Keresés

Részletes keresés

barkasarja Creative Commons License 2017.03.07 0 0 5892

Elmagyaráznád ütődöttkém, hogy ezzel most mire is akartál válaszolni?...

Előzmény: JAWA-CZ/SK (5891)
JAWA-CZ/SK Creative Commons License 2017.03.06 0 0 5891

Traian Băsescu, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke azt nyilatkozta vasárnap, hogy véleménye szerint Romániának az Európai Bizottság március 25-i római csúcstalálkozóján be kellene jelentenie, hogy 2019. január 1-jétől csatlakozik az euróövezethez, és ezáltal a Jean-Claude Juncker bizottsági elnök által felvázolt lehetőségek közül a harmadikat választja, amely szerint 'akik többet akarnak, azok többet valósítanak meg'.

Előzmény: barkasarja (5889)
barkasarja Creative Commons License 2017.03.06 0 0 5890

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 600. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...


"Kovászna Megye Tanácsának ülésterméből is mennie kell a székely zászlónak

2017.03.06.

 

A Brassói Táblabíróság elutasította a legutóbbi zászlóperben benyújtott fellebbezéseket, és végzésében arra kötelezi Kovászna Megye Tanácsát, valamint annak elnökét, hogy távolítsa el a megyeháza ülésterméből azt a székely zászlót, amelyet Kulcsár-Terza József adományozott egy évvel ezelőtt. (...)

 

Ezek után Kulcsár-Terza József – aki vérlázítónak tartja a Kovászna Megyei Törvényszék határozatát és annak indoklását – Kovászna Megye Tanácsának tavaly novemberi soros ülésén újabb adománnyal állt elő. Ezúttal öt zászlót állított ki a tanácsteremben: az Amerikai Egyesült Államok, Németország, Izrael, Magyarország és Székelyföld zászlaját. A román tanácstagok szószólói akkor is, utóbb is helytelennek tartották a lépést.

 

Kulcsár-Terza József az adományozással párhuzamosan emberiesség elleni bűncselekmény gyanújával bűnügyi feljelentést tett a legfőbb ügyészségen a kormánymegbízotti hivatal ellen. Kifejtette, a prefektúra által kezdeményezett perek révén a romániai magyarság alapvető emberi jogait korlátozzák. A székely zászlóról szóló adományozási szerződés és tanácsi határozat megtámadásán kívül a Községháza feliratok ellen indított hadjáratot, a magyar himnusz eléneklése miatt folytatott eljárást. A képviselő kész arra, hogy végigjárja az igazságszolgáltatás lépcsőfokait, ha elutasítják beadványát, az emberi jogok strasbourgi bíróságához kíván fordulni, ugyanis meggyőződése, hogy a jogsérelmeket nemzetközi fórumokon is be kell mutatni.

A Brassói Táblabíróság végzése értelmében el kell távolítani a tavaly februárban adományozott székely zászlót a megyeháza díszterméből. Ha ez megtörténik, még mindig marad egy székely zászló, az, amelyet négy másik társaságában novemberben adományozott Kulcsár-Terza József."

 

Szekeres Attila

Háromszék

 

http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=206059&cim=kov%C3%A1szna_megye_tan%C3%A1cs%C3%A1nak_ulestermebol_is_mennie_kell_a_szekely_z%C3%A1szl%C3%B3nak

 

barkasarja Creative Commons License 2017.03.04 0 0 5889

Mindenki csak önmagát képes adni, így a románok is...

"120 romániai vendég lépett le egy spanyol étteremből

2017.03.03.

 

2000 euróval károsított meg egy spanyol vendéglőst 120 romániai, akik ettek, ittak, majd fizetés nélkül távoztak – írja a Maszol.ro a Digi24 madridi tudósítása alapján.

Az eset Leon tartomány egyik kisebb településén, Bembibrában történt. Az étterem tulajdonosa a hírtelevíziónak elmondta, a romániai vendégek azzal állítottak be, hogy egy keresztelőt ünnepelnének meg.

