Debrecen – Már régóta szerettem volna az olvasók figyelmébe ajánlani egy tehetséges debreceni beat zenekart. Úgy hívják őket Folk Error.
<!--
-->
Már régóta szerettem volna az olvasók figyelmébe ajánlani egy tehetséges debreceni beat zenekart. Úgy hívják őket Folk Error.
Hallottam már rádióban néhány dalukat, a minap pedig a Duna Televízóba is bekerültek. A Folk Error egy tipikusan olyan együttes amelyik nem nyomul minden áron, ám mivel roppant jó zenészek alkotják ezért rövidesen nagyon híresek lesznek.
Persze ezt a hírnevet nem úgy kell értelmezni mint mondjuk a Nox vagy a Crystáll együttesét. Ők másként és másért híresek, ha értik mire gondolok.
Na jó, mondok egy példát. Eperjes Károly és Majka. Nekem a Folk Error hallatán nem Majka jut az eszembe. Ugyanokkor a Crystáll vagy Nox emlitése után meg igen.
Választottam egy dalt a zenekartól. Egy feldolgozást. Eredetileg France Gall énekelte.
1965. -ben ezzel nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált. Akkor volt 18 éves és olyan szőke mint a mesében a Francia királykisasszony. A Poupée de cire, poupée de son azaz a Viaszbaba, rongybaba egycsapásra sikeressé tette.
Talán már rég elfelejtettük volna ezt a nosztalgikus dalt ha nincs a már említett Folk Error. Ők aztán jól megfésülték, meghangszerelték és még a dalszöveget is átírták. Így született meg a Pupi de szíp.
Ajánlom, hogy a kampánycsend horrorisztikus nyugalmában ajándékozzuk meg magunkat ezzel a vidám muzsikával. És ha legközelebb hangverseny fellépése lesz a zenekarnak, akkor látogassuk meg őket.
Az egyetemi krampusz melletti uszoda mögött volt a felszállás. Az uszodából fürdőgatyóban nézték az emberek, ahogy húzzuk vonjuk a lufikat. Én 23 ballont láttam felszállni, de még jöttek utána mások is. A leszállás nagyrészt a reptér előtt volt a vasút környékén. Ezek még csak edző repülések. Az igazi verseny hétfőn kezdődik. Eddig kb. 120 ballon nevezett be a bajnokságra plussz a fiesztázó repülők. Reszkess Debrecen ha ezek mind egyszerre fel fognak szállni.
Bélaváros egét ellepték a lufik! Imádom azaz roppant kultiválom őket. Már 1-jén reggel és du. is láttam párat, gondolom, megérkeztek előbb. De ma már 5 előtt egy csomó lufi c jött-ment a Tócóskert fölött, egyik-másik egészen leereszkedett, hogy a kosárban lévő személyeket is szinte látni lehetett. Rohangáltam a lakás ellenirányú ablakaihoz, és fotóztam, mint állat, azaz pörgés bádoglavór módra.
Hát ez meg milyen összeesküvés a Mester részéről?? Nem találok szavakat!!! Őszintén szólva erre nem számítottam a Mestertől. Szerintem aki fázik az öltözzön fel, vagy dolgozzon keményen, vagy esetleg dobjon be egy felest.
Részemről úgy döntöttem, hogy amíg a kutyám zokni nélkül, hanyatt fekve alszik az udvaron, a lábtörlőn, addig nincs hideg. Ezért nem is kell befűtenem.
(Na de persze ha pici baba várható, akkor az más! Akkor persze kell a fűtés.)
Pedig csak annyit kéne tenniük, hogy letekerik a radiátort, fogyasztás nulla, ellenben a cső meleg, és az is több mint semmi. Viszont, ha megfáznak, akkor kb. fél-egy havi fűtésköltséget hagynak a patikában. Melyik éri meg jobban? :)
Komlex lépcsőházi zöldágra ügrálás. Bélának hozzájárulási zsebpénzt kéne szedni a lakóktól, a helyettük való dinamikus ügyintézés pozitív végkifejlete következtében.