Keresés

Részletes keresés

pegafirm Creative Commons License 2008.05.26 0 0 396
Kedves Honfitársak!

Kapcsolatokat keresek Olaszországban! Nem munkát vagy szállást, egyszóval NEM SEGÍTSÉGET KÉREK! Üzletet kívánok ajánlani itthonról. Nem ügynöki vagy ehhez hasonló sz.rság!
Ha valakit érdekelnek a részletek, úgy várom jelentkezését a pegafirm@gmail.com mail címre!
Csak olyan magyarok érdeklődését várom, akik hisznek még a "nem húzzuk le a másikat" tipusú együttműködésben!!!

Kitartás:
PeGa

reaand Creative Commons License 2008.05.22 0 0 395
Legeloszor a Codice Fiscale-t amit az Agenzia delle entrate keszit el neked mar a magyar szemelyi igazolvanyra is. Ott ugyan kernek valamilyen cimet amire kikuldik neked kesobb,de ezt nem kell semmilyen hivatalos irattal igazolni. De egy igazolast rogton kiadnak rola,amit mar mindehol elfogadnak. Utana eloszerzodes,ahogy NPI irta. Utana pedig johet a nagy kaland,a burokracia,ami hosszu idore fog neked kituno szorakozast es elfoglaltsagot adni. 
Előzmény: Adry82 (391)
pegafirm Creative Commons License 2008.05.22 0 0 394

Szia 187...NPI!

Írtam Neked mailt, kérlek olvasd el!

Bocsi, hogy nem itt, de ez komolyan privát!

Üdv:

P'

Előzmény: 187...NPI (393)
187...NPI Creative Commons License 2008.05.22 0 0 393
Szívesen.

Remélem hallunk rólad. Én csak arra kérlek , hogy írj le mindent, mások segítségére lehet.
Előzmény: Adry82 (389)
187...NPI Creative Commons License 2008.05.22 0 0 392
Hali.
Valójában eggyiket sem. Eggyiket sem adnak ki a másik nélkül tudtommal. Ez a legnagyobb ördögi kör Olaszhonban. A megoldás az ELŐSZERZŐDÉS a m.helyen. Ezzel már mindent el tudsz intézni. (remélem, jól értettelek)

-albérlet
-adószám
-tartózkodási kártya(az új)(ugyanis van)
-a "tanácsnál" bejelentkezés
-EÜ kártya stb

És ezeknek a sorrendje is számít. De, volt itt egy tündér a topikon aki a "tanácsnál" vagy hol dolgozott, és nagyon otthon van a témában. Nemtom olvassa e még a topikot.
Ha, igen, számítunk értékes hozzászólásaira!

Előzmény: Adry82 (391)
Adry82 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 391

Sziasztok!

Ki tud nekem ebben tanàcsot adni!?

Mit kell eloszor intèzni: a tartòzkodàsi helyet a munkavàllalàshoz,vagy a munkaszerzodèst a tartòzkosàsi helyhez!?

frauzsiros Creative Commons License 2008.05.20 0 0 390
Szia,

Köszönöm, hogy irtál! Most épp itthon vagyunk,de 2 hét múlva megyünk vissza! Add meg lgyszi az e mail cimed! Köszi!
Előzmény: Marty37 (387)
Adry82 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 389

Szisztok!

Kedves 187...NPI!

Nagyon koszonom az otletet a sàrga oldalakkal kapcsolatban,mert ùgy nèz ki sikerult munkàt talàlnom!Ràadàsul a szakmàmban,amit imàdok ès ezen a hèten csutortokon màr kezdhetek is!VIVA!!!!

Tehàt csak szerettem volna megkoszonni mègegyszer a bìztatàst ès a jòtanàcsot!

Szèp napot!

Adry.

Adry82 Creative Commons License 2008.05.19 0 0 388

Szia Kedves 187...NPI!

Koszi a bìztatàst,ès a jò tanàcsot!

Igen,igen tudom hogy ez a 15 onèletrajz kevès,ezèrt most a hètvègèn szètszòrtam mèg pàrat!Meg ahogyan ìrtad,telefonàltam is pàr helyre,de sajnos mèg semmi!

