Keresés

Részletes keresés

Cleaning Cloths Creative Commons License 2021.12.08 0 0 9649

"felelősségteljes viselkedés" erről ugrott be:

 

Van azért itt egy igen erős TERMÉKFELELŐSSÉGI kérdéskör is. Eddig azt szokták meg az emberek, hogy minden termék, ami forgalomba kerül azért a gyártó termékfelelősséggel tartozik és ezt a törvény garantálja. A gyógyszereknél és egyes termékeknél ez a törvény még szigorúbb is alap helyzetben. Most meg mi van??? Ennek a törvénynek a kikerülése, lerázása. Nem kelt bizalmat és ezt is rendezni kellene.

Előzmény: Törölt nick (9648)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.08 -2 1 9648

Egy apró megjegyzés még, tavaly néhány napi hallottnál is azt kérte Győrfi Pál hogy mindenki maradjon otthon, mert ez a felelősségteljes viselkedés. Sőt kötelező volt. Aztán most meghal napi 200-nál több ember, senki veri az asztalt hogy most nem kéne otthon maradnia az embereknek? Hát emberek halnak meg.

 

Ha most megint ez lenne a rendelkezés, mindenki elvárná hogy felelősségteljesen betartsa. De mivel nem ez a szabály, senki más sem szólal fel, tavaly ilyenkor 1 percenként volt ezen a fórumon hozzászólás, mindenki úgy érezte hogy hatalmas felelősséget  érez és hozzá kell szólna. Ma senkit nem érdekel jóformán. Még azokat sem akik belehalnak.

 

Olcsó színjáték az egész a felelősségérzetről, nem más ez mint amerre a tömeg halad és mond, azt mondjuk mi is, kevés embernek vannak saját gondolatai. De tökéletesen beleillik ebbe a posztmodern világba.

 

Ja a németeknél megvan hogy félnek a kormányzók ha bevezetik a kötelező oltást elszabadul a pokol? Kiváncsi vagyok a fejleményekre, nagyon hasznos az oltás de nem az erőszak a megoldás.

Előzmény: Törölt nick (9647)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.08 -2 0 9647

Csak az számít, hogy most egy időpontban együttesen fennáll, mind a betegség, mind pedig a covid fertőzés.

Így van egyidelűjeg fennáll az alapbetegség és a covid fertőzés. Ha a kettő közül egyik nem állna fenn, nem halna meg a beteg. Mindkettő egyidejűleg fennált, amiből az alapbetegség sok éven, akár évtizedeken keresztül gyengített a szervezetét, a covid pedig néhány hétig maximum. De nem rugozók tovább ezen, te is érted pontosan miről van szó, nem foglak meggyőzni arról hogy az élet nem fekete-fehér, leírhatod egy papírra hogy covid áldozat, tekintheted annak. Sőt azt is leírhatod hogy a halál oka a keringés leállása, mint utolsó ok. Az igazság jóval összetetebb, de egy egyszerű felfogás szerint simán lehet tisztán a covidot felelőssé tenni ezért, és nagyot nem is tévedsz, valamennyi igazság van benne.

Most aztán a makk egészséges, kisportolt Csollány Szilveszter is lélegeztetőgépen fuldoklik.

Kóbor János pedig halott, noha állítása szerint sohasem volt beteg, erős az immunrendszere.

 

Ez az ő saját döntésük volt, az egyikről valószínüsíthető hogy nem kért oltást, a másikról pedig tudjuk hogy elutasította. Visszataszítónak érzem hogy a média ezen fröcsög, sokan pedig ezzel példálóznak hogy bezzeg nem voltak beoltva, és így jártak, mi a franc közük hozzá? Mindkettő benne volt a korban, nem huszonévesek voltak, hiába volt szerinted makkegészséges az életkor is rizikó tényező, szerencsére elérhető az oltás.

 

Az pedig hogy a mostani járványhullámban nagyjából annyi a napi halott mint a legsúlyosabb hullámban, amikor még nem volt oltás, és az egyöntetű hírek szerint a legtöbb haláleset az oltatlanok körébe történik, túlnyomórészt a 60 feletti korosztály. Hogy én dobálózok játszi könnyeddséggel az idősek életével? Szerintem ők azok akik felelőtlen módon az oltást elutasítva orosz rulettet játszan elsősorban a saját életükkel. És ez nem olyan dolog amit számon kérhetnél te magad bárkin, ez az ő saját döntésük. Semmi közöd hozzá az égvilágon. És ennél mégkevésbé kérheted számon bármilyen felelősséget azoktól akik nem tartoznak a rizikócsoporba, mert nem ők kerülnek kórházba, és nem ők halnak meg. Arról nem is beszélve mi van azokkal akiknek már csak szenvedés volt az élet, és ha belehalnak a covidba, egyfajta megváltás. Annyiféle sors létezik, elég  lenne ha mindenki a saját életével törődne.

