Pentax 18-35ös zúmja, vagy rá vonatkozó tapasztalatai van-é valakinek? Jó volna tudni hogy milyen a képminősége, torzítása, stb... Ja és hogy mennyit lehet érte adni...
Igen. Tuti kis obi, csak sokkal kényelmesebb lenne, hogy ha nem a gép alá kéne a monopodot rakni. Én gondolkozok ezen az alább linkelt emberkén, hogy majd csináltatok vele egy ilyet, csak ugye időm egy szál se, így a vizsgaidőszakban... :c(( De az sem kizárt, hogy egy ismerőssel esztergáltatok/hegesztetek egyet. Hm, nem is rossz ötlet, lehet, hogy este átnézek hozzá... ((c:
Féltreértés ne essék, szerintem a Pentax egy jó hírnévvel rendelkező, megbízható márka. A családba is van egy MZ-7 (filmes SLR), fullos kis gép. Csak egyszerűen nem értem, ha valami jó, akkor miért nem terjed. Mindenhol a Canon, Nikon meg a KonicaMinolta gépek nyomulnak. Az indexen még le sem tesztelték ezt a gépet. Ezért gondoltam, hogy Ti segítetek a döntésben.
"Valahogy egyébként nem érzem elterjedtnek a Pentax DSLR gépeit. Ez miért van?"
Mint ahogy már előttem joskabacsi le írta ez csak ithon van így! Bár ahogy a forumot olvasgatom egyre több ds tulaj van :-). Amúgy Mo.-ra jellem ző a márkával való villogási kényszer (ahogy észre vettem) és ezek az emberek nem Pentaxot veszenek hanem c..ont ill. N..ont. Azt többen ismerik a tömegből és olyan kis elegán sárga ill. piros nakpántja van ;-)
Ja karácsony előtt esett meg velem. fotozgattam (sétálgattam) a bazilika környékén. Sok sok Japán túrista a téren. Az eggyik nagy lendülettel oda jött hozzám mosoly hadonászás és erőssen a gépemet (Ds) mutogatta. Majd előkapott ő is egy Ds-t és meg kért (szintén mutogatva), hogy csináljak róluk képet :-). Nincs jelentősége csak jót mulattam az nap.
NÁLUNK nem elterjedt ! Nagy különbség ! Londonban a Tottenham Court Road-on a cuccok kb. 35 %-a Pentax , a maradék 65 - az összes többi..... lehet , hogy ott van nagyker is ....
Attól tartok, szavaidat még emésztenem kell, de a kép ismerős a feri által beidézett linkről. :) Ilyet a Google egyedül a gaia.hu-n talált 9900 Ft-ért. Ugyanakkor pl. a Tripont kizárólagos Manfrotto forgalmazóként aposztrofálja magát - így őket is megkérdeztem. E-mailben, mert a honlapjukon nem találtam sehol. (A honlapjuk amúgy egy ... - Firefox kifagy tőle :) ) Úgyhogy vagy találok olcsóbban, vagy ellopom az ötletet, és barkácsszakkör lesz a dologból, azt hiszem... :)
Az pedig hivatalos bolt Párizs városából.Mert ott van. Várd meg edigitalos tudással rendelkezQ SinnerSolo topictársunkat: az árat, jótállást illetQen tud jó tanácsot adni. Szerintem nagyon jó a Pentax, de hogy hasonlattal éljek az autómárkák között is van aki a Mercedesre, Volvora,BMW-re van aki meg a Toyotára Subarura vagy esküszik...Nekem pld a NOKIa telefon jött be és nem tudtam megszokni az új SONY- t ezért el kellett cserélnem. Fogd a kezedbe a hasonló cuccokat, nézz bele a Pentax keresQje után Canon vagy Nikon azonos kategóriáju gépbe És dönts. Nekem Pentex istD-m van.
A zsír új DL+ 18-55DA kb ilyen áron van a boltban. A sima gépváz kb 160 ezer oz optika 40-44ezer bruttó körül.( én 24ezerért adtam el egy ilyen optikát egy kb hónapja)Akkor a többit tekintheted ajándéknak: A 55-200 talán bruttó ötvenezer de a "hivatalos" árát nézd meg a www.optiform.hu oldalon, a kártya meg 15-20 bruttó kozött valahol. A bruttó az bolti árat jelent? Csak azért kérdem mert Magyarországon bármirQl van áfás-számla, még az Utolsó Vacsoráról is akadt...
Szalagos zsilguli olajszqrQ leszedQ + egy ügyeskezq lakatos a szülQi munkaközöségböl. Isten hozott a mi területünkön ! Igaz T.Botond? Mi a Sinnersolo kétszerezQjét fogjuk szakszerüen me fotórbarkácsolni.
Találtam egy ilyen ajánlatot a neten: PENTAX *ist DL black + 18-50mm F3,5-5,6 DC lens + 55-200mm F4-5,6 DC lens + Memory card SD 1 Gb = bruttó 197.000. Szerintetek megéri? Nikon d50, Sony DSC R1 és ez kötül kellene döntenem. Várom a véleményeteket. Valahogy egyébként nem érzem elterjedtnek a Pentax DSLR gépeit. Ez miért van?
Köszönöm az eddigi ötleteket - a Manfrotto lentebb idézett harceszköze jó lenne, igaz, gaia-nál 9900 Ft... :( Úgyhogy ezen még gondolkozom picit... :) És persze minden olcsóbb javaslatra nyitott vagyok. :)
www.gaia.hu fotófelszerelések, manfrotto , objektívtartók = 3 fajta is van 9-26 ezerig. Fenn vannak a fótók = itt megnézni, ha másutt olcsóbb ott megvenni.
http://www.manfrotto.com/Jahia/cache/offonce/pid/3224?livid=liv2415 Itt van amit kerestek ( obi tartó az állványra ) A Tripontnál lehet is kapni árat nem tudok . De keresetek rá a neten van web oldaluk és ha jól tudom ott vanak árak is .
Át biza! Simán rámegy, kicsi könnyű és guszta. Mázlis esetben még ki lehet tartani az 1/300-at is, az alá állvány nélkül nem fáradunk... Nagyon ritkán használom, akkor is "makrózni". Vannak olyan témák, amiknek kifejezzen jól áll a "pöttyösen" elmosott háttér (pl.: előszeretettel alkalmazom vízcseppektől roskadozó fák/faágak fotózására)
úgy emlékszem van itt köztünk olyan akinek van tokina 500/8 tükörobikja. Csak azt szeretném tudni hogy rámegy-e a DS-re. Nem kell leszólni hogy gagyi meg setét. Igazából még sosem volt tükrös telém és most már kíváncsi vagyok milyen is egy ilyen. Nyáron repülőnapokon és verőfényes napsütésben csak átlátok rajta :)
Az adok/veszekben mondott erre valaki egy jó tippet, idézem a (19661)-et:
" Ezt láttam a minap:
Hajos Géza hajosg@mediagnost.hu (05.10.08.) 1106 Bp Fehér u 1ö Tel: 431-8760 Fax: 265-2073 Egyéb: mobil 202030286 Keresek Kínálok
* Tisztelt Fotos Társak.Vállalunk müszerész munkát nagypontosságú gépi és kézi profi kivitelben.Kiegészitõk,gyürük,állvány tartozékok egyedi elképzelések alapján.
"
Én még nem jártam utána (nekem a 400-as Tokinára kellene gyűrű), de többen mondták rá, hogy jó kontakt. Egy próbát megér. Ha sikerrel jársz, azt megoszthatnád velünk, nekem most sajna jó darabig nem lesz időm ilyesmire... :c((
a zigazat megmondva kipróbáltam a 2,8/200as sonnar+átalakító+gép a zállványon kombót és különösebb gondom nem volt vele... anno még a 2,8/180as tesókájával is játszottam ilyesmit -aki pedig nehezebb- egy psix/m42es átalakítót is közbeiktatva... mer nem volt cseretalpam a nagyobbik menethez... működött, bár izgultam egy kicsit :-) mióta megvan a 3/200as kábajonettes vivitar, az élet lényegesen könnyebb lett :-)
Ez ügyes szerkezet, de nem egészen arra, amire nekem kéne... Van egy ménkű nagy és nehéz obim (amilyet előttem linkelt T. Botond), állványmenet nélkül. Attól tartok, ha rálógatom a gép elejére, és a gép aljára tekerem az állványt, akkor vagy az állvány fogja feladni a küzdelmet (erre pici az esély, igen jó erőben van), vagy az obi fog letörni a gép orráról... Ezért aztán az lenne jó nekem, ha valami utólag az objektívre erősíthető tartót találnék / tudnék eszkábálni. Elnézegetve ez nem teljesen esélytelen - az élességállító gyűrű előtt körbe kellene fogni valamivel, amin lenne egy menet... Vagy valami más ötlet, ami nekem nem jutott eszembe :)
Tegnap feltettem a mérlegre... Csak az objektív 1.5 kg. :)) Ehhez jön még a gép, meg néhány apróság, mint konverter, esetleg kétszerező. :) Megoldásom még nincs, állítólag MZ-5 tud valamit...
Egyet értek veled, én sem bírom nézni, ahogy "görnyed" az 1 kilós cucc a vázon, de bírni azért bírja.... Egyébként konverter ide vagy oda, a fotóbarkács 2006 égisze alatt azt hiszem én K-bajonettesítem a Zeissemet...
Ha találtál megoldást az állványgyűrűre, kérlek értesíts!
Mindig is alu volt. Eztétikai értelemben véve ezt sajnálom, használhatóságára nézve viszont nem bánom. (Sokkal könnyebb "eteni" a nagyvásznat, nem reped szét a nut, nem kell minden évben lakkozni, nem vetemedik el, stb...)
Sajnos az EU-ban a legtöbb műszaki cikkre nincsen semmilyen kötelező jótállási időtartam. Elvben a verseny kellene hogy kiprovokálja a magasabb szolgátatást de ez egy olyan országban ahol a cora a tesco meg az auchan az úr...
Mivel az EU-ban elvileg két év jótállást, illetve ehhez hasonló valamit kell biztosítani, ezért az egy év nem tűnik túl kedvezőnek. Én a helyedben megtudakolnám a legközelebbi Pentax szervíz címét (ahol javítanak is, és nem csak továbbküldik) szépen leírnám angolul a problémámat, és ajánlott küldeményként elküldeném nekik a garanciajeggyel, számlával, mindennel együtt, hogy javítsák meg garanciálisan. Ha nem sikerül, elbukod a postaköltséget, és még mindig marad az elektroszervíz (tv szervíz, video szervíz) de nem hiszem, hogy egyébként érdemes lenne bármi mást megpróbálni (30e-ért javíttatni).
Ebben a támakörben MZ5 mérvadó lehet és mintha fél éve folyt is volna valami értekezés errQl itten. Emlékezetem szerint valamiféle fémszalagos kengyelszerq tartó kézikészülék meg is jelent egy fotó erejéig. Ki emlékszik ennél konkrétabban?
Üdv! Nincs valakinél egy felesleges M42 / Pentax K átalakító? Keresztapám meglepett ma a Zeiss Sonnar 200/2.8-as M42-es obijával, és ezt kár lenne kihagyni... :) Másik kérdés, ha valaki használna ilyet - vagy bármi más olyan obit, ami nagyon nagy, nagyon nehéz, és nincs rajta állványmenet: hogy szoktátok állványon alátámasztani? Ki mit barkácsolt? :)
Szerintem nem sok esély van arra, hogy szervizelni lehessen olcsón, így elsőre zárlatosnak tűnik. Ha már lelkileg felkészültek a szüleid, hogy megválnak tőle, akkor lehet, hogy érdemes betérni vele egy sima elektroszervízbe.
Egyébként mikor vettétek, hogy már lejárt a 2 év garanciaidő?
Szüleim rendlekeznek egy Optio S50-sel, ami most a garanacia idő lejárta után 2 hónappal extragyorsan leszippant mindenféle elemet illetve aksit!(Egy másik S50-esbe beraktuk az aksikat, azzal tökéletesen működött).
Egy szakszervíz telefonon azt közölte, hogy ausztriába kiküldik 30e+áfa-ért,3 hét.
Ami érdekelne, hogy esetleg van-e valakinek sejtése, hogy mi lehet a probléma, lehet-e szervizelni itthon is, illetve olcsóbban?
