Keresés

Részletes keresés

Melkor. Creative Commons License 2006.01.07 0 0 60
 Nem rossz, főleg ha azt vesszük, hogy én nem nagyon szeretem a filmet.
Előzmény: GuessLess (59)
GuessLess Creative Commons License 2006.01.07 0 0 59

Készült egy AYLNO video, itt megnézhetitek :)

http://www.blackwidow000.net/Other/Because%20of%20you2_0003.wmv

Aspen egyébként nő, amerikai (nyugati-parti), jócskán a harmincas éveiben. Többet azért nem szívesen árulnék el róla, mert magánlevelezésben derült ki, így nincs jogom csak úgy megosztani egy nyilvános fórumon, de amiket írtam, nem voltak titkosak. 

 

G

 

 

 

 

perek Creative Commons License 2006.01.06 0 0 58
Azért lássuk be, h Aspennek könnyebb dolga van, nincsenek mennyiségi korlátok, amiket be kellene tartania, mint pl. Rowlingnak. Így könnyebb minden részletesen elmagyarázni. Ja, és Aspen gyakorlatilag csak egy szemszögből írja, a Severus-Draco-Harry körrel történteket meséli csak el, nincsenek nagyon háttérsztoik, bevágások. Egyébként nem akarom leszólni Aspent (nekem is az egyik kedvencem, és jöhetne a köv. rész), csak gondoltam rávilágítok néhány momentumra, ahogy én látom.
Engem is érdekelne, h mit tudtok róla?!
Jó éjszakát:p
Előzmény: ejszem (54)
perek Creative Commons License 2006.01.06 0 0 57
Hm, most már értem miért halad Aspen és Rowling is olyan lassan az írással, ha a két név egy személyt takar...:-))))
ejszem Creative Commons License 2006.01.06 0 0 56

és ti mit tudtok róla (Aspenről) ? olyan kiváncsi vagyok.. :)

hol él, hány éves, mivel foglalkozik ? :) azt hiszem, nő :)

Előzmény: GuessLess (53)
Melkor. Creative Commons License 2006.01.06 0 0 55
 H. ezt még nem tudja, bár ideje lenne, hogy Piton megtanítsa neki, a hoppanálásról nem is beszélve. Gondoljatok bele, mekkora ereje van H. nak! Aspen azt is megteheti, hogy engedi H.t a Roxfortban is hoppanálni. + Ha most tudna simán elvihetné D.t Roxmortsba, vagy az iskola kapui elé!
ejszem Creative Commons License 2006.01.06 0 0 54

én ezután a fejezet után jöttem rá, hogy Aspen jobb mint JRK :) sokkal :)

valahogy jobban kézben tudja tartami az eseményeket, az egész logikusabb és nem építi a konflikutus megoldását olyan dologra, amit csak abban a részben használnak aztán nem marad semmi szerepe (az időnyerő, a thesztrál)

és a karakterek is élőbbnek tűnnek, és e mellett nagyon vicces :) ez  a rész is végig nagyon feszült volt, de közben pl Lucius egy-egy mondata nagyon szórakoztató volt (Thank Merlin some traditions don't die :) )

 

azt hittem, az lesz a megoldás, hogy amíg L Mordesco-t varázsol D-ra, H belepillent az elméjébe és látja a kígyókat... de ez sokkal jobb lett :)

GuessLess Creative Commons License 2006.01.05 0 0 53
Ja, és tényleg nem lehetetlen Aspennel felvenni a kapcsolatot, én is szoktam vele chatelni. De ennél kevésbé magánjellegű, ha a LJ-be írsz neki, ott is mindig mindenkinek válaszolni szokott. Ehhez LJ felhasználónak is kell lenni egyébként, ami viszont ingyenes. És nem kötelező naplót írni, én se teszem.
Előzmény: +Majmunka+ (51)
GuessLess Creative Commons License 2006.01.05 0 0 52

Itt sem lehetsz ezzel annyira OFF :))))

 

 

Előzmény: +Majmunka+ (51)
+Majmunka+ Creative Commons License 2006.01.05 0 0 51

Aspennel egyáltalán nem lehetetlen beszélni, próbálj írni neki. Én egy reviewben meghagytam a címem, és visszaírt, utána még váltottunk levelet, és ő maga ajánlotta fel az MSN-t :-)

Szerintem nem lehet Rowling, mert ez egyszerűen jobb :-) Azzal együtt imádom Rowlingot, és soha nem lehetek neki elég hálás, hogy megalkotta ezt az univerzumot. Elképesztően inspiráló, bár rengeteg más fic is van a neten, szerintem messze ebből van a legtöbb.