 

Viszont érdemes nézni azokat a károkat is, ami a hisztéria okoz egyedül, a lezárások, a világ feje tetejére állítása:

Elhiheted hogy nem csak az én ismerőseim szenvednek pszichésen, hanem a világon százmilliók, ami betegségekhez és korai halálhoz fognak vezetni sokuknál (többnél mint a covid áldozatai, csak őket nem fogják számolni)

 

Csak egy példa, egy német családfő kiirtotta az egész családját, köztük 5 és 8 éves gyermeküket, mert félt hogy a feleségének adott hamis oltási igazolással lebuknak és börtönbe kerülnek. Hidd el hogy a bezártság a folyamatos károgás, a 2 éve napi 24 órában a médiából folyó szándékosan szorongató cikkek, vélemények, idióta rettegők hamar súlyos pszichés állapotokhoz tud vezetni. És ez csak egy hír amit felkapott a média, aki szép csendben felakasztja magát otthon, nem fog a hírekbe kerülni, sem az utcára kerülők, sem senki aki a pszichés terrorba fog belebetegeni hosszú távon.

 

Itthon a gyermekpszichiátriák telítettek, nem tudnak több beteget fogadni. Az alkohol és drogfogyasztás a legtöbb országban súlyosan emelkedett, ők szintén korábban fognak meghalni néhány évvel.

 

Kutatások szerint a karantén idején óvodás kortól fiatalabb gyerekek IQ szintje 20%-al csökkent, ki tudja milyen hosszútávú pszichés zavarokhoz fog vezetni a legfontosabb korban a szocális kapcsolatok hiánya, a bezártság, a szülőktől átvett félelem.

 

És akkor bele sem kezdek abba hogy érik egy újabb nagyobb háború, és egy komoly gazdasági válság. Minden jel arra mutat hogy katasztrofális lesz a jövő, aminek az egyik nem elhagyagolható tényezője a koronavírus okozta hisztéria, ezt majd a történészek megállapítják. És még a legnagyobb problémát meg sem említettem, ami a globális klímaváltozás.

 

Egy biztos, aki a legtöbbet fog szenvedni azok a gyerekek, a covid hisztéria is főleg rajtuk csapódik le. Én csak abban bízok hogy az omikron variáns rövid időn megoldja a problémát, és alább marad a hisztéria.

 

Biztos lehetsz abban hogy a lelki betegségek miatt több ember fog meghalni idő előtt, vagy csőd lesz az élete, mint amennyien covidban meghaltak. Csak ez 90 éves kutatás lenne, nem éri meg a fáradtságot.

 

És mivel nyilvánvalóan nem értünk együtt, ebből egyenesen következik hogy lejáratom magam. Ez legyen a legkissebb probléma, addig kell kihasználni a szólásszabadságot míg van...

Előzmény: JimmyQ (9640)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.08 0 1 9646

"egy sündisznó életképes marad egyes tüskéinek nagyon sokféle, egymástól független degenerációja ellenére is, ám a szívbillentyűinek legtöbb elképzelhető deformálódása már életképtelenné teszi."

 

Nagyon szemléletes hasonlat. (Kár, hogy a mi őslénykorú őslénykutatónk meg sündisznó állásba burkolózott.)

 

Egy baj van. A vírus nem él. Nem táplálkozik stb.

Egyszerűen egy genetikai kód, mint egy magnószalag. Csak nem orsóra van felcsévélve.

Úgy fogalmaznék inkább: ha valahol a mutáció csomót köt a magnószalagra, azt már nem lehet tovább másolni.

Persze még ez sem pontos hasonlat.

Előzmény: JimmyQ (9634)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2021.12.08 0 0 9645

Az elméletében, ha volt neki ilyesmi azért lehetne rész igazság. Mert ha átesett volna természetes módon a sars-2-őn már előtte, és részleges immunizációt is kapott volna ezzel, akkor vannak azt az elvet is alátámasztó tudományos kutatások.

 

Csak hát ez egy nagyon soktényezős dolog és csak egy lapra tenni .... kockázatos. Lehet kockáztatott és hát vesztett .... de tegyük hozzá már az életkora miatt is közel állt amúgy is ehhez az állapothoz.

