszani ugyanígy...az előző autómon amit még otthon vettem az alku végére már volt flottakedvezmény is! :-)
ilias mondta a tutit...nem Magyarországon hanem a sógoroknál. Ezért is van az, hogy az enyém 1,6 crdi, de csak 110 lovas, nem 136. Mindkettő van itt, én választottam a gyengébbet :-) Vettem volna otthon is, olcsóbb is lett volna, de sajnos itt kell autót tartanom, itt van az "életvitelem központja". És ez még csak a vételár, biztosításban cascoval együtt több, mint 20-szorosát fizetem mint otthon tenném. Az alkudozásnak nincs nagy trükkje, csak annyi, hogy komoly érdeklődőnek kell látszani és megfuttatni több kereskedőt. Kivárva, türelmesen többször visszajárni és sűrűn emlegetni a konkurencia által adott kedvezőbb árakat. Amikor már érzi az ember, hogy tovább nem feszül a húr, akkor a legjobb, legszimpatikusabbhoz visszamenni és mondjuk azt blöffölni, hogy a konkurens is ennyiért adná, csak ő még ad hozzá:....és itt felsorolni amit szeretnél a kocsihoz, vagy amit előre láthatólag úgyis meg kellene venni. (télikerék-szett, vonóhorog, tetőcsomitartó, szőnyegek, stb) Ezek árát persze fel fogják tüntetni a listában, de ezekből nagyobbat tud engedni a kereskedő, mert lényegesen nagyobb haszonkulccsal árulják. Így a listaár és a hozzá alkudott cuccok összegéből sikerült 23%-nyit lealkudni. Az már csak hab a tortán, hogy az indulónak befizetésnek egy jó része meg a régi autóm volt, amit egyszerűen csak ott hagytam jó áron, ahelyett hogy árulgatnom kellett volna hónapokig. :-)
Húúú ezt most olvasom, ha nem titkos hol adnak 23% kedvezményt az új árából? A végén még elcsábulok :) Ha lehet akár privátban megírnád, hogy ezt hol és hogyan sikerült lefaragni? :)
Csak olvasgatom a fórumot, mert tetszenek a Cee'd-ek és örülök, hogy vannak még ilyen precíz emberek! Annyira nem értem a márkaszervizek negatív hozzáállását, addig udvarolnak, amíg kifizeted az új autó árát utána meg le van ejtve az ember. Ez annyira tipikus és nagyon nem jó hozzáállás. Pedig nem veszik észre, hogy hány ügyfelet veszítenek hosszú távon! Normális hozzáállással szerintem a kár garancia idő után is sokan visszahordanák az autót, de ez sajnos egyedül a szerviznek nem fontos :(((
Teljesen megértem a hozzáállásod, nekem is nagyon meg kell dolgoznom a kevéske pénzért és sajnos nekem nincs lehetőségem új autót venni, pedig az biztos, hogy legalább 15 évig maradna....
Sziasztok. Egy olyan kérdéssel fordulnék a hozzaértőkhöz hogy nekem van egy 2014 11 havi proceed-em 1.4 Benzin. egy pár hete észrevettem h vmi olajcsepp van a kocsi alatt mint ez mára kimerült váltó olaj mert vmi szimering átenged es csöpög a kuplungra.... hangsúlyozom h nem értek hozzá! namost amire kíváncsi lennék h ez valóban tipus betegség-e illetve ha ezt most gariba megcsinalják akkor utána elő fog e jönni újra?
