Keresés

Részletes keresés

Fajfisto Creative Commons License 2017.02.05 -5 0 5828

Visszaadja a kitüntetését egy magyar, mert korrupcióért elítéltet is díjazott 

 

Visszaadja az Romániai Magyar Demokratikus Szövetségtől (RMDSZ) kapott Ezüstfenyő-díjat Hegyeli Attila, a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének korábbi oktatási programfelelőse.

 

Döntésének két oka van:

  1. A díjat a korrupció miatt alapfokon elítélt Olosz Gergely is megkapta.
  2. Az RMDSZ nem vonta meg a támogatását a kormánytól.

Hegyeli Attila a romániai Főtérnek azt mondta: az RMDSZ nem jár a helyes úton, ha olyan embert mint Olosz Gergely Ezüstfenyő-díjjal tüntet ki. Szerinte az RMDSZ-nek "a román kormány egészen elvetemült viselkedése miatt a mi nevünkben kötött parlamenti támogatást feltétlenül vissza kellett volna vonni és elhatárolódni a jelenlegi PSD vezetéstől".

Fajfisto Creative Commons License 2017.02.05 -5 0 5827

Mi lesz így a korrupt erdélyi magyar politikusokkal? 

 

Btk.-módosítás: hatályon kívül helyezték a rendeletet

A román kormány sürgősségi rendelettel helyezte hatályon kívül vasárnap a 13-as sürgősségi rendeletét, amellyel a büntető törvénykönyvet (Btk.) és a perrendtartást módosította, miután napok óta százezrek tüntettek a korrupció büntethetőségének enyhítése ellen.

A kabinet vasárnap sürgősségi rendelettel feloldotta a január 31-i kormányülés és a Ciolos-kormány tavaly május 18-i ülésének jegyzőkönyvének titkosítását is. Vasárnap délután mindkét sürgősségi rendelet megjelent a Hivatalos Közlönyben.

A vasárnapi rendkívüli kormányülésről kiadott közlemény szerint Sorin Grindeanu miniszterelnök felkérte az igazságügyi minisztériumot, hogy sürgősen kezdeményezzen közvitát valamennyi politikai párt és a civil társadalom bevonásával a Btk. és a büntető perrendtartás módosítása ügyében, hogy a büntetőjogot egy szabályos parlamenti eljárás keretében az alkotmánybírósági döntésekhez, az európai irányelvekhez igazítsák.

Bár előző napi sajtótájékoztatóján Grindeanu azt mondta, Florin Iordache igazságügyi miniszternek vállalnia kell a felelősséget, amiért „nem sikerült jól elmagyarázni a kormány szándékait, és ez szerinte sok félreértéshez, félremagyarázáshoz vezetett", a vasárnapi kormányülésről kiadott közleményből nem derül ki, hogy született-e valamilyen döntés Iordache miniszteri mandátumát illetően.

Eklatáns Béla Creative Commons License 2017.02.05 0 0 5826

A bécsi diktátum

 

...

JAWA-CZ/SK Creative Commons License 2017.02.05 0 0 5825

Ezen a videon is mindehol keresik,a hibat,csak egy helyen nem ez pedig a allamnyelv ismerete:),pedig ez a kulcs a problema megoldasara,EU-

szinten ,es Europa szerte,van alkalmazva,meg lehet figyelni:)Puntik.

Előzmény: barkasarja (5805)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.05 0 0 5824

"Frans Timmermans EB-alalnök: a Bizottság tisztában van az erdélyi magyarokat ért diszkriminációval

2017.02.04.

 

Morvai Krisztina EP képviselő levélben fordult az Európai Bizottsághoz az erdélyi őshonos magyar közösséget érő rendszeres zaklatások és durva diszkrimináció, jogsértések miatt. A beadványra Frans Timmermans alelnök, Juncker első helyettese válaszolt, meglepetésre nem „lerázó”, semmitmondó tartalommal, hanem elismerve, hogy az EU tud a gyalázatos helyzetről, s tájékoztatást adott arról, hogy a Bizottság folyamatos párbeszédet folytat Romániával a jelenséggel kapcsolatban, egészen addig, amíg megoldás nem születik.

