Nem jellemző a rohadás, csak ha törött volt... Nem olyan tré mint a mazda... Az alján a tankot felfogató két pánt rohadgat el de azt cseréli a márkaszervíz visszahívásban. Nem rohadós autó, az enyém is 2009-es, igaz ebben még csak 84ekm van...:) de nyoma sincs rozsdának még alul se! A csúcsokkal se szokott baj lenni, a chip-et meg jól bírja ismerősömnek 6éve van benne átírás a computeren, jobban megy, és nem nyíródik ki tőle! Nyugodtan vegyél, mert jó kocsi...
Semmiképp ne vegyél Kia-t navigációval. Gyakorlatilag használhatatlan, valamint a "frissített" térképek is az őskorból származnak. A legrosszabb az egészben, hogy még ki sem tudod dobni az autóból, és külön költséggel egy utángyártottal helyettesíteni, mivel funkcióvesztéssel járhat. Én azt javaslom, hogy inkább egy navi nélküli felszereltséggel próbálkozz, és még a vásárlás előtt járj utána, hogy milyen utángyártott készüléket lehetne esetleg beletenni. A neten már vannak kifejezetten a Kia eredeti dizájnja ajapján gyártott androidos készülékek. Minőségükről, használhatóságukról nincs információm, de az eredetinél rosszabbak nem lehetnek.
Nehogy bevedd a prospektusban leírt mesét, hogy TomTom navigáció van beépítve az autóba. Hazugság. Az importőr szerint a navigáció saját, Kia fejlesztés. Rákérdeztem, hogy akkor miért beszélnek a prospektusban TomTom navigációról. Ma napig nem kaptam választ.
2008-as crdi-m van, 190e km, az utóbbi három évben utcán parkol (előtte garázsban volt) nincs rohadás, hogy porlasztócsúcs van-e benne azt nemtom, nem hallottam még crdi vonatkozásban ilyenről
"Milyen tapasztalataitok vannak az 1.6 crdi-vel? Milyenek a tapasztalatok a szervízekkel és a mágikus 7 év garanciával? Mit cserélnek, mit nem? Milyen szerviz költségei vannak?"
márkaszerviz évente, 40-60e között ha elromlik megcsinálják, azért vannak
"Előfordulnak e vele turbó, szivattyú, stb gondok és ezek 7 éven belül garanciások e?"
nem fordulnak elő de ha mégis akkor garanciás persze
az első szériának amilyen az enyém volt egy tipushibája, a stabpálca zörgőssé válása, ez a legtöbbeknek kijött garis időben és cserélték is gariban, én megszívtam, mert 160e körül jött ki valami tizezres tétel volt nem márkaszervizben
gariban cserélték három éves kora körül a fűtőmotort, mert az akkor beszart majdnem garis cserére ment a rádióm is, de aztán az utolsó pillanatban megúszta, kiderült hogy egy kiszerelés-kábelek megmasszírozása megoldotta a problémáját (bizonytalan ki-be kapcsolás)
Új ceed swt szeretnék vásárolni. Leginkább dízelt, kb 20e kmt megyek egy évben és szeretek nyomatékból autózni. Melyik felszereltségi szintet preferáljátok? Most Summer Edition fut akcióban, tolató kamerával, navival... 5,8körül
Milyen tapasztalataitok vannak az 1.6 crdi-vel? Milyenek a tapasztalatok a szervízekkel és a mágikus 7 év garanciával? Mit cserélnek, mit nem? Milyen szerviz költségei vannak?
Előfordulnak e vele turbó, szivattyú, stb gondok és ezek 7 éven belül garanciások e?
Fura leírni és lehet föltől elrugaszkodott, de szeretnék 7 évig relatív biztonságban lenni...
Sziasztok . Olyan kérdésem lenne ,hogy mennyire rohadnak a ceed-ek?? 2008 -2009es 1.6 crdi-t néztem ki 116 le vel. Tapasztalatokra lennék kíváncsi. Mik a tìpus hibák? Felújíthatóak a porlasztó csúcsok? Chippelést hogy viseli??
Sziasztok,épp egy kb 2010 és 1.4 -1.6 benzines kombitra esne az egyik választásom szeretném külföldről behozni ,ha itthon nem.kapok olyat ahol nem vágnak át.ez ügyben szeretnék tanácsot kérni hogy mit,mire kellene oda figyelni,vagy mennyit van ezzekel gond és mennyire drága hozzá bármi illetve mennyire szeretik szerelni.(a másik egy Skoda Octavia 2007-2009 fsi benzin 1.4 -1.6 )
Én megrendeltem hozzá a gyári levehetőt drága mint a dög, 150e ft volt, de én időnként húzgálok egy 1300 kilós lakókocsit, szóval nem akartam utángyártottat. Egyébként nagyon kulturált, semmi nem látszik belőle, ha nincs fenn.
asszem nekem 70-ért tették rá a fixet, meg 20 volt utána az újravizsgáztatás meg kellett menni az okmányirodába is, az nem emléxem mennyibe került a tipust nemtom, arra emléxem hogy a szerelő berendelt több fajtát amit alkalmasnak mondtak, aztán amikor ott volt az autó akkor erősen elgondolkodott majd az egyiket felrakta
Szia! Nekem az előzőben /szintén 2007, 1,4-es/ ENEOS Premium Hyper Multi 5W-30 volt, szerintem jó. Mobil 1 ESP formuláról váltottam, nem igazán tapasztaltam hátrányos különbséget.
SeLe909 nagyjából jól írta, de inkább 1,5-2 hónap mire át tudod veni. Bár a kereskedések előszeretettel riogatnak 3 hónapos szállítási idővel. Véleményem szerint ezzel csak a készleten lévő autók felé próbálnak terelni, annak is fogynia kell. A mi gépünk 04.21.-én lett gyártva, és kb egy hónap múlva volt a kereskedésben. Teszem hozzá, hogy a mi sztorink kicsit összetettre sikeredett, rendeléskor már le volt gyártva, csak még nem volt elindítva sehova. De a kereskedésnek ezt meg kell tudnia mondani, valóban nem mindegy, hogy gyártás, vagy készlet. Nem tájékoztattak?
Tudja valaki, melyik biztosíték felelős az első szélvédő mosásáért? Megnéztem, a szivattyú elé kötött ellenőrző lámpa csak a hátsót használva világít, ezért gondolom, hogy biztosíték probléma lehet.