Free shipping with Buy it now!! Ingyér elküldik!Tessék spórolni: http://cgi.ebay.com/SMC-PENTAX-F-300mm-f-4-5-ED-IF-AF-lens-free-shipping_W0QQitemZ7576349299QQcategoryZ48558QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
A bankügyintézkedési cégre gondoltam, nem a székre...:-)) Királyfi- "Anyám!" Király - "Apád vagyok te hülye!" Király - "Egyszer ez mind a tied lesz, fiam! " és kimutat az ablakon keresztül a tájra Királyfi- "A függöny?"
Ha az aukció végéig megírod, hogy melyeket vegyem meg (és hányat) igyekszem szállítani neked, mindenféle tiszteletdíj nélkül. De kérnék szépen egyértelmű utasítást.
Üdv
Hét
daniel ponty farago kukuc raiffeisen ponty húúú és (nem vagy)
Én szívesen meg tenném, de nekem meg pay pal-m nincs :-(.
Amúgy elég sok féle van fönn: http://cgi.ebay.de/Deko-Staender-PENTAX-super-Praesentation-NEU_W0QQitemZ7576791662QQcategoryZ28952QQrdZ1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.de/Deko-Staender-PENTAX-super-Praesentation-NEU_W0QQitemZ7576791685QQcategoryZ28952QQrdZ1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.de/Deko-Staender-PENTAX-super-Praesentation-NEU_W0QQitemZ7576791705QQcategoryZ28952QQrdZ1QQcmdZViewItem
KET kolléga? Vagy zavaró, hogy nem bigma van ráírva ;-)
B.U.É.K. pentaxban, témában és fényben gazdag újévet mindenkinek!
"Nekem" hozott a Jézuska egy Ds-t + smc 18-55 Da-t. És örvendeztem vala neki:-).
Tapasztalat albinar 2500mA ügyben: az első feltöltéssel nagyon sokat nyúzva upgrade + setting teszt stb. 900 képet sikerült össze hozni velük a ds el. Ebben nagyon sok beépített vakus kép és sok nézegetés van. Elégedett vagyok velük. köszi KET a tippet.
2000-ért?Meg van véve!! Erról beszéltem de csak azt a képet találtam mint horgász székrQl.BUÉK:Reggel tíztQlm rozé programban vagyok,és most mondta azasszony hogy rozé a búrám. Lehet hogy igazuk van? Pemtax vaku 500-hozhezhöz TR külsQ táp hány voltos, ki tudja?
Sajna én későn jöttem rá, hogy ez a legjobb rendszer. Van közgyűrűm, kétszerezőm, két zoomobim, egy Pentax 50mm-es alapobim, meg egy fisheye-om. De eddig csak a filmes Chinonomal használhattam őket (ami nem volt rossz). Most meg kaptam egy 300D-t ajándékba, és nincs kedvem százezreket köteni a jó objektívekre. Viszont hallottam egy olyan adaterről amelynek segítségével ezeket a k-bajonettes lencséket lehet használni 300D-n. Már rendeltem is egy ilyet.
Amúgy azért kérdeztem mert a közeljövőben egy Af-es optikát szeretnék használni, ami EOS-ra méregdrága, de pentax rendszerekre készített változatára eléhető áron hozzá lehet jutni. És ha feltudom rakni a Chinonra akkor az éllesség beállításával sem lesz probléma.
Szia Marci! Az első K bajonettes objektívtől az utolsóig mind feltehető a *ist D és *ist DS gépekre. Az új, autofókuszos objektívek is feltehetők a legrégebbi K bajonettes gépekre. Vannak korlátok, nem minden funkciót lehet használni minden esetben. Csak egy-két példát mondok:
Az új, kifejezetten digitális gépekre tervezett objektívek nem rajzolják ki a teljes képet filmes gép esetén, ezért ezek visszafelé nem kompatibilisek. Már csak azért sem, mert nincs rajtuk blendegyűrű, így a teljesen mechanikus gépekkel nem lehet blendét állítani.
A nem elektromos K bajonettes objektívekkel nem működik az Av üzemmód, csak az M, viszont egy mozdulattal (fényméréssel) a gépváz segítségével beállítható a helyes expozíció, majdnem úgy, mintha Av lenne.
Mindent egybevetve elég jó kompatibilitást találsz Pentaxéknál. Sokan azért vettünk digitális Pentax gépvázat, hogy a kiváló, 20-30-40 éves objektívjeinket (melyekhez hasonló minőségű optikákat ma százezres nagyságrendű forintokért adnak újonnan) használhassuk villanygépen is.
Többet akkor tudnánk mondani, ha konkrét kérdésed lenne, addig is ajánlom olvasmánynak bolgár-amerikai-német barátunk, Bojidar Dimitrov kiváló összefoglaló munkáját a http://www.bdimitrov.de/kmp címen. Búék!
Valaki fel tudna világosítani a K-bajonettel kapcsolatban?
Elsősorban az érdekelne, hogy a régi manuális objektíveket lehet-e használni digitális Pentax vázakon. Ez hülyén fog hangozni, de az is érdekelne, hogy az AF-es modernebb optikákat lehet-e használni a régebbi manuális gépekkel. Tudom, hogy az AF, ebben az esetben nem működne, csak azt akarnám megtudni, hogy fel lehet-e illeszteni ezeket az objektíveket a régebbi vázakra.
kommersz 2 lámpás világítás ernyővel , baloldali lámpa kb 1,5m háromnegyed fény - jobbildali egy picivel közelebb és feljebb húzva valamennyivel kevesebb fény.... mégcsak softboxom sem volt , csak ernyőm ....
A kéccerező ránk vár! Megnyugtatlak, ha meggondojuk magunkat akkor is... Csak azon filózom, hogy ha már van egy kedves topic-társunknak is ilyennnye ennyié és meg akar szabadalmaztatni tőle, akkor már vegyük az övét (persze csak azért vagyok ennyire elkényelmesedve, mert terveid szerint 2007 márcis 5-ig nem jössz Bp-re.... :)
A trágya-asztal meg nem rossz ötlet, de egy ilyen minőségi cuccot nem lenne szívem átszabatni ha addig élek is.
Az NDK vetítQvászon az nem fekete szegélyes véletlenül és olyan mintha üvegport szórtak volna rá ( ha kézzel érinted smirgli feeling!) Ha ilyen akkor két éve keresek egy ilyent és adnék érte egy fémállványos rolettás osztrákot!
Ha összehozok jövQre egy ilyen tárgyasztalt, érdekel egy téged is? A nyersanyagköltségeket megelQlegezem. Aprófos: van már fekete abberrált kéccerezQnk igényesen bontásra? És ha igen miért nem?
Ha a karsz egy méregdrágát akkor veszel kettQ szétnyitható kinai horgász-széket (kb 2500 darabja) Az egyikbe beleülsz és nem piszkálod a másikat megnyúzod azaz leszeded a vázról a színes gyöngyvásznat (jó lesz tartaléknak) és valaki elszánt ismerQs varrónénivel varratsz rá egy kockapontosan ugyanolyant fehér áteresztQ lángmentesített anyagból.( amennyire emlékszem a gyQri graboplaszt gyártotta kilóméterszámra)Ha nem fényképezel arra is rá lehet ülni csak ne legyen fékcsíkos a gatyód, mert akkor tigrismintás lesz a tárgyasztal. Kérdésedre válaszolva láttam már ilyent!
Irígykedve látom, hogy még menő tárgyasztalod is van! Mesélj róla kicsit, hogy készült a kép. De ne úgy kezdődjön, hogy bementem a Mikrosatba és ott akkor 350.000-ért...
- Leülsz egy kényelmes fotelba és kibontasz ( kiboncc ) egy palack bort.
Előveszed az angol manuált és a gépet. Ez utóbbit bekapcsolod.
Elkezded összenézni a gép kezelőszerveit a használati utasításban szereplő ábrákkal. Ezek általában önmagukban , szöveges magyarázat nélkül is érthetőek.
Ha elakadsz - iszol , az segít.
Mire elfogy a bor , megtanulsz angolul , vagy rájösz , hogy felesleges a manuál.
(én soha , egyetlenegyet sem olvastam el , pedig jelenleg is minden gépemhez van magyar nyelvű ...... sőt , gyanítom , hogy Kiszely SB kollega sem - pedig már vagy egy éve kölcsönadtam neki)
akivel nem találkoznánk - BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK !
Megígértem, hogy idén már nem írom be, de még reménykedek, hogy nem a PaulValley 13 ezres árát kell kicsengetnem, úgyhogy: A Slach utolsó árán veszek használt FG gripet. Vagy akár kicsivel felette. Vagy valami. :c))
Ne vedd komolyan, amit a profi helyi fotoapparátkezelők mondanak.
Ha gyorsansan kell ilyesmi akkor WWW.optiform.hu mert ott adta le az az össszes használatiti utasítást a magyar megszünt nagyker, és ök kiárusítják ki 5ezer forintért darabját.Ezt csak ezért mondom lelőhelyként ,mert én még nem találkoztam magyar Pentax Optio 555 tulajdonossal.Ha angol kell azt szerzek.
várd meg amíg Kiszely SB barátunk levizsgázik , aztán ajánlj fel néhány sört a magyar fordításért !
( persze olyan részletek belekeveredhetnek a manuálba pl. : állítsa az expozíciós mód beállító tárcsát - a csipába , most maradtam le egy jó kis kínai toronyóra láncfelhúzó rugós alátétről pedig 6 db ot adtak 1,99 USD-ért - M állásba , majd keresse meg az adott fénynek legmegfelelőbb ...... )
Amúgy ami abban a francia (nem tok fracijául így nem emléxem a nesére sem :-( ) lapban megjelent. Valamikor január februárban esett meg, hogy szóltál róla. akkor valamiért végül nem vettem belőle de most...
Valaki ki tudna segíteni egy pentax photo laboratory-val, vagy egy ist D(S)-hez kapott cd-vel átmenetileg. Jelenleg ugyanis eltűnt a CD-m és a vírus óta mindent újra kellett telepítenem. Nagyon köszönöm. fideltagamma kukkacc mellon ponntt húúú
Szívesen segítek ha, illetve amiben tudok! Bár még kimondottan keveset tudok a kiállítás részleteiről. Amúgy rutinom van "Sci-fi" klub rendezvények szervezésében és nagy műszaki áruházak berendezésében (tervezésében is).
Nagyon gáz, igazán röstellem, de tönkrement a laptop winchesterem, és azon volt a Pentax kiállítással kapcsolatos levelezésem, és nem volt róla mentésem. Nagyon szépen kérem, aki gépet ajánlott fel a kiállításra, legyen szíves újra megerősíteni levélben. Kérem, aki tud, az képet is küldjön a gépről, és az lenne az igazi, ha az adott darab története is meglenne. Kérem, amiket eddig kaptam vagy vettem, azoknak a cuccoknak az eredeti gazdája is legyen szíves felidézni az emlékeimet, mert az a nyilvántartás is veszett a winchesterrel. Azokat a kiállítási tárgyakat, amelyek csak a kiállítás előtt kerülnek majd hozzám, szeretném egy egyszerű makett formájában elkészíteni, méretarányosan, hogy lehessen pakolgatni és látni a tömeget. Egy szembenézeti és egy felülnézeti mérethelyes képet habkartonra kasírozok, az egyik lesz a talp, a másikat függőlegesen felállítva ráragasztom.
A kiállítás helyszínével kapcsolatban január 12. után megyek tárgyalni. A Mai Manó Ház elvileg befogad, de természetesen elég magas mércét állítanak. Ha van kedve valakinek intenzívebben is beszállni az előkészítésbe, az szóljon.
Azt hiszem, jó lenne találkoznunk még a megbeszélés előtt. Írjatok nekem itt a topicon, vagy emailben, hogy mikor lenne jó egy találka, és hogy Budatéténybe hajlandók vagytok-e eljönni. A Camponáig vonattal is lehet jönni.
Kérem, szóljon az, aki egy-egy tematikus vitrin vagy vitrin-rész összeállítását el tudja vállalni. Ékszer-makrofotó, csillagászati fotó, mikroszkóp, természetfotós terepcucc. Külön vitrin kellene az LX-nek és tartozékainak.
Látó Szög, lennél az AOHC-kapcsolattartó?
Pentax: minden emailem visszhang nélkül maradt (USA + Japán), most következik a snail mail.
Kamerabontás Mindent, amit eddig szétszedtem, visszaépítettem eredeti formában. Elkezdtem célszerszámokat készíteni, szeretném a bontás folyamatát is végigfotózni. Tízféle ragasztót szedtem össze, hogy kiválasszam, mivel fogjuk rögzíteni az ezer apró alkatrészt.