Morvai kéri az erdélyi magyarokat, hogy a levelet az őket érő diszkrimináció, gyűlölet-cselekmények esetén a hatósági ügyintézéshez használják fel, azt az illetékes hatóságok vezetőinek juttassák el (különös tekintettel arra, hogy Románia gondosan ügyel arra, hogy az EU és a nemzetközi közösség előtt jó benyomást keltsen), továbbá tájékoztassák Timmermans biztost az erdélyi magyar közösség tagjait érő atrocitásokról. (Timmermans elérhetősége: email: frans-timmermans-contact@ec.europa.eu, postacím: Frans Timmermans First Vice-president, European Commission, Rue de la Loi / Wetstraat 200, 1049 Brussels, Belgium)

Timmermans alelnök Morvai Krisztinának írott levelében többek között rámutatott:

„Románia (…) irányában kifejeztük aggodalmunkat, egyebek mellett a magyar közösséget érő gyűlöletbeszéd és a diszkrimináció által motivált incidensek miatt, amelyekkel a Bizottság nagyon is tisztában van. (…) a párbeszéd a román hatóságokkal most is folyik, tekintettel arra, hogy a problémák változatlanul fennállnak. Folytatjuk erőfeszítéseinket annak érdekében, hogy minden aggodalmunkkal összefüggésben megfelelő intézkedéseket hozzanak. (…)” (Kiemelések: Morvai Krisztina)

Az eredeti, angol nyelven írott levelet, továbbá a leglényegesebb rész magyar fordítását alább közöljük.

Közlemény

* * *

Frans Timmermans Első-Alelnök, Brüsszel (Ügyszám: Ares (2016) 6819150) – részlet a levélből:

„Tisztelt Képviselő!

Köszönöm 2016. december 6-i levelét, amelyben egy videófelvételre hívta fel figyelmemet, amelyet egy állampolgár küldött el önnek, egy gyűlölet-bűncselekménnyel kapcsolatban, amely állítása szerint Sepsiszentgyörgyön, Romániában történt, december 1-jén. Ön panaszt tett a folyamatos szélsőségességre, xenophobiára és a gyűlölet-bűncselekményekre, amelyek rendszeresen érik a magyar kisebbséget Romániában, s panaszolta továbbá, hogy ezeket a folyamatos emberi jogi jogsértéseket a román hatóságok tolerálják/tudomásul veszik.

A kisebbségekhez tartozó személyek jogainak tiszteletben tartása az Európai Unió egyik alapértéke. Az Európai Unió Alapjogi Kartája kifejezetten tilalmaz bármiféle diszkriminációt, egyebek mellett a nemzeti kisebbséghez tartozás alapján. Az Európai Bizottság minden, számára rendelkezésre álló eszközt felhasznál annak biztosítására, hogy a nemzeti kisebbségeket tiszteletben tartsák és védjék az összes tagállamban, azzal együtt, hogy a tagállamok fenntartják kizárólagos kompetenciájukat – összhangban alkotmányos rendjükkel és a nemzetközi jogon alapuló kötelezettségeikkel – a nemzeti kisebbségek jogi helyzetének szabályozására, a jogaikat és autonómiájukat szabályozó rendszer meghatározására. Ennek részeként dolgozunk azon, hogy a tagállamok ténylegesen tegyék belső joguk részévé, és alkalmazzák a diszkrimináció-mentességre és az intoleranciára vonatkozó jelentős EU joganyagot. Ami különösen a gyűlölet-bűncselekményeket és a gyűlöletbeszédet illeti, elsődlegesnek tekintjük, hogy a tagállamok megfelelően ültessék át és hajtsák végre a rasszizmus és xenofóbia elleni harc büntetőjogi eszközeiről szóló EU joganyagot. Amióta 2014. december 1-jén a Bizottság hatáskört kapott arra, hogy az Európai Bíróság ellenőrzése mellett felügyelje a kerethatározatokat, intenzív kétoldalú párbeszédet folytatunk a tagállamokkal, hogy biztosítsuk ezen eszköznek a belső jogukba történő megfelelő átültetését. Ide tartozik Románia, amely tagállam irányában kifejeztük aggodalmunkat, egyebek mellett a magyar közösséget érő gyűlöletbeszéd és a diszkrimináció által motivált incidensek miatt, amelyekkel a Bizottság nagyon is tisztában van. Tény, hogy Románia az Európai Bizottsággal folytatott párbeszéd eredményeként, más tagállamokhoz hasonlóan változtatásokat eszközölt büntetőjogában annak érdekében, hogy összhangba hozza jogszabályait a Keret Határozattal, de a párbeszéd a román hatóságokkal most is folyik, tekintettel arra, hogy a problémák változatlanul fennállnak. Folytatjuk erőfeszítéseinket annak érdekében, hogy minden aggodalmunkkal összefüggésben megfelelő intézkedéseket hozzanak. (…)” (Kiemelések: Morvai Krisztina)