De NEM ADOM FEL!!!!

187...NPI

Marty37 Creative Commons License 2008.05.16 0 0 387

Kedves frauzsiros!

Csak most olvastam, hogy Padova környékére költöztetek/költöztök. Én Padova mellett, Villatora di Saonaraban élek és van néhány magyar a környéken, sajnos eléggé elszorva, de azért vagyunk:)Bár nekem még sem férjem (csak egy olasz barátom), sem gyerekeme nincs még, de azért szívesen segítek bármiben, amiben tudok.

Illetve van egy másik forum az olasz-magyaroknaketi:

http://it.groups.yahoo.com/group/ungheresi-magyarok/ 

Márti

187...NPI Creative Commons License 2008.05.15 0 0 386
Sziasztok
Kaptam a közelmultban 1 e-mailt. (néhány hete) Eddig gondolkoztam rajta, hogy mi módon és mit válaszoljak rá. Nos, itt teszem meg.

A kérdés többek között az volt: - Van-e összetartás a Magyarok közt?

Ha rövid akarok lenni: NINCS

Hosszabban: -Nincs és sajna nem is lesz. A miértjéhez én buta vagyok.
Mentalitási problémákat feltételezek. Néhány család jól megvan egymással, főleg azok akik munka miatt kötődnek egymáshoz.
A személyes gondom, (amiért mi nem tartjuk a kapcsolatot másokkal) az állandó kihasználás, lehúzás. Tapasztalataim szerint nagyon sok "parazita" próbál szerencsét külföldön. Mi, a rossz tapasztalataink ellenére több embernek próbáltunk segíteni. Az utolsó hölgy (miskolci) akinek, szinte mindent elintéztünk a munkavállaláshoz , úgy távozott, hogy még a kedvenc mobilomat is ellopta. "Erre varjál gombot" mondja a pesti.
Ingyen, 1 fillért nem kérve segítesz, és sorozatosan kihasználnak, te is becsuknád az ajtót.

Azóta csak itt, szóban segítünk. Pl. ezzel a topikkal.

Nos egyenlőre ennyi.
Vége az 1 résznek.
187...NPI Creative Commons License 2008.05.15 0 0 385
Hali.

Ne várj túl nagy segítséget. Biztatni tudlak csak. A 10-15 nagyon, de nagyon kevés.
3X 4X ennyi kellene minimum. Főleg ott. Keress 1 "sárga oldalakat" vagy "fehér oldalakat" és gyerünk. Tudod ez olyan mint a telefonkönyv, tele céges címekkel. Aztán nem elkallódni itt. NE ADD FEL! Sok sikert, és írj ide, hogy sikerült-e.
Előzmény: Adry82 (384)
Adry82 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 384

Sziasztok!

Ròmàban èlek màr majdnem egy ève,tehàt a nyelvi nehèzsègeim màr valamilyen szinten megoldòdtak.Bàr egyedul tanultam, segìtsèg nèlkul,egèszen jòl megèrtem,viszont a beszèddel mèg adòdnak problèmàim nèha.

Fodràsz vagyok,ès nagyon szeretnèm itt folytatni az èletem,itt dolgozni.10-15 uzletbe ugyan màr beadtam az onèletrajzomat,(mindenhova szemèlyesen jelentkeztem)de eddig nem kaptam visszajelzèst.

Szerintetek van nèmi esèlyem?

Egyszeruen imàdom ezt az orszàgot,de nem tunik egyszerunek az elhelyezkedès!

Ha esetleg valaki tudna nekem segìteni evvel kapcsolatban,azt nagyon szìvesen vennèm!

PAthene Creative Commons License 2008.05.12 0 0 383
Köszi.

Regisztrálok ide is, bár már pár oldalon regisztráltam.
Kaptam is "ajánlatokat" de eddig valahogy valami nem stimmelt.
Előzmény: PitypangTea (382)
PitypangTea Creative Commons License 2008.05.09 0 0 382
Szia!