Igen ezt én is észrevettem, de azért azt a teljesség kedvéért hozzá kell tenni, hogy tungstenes fehéregyensúly mellett, két sokkal magasabb színhőmérsékletű fényforrás csinálja az aberrációt. Persze teljes rekesznyíláson. De f4 vagy f11 mellett nincs sok értelme tesztelni.
Ez volt az egyik első kép amit csináltam, és irfanviewval konvertáltam a raw-t jpg-be, valamint szerintem a téma sem teljesen alkalmas az obijektív képességeinek bemutatására. Meg az is lehet, hogy maga az obi is gagyi :-). De, hogy én nem vagyok elég jó fotós a lehetőségek teljes kihasználására, az biztos.
Érdemes lenne egy napfényes helyzetben is kipróbálni. Már fentem a lencséket, de mára sajnos csak az eső indult be.
Szerintem sehogy, ugyanabba a kinai gyárban csinálják ezt is. A 10 (32vagy 72 vagy 90 év) garanciát meg ki a fene garantálja? Judit arcára kent lipofos-izétől meg 32,7 %-al hosszabb életű lesz a mosolya. Mért pont annyi? Tippelgetünk, tippelgetünk,marketingelgetünk.
Nekem most egy kis Canonom van (már 3 éve), az A4-ig tökéletes. De most A3-ast akarok, Epson R2400 az ő neve. FF-ben jobb a feketéje, mint a barit papírnak :-)
Kiszely et! Ezek a pót tinták vajon hogyan befolyásolják a tartósságot? Lehet, hogy 10 év múlva már nem lesz színe?
A multifunkciós gépről lebeszélnélek, nem hiszek a "mindent egyben tud" dolgokban.
Nekem a cégnél olyan mosógép méretű HP2500 laserjet van és már TÖBBE kerül a 4 festéktartály mint a komplett cucc, amióta lement az ára 75ezerre. Az igazsághoz hozzátartozik hogy én is utángyártott 300forintos festékpatronokkal dolgozom aPixma4000-en és eddig csak a fekete száradt be az is egy év után. A kaposvári és a pécsi partnercégünknél is ilyen van(volt) de havonta vitték szervízbe kioldatni, kifujatni. Én Canon párti vagyok(csak nyomtatóban!!!) de az epsont jobban dícsérték a felhasználók és a szervizesek is. Én biztos hogy az rx600ra gyúrok: van benne egy tisztességes szkenner, egy ugyanolyan 6festékes nyomtató belsőrész mint a 220ban, kártyaolvasó mint a 300ban + színes 2collos lcd kijelző mint a Pentax DSben és előttem fénymásoltak egy fényképet ami azonos volt az eredetivel, igaz azt is ott nyomták a gépen. Ja és veszek hozzá 6 flakon temperát 30 dollárért és egy évig nyomatok vele. Rápacsáltak a hülye chipset-jükkel. A canon4200höz sajnos nincs(még) ilyen CIS készlet.
Érdekes, pont az epson nyomtatókról hallottam hogy beszáradósak. Pont ezért keresek canont. Mostakkor jól meg vagyok lőve. HP-s semmiképpen sem, más meg nem nagyno maradt. Itt a cégnél vettek egy HP színes lézert nemrég. Na az bazi nagy darab és a színenkénti tonerszett kb. annyiba kerül mint a nyomtató :)
Viszont sima papírra szebben nyomtat mint az inkjet.
Ne ! Habár nagyon jó gép (Nekem a pixma 4000-es van) de hajlamos a beszáradásra. Arról nem beszélve hogy ennél már a csipesek a festékpatronok és csak eredeteit tehetsz bele 16ezerért a nagykerből. Inkább Epson ha max a/4-ig akarsz nyomtatni. A 220-as (279900huf) a legkisebb 6 festékpatronos utána jön a 300-as ( 34ezer körül )ami csak annyival tud többet hogy van rajta lcd funkció kijelző és kártyaolvasó, és az én kedvencem az RX600 scanner, nyomtató, fénykép fénymásoló (kb 60ezerért.) De nem ez a trükk sztrovacsek barátaim, hanem a festékutánpótlás!!!: A sárgalábú barátaink felkrekkelték a chipset-et és amikor lemegy 10%ra visszatölti magát 95%-ra a memória mint a végtelenített telefonkártya, és nyomdagépet csináltak belőle KÜLSŐ festéktartályokkal!!!.
Igy néz ki a cucc, és Hong-kongból megvan 100usd-ból festékkel előtöltve:
Tényleg milyen fotónyomtatót néztél ki? Én is szeretnék néha 1-2 10x15-ös képet kinyomtatni kábé színhelyesen. Csak mert lusta vagyok ennyiért elszaladgálni fotót kidolgoztatni. Részemről a canon pixma 4200-asával szemezek.
Újra csak meg kell állapítanom hogy érdemes a német ebay-en keresgélni a csak németországi licitek között. (Már írtam a Gábor nevű seftes srácról aki licitálja/hazahozza párezer forintért ezeket). Karácsony előtt az 52 euróért lekoppantott leica CF obis dievetítőm hozta, januárban pedig egy SMC-F 70-210-el fog meglepni, annyira jó árban hogy le sem merem írni. (Egy hasonló obira a 99 eurós vételem visszamondtam mert drága és rossz állapotú volt)
Erről személyszerint Emyl kartács tudna neked beszámolni, aki eladta nekem a 200/2.8-as Sonnarját, mert már lusta volt tekergetni :)
Az objektívek cseréjén kívül ez függ még a váztól (pl.: digi nem viszi a blendét K-nál, M-nél sem...) Képminőség szempontjából nekem eddig nem volt problémám. Zeiss-ek legalábbis megállják a helyüket!
M42-es fix teléket ki tudsz fogni a Soósnál (Deákon, a "gödörrel szemben"), börzén, Bajcsy-n 2 helyen is, Fotómozaikból
Azt láttam, nézegettem már a fórumot egy ideje... :) Ezért is írtam, hogy leginkább tele-ügyben érdeklődöm. De azért szoktak itt eBay-es linkek is felbukkanni, Soós-ékról már hallottam, és ki tudja, milyen tapasztalatok lapulnak még egyeseknél... :)
Köszi , elment ..... szeremcsémre pont egy hozzám hasonló "Rócsild" vette meg , aki pénzügyi problémákkal küzd és momentán nem tudott fizetni a kitűzött időpontban , de átéreztem a helyzetét és átütemeztük az adósságát februárra ...
a teljes szett ( 645 váz + 2 magazin + 2,8/75 + 2,8/45 ) 230e -ért ment el - fél éves részletfizetéssel , ha igaz....
Egy M42-es objektív + M42-K bajonett átalakító mekkora hátrányból indul az alapból K bajonettes társához képest? Feltéve, hogy mondjuk nem egy SMC Pentax K bajonettest és egy eldobható M42-est akarunk összehasonlítani? :) Másik kérdés: ki hol "szokott" obit venni? Mik a bejáratott források? Akár internetes, akár budapesti vagy környéki boltok érdekelnek! (és főleg fix telék) Köszi!
Nem értem én eztet! Hát nem kapott senki frankó lencséket? Menő vakukat? Drága vázakat? Vagy mindenki csendben ül az FA*-jain, törölgeti a boldogságtól bepárásodott szemeit, és szerényen meghúzza magát, ahelyett, hogy vadul ontaná a tapasztalatait!? :)
Alternatív megoldásként az sem lenne rossz. Újévi fogadalmaim között fog szerepelni, hogy megtanulok klingonul és többet antinewton üveg nélkül meg sem nyomom az exponálógombot... :)
Halvány lila *-om nincs róla... Viszont nagyon menő dolog lehet alkalmazni!
Ezt találtam:
"Az antinewton keret olyan keret, amivel elkerülhető a Newton gyűrűk kialakulása. Ezek a nagyon vékony levegőréteg miatt alakulhatnak ki, ami a fedőüveg és a dia között van. Koncentrikus, a szivárvány színeiben játszó gyűrűk azon pontok körül, ahol az üveg érintkezik a diával. A jelenség tulajdonképpen a vékony levegőréteg alsó és felső felületén visszaverődő fényhullámok interferenciája miatt alakul ki."
Jó ötlet, viszont (az asztal kis mérete miatt) amúgy is vágni kell a képekből, kivéve, ha állított géptartással fényképezel, adott szögből, adott obival. A könnyű/könnyebb szétszedhetőségere mindenképp ügyelj, ha beleunnál...
Köszi, hogy felraktad. Nekem teccik. Próbálom ellesni a technikákat és ebből alkotni valamit magamnak. Azt hiszem én olyat fogok csinálni, amin az alap és oldallap egy papírból lesz, (fentről ívben hajlik majd) Így nem fog elütni. a bevilágítás viszont nagyon tetszik.
Iszonyat gagyi, de a célnak megfelel. A fekete fotókarton helyett be lehet rakni akármilyen színűt, hobby-boltban sokféle árnyalatút lehet kapni. (Én megvettem az egész spektrumot...) A lámpák a "rudakon" állíthatók fel-le. Az asztalt szédszedhetővé csináltam, az elöl látható pauszpapír-gurigákat alul egy-egy anyacsavar tartja, rajta a pausz térképmerevítővel van betéve, így az is cserélhető + fel lehet tekerni, ne sérüljön. Az asztal mérete kb. 40X50 cm, max egy borosüvegig használható.
Analógban annó a Gepe 6x6os keret fehér részét használtuk lágyításra , jobb volt minden Cokinnél!
f5,6 alatt nem volt szabad , mert baromi dúrva volt , f8-f11 nél volt a legszebb , de az igazán szép az volt amikor dupla expóval lőttél egyet mondjuk f5,6 on , majd lágyítás nélkül f11 en !
(bocs , ha a spanyolviasz feltalálását regélem épp , gondoltam vannak itt fiatalabbak is , akik esetleg még nem hallottak erről)
Nagyon szép. Ez a rózsaszín korszakodból való? A "megiszod a sört"-ig stimmel. Ha megiszom még hozzá pár töményet, még az "anyag" leterítése sem okoz különösebb problémát.... de utána mindezt fényképezzem is le??? :)
Raspberry Spirit Light. Hajónévnek sem lenne rossz, pláne, hogy az FA*-ot valszeg nem jegyeznék be...
Van gagyibb megoldás is: Pauszpapír (valahányba hajtva, és/vagy átlátszó filmesdobozt tenni a beépített vakura.
Én pár napja csináltam itthon "gagyi-tárgyfotós asztalt" 3 (két oldalt+hátulról) spot-lámpával, pauszpapírral. Nem egy Manfrotto, de 3000 Forint befektetéssel egész jól használható.
Köszi. Még nem próbáltam, de gondolom valami szoftbox féleség kellene vagy alulról egy diaátvilágítóval adni fényt és slave-ban villantani a vakuval. A hozzáértők hogyan csinálják?
Békés boldog karácsonyt mindenkinek! Élvezzétek a család fotózással való szekálását! Mutogasssátok képeitek és mondjátok el mindenkinek, hogy azok pentaxxal készültek! :-)
jaja, az amit Kiszelyelvtárs el akart takarni a sörével (mert irígykedik :-)), az az A* 2,8/300, a sokszorozók ott vannak egymás mellett egy 2X-S (fekete), 2X-L, 1,4X-L és a legendás háromszorozó! De van ott SMC 2/35, meg SMC 3,5/135, meg egy csomó fix Sigma zoom is (2,8/28-70, 2,8/24-70, 2,8/15-30 ha jól emlékezem, meg egy 50-500-as is ottan meghúzódik szerényen. D meg DS hegyek, 500-as vakuk voltak csupa kacat, mondom.
Ja a tereptarka anyag rajta volt a napellenzőjén, nem én raktam rá, gondolom eredeti smc pentax esőkbátból van kivágva :-)
Az ottan a Kloroform általam már idézett kalapácsmechanikás jénaiedénye.Azóta frusztrált vagyok és haza sem hoztam a cuccom acégtől ,ott van a székem alatt.
Az a kis szutyok cső mellette balra fent az én 50-500 hyperzoomom. Sneci.
Én cska ugy manual szemmel néztem végig. És akadt egy két kérdéses eset is. Sajnos nagyon láma vagyok e téren ezért nem tudom teljes biztonsággal állítani, hogy nincs erre valamien pogrom. :-(
bíróság lenni nagyon elfoglat, sok büntetést kiszabni lámáknak (350D) és felmenteni 1-2 jóravaló megesettet (istds)
HIHI ez az 1-2 egyre több és több. Hiába kur...l az ország! :-)) Én is fel tettem a firmware 2.0. És örvendezem vala Pentaxomnak:-).
