Keresés

Részletes keresés

nózi2009 Creative Commons License 2010.05.01 0 0 65175

Sziasztok!

Totál új yorkisok vagyunk,karácsonyra vettünk a kislányomnak egy kan kutyust.

Küzdünk nagyon a szoba tisztasággal. Eddig jól haladtunk,viszont a napokban mintha minden eddigi tudománya elszállt volna,jelöl minden felé a lakásban. Kész vagyok....

Adjatok valami tuti ötletet,mert kezdek besokallni!!!

Köszi előre is:Móni

brunomami Creative Commons License 2010.05.01 0 0 65174

szia!

Vidd kozmihoz,csak arra ügyelj tiszta megbízható helyre vidd és ne hagyd ott.Beszéld meg elöre lehetőleg te legyél az első és ne tedd le a földre csak az öledbe és az asztalon legyen.Egy gyórs igazítás fül,popsi ,szem körül és a kőrme meg a talpacskája,hogy ne csúszkáljon a kövön.Ha nórmális a hely nem lesz baja.

Előzmény: Anii_85 (65172)
grita88 Creative Commons License 2010.05.01 0 0 65173
Lola még 3 hónapos se volt amikor elvittük lenyíratni a füléről a szőrt!3 és fél hónapos volt kb amikor a fenekéről,szeméről,lába körül nyírták neki a szőrt.Te tudod,hogy mikor szeretnéd elvinni kozmetikushoz,de nekünk a kozmi sokkal ügyesebben és szebben letudja vágni .Amikor meg mi próbálkoztunk vele,hogy lenyírjuk pl. a szeme körül,összevissza ficánkolt.
Előzmény: Anii_85 (65172)
Anii_85 Creative Commons License 2010.05.01 0 0 65172
Szia! 3 hónapos még, és azt mondták, hogy 6 hónapos koráig ne vigyük kozmetikushoz. Vagy az ilyen "apróbb" beavatkozáshoz elvihetem? :)
Előzmény: grita88 (65171)
grita88 Creative Commons License 2010.05.01 0 0 65171
Szia!

Szerintem vidd el kozmetikushoz,ő szépen letudja neki vágni!A mi kutyunk se hagyja nekünk az ilyeneket a kozminál meg szépen tűri.
Előzmény: Anii_85 (65170)
Anii_85 Creative Commons License 2010.05.01 0 0 65170
Sziasztok!

Valaki adjon tanácsot, hogy tudnám levágni a szőrt a fenekénél....nem akarja hagyni :(
yorkibeauty Creative Commons License 2010.04.30 0 0 65169

Szia!

Nagyon aranyos a kis csaj:) A kutyámmal vetekedik, ő is elrágta a laptop töltőjének a kábelét 3 hónaposan... A mai napig egy valódi rossz csont, pedig tegnap volt 11 hónapos és esze ágában nincs lenyugodni.

Dannynek jobbulást, én is mandula gyulladással nyomom az ágyat:( Azért ma összeszedtem magam és Kamival csaptunk egy 3 órás sétát. Rengeteg régi ismerős volt ma a gellérten, el is repült az idő. A kis bolond egy német vizslával akart játszani, össze vissza puszilta, pedig le se tojta Kamit, még rá is morgott, de a kutyimat ez nem hatotta meg::oo)) Mikor még  pár hónapos volt, akkor kinézte magának már ezt a vizslát. Azóta töretlen a rajongás, bár viszonzásra nem talál:) Sikeresen megtámadott egy boxert is, mert oda akart menni ismerkedni, Kama meg azt hitte a tobzát akarja elvenni, amit egy kutya sem tehet meg, ha kedves az élete:P Olyan vicces, mikor ilyen nagy kutyákat el tud ijeszteni (persze ilyenkor megszidom a viselkedése miatt, de azért rajtam kívül mindenki nevet a kis törpillán) Ő a legkisebb kuytus a társaságban, de a legnagyobb hangú és a legelevenebb. Ma nem volt már agyam tovább dobálni (másfél óra játék után) az agyonrágott csupa nyál tobozát, erre felváltva hordta a többi gazdihoz, akik persze szívesen átvállalták a feladatot.

