Mindig jövőre? Majd jövőre 2025-ben. Aztán 2025-ben azt mondják 2026-ban, 2026-ban bejelentik, hogy 2027-ben és folytathatjuk, miközben a mellékvonalak jó részén a Credo lesz a standard jármű? DB Gebrauchtfahrzeug-ok között semmi sincs? Egyéb vállalatnál? Stájerországban sem volt büdös a három dízel Talent beszerzése, amelyek korábban a BOB-nál futottak.
Igen, erről is írtam. 015-ös, 030-as Uzsgyik tavaly készültek el Szombathelyen, de arról nem tudok, hogy a szentesi dögsor csökkenésnek indult volna. Desiroknál a 012-es kapott forgóváz-felújítást, meg néhányban újrapárnázták az üléseket. Vajon vannak még olyan példányok, amik a közeljövőben talpra állhatnak?
Feltételezve, hogy ez a Dunakeszin gyártott személykocsikra vonatkozik:
Azért más lehet egy új beszerzés, ahol magán a beszerzésen van a hangsúly és az új járművek beszerzési árának is más az aránya a szállításhoz, mint egy 30 évhez közeledő, az előzőnél jóval kisebb mennyiségű használt jármű, ahol a hangsúly azon van, hogy olcsóbb legyen, mint az amúgy nagy számban állományban lévő, de használhatatlan járművekkel kezdeni valamit.
Továbbá megint más egy alkalmi vétel, mint a mindennapi gazdasági működés, ami az ország működéséhez is kell.
Ha a kormány elfogadja a javaslatot, akkor várhatóan ősztől egy holding formájában működik tovább a cég, amelynek egy szolgáltatási és egy pályaüzemeltetési része lesz” – ezt mondta Kikina Artúr, január 15-én kinevezett pályaműködtetési és beruházási vezérigazgató-helyettes egy szakmai konferencián szerdán. Az új vezető részleteket nem közölt, annyit azonban elárult, hogy a tervezés és az egyeztetés már javában zajlik.
Egy 30 körüli darabszámmal szerintem már lehetne javítani a helyzeten. Meg azzal, ha a tartósan álló Uzsgyik, Deisrok közül feltámasztanák azokat, amiket még lehetséges.
IC3-asokkal további probléma a lehetséges eladó (ország) aktuális helyzete, de még békeidőben sem tűnik egy egyszerű dolognak onnan ide járműveket hozni (mennyibe kerülhet egyáltalán egy ilyen művelet szerelvényenként?).
Ahol tud menni a vonat... ámbár a Chișinău-Bukarest távolság 400 km, a menetidő 10 óra. Hogy ez egy ország-e vagy kettő, most inkább lapozzunk... Nekem eddig ezt a video kimaradt az életemből. Nagyon profi, Ștefan cel Mare és a vámos félelmetes...