Ennivalót, ásványvizet, üdítőket és 30 üveg whiskeyt rendeltek. Amikor mindent elfogyasztottak, vezényszóra a vendéglő előtt leparkolt autóikhoz siettek. A megrökönyödött pincérek megpróbálták megakadályozni távozásukat, de azzal fenyegetőztek, hogy elgázolják őket.

 

A vendéglős jelentette az esetet a hatóságoknak, abban reménykedik, hogy az étterem térfigyelő kamerájának felvételei alapján sikerül azonosítani a hirtelen távozó romániaiakat – írja a Maszol."

index.hu

 

http://erdely.ma/mozaik.php?id=206035&cim=120_rom%C3%A1niai_vendeg_lepett_le_egy_spanyol_etterembol

 

Ec pec kimehecc a Creative Commons License 2017.03.03 0 0 5888

BÖRTÖNNEL BÜNTETNÉ A SZÉKELYFÖLDI AUTONÓMIATÖREKVÉSEKET A ROMÁN KORMÁNYPÁRTI POLITIKUS

http://alfahir.hu/2017/03/03/szekelyfold_autonomia_romania_tudor_ciuhodaru

barkasarja Creative Commons License 2017.03.03 0 0 5887

"A vásárhelyi katolikus iskola ügyében szólalt fel Tőkés László az EP-ben

2017.03.03.

 

A marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnáziumot sújtó „kisebbségellenes diszkrimináció és hatalmi visszaélés” ellen tiltakozott Tőkés László európai parlamenti képviselő szerdai felszólalásában Brüsszelben.

„Jelek szerint a román államhatalom a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnáziumot meg akarja szüntetni. Erre a célra az Országos Korrupcióellenes Ügyészséget (DNA) használja fel, mely korrupció gyanúja ürügyén nem csupán az iskola igazgatóját függesztette fel, hanem jelenleg – teljesen törvényellenesen – a tanulók szüleit is százával zaklatja és kihallgatásra rendeli be” – mondta Tőkés az EP-ben.

Hozzátette, hogy a Maros megyei tanfelügyelőség jogsértő módon letiltatta a gyermekek elemi osztályokba való beíratását, ezzel pedig veszélybe került a tanintézet mintegy 400 tanulójának az őszi beiskolázása, és magának az iskolának a léte.

 

Tőkés az EP elnöke Antonio Tajani közbelépését kérte az iskola, a szülők és a gyerekek védelmében.

Sajtóirodájának közleménye szerint Tőkés László úgy véli: az igazságszolgáltatás a magyarellenes elnyomás eszközének bizonyul Romániában. „Példa rá a magyar szimbólumok és feliratok elleni bírói ítéletek sokasága, magyar közéleti szereplők gyakran alaptalan meghurcolása, vagy a magyar és egyházi tulajdonok jogi úton való elbitorlása.”

Ez esetben a vásárhelyi iskola ellehetetlenítésének főszereplője a DNA, amely „a nemzetközileg támogatott korrupcióellenes küzdelem örve alatt, másfelől a hatalmi ágak szétválasztásának demokratikus elve mentén sajnálatos módon kisebbségellenes, diszkriminatív tevékenységre ragadtatja magát, halvány esélyt sem engedve arra, hogy kisebbségi, közösségi jogaink eme nyilvánvaló sérelmét egykönnyen orvosolni tudjuk. Más szóval: a demokratikus jogrend eszköztárát használja fel az államhatalom a kisebbségi jogok csorbítására, egyházi és anyanyelvi jogaink elnyomására.

„Tiltakozom a magyar egyházi iskolánkat sújtó kisebbségellenes diszkrimináció és hatalmi visszaélés, valamint a szülők megfélemlítése ellen!” – zárta beszédét Tőkés."

Közlemény

 

http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=206034&cim=a_v%C3%A1s%C3%A1rhelyi_katolikus_iskola_ugyeben_sz%C3%B3lalt_fel_tokes_l%C3%A1szl%C3%B3_az_ep_ben

 

barkasarja Creative Commons License 2017.03.03 0 0 5886

Tiltakozást tartanak pénteken Csíkszeredában a magyar feliratok tiltása miatt

2017.03.03.