A letöltött fileban biztos nincs vírus. Ellentétben azzal a géppel amivel letöltötted, ami szépen megfertőzte és amikor a víruskergetős pc-dre áttetted az meg szépen detektálta is...Szerintem. Ahogy nézem ez egy newtork share-eken terjedő worm. Szóval céges gépen töltötted le. Ott meg valakinek a megosztásán keresztül rádszabadult a girnyó. http://vil.nai.com/vil/content/v_134857.htm
Érdekes dolog történt velem ma hajnalban. A számítógépem vírust talált a firmware-ben. Pontosabban, amikor arra a gépemre másoltam át, ahol a víruskereső van, kijelezte, hogy kukucs itt a vírus hol a vírus. Valami Gael nevezetű. Lehet, hogy én rontottam el valamit, de azért Ti is nézzetek utána.
A bíróság felfüggeszteni kényszerül munkáját, egészen januárig. Hacsak az elkövetők 1ike fel nem adja magát két ünnep között (önként) egy jó ötlet kíséretében.
bíróság lenni nagyon elfoglat, sok büntetést kiszabni lámáknak (350D) és felmenteni 1-2 jóravaló megesettet (istds)
háát , időnként bele lehet futni olcsón egy épp felszámolás alatt álló laborba , az eladó általában szabadulni szeretne , ezért olcsón adja a portékáját .
Nekem annó egy Magnifax 4esem volt szines fejjel + Rodenstock 2,8/50 es optikával
(+80as és 105ös Meopta Anaret -S)
Amennyiért eladtam pár éve , ha jól emléxem MZ-6nak annyiért most DURST-ot kapsz , ha van időd várni ..... látod , ha korábban ismerlek , nekem ma fa hajóm , neked pedig egy csomó fotócuccod van!
Ha már a Bronica...én most vadászok össze egy 645 szettet és az objektívárak igencsak messze vannak a hatszámjegyűtől...a legdrágább talán a 40mm-es, de ezt meg lehet kapni 200$ alatt az eBay-en...
a francokat....... egy 645 smc-A 2,8/45 = 80e (igaz ehez Sigma Béla barátunk pofátlansága is kellett) egy ennek megfelelő 55mmes 67 lencse kb. ugyanennyi .... láttam én is 67tel exponált Velviáról 70x100 cm es Cibákat , ha kell mutatok 645 tel exponált eredeti Velviákat - én ezek után nem vennék mást.... (Jung Zseni "pótanyám" RZ 67esét is ismerem - szerintem ócskább)
Eszemben sincs sehol nem smc-s lenni. (Kivéve, ha a frissibe Pentax központá lett Hamburgiak a január során nem oldják meg a garis problémámat!) A közép/nagyformátum meg marad a távoli jövő zenéje, mert ha még ki is fogok egy jó állapotú cuccot, közepes obival, megfizethető áron, akkor jönnek a többletköltségek, úgysmint: nagyítógép, kellékek, beletanulni ebbe hosszú idő+sok pénz. Aztán jön a diaszkenner 500.000-ért, vagy diavetítő, ami megintcsak megfizethetetlen, ha egyáltalán felbukkan ilyen valahol. Egy kedves holland barátom küldött pár scan-elt képet, mit tud egy Bronica, vagy egy RB proS. Padlót fogtam a látványtól, ráadásul "csak" scannelt, nem kézzel nagyított... Ha nem adja el az ember a képeit, iszonyatosan drága móka tud lenni a 35mm++ kategória, pláne lencsék tekintetében, ahol a kereslet-kínálat túlnyomó részben már a 6számjegyű kategóriában zajlik...
Mosom kezeimet, a közép/nagyformátumhoz már egyaltalán nem értek, csak a számat tátom, meg esküdözöm, hogy majd egyszer... Ez a (off) Mamiya c330 viszont egyre jobban mozgat.
"Azt mondta, az íbéjen kb. 4-500ezer körül mennek el vázak állapottól függően. Az övé nagyon-nagyon szépen nézett ki..."
Az ebayt most nem néztem, de az interneten 2 perc alatt találtam egy 67II eladó vázat 959 dollárért. Ez azért messze nem 4-500 ezer forint. De mindenki annyiért árulja a vázát, amennyiért csak akarja :-)
Na!Úgy néz ki pár nap múlva meglesz az alapobi!!!Egy SMC Pentax A 50mm F:2-es manuálfokuszos!
Akinek van ilyen optikája vagy már használt attol szivesen várok véleményeket!!
Köszi!
Ma délután, a PRFK bűnüldözési szerve két embert vett őrizetbe, előre kitervelt fotóeszköz-vandalizmus alapos gyanújával. A fotós társadalomra nézve fokozottan veszélyesnek nyilvánított T.Botondot és K. Attilát A VILÁG LEGOLCSÓBB KÉTSZEREZŐJÉNEK öncélú szétmarcangolásával vádolják. A gyanúsítottak tagadják az ellenük felhozott vádakat, nyilatkozatukban hangsúlyozták a silány minőségű fotócikkek újrafelhasználhatóságának fontosságát, művészi kiteljesedésük és kedvtelési céljaik eléréséhez. Az elkövetők valószínüleg pénzbüntetésre számíthatnak, melynek összege az eddig kiszivárgott híresztelések alapján elérheti a 3000 Forintot, de a PONTOS ÖSSZEGRŐL MÉG NINCSENEK INFORMÁCIÓINK...
A vázat nem árulja (azzal dolgozik) két optikát kínált eladásra (meg nem tudom mondani milyen gyújtótávval, de azt hiszem teléket) Azt mondta, az íbéjen kb. 4-500ezer körül mennek el vázak állapottól függően. Az övé nagyon-nagyon szépen nézett ki...
Solo most néztem az áraitokat : a DS nettó 673 dollár nálatok és van Mo.jótállás, garancia. Ha a 25% (tudom jövőre 20%)áfát valaki el tudja költségelni akkor az nem rossz. Nagyon nem rossz - sőt. Lesz itt még pentax, lesz még lágy kenyér...
Één?Utoljára veled ittam az ebédnél 4rosé hosszúlépést, de azt sunyiban felszívta előlem a csülkös juhtúros sztrapacska! Nehéz a pécsi pentaxosok sorsa drága sztrovacsek barátaim.Az SMC feliratot megoldhatjuk, csak szólj...
Hát ez az! Ráadásul 50, 75-nél még haggyán, de 20mm körül már elég horror árakon kapok minőséget!
Apropó méteres nagyítások... A vasárnapi börzén az egyik fickó egy Mamiya C330-at árult nem is horror áron. Megnézegettem, mutatott nagyításokat, hát ha kissé több időm lenne esküszöm belevágnék. Egy másik úriembernek pedig megtapiztam a 67II-esét valami ócsó smc-vel...... Hát az sem volt semmi! (Gondoltam is, hogy megveszem KET-nak. Iszonyú nagy, fekete, és baromi nehéz...)
Ez azért vices, mert filmes gépen egy 50-es obiból simán csinálhatsz 75-öset (még így is jobb lesz a képminőség), digin viszont nem tudsz visszafelé croppolni, és 50-est csinálni a 75-ből. És pl. ha nem akarsz méteres nagyításokat, akkor a 20-30-as zoomot meg tudod oldani egyetlen 20-assal, mert ha APS C méretűre vágod, akkor pont egy 30-ast kapsz, és azzal, hogy otthon komponálsz, sokkal pontosabbak lesznek a vágások.
Ez ám a tiszteletet parancsoló egység, és megtévesztésig olyan mint a Kloroform kalapácsmechanikás készüléke! Az ember csak felteszi a gépre és hipp-hopp félkézzel felszalad vele a hegyre...
Itten van mármint úgy hirdetik , de sajnos drágább kb egy tizessel mint a netem: http://www.addel.hu/template/temp1/search.php?storeid=115&searchtext=pentax Netsys Kft 1143 Budapest, Utász u. 7. Tel: 422-1942, 30/9417113 E-mail: rendel@netsys.hu Weboldal: http://www.netsys.hu Adószám: 12233472-2-41 GKM nyilvántartási szám: C/002948 Kapcsolattartó neve: Liktor László Telefon: 30/941-7113 E-mail: info@netsys.hu
Aki CRV3 akkut akar venni olvassa el ezt is, ugyanis hamisítják!!!!!: http://cgi.ebay.com/GENUINE-Rechargeable-CRV3-CRV-3R-R-CR-V3_W0QQitemZ7572725267QQcategoryZ43447QQrdZ1QQcmdZViewItem
Off. Na ott meg én nem jártam...Mármint a büfében igen, de ha az a 4.st rész nekem mindig kiesett. On.Nem hiszem hogy ccd tisztítás a kamerakarbantartók erQssége lenne hiszen általában azzal az optikával selejtezik le a kamerákat 12-15 év után amelyikkel megvették...Csak ha beszarik valami az optikán akkor birizgálják - a 3 db ccd-t akkor sem, hisz az valahol a szinbontó prizmarendszer mögött van odabent... Akkor maradt az ultrás víz, meg a hajszárító:-))
"Egyszer ha BP-en járok szívesen körbeviszlek a munkahelyeden, ha érdekel mi hol van..." Ezért messzemenően hálás lennék, ugyanis a "4-es mögötti" büfén 403-as szobán, a newsroom-on, meg az ezekhez legközelebbi kávéautómatán kívül mást nem igazán sikerült megtapasztalnom másfél év alatt...
A két végét lerágjuk, a közepét meg vagy hosszában kettévágjuk a kék slr-nek felajánlva vagy csinálunk belQle falravetítQs hangulatvilágítást vagy legrosszabb esetben megkeresünk vele és addig randalirozunk nálatok amig visszaveszed (tudod :kekszelés + karének ) Melyiket szeretnéd legjobban, azt kapod Karácsonyra?!
Mondjuk ha én is kopogtatás helyett simán odakexelek, és nem éneklek el semmit? (Ha éneklek akkor ingyen is odaadod, csak szabadulj, de én kicsiben nagyon becsületes vagyok! Ha van egy milliárdod elsejéig az más...) A kamerakarbantartás az aula mögötti étterem(Ági féle) után van jobbra. Csengess az ajtón. Egyszer ha BP-en járok szívesen körbeviszlek a munkahelyeden, ha érdekel mi hol van...
Te egyre furább vállalati részlegeket sorakoztatsz fel itten előttem. Statív, meg optikakarbantartás! CCD tisztítást nem vállalnak? (persze az erre szakosodott valamilyen karbantartás...)
Megvan még a hipperszupper olcsó noname kromaberrátor kéccerező :-) Még valami jó kis funkciót kellen kieszelni a közepének. Így két gyűrű meg egy marék maradék nem lesz túl drága 3000ért?
Sajnos 95%, hogy nem találsz olyan boltot, ahol kapni az említett gépeket. Csak a neten. Egyébként én az S50-et javasolnám inkább, mert van infra kioldó hozzá.
Bonyolits le légyszíves és rendezem az 1500-at.Az MTV optikakarbantartáson van eszterga ...csak úgy mondom. (1..emelet a mqszaki raktár felett...) A többit mélben.
Épp most dolgozok a kedvenc unokatesóm tennapesti szallagavaós képein (raw) és most kukkolom, hogy cirka 30000 expó során nem szaporodtak a kedves meleg és hulla pixelek :-) Akkor ez is meggyugtató :-)
Sinner Solo, ha megvan még bontásra a kéccereQ 3k-ért vevQ lennék rá . A trombitámat meg, ha megbarkácsoltam K-bayonettesre, akkor kipróbálhatod. Nekem 40 dollár volt a moszkvai gyárból, úgyhogy a 5600 huf érte nem tekinthetQ kudarcélménynek. kiszelyattila@yahoo.com
A kitobi az árához képest nem rossz. Az alapok meg 75/1,4 - 1,7, stb-k lesznek. Ha megnézem mibe kerül (és miként lehet hozzájutni) mondjuk egy A 85/1.8-hoz, mosolyra kerekedik a szám, és boldogsággal töltődök fel...(Ha viszont egy smc 15mm-t nézek "össze" egy 24-el, visszakerekedik és lefagy a mosoly...)
Sajnos egyenlőre csak 2,0 van . Amúgy meg itt a hangsúly (a tesztben) a határok feszegetése volt. Kíváncsi voltam a 18mm -re.Az alap obik ugye 75mm-nek felelnek meg digin? Amúgy kövezzetek meg de szerintem azért "annyira" nem is ronda a torzítás :-). Ismát hansúlyozom láma, amatőr és pénztelen Pentax fan vagyok.