Előzmény: Benimaci (65168)
Benimaci Creative Commons License 2010.04.30 0 0 65168

Sziasztok!

Szerintem sem túlzás, tegnap előtt is megkönnyeztem amit irtál, meg most is. Mi minden h9rcs9g9mnek, papagályomnak, macskának komoly temetést tartottunk. És ha pl. fészekből kiesik egy fióka, őt is eltemetjük. Nagyon aranyosak a képen.

Ez a kis Flóra olyan mint egy kisördög. Ma először egyedül hagytuk őket 2 órára... hát Flóra felszedte a ragasztócsíkot, amivel le volt ragasztva a szőnyeg széle, hogy még Beni ne bontsa le. Mindkettő tiszta ragasztócsík volt, Flórának áztatni kellet a lábáról, úgy hozzáragadt. Este meg a laptop töltőjének a zsinorját rágta meg, egy helyen lecsupaszitotta, még jó hogy nem az adapter előtt rágta... belegondolni is szörnyű mi történt volna. Ha valamit a konnektorba dugunk ő már ottvan, és rágná... Ja és tépi Beni bajszát és farkát. Ez egy életrevaló boszorkány, látszik hogy 25 kutya között kellet megállnia a helyét.

Csatolok pár képet  akis gézengúzról

Remélem jobban van má Denny, jóbbulást a betegeknek! Szép hétvégét!

Szundi Flóra
Dorina86 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 65167
Sziasztok!

Danny ma megkapta a második szuriját a torokgyulladására, nem nagyon akar múlni neki. Amúgy ha lenn vagyok vele, olyan mint általában, izgatott, játékos. Ha fenn vagyok vele a lakásban, alszik egész nap. hajnalban rájön a krákogási roham, alig tudok aludni ilyenkor, sajnálom szegényt, tuti nagyon fáj neki mert ma már alig evett valamit, pedig kis szemű tápot vettem neki meg konzervet. most éppen a műcsontját rágogatja, úgyhogy nem viselte meg a szuri. jaj nekem kellett lefogni a fejét, olyan rossz volt, de csak kicsit visított. bocsi, ha könyvet írtam, de ki kellett írni magamból :) Mostanában csak gyors élménybeszámolókra van időm, olvasni alig tudlak titeket, de remélem mindenkinek rendben van a kutyija!!

Bogyo&Aniko Creative Commons License 2010.04.30 0 0 65166
Szia Zsu,
Együttérzek veled, én is minden alkalommal ugyanígy kikészülök amikor a pocinak ilyen hányós hasmenős rosszullétei vannak. Majd kérlek írd le hogy mit mondott a doki...
Előzmény: zsu826 (65165)
zsu826 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 65165
Sziasztok!
Sajnos szomorú vagyok a mai nap.A kis Pamacsom beteg, reggel még jó kedve volt, reggelizett, aztán délután mintha kicserélték volna.Az ebédjét csak megszagolta, és visszafeküdt az ágyába.Na akkor már sejtettem valami nincs rendben.Rá fél órájára hányt, majd ment a hasa szegénykémnek.Gyorsan hívtam az orvost, most várom hogy megérkezzen.Szórítsatok hogy minden rendben legyen.Nagyon imádom a kisbetyárt,. nem élném túl ha valmai érné őt...Remélem nincs komoly baja, lehet valamit felevett a földről, amit nem vettem észre...
Rita79 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 65164
Nálam anno 6 pici született, és az egyik elpusztult 3 nap után, ha jól emlékszem. Ő is gyenge volt, én etettem, mert szopizni sem bírt. Ez borzasztó dolog, én is napokig sírtam utána. De szerencsére a többiek erősek voltak és 5 kis gézengúzt felneveltünk Jennyvel! :))))))
Előzmény: Davideee (65160)
Rita79 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 65163
Jajjjjj az az utolsó kép, nagyon-nagyon édes!!!!! Azok a tappancsok és milyen pihe-puha lehet..... Most nagyon irígykedem! :)
Előzmény: Davideee (65155)
Davideee Creative Commons License 2010.04.30 0 0 65162
Flóra jól van. Rendesen eszik és iszik, és napról napra kicsit többet marad kinn a pisilés után. Onnan indultunk, hogy a láda elé pisilt, aztán már jelzett, hogy ki akar menni (ki is ment de épphogy leért máris jött vissza), így 5 nap után már valamennyit szaladgál is.
Előzmény: yorkibeauty (65161)
yorkibeauty Creative Commons License 2010.04.30 0 0 65161