 

Figyelemfelkeltő felvonulást szervez a Magyarok Világszövetsége képviseletében András Mihály Csíkszeredában pénteken 17 és 19 óra között a magyar feliratok védelmére.

A civil kezdeményezésű megmozdulást az hívta életre, hogy a bíróság arra kötelezte a csíkszeredai polgármesteri hivatalt, hogy az épület homlokzatáról vegyék le a Városháza feliratot. A városházát a székelyek pénzéből építették, ez az épület a miénk” – indokolta felháborodását a döntés ellen a tiltakozás szervezője.

A felvonulás a Mikó-vár térről indul, érintik az Igazságügyi Palotát, majd a csíkszeredai városháza előtt egy perces néma csenddel fejezik ki tiltakozásukat, innen tovább a járdán haladva érkeznek meg a Szabadság térig. A résztvevőknek többek között András Mihály, a tüntetés szervezője tart beszédet – írja a szekelyhon.ro.

Korábban az önkormányzati testület is tiltakozó állásfoglalást fogadott el soros havi ülésén melyben felháborodásuknak adnak hangot amiatt, hogy le kell venni a városháza feliratot a polgármesteri hivatal homlokzatáról.

szekelyfold.ma

barkasarja Creative Commons License 2017.03.03 0 0 5885

Ütődöttkém!

Mindig nagy érdeklődéssel olvasom ezeket a filozófiai magasságokban szárnyló "bölcs" és "magvas" gondolataid az "államnyelvekről", de tudod van egy magyar közmondás, miszerint - nem tudom képes vagy-e felfogni az értelmét - a jóból is megárt a sok... :)

Előzmény: JAWA-CZ/SK (5878)
az isteni Higgs bozon Creative Commons License 2017.03.02 0 0 5884

Nem én írtam, de tetszik. A forrás az alján látható...

Előzmény: S mint Borenzen (5880)
egy hazafi Creative Commons License 2017.03.02 0 0 5883

"nagyon irigyelném tőlük a 3-as metrót és a 6-szoros áron felújított Margit hidat is!"

 

Ez a főváros problémája, nem Erdélyé meg a többi országrészé.

Összefogással - beleértve az elszakított magyarságot is - el tudnánk végre zavarni valamely választásokon ezt az álhazafi bandát, és lehetne végre olyan kormányunk, amelynek valóban az összmagyarság ügyei a fontosak.

Előzmény: S mint Borenzen (5880)
egy hazafi Creative Commons License 2017.03.02 0 0 5882

Látod, Jawa, ezért is kellene az erdélyi románoknak is érteni magyarul, hogy ne fordulhasson elő ilyesmi, hogy a magyar szót gúnyolódásnak véljék. Másrészt meg hogy ha visszakerül Erdély a magyar anyaországhoz, ők is beszéljék-értsék az államnyelvet: a magyart, hogy ezáltal is nagyobb esélyük legyen a boldogulásra. Igaz?

Előzmény: JAWA-CZ/SK (5878)
egy hazafi Creative Commons License 2017.03.02 0 0 5881

Hát igen, mindannyian tudjuk, hogy magyarként mindig is milyen "jó" volt és "jó" a Románia által megszállt Erdélyben élni - ettől a kolozsvári összetűzéstől eltekintve is.

Előzmény: barkasarja (5877)
S mint Borenzen Creative Commons License 2017.03.02 0 0 5880

Ha én most román állampolgár lennék megenne a penész, hogy milyen jó lenni magyarnak!

 

Nagyon irigyelném a magyarokat, akiknek olyan min.elnökük van, aki a polgárok érdekeit védi...  hm és nem a helyi "kiskirályokét...

-meg nagyon irigyelném tőlük a 3-as metrót és a 6-szoros áron felújított Margit hidat is!

 

Te mond. Nem szakadt rád a plafon amikor ezeket írtad?