A hétvégén tesztelgettem a Ds alap obit 18-55mm. Sokan írtátok, hogy 18mm en hordó és vignettál. Nos a "hordó" efektussal találkoztam a vignettálást nem sikerült elő állítanom, még napellenzővel se (pedig próbáltam) A "lehellet finom" torzításra pl:-):
Nagy csomagom jött az USÁ-ból hétvégén. Már régóta csorgott a nyálam. Azt hiszem most egy elég hosszú időre kiköltekeztem.
Szóval:
Pentax SMCP 30/2,8
Pentax rear converter A 2x-S
Pentax SMC-DA 40/2,8
Pentax divided focusing screen LL-60 for D(S)
Sajnos egyelőre nincs időm mindet kipróbálni, de remélem Karácsonykor egy kicsit foglalkozhatok a gépeimmel. Persze a ist DS a 40/2,8-cal ott csücsül az aktatáskámban :-).
Már csak egy obi van, aminek nem tudnék ellenállni: egy szép állapotú SMCP 105/2,8.
Ez jó ötlet, nem mindenki olyan szorgos vasgyqjtQ mint én, van aki használja is a gépét és a hozzávalókat. Könnyq annak aki ért hozzá... Én maximum veszek még valami rohadtnagy büdösnehéz optikát és beteszem a vitrinbe a többi közé.
Sinner Solo is feltehetné egy díjnyertes képét, ha már leverte vele a Canonokat.
Ha már pályázatnál tartunk: az a Segesvári Csaba, aki a Lumix pályázaton a Természet kategóriában díjazott lett, az az a Seges, akitől éna Z1-et, mások pedig optikákat vettek?
Észre sem vettem magam... 10000 hmmm, jól felpörgettük a pentaxolást. Szerintem, ha ilyen tempóban fogy a Ds akkor még felértékelQdnek a K-bayonettes holmik. Szeriintem.Vagy nem. Eltettem egy eredeti PENTAX 28-80-ast a Z10 mellé, és a ChinonCG5-öt sem adom el - szép emlékek fqznek mindkettQhöz. Kloroform vagy SLR hát nem tesztek fel egy képet a terülj asztalkáról??
mind1 , irreális árat nem adunk érte , már a 705$ is az ...... inkább várok fél évet és majdnem ugyanezért az árért jön a 31es Limited..... legfeljebb veszek egy Sigmát a hétköznapokra!
Na jó , nem cikizlek - legalábbis amíg meg nincs a 28-70 !
A problémám az ezzel az objektívvel ránézésre ,mint a te 24-70-eddel:
- nagyon közel van a zoomgyűrű a vázhoz , ezért nem lehet gyorsan változtatni a gyújtótávolságot. (tudom , neked mind1 , nem futsz sehova -de nekem ez is számít)
- 82mm átmérőjű a szűrőmenet , egy rendes polár annyiba kerül hozzá mint az optika fele.
- hiányzik róla az SMC Pentax felirat , ezzel az erővel megtarthattam volna a Tokina 30-35öt is...
Ezzel mi a baj azon kívül hogy Sigma, 4év jótállással? http://cgi.ebay.com/Sigma-20-40mm-EX-DG-Lens-for-Pentax-ist-D-Ds-D2-DL-NEW_W0QQitemZ7570842547QQcategoryZ30070QQrdZ1QQcmdZViewItem
Bocsi most látom hogy félreérthetQ voltam a sima D-s (Dés) markokatba a DBG1-be és nem a Ds-s (Déesses) ami nincs is, leszámítva a nem hivatalos koreai csodát. Off : rendQrségi segélyhívás érkezik,s egy izgatott kisfiú szól bele: RendQrbácsi siessen apukám felakasztotta magát! Mirea rendQr felhorkan: Engem ?? On
A ptxlover kinai haverod pörgette fel az árakat,aki a imádott limited 28-70-et is. Nincs valami rendes kínai törvény hogy aki sok pentaxot vesz az ebeyon a deportálják?
Ezt soha nem értettem...az eBay-en sok objektív a bolti új árnál drágábban megy el. pl. az SMC-FA 50/1.4 leütési ára szinte mindig magasabb volt, mint a www.geizhals.at-n szereplő legolcsóbb új ár... (persze amikor még lehetett újat is kapni).
US only nem probléma az internetvilag.hu hazahozza még kb 40 dollárért. Az Unomatos török kereskedQ vezet mind a 2500 mah-val mind az árral, nem beszélve a plusz fizetési dijakról (pld :paypal).
A 3 voltosokkal nincs igazán nagy baj csak a 3,7 voltosokkal. A legújabbakban van valami csiptuning ami figyel erre és limitál.Lehet hogy bevásárolok egy 3voltos garnitúrt ami 8 db ( k3ttQ a gépben kettQ a vakuban. Megnézem a portrémarkolatba használható-e... De inkább megvárom valakinek a tapasztalatát e tárgykörben. Is.
Akkor ez nem is jó: Sigma Wide Angle 28/1.8 EX DG Macro for Pentax AF ? http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=7572024994&rd=1&sspagename=STRK%3AMEWA%3AIT&rd=1
Ha ez netán az amelyik a Soósnál volt kiállítva, akkor a hozzáadot obit is érdemes használni, nagyon becsültetes darab (és ne cseréld le 2,8-4-es sigma konkurensére). Olcsó húsnak nem mindíg híg a leve.
Amúgy alap obiból most van a Bajcsy 20 alatti boltban eg ypár M-es 1,7es pentax olcsón.
Aszonnyák a Dpreview pentax slr fórumában hogy a delkinben van fesz csökkentés. A hónlapjuk is aszonygya hogy 3V! Amúgy ha valaki vesz sima lítium energizer AA elemet, annak érdemes megtapizni a végén az utolsó fél centis darab mozog, ott fogynak el a voltok. Szóval én hajlamos vagyok elhinni, hogy van a delkinben ilyen cumó.
Majd megmérem ha lesz időm (szerintem karácsony után)
Csak sejtem a választ én is. A tölthető ceruzaakksik 1.2 V-ot adnak csak le. Tehát összesen 4.8 V. Lesz még erő bennük amikor a gép már azt hiszi hogy kifogytak.
Utolsó lehletemmel megtaláltam ami jó a Pentax D/Ds/Dl be, garantáltan 3 volt és 1600maH: http://cgi.ebay.com/Rechargeable-LI-CRV3-battery-Nikon-Coolpix-2100-3100_W0QQitemZ7573555173QQcategoryZ48519QQrdZ1QQcmdZViewItem
Bocsi, most látom hogy melléírtam: a crv3 az 3,7voltos azaz 1,85 cellánként. Tehát a kettQt ha beteszem akkor pont 7,4volt. Na ezt kell kibirni a gépnek. Mentségemre legyen mondva hogy egész éjjel nem ittam és most már megyek aludni mert cikáznak a szeme elQtt a betük...21-én vizsgázom.
Ha 4 normális ceruzaelemet teszek a gépbe ami 1,5volt akkor a 6 volttól nem kaphat infarktust a gép.A nagy baj ott van ha merülés közben a R-CRV3 1,74-et is adhat le cellánként, mert az majdnem 7 volt.
Akkor jó a GP, mert felhívják a figyelmed a túláramra és a lehetQségre hogy lesüti zsírjára a gépet. Én ezért nem vettem tavaly, mert nem ajánlották.De ha már egyszer veszek akkor nem 5000-ért darabját hanem 5 euróért. Csúnya dolog, hogy nem fizetem ki az EU vámhasznát , a termékdíjat ,a negyker/kisker haszonkulcsokat és közterheit ,valamint a 25% áfát, de ha ugyanazt adják 1250ért amit itthon 5000ért akkor ilyen szarrágó szoktam lenni. Feszültségstabilizátor a legújabb példányokban sincs...
Én inkább a magyar boltot választanám és megkérdezném, hogy hány voltot is ad le ez igazán! Ezek a dögök alapból kicsit több mint 3V-ot adnak le, ráadásul ketten sorbarakva. Szóval nekem sokat számít, hogy legyen benne valami megbízható feszültségcsökkentés. Persze ha ez meg van akkor jöhetnek az örömök! A Dpreview fórumosok szerint megtáltosodik az AF a 4,8 helyett 6-6,2V-tól.
Nem elfelejeteni, hogy a Pentax hivatalos állásfoglalása szerint gépeink nem használhatóak tölthető CRV3-as batériákkal, ennek (szerintem) nyílvánvaló oka a gyenge minőségű példányokban rejlő kockázat.
Üdv mindenki :-) Mától DS tulaj vagyok, most barátkozunk, megvolt a kötelező firmware frissítés is.
Megdöbbentő eset, itt vettem a gépet: www.foto-video.at, elhoztam, kocsiban villámgyors kicsomagolás, és mit találok a dobozban? Gyári nyomtatott magyar nyelvű kézikönyvet. :-) Ilyet még itt sem tudnak a kereskedők :-) No megyek vissza nyomkodni a gépet :-)
http://cgi.ebay.com/2-X-For-CRV3-CR-V3-Battery-Kodak-Nikon-Olympus-Samsung_W0QQitemZ7573455421QQcategoryZ48519QQrdZ1QQcmdZViewItem Ha nekem kellene itt vennék mondjuk 4 csomaggal (az 8 db) egy csomag az 6 dollár az elsQ csomag küldése 9 a masik háromé ömár cak 5 csomagonként az annyimint 24+9+15 mindösszesen 48usd azaz 10ezer forint lenne a fizetendQ a 8 darabra. Akkor mennyi is lenne egy?
http://www.addel.hu/template/temp1/search.php?PHPSESSID=f6edfb22436571bb76d0d0dd21da1464&storeid=289&searchtext=crv3 Nem a legolcsóbb de áfásszámla és jótállás is van.
Köszönettel és hálával vettem, regisztráltam a felajánlásodat, de első körben kb. két évtizeddel korábbi gépeket szeretnék bemutatni darabokban. Nem mintha az MZ-10 nem lenne elég érdekes (sőt), de úgy gondolom, az az időszak, amit majdnem a teljesség igényével lehetne bemutatni, az nagyjából az AF-ig tart. Ha tovább, az nagy öröm, de én egyelőre csak addig merek tervezni.
A 10-esednek biztosan méltó helye lesz a kiállításon, csak még azt nem merem bevállalni, hogy ő legyen az egyik bontott kamera. A bontás (illetve a pleximunka) alighanem a kiállítás legköltségesebb tétele lesz. Eü okból kicsit késik, de egy mintapéldányt nemsokára mutatni tudok - egyelőre nem plexiben, hanem átlátszatlan tárlóban, így csak egyik oldalról lesz látható.
slr:
Még régebben felajánlottam az MZ-10-em. Azt szétfűrészelheted :) Annyi baja van csak hogy néha egymásra exponálta két képkocka szélét. Nem egy all metal cucc de talán megfelel.
Én is csak a neten képek formájában láttam. Ugyanolyan felépitésű, mint a cr-v3, de tölthető. Leirások szerint a kapocsfeszültsége 3,5-3,7 V, a kapacitása 1000-1300mAh közötti. Eddig ennyit sikerült összeszednem róla.
Hirdetések szerint itthon 7000 körül mozog az ára a töltő+akku kitnek, az akku önmagában ~4-6000. De eddig csak néhány, kifejezetten akkukkal foglalkozó bolt honlapján láttam. (A sima cr-v3 ára ~5000.)
Jelenleg az "Akkuk, elemek, töltők - fotózáshoz" topicban levelezgetek, hogy minél többet megtudjak róla.
A robbantottgép-koncepció úgy bővült, hogy egy gépet az eredeti tervek szerint az utolsó csavarig szétszedünk és térbe helyezzük élő robbantott ábraként, de szeretnénk még egyet szétszedni. A másikat nem teljesen, csak részegységekre. Működő részegységekre. Így meg tudnánk mutatni egy redőnyzár, egy tükörmozgató mechanika és más részegységek működését mozgás közben, talán ügyes mozgató szerkezetet is ki tudunk találni.
Ha tudtok olyan ME Super vagy más Pentax slr gépről, amit gazdája felajánlana ilyen célra, azért hálás lennék. Nem vagyok gépromboló, nem dolgozó gépre gondoltam, hanem olyanra, ami bár már használhatatlan valami hiba miatt, de ezt a szemléltetést mégis meg lehet csinálni vele.
Engem nagyon érdekelnének a jazz felvételeid. Készülünk egy Pentax kiállításra (ha érdekel, felveszlek a címlistára és nemsokára elkezdem küldözgetni a hírleveleket a dolog állásáról).
