Keresés

Részletes keresés

tékozló angyal Creative Commons License 2019.12.22 -7 6 4583

Ezt most tekintsük őszinte vallomásnak, hogy magadat szoktad pluszolni? 

LOL

Előzmény: Törölt nick (4578)
MrJones512 Creative Commons License 2019.12.22 -4 6 4582

"ecceruen nincs eleg ido, energia minden anyagot leforditani magyar nyelvre"

Neeem kell "minden anyagot" lefordítani! :)

Ha valaki csak saját magának akar "érvelni", akkor igazából a betevéssel sem kell megerőltetnie magát.

Ez ilyen egyszerű.

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (4568)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.22 -1 0 4581

szoval igy megy ez...

Előzmény: XGabika (4580)
XGabika Creative Commons License 2019.12.22 0 3 4580

OFF

vagy 20 evig irogattam gabika neven, de az exnejem meg a pasija itt turkaltak a hozzaszolasaim kozott... legutobb mar a gyerekelhelyezesi procedura birosagi lezarasa es a kedeleyek lenyugvasa utan egy evvel jott utanam a faszija es irkalt (ez volt par honapja), akkor megint ment par nickem a kukaba

Előzmény: Anyóca99 (4579)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.22 -1 1 4579

... és én ezt honnan tudjam te Lökhajtásos ?

Amúgy meg a fórumon az a neved , amivel beregeltél . Csak túl hosszú , én meg rövidítettem .

(ha nem felejtem el , Gabikázni foglak ezentúl ... bár ha jól emlékszem férfi vagy , a Gabika meg olyan ....hmm.... olyan ... :-D) )

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (4575)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.22 -4 8 4578

Yé! :) 7 plusz, pedig be se szálltam... :)

Előzmény: Törölt nick (4567)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.22 -6 8 4577

Igen, akkor jól tippeltem. A lenézés, meg a pöffeszkedés... Ki ne durranj eccer... 

Előzmény: Neingang (4572)
MrJones512 Creative Commons License 2019.12.22 -3 8 4576

"Az idegen szavakat se fordítjuk le - aki nem ismeri, bedobja a gugliba, és megérti. "

Oszt' a legelső, három szónál hosszabb mondatokat is tartalmazó/szakszövegnél úgy jár, mint ez a faszi:

Előzmény: tékozló angyal (4573)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.22 -5 1 4575

ne ponizzal mar, meg mindig Gabika a bocsuletes nevem

Előzmény: Anyóca99 (4562)
Neingang Creative Commons License 2019.12.22 -6 4 4574

Csak cseszegetni akar és unatkozik: vedd észre, miért van itt.

Előzmény: tékozló angyal (4571)
tékozló angyal Creative Commons License 2019.12.22 -6 3 4573

… sőt, nem csak hasznos, de már egy bolti eladónak is szinte alapkövetelmény. 

Az idegen szavakat se fordítjuk le - aki nem ismeri, bedobja a gugliba, és megérti. 

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (4568)
Neingang Creative Commons License 2019.12.22 -7 4 4572

Jelzem, emiatt utoljára fillérke hisztizett anno odaát, de úgy látszik, számodra sem világos, miért vannak idegen nyelvű linkek és információk a témában. Tudod, épp csak el kellett volna olvasnod, amit a 60-asban már egyszer leírtam, de ha kimaradt, segítek: 

HalleLuisa  1,5 órája    -5 1 4560

Sajnos a magyar oldalak még mindig gyászosan kevés információt tartalmaznak, a tanulmányok pl. szinte csak angolul kereshetőek,  angolul viszont mindem fent van, amiről valaha is szó eshet, ezért elkerülhetetlen, hogy idegen nyelven is legyenek bent témára vonatkozó linkek és szövegrészletek.

Ezt pedig a margóra: az is egy opció, hogy végre tanulj meg angolul (Apropó, elkezdted már? Ugye, hogy nem, bingo , újra a saját frusztrációidat írtad ki magadból, nhmv....)

Az is megoldás lenne, hogy kapd az online szótárat, fordítsd le szabatosan és szakszerűen a vonatkozó anyagot, tanulj vele, generálj tartalmat, ne csak üresjáratban keverd a kalamajkát. Na, azzal jelentősen emelni tudnád a saját és a topic színvonalát.