Előzmény: az isteni Higgs bozon (5879)
az isteni Higgs bozon Creative Commons License 2017.03.02 0 1 5879

1. Ha például Kolozsváron lakna, 27 helyett 3 óra alatt eljuthatna a fővárosba.

2. Lenne olyan útlevele, amellyel vízum nélkül mehetne az Egyesült Államokba.

3. Bárhova utazhatna a Schengen-övezetben anélkül, hogy a rendőrség megállítana, ujjlenyomat-vétel okán.

4. Olyan miniszterelnökük lenne, aki az EU-ban a polgárok érdekeit védené, nem a helyi kiskirályokét.

5. Lennének autópályák, amelyek Párizs, Róma és egyéb fővárosok felé haladnak ahelyett, hogy a mező közepén végződnének.

6. Noha kőolajtartalékokkal nem rendelkező országban laknának, a benzin annyiba kerülne, mint a szomszédos Romániában, amely a harmadik helyen áll az EU-ban, ami a kőolajtartalékokat illeti.

7. Egyetlen nemzeti ünnep helyett (az is télen) három lenne: egy tavasszal (március 15.), egy nyáron (augusztus 20.) és egy ősszel (október 23.).

8. Budapesten 1896 óta van metró. Figyelem! Metró, nem megvalósíthatósági tanulmány.

9. Egy olyan országban lakhatna, ahol egyetlen városban több Duna-híd van, mint egész Romániában.

10. Ha Ausztriába menne sízni, nem kellene bolgárnak kiadnia magát, hogy elkerülje a közröhejt.

(Forrás: www.fesztnyitva.ro)

JAWA-CZ/SK Creative Commons License 2017.03.02 0 0 5878

Ez nagyon szep dolog hogy igy kibekulnek,mert hat csak nagy szegyen volna hogy ilyen fiatalok,nem ismernek szulohazajuk nyelvet,ugy mindt a multkori videon a neni is,hogy nem beszelte hazaja nyelvet,aztan csak a problemak vannak belole:),pedig a nyelv ismerete folytan nincs problema,Puntik.

Előzmény: barkasarja (5877)
barkasarja Creative Commons License 2017.03.02 0 0 5877

Sajnos nem tévedtem.

Előre tudható volt, hogy az esetnek "természetesen" nem volt etnikai színezete. Ez van, ilyen egyszerű ez románéknál... :(

 

"Rendeződött a kolozsvári incidens

2017.02.27.

 

Kibékültek a szombat hajnalban egy kolozsvári belvárosi utcán történt összetűzés érintettjei, és a fejbe vert székelyföldi fiatal visszavonta a vasárnap tett feljelentését – közölte Carmen Jucan rendőrségi szóvivő a kronika.ro-n közölt beszámoló szerint.

 

A szóvivő a lapnak elmondta: a rendőrség azonosította az agresszió elkövetésével gyanúsított két fiatalt, és ki is hallgatták őket. A megyei rendőrkapitányságon a felek tisztázták, hogy nem etnikai színezetű volt a konfliktus, kibékülték, és ennek következményeként a sértett Hargita megyei fiatalember visszavonta a feljelentését. (...)

 

Vasárnap este a rendőrségi szóvivő az MTI-nek elmondta: a konfliktus abból pattant ki, hogy a magyar fiatalok hangosan nevettek az utcán, és a két román fiatal úgy vélte: velük csúfolódnak."

 

http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=206008&cim=rendezod%C3%B6tt_a_kolozsv%C3%A1ri_incidens

 

Előzmény: egy hazafi (5874)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.28 0 0 5876

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 599. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...

 

"Marosvásárhelyi iskolaügy: egyenként idézi be a szülőket a DNA

2017.02.24.

 

A Korrupcióellenes Ügyészség egyenként idézi be kihallgatásra a Marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum diákjainak szüleit. Az elmúlt három napban több tíz szülőt hívtak be, azokat, akik ezelőtt két évvel átíratták gyermekeiket a római katolikus gimnáziumba. A portálnak egy név nélkül nyilatkozó szülő elpanaszolta: két rendőr hozta a házukhoz a felszólítást, hogy jelenjen meg a korrupcióellenes ügyészségnél. Hozzátette: az eljárás az egykori Securitate kommunista politikai rendőrség módszereire emlékeztette.