Frans Timmermans Morvai Krisztina EP-képviselőnek angol nyelven írt levele itt olvasható."

 

http://erdely.ma/unio.php?id=205779&cim=frans_timmermans_eb_alelnok_a_bizottsag_tisztaban_van_az_erdelyi_magyarokat_ert_diszkriminacioval

 

barkasarja Creative Commons License 2017.02.03 0 0 5823

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 594. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...


"Elegük lett a civileknek: újraindult az utcanévtábla-gyártás Marosvásárhelyen

2017.02.03.

 

Megelégelték a marosvásárhelyi városházának a kétnyelvű utcanévtáblák ügyében tett folyamatos ígérgetéseit a nyelvi jogokért küzdő civilek, akik néhány napja újraindították a kétnyelvű táblák gyártását – számol be Szucher Ervin a kronika.ro-n. A Civil Elkötelezettség Mozgalomból (Cemo) kilépett Károly Ferenc elmondta: hiába különített el az önkormányzat tetemes összeget a költségvetésben, úgy érzik, a hivatal időhúzásra játszik, ezért saját maguk igyekeznek megoldást nyújtani.

(...) Nemrég egyébként az önkormányzat – a Cemo sokadik felszólítására – azzal magyarázkodott, hogy 2016-ban több mint ötszáz egynyelvű utcanévtáblát cseréltek kétnyelvűre. Első hallásra a félezres szám valóban soknak tűnik, de ha figyelembe vesszük, hogy csupán a város leghosszabb utcájában, a Dózsa Györgyben legalább száz tábla került ki, kiderül, hogy a hatóságok alig néhány utcában oldották meg a helyzetet....


(...) Károly Ferenc egyetértett azzal, hogy az önkormányzat hatáskörébe tartozó helyi rendőrségnek két évvel ezelőtt sikerült megfélemlítenie azokat, akik táblákat akartak rendelni, illetve szerelni házukra, mivel akkor 30 és 50 ezer lej közötti bírságot helyeztek kilátásba. Noha a büntetés elmaradt, akkor sokan levették magánházaikról a kétnyelvű feliratot. Pedig jogerős ítéletében a Maros megyei törvényszék is leszögezte, hogy nem számít reklámfeliratnak a kétnyelvű utcanévtábla, azok felszerelése pedig nem ütközik törvénybe.

Kincses Előd, a táblaperekben jártas marosvásárhelyi ügyvéd rámutatott: ha ennek ismeretében a rendőrfőnök újrakezdi a kétnyelvű utcanévtáblák elleni harcát, nem úszhatja meg büntetőjogi felelősségre vonás nélkül, hisz egyértelmű, hogy – az indoklást idézve – inkompetens módon vagy rosszhiszeműen értelmezte a törvényt. A fenyegetések ellenére a rendőrség az elmúlt két évben senkit nem bírságolt meg azok közül, akik nem vették le vagy időközben visszaszerelték a táblát. A jogász szerint az ítélet alapján nyugodtan ki lehet függeszteni a kétnyelvű feliratokat. A közigazgatási törvény azokon a településeken írja elő a kétnyelvű feliratozást, amelyeken egy kisebbség számaránya meghaladja a 20 százalékot, de nem rendelkezik külön az utcanevekről.