Segítséget szeretnék kérni tőletek.2 éve vásároltunk egy gyönyörű 2010.08-havi Kia Cee'd-et.A Facelift-es kombi válltozatot.BIFULL meghajtás vagyis a szalonban ahol eladták már benzin/gáz kiadásút.Ez egy olasz kiadású autó,de eddig semmi gond nem volt vele és nagyon meg vagyunk elégedve az autóval.Azonban,pár hete vettük észre,hogy reggelente hideg motor indításakor valamiért olyan mintha kihagyna valamelyik 1 vagy 2 henger is 1 másodpercre,majd elkezd gyönyörűen járni mintha semmi gond nem lenne.Ez a jelenség 10-ből 6-7 alkalommal előjön.Észre vettem azonban,hogy a kiegyenlítő tartályból elfogyott a fagyálló folyadék.Utána töltöttem,de megint 1 hét alatt fogyott belőle.Megnéztem mindent rajta amit csak lehetett kívülről,meghallgatattam szerelővel is a motort és ki is lett olvasva a komputer,de semmit nem jelez ki hibának és minden érték tökéletesnek mutatkozik.Több szerelővel is konzultáltam és mindegyik a hengerfejtömítés hibájára gondolt.Nem örülnék ennek ha igaz lenne.A gyertyákat most cseréltük vadi újra.Légyszi adjatok tanácsot nekem,hogy mi lehet a baja.Üdv.
Ma lettem boldog új tulajdonosa egy SW 1.6 crdi Ceednek. :))
Négy éves a kicsike.
Az lenne a kérdésem,hogy a kuplungal nem vagyok kibékülve,mert a padlóig kell nyomni,és ha fél centit engedem,már mozdul is az autó.Ez másnál is így van? Egy Focus 1.6 Tdciből ültem át ,és annak azért kellett egy negyed pedál út,hogy megmozduljon.
Köszönöm a válaszod akkor ezek szerint ez így mégiscsak normális. Még csak 1 hetes, ismerkedünk. Csak próbálok kizárni dolgokat mert fura, hogy az első par nap alatt rendben volt és most se maradt úgy semmi, nem tudom mi okozhatta... Keresem tovább.
A szélvédő aljában lévő kis piros LED csak a riasztó jelzése úgy tudom. Esetek:
- ha benne van a kulcs a gyújtáskapcsolóban akkor nem villog - ha nincs benne a kulcs, de lezárva sem, akkor villog - ha le van zárva központilag akkor zárás után kb. 1 percig világít majd utána villog
2010-es Ceed. Az 1. és a 3. pont még oké, de a második az nálatok is így van? Nekem fura... Egy éjszaka alatt lemerült az akksim nem maradt úgy semmi, arra gondolok ezzel lehet összefüggésben? :/
Szerintem a láncot nézesd meg. Ha a motor járásával egy ritmusban csinálja akkor lehetséges,hogy az. Irj rám privátban. és meghallgatom nekem nemrég volt lánccsere.
Úgy ahogy mondod. Ami okozhatja - porlasztó, magasnyomású, részecskeszűrő :) kopogás lehet lánc, illetve megint csak porlasztó netán amitől a legjobban félek hogy az előző tulaj leszarta a kocsit és adta neki az ívet (nem kímélte) így csapágyas lett., bár akkor igen csak nem ilyen hangja lenne.....
A kopogás most jött elő 3 napja, az olaj 3 hónapja, minden autómon 9000-nél cserélem..... az olajra a pappasnál azt mondták hogy gyertya.-..... kopog- kerepel.....
Sziasztok. 2013 6. havi 1.4 diesel kombi Ceed-em van. Kérlek segítsetek. Olaj szint full vonalon , olaj 3 hete lett cserélve. Km állás 160 ezer 2. tulaja vagyok. Magyar a kocsi vezetett szervizkönyv. Elvittem ezzel a hibával a Pappas-hoz gondoltam részecskeszűrő. Szerintük a hiba oka a 4 gyertya...... Kicseréltük most szépen indul, ám de! elkezdett a kocsi kicsit kopogósan jári (nem az a mély kopogó hang ha nem halk éles hang, de inkább 2-3-4 sebességbe 1500-2000 fordulatnál hallható, pályán szépen ment tegnap előtt) Szerintetek mi lehet? Összegezve: olaj szint magas a 3 hetes cseréhez képest, motor kerepelősen jár de egyenletesen, sebességbe gáz adásnál erősebb a hang 2-3-4 sebességbe 1500-2000 fordulatnál.