Ez csak természetes, hogy eltemettétek. Ezt bárki megérti akinek, már volt/ van valamilyen házikedvence, akit szeret. Ismerem ezt az érzést, de valamiért nem akarta a sors, hogy a picúr tovább éljen. Hidd el, ha teljesen egészséges és fejlett lett volna, túléli. A legkisebbek lesznek a legnagyobb haspókok, mert hamarabb megtanulnak enni, mivel nem hagyják a többiek szopni nyugodtan. Ti mindent megpróbáltatok, de majd a másik két kis manó sok örömöt fog okozni nektek. Lehet, ha császáral születnek, a doki elaltatja rögtön a  születése után, ha jól megvizsgálja. Sőt, innen is látszik, hogy Flóra milyen kis gondoskodó, mert általában nem is engedik szopni az anyák azt a picit, amelyiket nem érez elég életre valónak, vagy fejlettnek.

2 nagyon szép kiskutyátok van, most rájuk figyelj. Flóra amúgy már jobban van? Eszik rendesen?

Előzmény: Davideee (65160)
Davideee Creative Commons License 2010.04.30 0 0 65160
Szia!

Nem hiszem, hogy megtartunk egy kicsit.

Amikor megszülettek és láttuk, hogy Aurora (a kicsi, aki kedden meghalt) milyen kis picike és gyenge a másik két kölyökhöz képest, akkor szinte megbeszélés nélkül mindannyian arra gondoltunk, hogyha életben marad, akkor Őt biztos, hogy megtartjuk, de sajnos nem bírt tovább küzdeni. :(

Csak egy napig élt, de úgy megszerettük és annyira akartuk, hogy éljen... :'(
Úgy gondolom, hogy soha nem fogjuk Őt elfelejteni. A virágoskertünkben temettük el egy kis dobozkában. Raktunk mellé egy Bibliai idézetet (Dávid 23. zsoltárát, mert temetéseken ezt szokták mondani) és egy kis névjegyet, amin a neve van és az, hogy mettől meddig élt. Gyújtottunk neki mécsest és a mai napig viszünk virágot a kis sírjára.

Tudom vannak, akik túlzásnak tartják az ilyen jellegű dolgokat, de nem érdekel, mert mi ilyenek vagyunk és kész. A szomszédunk is majdhogynem nevetett, amikor látta, hogy 19 éves férfi létemre, ordítva ásom a kis gödröt és anya is ott sír mellettem...
De nem tudok az ilyen emberekkel foglalkozni... Én legalább tudok szeretni. Nekik meg még az életben egy egerük sem volt...
Előzmény: yorkibeauty (65156)
Cs.Judit1983 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 65159
Ez tényleg kutya függő! Codynak sem tetszett a hám, amikor először ráadtuk. Vettünk egy kis nyakörvet, az rajta volt éjjel nappal egy pár napig, aztán ráadtuk a hámot és már nem is nagyon érdekelte, hogy mi van a nyakában. Mi a lépcsőházban gyakoroltunk. Rögtön szalad és nem is foglalkozott azzal, hogy pórázon van. Őt az idegesítette, ha séta közben megálltam. Akkor unalmában megrágta a pórázt:)
Előzmény: ancsika84 (65158)
ancsika84 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 65158

Szia!

Nekünk is így kezdődött,nem akart megmozdulni aztán jutalomfalattal csalogattam + szóban agyondicsérés,ájuldozás,hogy ő milyen ügyes:-D és pár napig így sétáltunk a lakásban 3-4 nap alatt megszokta a hámot és a pórázt,de ez a kutyától is függhet.

Előzmény: Czukor4 (65154)
ancsika84 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 65157

Szia!