 

Ez lenne az amire esetleg és feltételesen kockáztathatott:

 

"A SARS-CoV-2 megfertőződése sokkal nagyobb immunitást biztosít, mint egy vakcina– de a védőoltás továbbra is létfontosságú

A fertőzést átélt izraeliek jobban védettek voltak a Delta koronavírus-változat ellen, mint azok, akik már rendelkeztek nagyon hatékony COVID-19 vakcinával "

részlet belőle, ami nekem hihetetlen is, hogy ekkora nagy lenne az arány. Szerintem kisebb a valóság:

"Az új elemzés a Maccabi Healthcare Services adatbázisára támaszkodik, amely körülbelül 2,5 millió izraelit regisztrál. A Tal Patalon és Sivan Gazit, a KSM, a rendszer kutatási és innovációs csoportja által vezetett tanulmány két elemzésben megállapította, hogy a januárban és februárban beoltott, soha nem fertőzött emberek júniusban, júliusban és augusztus első felében hat-tizenháromszor nagyobb valószínűséggel fertőződnek meg, mint a korábban koronavírussal fertőzött, be nem oltottak. Az egyik elemzésben, amely több mint 32 000 egészségügyi rendszerben dolgozó embert hasonlított össze, a tünetekkel járó COVID-19 kialakulásának kockázata 27-szer nagyobb a beoltottak között, és nyolcszor nagyobb a kórházi kezelés kockázata."

 

 

Előzmény: Törölt nick (9643)
JimmyQ Creative Commons License 2021.12.08 0 0 9644

Építészmérnöki diplomát szerzett, de sohasem dolgozott a szakmában.

Előzmény: Törölt nick (9643)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.08 -1 0 9643

Kóbor is valami diplomás ember, ha jól tudom.

 

Van az a régi vicc, amikor az FBI nyomozóját üldözi a bika. Erre odakiabál neki a gazda: Gyorsan mutassa neki az igazolványát!

Előzmény: JimmyQ (9640)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2021.12.08 -1 0 9642

Vagy "nyírjunk" ki minden ellenzőt???

 

Vagy "nyírjunk" ki minden gondozót???

 

Tüntessük el a minden más lehetőség nyomait is???

 

Tüntessük el a minden más lehetőség kikutatásának a lehetőségeit is  ???

 

Tüntessük el a kontroll csoportot, halmazt???

 

Előzmény: Törölt nick (9641)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.07 0 0 9641

A legjobb védelem a redundancia.

Előzmény: ErkölcsTan (9639)
JimmyQ Creative Commons License 2021.12.07 0 3 9640

Az a példa pontosan a te buta álokoskodásod abszurditását szemlélteti, amiben egy logikai ÉS kapcsolat infantilis boncolgatásával próbáltad relativizálni a covid súlyosságát.

Hogy te a kioktató hangvételed ellenére mennyire nem érted a helyzetet, jól mutatja, amikor most egy még nevetségesebb érvvel próbálkozol, azzal, hogy a tartós betegségek kezdete sokkal korábbi lehet, mint a jelenlegi covid fertőzés. De hát e kettő együttes hatásában (a két ok logikai ÉS kapcsolatában) ez teljesen irreleváns. Csak az számít, hogy most egy időpontban együttesen fennáll, mind a betegség, mind pedig a covid fertőzés.

 

Ugyanúgy, mint az előzéses balesetek esetében is, teljesen mindegy, hogy a szembe érkező jármű, mennyivel korábban indult, az egyetlen lényeges momentum, hogy épp most, épp ott jött.

 

Szerintem jobban járnál, ha felhagynál ezekkel a ál-logikai okoskodásokkal, amelyekkel csak lejáratod itt magad.  Mint ahogy a legújabb elmeszüleményeddel is, amivel el akarod sikálni idei év 26 ezer többlethalálozását: Kijelentve, hogy ha nem idén, hát akkor meghaltak volna a következő 5 évben. Sőt minden alap nélkül csípőből megjósolod, még azt is, hogy a következő 5 évben ennyivel kevesebb lesz a halálozás.

 

Tudod mit, térjünk vissza erre az érvedre 5 év múlva. Addig ez csak merő képzelődés.

Amiként szintén végzetes vakság volt azt gondolnod, hogy a fiatal egészséges emberek számára a "covid járványnak nevezett hisztéria" csak egy kis "nátha", "taknyozás".

Most aztán a makk egészséges, kisportolt Csollány Szilveszter is lélegeztetőgépen fuldoklik.

Kóbor János pedig halott, noha állítása szerint sohasem volt beteg, erős az immunrendszere.

Nehogy a végén még te is az elbizakodottságod áldozata légy!

Meg a saját vélt okosságod áldozata.

Miközben itt egyre más emberek felelőtlen önpusztító életmódja felett sajnálkozol.

És játszi könnyedséggel dobálódzol a hetven év felettiek néhány évvel több vagy kevesebb életével.

Tudod mit, én nem fogom kérni a modikat, hogy veszélyes hiedelmek terjesztése miatt távolítsanak el.

Legyen a büntetésed inkább az, hogy magadat járatod le itt. Napról napra szép lassan.