 

A Maszol.ro portál szerint egy-egy szülő kihallgatása egy-másfél órát tart, és a beidézetteket titoktartásra kötelezik: nem mondhatják el, hogy mit válaszoltak az ügyészek kérdéseire. A vádhatóságot többek között az érdekelte, hogy mit tudnak a katolikus iskola alapításáról, hogy miért íratták a katolikus gimnáziumba a gyerekeiket, önként vagy mások sugallatára döntöttek erről.

 

Csíky Csengele, a szülői bizottság tagja a portálnak elmondta: nem tudja, mi a szándéka az ügyészségnek, de az eljárás óriási riadalmat keltett, és nagyon megviselte a szülőket. A szülők közösségi oldalt hoztak létre, ahol tájékoztatják egymást az újabb fejleményekről. Ugyanakkor jogi segítséget is kértek. Tudni akarják, mivel jár egy ilyen kihallgatás, mik lehetnek a jogi következményei.

 

Kincses Előd marosvásárhelyi ügyvéd a Maszol.ro-nak adott nyilatkozatában kimondottan zaklatásnak tartotta a szülők ügyészségi kihallgatását. Szerinte semmi sem indokolja ezt a lépést. Emlékeztetett, hogy a szülőnek jogában áll ügyvéd és tolmács jelenlétét kérni a kihallgatáson. Azt is hozzátette azonban, hogy a beidézetteknek kötelességük megjelenni az ügyészségen, mert ha nem tesznek eleget a felszólításnak, rendőr kíséri be őket.

 

Pénteken az RMDSZ közleményben ítélte el, hogy a római katolikus gimnázium működését bírói döntés hiányában megpróbálják ellehetetleníteni, és lelkileg gyakorolnak nyomást a szülőkre, meghátrálásra kényszerítve őket.

 

„Arra kérjük a szülőket, hogy ne engedjenek a nyomásnak, félnivalójuk nincs, hiszen ők jóhiszeműen íratták be gyermekeiket az iskolába. Ez a folyamat a DNA hatalommal való visszaélése" – írja közleményében az RMDSZ."

 

Az MTI nyomán

 

http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=206001&cim=marosvasarhelyi_iskolaugy_egyenkent_idezi_be_a_szuloket_a_dna

 

barkasarja Creative Commons License 2017.02.28 0 0 5875

Szokásához híven, el fogja síkálni az ügyet a román hatóság, és "ki fogja deríteni", hogy "csak" egy utcai verekedés történt, aminek semmi "etnikai" indíttatása nem volt...

Előzmény: egy hazafi (5874)
egy hazafi Creative Commons License 2017.02.27 0 0 5874

http://index.hu/kulfold/2017/02/26/magyarul_beszeltek_rajuk_lottek_kolozsvaron/

 

"Bántalmaztak három fiatalt szombat hajnalban Kolozsvár belvárosában, az utcán. A Stiridecluj.ro hírportál arról számolt be, hogy a fiatalokra azért támadtak rá, mert magyarul beszéltek. Az összetűzés tényét a rendőrség megerősítette, de az okokat még vizsgálják."

Laja73 Creative Commons License 2017.02.26 0 0 5873

"adott körülmények között"

 

Ez ott azt jelenti, hogy románosítja a nevét, még a vécére is válltól pöcsig érő román trikolórban jár, december eljsején zokog a meghatottságtól és alkalmasint hadat üzen Budapestnek. Na, ezek az adott körülmények.

Előzmény: az isteni Higgs bozon (5872)
az isteni Higgs bozon Creative Commons License 2017.02.25 0 1 5872

Egy friss közvélemény-kutatás szerint adott körülmények között a romániai lakosság 37 százaléka választana magyar államfőt az ország élére. Az IRES közvélemény-kutató társaságnak a kisebbségekhez való viszonyulás kérdéseit vizsgáló, január 31. és február 2. között készített reprezentatív felmérését a Sinteza kolozsvári folyóirat közölte.

