Keresés

Részletes keresés

Koltai Péter Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2130
Az eredetileg elejére szerkesztettem rá egy UV szűrőt, és azt lehet az adapterbe belecsavarni. Amit itt a képen látsz, az volt a hátsó része fénykorában.

Ezek teljes képek, nincsenek vágva, csak kicsit kicsinyítettem.

Előzmény: detri. (2129)
detri. Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2129
Ezeknek az objektíveknek mindkét oldalán van valami rögzítő? Vagy azt az oldalát, ami normál esetben a kifelé néz, hogy lehet rögzíteni az adapterre?

Ezek a képek ugye nem teljes méretű kivágások?
Ekkora egyforintosom nekem is van! :)

Előzmény: Koltai Péter (2128)
Koltai Péter Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2128
Sziasztok!

Látom nagyon megy a macro téma, itt van pár képem:


Ezek G5-tel és egy fordított 55-ös objektívvel készültek.

Frajti Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2127
ferco! boc,s hogy itt írok, nem megy a mélem! :-(
akkor holnap írj, és írd meg, meddig vagy bent, majd jelentkezem én is! ok? thx! :-))))
Előzmény: pferco (2121)
detri. Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2126
Hát igen, mikor én olvasgattam erről, nekem is csak egyre több kérdésem lett, okosabb nem lettem sokkal. :) Ezért lemondtam róla. :)
Most olvastam valahol, hogy februar 8.-án lesz fotós börze Újpesten, lehet, h el kellene menni, és összeszedni ezeket a cuccokat. Ha másért nem kipróbálás céljából, biztos többet érne, mint olvasni a neten, és képeket nézni, h hogy is kellene.
Az a Pentax 50mm nem macro lencse, hanem egy normál fix objektív, azt kell fordítva feltenni.

A 2. cikkben szerintem jól megmondta a fickó a lényeget:
A 50mm lens on a reversing ring can give excellent quality and high magnification but with some vignetting. The optimum set up is the G1 at 21mm, focused at infinity with a +4 close-up filter and the 50mm lens (set up #16).
szal kell egy

Mindjárt átnézem a linkjeidet.

Előzmény: Havoc (2125)
Havoc Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2125
Énis találtam már róla mindenféle leírást, többek között ezeket is. Mindenhol feltűnik ennek a professzornak a neve, aki csinálja ezeket a gyönyörű makrokat. Szerintem más nem is tudja a világon, mi meg megvesszük hozzá a drága stuffot aztán össze se jön a dolog:)))

Beírok néhány linket neked, hátha előbb okosodunk együtt:)
http://www.lensmateonline.com/g3.html
http://homepages.ihug.com.au/~parsog/Guy/macro.html
http://www.tiffen.com/digital_lenses.htm#Close%20Up%20Lenses

egyébként itt a recept csak a close up lencséket nem értem, hogy a 10est meg a hetest is ráteszi eccerre, meg az hova jön rá? először adapter, aztán a teleconverter aztán a gyűrűk, de gyűrűből mehet több is egymás hegyén hátán?

ez egy macro lencse?"Pentax 50mm F1.4 lens"

Camera Equipment:

Canon Powershot G3 (35-140mm) 4Mp
Lensemate adapter tube to allow filters to be attached to the camera
Various close-up lenses (or diopters)
Tiffen +10 & +7
Hanimex +6
Royal & Quantary sets (+3, +2, & +1 in each)

Tiffen Megaplus 2x Zoom/TeleConverter (2xTC)

Pentax 50mm F1.4 lens (a fast normal lens)

Macro coupler ring (for attaching the normal lens in the reverse position)

Canon 420ex flash
Various Stofen Omnibounce diffusers
Kirk butterfly bracket
Canon off shoe cord (allows me to mount the 420ex flash on the bracket)
Tripods
Macro focusing rail

Előzmény: detri. (2124)
detri. Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2124
Sajna nem sokat tudok a supermacro fotózásról, de érdekel, szóval ha megtudsz valami okosat, oszd meg velem! :)
Megtaláltam 2 cikket, amit régebben olvastam a "poor man's macro" témában. Végülis mindkettőben az a lényeg (asszem), hogy kell hozzá egy adapter, arra egy fordító gyűrű, majd erre jön egy 50mm -es objektív fordítva feltéve.
1. cikk
2. cikk
Előzmény: Havoc (2123)
Havoc Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2123
Olyasvalakit keresek, aki tudja hogyan kell supermakro képeket csinálni canon g3/g5-tel.
Tudom, hogy kell hozzá egy két kiegészítő dolog, mint pl:adapter, ha jól tudom erre kell szerelni a teleconvertert, erre meg a makro gyűrűt.
Aki ebben profi az pontosíthatna, hogy ezek hogyan épülnek össze.
detri. Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2122
"Ez olyan mintha mindenkinek le kéne ülnie előre 2 hónapot, mert vki úgyis gyilkolni fog és nem kapják el...
:)) Annyiban sántít, h itt nem anyagi kárról van szó, de azért nagyon jó, tényleg ez van! :)
Előzmény: pferco (2121)
pferco Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2121
nálam a kvázi törvényes azt jelenti, hogy ugyan jogilag nem, de a helyzet amit a jogalkotó teremtett, mégis azzá teszi.
kicsit fura a jogalkotó gondolkodása:
- vagy tilos minden ilyen másolat és akkor büntessék
- vagy szdjenek jogdíjat és ne büntessék.

