Mivel én csak akkor jutok számítógép közelébe, ha éjszakás vagyok, jó ideje nem jártam erre.
Azt hiszem, ezt a topicot lassan törölhetem a bookmarkoltak közül.
Gusztustalan és undorító, ami itt folyik!
Csinnka nyitott egy topicot, amely az ő szándéka szerint arról szólna, hogy kinek milyen terméktapasztalata van az FLP-s aloe vera termékekkel kapcsolatban.
Eleinte erről volt szó.
Most pedig acsarkodó kutyák próbálják habzó szájjal leugatni azt a néhány embert, aki nem azonosul velük, nem partner az MLM-cégek (úgy általában), az FLP (konkrétan) és az FLP-s aloe vera termékek pocskondiázásában.
Lehet, hogy az egész légtér-kérdés szemfényvesztés. Én személy szerint leszarom, hogy igaz vagy sem, már már megingott az elutasításom! Egy világcég talán tényleg nem hazudhat ekkorát, fogjátok már fel!
Maxval az egyetlen, aki legalább egy hangyányit konyít a témához, de ő meg annyira elfogult, olyan görcsösen védi a bioboltosi érdekeit, hogy az ő véleménye elfogultság miatt abszolút irreleváns (miközben elegánsan bedobja a kis reklámját: "hamarosan nyílik a budapesti boltom").
Amikor a legelső hozzászólást beírtam ebbe a topicba, még javában utáltam az MLM-cégeket (elsősorban azért, mert igenis átverik az ügynökeiket, és mert igénytelenek a szakszerű tájékoztatásban). Mostanra viszont már olyan szimpátiát érzek az ügy iránt, mintha oltalmaznom és védenem kellene. (Mondjuk biztos, hogy a kívülállók egy részében is ilyen hatást értetek el.)
Maxval: a "lé" konzerválására lehet, hogy van eljárás. De a világon egyedül az FLP képes a "gélt" (és nem a lét) 100 %-on stabilizálni. Ezt leszögezhetjük! Hiába mondanál bármit is. És ha a 20 %-os, nem stabilizált (tehát értéktelen) "lé" mondjuk 1000 Ft-ba kerül, akkor a 100 %-os gélre ugye nem drága az 5000 Ft?
Csak ez a kib@szott gúnyolódás és felsőrendű, de egyébként röhejesen dilettáns hozzáállás ne lenne!
yzso keveri a szezont a fazonnal, számára csak egyféle aloe vera termék létezik, a leveles (ez is őt minősíti). Intelligencs meg végre bevallotta, hogy tulajdonképpen fingja sincs, mi az az MLM (mint itt jónéhányaknak, akik viszont nem vallották be), de minimális ismeret híján is vígan fikázta. Ezekiel gúnyosan vetette fel Csinnkának, hogy a lehellet (szerinte) két "l". Bocsánatot kérni már elfelejtett. Hiába, igazi úriember! (jelzem, az ő színvonalát az bizonyítja, hogy számára a helyesírási szótár a Google) Gratulálok! Mert az itt vagdalkozók nélkülözik a legminimálisabb tárgyi ismeretet e témakörben. Csak azt tudják, hogy az MLM szar, minden MLM-es cég szar, az FLP az nagyon-nagyon szar MLM-es cég. Hogy miért is?! Hámecsak!
De pl. megkérdezném, hogy a jelenlévők közül ki járt már aloe ültetvényeken? (anyósom barátnője járt, ő letette a nagyesküt, hogy szűz a légtér; elszégyelltem magam, amiért szemfényvesztésnek tartottam, még mielőtt megbizonyosodhattam volna róla.) 5000 hektár az ám kurv@ nagy terület. És villanyautók gyűjtik be a leszüretelt leveleket. Úgyhogy lehet, hogy igaz a légtér. De ti azért csak osszátok az okosságot, és tekintsetek minden információt és ellenérvet agymosásnak. Így a legkönnyebb védekezni, nem igaz?
Még jó, hogy Beebite biokémikus asszony helyretette pyrotax baromságait.
Csinnka, ColinF, Vikus, Cygnus, marcipán, mozigépész, Paprika! Ne adjátok fel! A többség veletek van ám (csak a durva felhang miatt kényelmetlen számukra ezt kinyilvánítani).
Na jó, inkább megyek dolgozni, és ezzel én be is fejeztem topic-béli ténykedésemet. :o(
"Tényleg annyira hiszékeny vagy, hogy ezt az ömlesztett hülyeséget beveszed a légtérről meg a drágaságról."
nincs igazolásom a légtérről, de sztem eléggé hihető, hogy megvették. Ekkorát nem hazudnának. A világon mindenhol híresztelik ezt, már rég kibukott volna ha hazudnának. A drágaság és a miértje az én véleményem volt, _senki_ sem mondta az FLPből, hogy ezért drágák a termékek.