Rég olvastam ilyen jó hírt, ami a térségünkkel kapcsolatban az utóbbi hetekben napvilágot látott. Az elmúlt években mindig csak ahhoz voltunk hozzászokva, hogy a környező államokban milyen fondorlatos eszközökkel próbálják háttérbe szorítani a magyar kisebbséget. Nem ritka a nyílt magyarellenes politika, aminek az egyik eszköze a hiteles magyar politikusok ellehetetlenítése és háttérbe szorítása. Úgy látszik Romániában a megosztás és a gyűlölködés egyre kisebb táptalajra hull, amit ez a felmérés is világosan bizonyít.

barkasarja Creative Commons License 2017.02.24 0 0 5871

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 598. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...


Csíkrákoson is zavarja a Községháza-felirat Dan Tanasăt

2017.02.23.

 

Újabb csíkszéki településen kell eltávolítani a Községháza feliratot a polgármesteri hivatalnak otthont adó épületről.

 

A Hargita Megyei Törvényszék elsőfokú ítélete ezúttal Csíkrákos polgármesterét kötelezi erre. Ezt a pert is a Dan Tanasă vezette Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) indította.

 

Az elsőfokú ítélet ellen a rákosiak a Marosvásárhelyi Ítélőtáblához fognak fellebbezést benyújtani – mondta Császár Attila, Csíkrákos polgármestere.

 

Dobos László

Marosvásárhelyi Rádió

 

http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=205987&cim=csikrakoson_is_zavarja_a_kozseghaza_felirat_dan_tanas%C4%83t

 

barkasarja Creative Commons License 2017.02.19 0 0 5870

"Smaranda Enache: a DNA-nak politikai alárendeltsége van

2017.02.17.

 

Nincs szükség olyan korrupciós ügyekkel foglalkozó intézményre, amit politikai bosszúra használnak vagy tevékenységének politikai indítéka is lehet – nyilatkozta egy interjúban Smaranda Enache marosvásárhelyi emberjogi aktivista, a Pro Európa Liga (PEL) társelnöke a .

 

A kettős mérce egyfolytában észrevehető a román igazságszolgáltatásban azáltal, hogy vannak olyan ügyek, amelyeket a román korrupcióellenes ügyészség évekig nem vizsgál és nem hoz nyilvánosságra – jelentette ki Smaranda Enache emberjogi aktivista. (...)

 

Kitért Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester esetére is, aki ellen több korrupciós eljárás van folyamatban. Úgy vélte, a marosvásárhelyi városvezetővel kapcsolatban etnikai megkülönböztetésről beszélhetünk, hiszen van egy olyan „kemény mag" Erdély több részén – Marosvásárhelyen is -, amely úgy véli, feltétlenül román nemzetiségűnek kell lennie a városvezetőnek.

 

Dorin Floreát azért nem váltják le – tette hozzá Smaranda Enache, mert még nem nőtte ki magát olyan román karizmatikus személyiség, aki őt lecserélhetné. „Merem állítani, ezért még a DNA is elnézi a korrupciós pereit, míg vannak más, hasonló helyzetben levő romániai magyar polgármesterek, akiknek az ügyében erőteljesebben lép fel a korrupcióellenes ügyészség.

 

Példaként a marosvásárhelyi római katolikus gimnázium esetét említette.

 

Smaranda Enache szerint a DNA-ban ugyanazok a működési problémák mutatkoznak, mint általában a romániai igazságszolgáltatásban. Majdnem bálvánnyá nőtte ki magát az igazságszolgáltatás – tette hozzá, de ha a romániai görög katolikus vagy a római katolikus egyház pereiről vagy más kisebbségekről, esetleg átlagos emberek ügyeiről van szó, akkor a kettős mércét a vádhatóság és a bíróság egyaránt alkalmazza. Hozzátette: a kommunista időszakban elkobzott ingatlanok visszaszolgáltatása esetén például a restitúciót jogosnak tekinti az ügyészség és a bíróság, ha a román ortodox egyház javairól van szó, de már kevésbé vagy egyáltalán nem, ha a római katolikus vagy a görög katolikus egyház kéréseiről dönt."

