Keresés

Részletes keresés

hörpölin Creative Commons License 2018.03.14 -12 1 65510

"Szeretném, ha visszatérne oda, ahonnan indult."

 

Oda már nem lehet visszatérni és újrakezdeni. Ugyanabba a folyóba nem lehet kétszer belelépni. Változtak a körülmények, változtam én is.

 

"Remélem, a következő projekt már nem kötelező kör lesz, hanem olyan dolog, ami az övé."

 

Most úgy gondolom, nem lesz már következő projekt az MTSz-szel, vagy a TM-mel. Ami volt, azt lezártam, a valóságban és lélekben egyaránt. A kéktúra ellenőrös hétfői szeánszokat persze megtartom, ameddig engedik, az egy kicsit a szívem csücske.

 

Amit a múltkor mondtam, hogy a túrabakancsaim a szögre akasztom egy időre (legalábbis kéktúrás vonatkozásban), azt komolyan mondtam. Úgy gondolom, jó lesz számomra egyelőre ismeretlen vízekre evezni.

Előzmény: Gizi aljas Feri (65505)
Mr Long Creative Commons License 2018.03.14 -12 0 65509

Kosz a linkeket!

Előzmény: Gizi aljas Feri (65465)
nagypapi Creative Commons License 2018.03.13 -12 0 65508

Te is éppen ezt csinálod. :-/

Rendszeresen idejössz ilyen-olyan nikkeken, és megpróbálod szétverni a topikot, üldözöd elfele a régi topiktársakat.

Most egy kicsit reménykedtem, volt egy egész normális nyitó-hozzászólásod, aztán néhány hozzászólással később már jött a szokásos gyűlölködés és gyalázkodás. (A mínuszokról nem is beszélve...)

Olyanok felé is, akik esetleg pusztán csak vitatják a véleményedet.

Mire jó ez Neked? Vagy ez egyfajta bosszú egyes topiktársak múltbeli vélt vagy valós bűneiért? Ez elég szánalmas. 

 

 

Előzmény: Gizi aljas Feri (65506)
Gizi aljas Feri Creative Commons License 2018.03.13 -1 0 65507

Ez is el fog múlni.

 

Mózesnek igaza volt.

 

Előzmény: hadidoki (65500)
Gizi aljas Feri Creative Commons License 2018.03.13 -13 2 65506

Te előttem nem fogsz megállni tisztességgel soha.

 

Magyarázhatod a bizonyítványod, soha nem fogom elfelejteni. Az akkor megírt véleményemet ma is tartom.

Sunyin, be sem köszönve suttyomban olvasgatni, majd rohanni ide és megvádolni...

Annyi nem volt benned, hogy beköszönj és előbb kérdezz ott, hogy jól látod-e, amit látsz.

Nem, te hallgattál, mint szar a fűben, majd iderohantál a NAAAAGY leleplezéssel.

 

Eljárásodat én csak és kizárólag jó adag rosszhiszeműséggel és féltékenységgel tudom csak magyarázni, amit bár meg tudok érteni, de az eljárásod messze túlment azon, amit gerinccel fel lehet vállalni.

 

És utána bebújtál a kenyeresed háta mögé. Sehol egy bocsánatkérés.

 

Szóval nyugodtan Hölgyezz le és hazudtolj meg, én tudom, mi volt és ez nekem elég. Te meg számolj el a lelkiismereteddel ezután. 

 

NEM ÉN FOGALMAZTAM hanem egy olyan személy aki nyilván közelebb volt hozzád. Úgy gondolom, hogy egy nyilvános konzultációs folyamatban egy zárt és sokakat kizáró csoport létrehozása akkor hiba volt.

 

Itt látszik, hogy milyen a gondolatmeneted. ÉVEK ÓTA ÖSSZETARTOZTUNK AKKOR MÁR KB 10EN ÉS ÉVEK ÓTA LÉTEZETT A FÓRUMUNK! Te meg idemocskolod azt, hogy a projektre jöttünk létre. De hát mit is várhat tőled bárki is, aki a túratársát ellehetetlenítéssel fenyegette meg, ha jól olvastam egy itteni beírótól. Így biztos könnyebb megmagyarázni magad előtt is, menteni magad előtt is. Hát csak tedd!