A kiállítás arról (is) szól, hogy miként inspirálták egymást az alkotó fotós és a kameratervező mérnök. Szeretnék konkrét alkalmazásokat is bemutatni (ékszer-makrofotózás, mikroszkóp, csillagászat, műterem, stb.), a jazz fotózás éppen egy nagyon fontos terület, nyilván nem véletlenül volt 1.4-es optikád.
Pont az ME Super lesz az a gép, amit az utolsó csavarig szétszedve is bemutatunk (egyfajta élő robbantott ábraként, bemutatva a működését). Akár egy cikkre is vevő* lennék, amiben írsz arról, hogy mépont ez a gép, és hogy volt-e ebben a gépben olyan, ami másikban nem volt meg, és segített téged fotós elképzeléseid megvalósításában.
* A vevőt úgy értsd, hogy 'istenfizessemeg' valutában tudok 'fizetni'.
Majdnem. A nem elektronikus K bajonettesekkel nem lehet nyitott rekesz mellett fényt mérni (vagyis sem Av, sem Tv, sem P mód nincs, csak M), az M42-eseknek pedig nem zárja be az automata rekeszét. Ezen kívül kisebb lesz az objektívek látószöge, vagyis más a perspektívája. A telék telébbek, a széles látószögűek nem annyira szélesek. Kompatibilis helyett azt mondanám: használható. Nem sok hiányzott a kompatibilitáshoz.
SOS, csapó 2: Kisétáltam az Optiformba, és közölték, hogy az utolsó FG gripet tegnap vitték el, és a forgalmazóváltás miatt most nem tudnak rendelni... Hétfő reggelig vagyok Pesten, valaki nem tud egy helyet, ahogy ugyanannyiért (na jó, lehet kevesebbért is :c)) ) találok gripet?
Persze! Mert neked nem jó pesten. Pedig csak kicsit zajos, büdös meg rossz közbiztonságú. Viszont van itt jó kis Soós aki a kirakatba egy lepukkant kéccerezőt kirak 3900ért. Viszont a kapunkba befordulva megálltam a Optika Fotó kirakata előtt és gondoltam bemegyek és mit látok?! Tuba forma orosz tütülőt használtat, meg is kérdem mit ér az nekik, hát mondják 5600.
Namostakkor! Kéretik azt az orosz csodát vagy nem emlegetni, vagy az igazat elmondani róla (kivéve ha nagyon jó dolog) mert még odaadom a boltosnak amit kér érte! :-) Most nagyon gondolkodóba estem! Jobb ez mint a keresőben kukkolni az obin át?
Nekem Pentax *ist D-m van és ha Budapesten járok akkor összefuthatunk egy optikai próbára .Te hozod az összes K-bayonetes optikádat és nyomsz max 200 képet a CF kártyára Jpeg formátumban aztán laptoppal átnyomjuk CD-re amit hazaviszel és azt csinálsz vele amit akarsz vagy amit tudsz.. Na áll az alku? Én meg hazamegyek Pécsre, mert én vidéki parasztgyerek vagyok.
Pentax ist DS digitális tükörreflexes gép van is neki egy topicja itt. Ha kedvelted a Pentaxot ezt is kedvelni fogod, és a korábbi obijektívjeidet tudod rajta használni. Nem fogsz csalódni benne. A különösen nagy erőssége a pentaprizmás kereső és az, hogy kompatibilis minden korábbi Pentax obijektívvel.
Bocs, hogy nem olvastam végig azt a pár ezer hozzászólást, inkább megkérdezném röviden:
Van egy Pentax ME Super gépem saját 1.4-es normál és egy szintén Pentax 35-105-ös Zoommal (Plusz egy idegen nagylátószögűm).
Sajnos pihen a DRÁGA, egy digitális kisgépet használok a munkámhoz.
Régebben mániám volt a fotózás, főleg jazz-támában jelent meg néhány munkám. Természetesen ff-ben, saját laborálással. Ez 10-15 évvel ezelőtt volt, viszont most kézbe fogtam egy tükörreflexes digitálist (Nikon) és valami megmozdult bennem...
Nekem nagyon bevált a Pentax, szeretem, sajnálom, hogy a szekrényben figyel :(
Kérdés: Hogyan áll most a dolog digitális szinten? Mit lehet kapni, amihez használni tudnám az objektíveket? Szeretném újra elkezdeni!!!!
Olyant is láttam de csak fényképen mutogatták .Hoztak egy párat bemutatóba a High-end kiskereskedésbe és a tgk platóról vették meg. Be sem tudták vinni a boltba. Igaz csak 750ezret kértek darabjáért, mert használt cucc volt. Eddig nem hittem a mesében...
én is gratulálok a győzelemhez , remélem mondtad a sok CAnonos főfotósnak , hogy rendelsz nekik Ds-t , ha szépen megkérnek és belátják , hogy tévedtek a márkaválasztásnál?
Ja egyébként aki tudja hogy hol lehet manualt letölteni egy Leitz Pradovit RA 152 vetítőmhöz az szóljon. Pl van a távirányítón valami kis üvegablakocska amiről foglamam sincs hogy mire való...
Kicsit off, de megjött a leitz pradovit ra52 (2.5/90 CF obival!) diavetítőm. A régi braunommal nem lehet egy napon említeni :)
Teljesen korrekt állapotban van, a képe gyönyörű, élesebb mint a brauné volt különösen a sarkokban. A kidolgozása szintén sokkal igényesebb mint a brauné (és vagy mégegyszer olyan nehéz).
Hogy ne csak jót mondjak: az AF nem tökéletes (a brauné sem volt az), és zajos a venti. Mondjuk ha félig eltakarom a venti kégkiömlőnyílását akkor már jó. Kérdés nem-e sül meg az izzó ettől...
52 juró + 10 postakőccség + a már általam reklámozott ebayes srác 12 jurós jutaléka.
Elméletileg a vaterán elkelt a braun 515af vetítőm, de ha kell akkor a pentax népe front egy elvtársa 10e-ért elviheti tőlem prioritásban. Éljen a párt.
Hát én speciel kétlem, hogy a C általános teljesítménye jobb a P vagy N vagy M bármelyikénél. Viszont vakítani mindenkinél jobban tudnak!
Tamás
Aki egy kicsit irígy a nikon vakuval kapcsolatos alaposságára, a minolta 7D fantasztikus fogására és a canon (technológia helyett marketinggel alátámasztott) eladási adataira
Megnyertem egy céges fotópályázatot tanult fotósokkal és az ő 20D + L-es optikás műveikkel szemben. Nagyon meglepett az eredmény mert az első 10 képből 7 az enyém lett :-o
Persze így is tovább húz némely kolléga a pentax miatt, mondván hogy a canon jobb gépet obit és képet csinál :-))
Csinálj RAW képet, azon látni fogod. És biztosan látni fogsz párat. De erre van az összes raw konverterben kis figyelő rész, ilyenkor a bayer interpolálás szorgos tevékenységét összekötik a hot/dead pixel maszkolással. A lényeg csak annyit, hogy a hibás pixelek ne közvetlenül egymás mellett legyenek, mert azt nehéz maszkolni az látszana!
Tamás
Az enyémen 7 pixel van és csak első héten láttam őket (akkor kerestem).
Én úgy tudom, hogy 6000000 pixelből ha nincsen hibás akkor az már nem a pentax képviseletre hanem az egyházra tartozik mert csoda! Ilyen esetben gyorsan meg kell keresni a felelős személyt, meg kell rendezni a mártír halálát és már lehet is a pentaxosok védőszentje :-P
Amúgy a vizsgálatot raw lövészettel illetve mérlegeléssel lehet elvégezni (ne felejtsönk el beszerezni egy kacsát a mérleg másik végére)
Szerintem is szükséges volna egy kártyalehúzó, de a döntés a tulajdonosok és a bank(ok) között vergődik régen. Ez pénzről szól keményen.
Bocsi! Félreértettél. Te csak rosszkor voltál rossz helyen, ráadásul a nagyonsokadik egy olyan sorban amiben szép számmal voltak okot szolgáltató egyedek. Ez van, néha mások hülyesége miatt szívnak a rendesek is.
Ha a villamoson egy kopasz nagydarab fazon odalép és megkérdezi baj van-e akkor is görcsösen reagálsz, pedig lehet, hogy csak nagyon sápdt vagy és ő a vezetőnek akart szólni, hogy hívjon mentőt a beteg utasnak.
Nincsen azzal semmi baj ha "idegesítő kérdésekkel" fordulsz valakihez, ez hozzá tartozik a kereskedelemhez, amit írtam csak azért írtam, hogy tudd nem Te voltál az egyedüli oka annak ha esetleg a válasz nem lett túl fényes. Néha rajtunk csattan az ostor az életben, akkor is ha nem mi vagyunk a hibásak.
:-) A kereskedelemben a karácsony nem a pihenős nyugodt felkészülésről szól, hanem a nagy bevételről. Bónusz +13.havi + jutalom +minden. Majd januárban lesz idő költekezni és pihenni. Bár ez rám nem teljesen igaz mert nekem a karácsony 5napos :-D, családi kedvezménnyel :-)
Láma kérdéssel fordulok a Ds tulajokhou vagy a hozzáértőkhöz (ne tüsszögjetek :-)). Hot pixelt hogyan kell megvizslatni a gépen? Csak mert ma vagyok a 3. napon és eseteleg ha gondva még könnyebb elintézni?
Elnézek én a Sooós-hoz, meg az Optika-Camerába, a Bajcsyn, hátha van valami gagyi kéccerező pont ennyiért! (néha szokott lenni alkatrésznek való gép is)
"Ez már a 21. század szele... Ha egy boltban nem lehet kártyával fizetni azt automatikusan mindeni ideiglenesnek hiszi. Pedig a tábla még nem is próbál ilyenre utalni" Hát a digitális fényképezés is 21. század szele :-)))! "buta lányként kezelik sokan" Nos én úgyérzem nem írtam mégcsak hasonlótse. Azonnal vágta mit szeretnék mikor kielytettem a Ds szót. pontosan tudta a belevaló kárta típust stb. A garancia részleteknél hívott segítséget, de itt is azt írtam hogy kedves volt.
"A kérdésed viszont lámagyanússá tesz és erre természetes allergiás reakció" Ez nem gyanú, láma vagyok a DSLR -ek terén :-). Csak nem értem mért kell prüszkölni ha valaki jószándékkal kérdez valamit.
Mint írtam is a boltban és a kiszolgálásban nem csalódtam. A tömeghez képest gyors volt és pontos a termék jó. Az meg csak az én lámaságom, hogy egy csomó esetleg idegesítő kérdéssel tudok fordulni az eladóhoz ha már ott hagyok 270.000 ft. :-)
Remélem azért karácsonyra lesz időtök kicsit nyugodtan felkészülni (othon)!
Itten akkor félre van az értés!! Vegyünk együtt egy akármilyen K-bayonetes közgyqrüt vágjuk el középen, és a hátsó rész a tied, az eleje meg az enyém? Ezt akartad mondani?
Neked inkább egy döglött gép kellene .annak más az alakja ,a elöl bajonettkioldója stb.Az jobbna applikálható egy gépre szerintem.. Nekem egy sima csQdarab is elég, aminek az oldalán van a bayonetretesz.
Na ez van a használati utasítás helyett : This eyepiece adapter allows to transform usual photo lens M 42 Scrue (for Zenit, Practica, Asachi Pentax) with f = 50mm and more as a telescope You simply wind it on lens and receive a telescope, which increas for example eyepiece tube with: Lens 1000mm - as telescope 111 increases times Lens 500mm ----- -----------55------------------ Lens 85 mm -----------------10------------------ Lens 50 mm -----------------6------------------- Brand New condition with manual and plastic case OFF. azonnal mondd meg hogy a büdösa moha életbe jut el valaki csak úgy egy bakui villamosremizbe? Beütöd mondjuk hogy tamvaj+ baku? Ez szerintem már perverzió. ON (áná,ánó)
Kiszely ISTD MTV EX DG APO HSM Elvtárs! Ha találtál valahol egynél több ilyen "kihajigált " echte original kábajonettet, tedd közhírré, mert pentaxosítanám a másfélkilós keletnémet csodámat.... Gratulálok a szerzeményhez, és örülök, hogy fémből van. Árulnak ilyet a vaterán is. (Csak az kéccerekkora és mérgezettnyilakat lő ki...)