Nagyon kis édesek a picik!

Az én picimnek is Amira a neve,de csak Mirának becézzük:-)

Vannak ezek a fogkefe alakú rágcsálók,na ő szokott néha kapni ilyet és az neki akkora kincs hogy sosem akarja megenni csak állandóan eldugni és úgy félti óvja hogy az valami hihetetlen,de attól még biztonságban érzi magát.Ő is nyugtalanul mászkál vele a lakásban ide-oda közben nyüszít egyfolytában és keresi a helyet hova tudná eldugni,általában fél óra múlva sikerül is neki egy párna mögé beejteni vagy takaró alá betenni.Ezt csak érdekesség képpen gondoltam leírom.

Szerintem el fog múlni ez Flóránál csak egyelőre nagyon óvni akarja őket,ami természetes.De ez csak az én véleményem,még nem voltam ilyen helyzetben.

yorkibeauty Creative Commons License 2010.04.30 0 0 65156

Szia!

Nagyon cukik::oo)) Milyen kis pockosak. Nagyon helyes kis pofijuk van. Fogsz megtartani egy kicsit?

Majd ha nagyobbak lesznek, lenyugszik Flóra is. Még kezdő anyuka, de belerázódik idővel.

Davideee Creative Commons License 2010.04.30 0 0 65155
Sziasztok!

Csináltam pár képet a bébikről. Aldóról sikerült külön képet csinálnom, de az amin Amira van egyedül sajnos elmosódott. Majd pótolom a hiányt.

Egyenlőre úgy tűnik, hogy minden rendben van velük, és remélem, hogy ez a jövőben is így lesz.
Az egyetlen gond az, hogy Flóra néha gondol egyet; a szájába vesz egy kölyköt és nyugtalanul, nyöszörögve kaparni kezd vagy elkezd vele járkálni. :(
Az állatorvos szerint lehet, hogy nem érzi magát biztonságban, de nem igazán értem ezt, mert eddig akármilyen gond volt (pl.: tűzijáték, amitől retteg, mindig arra a helyre menekült, ahol most vannak...). Tényleg nem értem, mert az esetek többségében olyan nyugodtan elvan a kicsikkel... Remélem leszokik majd erről.

Czukor4 Creative Commons License 2010.04.30 0 0 65154
Sziasztok,
Ey kis segítséget szeretnék kérni.Most hám és póráz ügyben.Mennyire megy nehezen h megszokja a dolgot h sétálunk?Igaz tegnap volt rajta először.A hámmal még úgy nincs baja,de ha póráz is van rá kötve,akkor ledermed és semmerre sem hajlandó jönni,semmilyen invitálásra sem.
Bogyo&Aniko Creative Commons License 2010.04.30 0 0 65153
Sziasztok,
SZMG nem értettél félre semmit, másfél éves a kutya, nem Jecserika?

Érdemes felkeresned azt az embert, akitől vetted, mert ha a korában hazudott, akkor lehet van még más is a tarsolyában (eltitkolt betegség). Ha pedig másfél évesen kihullottak a csontfogai... az azért elég durva.

Szerintem mininek akarta eladni a régi gazdi, és behazudta a korát. Kb most 6 hónapos. Nőttek ki fogak a helyén? És hány kiló a kutya?
Előzmény: jecserika (65136)
Dorina86 Creative Commons License 2010.04.29 0 0 65152
Ja és ha kell a statisztikához: 6 hónapos és 4,07 kg! :D nem lesz kis termet az már biztos. a tesójával találkoztam múltkor (lehet már írtam, akkor bocs) ő dupla ekkora magasságra meg hosszúságra, úgyhogy nagy yorkik leszünk!
Dorina86 Creative Commons License 2010.04.29 0 0 65151
Benimaci & ancsika84:

Dannyt tegnap vittem orvoshoz, mert 3 napja krákog, horkant és tüsszög ilyen rohamszerűen. Kapott szurit és holnap is kap, mert nem akar elmúlni. Megvizsgálták és torok és mandulagyulladása van. nem is tudtam hogy van ilyen. kamillateát és mézet kell adnom neki. mézet főleg estére, mert egy bevonatot képez a torkán és kevésbé irritálja. Ma nem ette meg a nagyszemű Hill's z/d tápját, így vettem neki Yorkis Royal Canint, azt keverem a konzervhez, mert lehet nem nagyon tudja lenyelni a torka miatt a nagy szemeket. Remélem tudtam segíteni.