 

Tudod mi lett volna a tisztességes eljárás? Ha oda bejelentkezel és előbb megkérdezed az ottaniakat arról, hogy az elgondolásod helyes-e. 

 

Előzmény: HEV (65498)
Gizi aljas Feri Creative Commons License 2018.03.13 -12 1 65505

Hörpölin érett, felnőtt túrázó. Ha megengeded nem mennék ennél tovább.

 

Én azt szeretném, ha visszatérne, mert most azt látom, nem aktív. És élek a gyanúperrel, hogy a vállalásban nincs már szív úgy, ahogy abban volt, amikor kezdte.

 

Az ember sokszor vágyik arra, hogy a hobbija legyen a munkája és aztán, amikor a Kaporszakállú elég kaján, meg is adja ezt, csak épp akkor már a hobbi nem hobbi, hanem munka.

 

Szeretném, ha visszatérne oda, ahonnan indult.

 

Remélem, a következő projekt már nem kötelező kör lesz, hanem olyan dolog, ami az övé. 

 

 

Előzmény: hadidoki (65497)
V43 1279 Creative Commons License 2018.03.13 0 0 65504

Teszek majd fel arról is képeket.

Köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (65503)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.13 -12 0 65503

Számomra a nap fénypontja az az információ amit neked köszönhetek, miszerint az ivánkai vendégházban szálltál meg, és még jónak is találtad!

Nagyon drukkolok annak a vidéknek, jó érzés ha ennyivel is segíthettem, illetve segítettél.

(Helyesebben a nap egyik fénypontja, a Zalaszántó-Sümeg túránk mögött, természetesen, amit remek időben jártunk be. )

 

A Bárnai Nagy-kőre én is a kék kereszten mentem mindkétszer (csak télen nem, harmadszor), eredetileg az volt a kék is, és sokkal szebb is az útvonal.

Lóhullás, Ökör-hegy rendben van, tiszta időben tényleg szép a kilátás, Vállóspuszta pár éve jobban nézett ki valóban.

Arlót, Somsályt gyorsan át kell galoppozni, bár a természeti környezet a két település közt szinte egyedülálló, erdélyi hangulatot tud idézni. 

Ózd messziről valóban jól néz ki.

 

Gratulálok a második teljesítésedhez!!

Előzmény: V43 1279 (65487)
V43 1279 Creative Commons License 2018.03.13 0 1 65502

DDP teljesíthető a régi, túrabázison lévő szkennelt füzettel is vagy csak már az újabbal?

Természetesen az új füzet megjelenése után megkezdett bejárásról lenne szó.

Jesper Olsen Creative Commons License 2018.03.13 0 1 65501

OFF

 

A bemutatkozásodnál a dátumok a teljesítés befejezésének napjai vagy a jelvény átvételének napjai?

 

ON

Előzmény: hadidoki (65500)
hadidoki Creative Commons License 2018.03.13 0 17 65500

Néha komolyan elcsodálkozom, milyen hatalmas indulatok feszülnek egy magunk választotta szórakozási forma hátterében. Pedig ez csak arról szól, hogy érezzük jól magunkat a természetben.      ...és jól érezzük magunkat a magunk "természetében"?

HEV Creative Commons License 2018.03.13 -1 12 65499

Sajnos egy fontos link kimaradt, tessék , de az eredeti természetesen már nem elérhető!

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=125385755&t=9012640

 

Ismét kiemelem, az elmúlt 5 év alatt bebizonyosodott, hogy az itt leírt dolog nem egészen így működött. 

Előzmény: HEV (65498)
HEV Creative Commons License 2018.03.13 -2 12 65498

Csak a pontosság kedvéért ha már annyira jólesik egy 5 éves dologban turkálni! 

Ezt amit lent belinkeltem ugyanaz a "hölgy" fogalmazta aki a mai nagyon kedves írást is közzé tette, nyilván az Ő szájából  hallva a dolgokat nem vádolhat meg senki azzal, hogy hazudtam, de azért érdemes összehasonlítani a tisztelt hölgyemény mai és 5 évvel ezelőtti fogalmazását. Talán annak idején korrektebb volt bár ezt nem igazán lehet itt használni.

