Na, akkor meg egyszerubben (lassan nem lesz lejjebb):
Egy szoval se mondtam, hogy Ausztriaban olcsobb a gazolaj. Az szerepelt a statisztikaban, hogy a gazolaj atlagara a szonszedos orszagokat tekintve 13 forinttal kevesebb volt. Nem most, hanem hetekkel ezelott (hivatalos frissebb adat meg nincs). Gyengebbek kedveert: ez azt jelenti, hogy korabban, nem ma reggel, amit majd le akarsz fotozni.
Tovabba: a szomszedos orszagok atlagara nem Ausztria atlagarat jelenti, hanem mint a neveben is benne van, a szomszedos orszagoket (menjunk annyira le, hogy vastaggal kiemeljem?). A "szomszedos" nem egyenlo csak Ausztria. A szomszedos orszagra keress ra (Szerbia, Horvatorszag ilyesmit fogsz talalni - persze ha jol tudod hasznalni a keresot). Ez azt jelenti, hogy ha Ausztriaban dragabb a gazolaj, attol meg a (figyelj!) szomszedos orszagok atlagara lehet kevesebb. Mint ahogy kevesebb is volt.
Eleg egyertelmu voltam? Olvass vissza, szokott segiteni, mert lathatoan fogalmad sincs, hogy en mit allitottam.
Akkor probalok a gondolatvilagodnak megfelelo szinten szolni hozzad.
1. Ha az ellenerdekelt fel a sajat kimutatasa szerint is ugyanazokat a szamokat publikalja, akkor nem hazudik mind a ketto, hanem egyetert. Azaz elfogadhatjuk valosagnak.
2. Junius 17- i es junius 24-i arakat fotozzal, mert arrol volt szo (mivel meg nincs frissebb adat - de ezt is leirtam) .
3. Ma reggel nem tudod vegigfotozni a kutakat, mert mar keso delutan van, a reggel mar elmult.
Június 24-i statisztika szerint (frissebb még nincs) a szomszédos országok átlagára benzinnél forintra megegyezik, dízelnél 13 forinttal kevesebb, mint a magyar átlagár. Világvége azért talán még nincs.
Június 17-i statisztika szerint a szomszédos országok átlagára dízelnél 1 forinttal, benzinnél 14 forinttal volt több, mint a magyar átlagár. Itt akkor is csak a nyüszítést olvastam.