Előzmény: Törölt nick (4565)
tékozló angyal Creative Commons License 2019.12.22 -5 3 4571

Semmiféle fensziség nincs benne - manapság kb. alapkövetelmény, hogy valaki értsen angolul. 

tékozló angyal Creative Commons License 2019.12.22 -5 0 4570

a Herz-féle szalámiban sokkal több a só... :))) 

Ha nem ismerné valaki..

https://keptelenseg.hu/viccek/karinthy-frigyes-muforditas-77293

Előzmény: Egyenes beszéd (4563)
tékozló angyal Creative Commons License 2019.12.22 -5 1 4569

Egyszerűen pofátlanság, hogy itt keresztényezel! 

Karácsony előtt - ilyen kontextusban - csak a kulturálatlanok csinálnak ilyesmit. 

Előzmény: püfffneki (4538)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.22 -7 4 4568

faszsag

ecceruen nincs eleg ido, energia minden anyagot leforditani magyar nyelvre (raadasul ingyen, raadasul ugy, hogy ugysem valtozik ezektol a velemenyetek.)

meg kell tanulni angolul, amugy is hasznos

Törölt nick Creative Commons License 2019.12.22 -5 9 4567

Csak halkan súgom meg, h még kevert nyelvű családokban is úgy illendő, feltéve, ha nem kőbunkókról van szó, h az adott család által legtöbben beszélt nyelven diskurálnak az összejövetelek alkalmával, valamilyen közös nyelven. És oltári bunkóság, hha vki beszéli a közös nyelvet, akkor másik nyelven kezd diskurzusba vkivel a trsság kellős közepén... Ez egy tahóság no! Hiába tanúskodik műveltségről, a műveltség nem garancia a jómodorra... 

Törölt nick Creative Commons License 2019.12.22 -5 3 4566

nem magyar nyelvű topicjába

Idegen nyelvű természetesen... 

Törölt nick Creative Commons License 2019.12.22 -6 10 4565

Hát így, h nem nyilatkozod ki, h milyen szándékkal ollózol be angol nyelvű szövegeket, az ember ugye találgat. 

A kiindulópont az, h nem beszélsz közérthetően. Azaz azokat szólítod meg tlkppn, akik beszélik az adott idegen nyelvet.

Namost a szándékod ezek szerint lehet (csak tipp) :

- Kizárni a beszélgetésből a nyelvet nem értőket

- Foglalkoztani az olvasót, h guglizzon, fordítson, stb.. tehát, h törődjön azzal amit mondani akarsz, csináljon "veled" vmit, figyeljen rád, stb...

- Közölni, h te beszélsz angolul, és ez milyen fenszi már... Ighhen, FENSZI vagyok! :)

Ezek csak tippek, és hát egyik sem pozitív irányú a személyed felé... De ha tudsz pozitív szándékról nyilatkozni, h egy magyar nyelvű fórum nem magyar nyelvű topicjába miért másolgatsz idegen nyelven, készséggel elfogadom. 

Igen, fenszi tudni angolul. Örülök, h te beszéled a nyelvet. Mégis tiszteletlenségnek gondolom a többi olvasóval szemben... 

Az is igaz, h ez  ugye tulképp csak akkor lényegi, ha mondjuk az ember kiváncsi a mondani valódra... Úgyh lényegében igazad van... Nem kell törődni veled... Pedig most is ezt tettem... Jahhjj... 

Előzmény: HalleLuisa (4561)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.22 0 3 4564

No ezt a dupla fordítást se tudtam . (mennyi mindent nem tudok szűzanyáám ! ... de má' így maradok .:-D)

Előzmény: Egyenes beszéd (4563)
Egyenes beszéd Creative Commons License 2019.12.22 -9 5 4563

Általában akkor lesz zagyvaság, mikor nem angolról fordítasz. Ugyanis nem minden nyelvről minden nyelvre fordít, hanem először angolra, aztán a másik nyelvre, így pl. egy francia szöveget duplán fordít le neked.