 

Nyilván ma másként látom a dolgokat és ha ezt Hörpölin személyes támadásnak vetted hát nem annak volt szánva. Ha számít hát ezennel elnézést kérek azért mert egy zárt csoportról tájékoztattam a kéktúrás fórum olvasóit. 

Vidékről sokkal nehezebb dolgozni a közös hobbink érdekében de azért véleményem  lehet.

NEM ÉN FOGALMAZTAM hanem egy olyan személy aki nyilván közelebb volt hozzád. Úgy gondolom, hogy egy nyilvános konzultációs folyamatban egy zárt és sokakat kizáró csoport létrehozása akkor hiba volt.

Más kérdés, hogy azóta bebizonyosodott nem tudtatok érdemben hatni a projekt lényeges részeire.

Én az RP-DDK-ba sok munkát tettem bele a kezdetektől, azért lettem MTSZ tag, hogy a munkámmal adjak valamit  nem a 200 Ft kedvezményért.

 

Tessék itt lehet olvasgatni illetve a környékén van még néhány hozzászólás, de ismétlem ez akkor volt aktuális ma már nem! 

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=126226259&t=9012640

 

Más: 

(nem nyitok új hozzászólást )

Amért pedig ezen a fórumon gyakorlatilag elhallgattam annak egyetlen oka van. Az a mérhetetlen sötétség amivel az MTSZ tagsághoz viszonyultak néhányan az elmúlt hónapban. Ennek a mélypontja számomra az volt amikor valaki szóvá tette, hogy azért nem érdemes MTSZ tagnak lenni, hogy kapjon pár Ft kedvezményt és bekapcsolódhasson az MTSZ minősítési rendszerébe. Nos kedves érintettek vajon elgondolkodtatok e azon, hogy az MTSZ tagságnak nem az a lényege, hogy kedvezményt is jelent! Oláh Tamás finoman beírta akkor, hogy a jelzések nem úgy nőnek a fára. Az sem tünt fel senkinek az érintettek közül, hogy az MTSZ tagok hozták létre a túramozgalmak 99 %-át amit jártok és szidtok!  Az MTSZ tagok csinálták (korábban) az igazoló füzeteket és a munkájukkal azon voltak, hogy ADJANAK valamit.

 

Én még emlékszem arra, hogy amikor a TM-ben a sorozatomat abbahagytam a blogomon keresztüli nyilvánvaló támadás miatt, felajánlottam egy akkor még általam is elismert topic társnak a lehetőséget, hogy ha akarja folytassa és itt van ma is az emailje amiben ezt felháborodottam visszautasítottam hogy azoknak aztán semmit! 

Nos az én gerincemnek azóta sincs baja! 

 

Tudom ez már más világ manapság már az a szemét aki önzetlenül próbál adni valamit, azt lehet  szidni és köpködni. Ha nem kell hát nem kell, tudomásul vettem és ez az információra is vonatkozik.  

 

Szép túrákat!

Előzmény: hörpölin (65495)
hadidoki Creative Commons License 2018.03.13 -1 2 65497

Én nem hiszem, hogy Hörpölin nem a számára legjobban bevált módon járta volna be az AK-t. Azt sem hiszem, hogy technikai hibák miatt nem tudta úgy átélni, mint más túráit. Rutinosabb róka Ő ennél! 

Szerintem az AK-ra is (mint mindenre a világon), rá kell érezni. Ellentétben velem, nem mindenkinek jön be úgy ez a békés, elmélázó, évszázadok ködébe vesző múlt, mint nekem. Számomra ezért nem volt nagy ár a monotonitás, a tűző nap, a víz hiánya, a látszólagos egyhangúság, stb. De persze nem vagyunk egyformák (szerencsére), így teljesen érthető, ha valakit kevésbé vonz ez a környék.

 

Egy biztos: a sík vidéket nem szabad lebecsülni, meglepően kemény is tud ám lenni! Ez a táj "érett", "felnőtt" túrázót kíván. Itt, sokkal ritkábban találni látványos helyeket, sokkal többet kell küzdeni egy-egy attrakcióért, de az egészet átsző egy olyan "ízes hangulat", amire ha rátalálunk, már nem érdekelnek az attrakciók.          