Valószínűleg nem olvas ficet, mert az önkéntelenül is elterelhetné, az eredeti ötleteitől. (A karakterekhez való viszonyunkat döntően tudja megváltoztatni egy-egy jó fic.) A slash tényleg nem tetszene neki, szerintem, még a szex-szerelem szál is nagyon erőtlen nála. Megkérdezhetne egy-két mai 16 évest... Harryék meg hol tartanak :-)

Talán ha befejezi a hetediket, beleolvas a ficekbe, én biztosan kíváncsi lennék.

 

Piton szülinapja tényleg január 9 :-) És a HP lexicon szerint 1959-ben vagy 60-ban született, pont hozzám való :-))) - Bár ez inkább a Piton rajongók fórumára való, bocs, hogy OFF :-)

Előzmény: Melkor. (49)
Melkor. Creative Commons License 2006.01.05 0 0 50

 Persze hogy tagadja! Meg akarja őrizni az inkognitóját! :-))) + Bármit is kérdeznek Rowling-tól a következő kőnyvről, mindig mindent tagad!

 Bár amint már mondtam ez az egész részemről csak egy sejtés, nem vagyok ennek a megszállottja!!!

Előzmény: GuessLess (47)
Melkor. Creative Commons License 2006.01.05 0 0 49

 Szerintetek Rowling nem ír álnéven ficet? :-)))

 Meg van!!! Ez az!!! Hát még sem vagyok őrült!!! Másnak is megfordult az agyában!!! Hetek óta erre gondolok, hogy Rowling=Aspen.

én akkor gondoltam ezt elősször, amikor összehasonlítottam ezt a 6-ost, meg az eredetit. Itt Piton és Draco egyértelműen jó fiú, sőt rendkívül közel állnak H-hoz. Az eredeti 6-ban meg azt hiszem Tudjuk Mi :) történt! Amíg az eredetiben újra és újra előjön, hogy H. nem valami szupervarázsló, meg hogy elsősorban a szívével kell legyőzni Voldemortot + az eredeti 6-ban Albus is mondja, milyen rendkívüli dolog, hogy H. elutasítja a fekete mágiát!

 Valahogy az eredeti és Aspen műve annyira ellentétpárhuzamok, hogy nekem úgy tűnik, mintha Rowling gondolt volan egyet : akkor most kísérletezzünk egyet valami mással+ majd hozom a szokásos magas színvonalat(had szórakozzunk mindannyian egy jót) 

 Természetesen nem állítom, hogy a teóriám kész tény! Egyszerűen ez a dolog szöget ütött a fejembe( ez eléggé fájdalmas dolog :).

 I demand to talk with Aspen in person! Or at least through the internet! :DDD Csak vicc volt, nem történik semmi, ha nincs igazam. és ha igaz akkor sem, csak meg leszünk tisztelve, hogy Rowling írt nekünk egy ilyen pazar ficet.

Előzmény: +Majmunka+ (45)
GuessLess Creative Commons License 2006.01.05 0 0 48

Igen, ez a másodikos párbaj az egyik utalás, de a 89-es részben is előjött egyszer az AYLNO-ban már, az SVK órán, mikor azt a kutyaszerű izét kell megidézniük, és egymás ellen párbajoznak az órán. Ezért olyan "friss" az emlék Harryben is.

G

Előzmény: +Majmunka+ (45)
GuessLess Creative Commons License 2006.01.05 0 0 47

Ez a gyanú már sokakban felmerült, különösen tavaly, mikor az a rész került fel angolul, amiben megtudjuk, hogy Sev szülinapja január elejére esik (ha jól emlékszem, a 60-asban van ez ... nemrég fordítottam ugyan, de már a számokra annyira nem emlékszem).

Rá kb. 1 héttel frissült Rowling néni honlapja, hogy január 9-én van (ha jól emlékszem, vagy 7-én???). Na, akkor azért páran láttak Aspen és JKR között egy "kis" kapcsot. De Aspen váltig tagadja, hogy ő lenne JKR. Az viszont vicces lenne, ha Rowling olvasna fanficeket, főleg ilyesmiket, mint az AYLNO. Gondolom a slash inkább elborzasztaná, hogy "mivé lett a világ". (idézet Luciustól a 91-es részből.) 