"Ezek közül a FLP a legdrágább."
Lehet, de a készítmények nem csip csup fogynak el, ha árakat nézünk, mondjál tényeket, mennyiségre lebontva. (pl. van a fogkrémünk, amiből csak egy borsónyit kell a fogkefére tenni, különben túl erősnek érezzük. szemben a bolti fogkrémekkel, amikből tele kell rakni a fogkefét. így nézve az ára még olcsóbbra jön ki, mint egy bolti fogkrémé.)
"Az LRI termékei a legolcsóbbak jelenleg."
Én továbbra is azt mondom, hogy nem minden az olcsóság és a "nem MLM".
"Az FLP termékeiben NINCS semmilyen csoda, nem rosszabbak és nem jobbak a többi cég termékeinél. Az FLP sületlenségeinek bedőlni NEM érdemes."
Azt mondtad tényeket fogsz mondani. Akkor maradjunk is a tényeknél!
Ki mondta, hogy csoda van a termékben? Én csak egy szabadalmazott eljárásról beszélek, ami nincs meg másik cégnek. Ennek a bizonyítéka az, hogy nem barnul el, nem buggyan meg a lé, illetve hogy a hatóanyagait egyáltalán nem veszíti el, ez mind mérhető tulajdonság. A szabadalom pedig tény.
Azt hiszem, erről a légtér ügyről lemaradtam. Elmesélnétek, hogy egy jót tudjak röhögni? :-)))))) Na meg hogy ha veszek majd egy növényt, hová tegyem, nehogy a budaőrsi reptér kétfedelűi elrepüljenek felette. :-)))))))))))
az FLP-s gél elvileg tiszat Aloe Véra, gyakorlatilag a stabilizáláskor használt anyagok vannak még mellette.
De ami a lényeg, hogy maga a stabilizálási eljárás. Valahol ebben a topicban írták, hogy valaki több más Aloe Véra-s terméket is kipróbált, de azok néhol barnásak, buggyantak voltak, míg a növényből kifolyó hús teljesen átlátszó, kocsonyás anyag. Az FLP-nek van egy eljárása, amivel tartósítani tudja, úgy, hogy a hatóanagok nem vesznek el.
És most jön a legfontosabb, engem sem érdekelne, hogy az Aloe Véra megbuggyan-e vagy sem, ha nem vesztené el a hatóanyagait. ha nincs stabilizálva, akkor az Aloe Véraában csak a hashajtást okozó anyag marad bennt, mind a több mint 200 másik hatóanyag elvész.
Vannak cégek, akik tudják stabuilizálni az Aloe Vérát, de az FLPt kivéve a hatóanyagok jelentősebbik része elveszik a növényből.
Na most jön a szkepticimus, nem vagyok kémikus-biológus, nem igazoltam saját magam ezeket az állításokat, másoktól hallottam őket.
Én csak egyet tudok, még nem találkoztam személyesen olyan emberrel, akinek egy Aloex termék is bevált volna, míg FLP-s termékekről általában (az emberek 75%-a biztos) jó véleménnyel van. És ez nem etetés, nem véges rendezvényen mosták ezt az agyamba, nem ott találkoztam csodálatos gyógyulásokkal, hanem én személyesen beszéltem ezekkel az emberekkel.
Az Aloe Vera félsivatagos környezetben terem, magyarul Arizona azon sivartagjain termesztik, ami a fenének sem kell. Az FLP megvette fölötte a légteret, és nem enged be semmi repülő gépet, valamint több kilométeres körzetben az ültetvény körül cserjést tart fennt, illetve csak elektromos gépekkel dolgoznak. A nagy ültetvény nagyon sok munkást igényel, ezért is olyan drága a termék, mert magas az előállítási költsége.
Amúgy a méhészeti termékeket is hasonló elvek alapján termesztik.
namost ez lehet kacsa, de ismerek embert, aki már volt kint, és a saját szemével látta, namost persze ez is lehet kacsa, mert hogy őket is átverték, na de akkora látszat ültetvényt, amit az a faszi látott, nem hiszem hogy megéri a cégnek fenntartani csak az imázs miatt.