picit sérti a természetes jogérzékemet, hogy a reprográfiai díj néven beszedett összegek (nálunk több millió ft évente)eleve feltételezik az állampolgárok nem jogkövető magatartását és azt előre büntetik. Ja és nehogy azt hidd, hogy ezt a cégek fizetik ki! TE fizeted amikor készítesz (akár a saját jegyzetedről) fénymásolatokat (ez is szépen tovább van hárítva a közemberekre:((

ez olyan mintha mindenkinek le kéne ülnie előre 2 hónapot, mert vki úgyis gyilkolni fog és nem kapják el...

(ugyanez vonatkozik a kazikra, cd/dvd-kre is)

bocs a sok OFFolásért

egyébként a jog is úgy valaohogy fogalmaz, hogy az büntethető aki üzleti hasznot csinál a másolt dolgok eladásáért. egyelőre csak ami-ban van olyan (RIAA), hogy vkit letöltésért perbe fognak.

Előzmény: detri. (2118)
detri. Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2120
Tudom, ez jogos. De a Tiéd egy teljesen más ügy. Ez ahhoz hasonló, mint mikor megkarcolódik egy legális műsoros CD, hallgathatatlan lesz, és persze nem kapsz másikat 2-300 ft-ért (kb ez lehet az előállítási költség), hiába fizettél már ki 4000 ft-ot a szellemi termék használatáért (vagy nemtom zene esetében pontosan miről van szó).

Nem kell velem egyetérteni, de nem is azt mondtam, hogy helyes, amit a CH csinál, ezt próbáltam is hangsúlyozni. Sajnálom, h nem sikerült eléggé.
Az egész abból indult ki, hogy ferco azt mondta, törvénytelen amit az a hülyegyerek csinál. Erre írtam, h az is, amit ferco/én csinálunk. És ezen nincs mit vitatkozni, velem meg főleg nem :) , mert szerintem is szemétség a CH-tól.

Előzmény: Frajti (2119)
Frajti Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2119
Nekem magyar gépem van, az egyik kézikönyvem meg is van. megirtam nekik hogy nincs meg, de én is csak 10000ért juthatok hozzá. nem szeretnék ebbe belefolyni.... de nem az én hibámból nem jutott nekem, és mégis csak pénzért juthatok hozzá. nem tudok veled egyetérteni így...
Előzmény: detri. (2118)
detri. Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2118
Persze, baromira igazad van, elérhetővé kellene tennie a magyar manualt. De nem teszi. Így döntött. Innentől kezdve hiába vagy igazságharcos, akkoris törvénytelen a sokszorosítása. U.olyan, mint egy könyv, vagy film másolása, terjesztése: akár börtönnel is büntethető.

"Ha valakinek van egy Canon gépe, azt vette, pénzért. Tehát a Canonnak ez már ki lett fizetve, jár nekünk!!!!!!!"
Nagyon jól hangzik, de nem. Ha nem adtak magyar kézikönyvet a géphez, akkor azt vagy külföldön vette a user, vagy szürkeimportból kereskedő cégtől. Ha cégtől, akkor a kereskedő cégen kell leverni a magyar kézikönyvet, egyszerűen nem adhatná el nélküle. Ha magánemberként hozta be külföldről, egyértelműen nincs magyar manual. És hiába vett canon gépet, a Canon inc (vagy mittoménmi az anyacég :) ) nem egyenlő a Canon hungáriával, és természetesen nem is ad a Mo-ra szánt gépek mellé Japánban/Kínában fordított és nyomtatott magyar használatit... Ezt a Canon H. fordítatta le, és küldte nyomdába. Az ő szellemi terméke. (vagy a fordítóé, fene tudja). Tehát ő dönti el, hogy mit csinál vele, közkincsé teszi-e vagy sem.

Félre ne érts, nem azt mondom, hogy ez így helyes, és jófej a Canon Hungária. Nem az. De most nem erről beszéltünk, hanem arról, hogy ez törvénytelen.