 

MTI

 

http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=205922&cim=smaranda_enache_a_dna_nak_politikai_alarendeltsege_van

 

Laja73 Creative Commons License 2017.02.19 0 0 5869

Dehogynem....ez, hogy úgy mondjam, egyre jobban kiütközik :)

Előzmény: Fajfisto (5868)
Fajfisto Creative Commons License 2017.02.18 -1 0 5868

Én nem, a kamionsofőr lehet, hogy beteg. Remélem, hogy életre bevonják a jogosítványát.

Előzmény: barkasarja (5867)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.17 0 0 5867

Beteg vagy?...

Előzmény: Fajfisto (5866)
Fajfisto Creative Commons License 2017.02.17 -5 0 5866

Magyar rendőrökre támadt kamionnal.

Előzmény: Fajfisto (5864)
barkasarja Creative Commons License 2017.02.17 0 0 5865

A románok 1918. december 1-i gyulafehérvári, írásba foglalt nyilatkozata, amit máig nem tartanak be:

 

"Teljes nemzeti szabadság az együttlakó népek számára. Mindenik népnek joga van a maga neveléséhez és kormányzásához saját anyanyelvén, saját közigazgatással, saját kebeléből választott egyének által. A törvényhozó testületekben és az ország kormányzásában való részvételre minden nép népességének számarányában nyer jogot."

 

E nyilatkozattal szemben, sajnos ez a 597. általam feljegyzett olyan dokumentum, ami a mélységesen primitív, sovénfasiszta, magyarellenes román megnyilvánulásokról tájékoztat...
 

"Csíkszeredában le kell venni a Városháza feliratot

2017.02.16.

 

Csíkszeredában is le kell venni a Polgármesteri Hivatal épületéről a Városháza feliratot. A Csíki Hírlap megtudta, hogy a Marosvásárhelyi Ítélőtábla elutasította azt a rendkívüli perorvoslati kérelmet, amit Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és a helyi önkormányzat nyújtott be, a Városháza felirat eltávolításáról rendelkező jogerős ítélet megsemmisítését kérve.


Nem maradt hazai jogorvoslati lehetőség a Méltóságért Európában Polgári Egyesület által kifogásolt Városháza felirat megvédésére – a rendkívüli perorvoslati kérelem volt az utolsó, amivel próbálkozhattak. A bíróság Füleki Zoltán csíkszeredai alpolgármester magánszemélyként benyújtott perbe-avatkozási kérelmét sem vette figyelembe, ő azért kérte ezt, hogy a fellebbezés elutasítás esetén a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulhasson a felirat érdekében. A döntés arra kötelezi a helyi önkormányzatot és a polgármestert, hogy a Városháza feliratot távolítsák el a hivatali épület homlokzatáról. A Dan Tanasă vezette egyesület 2015 novemberében indított pert a felirat eltávolításáért."

Dobos László
Marosvásárhelyi Rádió

 

Fajfisto Creative Commons License 2017.02.16 -5 0 5864

Csak 10 perce vezetett a rendőrnőt elgázoló kamionos

 

Egyórás tárgyalást követően 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték azt az erdélyi magyar kamionsofőrt, aki hétfőn sodorta el az épp intézkedő fiatal rendőrnőt az M5-ösön. A román állampolgárságú férfi bocsánatot kért az áldozat családjától. T. Andrást halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják.

 

A férfi a lap szerint több mint tíz éve dolgozik kamionsofőrként, egymillió kilométert vezetett már csak annál a cégnél, ahol a baleset idején is dolgozott. A tragédia előtt kipihent volt, mindössze 10 perce ült a volán mögött, éppen Hódmezővásárhelyre igyekezett.

barkasarja Creative Commons License 2017.02.16 0 0 5863

Kirúgásról beszéltem soknevű!

 

Előzmény: Fajfisto (5861)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!