Előzmény: Törölt nick (9636)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.12.07 -4 0 9639

Mivel a jelenlegi oltások, de pontosabban mesterséges immunizációk "hatékonysága" nagyon relatív és minden jel szerint el lett túlozva .... jobb és biztosabb a karantén, szájmaszk és távolságtartás és megfelelő táplálkozás és tisztálkodás. A mesterséges immunizáció inkább csak ezek kiegészítője, mint legfontosabb eleme .... sajnos. Remélem a tudósok dolgoznak, hogy legyen megoldás és a nem a buta és áltudós p.l.t.kusokra hallgatnak.

MemetikaTan Creative Commons License 2021.12.07 -2 0 9638

Valaki rákérdezett itt:

https://jarvanymonitor.blog.hu/2021/12/06/hatasosabbak_az_oltasok_mint_ahogyan_az_aranyokbol_elsore_gondolnank

 

"Megfogalmaznál ebben a témában egy véleményed szerint "nem hamis dilemmát", amit te vizsgálatra érdemesnek gondolsz?
Megtisztelnél, ha a vizsgálati módszeredet is leírnád.
Köszönöm."

 

 

Nem teszem meg, mert az sem lenne kellően pontos, de már nagyon megközelítené a valóságot. Persze a legegyszerűbb lenne egy valós és nem manipulált hazai valódi adatközlést kikérni és megkapni.

1 .Venni kell azokat az országokat, ahol a hivatalos közlésben vannak ilyen adatok és legalább 4-5 halmazt kell felállítani és nem csak "oltott" és "oltatlant". A legtöbb helyen ez a statisztikából ki is vehető.

2. Ezeket kell súlyozottan feldolgozni és arányítani. szintén legalább 4-5 halmazba, csoportba. a/ kórházon kívüli orvosi kezeltek, b/ kórházban közepes tünetekkel kezeltek c/ kórházban intenzív osztályon súlyosabb kezeltek d/ kórházban lélegeztető gépen a legsúlyosabb kezeltek e/ meghaltak

3. Ezen aránypárok aztán rá lehet vetíteni a hazai állapotokra, ha szükséges akkor csak minimális korrigálásokkal, de a szükséges mértékben pontosak lesznek.

rtrz Creative Commons License 2021.12.07 -2 0 9637

Egyetértek. 

 

Ennek a vírusnak ezer és ezez változata volt itt a földön az évmilliók óta. Kimutatták sok évvel ezelőrri vérmintákból. Újabb és újabb mutációk történtek, hogy valamennyire kicselezzék az immunrendszert. Időnként virulensebb, kissé gyilkosabb variációk kerültek elő. Akkor az a vírus változat saját maga altt vágta a fát, mert a megölte a gazdaszervezetet. Máskor meg kevésbé virulensek. 

 

Most is ugyanez van. Annyi a különbség, hogy a tudományos közösség és a média rázummolt az egészre. Amit felhasználnak még politikára és tözsde ingatásra stb, mindenféle pénz keresésre, vakcina eladásra politika célokra. Szóval a zavazosban halászásra.

Előzmény: Törölt nick (9636)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.07 -3 0 9636

A példádnak semmi köze a jelenlegi helyzethez, az előzős és a szembejövő forgalom egyidőben történik. Az alapbetegségek pedig hogy kialakultak az évtizedek alatt, felelőtlen önpusztító életmód miatt, mert pont leszarták hogy esetleg  rövidebb ideig fogonak élni néhány évvel, az nem a coviddal egyidőben történt. És aztán tényleg ez történt, a sorsra bízták hogy az egészségtelen életmódjuk mikor fog visszaütni, és aztán jött a covid nátha. Persze az oltást sem vették fel, mert nem elég hogy súlyos betegségekben szenvedtek, a covid sem érdekelte őket, aztán meghaltak.  Én nem látok itt problémát ezzel. Már nem terhelik legalább az egészségügyet tovább.

 

Úgy is mondhatjuk hogy 26ezer ember aki a következő átlag 5 évben meghalt volna, most 2 év alatt halt meg, vesztettek a covid miatt néhán évet az  életükből, viszont ennyivel kevesebb lesz a halálos áldozat a következő években, ők feláldozták magukat, magasról tettek arra hogy mikor fognak meghalni.

 

Ha a maszkviselés, meg a szórványos karantén, ennyire földhöz vágja őket

 

Nem a maszkviselés meg a karantén, hanem a hozzád hasonló károgók miatt, akik a semmiért mégjobban felforgatták az amúgy sem problémák nélkül működö világot. Mindegy majd jön az omikron variáns és megoldja az emberek helyett a problémát, mert már tényleg szánalmas volt hallgatni a híreket.