Románia azonban 2008-ban olyan formában ratifikálta a regionális és kisebbségi nyelvek európai chartáját, amelyben vállalta, hogy a hagyományos kisebbségi helyneveket is használja. A charta szakértői a legutóbbi, 2012-ben készített Románia-jelentésükben kitértek arra, hogy a helyneveken nemcsak a településnevek értendők. Konkrét példaként említették, hogy nem elégséges az utcák román megnevezése után odaírni a magyar „utca” szót, mint ahogyan Dorin Florea polgármester próbálta kicselezni a jogszabályt, az utca nevét is ki kell írni a kisebbség nyelvén – írja a kronika.ro."

 

http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=205763&cim=eleguk_lett_a_civileknek_ujraindult_az_utcanevtabla_gyartas_marosvasarhelyen

 

barkasarja Creative Commons License 2017.02.03 0 0 5822

"Hol követett el ilyen törvénysértést?"

 

Nem egy személyről van szó (talán pontatlanul fogalmaztam), hanem többről, de ezt már az 5814. hsz-emben is leírtam. És ez a sajnos általános Romániában.

Ilyen helyek pl. a Székelyföld, ahol a magyarság szerencsére még abszolút többségben van, de olyan helyeken is folyik ez a fajta szemétség - pl. Maros megye -, ahol a magyarság aránya, még mindig több mint 40%, és lehetne folytatni...

 

Előzmény: Fajfisto (5821)
Fajfisto Creative Commons License 2017.02.02 -5 0 5821

Hol követett el ilyen törvénysértést?

 

A román alkotmányos előírás szerint az anyanyelvhasználat joga két igazgatási szinten jelenik meg, úgymint helyi a választott közigazgatás és az államigazgatás területi szervei előtt. Mindkét esetben a 2001. évi 215. törvény vonatkozó rendelkezései már szabályozták azt, hogy azokban a közigazgatási egységekben, ahol a nemzeti kisebbség részaránya eléri a 20%-ot, ott használatos, szóban és írásban az adott kisebbség nyelve.

 

Sajnos Kolozsvárott a lakosságnak csak 15%-a magyar.

Előzmény: barkasarja (5820)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.02 0 1 5820

"A prefektusnak az a dolga, hogy gondoskodjon a román törvények betartatásáról."

 

Aha!

Akkor mért nem tartatja be a román helytartó a hivatalokban, és egyéb állami intézményekben, hogy kötelesek magyarul is kiszolgálni, tájékoztatni az embereket, és hogy a magyar feliratokat a román törvények is garantálják, tehát törvényellenesen csekszik az, aki ezeket támadja. Ja, mert maga a a román helytartó is ezt teszi?...

Továbbá minden megye használhatja a saját jelképeit, így a székely megyéknek is jogába áll(na) a saját jelképek használata, de ezek ellen szinte irtóhadjáratot folytatnak. Tehát megint csak ott vagyunk, hogy a román helytartók, és az összes román hivatalnok sem tartja be a saját állama által is elfogadott kisebbségi törvényeket. Persze sajnos tehetik, mert tudják, hogy egy ennyire soviniszta és velejéig romlott rendszer nem fogja őket felelősségre vonni, mivel az uralmuk alatt élő magyarság felszámolása a cél, és a "törvényeik", csak a nemzetközi közvélemény megtévesztését szolgálják... :(

Előzmény: Fajfisto (5816)
Laja73 Creative Commons License 2017.02.02 0 0 5819

Minden megszállás véget ér egyszer. 1947 nem volt olyan régen, de ha kivonjuk a szocialista 40 évet, gyakorlatilag tegnapi történet. Kurva anyját az összes miniszterelnöknek 1990 óta de a remény hal meg utoljára.

Előzmény: egy hazafi (5817)
egy hazafi Creative Commons License 2017.02.02 0 0 5818

Egy honlap Erdély 1940-es hazatérésével kapcsolatban: http://erdelyvisszatert.uw.hu/index.html

egy hazafi Creative Commons License 2017.02.02 0 0 5817

"A prefektusnak az a dolga, hogy gondoskodjon a román törvények betartatásáról."

 

Romániában. De:

 

Tegyünk róla, hogy ez minden tekintetben így legyen!