Köszönöm!!! Itt a legújabb modellekre van, én a korábbiakra kerestem a 2010-2012 faceliftesekre, mert ott más a lista ugyanúgy mint a 2007-2009 időszakra.
Sehol sem találok a 2010-től faceliftes modellekre felszereltségi listát tudna valaki segíteni? Különösen érdekelne az LX és az LX plus modellekre vonatkozólag.
Nagy köszönet ha valaki tudná vagy van valahol ilyen lista.
Üdv! Milyen fagyállót tölthenék a gyári kékeszöldhöz? A min szinten van. Vagy 2 deci kellene. Gyárit nem akarok venni többezerért. Viszont autósboltokba szinte csak rózsaszin van. Nekem itthon narancsárga.
Külön hallgattad az első és külön a hátsó pár hangszórót ?
Nekem a jobb hátsóval vannak gondjaim. Viszonylag kis hangerő és nagy basszus mellett zizeg (nagy hangerőn nem hallom). Vagy nincs megfelelően rögzítve vagy csak egyszerűen rossz. Ígéretem van rá, hogy a tavasszal valamikor kicserélik garanciában.
Én még csak rádiót használtam benne, az első hangszórók elfogadható minőséggel szólnak - igen alacsony elvárás mellett :-(.
A hátsók olyanok, hogy én is gondoltam, a hamarosan esedékes kötelező szervizen hibát fogok jelenteni rájuk, és ott összehasonlítom egy másik, új autóéval.
nem vagyok egy vajtfulu alkat, de a 2016 ltd uefa ceed hangja nektek is ilyen borzalmasan doboz? Allitolag van benne 6 hangszoro,kb olyan hangja van, mintha ebbol 4 hianyozna, eq nem sokat segit rajta..a 2006-os fabia gyari hangszoroval ezerszer jobban szol:(
A radio egeszen elviselheto,de az auxon leadott hang rettenetes. Ez a fejegyseg vagy a hangszorok hibaja lehet?
Egyszer,ha lesz idom bemegyek egy szalonba es osszehasonlitom egy "ujjal" (volt azota bele riaszto szereles, lehet hogy akkor tortent vele valami?), de addig is,ha valakinek van tapasztalata,ossza meg velem:D
Jellemzően városi használat mellett "kokszosodik" a közvetlen befecskendezéses benzin motor - mint a diesel is -, ha túl-túl sok a hideg járat, rövid járat. Ez nem pár 10e km után jelentkezik, de oda kell rá figyelni. Az ezzel a baj, ha túlzásba viszi az ember az ilyen használatot, akkor lerakódik a cucc, amit később csak pucolással lehet eltávolítani, nem lehet kiégetni.
Ez a fajta motor már ugyanolyan bonyolult, mint egy diesel motor, pláne az, amelyik már turbós is.
Arról nem is beszélve, hogy idővel ezek is megkapják majd a részecskeszűrőt is, de ez már más tészta.
Nekem, szerintem - bármennyire is szeretem és érvelek mellette - ez lesz az utolsó diesel autóm.
Én most egy 2012-es diesellel (is) járok leginkább Pesten, illetve párszor pályázok. Télen inkább az off benyást használtam a városban, de más évszakokban nem problémás. Téli körülmények között lassan melegszik.
6 körül járok vele a fővárosban, jól megy, nincs gond vele.
Előtte 6 éven keresztül egy 2008-as dieselt hajtottam ugyanilyen körülmények között, amivel szintén nem volt gond a város, de azzal mindíg mentem télen (mivel nem volt benne dpf).
A "régi" 1.6 benzin azért jó, mert még nem GDI, így inkább városi használat mellett hosszú távon még nem problémás.