Keresés

Részletes keresés

PentaxMan Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2049

Köszönöm...

Előzmény: tápos győri (2048)
tápos győri Creative Commons License 2011.05.10 0 0 2048

Itt a pontos menetrend:

http://batoryexpress.pl/trasa-utvonal/

Előzmény: tápos győri (2043)
sara005 Creative Commons License 2011.05.09 0 0 2047

Köszönöm szépen a válaszokat.

Előzmény: CSom81 (2046)
CSom81 Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2046

Szia!

Én Zakopanéban élek - ez csak azért mondom, mert a turizmus miatt benne van az ország legdrágább városaiban. Ennek ellenére szerintem olcsóbb, mint Magyarország, már ha a kaját nézzük. (Persze nekem Budapest a viszonyítás, ott laktam előtte.)

Szóval: 1l tej 2,05-2,55 plz között zsírtartalomtól függően. 1kg kenyér: Nem jellemző az 1kg-s kenyér, sokkal tömörebb kenyereket sütnek mint mi, így általában 6-900 grammos között mindent találsz. Jellemzően szeletelve. Szerintem ez is olcsóbb, mint otthon, de pontos árak nem lesznek, mert magam sütöm otthon, hogy kicsit magyaros hangulata legyen... 1 üveg sör boltban 2,2-3,0 plz között már jó söröket kapsz. Persze bolt, és márkafüggő.

Előzmény: sara005 (2044)
fd6667 Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2045

Pontos árakat nem tudok, de ha a hazaiakkal megközelítően azonosakra számítasz, nem fogsz csalódni. (vagy kellemesen)

Előzmény: sara005 (2044)
sara005 Creative Commons License 2011.05.08 0 0 2044

Szeretném a segítségéeteket kérni: Lengyelországban kb mennyibe kerül 1 kg kenyér, 1 liter tej? Szóval az alapvető dolgok nyaralás alatt... Köszönöm! (Ja, zlotyiban persze.)

tápos győri Creative Commons License 2011.05.06 0 0 2043

Helló! Minden városban 2 napot dekkol a busz, így ha jól számolom, akkor 12-én és 13-án vannak Debrecenben. Amúgy én is csak annyit tudok, amennyi az alábbi linkeken olvasható:

http://hungary.art.pl/aktualitasok/bathory-expressz-az-ut/

http://www.bathoryexpressz.com/

http://www.facebook.com/batoryexpress#!/batoryexpress?sk=info

Előzmény: PentaxMan (2041)
PentaxMan Creative Commons License 2011.05.05 0 0 2041

Mikor érnek Debrecenbe? Hol lehet majd találkozni velük?

Előzmény: tápos győri (2040)
tápos győri Creative Commons License 2011.05.05 0 0 2040
Flakvierling Creative Commons License 2011.04.06 0 0 2039

És ezeket is:

Előzmény: Flakvierling (2037)
Kellys10 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 2038

Sziasztok,

Barátaimmal már régóta tervezzük, és úgy néz ki most megvalósul az Auschwitz-Birkenau-i koncentrációs tábor bejárása.

Ebben kérném segítségeteket.

A táborok közelében tudtok ajánlani valamilyen jó szálláslehetőséget kedvező áron?

Köszi előre is.

Flakvierling Creative Commons License 2011.04.04 0 0 2037

És ezeket is:

Előzmény: Flakvierling (2036)
Flakvierling Creative Commons License 2011.03.31 0 0 2036

Sapirico küldi ezeket a képeket általam, a lengyel-magyar barátság jegyében:

nagykrisztina63 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 2035

Kedves Fórumozók!

Lengyel és angol nyelvtudással multinacionális vállalat szolgáltató központjába fiatal munkatársakat keresünk, pályakezdők jelentkezését is örömmel fogadjuk.

A pozíció részleteit megtekintheti a következő oldalon: http://www.apt.hu/allasajanlatok/

Üdvözlettel:

Nagy Krisztina

Researcher

APT Vezetési Tanácsadó Kft

1114 Budapest

Bartók Béla út 15/d

tel.: +36/1/365-1207

fax: +36/1/381-1052

www.apt.hu

venuto Creative Commons License 2011.03.17 0 0 2034

Witajte !

POLSKA  RULEZ  FESZTIVÁL  !!

Mivelhogy minden  március  23-án  van  a , na  mi  is  ,  brátánkik  ? 

http://tundergyar.hu/

venuto Creative Commons License 2011.03.16 0 0 2033

Akit érdekel  lengyel  utunk  Zakoooouuba  s  Krakkóba  :

Szerbusztok . 