 

Előzmény: JimmyQ (9633)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.12.07 -3 0 9635

Fel is sorolok a teljesség igénye nélkül olyan érvelési hibákat, amelyeket a poszt tartalmazza:
- hamis dilemma
- hamis okozat
- mazsolázgatás
- kétértelműség
- hamis halmaz
- szakértői álca
- Hamis kompozíció / felosztás

Előzmény: Cleaning Cloths (9620)
JimmyQ Creative Commons License 2021.12.06 0 2 9634

"miféle ok miatt csak a tüskére vonatkozó rész másolódik hibásan"

 

Szerintem azért, mert a tüskék a vírus legegyszerűbb működésű részei. Mutálódik a többi rész is, csak azok működése összetettebb módon kapcsolódik egymáshoz, így nagyon kicsi annak valószínűsége, hogy az egyes megváltozott részek még együtt tudnak működni az egymástól független mutálódásaik után. Ezért a legtöbb ilyen mutáció gyorsan szemétbe kerül. Például: egy sündisznó életképes marad egyes tüskéinek nagyon sokféle, egymástól független degenerációja ellenére is, ám a szívbillentyűinek legtöbb elképzelhető deformálódása már életképtelenné teszi.

Előzmény: Törölt nick (9632)
JimmyQ Creative Commons License 2021.12.06 0 3 9633

Ezt írtad:

"A halál oka nem a covid, és nem az alapbetegségek, hanem a kettő EGYÜTT. A kettő közt ÉS kapcsolat van. Érted ezt a logikai kapcsolatot? Csak akkor teljesül HA mindkettő igaz.

26 ezer ember nem hal meg idén ha nincs alapbetegségük VAGY ha nincs covid. Ha mindkettő egyszerre fennáll. Nem mondhatod azt hogy egyik vagy a másik az ok. MINDKETTŐ az oka."

 

Elolvastam az összes NAGYBETŰIDET, reagáltam is rá, ott van a 9616. hozzászólásom első bekezdésében.

Röviden: elemi szamárság.

Segítek megérteni, miért.

 

Ha egy országban, ahol nagyjából változatlan a gépjárműforgalom, de egyik évről a másikra mégis hirtelen erősen megnő a közlekedési halálesetek száma, és ugyanakkor körülbelül ugyanannyival nő a halállal végződő előzések száma is, akkor józan ember tudja, hol keresse a probléma okát, és nem kezd a te mintádra ilyen gyermeteg álokoskodásba:

 

"A halál oka nem az előzés, és nem a szembe jövő forgalom, hanem a kettő EGYÜTT. A kettő közt ÉS kapcsolat van. Érted ezt a logikai kapcsolatot? Csak akkor teljesül HA mindkettő igaz.

26 ezer ember nem hal meg idén ha nincs szembejövő forgalom VAGY ha nem előz. Csak ha mindkettő egyszerre fennáll. Nem mondhatod azt hogy egyik vagy a másik az ok. MINDKETTŐ az oka."

 

Ennyire ideggyengék az ismerőseid?:

"a koronavírus hisztéria miatt a legtöbb ismerősőm depressziós, munkanélküli, többük sajnos soha az életben nem fog talpraállni, pszichésen megbetegedtek rövid idő leforgása alatt. . . . távoli ismerősőm . . . belehalt, és még valaki . . . kórházba került miatta. . . . 20-30 év alattiakat kell győzködnöm hogy nincs itt a világ vége . . . Rossz rájuk nézni, kiégtek teljesen . . .  hatalmas károkat okoz a közösségi média felületein . . ."

 

Ha a maszkviselés, meg a szórványos karantén, ennyire földhöz vágja őket, mi lenne velük, ha nem született volna meg ilyen szerencsés módon és bámulatos gyorsasággal a hatékony oltás? Vagy ha a miénknél sokkal szegényebb és elmaradottabb országban élnének?

 

Előzmény: Törölt nick (9627)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.06 0 0 9632

" szaporodik, ami közben néha-néha változik a felépítése. Mint amikor egy fénymásolat egy kicsit hibás kópiát eredményez. Ehhez tehát leginkább arra van szükség, hogy sokat szaporodhasson, azaz zavartalanul éldegéljen egy gazdaszervezetben."

 

Erről már vitatkoztunk az evolúció topikban. Azzal egyetértek, hogy minél több másolat készül, annál több lesz a hibás másolat is. Azonban a tapasztalat az, hogy a covid esetében a másolási hiba szinte kizárólag a tüskéket változtatja meg. (Miközben kb. 200 fajta mutációt fedeztek már fel, de ezek közül alig néhány terjedt el tömegesen.) Itt egy olyan biokémiai kérdés kerül a porodra, hogy miféle ok miatt csak a tüskére vonatkozó rész másolódik hibásan

 

Logikai úton két eset lehetséges. Vagy valamilyen - eddig ismeretlen - mechanizmus biztosítja a genom többi részének sértetlenségét. Azaz a megfertőzött sejt csak bizonyos mértékű másolási hibákat enged meg. Vagy pedig a másolás közben a genom többi része is módosulhat ugyan, de ezek már nem képesek a sejteket további másolatok készítésére ösztökélni. Zombi mutációk keletkeznek.