Előzmény: Fajfisto (5816)
Fajfisto Creative Commons License 2017.02.02 -5 0 5816

A prefektusnak az a dolga, hogy gondoskodjon a román törvények betartatásáról.

Előzmény: barkasarja (5814)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.02 0 0 5815

Mivel Klaus Johannis már teljesen románnak érzi magát, ezt azzal is bizonyítani kívánja, hogy már ugyanolyan gátlástalanul, és pofátlanul képes hazudozni, mint egy "ősromán". Csak remélni lehet, hogy Sógor Csabának sikerül megvilágítania, és elmagyaráznia az EP képviselőknek a román politika hazug, képmutató mivoltát, és a román uralom altt élő magyar kisebbség valós gondjait, és helyzetét...  

 

"Johannis kisebbségekre vonatkozó állításait bírálta Sógor Csaba az EP-ben

2017.02.02.

 

A Romániában élő nemzeti kisebbségek helyzetéről maguk a kisebbségek mondjanak ítéletet, ne a román állam első embere, aki megválasztása előtt többször leszögezte, hogy német származásúnak, de román érzelműnek vallja magát – erről beszélt Sógor Csaba az Európai Parlamentben, a testület február elsejei mini-plenáris ülésén.

Az RMDSZ EP-képviselője felszólalásában elmondta: Románia államfője, Klaus Johannis nemrég az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése előtt azt állította, hogy Romániában modellértékű a nemzeti kisebbségek védelme, hiszen kisebbségi németként államfővé választották.

Ezt követően Sógor Csaba hosszan sorolta a román államfő állítása kapcsán az ellenérveket, azokat a jogsértéseket, amelyeket a romániai magyar közösség az idők folyamán elszenvedett. „Nem hinném, hogy modellértékű az, hogy a több mint félmilliós német kisebbség mára pár ezerre apadt, hogy a csatlakozáskor megígért kisebbségi törvényt elszabotálták, hogy a kisebbségek anyanyelvhasználatát büntetik, szimbólumainak használatát és anyanyelvi oktatását korlátozzák, hogy a ’89 után töredékében visszaszerzett közösségi javait, ingatlanjait újraállamosítják, az 1918-as gyulafehérvári határozatban megígért autonómiát azóta is letagadják” – érvelt Sógor Csaba az EP-ben.

Kihangsúlyozta: minden esetben az lehet a kisebbségek helyzetének fokmérője, hogy a közösség maga hogyan értékeli azt."

Közlemény

Vita lesz az EP-ben a romániai helyzetről

Az Európai Parlamentben február 2-án, csütörtökön romániai idő szerint 10 órától vitát szerveznek az igazságszolgáltatás és jogállamiság helyzetéről Romániában – közölte a EP sajtószolgálata. A vita itt követhető élőben: http://www.europarl.europa.eu/plenary/hu/home.html

 

http://erdely.ma/unio.php?id=205754&cim=johannis_kisebbsegekre_vonatkozo_allitasait_biralta_sogor_csaba_az_ep_ben

 

barkasarja Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5814

Marhaságokat és hazugságokat te szoktál állítani, az enyxémek viszont tényeken alapszanak.

Ha csak a székelyföldi román helytartók ügyeit nézzük, akkor elég megemlíteni a kovászna megyei Sebastian Cucut, aki egyedül "csak" 38 pert indított a székely jelképek és a magyar feliratok ellen, és mindet megnyerte. Ez 100%!

Vagy ott van Jean Adrian Andrei, Hargita megye helytartója, aki keresetet nyújtott be 43 székely település autonómia határozata ellen, és a román bíróságok mindegyiket érvénytelenítették. Ez szintén 100%!

De ott van a románok "hivatalos" feljelentgetője, egy Dan Tanasă nevű sovén patkány is, akinek szintén a magyar feliratokkal, székely jelképekkel van baja, és azzal dicsekszik, hogy eddig szinte minden perét megnyerte a magyarok ellen. Ez kb. 96%! És akkor még nem beszéltem a már visszakapott Mikó ügyről, és a többi magyar egyházi iskolák sorsáról, ahol monvacsinált ürügyekkel perbefogják őket, és sorra vesztik el a pereket...