Lengyel túrám  itt , hic et  nunc ,  vagyis  teraz i  tutaj : 

http://torzsasztal.hu/Article/showArticle?t=9191747

Pretorious Creative Commons License 2011.02.11 0 0 2032

Némi kiegészítés a lenti hangulatos útbaigazításhoz :)

1. Meg lehet spórolni a sztrádamatrica díjat (és pár csepp üzemanyagot) ha Zólyomnál átmész a városközponton és aztán a városból kiérve se mész rá a gyorsforgalmira hanem a teljesen nyugis párhuzamos úton a Sliac nevű falut érintve mész Besztercebányáig (lézerkedős policiára vigyázni ahol lassítani kell!).
2. A Sucha Hora-Chocholów határátkelő valóban praktikus rövidítés Zakopane felé, de nem Tvrdosinban hanem Trstenában (vagy még inkább a Trstenát elkerülő új gyorsforgalmiról) kell jobbra venni az útirányt.
3. Ami a chocholówi T-elágazást illeti: ha valaki Zakopanéba (de csak akkor ha ide) tart akkor jobbra menjen, emígyen elkerülve a gyakran bedugoló Nowy Targ-Zakopane útszakaszt.
4. Ha valaki nem frissített térképes navigációval megy, az figyelje az útirány-táblákat is az új útszakaszok miatt. Ezek: Oravsky Podzamok (Árva vár) elkerülő, Trstena elkerülő, és Lengyelországban most éppen Lubien előtt kezdődik a krakkói gyorsforgalmi. Valami überfontos csomópont-építés folyik a Besztercebányából kivezető úton is de a végeredmény szerintem nem lesz befolyással a tranzitra.

Előzmény: venuto (2031)
venuto Creative Commons License 2011.02.06 0 0 2031

RÖVIDÍTETT KIJUTÁS LENGYELHONBA

Budapest , Solymár , Pilisvörösvár , Leányvár . A  falu után vagy  2--3 km-re lámpa . Ott NEM Dorognak  menni , hanem jobbra  letér  a  hol 117-esnek , hol pedig 111-esnek megjelölt útra . Ezen vagy 5km , és az ÖMV-kútnál nem előre , hanem jobbra .

Vagy 5km , T-elágazás , ott balra be  Esztergom belvárosa felé , nézi  a Párkányba  átmenő Mária Valéria-hídra  történő feljutást .

Párlányba érvést  azonnal jobbra az első adandó  alkalommal , ezen végig Garamkövesdnek ( kamenica nad hronom vagy mi  a pénisz ma  a neve ). A  hídon megáll , körülnéz , mert nyáron a kozmosz egyik legjobb  fürdési  lehetősége mindkét oldalon , odáig bevállalva , hogy minden  hétvégén  :  én  tudom , nékem arra 2 telkem is van). Garamkövesd centrumában   az  Y alakú elágazásnál BALRA FÖL . A  további falvakat csak kivonatosan írom , mert nem fog kell letérni  erről a főútszerűségről : Ipolyszalka ( itt  veszel  autósztráda-matricát magyarul ), Ipolybél , Ipolyszakálos , Ipolypásztó , Százd ( lehet , hogy nem ebben  a sorrendben ), Deménd (= demendice ). A  faluközpontban T-elágazás , ott  JOBBRA . Azt hiszem  Nagykürtös van kiírva , de az is le7 , hogy Kassa . Ezen az úton menni vagy  3 falunyit , és  az  embereccercsak kiér  arra a észak--dél  főútvonalra , amin  ment volna , ha most itt nem nyökörögtem volna közbe . Ez  a kereszteződés jelöletlen , ha innejt  megyünk , ahogy  írtam volt , akkor  van jobbra  a  túloldalon  egy benzinkút . A helyet jól bememórizálni  mert mikor viszafelé gyün haza  az ember , könnyen  túl  le7 szaladni  rajta .

Zólyom , Besztercebánya , Rózsahegy , Alsó-Kubin . És most jön  a  3. fontos dolog : Tvurdossin vagy hogy hívják azt  a  kisvárost ( jegyzem  meg , lenyűgözően szép belvárosú városaink rekedtek ott , amiket érdemes látni , szemben a  ráépített lakótelepekkel ), ahol nagyon kell figyelni .It meg kell találni  tudni a Sucha Horá nevű volt határátkelőt . Arra megy , túlmegy , és lesz egy olyan difi közte meg a már lengyel Chohotów nevű  falucska között , mint  Észak-- és Dél-Korea között . Chochotówban bár  a  T-elágazásnál jobbra  kell  menni , de  nem javallt , hanem  kell  tégy egy  tiszteletkört  balra , és csak utána  Zakopane , Krakkó , tudomisén . A  Balti-tenger , mondjuk .

far severö sapirico

CSom81 Creative Commons License 2010.12.14 0 0 2030

Utánanéztem - Lengyelországban csak a táblákkal jelölt helyeken, teherautók számára kötelező. Terepjáródnak nem. De a szlovákok miatt mindenképpen hozz!