Előzmény: JimmyQ (9622)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.06 0 0 9631

Mivel minden ember csak egyszer születik és hal meg, így az egy főre jutó halálozást állandónak tekinthetjük. Persze egy ország esetében van valamennyi mozgás a határokon át - ettől most első közelítésben eltekintünk.

 

Mi történne, ha egyik napról a másikra drasztikusan megnőne például az alkoholisták száma?

Dinamikus egyensúlyi rendszereknél a karakterisztikus idő letelte után beáll a dinamikus egyensúly. Mert mi más?

Tehát ha az alkoholizmus következtében az emberek egy részének csökken az élettartama, az csak azt jelenti, hogy egy időn keresztül a halálozás több lesz a korábbinál. Aztán pedig a halálozási ráta ismét beáll a korábbi szintre. Viszont átlagosan kevesebb ideig fognak élni az emberek. (Az alkoholizmus csak példa. A tömeges korai halálozásnak bármi más is lehet az oka, mögötte ugyanaz az egyszerű matek áll, mint a kémiai potenciál mögött.)

 

Érdekes demográfiai adat, hogy amíg az utóbbi hetven évben az életkilátások szinte folyamatosan javultak, eközben az ország lakossága mégis csökkenésnek indult. (Ez az aggasztó folyamat pedig egyes pénzügyminisztereknek bokros teendőket adott nyugdíjreform ügyben.) Viszont ha jobban megnézzük, a népesség csökkenésének nem lehet oka az életkilátások növekedése. Ez abszurdum. Egyszerűen arról van szó, hogy kevesebb gyerek született nagyjából a gazdaságpolitikai fordulat óta. Korábban nem látott jelenség ütötte fel a fejét, az aluljárókban megjelentek a hajléktalanok. Egyrészt ott (és a hajléktalan szállókon) nem nagyon szoktak gyereket szülni. A teljes foglalkoztatottság elvének feladása után pedig megjelent a munkanélküliség intézménye. És ha valakinek előtte nem valami kimagasló jövedelme volt, néhány hónap elegendő a teljes egzisztencia lenullázásához, a talpraállás halvány reménye nélkül. Ezért például sok családban csak 1 gyerek van. Ők már egy ideje kevesebb villanyt és gázt fogyasztanak az átlagnál.

12 voltos Creative Commons License 2021.12.06 0 0 9630

hát pedig kínában megállították állítólag...

Előzmény: Törölt nick (9629)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.06 -1 0 9629

A járványt akkor lett volna legegyszerűbb megfékezni, amikor az kitört.

 

Egy elképzelt világban, de nem a valóságban. Egy cseppfertőzéssel terjedő vírust megállítani aminek ilyen magas a reprodukciós rátája? Ha 7.6 milliárd embert egyetlen nap alatt végigtesztelsz covidra és 2 hónap karanténba zárod aki fertőzőtt, akkor sem tudod megállítani a vírust. Van ebben egy kis káosz elmélet, emberi hibafaktor, mérési hiba, murhpy törvénye, stb. Hogy hogy nem az egyik fertőzőttet nem mutatta ki a PCR teszt a 7.6 milliárdból, és nem lett karantéba zárva, bumm. Vagy a karantéból szabadul ki a vírus. Hogy adsz hetekig élelmet és gyógyszert az embereknek, személyes kontatkus nélkül? Mi van a mozgásképtelenekkel? Mi van akik más betegség miatt kórházban fekszenek és nem tudod tesztelni...

 

Viszont évszázadokon át a karantén volt az egyetlen módszer a járványok megfékezésére. És még a közelmúltban is a "békefenntartó" katonák egyszerűen lelőtték azokat, akik megpróbáltak a vesztegzár alól kiszökni. És amíg nem volt oltás, számunkra is csak ez az eszköz állt rendelkezésre.

 

Drasztikus megoldás, de ha az emberiség kihalása a tét, az ember drasztikus eszközökhöz folyamodik, kemény járványok esetén mint a pestis. De a mai világ már olyan érzékeny, hogy ha nem nő minden évben 100 millióval a föld lakossága, és covid járvány alatt 2 évben mondjuk csak 190 millióval több ember lakja a bolyót az elvárt 200 millió helyett, akkor már világvége hangulat van, én azt sem tartom elképzelhetőnek hogy idővel börtön jár azoknak akik megszegik a járványügyi intézkedések bármelyikét. Talán lelőni nem fogják a renitens náthásokat, de még polgárháborúk kirobbanhatnak itt ott, a lezárások hatására. Én úgy 10-15 éven belüliire jósolom a következő nagy háborút, aminek egyik oka a covid járványt túlélő 99.9% elégedtlensége, frusztrációja, infláció, általános létbizonytalanság. Túl jól működött az utóbbi évtizedekben minden, kell már valami esemény nem?