Nem tudtam erről a reprográfiai adóról. De u.ez van az írható CDken, DVDken is, artisjus kapja minden egy es darab után a lóvét. De azért ugye tudtad, h ettől még u.úgy illegális mindenféle másolás? Ugye nem mondtad komolyan, hogy "kvázi legális a fénymásolás bármilyen eredetiről"? Ez csak arra szolgál, hogy az illegális másolatok miatt "elszenvedett károkat" enyhíthessék.

Előzmény: pferco (2117)
pferco Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2117
na, még egy megjegyzés:
a Canon-nak HIBÁS az üzletpolitikája. Ha kicsit is adnának a vásárlóikra, akkor elérhető lenne az összes gépük manuálja az összes nyelven pdf-ben a weboldalukon. Ezzel kizárnák a rosszminőságű vagy a pénzért árúlt másolatokat. Másrészt nem egy szoftverről van szó amit el lehet lopni. Ha valakinek van egy Canon gépe, azt vette, pénzért. Tehát a Canonnak ez már ki lett fizetve, jár nekünk!!!!!!! És tuti, hogy az eredeti Canon termék! Tehát jár hozzá a manual!!! A hardvereseknél (vidokártya, alaplap...) eléggé elterjedt, hogy minden manual fent van a weben pdfben.
ennyi

ja, fénymásolás: tudtad, hogy minden fénymásolót üzemeltető cég un. reprográfiai adót fizet ami az artisjusnak folyik be? tehát kvázi legális a fénymásolás bármilyen eredetiről!!!

Előzmény: detri. (2116)
detri. Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2116
1. Jóvanna, bocsi, csak segíteni akartam... :)
2. Eltekintve attól, hogy tényleg szemét alak, aki pénzért ad ilyeneket, nem csak az ő tette törvénybe ütköző, hanem az is, hogy Te beszkennelted, és elérhetővé teszed, és az is, hogy én odaadtam valakinek és ő lefénymásolta. Ez a magyar kézikönyv a Canon Hungária szellemi terméke, semmilyen formában nem sokszorosítható, terjeszthető.
Előzmény: pferco (2114)
_core Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2115
itt a gyerek aki arulja a leirasokat az aproneten:

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=u&su=380441

Meg decemberben elmondtuk neki a velemenyunket errol az egeszrol de ugylatszik nem ert semmit.(Fotós adok/veszek topikban december 13-an tortent az elso hirdetese)

pferco Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2114
1. nyomtatni NEM drágább mint másolni, sőt pont fordítva!!! "véletlenül" ismerek egy céget ahol a nyomtatás pontosan ua kerül, mint a másolás (egyszeri 100,-Ft-os fájlonkénti alapdíjtól eltekintve). Viszont a könyvből való másolás a normál ár duplája (munkaerő/idő költsége). nem akarok itt reklámot csinálni, mert nem fair, de ha nem tudod miről van szó akkor: kopi dzseneral:)))

2. ha meglátom valaha is, hogy vki pénzért fogja árulni azt a verziót amit én szkenneltem be akkor ráküldöm a verőlegényeket a fasszopóra. ez rendkívül gusztustalan és ez már törvénybe ütköző is (asszem jó ötlet lenne ha azt az apróhirdetést beszkennelve véletlenül elküldenéd a canon-nak). mások munkájából gazdagodni, JBQA.

Asszem egy picit csúszni fog a feltöltésem, mert előbb minden oldalra ráírok egy szöveget, hogy ez egy ingyenes cucc, aki pénzt kér érte az szemét!!!

üdv, ferco

Előzmény: detri. (2109)
_core Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2113
"magyar nyelvű leírást árulnak lemezen, tudtok róla valamit?"

Kis faszfej gyerek arulja azt amit itt a forumokon begyujtott.