Előzmény: Gizi aljas Feri (65462)
Pulmy Creative Commons License 2018.03.13 -12 0 65496

Igy is illik,sunyin vissza élni a bizalommal

Előzmény: hörpölin (65495)
hörpölin Creative Commons License 2018.03.13 -12 1 65495

Elmesélem, már csak tanulságképpen is:

Tehát volt kezdetben a honlap vendégkönyve. De a már leírt dolgok miatt megnyitottunk egy csetszobát. Na, ennek a linkje kinn volt egy ideig a honlapomon, hogy aki akar, jöjjön oda. A hiba azt hiszem ott volt, hogy az olvasás nem volt regisztrációhoz kötve, csak az írás! Többen is érkeztek, regisztráltak, illedelmesen bemutatkoztak, befogadtuk őket. Kialakult a kis társaságunk. Aztán egy idő után bezártam a link kiskapuját a csetszobába, mert már senki sem jött. De a read only megfigyelő akkor már ott volt.

Előzmény: Pulmy (65494)
Pulmy Creative Commons License 2018.03.13 -14 1 65494

"(valaki volt közöttünk, akiről nem is tudtunk),"   Hogy tudott közétek keveredni egy idegen,hisz ismertétek egy- mást

hörpölin Creative Commons License 2018.03.13 -13 1 65493

Hát ja... Te egy kicsit szókimondóbb vagy nálam. De én sem felejtek.

 

A ruhákról:

Köszi az ötletet, de azt hiszem, nem sokat nyernék rajta! Mert a tisztaváltást mindig magamnál hordom többnapos túráknál pusztán azért, mert utálom, ha a vonaton, buszon mellém teszi le a fenekét egy koszos, büdös, borostás, enyhén sörszagú csávó! A tiszta ruhával és egy kis dezodorral legalább az első két jelzőtől megkímélem szerény személyemmel az utastársaimat!

Az anorákot, polárpulcsit mindig viszem magammal, mert bármikor szükség lehet rájuk, tehát ezek is a csomagban maradnak, nem húzhatom ki őket a listáról! Amit megspórolhatnék, az 3-4 póló, ugyanannyi pár vastag és vékony zokni, meg alsógatya, viszont vinnem kéne mosószert, meg valami kicsire összecsukható mosótálat is. Meg csipeszt, mert pár méter vékony nájlonkötelet most is viszek. Szerintem súlyban majdnem ott lennék, mint most, és akkor még naponta mosnom is kéne!

Előzmény: Gizi aljas Feri (65489)
Pulmy Creative Commons License 2018.03.13 -14 2 65492

is-is,ha illegálba vagy csak páran tartjuk a frontot,kapunk is rendesen.Nekem még a hrst-emet is törölték :D :D :) :)

Előzmény: hörpölin (65491)
hörpölin Creative Commons License 2018.03.13 -13 2 65491

Nekem mondod? A mai hozzászólásaim összpontszámával szerintem elértem az abszolut nulla fokot! :-D

Előzmény: Pulmy (65490)
Pulmy Creative Commons License 2018.03.13 -12 3 65490

no most lesz dolga a hidegfrontosnak😂😂😂😯😯

Gizi aljas Feri Creative Commons License 2018.03.13 -13 3 65489

HEV volt az. Ezt amíg élek nem fogom elfelejteni felemlegetni.

 

A csipetnyi indiszkréció pedig az volt, hogy megvádolt minket pályázati pénzek osztogatásával.

Pedig olyan távol volt a csoport attól, mint Makó Jeruzsálemtől. Egyedül Hörpölint kérték fel a fényképei átadására, amire ellentételezésként pénzt adtak. 

 

Ezt kürtölte itt szét derék HEV úgy, mintha nálunk landolt volna az egész EU költségvetés. Mondjuk tekintve HEV itt olvasott egyéb dolgait már korántsem vagyok meglepve. 

 

A történethez azért tegyük hozzá, hogy utána még évekig ment a fórum, aztán a tárhely szolgáltató bezárása miatt került át a FB-ra.

 

 

Előzmény: hörpölin (65484)
Gizi aljas Feri Creative Commons License 2018.03.13 -1 12 65488

húzza a vállad?

ezt se nem értem, a derékpánt miatt a váll szinte terheletlen

 

 

Ki beszél rólam? 