Van egy vicces weboldal valahol, ha ott megadsz egy szöveget, azt kb. harmincszor lefordíttatja a gúglival ide-oda mindenféle nyelvek között, és lehet derülni azon, hogy mi lett az eredeti szövegből.

Előzmény: Anyóca99 (4562)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.22 0 3 4562

Néha nem vagyok lusta használni a fordítót , de volt már olyan , hogy értelmetlen zagyvaság sült ki belőle .

Azért kösz , Pónika már megkímélt ....

Előzmény: HalleLuisa (4560)
HalleLuisa Creative Commons License 2019.12.22 -7 3 4561

Ez viszont nettó rólad szól, amit leírsz, de ne is törődj vele....

Előzmény: Törölt nick (4558)
HalleLuisa Creative Commons License 2019.12.22 -6 2 4560

Anyóca, a translate.google.hu oldalt kell behozni hozzá, és ott kiválasztani a nyelvet, miről mire szeretnél fordítani. A 'detect language' vagy nyelvfelismerés opciónál még a nyelvet sem kell felismerned, az oldal kideríti helyetted.

Sajnos a magyar oldalak még mindig gyászosan kevés információt tartalmaznak, a tanulmányok pl. szinte csak angolul kereshetőek,  angolul viszont mindem fent van, amiről valaha is szó eshet, ezért elkerülhetetlen, hogy idegen nyelven is legyenek bent témára vonatkozó linkek és szövegrészletek.

Szerencsére sokan beszélik, így sajnos kisebbségben vagy, de mint látod, a fordítóval nem maradsz le semmiről.

Előzmény: Anyóca99 (4559)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.22 -2 1 4559

Köööösz ' .:-)

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (4557)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.22 -5 8 4558

Ez nem is terólad szól... :) Nyugi! Ez egy szimpla nagyképűsködés... Dehát ugye kinek mi jön be... 

Előzmény: Anyóca99 (4556)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2019.12.22 -5 3 4557

"Az abortust a buddhisták úgy tekintik, mint" akadályozzák az egyén újjászületését és engedelmeskednek az életvitel vallási tilalmának ", és Thaiföldön jelenleg jogellenes.

Csak a következő három esetben megengedett:

(1) ha az anya életét veszély fenyegeti,

(2) ha az anya fizikai vagy mentális egészsége veszélyben van, vagy

(3) ha a terhesség 15 év alatti lány bűncselekményének vagy elcsábításának az eredménye.

A nők körülbelül kétharmada azonban a fő egészségügyi rendszeren kívüli segítséget keres a nem tervezett terhesség megszüntetése érdekében, és 12% -uk próbálja meg ezt megtenni.

A thaiföldi folklórban Krasue (กระสือ) néven ismert szellem kísértetjárta a terhes nőket otthonukban közvetlenül a szülés előtt vagy után. A falugon legendák szerint a várandós nő házának körül éles sírásokat sújt, hogy félelmet keltsen. Hosszú, proboscis-szerű nyelvet használ a méhben lévő magzat vagy placentája eléréséhez. Úgy gondolják, hogy ez a szokás, a szellem által elvégzendő egyéb említhetetlen dolgok között, számos olyan betegség oka, amelyek elsősorban a vidéki nőket érintik terhességük alatt. "

gugli fordito

egesz ertheto

Előzmény: Anyóca99 (4554)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.22 -1 3 4556

Semmiféle kisebbségi érzésem nincs attól , hogy magyaron kívül nem beszélek más nyelvet .

Ettől még az vagyok , aki vagyok .

Előzmény: Törölt nick (4555)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.22 -6 8 4555

De az olyan jó érzés, h ő tud, te meg nem... Ne már... Ekkora bunkó nem lehecc, h nem tucc angolul, vagy nem tod használni a gugli fordítót... Ő érti. Szebb, több, nagyobb, karcsúbb, nagycsöcsűbb lesz tőle, meg minden... Te meg egy kis szar... :)

Előzmény: Anyóca99 (4554)
Anyóca99 Creative Commons License 2019.12.22 0 1 4554

Nagyjából nem írnád le ungarisul az ilyen tudatlanoknak , mint én is ?

Előzmény: HalleLuisa (4553)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!