Biztos, ami biztos: kitobival (ha van) 29-es rekesz, nappal szemben! Az is kijön, ami még nincs is ott... Ha nem akarsz sokkot kapni (mint én) elég lesz a 16-os is :) Sajna nálam f8 felett három helyen már tuti a retus. Négyig várok, aztán pucolás!!!
Egy kis segítséget kérnék a tapasztalt digitgépes userektől.
Mostanság tünt fel 3 darab 4-5 pixelnyi fekete folt a képeimen. Elolvastam mi ilyenkor az okosság. Nekem főleg szűk blendénél vált zavaróvá a hiba, bár azt Írják ilyen esetben az optikán lévő koszok is beleszólnak a képbe. Ezért le is cseréltem egy másikra, hogy kizárjam az "obi kosz" esetet. Azt tapasztaltam, hogy egy masik optikával A kosz-pontok ugyanúgy előjönnek, de kb 7-10 pixellel arréb. Ezután fehér lapot fényképeztem középzoomban nyitott rekesszel és ps-ben autokontrasztban sem jöttek elő a hibák, majd obi nélkül fehérlap autokontraszt sem. Most akkor hol a kosz? ccd-n? obin? vagy máshol? (keresőben nem látszik.)
Nyet Szokol mert az rádjó, éta lenni eredeti TYURIST FL adapterovics bátyuska: Pontyosan ilyen csak nagyobb élQben. Azért még mielQtt kikaparom belQle az M42 menetet hogy helyet csináljak a K-bayonetnek Talán ki kellene próbálni valamilyen nagy tükros ruszki cuccal. Mondjuk egy rubinar 600-al. Tavasszal egy spontán pentaxos találkozó Bp-en? Kloroform miért nem teszel fel egy képet had csurogjon a nyála aki nem ért rá??...
nem tom megjavult-e azóta , de nekem is az egyik gep igy csinalt vagy 3 honapig, minekutana meg megjavult. Én a windóz frissítésre szavazok. attol gyógyulhatott meg. mert Én nemállítottam semmit sehova..
Köszönöm, rendeltem, de a Körutat ikszeltem be átvétnek. (OFF Canon S1 -hez adaptertubus egyébként a cucc ;c)) ). Az email azt mondta, hogy lesz ott is. Reménykedek. :cDD
Az én gépemben is van banki tulajdon de hát még így is megéri, 30000+ expo fil költség nélkül és még egy kis mellékest is termelt közben :-)
"A bankártyás fizetés éppen nem működött"
Ez már a 21. század szele... Ha egy boltban nem lehet kártyával fizetni azt automatikusan mindeni ideiglenesnek hiszi. Pedig a tábla még nem is próbál ilyenre utalni.
A hölgy és a türelmetlensége két külön kérdés:
A hölgy csinos (legtöbbekenek feltűnik), ezért szőke (pedig barna), buta lányként kezelik sokan. Tanult fotós és nagyon ért a dolog műszaki oldalához! Képzeld magad a helyébe, naponta 10-20 de karácsonykor akár 100 ostsoba tuskó képzeli magát okosabbnak, csak mert neki zacskó van a lába közt. Néha kicsit fásult szegényke...
A türelem is nehéz kérdés ha más kereskedők (hazug) vádjaitól kell védenie a céget egy gőgösen arogáns ügyféllel szemben, ez pedig gyakran a gariról kérdezősködve kezdődik. A verseny nagy, ezért minden kereskedő igyexik a másikat kicsit lejáratni, na ez tud ilyenkor lecsapódni rajtunk. Ebből, bár más módon de mi is kivesszük a részünket a favágós reklámmal, az is valaki ellen szól... ilyen az élet
Hidd el hogy a firmwarez senkit nem érdekel, nem kell róla beszélni, az csak úgy van és a szervíz sem tesz semmilyen bejegyzést a garlevélen ha hozzányúl! A kérdésed viszont lámagyanússá tesz és erre e természetes allergiás reakció a tüsszögés vagy a szervíz nevének az emlegetése! Tapasztalatom szerint ha valaki naívan egy hibáról érdeklődik akkor az a valaki fél órán belül feltűnik egy hibás géppel a kezében, majd közli, hogy "ez garanciális és csak utána tört össze". :-) Tényleg sok ilyet láttam!!!
Magyar nekem még van papíron is, de a lemezes leírás egyre gyakoribb az iparban, a kodak 2éve csak azt ad és a pentax már japánban is a lemezre teszi a magyart. Ezzel persze a magyar kereskedők és importőrök dolga 1xűbb, max kinyomtatják a pdf-et ha a vevő nagyon akarja.
A gyorsétteremről most egyik cég sem tehet! Karácsony van és ez a szeretet...
Licitáltam rá 3 font lett volna plusz 3 a küldés. Nekem csak az elején lévQ K-bayonetes fémkarika kellett volna. Nincs valakinél egy bontáson? Vagy ha láttok egy töröttet valahol szóljatok és leszedem az elejét hogy rátehessem az M42 távcsQadapterre.
Köszi, ne fáradj, ha nem ígérkezik olyan csoda mint a 200as takumárom a tamron zoomhoz képest akkor marad a 2,0es :-) Az is jó makrózni! Még valamikor tavasszal egy 135/2,8at kellene felhajtanom meg egy fényes fix 300at, még hozzárakok egy zenitart és boldog leszek :-) Persze a mellékes melókhoz azért a PTTL vaku és a nagy zoomok kellenek, de azokba valahogy nem tudok beleszeretni :-)
Feltehetek egy hülye kérdést, ami nem mellékesen OFF is? A webes foglalási rendszeretek a raktárkészletet helyesen jelzi ki / a foglalás szokott működni személyes átvéttel? SOS karácsonyi meglepi készül, de csak szombaton tudok felmenni. Most foglalom, de aggódok a fránya teknikka miatt... :c|
Azért nem csak az orosz cuccok bírják jól...nekem az SMC-M 50/1.4 esett le hasonló magasságból a csaszneki várban, majd gurult egyet a kavicsos lejtőn. Igazából lemondtam róla, úgyhogy nem is nagyon siettem utána, nagyon meglepett, hogy egy apró karcon kívül a tubuson más baja nem lett.
Most már csak a "nem veszhet el" és a "nem vész el" közé kellene az egyenlőségjelet beszuszakolni - de mint tudjuk, ez annyira nem is egyszerű... Élő példa erre a Mistral működése...
Gratula! A firmware-gari kérdéshez csak annyi hogy garancia nem vészhet el fw csere által. Akkor nem garanciális a javítás ha elbaktad a fw frissítést, de ez jogos is.
- így erősen alkalmasnak tűnik "nem gondoltam, hogy benne leszek" orvlövészetre... :)))
Milyen igaz! Drága nagymamám irtózott minden őt célzó fotótól... az egész rokonság az én képeimből idézi fel őt, m42-es smc pentax 28 mm rulz:-) (elmúlt idők, ne keressétek rajtam az optikát:-) )
Tegnap este óta Ds tulajnak mondhatom magam (mégha kicsit kusza is a tulajdoni viszony) :-).
A vásárlás tapasztalatait megosztom itt veletek mint ahogy ígértem.
"Sorbanállásra tessék számítani :-(" Ebben a tekintetben teljesen pozitív meglepetés ért mert kb. 1 percet vártam a pultnál és már kérhettem is az árut. A pénztár volt az achilles sarok (mert ott történik a kiadás is egyben) de az se volt vészes. A bankártyás fizetés éppen nem működött, ami nem számított (nekem) mert kp. -val mentem.
Akkor a tapasztalatok. A pultos hölgy nagyon kedves volt, mind addig amíg nem kezdtem kérdezősködni a garancia mibenléte iránt. Ekkor közölte, hogy erre nem tud válaszolni és finom grimaszokkal tudtomra adta a véleményét is rólam. Amúgy teljesen megértem szegényeket gondolom akkor én voltam a 389. ügyfél aki esetleg még akadékoskodott is. Na de kedves volt, és szólt egyik férfi kollégájának aki nagyon kedvesen minden tudását megosztotta velem a garanciáról: - A Pentax 1 év garanciát vállal a Ds + kitobira. - Az edigital 2 évet vállal. A két gari egyszerre kezd ketyegni. A két évre rákérdeztem és az Ő állítása szerint minden garancia körbe tartozó meghibásodásra vonatkozik. EZ TÉNYLEG ÍGY VAN SinnerSolo? Tovább gyötörtem, hogy mit is jelent pontosan? Küldést javíttatást a cég pénzén. No erre én bedobtam a firmware frissítést. Válasz azonnali garancia vesztés ha én csinálom. Ha szerviz akkor nem. Kérdem milyen szerviz a Ti garanci szervizetek? Kiderült, hogy nem mert a Pentaxot nem szervizelik csak kiküldik valahova. Viszont Ő úgy tudja, hogy már létezik egy szerződés egy magyar cég és a pentax között oda elvihetem és gariba frissítik. EZ HOL VAN? No megyek fizetni a számlázás gyors pontos. A számlán szerepelő sabolon szöveg, hogy az árut hiánytalanúl át vettem (még nem is láttam). Azért alá írtam. A kit egy bontatlan csomagban érkezett. Nagy lendülettel neki láttam kibontani picit furán néztek de semmi extra. Minden megvan öröm. Az az csak fél öröm. Nincs magyarnyelvű papíralapú használati utasítás a géphez csak NÉMET . Tehát a vásárlás ennyi alapvetően nem csalódtam mert kb. erre számítottam. Ami talán kicsit zavar (mint minden ilyen nagy összegű vásárlásnál), hogy olyan érzésem van mint egy gyors étteremben. Persze ekkora rohamban nem lehet egy vevővel ¼ órát foglalkozni.
A Zenitáromról annyit , hogy tavasszal a szigetközben kicsit több páleszt sikerült inni a kelleténél és kb 1m magasságból kieset a kezemből betonra , pattant egyet DE semmi baja nem lett!!!!
Ez az obi arra való hogy ha épületet fotózol kitudod vele szűrni a perspektivikus torzítást. Szívesen kipróbálnám ezt az obit , mert eddig csak olvastam erről a típusról a Pentaxnak is létezik egy ilyenje egy szer már rá találtam a neten. De valami horror ára volt.
Van itt valaki akinek van tapasztalata a Pentax F-es 1.7x konverterrel? Jól hangzik hogy egy SMC-A obit rárakva AF-es lesz. (mondjuk minimum fix 4-es lencse kell hozzá). Mennyivel jobb/rosszabb a 2x-s konverter?
Sinnersolo:
Nekem van egy 50/1.7 és egy 50/2 is (A-s mindkettő). Ha gondolod lövök mindkettővel egy tesztképet. (Bár az 50/2 gyári orig, sosenem volt még használva) Egyébként Bojidar oldalán van teszt és ott picivel jobb az 50/2 optimális blendenyíláson. Mondjuk lehet ez mérési hiba is, vagy egyszerűen ennyit szórt a két lencse minősége. Szerintem ugyanazt tudja a két obi csak fényerőben különböznek.
This rare Pentax SMC-FA* 28-70mm f/2.8 Lens is in EXCELLENT - még vezetünk pár dollárral és csak alig van vissza négy nap ( nem perc, -nap!)drukkoljatok hogy ez bejöjjön Jóskabácsinak és végre Ö is lenyugszik. Velem sincs semmi baj, amióta megvan az ominózus Sigma 50-500-as. IdQnként rendelek ugyan hébe hóba menetes periszkópaltarészeket a szovjet néphadseregtöl, de már lecsendesedtem... Hol vannak azók a jó kis háromszorozós korszakaim. He?Mi van eladó?
Név szerint : Viktor Golubev 53-22A Putevoy Proezd. MOCKBA 127410 Russia. Csak ha be akarsz ugrani hozzá egy vodkára. Nagyon meg van csinálva a távcsQadapter (ma jött meg) ÉrzQdik rajta a bajkonúr mqszaki feelingje. Csak úgy mint a Zenitaron. Én most jól látok vagy romlott volt a pia? Ez egy tengelyében csúsztatható, plusz "oldalra is nézQ" optika?? Azt minek.egy ilyen tolihuzi kanyarkukucs, azonnal mondd meg mert érdekel? meg még nálam van a jóskabácsi pénze is-hogy fog örülni egy ilyennek... Most kell írnom neki, legfeljebb alkuszunk oroszul egy jót...( miattam küld Magyarországra, mert csak verified paypal addressre küldött eddig az amerika társán keresztül.