Persze ezt így könnyebb eladni.

 

tények nélkül viszont ez a fikázáscunamid így csak egy parttalan kötözködés és okoskodás.

 

Beraktam a tényeket.

Nem muszáj követni. Sőt megérteni sem kell. Sőt nyugodtan vedd személyeskedésnek. És főképp mindenképpen forgasd meg még egy kicsit.

 

 

 

 

Előzmény: jzp2107 (65479)
V43 1279 Creative Commons License 2018.03.13 0 1 65487

Szerencsésen elnyelte az index az első hsz nagy részét, így nekifutok megint:

 

Kohász kék másodjára is teljesítve, néhány gondolat még frissen,hazafele vonatról:

- hirtelen felmelegedés miatt jelentős hómennyiség olvadt el az utakon, így tragédia, hogy milyen szintű sarazás volt, főleg Tarján-Bárna között, de a többin is eléggé nehezitette a haladást, de mér nem annyira és nem addig, pár megcsúszás és elborulás befigyelt

- Pécskő és Nagy-kő: megéri mindkét kitérő, utóbbira a kék kereszten mentem fel Bárna határából és a túloldalon folytattam a kéket

- Istenmezeje előtt jobb volt a "bújócskázós" utakon menni mint a fő keréknyomokon, jobban volt járható

- Istenmezején nagyon ajánlom a Menta vendégházat: gondozott kert, sütési lehetőség, kívül-belül szép és ízlésesen berendezett ház, kényelmes ágy, összesen 4 férőhely, tv, wifi, felszerelt konyha, korrekt fürdőszoba, mindez 4500-ért. Segítőkész házigazdák.

Ezzel ellentétben a másik vendégház beintett, hogy neki nem éri meg 5000-ért egy ember egy éjszakéra és menjek Pétervásárára az Aranykakasba (min 10000 ft/fő/éj) vagy Ceredre a 4 tó panzió a (fingom nincs mennyi, mert a sokoldalú honlapjuk nem írja a lényeget), vasárnap esti közlekedési lehetöségeket gondolom nem kell ecsetelnem,mint + szarságot...ezzel szemben a Menta tulaja a kezdetektöl fogva pozitívan állt a kérdésre és a hely is nagyon megérte.

- Lóhullás tetőn szép volt a déli irányú kilátás, köszi hobo-bobo, hogy írtad itt korábban

- Vállospuszta: dágvány, fix pecsét és forrás rendben, az viszont, hogy nem tudok sehova leülni az kevésbé van rendben. Végül egy napsütötte fatönk jutott a tarvágás szélén. Eléggé gondozatlannak tűnt a hely, az egyik istállóajtó elég érdekesen állt, szerintem már jó ideje

- Ökör-hegy: fix pecsét és kilátás rendben, szerencsére sikerült napsütéses panorámát fotóznom. Ha lenne itthon Nájvyššie mozgalom és rajtam múlna, akkor tuti belevenném érintőpontnak

- köszönet hobo-bobonak az Ivánkai vendégház ajánlásért, itt aludtam! 3000-ért jó volt és megvolt a feelingje a cserépkályhának is. Nem egy 5 csillagos hotel, de a lényeg (értékelhető hőmérséklet, ágy, meleg víz, konyha, fürdő) megvan

- Arló szélén lehangoló volt a szemetes patak és a sok elhanyagolt ház

- a tónál épp karbantartó brigád járt, pecsétet sikerült kapnom

- a tó túloldalán lévő domb utáni kereszttől nekem új volt az útvonal (tavaly előtt itt vétettem el a lépést és sétáltam vissza Arlóra nagyzsákkal, a tó feletti utcán értem el ismétna főutat...), Somsály sem a legjobb hely eddig ahol jártam, mellbevágó volt a romtemplom, a sok elhanyagolt ház, szemétkupacok és egy lebontott telep az út mellett melynek csak a kéménye maradt meg

- Somsály-Ózd között ismét el lehetett gondolkodni olyan örökzöld költői kérdéseken, mint hogy mi célja volt a természetnek a sok szúrós növénnyel, főleg ilyen mennyiségben

- szép volt a napsütötte Ózd panorámája az állomással a vasgyárral a háttérben a temető mellett

- Wenzel Úrral egyszerre érkeztünk az állomásra, immáron negyedszerre találkoztunk. Ezúttal is öröm volt átvenni tőle a jelvényt és pár szót váltani.