Előzmény: siposem (2112)
siposem Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2112
Sziasztok
Én láttam az aproneten egy hírdetést hogy magyar nyelvű leírást árulnak lemezen, tudtok róla valamit? Esetleg azt is meg lehetne venni aztán lemásolhatnánk egymásnak akinek kell.
Majd akkor lehet hogy felhívom az embert, hogy mit kér egy G5-ért.
Anett
Előzmény: detri. (2111)
detri. Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2111
Huhhh... :)) Najoccakát! :)))
Előzmény: Frajti (2110)
Frajti Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2110
Najah, de mindenkinek van ismerőse tutira, aki megoldja :-P
Másfelől pedig az idő pénz, és míg talizik veled (tud időt szakítani rád akkor amikor neked is jó) + lemásolja... jobban megéri elintézni két telefont :-PPPPPPPP ;-)))))))
Előzmény: detri. (2109)
detri. Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2109
Hát jah, de ferco szólása feljebb volt, oszt' azt még nem láttam, mikor írtam... :) Csak azt láttam, hogy már több napja írt nekem Havoc, és gyorsan válaszolni akartam. :)
De nem is biztos, hogy egy 80mb -os anyagot mindenki le tud szedni, meg nyomtatni drágább is. :P
Előzmény: Frajti (2108)
Frajti Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2108
Nem szeretnék beleszólni, de szvsz a G3/G5 leírás nem sokban tér el, ergo, ha fent lesz a neten ferco verziója, akkor bárki letöltheti, és mehet a nyomtatás... hm? :-)
Előzmény: detri. (2107)
detri. Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2107
Szia, bocs hogy csak most reagálok, nem jártam erre. Most nem vagyok G5közelben, köv7en meg elutazom csúszkálni, így nem tudom megígérni, h lefotózom a mostanában. Az nem jó Neked, ha a kezedbenyomom, és Te lefénymásolod? :) Szerintem sokkal jobb lenne olvasnod is papírról. Be is lehetne szépen spirálozni, és tökéletes. :)
Esetleg ha van még valaki, megbeszéljük mikor/hol találkozzunk, és mehet több példányban.
Előzmény: Havoc (2090)
siposem Creative Commons License 2004.01.24 0 0 2106
Köszönöm szépen, akkor majd tényleg igényt tartanék egy magyar leírásért, mert szinte semmit nem tudok kezelni a gépen, ezen szeretnék megtanulni majd fényképezni, de egy német nyelvű leírással nem sokra megyek.

Egyébként ha ez segít valakinek én itt vettem a gépemet: http://66.102.11.104/search?q=cache:DXFzVJTDIpYJ:www.toppreise.ch/prod_18449.html+canon+G5+ch&hl=hu&ie=UTF-8
igaz szerencse mert apukám kint él és így svájc nekem jobb mint ausztria.
Igaz hogy még ott is kb. 3-4 nap lett volna a postázás amit már nem tudtam megvárni (bedurrant a fogam) így kerestem egy céget ahová személyesen is el lehet menni, így került a gép 901 Fr-ba.

Anett

Előzmény: Frajti (2103)
pferco Creative Commons License 2004.01.24 0 0 2105
jómunkásember:)))

(a JBQA a várakozási időnek)
most próbálom 4-edszer elküldeni

Előzmény: Frajti (2103)
pferco Creative Commons License 2004.01.24 0 0 2104
ha már ajnároztok, nem is nekem kellett hanem a páromnak (áj szpík inglis:).tényleg önzetlen állat vagyok:)))))

ja és szerintem ha megteheted NE vegyél canon gépet magyarországon! hallottam egy két infót, hogy milyen csatornákon kerül a magyar forgalmazóhoz az akármilyen canon termék, hát sokan zsírosodnak rajta mire a kezedbe ér, és erről még csak nam is a canon hungi tehet.
számomra érthetetlen, hogy amiban egy G3-at 110-ért vettem ahol ugye 3-ad annyi a benzin ára és több 10-szeresek a keresetek, addig itthon 250-ért már jó áron kaptam volna meg (sőt a Korában 285-ért volt pofájuk kirakni.
ja, és amiban már alig lehetett hozzájutni mert a G5 miatt "discontinued item" lett belőle, és a G3 közeli áron nyomták a G5-öket.
ha még nincs géped nézz szét egy két internet áruházban, érdemes, ha már van és itthon vetted csak akkor nézz szét ha van kedved hányni:(((

Előzmény: Frajti (2103)
Frajti Creative Commons License 2004.01.24 0 0 2103
Amit majd pferco felrak, ahhoz majd te is hozzájuthatsz! Csak "nyomtatási költségbe" lesz.

pferco, jóember vagy! :-)))))

Előzmény: siposem (2102)
siposem Creative Commons License 2004.01.24 0 0 2102
Sziasztok
Végre én is egy G5 tulaj lettem, de mivel svájcba sikerült a gépet megvennem ezért keresnék egy magyar leírást hozzá, természetesen adok érte ellenszolgáltatást, gondolom ezt így szokás.
Köszönettel
Anett
Előzmény: Havoc (2101)
Havoc Creative Commons License 2004.01.24 0 0 2101
Jó, hogy vannak ilyen jószívű emberek, mint te. Sok olyan embernek szerzel örömet, aki most vett g3 vagy g5-öt és nem magyar leírást kapott hozzá. Nekem g5 van, van hozzá egy fél g3 leírás elég rossz minőségben. Szerintem a g5 és g3 leírásában nincs is különbség.

Volna egy kérdésem: A fotozz.hu alatt van egy g3-mal kéeszített makro kép egy légy szeméről(szemtelen a címe)és valami 50mm-es fordított obival csinálták. Hol lehet erről infot kapni, mennyibe kerül?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!