 

:)

G

Előzmény: +Majmunka+ (45)
perek Creative Commons License 2006.01.05 0 0 46
Hmm, amilyen hosszúra sikeredett, simán beleférne, h ő írta :-))
Előzmény: +Majmunka+ (45)
+Majmunka+ Creative Commons License 2006.01.05 0 0 45

Az előbb kifelejtettem: mikor másodikban a párbaj szakkörön Lockhart és Piton párbajoztatta Dracot és Harryt, akkor kérdezte Draco (akkoriban még Malfoy :-), hogy "Félsz, Potter?" Harry azt felelte rá, hogy "Csak szeretnéd!" - és ezután jött a Serpensortia.

Szerintem ez Aspen egyik legbriliánsabb húzása volt, ennyire beleépíteni az egészet a kánonba, mintha ez a fejezet már a 2. könyv óta elő lenne készítve.

Szerintetek Rowling nem ír álnéven ficet? :-)))

Előzmény: perek (43)
+Majmunka+ Creative Commons License 2006.01.05 0 0 44

Aspen csak annyit mondott, hogy túléli. Ettől szerintem még frankón belefér, hogy elrabolták, vagy legalábbis valami nagy kakiban van. Van még 3 fejezet.

1. Ha a fiúk ezzel netán kint lennének a csávából, akkor tutira Perselus lesz lenne.

2. Még valószínűbb, hogy ő is, meg a fiúk is.

Mindenesetre én még nem raknám a fiúk mélyére a nyugtatómat :-)

Bár ne lenne igazam, én úgy imádnám a végén a hosszú, poénokkal teleszőtt, finom kis levezetést...

Előzmény: perek (42)
perek Creative Commons License 2006.01.05 0 0 43
Még valami. Akárhogy töröm a fejem, nem emlékszem, hogy a Serpentiosa előtti párbeszéd mire utal. Mikor hangzott el korábban???

Lesz még egy harmadik rész is, ugye? A hetedik évről, ha jól emlékszem. Ezek szerint Aspen "hogyan kínozzuk szegény szereplőinket és hozzuk utána rendbe"-tára még nem merült ki.:-) Alig várom, hogy lássam a folytatást.
p
perek Creative Commons License 2006.01.05 0 0 42
Sziasztok!
Guessless köszönöm a múltkori kiejtési útbaigazítást, Majmunkának pedig, hogy megnyugtatott SS-ről. Azért vicces, hogy Aspen hajlandó volt elárulni, nagyon karácsonyi hangulatban lehetett. Bár lehet, h csak félrevezetés, és a 92-es részben kiderül, h őt is elrabolták. A nyár meg arról szól, h a fiúk keresik. Hmmm, azért ez elég valószínűtlenül hangzik, nem?
Szerintem itt már nem lesz Voldi, nem férne bele 3 fejezetbe, hacsak Aspen nem akarja, h az AYLNO egy nagy cliffhanger legyen. Micsoda szivatás lenne! *gonosz vigyor*.
A Denial - the Niel nagyon jópfa, az életben rá nem jöttem volna.
GuessLess Creative Commons License 2006.01.04 0 0 41

Aspen annyi szójátékkal szivat, hogy folyton résen kell lenni :)

G

Előzmény: +Majmunka+ (40)
+Majmunka+ Creative Commons License 2006.01.04 0 0 40
Sose jöttem volna rá. Na jó, az én angolommal nem csoda... Enahma néha jól szórakozik rajtam bétázáskor. Egyszer a solar plexust napszemüvegnek fordítottam, mert Tira véletlenül plexist írt, és így nem találtam a szótárban :-) vagy inkább :-(
Előzmény: GuessLess (39)
GuessLess Creative Commons License 2006.01.04 0 0 39

Nem :) Bár egyszerűbb lett volna. A Google-be beírtam, hogy "a river in Egypt", mire olyan találatok jöttek ki, hogy

"Denial isn't just a river in Egypt"

 

innen meg már könnyű volt :)

 

G

Előzmény: Melkor. (38)
Melkor. Creative Commons License 2006.01.04 0 0 38
 Szerintem Te megkérdezted Aspent :)
Előzmény: GuessLess (36)
GuessLess Creative Commons License 2006.01.04 0 0 37

Jól elbeszélgetek itt magamban, ahelyett, hogy dolgoznék. Na mindegy, az jutott eszembe, hogy ez olyan, mint a:

- Magának meg mi baja?

- Baja? Egy város.

 

Na ezt azért mégsem adhatom majd a 92-es címének :)))

 

G

Előzmény: GuessLess (36)
GuessLess Creative Commons License 2006.01.04 0 0 36

És igen, megfejtettem!!!!!!!!!!