Előzmény: CSom81 (2029)
CSom81 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 2029

Szia!

Ha van hó, akkor téli gumi a kocsin, és hólánc a csomagtartóban. Ez Szlovákiában kötelező, még ha az út le is van takarítva, de mellette van hó. És élvezettel bűntetnek vastag eurókra, ha nincs. Legyen nálatok!

Itt már nem kötelező tudtommal, csak ajánlott. (Én tartok a kocsiban, igaz az nem terepjáró...)

Előzmény: dark001 (2028)
dark001 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 2028

Sziasztok! Karácsonykor mennénk Zakopane-ba és az lenne a kérdésem, hogy a hólánc kötelező egy Mitsubishi L200-as összkerekes terepjáróra is? Előre is köszönöm a választ.

noisewaker Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2027

Üdv Mindenki.

Új vagyok errefelé, de lenne pár kérdésem Lengyelországot ismerő emberekhez.

Épp pályázok egy Wroclaw-i állást, és most jön az a rész, hogy a képességi teszt megvolt, s most jön az, hogy meg kell alkudjak velük a bérben. Azt hallomásból tudom, hogy az élet nagyjából az itthonihoz hasonló (bár ebben is lehet szükséges a kiigazítás), de a fő kérdésem az lenne, hogy mennyibe állna egy kisebb albérlet (1 főre, mondjuk 2 szobával), nem annyira belvárosi részen, hosszú távra (1-3 év) havi szinten rezsivel? Azért lenne ez fontos, mert ezt bele kell számolnom a bérbe, amit kérek. Csütörtökön lesz amúgy ez a megbeszélésem.

Az indulás márciusra van időzítve, addigra kéne valamit felhajtsak.

A másik kérdésem, hogy merre indúljak el azügyben, hogy találjak addigra albérletet? Ebben annyika nehézségem lesz, hogy első kiutazásom alkalmával erre már szükségem lenne.

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Üdv

András

katihurghada Creative Commons License 2010.10.03 0 0 2026
Szia!

Decemberben 29-én megyünk Krakkóba, a neten most nézegetem a látnivalókat, Auschwitz és a sóbánya már biztos pont, az útikönyvet megrendeltem így talán minden fontos dolgot megtudok belőle, de örülnék, ha adnál tippet, hogy mit érdemes megnézni a városban ami esetleg nincs benne az útikönyvben.
Továbbá, ha tudnál segíteni egy jó szilveszteri zenés-táncos étterem vagy szálloda keresésében, mert sajnos a szállodánkban nem lesz szilveszter est.
Előzmény: Dió83 (1972)
zolimiskolc Creative Commons License 2010.09.14 0 0 2025
Köszönöm a kedvességedet!!!
Előzmény: Pretorious (2024)
Pretorious Creative Commons License 2010.09.14 0 0 2024
Na igen, végső soron idén már annyi árvíz volt hogy érdemes biztosra menni :) De most nyugi van...
Előzmény: zolimiskolc (2023)
zolimiskolc Creative Commons License 2010.09.14 0 0 2023
Köszike ezt néztem én is csak az árvíz miatt kérdeztem, mert állítólag be volt zárva.
Előzmény: Pretorious (2022)
Pretorious Creative Commons License 2010.09.14 0 0 2022
Klikk ide: http://en.auschwitz.org

Lásd még: 1990. hsz.
Előzmény: zolimiskolc (2021)
zolimiskolc Creative Commons License 2010.09.14 0 0 2021
Sziasztok! Mennénk a hétvégén Auschwitz - Birkenau-ba érdeklődnék, hogy nyitva van e? Szívességeteket előre is köszönöm!
JudyDb Creative Commons License 2010.09.14 0 0 2020
Sziasztok!
A héten utazunk barátaimmal Lublinba, de még 20 embernek nincs szállásunk....
Tudnátok esetleg ajánlani OLCSÓ helyet?

Előre is köszönöm!
CSom81 Creative Commons License 2010.09.02 0 0 2019
Szia

Nem ígérek semmit. Tisztázzuk, hogy mit kerestek. Email: polandtourism@gmail.com
CSom81
Előzmény: dantedog (2018)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!