 

A covid járványnál pusztítobb járványra lenne szükség évente ahhoz hogy egyáltalán valamiféle egyensúly álljon be a földön a népességet tekintve. Vannak itt jóval nagyobb gondok is, csak megoldhatatlanok, ezért maradnak a marginális ügyek mint a covid. 

Előzmény: Törölt nick (9615)
12 voltos Creative Commons License 2021.12.06 0 1 9628

kíváncsi lennék ha a kórházi fertőzések okozta halálokkal foglalkozna a média, mik derülnének ki.

nekem már törölték egy topikomat erről, pedig egy index cikket linkeltem csak bele...

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.06 -3 0 9627

Épp abban az évben volt 26 ezer többlethalálozás, amelyikben 28 ezer emberről történetesen tudjuk, hogy haláluk közvetlen előzményeként megfertőződtek a covid vírussal.

 

Tudtam hogy leírod századjára is, nem a 26 ezer többlethalálozást cáfolom, és nem azt hogy a covid volt a közvetlen előzmény. Írtam ott még pár dolgot, direkt nagy betűkkel amiket el kellett volna olvasnod, és nem tetted, tudod mit, legyen igazad, csak ne fárassz engem többet ezzel.

 

akkor megkérdezhetem, hogy neked ugyan mi érdeked fűződik ahhoz a folyamatos inszinuációhoz, amit itt művelsz? Melyik vírustagadó, oltásellenes szekta követe vagy? Mit akartok ezzel elérni?

 

 

Semmiféle érdekem nincs, csak a koronavírus hisztéria miatt a legtöbb ismerősőm depressziós, munkanélküli, többük sajnos soha az életben nem fog talpraállni, pszichésen megbetegedtek rövid idő leforgása alatt. Nagyon kevés embert tudnék mondani akit nem érintett volna súlyos a járvány lelkileg, egyetlen távoli ismerősőmről tudok aki belehalt, és még egy valakiről aki kórházba került miatta rövid ideig.

 

Fiatalok, 20-30 év alattiakat kell győzködnöm hogy nincs itt a világ vége, oltással és maszkviseléssel sem szívesen mozudlnak ki, nem kockáztatnak. Rossz rájuk nézni, kiégtek teljesen.

 

Úgyhogy köszönöm mindenkinek aki osztotta az igét 2 éven keresztül hogy rendkívül veszélyes, mindenki magára vette, hatalmas károkat okoztak, a közösségi média felületein különösen. Ismerősők gyerekeit, óvodásokat és szana széjjel szivatják, a szülők dolgozni nem tudnak a folyamatos karanténok miatt, az aggódás a gyerekekre nagyon kihat.

 

De még mindig élnek, úgyhogy még akik próbálnak mozogni, nekik addig kell súlykolni hogy veszélyben vannak, amig össze nem omlanak. Mintha attól kevésbé halna bele a vírusba hogy pszichésen megroppan előtte, pont fordítva, ront az esélyeken.

 

Írd még sokszor hogy 26ezer áldozat volt tavaly, és felelőtlenek az emberek, veszély van. Ezzel hátha bárkit megmentesz.

 

Az egészség elsősorban a lélek egészségén múlik, ha lelkileg meggyötörnek, fizikailag  is megbetegszel. Ez vár nagyon sok emberre, és sokkal nehezebb gyógyítani, sokszor esélytelen.

Előzmény: JimmyQ (9616)
12 voltos Creative Commons License 2021.12.06 -1 0 9626

"A téveszme szerint ha egy beoltott ember elkapja a vírust, akkor a kórokozó igyekszik majd mutálódni, hogy kicselezze a mesterségesen előidézett védelmet."

 

csakhogy egy normálisabb ember ilyenkor nem magára a vírusra gondol, hanem az egész rendszerre aminek a vírus a része... amiből végülis mégis egy "adatcsomag" - azaz a vírus jön ki "végeredményként".

 

az előbb orvosokat hallgattam, azok is úgy beszéltek hogy "a vírus célja" és hasonlók... ez nem butaság, hanem globálisabb gondolkodás...  úgy kell érteni hogy magának a vírusnak és az evolúciós mechanizmusnak a célja hogy... (ne ölje meg a gazdatestet pl.)

Előzmény: JimmyQ (9622)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2021.12.06 0 0 9625

Valószínű, hogy igazad van, csak az már pszichó, vagy elmevírus fajta ...

 

A biológiaikat is nehéz volt közvetlenül kimutatni és mikroszkóp alatt láthatóvá tenni .