Én is voltam au-pair. Idén nyárra is kerestem au-pair munkát és jelentkeztem a newaupair.com oldalon. Aztán kiderült, hogy visszamehetek a régi munkahelyemre.. Mivel nem töröltem a profilom jelentkezett nekem egy család. Talán hozzájuk mehetnél, csak regisztrálj az oldalon:
http://www.newaupair.com/family_profile.aspx?nannyjobs=279198

Sok sikert!
Előzmény: PAthene (381)
PAthene Creative Commons License 2008.05.09 0 0 381
Sziasztok!

Észak Olaszországban szeretnék dolgozni a nyáron, mint Au-pair. Kérlek titeket, ha tudtok olyan családot ahol keresnek valakit akkor szóljatok. Egy évig voltam kint Németországban Au-pair, három gyerek mellett. Azóta elvégeztem az óvónőképző főiskolát és óvónőkét dolgozom.

Köszönöm
PitypangTea Creative Commons License 2008.04.23 0 0 380
Jaj, de kedves vagy! Nagyon szépen köszönöm!

Épp én is böngészgettem és rájöttem, hogy Rómában a Sapienza economia "accesso libero". :) Az ár se olyan nagyon húzós, mint gondoltam és lehet kérni a család keresete alapján támogatást is (most érzem először, milyen jó is, hogy nálunk mindenki keveset keres!). A külföldieknek viszont le kell tennie egy nyelvi tesztet.
Előzmény: 187...NPI (378)
Ricci21 Creative Commons License 2008.04.23 0 0 379

Sziasztok nem èrdekel valakit èszak olaszorszàgba egylakàs 1 szobaàs napalis 3-6 honapra vagy tovàbb is lehet 400 euro èrdekel hivj 00393312824823 Ricci.pontosabban Treviso megye és Riese pio x Valla a vàros nagyonjo hely surgos.

187...NPI Creative Commons License 2008.04.23 0 0 378
Hali.
No, nehéz szülés volt, de részemröl is megvan a válasz.
Milánoban, és Varesében van economia tutira.
Különbség, hogy a milánóit támogatják, és ott van szálás.(Azt nem értettem pontosan, hogy miként történik a támogatás. Vagy te adsz 500-at, vagy ők. :)

Írd be a keresőbe, hogy ISU . google.it dob neked 1-2 dolgot. A www.polim.it is találsz
1-2 infót.

informazione universitaria , erre is dob néhányat.

No, egyenlőre ennyi.

Ne feledd, a google a barátod.
Előzmény: PitypangTea (369)
griselle Creative Commons License 2008.04.22 0 0 377
...ès az Erasmussal megsporolnàl 1 èvi tandijat mert a magyar egyetemi beiratkozàs èrvènyesul.... ami itt nem kevès, legalàbb egy hònapig kellene dolgoznod èrte....
Előzmény: PitypangTea (375)
griselle Creative Commons License 2008.04.22 0 0 376

Szia Pitypang!

Persze, tudom hogy az Erasmus max 1 èvre szòl, de ne becsuld le!

1 èv alatt begyakorlod a nyelvet, biztos ès (viszonylag) olcsò helyen laksz a koleszban, kiismered a kornyezetet, ugròdeszkàròl màr sokkal konnyebb tovàbb lèpni!

Pl. unokahugom Erasmussal ment Amsterdamba 1 èvre, megpàlyàzott valamit, nyert 2 èves holland osztondijat valami masterre,  hazaszaladt lediplomàzni ès azòta - màr 2 ève - kint van, kozben dolgozik is ès semmi jele hogy visszajonne.

Olaszorszàg nem Hollandia, nem dijazzàk ennyire a tudomànyt, de egy èvi ittlèt alatt helyismeretet, baràtokat szerzel, felfedezel lehetosègeket amit otthonròl sose derithetnèl ki.

Levelezès a magyar formàban nincs itt, de vannak diàkok akik nem jàrnak be, akkor megegyeznek a proffal egy kiegèszito programban ès csak a vizsgàra jàrnak be. Sajnos tandijkedvezmèny erre nincs. De ismerek olyat aki pl a szupermarketben pènztàroskodik hogy az egyetemèt fedezze, szòval aki keres, talàl. De messzirol nehèz, ezèrt gondolom hogy az Erasmus ugròdeszkànak jò lenne.