Abban teljesen igazad van, hogy a környezetszennyezés ma már mindenkit elér, és valószínűleg a föld egyetlen pontján sem mondhatod azt, hogy pl. a levegő tisztasága eléri, vagy akár csak megközelíti mondjuk a 300 évvel ezelőtti szintet. Ezzel együtt vannak erősebben és vannak kevésbé szennyezett területek. Ha ezt nem hiszed el, menj el valamikor a Kékestetőre, és szippants néhány mély levegőt. Utána ismételd meg a kísérletet munkanapon csúcsforgalomban a Margit körúton Budán. Talán érezni fogod a különbséget :-)
Nem, ezek szerint rosszul fejeztem ki magam, az FLP által gyártott biomézet nem lehet forgalmazni az EUban, mert a termesztés technológiája valamiben más, mint az EUs előírás, ami az európai tradícionális méztermesztést veszi alapul.
Bocsánat, Magyarországon is van nagyon szigorú előirás a bioméhészetre, és igen, pl. a költésrothadás nevű nagyon kellemetlen méhecskebetegség ellen adott gyógyszer kizárja, hogy ilyen család biomézet adjon. Hallani sajnos olyanról, hogy valaki az ilyen mézét bekeveri a közösbe, és ezzel a többiek mézét is tönkreteszi. (Merthogy ugye megint csak a kimutatás: hiába a 40 szabályos méhész, ha 1 valaki nem tartja be a szabályokat, az egész csapat munkáját tönkreteszi:( ).
Másik: lehet magyarországon magyar mézet forgalmazni (hogyne lehetne), valószinűleg arra gondoltál, hogy mig régen ha volt 4 méhcsaládom, a kipergetett mézet üvegekbe töltve eladhattam a sarki kisboltnak, addig ezt ma nem lehet. Csak tanusított lecsomagoló üzemek tölthetnek mézet, és ilyen persze kevés van.
Ez nehezíti a helyzetet, de az nem állja meg a helyét, hogy nem lehet magyar mézet forgalmazni:)) (Őstermelői padokon piacokon a saját mézemet is árulhatom.:)
Ezek az infók egy közeli ismerősömtől származnak, aki méhész.
MAXVAL, nálad meg tudom venni a Bio-Garlicot, amiről írtál, 1248 Ft-ért? Vagy melyik boltban kapom meg ennyiért? Én csak egy csomagküldő szolgáltató honlapján találtam meg 1580 Ft + fuvardíj árban.
azért mert chloramfenicol van a mézben. Abból a gyógyszerből kerül bele amivel a méhecskéket gyógyítják. Neked viszont nem tesz jót. A magyar mézek állandóan megbuknak az ilyen vizsgálaton mindenhol az euban :(
Ez ugyan nem javíj aa magyar mézet, de nem csak nálunk van így. Itthon van pár mézes aki nem ezt a gyógyit használja, így tiszta mézet készít.
Tökéletesen igazad van, messziről jött ember azt mond amit akar. De egy dolog tény, a hazai mézeket nem adhatod csecsemőknek, de azt a mézet igen. Amúgy az Uniós előírások miatt már nem lehet a mézet forgalmazni hazánkban. Hogy miért nem felel meg, azt én személy szerint nem tudom, de a fentebbi tény akkor is tény marad.
Az arisonai szuperbio kaktuszmézről jutott eszembe egy régi mondás: messziről jött ember, azt mond, amit akar.
Az USA a kevés ország egyike, amelyik nem írta alá a Föld levegőszennyezését korlátozó Tokyói Egyezményt, mert akkor be kéne zárni vasöntődéit, vegyi gyárait.
Ha Amerikában szeretnék meggazdagodni, minden bizonnyal a magyar Alföld szuper bio ületvényein termett akácmézet árulnám, mert olyan messze tőlünk el is hinnék, hogy az.
Engem a jó magyar akácméz, hárs, vagy vegyes virág gyógyít, Pécs mellől hozza ismerős méhész, az egyik fiam udvarolt a lányának, és nem kamionparkoló mlletti fákról szedik a méhecskék a virágport.
Már ne is haragudj, de ettől te biztos nem fogsz meggyógyulni.
1, Ezt mindenképpen evés előtt kell elkövetni
2, Nem akármilyen kád kell hanem 100% természetes friss legalább 50 kg polietilénből kivont műanyaggranulátumból készült biodézsa.
tulajdonképpen a túlélés egyetlen módszere, hogy teliöntöd a kádat flp aloe masszával, hassal belefekszel és leiszod magadról az utolsó cseppig! Különben a kínok világa vár!
Valaki írta korábban, hogy van otthon aloe-novénye és azt akarja saját feldolgozásban sebgyógyításra használni.
Szeretném felhívni a figyelmét egy nagyon fontos dologra.
Mindenképpen ellenőrizze, hogy van-e légifolyosó a lakása felett, mert ha van, akkor a növénye fabatkát sem ér, mint ahogy ezt már korábban ebbenen a topicon megtudhattuk. :)