A pszihivírusokkal meg még nehezebb ... lehet még kisebbek, vagy azok már teljesen csak információk, biológiai (test) megnyilvánulás nélkül.

Előzmény: kétlambos (9624)
kétlambos Creative Commons License 2021.12.06 0 2 9624

Lehet, hogy egy vírus okozza azt is, hogy az ember megszemélyesíti a vírust.

Előzmény: Cleaning Cloths (9623)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2021.12.06 0 0 9623

Néhány gondolat:

 

A "Vírus" nem képes önállóan semmire sem. Csak egy információs biológiai csomag. ADAT lényegében. A GAZDASZERVEZET ami lehet növény, állat, ember ami a mutációt okozza a HIBÁS KLÓNOZÁSSAL. 

 

Tehát a vírus mutációját az emberek okozzák. ... és aztán lehet vizsgálni, hogy az adott ember szervezete miért is teszi.

 

Beteges dolog, amikor valaki egy biológia információs adathalmazt, ami nem is élő dolog, képtelen enni, inni, kakilni, szaporodni, gondolkodni, beszélni, támadni , ölni, szeretni, tájékozódni..... MEGSZEMÉLYESÍT !!!!!

 

 

Előzmény: JimmyQ (9622)
JimmyQ Creative Commons License 2021.12.06 -1 0 9622

Az evolúció működésének gyermeteg félreértése áll a tévhit mögött, miszerint az oltástól mutálódna a vírus.

https://telex.hu/koronavirus/2021/12/06/factchecking-jarvany-alatt-oltas-szabaly-tevhit

 

"A téveszme szerint ha egy beoltott ember elkapja a vírust, akkor a kórokozó igyekszik majd mutálódni, hogy kicselezze a mesterségesen előidézett védelmet."

 

Az ilyen műveletlen emberek úgy képzelik a dolgot, hogy

"Mint egy tüskés kis gömböc kering az emberi szervezetben, felborítja a kukákat és lerúgja a postaládákat, majd amikor meglátja, hogy az immunrendszer kiplakátolta az arcával a belvárost, mutálódik, azaz felvesz egy napszemüveget és egy műbajszot."

 

Ezzel szemben

"Valójában úgy adaptálódik a különböző helyzetekhez, hogy eszméletlen tempóval szaporodik, ami közben néha-néha változik a felépítése. Mint amikor egy fénymásolat egy kicsit hibás kópiát eredményez. Ehhez tehát leginkább arra van szükség, hogy sokat szaporodhasson, azaz zavartalanul éldegéljen egy gazdaszervezetben.

Az oltások azonban pont ezt akadályozzák meg. . . . egy beoltott . . . nemcsak kevésbé lesz beteg , hanem rövidebb ideig is, mert az immunrendszere . . . azonnal megtámadhatja a vírust, aminek így nincs olyan sok ideje szaporodni, mutálódni."

" Egy vakcinált emberben nem tud  akkorát menni a vírus, hiszen az előbb le tudja győzni, ennek köszönhető a súlyos/halálos betegség elkerülése, meg az is, hogy a vírus nem tudja másolni magát annyiszor.

"Ezért van az, hogy a mutánsok leginkább azokban az országokban alakulnak ki, ahol alacsonyabb az átoltottság, hiszen a vírus ilyen helyeken szabadon garázdálkodhat, fertőzhet, szaporodhat."

 

Látható, milyen tragikus tévképzetekhez vezethet, ha valaki nem értette meg rendesen az evolúció működését az iskolában, s aztán felnőtt korában át tudják verni mindenféle áltudományos szélhámosok.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2021.12.06 0 0 9621

Sőt arról is megfeledkezik az író, hogy közben lettek a vírus ellen hatásos gyógyszerek is,

amelyeket már a háziorvosok felírnak kezelésként.

Tehát eleve a vírus elleni gyógyszerek hatása is kimarad.
Soroljam még??

Előzmény: Cleaning Cloths (9620)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2021.12.06 -1 0 9620

Hatékonyabbak az oltások, mint ahogyan az arányokból elsőre gondolnánk

 

Észrevételem a netes naplóbejegyzéshez:

 

Teljesen felesleges dolgot teszel és még agytornának sem jó. Egy rakás el nem hanyagolható összefüggést kihagysz. Eleve nem kétféle, hanem sokkal többféle variáns van. Másrészt immunizálni már ma sem csak oltással lehet. A jövőben meg pláne:


Immunizációk fajtái:
- tűbeszúrásos oltás
- nagy nyomású tű nélküli injektálás
- mikrotűs tapasz
- orrspray
- orrcsepp
- matricás felszívódás
- tablettás
- anális beöntéses
- természetes úton belégzés
- természetes úton tápláléklánccal
- természetes úton szemcsatornába jutva
- stb

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!