Mindenkit szeretettel várunk erre az oldalra, aki Krétára szeretne menni szállodába félpanziós ellátással, vagy AI ellátással. De azokat is szeretettel várjuk, aki apartmanba megy.
A hajós kirándulások "alapból" azt tartalmazzák, hogy elvisznek Thiraba
(a hajó kiköt előtte, a kikötő neve most nem jut eszembe, ott kiszállnak azok, akik befizettek a buszos túrára is), a városba feljuthatsz gyalog, a felvonóval vagy szamárháton, az utóbbi 2 megoldás fejenként és irányonként 5-6 Euro. A városban van 4-5 óra szabadidőd.
A másik változatnál pedig elvisznek busszal Oiaba és Thiraba, jobb esetben Pyrgosba is - ott sok jellegzetes kék kupolás templom van.
Ma derült ki, vagyis ma fízettük be az utazást ismét Krétára. És már vasárnap el is utazunk :) Szállásunk ismét a Kreta Marine-be lesz, remélem idén össze jön. Most a 2 gyerekkel utazom. Idén ismét lájtosra vesszük a kirándulásokat, mert most az én térdem nincs a toppon :((
A repülőgép indulása: 18 óra 50 - 22 óra 5 perc
Érkezése: 23 óra 5 perc - 0 óra 30 perc. (helyi idők szerint).
Sziasztok! jún 26-án megyünk Krétára, és mindenképpen szeretnénk áthajózni Santorinire. Olvastam, hogy a helyi irodában be lehet fizetni szárnyashajóra, ami gyorsabb, és transzferbusz is van. Azt kérdezném meg, kipróbálta-e már valaki ezt a lehetőséget, vagy a befizetett fakultativ úttal ment? Ha van ilyen tapasztalat, arra lennék kiváncsi, mennyibe kerül a kinti irodával, és mennyi a fakultativ. Olvastam a neten élménybeszámolókat ilyen útról, de mindenki a fakultativval ment, és Santorinin is vitték őket busszal a városok közt. Arra gondolok, talán ezért drágább. Vajon a helyi iroda is biztosít ilyet, vagy csak kirakja a kikötőben, aztán mehet amerre akar? Ezért olcsóbb?
Milyen a kaja? Erősen haspárti vagyok :O). Nem is akartam félpanziót, de csak így lehetett foglalni.
Van-e olyasmi amire különösen kell figyelni? Például közbiztonság, szállásadók, tengerpart stb.
Zajos-e a környék éjszaka?
Volt-e valami, amit nem vittetek, és bagyon hiányzott.
A fényképeket - ha nem haladják meg az 5 Mb-ot - a kovz@freemail.hu címre szívesen venném. Ha meghaladják, akkor becsomagolva (ez esetben nem kell egyenkét feltöltened) a www.2big.hu URL-en keresztül ugyanerre a címre elküldhetnéd. Hálám üldözni fog. :O)
Szia, nézd meg a Malév charterekkel utaztató cégeket, azok egy része ugyanis Chaniába megy. Velük meg lehet boltolni, hogy csak repjegyet kérsz. Egyébként meg valszeg olcsóbban jössz ki fapados Heraklionba + 2 óra buszozással.
Még nem jártam ezen a topicon. Hátha tud valaki segíteni. Keresek olyan utazási irodát, vagy társaságot, akik Bp-Chania-Bp repülőjárattal rendelkeznek. Csak végső esetben szeretnék Heraklionból kocsikázni. Ha vki tud segíteni, az olga.szinetar@hotmail.com címre várom az ötleteke. köszi, O.
A "helyin" én "kintit" értettem, úgyhogy egy húron pendülünk. Mi csak két hétre megyünk, és egy hétre bérelünk autót (már folyamatban), a többi punnyadás a tengerparton. :O)
Ha Ti is autóbérlésben gondolkodtok, ajánlanám figyelmedbe a http://www.autotrip.gr/offers.htm oldalt. Szerintem kedvező, és eddig nem olvastam panaszt a cégre.
Nem a szíved akarom fájdítani, de három hétre megyek, így júli 10-én jövök haza. A lovaglásnak utánanézek és majd onnan írok, hogy mi a helyzet. A szárnyashajóra csak kinti irodánál tudtok befieztni, mert én úgy tudom, hogy a magyar irodák fakultatívjaiban csak a lassú hajós Szantorini van benne és iszonyú drágák a magyari irodák fakultatívjai. A gyors hajós kinti irodánál befizetettnél is van busztranszfer, megkérdezik melyik szállóban laksz és a busz ott vesz fel, vagy megmondják, hogy hova sétálj ki ha a busz nem tud oda bemenni. Én úgy tudom, hogy a neten is lehet a szárnyashajóra jegyet venni elővételben, de ekkor még meg kell oldanod, hogy eljuss Heraklionba a kikötőbe meg vissza, amit ha taxival oldasz meg akkor úgy kb. 80 euro oda vissza, vagy bérelsz kocsit több napra és az egyik napra beiktatod a hajókirándulást és az autót a kikötőben hagyod, illetve még egy és a legolcsóbb transzfer megoldás a busz ami Heraklionig a kikötőig kb 4 euro fejenként, tehát oda vissza fejenként 8 euro.