Képzeljétek kiesett az összes foga! :) az utolsó szemfogát a doki körömmel kihúzta mert már annyira mozgott...hála istennek nem kell altatni majd! úgy örülök. 7 tejfogat találtam meg, azt el is raktam emlékbe.
Nyinya-suzy Creative Commons License 2010.04.29 0 0 65150

Szia!

Igen ez az.Kutya cica bolt.

Nagyon jó mert kis szemű,és kis mennyiséget lehet venni ,hogy ki próbáld hogy izlik e a kutyinak. Remélem beválik:) 

.

Előzmény: Cs.Judit1983 (65146)
Bogyófi Creative Commons License 2010.04.29 0 0 65149
Szia
Az én uszkárom két napig morgott Bogyóra utána és azóta imádják egymást.A spánielem 2 hónap után is morog rá ,mert ez a kis tökfej mindig nyalná-falná ő meg nem szereti de soha nem bántaná az biztos. 1 hét után hagytam őket egyedül ( a három kuty) 8 órára, semmi baj nem történt. Bár én is paráztam egy kicsit a két kutya simán megnyúzhatta volna a kicsit .Bíztam bennük hisz ismerem őket és nem hiába.
Előzmény: Benimaci (65145)
Cs.Judit1983 Creative Commons License 2010.04.29 0 0 65148
Komolyan nem értem az ilyen gyerekeket. És még hergelte a másik kiskölyköt is, aki persze eldobott mindent ami a kezében volt, hogy megsimogathassa Codyt, de Ő addigra már azt is támadásnak vélte. Cody csak akkor reagál így, ha ellene irányul a dolog. Imádja a gyerekeket. Tavaly nyáron egy 2 éves kislány fogta magát, leült Codyval itt a ház előtt a földre és játszottak. Haláli volt. Az anyuka mesélte, hogy nekik is van egy yorkijuk, úgyhogy hagyjam, hagy nyalogassa, puszilgassa, hozzá van szokva a gyerek:) Még jó, hogy ebből a fajta gyerekből van több, nem a puskásból.
Előzmény: Bogyo&Aniko (65147)
Bogyo&Aniko Creative Commons License 2010.04.29 0 0 65147
Szia Steflil: Köszi a részletes beszámolót, nagyon tanulságos. Örülnénk ha néha összefuthatnánk, gondolom nektek se könnyű játszópajtást találni. Nekünk itt a Derkovitson 500 m-es körzetben van kb 6 yorki is, de ők soha nem abban az időben járnak sétálni mint mi... szinte sose látom őket - pedig rendesen vadászunk rájuk :-):-)
Ugyanígy vadásszuk a családját a Bogyónak, mert ha legalább tudnánk hogy mi a baja, akkor nem kínoznám mindenféle neki nem megfelelő táppal... de hát sikertelen. Te honnan hoztad a kislurkód?

Szia Nyinya: köszi a tippet, utánanézek

Szia Judit: Bogyó a görkoris, kismotoros, dömperes gyerekektől készül ki. Én mindig hagyom ugatni. Pár hónapja fejberugta egy 3 éves kisgyerek, azóta nem szólok rá, tessék az agresszív kisgyerekeket jó besz*ratni :-) Egyébként a Bogyó hihetetlen módon megszűri az embereket - a gyanús alakokat mindig megugatja, ugyanakkor a kedves kisgyerekeknek mindig hízeleg...
Előzmény: steflil (65142)
Cs.Judit1983 Creative Commons License 2010.04.29 0 0 65146
Megtaláltam!!!
KUTYA CICA BOLT! Ez az? Mindenképp elmegyek, vagy elzavarom az öcsémet, aki Pesten lakik:)
Előzmény: Nyinya-suzy (65143)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!