 

Előzmény: Fajfisto (5813)
Fajfisto Creative Commons License 2017.02.01 -5 0 5813

Marhaságokat írsz.

Előzmény: barkasarja (5812)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5812

Nem érted a magyart, soknevű?!

Világosan leírtam bakker, többször nem magyarázom, próbáld meg felfogni!...

Előzmény: Fajfisto (5810)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5811

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 593. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...

 

"Havonta egy hétvégén hangozhat el magyarul az igen

2017. január 30.

 

Marosvásárhelyen mostantól nem lehet minden hétvégén magyarul kimondani a boldogító igent, mert a házasságkötő hivatalban nem lesz mindig magyarul is tudó alkalmazott. A helyi civil jogvédő szervezet vezetője szerint észre kell venni a szándékosságot a román városvezetés intézkedései mögött.

 

Marosvásárhelyen nem minden hétvégén lehet magyarul is kimondani az igent, és nem minden hétvégén hangozhatnak el magyarul is a házastársak jogai és kötelezettségei, noha a magyar kisebbség tagjai életüknek ezeket a fontos pillanatait is szeretnék anyanyelvükön megélni.

 

„Az semmiképpen nem jó hír, hogy módosítják az időpontokat és havonta csak egyszer lehet boldogító igent kimondani. Fontos lenne, hogyha ugyanannyiszor lehetne kimondani az igent, ahányszor ki lehet mondani románul a „da”-t, hiszen egyenjogúság van és ugyanolyan jogunk van az anyakönyvvezető előtt igent mondani” – nyilatkozta Szigeti Enikő, a Civil Elkötelezettség Mozgalom ügyvezető igazgatója.

 

A helyi civil jogvédő szervezet vezetője szerint a magyar kisebbség jogai folyamatosan szűkülnek és észre kell venni a szándékosságot a román városvezetés intézkedései mögött. „Egyelőre csak annyit tudunk tenni, hogy utánajárunk az ügynek, és próbálunk nyomást kelteni mi is, hogy igenis megoldódjon ez az ügy. Konkrétan mi nem tudunk […], tehát ez a polgármester hatáskörébe tartozik” – mondta Csíki Zsolt, a marosvásárhelyi városi tanács RMDSZ-es frakcióvezetője.

 

A szakemberek ugyanakkor arra is emlékeztetnek, érdemes panaszt tenni, ha valaki úgy érzi, jogai sérülnek. Vannak területek, ahol ez hozott is eredményt. Például a kétnyelvű utcatáblákért is küzdő Civil Elkötelezettség Mozgalom panaszai nyomán az önkormányzat ügyfélszolgálatán ma már három, magyarul is tudó alkalmazott fogadja az ügyfeleket."

 

http://hirtv.hu/hirtvkulfold/havonta-egy-hetvegen-hangozhat-el-magyarul-az-igen-1383497

 

Fajfisto Creative Commons License 2017.02.01 -5 0 5810

A saját bejegyzéseidből olvastad ki a statisztikát?

Előzmény: barkasarja (5806)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5809

Ilyen "apróságokkal" nem törődik ez a féleszű barma...

Előzmény: Laja73 (5802)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5808

Be van kattanva teljesen a nyomorultja!

Már a gyűlölködésébe is belezavarodik, és összehord hetet-havat... :)

 

Előzmény: egy hazafi (5801)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5807

Vazze, a magyargyűlöleted tényleg elvette azt a kevés eszedet is, ami esetleg még megvolt.

Magyarázd már el, hogy ennek a cikknek mi köze a ténylegesen is meglévő román sovinizmushoz és magyarellenességhez?!

Amúgy meg vond vissza ezt az ocsmány hazugságodat, mert én sohasem védtem Orbánt! Viszont nem vagyok olyan elvakult magyargyűlölő barom mint te, és ha esetleg valamivel egyetértek, amit a kormány tesz, az messze nem "orbánvédelem" és seggnyalás! Próbáld ezeket a jelentésbeli árnyalatokat megkülönböztetni, mégha nehéz is azzal az egybites agyacskáddal!...

Előzmény: medve talp (5800)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5806

Nem "szoptam" sehonnan soknevű, hanem az erdélyi weblapok olvasása, és az itteni bejegyzéseim alapján állítom...