Ha cikiznivaló rendszer kell akkor arra itt az enyém:
Onkojó alapcédé
akit leváltott dv-s205tx dvd lejátszó mert jobb a hangja (205mm széles)
mellette lakik egy ed205 5csatis előfok/végfok cucc (front előfok de center és surr végfok is) na erre nincsen bekötve sem center sem háttér viszont van a tetején egy öregecsek nad 3020c ami most csak végfok no ezen a tannoy legalapabb m1esei lógnak. a kábeleket meg én varrtam. De lesz ez még rosszabb! Nem cd-t hallgatok hanem az mp3-at helyettesítő ape formátumot winampból (a szégyent tetézendő) alaplapi hangkártyán!!!
ON
Esetleg valakinek van tippje érdemes-é egy 1,7es 50M et megvenni 7e-ért ha van már egy 50M 2es?
A B&W-vel az első pár fantasztikus tapasztalatom az volt, amikor a kedvenc Négy Évszak felvételemben meghallottam, hogy az egyik zenész lelöki a kottáját, egy másikban pedig elmegy egy teherautó a stúdió elött. csoda, h mit tudnak ezek :-)
Üdv a clubnak. Ivánék legújabb terméke : http://www.rugift.com/photocameras/mc-35mm-tilt-shift-lens-pentax.htm http://www.rugift.com/photocameras/mc-80mm-tilt-shift-lens-pentax.htm
ne cikizz a Limiteddel , kb. 5 éves Sony -m van , ami olyan bénán néz ki , mint egy hegesztőtrafó , de jól szól , persze nem lehet egy héten említeni az Almási féle szettel......
OFF - Annak a kábelnek spec tudom az árát: 1,2M nettó azaz egyegészkettQtized MILLIÓ magyar forint!!! Egyszer volt olyan a kezemben az is Limited a saját mqfajában . Meg az is aki ilyent vesz... Érdekel engem a másodhegedqs vakbélmqtétje vagy az hogy fut a szem a harisnyáján? _On Nagy zöld gombokat rá (auto) és állítsa be magát rendesen a cucc nem? Compact HiFi! MÁs megjött a távcsQadapterem M42 véggel full metál, kellemes tapintás benne üvegek, profin a szemhez állítható diopter. Melyik is mondta, hogy érzi a sorjás kinai müanyag szagát? Igaz rá van írva cirill betükkel hogy specnaz és bárhogy is szerelem össze mindig belelövök a plafonba vele... Viszont nics hangja:-))
egy barátomnak egy DENON deckje van 2 db baszottnagy sorba-kötött csöves erősítvel + 2 db kétajtós szekrény-nyi Almási féle hangfallal ...... a kábel hozzá majdnem olyan vastag , mint Sigma Béla csuklója...... negyed óra múlva úgy érzed , mintha egy koncertteremben ülnél és hallanád ahogy a második hegedűsnek nem rendesen műtötték az orrpolipját és ezért lélegzetvételnél néha sipol...... félelmetes...
Van még 4 nap, és akkor megtoljuk.. A Kolforoformnál az optikád a pénzed nálam 12,30 után tudsz hívni, akkor lesz ebédidQm. Nem ittuk ela pénzed ezek mind nyúlbélák mert egyedül kellett nmeginnom mind a négy sört.
Jó de a 2.0 jobb :) Meg talán egy 28-as "majdnem nagylátószög" rajzolata fontosabb hogy jobb legyen mint egy pl. egy teleobié. (Általában részletgazdagabbak a fotózott témák mint telével)
170 EUR-ért láttam egyet német ebayen. Mondjuk a kutya sem licitált még rá de van még 3 nap és közeleg a karácsony. Amit idáig x euróért lehetett eladni azt most 2x ért is el lehet adni (ha kurrens a cucc).
OFF én is gondolkodtam csúcshifi beszerzésén, de mivel gyorsan süketülök (van még 5-10 évem) nincs értelme ilyenekre költeni, a középtartományban -60dB-lel már most sem nem hallom, inkább csak érzem a részleteket. Ez van. Így maradt a Panasonic DVD-A10 + Technics SADA-20 + Bowers & Wilkins DM604-S3 sor. ON
"Mondjuk egy SMC-A 28/2. Elég kemény ára van viszont ebayen"
Nem is néztem, mennyi ez manapság... Hogy mérik? Az enyém köszöni, jól van, bár az A 24/2.8 és az M 35/2 között relatíve ritkán jut szóhoz. (Ha komolyan érdekel, akár tárgyalhatunk is... Mail please.)
én is éppen ma nézegettem SMC nagylátószögetekt. Csak úgy rámjött hogy milyen jó az SMC-A 1.7-em és milyen jó volna egy SMC-A nagylátó is. Mondjuk egy SMC-A 28/2. Elég kemény ára van viszont ebayen :(
Egy becsületesebb kommersz Sony erőlködő, utána pedig választhatólag JVC hangfalak vagy AKG füles. Utóbbi a papírformának megfelelően lényegesen jobb... :)
ON: SMC-M 20/4 rulez!!! Pont olyan és akkorka, mint az M 50/1.7, így erősen alkalmasnak tűnik "nem gondoltam, hogy benne leszek" orvlövészetre... :)))
Én is az edigitalnál vettem. A kiszolgálás korrekt volt, bár nem a leggyorsabb (várni kellett, mig a raktár legmélyebb bugyrából előkotorásszák az egyetlen ds-t), talán egy kissé személytelen. Bontatlan dobozban kaptam meg, az eladó türelmesen megvárta, mig leellenőrzöm a tartalmát.
Mondjuk az előzőek fényében kíváncsi lennék arra, hogy mit jelent náluk a "2 év garancia. Erre rákérdeznék - és ha megkérdeztem, és válaszoltak, hálás lennék, ha majd ide is leírnád. :)
"Magyarországon nem is tudom, hogy vennék. Mondjuk "így mulat egy magyar úr" alapon."
Jaaaaaj :-( ondjuk tudom, hogy sza a helyzet itthon de kénytelen vagyok itt vásárolni különböző technikai okok miatt. Hát hogy szervíz és csere garancia .... Ezt maximum csak a bolt jó/jobb kiválasztásával lehet mahinálni. Amúgy az edigital tól veszem a cókmókot és bízom benne, hogy nem kell vissza vinnem. A többiről majd beszámolok ha valakit érdekel. Tehát akkor papír mustra, alkatrész mustra, esetleges külső sérülések keresése és reménykedés, hogy semmi baja sincs a cuccnak?
Régen abszolút műszaki szempontok szerint vettem át egy új berendezést. Ma inkább jogi és pénzügyi. Megvan-e minden darab, megvan-e minden papír, mi a garantált eljárás elégedetlenség vagy hibás teljesítés esetén. Nekem most ez a legfontosabb. Ha hibás lenne a készülék, visszaadhassam és visszakapjam a pénzt, vagy nulla idő alatt cseredarabot adjanak (ne csak ígérjenek). Ne tarthassák fogva a pénzemet, ne kényszeríthessenek arra, hogy fogvicsorgatva együtt éljek egy rám kényszerített, nem tökéletes áruval, vagy várjak meghatározhatatlan ideig a nem létező cseredarabra, vagy levásárlási kényszerem legyen. Új készüléket így vennék.
Magyarországon nem is tudom, hogy vennék. Mondjuk "így mulat egy magyar úr" alapon. Képviselet nincs, szerviz nincs, nemzetközi- vagy világgaranciajegy nincs, hogy legalább elvihessem a cuccomat egy olyan országba, ahol van szakszerviz. Szóval elszánnám magam, megvenném, aztán megpróbálnék azzal elégedett lenni, amit kaptam.
Franciaországban a PHOC nevű cégnél vásároltam, főúri kiszolgálásban részesültem. Magyarországon a Corában vettem Pentaxokat amíg volt, aki ellássa őket. Azért ott, mert volt egy kedves hölgy, és az ügyfélszolgálaton nem sokat kérdeznek, ha visszaviszem az árut és visszakérem a pénzt. Pentax esetén ilyenre még nem volt szükség.
"Mellékesen, biztos vagyok benne, hogy a firmware 1.00, vagy 1.01 lesz, ezt érdemes rögtön updatelni."
Köszönöm gyors válaszotokat. Ezzel a halott pixellel nem nagyon hiszem hogy ott kézben tudnék talizni. Van ugyan is egy szappantartós digi gépem 3megapix és az ő általa készített képen is csak kb900X nagyításnál láttam meg a hibás pixelt.
Az update rendben van, de ezt gondolom szintén nem a boltban tudom megtenni :-). Amúgy nagyábból ezekre a pontokra gondoltma én is. Mostan tól majd eláasztanak engem is a kérdések (magamtól) ill. titeket is zakalatlak majd mert lesz itt egy csomó dolog ami új lesz számomra. Remélem kárcsonykor már tudom használni a gépet! :-)
Nem vagyok egy profi pentax vásárló, igy csak annyit csináltam, hogy az eladó előtt kibontottam a dobozokat (kitet vettem) és megnéztem meg van-e mindene, majd ráraktam az obit a gépre és átnéztem rajta. Optikailag is rendeben, visszacsomagoltam és hangosan elköszöntem. De ha gondolod, akár készithetsz is fotót vele, ott helyben, mert van a dobozban 2db cr-v3 elem (kártyát vigyél magaddal, ha nem ott veszed és objektivet is, ha nem kitben veszed).
Mellékesen, biztos vagyok benne, hogy a firmware 1.00, vagy 1.01 lesz, ezt érdemes rögtön updatelni.
én nem néztem meg semmit a vásárláskor csak a hónom alá kaptam a dobozt. Ha meg tudod valahogy nézni hogy van-e halott pixel a ccd-n akkor azt nézd meg. sapis hosszabb felvétel kikapcsolt zajcsökkentéssel. Egyébként mi van ha találsz mondjuk egy halott pixelt? Aszondod kösz nem? Vagy megvárod míg a szerviz helyszinen kilövi a pixelt? (ha tudnak ilyet ott)
slr kolléga és mindenki aki járato pentax vásárlásban :-)!
Ma veszem át életem első DSLR -ét. Természetesen egy pentax ds személyében. Mire kell oda figyelni az átvételkor mik azok a kis nüanszok amit minden képpen vizslassak meg/kérdezzek rá? tanácsotokat kérem ebben az amúgy örömteli ügyben!
Mivel szemüvegben vagyok, dioptriakorrekció nem kellett, csak a magas nézőpont miatt nem láttam át a keresőképet. Biztos van rá megoldás, de egyszerűt nem tudok. Átálltam inkább SuperA-ra, és nem bánam... :)
Nem értem. Okulár előtéttel sem tudtad használni? Vagy nem találtál ilyet, és készíttetni sem lehetett? Miben mások azok a gépek, amiknek tudod használni a keresőjét? A beépített dioptria korrekcióban, vagy a kereső geometriájában?
Igazából 3 régi MX-em van szerteszét az országban, de mindet szereti valaki... :) Sajna nem látom jól át a keresőjét szemüvegben, pedig szerelmem a gép.
A bakelit azért nekem más kategória. Kb. mint síkfilmet használni tekercs helyett. Biztos jobb, de valahogy mégse visz rá a lélek... Mint ahogy csöves erősítőt se fogok tartani a maga rettentő nyűgjeivel (bemelegedési idők, kiégő csövek, stb.), bármennyire is az az igazi.
Amíg elmuzsikál a régi occsó Sharp lemezjacek, addig elmuzsikál, de én már tűt se nagyon akarok venni rá, nem hogy egyébként fejleszteni e téren.
Hogy a gépemben való szoftverfrissítésen kívül csináljanak is valamit a "fekete" problémával... (Ezt persze több mondatban, a nullhipotézistől a megoldásig...)
Gratula a szerkóhoz! Sok időt és sok jó zenét!!! :-)))
Nagyon jónak ígérkezhetenek az eljövendő estéid :-)
Biza a hifi engem is elkapott, még most is majd kicsordult a könnyem a hifikiállításon a NAD bemutatón a Pink Floyd alatt (megállapítottam, hogy érdemes volt nehézkesen elvonszolni magamat a Tannoy hangfalak elől).
Jut eszembe, nincs valakinek egy pár eladó Tannoy dualkoncentrikus hangfala?
Pont ma vettem meg életem első komolyabb audio cuccát, egy öregecske Arcam Alpha One CD lejátszó képében. Eddig se tescogazdaságos cuccon hallgattam a zenét, de ez most valami isteni. Leírhatatlan a különbség!!!
Hogy ontopic is legyek: kb. ugyanez az érzés fogott el, amikor 2000-ben megvettem életem első SMC-s obiját, az M 50/1.7-et. Élt a kép, nem csak ott volt. Mi volt eddig? Sírni kell...