Köszönöm a választ. Chaina tényleg meggondolandó, bár oda-vissza 4 óra autókázás... Mondjuk, lehet azt lazásan meg-meg állva, és akkor más érzés, csak akkor meg ott lesz kevés az idő.
Nem kifejezetten a bazár miatt megyünk, persze. Csak a párom szereti az ilyen helyeket, és akkor meg miért ne?
Ha rákérdezel a lovaglásra, azt megköszönöm, mi július 11-én indulunk, addigra akkor is itthon lesztek, ha két hétre mentek.
Gondolkodtam rajta, hogy befizetek egy helyi utazási irodánál, hogy vigyenek el a szárnyashajóval, és utánnak körbe is visznek a szigeten. Még átgondolom.
Hát igazi bazárt nem tudok, Heraklionban (25-30 km Stalistól) van egy piac utca az Odos 1866, illetve, Chania-ban van az óvárosban egy pár utca ami tele van üzletekkel, itt elsősorban bőrárut tudtok venni, de az egész óváros szűk utcácskáiban találtok üzleteket, de ez kb 2 óra autóval Stalisból úgy hogy Stalisban beültök és Chaniaban kiszálltok az autóból és sehol nem állsz meg csak mész.
Chania egyébként megéri amúgy is szerintem nekem tetszett nagyon többször is voltam ott.
Igazi bazár jelleggel nem fogtok sehol sem találkozni, akkor Törökországba vagy Tunéziába kellene mennetek, ha azt akartok látni.
Lovaglási lehetőséget nem tudok most így hirtelen, de lehet, hogy van, körül kell nézni Stalisban a helyi kis kirándulást szervező irodáknál.
A szárnyashajó ott köt ki ahol a nagy is, vagyis Fira-ban és Oia-ban ha jól tudom, onnan fel kell mászni a városba csacsi, gyalog vagy libegő.
Nem tudom mikor mentek én 06.19-én szintén Stalisba, ha gondoljátok megnézem nektek ezt a lovaglás dolgot, persze ez csak akkor áll ha ti késöbb mentek.
Sziasztok, szeretnék elmesélni egy tanulságos történetet ami velünk történt, és hogy okuljatok, hogy is megy a Bella Toursnál az ügyintézés.
Picit hosszú lesz ezért előre is sorry, megpróbálom tömörítve:
2007.04.21 én befizettünk 06.09-06 16. a Hawai apartmanba 4 főre.
Május 21 én reggel felhívtak, hogy nem indul a repülő mert nem jött össze a létszám és nézzünk másik utat Rodoszon vagy Kos on. Vagy van korfu 24.-től ugyan abba az apartmanba, lementem átraktuk volna 24. re mire odaértem már mégsem volt hely, mondom jó akkor rakjuk át 11. re Krétára át is írjuk mire jön a főnök hogy az sem megy sorry keressünk mást van Kos vagy menjünk hotelbe fizetik a különbség felét, csak mivel nekünk nem a szállás az elsődleges szempont igy nem fogadtuk el egyébként is 30.000/főt kellett volna ráfizetni, szal azért ezt mégsem akartuk.
2007.05.24 Visszamentem a pénzemért erre kinyögi a kishölgy, hogy van helyük a 06.09-ei gépre ami ugye elméletileg el sem indult érdekes nem? Erre aztán végképp kiakadtam és még a csaj volt felháborodva, hogy nekünk semmi sem jó..:) Sőt nekik kifejezetten jó, hogy mi nem is megyünk mert igy nem kell nekik repülőjegyet venni szal kabaré és botrányos az egész, talán a felét ha elmeséltem mert igértem hogy rövid leszek..:)
Szóval aki csak teheti kerülje el őket ha nem akar ilyen kellemetlen helyzetbe kerülni és nem akar het 3-4 alkalommal járkálni az irodájukba a folytonos variálás miatt és ha vissza akarod kapni a pénzed még ők vannak megsértődve, botrányos, de legalább visszakaptam a pénzem sajnos Magyarországon már ennek is örülni kell.
Lényeg a lényeg a BELLA TOURS egy iszonyat gagyi irda kerüljétek őket jó messzire!!!
Ilyen kihalt ez a topic? Mindenki elment Krétára? :O) Nem baj, mi is megyünk! :OD
Szóval: végigolvastam a hozzászólásokat (ráment vagy nyolc órám, de lehet hogy csak lassan olvasok, bár néha átkalandoztam más, általatok ajánlott oldalakra is). Nagyon köszönöm a sok hasznos, ötletet tippet, csak néhány nyitott kérdés maradt.
A párom mindenáron olyan "bazáros" hangulatú piacra vágyik. Hova vigyem? Mi Stalison leszünk, kocsi lesz, de ezért nem akarok száz kilométereket lenyomni, bár ha nincs más lehetőség megteszem.
Lehet-e lovagolni a szigeten? Belátom, ekkora hőségben ez embert és lovat próbáló feladat, viszont a kép, ahogy a tengerparton lovagol a kedvesem sok mindent megérne.
Szárnyashajó Santorini szigetére. Ha csak jegyet veszek, hol rak ki? Az tudom, hogy egy kikötőben, de ez egy világ végén lévő hely, és még buszozni kell a látnivalókért?
Nagyon örülnék, ha valaki válaszolna, bár már így is sokat segítettetek. Feltett szándékom, hogy megírom a tapasztalataimat, miután hazajöttünk.