Előzmény: PitypangTea (375)
PitypangTea Creative Commons License 2008.04.22 0 0 375
Köszönöm a válaszod! Szívesen kiköltöznék pár évre, az Erasmus azt azért már nem állja.

Olaszorzágban létezik olyan, hogy levelező? (Ugyanis mindenképp dolgoznom kéne mellette.)
Előzmény: griselle (373)
Licska Creative Commons License 2008.04.21 0 0 374

Köszi a tippeket Griselle!

Előzmény: griselle (372)
griselle Creative Commons License 2008.04.21 0 0 373

Ez elèg kulonbozo, egyeteme vàlogatja....

Mèrt nem probàlkozol Erasmus programmal, akkor nem kell a tandijat fizetni, az otthoni èrvènyes!

Az Erasmusban nincs felèteli, az otthoni vizsgàk alapjàn dontenek.

Sok szerencsèt Neked is!

Előzmény: PitypangTea (369)
griselle Creative Commons License 2008.04.21 0 0 372

Szia,

187 - nek igaza van, kell a szuperul megfogalmazott èletrajz, viszont a nèmet nagyon kell itt mert kevès olasz tudja rendesen megtanulni.

De ne hagyd ki az ugynoksègeket sem, azaz ott is (minèl tobbnèl) tegyèl le èletrajzot. Most az a trend hogy a cègek inkàbb ugynoksègtol bèrelnek magas szinten kèpzett embereket is, mert a kozvetlen szerzodèseknèl csak 3 hònap a probaido ès sok esetben az illeto a probaido utàn "elalszik" meg bizonyos munkakorben 3 honap alatt ki sem derul hogy tènyleg megfelel-e pont o, pont oda.

Aztàn ha bevàlik, szivesen megtartjàk.

A te esetedben meg a cèg biztos inkàbb ezt vàlasztanà, pontosan azèrt mert mèg nincs tapasztalatod, de jò a kèpzettsèged, tobb idejuk van megismerni.

Ha meg nem jon be az elso cègnèl a vègleges àllàs, a nèmettel mindig fogsz munkàt talàlni, ès amit elozoleg csinàltàl, az mind tapasztalat, piros pontok a curriculumban!

Ennek csak az a hàtrànya hogy alacsony a fizu (az ugynoksèg se ingyen csinàlja), dehàt minden lèpcsot alulrol kell megmàszni....

Sok szerencsèt, neked ès mindenkinek (règ jàrtam erre, tàn valaki mèg emlèkszik ràm...) Pà G.

Előzmény: Licska (365)
Ricci21 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 371
Sziasztok kint èlek olaszban ès munkàt keresnèk komuves burkolo vagyok Castelfranco ès kornyèkèn erdekelne .Kicsit surgos elore is koszi
firenze88 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 370
SZIASZTOKKKK

EMPOLI_BAN ÉL EGYÁTALÁN MAGYAR????
rajtam kivül........
PitypangTea Creative Commons License 2008.04.18 0 0 369
Sziasztok! Mit tudtok az olaszországi egyetemekről? Itthon már majdnem van egy diplomám, német-olasz szakot végzek, úgyhogy a nyelv nem lenne gond. De mennyit kell fizetni? Van felvételi? (Economia érdekelne)
Licska Creative Commons License 2008.04.12 0 0 368

Köszi a választ, jó kis önbizalomnövelő volt :D

Nem viccnek szántam, tényleg!

Nyár elején mennék ki, vagy az is lehet, h megvárom a szeptembert, mert augusztusban úgyis pangás van. Mindenképpen leírom majd hogy sikerült!  

Előzmény: 187...NPI (366)
187...NPI Creative Commons License 2008.04.12 0 0 367
Na igen. A NŐKNEK könnyebb olaszban minden. Én is a nejem küldöm, ha azt akarom, hogy el legyen intézve valami. (persze a puskatávcsőben azért figyelem) :-D
Előzmény: nagyhabo (364)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!