 

The Nile is a river in Egypt....
avagy... Denial is a river

 

Hogy ezt hogy lehet majd magyarra szótrükközni, ne is kérdezzétek :) Addig még van legalább fél évem úgyis :))

 

G

Előzmény: GuessLess (33)
GuessLess Creative Commons License 2006.01.04 0 0 35

Voldi=kígyó

Ez nagyon jó! :)))

 

Annyira, de annyira kíváncsi vagyok, mit fog szólni Severus, mikor megtudja, min mentek keresztül a fiai! Fura, hogy most nem volt ilyen tűkön ülős a vége, mégis alig várom, hogy elteljen a 2-3 hét a köv. frissítésig!

 

Ja, és még valami, bár ezt inkább az Invitóra kéne írnom: fel van töltve a CP-Invocare vége is, még vagy 150 oldal olvasnivaló... Este megint lesz mivel foglalkozni :))

 

Előzmény: Melkor. (34)
Melkor. Creative Commons License 2006.01.04 0 0 34

 Amikor elsőre ránéztem a 92-es címére egy pillanatra az a nagy butaság villant az agyamba, hogy Draco H.-vel véletlenül Egyiptomba hoppanál :DDDDD persze ezt egy másodpercig se hittem, csak valahogy bevillant. Leírtam, hogy Ti is nevessetek rajta :)

 Ami a fejezetet illeti jó volt a tippem, mivel amióta elolvastam a 90-est biztosra vettem , hogy H. megöli L.-t . Bár én azt gondoltam, hogy majd pálca nélkül ropogósra süti+reménykedtem, hogy L. kedves sógornője Bellatrix is ott lessz és L.-al együtt sülnek. Kíváncsi vagyok, vajon Aspennél kap-e Bella valamilyen szerepet?

 Ami pedig Voldemortot illeti szerintem csak a 2-esben látjuk őt újra. Szerintem addigra H. nek meg kell tanulnia kígyó nélkül is varázsolni, egyebekről nem is beszélve+ rengeteget gyakorolni, hogy ne fáradjon el ilyen hamar.  

 Bár azon kivállóan szóra koznák, ha kiderülne, hogy H.nek Voldi is elég a varázsláshoz, hisz ősok szempontból kígyó. :))) 

GuessLess Creative Commons License 2006.01.04 0 0 33

De ezt a következő címet (az egyiptomi folyót) nem igazán értem, mire akar utalni.... Ez valami szólás vagy idézet vagy mi?

*bután néz* 

 

Előzmény: GuessLess (32)
GuessLess Creative Commons License 2006.01.04 0 0 32

Szerintem Voldi a második részre marad, most épp elég volt, hogy eltették láb alól Luciust mint fő imposztort. Nem hinném, hogy a hátralévő 3 fejezet csak levezetés lenne, még lesz vmi kavar, az biztos, de nem hiszem, hogy Voldival.

G

Előzmény: +Majmunka+ (31)
+Majmunka+ Creative Commons License 2006.01.04 0 0 31

Hát igen, a kiskanalas résznél nálam is rezgett a léc, de összességében kitartottam  :-) Eszméletlen jó rész volt, egy percre sem engedett a feszültség. És az is nagyon érett már, hogy maguk oldják meg a dolgot ketten, külső segítség nélkül. Mit gondoltok, mi jön ezután? Korábban azt hittem, hogy nem lesz folytatás, ezért biztos voltam benne, hogy Harry elintézi valahogy Voldemortot az utolsó részre Draco és Severus aktív segédletével. De most, hogy tudjuk, lesz folytatás... már nem vagyok biztos benne. És ettől teljesen másképp nézhet ki a további 3 fejezet. Ha Voldi kinyírása elmarad, akkor elképzelhető, hogy már csak magyarázó és levezető rész következik. Ha viszont nem, akkor hamis illúzió, hogy megmenekültek, és a következőben megint horror lehet. Még 3 rész van, akár bele is férhet. De: a következő rész címe Egy folyó Egyiptomban. Ez nem nagyon passzol a második feltevésemhez (nem is tudom, hogy :-( vagy :-) ). A további 3 rész kicsit soknak tűnik levezetésnek - de Aspen máskor is hajlamos volt nyugisra és lelkizősre venni a történetet néhány fejezeten át, és azok mindig nagyon szépek voltak, tehát nem elképzelhetetlen.

Mire tippeltek?

Előzmény: GuessLess (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!