Előzmény: Fajfisto (5804)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5805

Természetesen már rég nem erről van szó, amiket itt ismét összezagyváltál.

Ugyanis, hogy mi a probléma, azt világosan leírtam a hsz-emben, de úgy látszik, te csak ennyire vagy képes! Ezen az agybajodon viszont én nem tudok segíteni, de lehet, hogy vizuálisan jobban megérted a mondandóm lényegét, úgyhogy beteszem ide is azt a linket, ami a mindennapok román magyarellenességét jellemzi, és amit már ajánlottam neked megtekintésre a másik topikban.

És most ne gyere nekem a szokásos libbant blablával, hogy Morvai egy szélsőséges, náci-fasiszta nőszemély, ráadásul még hülye is, stb, stb, tehát nem mérvadó a tudósítása, mert nem ez a lényeg, hanem ahogy egy romániai hivatalban bánnak egy egyszerű székely asszonnyal. "Jó" szorakozást!...

 

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

 

 

Előzmény: medve talp (5799)
Fajfisto Creative Commons License 2017.02.01 -5 0 5804

Mégis honnan szoptad? Van ilyen statisztika?

Előzmény: barkasarja (5803)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5803

Sajnos, a román bírói gyakorlatból adódik ez az arány soknevű "barátom"...

Előzmény: Fajfisto (5798)
Laja73 Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5802

Ezt már 2 napja megírtam itt de azért nyomjad a vastagított piros betűket, mintha feltaláltad volna a spanyol viaszt.

 

Ettől függetlenül sem mindegy, hogy Ciuc vagy Csíki (a románokat is tk. ez az egy részlet érdekli) úgyhogy én az utóbbi hollandnak drukkolok.

Előzmény: medve talp (5796)
egy hazafi Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5801

"A Budapesten tartózkodó román elnök kizárta, hogy Székelyföld területi autonómiát kapjon. A vele tárgyaló magyar elnök szerint továbbra is lehetséges ez."

 

Dehát ez még egy 2009-es cikk! Azóta nem Basescu a román elnök, mint ahogy Sólyom sem a magyar.

Az viszont igaz, hogy ha autonómia elérése a cél, akkor azért többet kellene tenni, minthogy az ez elleni román kijelentések után a magyar fél "nagy bátran" kimondja, hogy az autonómia továbbra is lehetséges. Ez így süketek párbeszéde az idők végezetéig!

Előzmény: medve talp (5800)
medve talp Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5800

Erről van szó, és ez a lényeg, a mindennapok román sovinizmusa, a magyarellenessége, és az ezzel járó megaláztatás, amihez eddig egy kanyi szavad sem volt!

 

Mondjak akik ugye ezerrel nyaljak Orban segget, vagy ha nem akkor meg lapulnak maguktol biralni merni...  mit bírálni még egy hónapja is VÉDTED!

 

"Amúgy meg nem hinném, hogy egy ilyen kijelentés után Orbán szóba állna Basescuval, és a barátjának tartaná..."

 

 

Orban meg Ficoval is vígan pálinkázgat mikozben 100 eves magyarok allampolgarsagat vonajk meg.

Basescunak meg AZUTÁN KAMPÁNYOLT, hogy örökre kizárta az autonómiát!

 

Basescu: Soha nem lesz autonómia Székelyföldön

A Budapesten tartózkodó román elnök kizárta, hogy Székelyföld területi autonómiát kapjon. A vele tárgyaló magyar elnök szerint továbbra is lehetséges ez. B

 

 

Előzmény: barkasarja (5797)
medve talp Creative Commons License 2017.02.01 0 0 5799

Eddig a KUTYA SE HALLOTT se nem itta a csiki sört itt.

 

Románok a 130 embernek munkát adó vállalkozás helyett választották az világ legnagyobb, több ezer embernek munkát adó sör vállalatot.   Oda ne rohanjak mekkora borzalom.

 

De nem baj mi majd megmutatjuk nekik! Elüldözzük, hadd legyen tobbezer magyar munkanélküli hogy egy titeket hülyére vevő székely pasinak legyen sikeres kis cége.

Előzmény: barkasarja (5797)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!