- jelzettség végig nagyon patent és követhető, nem rég újíthatták fel ezt a részt, új volt szinte az összes. Somsály előtt van tapasztaltam egy kis folytonossági hiányt, de ez betudható az ott jelen lévő sajátságos növényzetnek illetve hiányának.

 

Majd igyekszem még valami képes beszámolót gyártani a mostani és a januári, keleti oldali alkalomról is.

Gizi aljas Feri Creative Commons License 2018.03.13 0 1 65486

https://www.rei.com/blog/camp/how-much-should-your-pack-weigh

 

Nem viszel te túl sok ruhát magaddal?

egy ruha rajtad, egy mosásban

egy mosószappan, pár csipesz

1gatya,1 zokni, 1póló,1 pulcsi, 1 esőkabát, kis törülköző

1 váltógatya

naponta csere és mosol. Kb 20 perc, ha nagyon koszos lettél, de inkább 10.

és nem kell több kiló szennyest cipelned.

 

 

Előzmény: hörpölin (65483)
V43 1279 Creative Commons License 2018.03.13 -11 1 65485

Az ilyen esetekte van az autós munkába járás térítése, feltéve ha az illetőnek van autója. Ha nincs az gáz :/

Előzmény: timetable (65446)
hörpölin Creative Commons License 2018.03.13 -12 1 65484

"Az érdeklődők, akik a híres magánfórumotokat nem olvasták..."

 

Jajistenem! Ez már örökre így égett belétek, pedig dehogy is... Sok-sok éve a honlapom vendégkönyvében jöttünk össze páran, akik aztán személyesen is megismertük egymást, ott írtuk le a gondolatainkat. De ezzel elriasztottuk a vendégkönyvből a ténylegesen a honlappal kapcsolatosan beírni akarókat, ezért aztán átköltöztünk mi páran egy ingyenes csetfórum egyik zárt helyére. De ennek vége szakadt 2013 májusában, amikor egy csipetnyi indiszkréció miatt (valaki volt közöttünk, akiről nem is tudtunk), költözni kényszerültünk onnan. Azóta is megvagyunk, a legutóbbi időben már mint egy fészbuk csoport, de ez már valahogy nem az igazi....

Előzmény: jzp2107 (65472)
hörpölin Creative Commons License 2018.03.13 -12 0 65483

Miből is jött össze nekem a 16-18 kg? Lássuk csak:

 

Hátizsák (88 literes Adventurer): 1 kg

Sátor komplett (tokkal, vonóval cövekekkel): 3 kg

Hálózsák (kompressziós huzetben): 1 kg

Kaja (konzervek, egyebek, kenyér): 2 kg

Ruhanemű (anorák, polárpulcsi, és minden napra tiszta póló, zokni, alsógatya): 3,5 kg

Tisztaruha a hazamenetelre (nadrág, póló, zokni): 1 kg

Egyéb felszerelés (GPS, telefon, fényképezőgép, stb.): 1 kg

Papírok (térképek, iratok, leírások, stb.): 0,5 kg

 

Ez eddig 13 kg. Ez egy ötnapos túrára való holmi tavasztól őszig. Erre jön még rá az innivaló, ami az AK-n általában 3 liter volt, de néha 5 is.

Előzmény: Gizi aljas Feri (65475)
jzp2107 Creative Commons License 2018.03.13 0 0 65482

Melyik készült a te gépeddel, a csoportkép és talán a szalmakalapos is?

 

Előzmény: hörpölin (65480)
hörpölin Creative Commons License 2018.03.13 -12 0 65481

"ezt se nem értem, a derékpánt miatt a váll szinte terheletlen"

 

Ebben biza' igazad van, én úgy szoktam beállítani a hevedert, hogy nagyjából a súly felét, kétharmadát átvegye a vállamról. Igaz, én nem a csípőmre szoktam a súly terhelni, hanem a sörhasamra, mert csípő helyett az van nekem, de ez egyéni szocprobléma.

Előzmény: jzp2107 (65479)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!