Köszönöm. A mélységet a sebességgel és a csoroszlyával is tudom szabályozni. Nem akarom beleereszteni, csak 2-3 cm-re, aztán vetni a takarónövény magot. Talán a rotakapa 2 oldalára kell mélységhatárolót felszerelni házilag.
Gondolj bele, a kinai másolt, olcsó munkaerő, a szerszámgépek esetleg többmillió db os gyártáshoz kerültek megalkotásra és nem 10000 db hoz. Az alkatrészárak sem túl drágák ezekhez a mocikhoz, bár ha sokféle kellene, akkor már inkább új moci. ÉS MÉG A SZERELÉST IS MEGÚSZTAD.
Köszönöm a választ és az ötletet. A körmös kerék mint lehetőség nekem is eszembe jutott, ha a járókerék kevés lenne, a csörlőre viszont nem is gondoltam.Ez sem rossz ötlet, igaz a távolság az aljától már igencsak nagy lenne, kb. 120 méter, azt csak szakaszonként lehetne szerintem. Mindenesetre körbejárom a témát ebből az irányból is.
A motorra visszatérve, jól gondolom, hogy ezek a motorok Honda klónok? Ami még érdekes számomra, hogy egyes AGT, Oleo, Stiga, vagy akár a Husqvarna Rato motoros gépei szinte ugyan úgy néznek ki. Most akkor ki koppintott kiről? Vagy mindenki a kínaiaktól veszi a motort, aztán gyárt hozzá saját meghajtást? :)
Azonban volna egy észrevételem a célodat illetően. Az írt talajminőség, a várható terhelés és a kistraktorszerű megoldás miatt (tekintve, hogy a terhelés a pótodra fog esni) a traki kerekeit igencsak le kell súlyoznod !!Sőt még akár körmöskerék és súlyozás.
Nem volna célszerűbb egy ilyen motorral (persze "leáttételezve") csörlőt alkalmazni?
Segítséget szeretnék kérni kapálógép ügyben. A közeljövőben tervezek beszerezni egy komolyabb, erősebb gépet, ami kerti traktorként is használható. Van egy nagyobb akácos területem, ahol lassan vágásérettek lesznek a fák, a gond csak az, hogy személyautóval és utánfutóval nem igazán megközelíthető a terület egyik vége. Közepesen emelkedő telek, persze az alsó fele van távol az úttól, onnan kellene kiközelíteni a fát a felső részbe, erdős, avaros talajon. Namármost, az az elvetemült gondolatom támadt, hogy egy 6-7 lóerős gép, kis futóval alkalmas lehetne a feladatra.
Nézegettem Oleo, Stiga, Rato gépeket, aztán ráakadtam erre:
Erről az AGT-ről valaki tudna véleményt mondani, miféle jószág ez? Illetve mennyire lehet életképes elképzelés egy ilyen gépet a fenti feladatra használni? Van belőle Honda motoros is, mondjuk pont ez valami General Engine. Az a motor kínai lehet? Mennyire kell tőle tartani, illetve maga az AGT mennyire számít megbízható márkának?
Van egy kb 25 éves bridges motoros kapálógépem. Azt szeretném tudni hogy hogyan lehetne beazonosítani nincs rajt semmi adattábla, régen mindenkinek ilyen volt. Fél szeretném újítani de nem tudom mi alapján tudnék alkatrészt rendelni hozzá.
És még az is érdekelne hogy melyik oldalról érdemes alkatrész után kutatni.
Ilyen műanyag nyelv kéne, ami a barádafenékre lenyomja a magot, belepasszírozza. Ekkor egyenletes kelés lesz. Változó mélység esetén is. Ha ez belenyomja, a többi földet csak lazán rá kell kotorni...
Igen elég robusztus full fém a keret meg a mostaniak
már lánc hajtásúak! Igen vannak benne műanyag alkatrészek
de ha nálad kibírtak 10-15 évet az nem rossz!
Inkább a k1 et mondták ott is problémásabbnak mert ott nem megy a vetésen kerék de a k2 nél Igen! Plusz lehet kisebb hengert mögé tenni mint mag ágy tömörítő!
Pontosan jól vet, való igaz jó lenne egy tömörítő henger(a tologatósnál nincs). Kukorica vetésnél gond lehet a nagy méretű mag, ez akkor szokott előfordulni ha saját magot vet valaki. Az ok a magvezető kicsi és eldugulhat. A tartály két része közötti lemez mindig a magnak megfelelően legyen beállítva és nem szabad túl magasra tölteni a tartályt, ezeknél a hibáknál előfordulhat túl sok mag kerül a vetőegység felöli tartályrészbe és szinte bekotorja a kanál a magot. Nekem nagyon rég megvan és hibátlan tökéletes kukoricára is.
Szia! Ezeket a motorokat előszeretettel használják mostanában ágdaráló gépeken. Sőt nekem is ezzel van szerelve . Egy éve van nyuzva semmi baj vele. Szerintem nyugodtan meg veheted.