Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2014.02.12 0 0 1479
Előzmény: Krisz101 (1475)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.12 0 0 1478

Egyet én használok, a másikat meg egy barátomnak vettem, így azt meg Ő.

Előzmény: Krisz101 (1476)
MidiTom Creative Commons License 2014.02.12 0 0 1477

Krisz101,

Azzal a kottavonalas izével is találkoztunk már, meg mással is. A dolog úgy működik, hogy az Alibabán vagy hol lehet ezresével rendelni ezekből a vackokból, azt hiszem 2-3 USD között van az ára darabjának. Aztán kapsz egy zsákbamacskát, amit árulhatsz a Vaterán 1800 Ft-ért. Nem gondolom, hogy aki ezt árulja, leteszteli őket, különben nem kerülne ki a sok hibás.

Mi alapvetően Rolandot árulunk, az atombiztos.

Előzmény: Krisz101 (1475)
Krisz101 Creative Commons License 2014.02.11 0 0 1476

és nem adod el az egyiket :P ?

Előzmény: Törölt nick (1472)
Krisz101 Creative Commons License 2014.02.11 0 0 1475

Köszönöm MidiTom és Többiek! Esetleg tudnátok ajánlani egyet ami a lehető legolcsóbb, de már nem gáz, konkrétat? használt is érdekelne, ha normálisan kipróbálható.

Gitáros vagyok, és pötyögésre kell, vmint csak pár hétig, mert asztali gép vásárlás előtt vagyok, azért használok ideiglenesen notit, és ahhoz kell. Nyilván megörültem, hogy megúszhatom 2 max 3 ezer forintból, de most akkor ez igen megdőlni látszik...

MidiTom, és ezt amiket felsoroltál mind erre az kottavonallal és fantázia kulccsal dizájnolt csodára vonatkozott...?

köszi

Előzmény: MidiTom (1473)
djuice Creative Commons License 2014.02.10 0 0 1474

Én szerencsés voltam. Egy barátom megajándékozott 2 éve egy már megúnt Midiman Midispot 1x1-el. Kivállóan működik mindennel. Szerintem érdemes inkább vmi használt brand usb-midi átalakítóban gondolkodni, mint no name kínaiban, persze attól is függ hová kell. Emu is árul egy olcsóbb, 1x1-es usb-midi zsinórt, bár már egyre több keyboard, szinti tartalmaz usb interfacet és akkor elég azon a gépre dugni, a többit meg elég arra az egyre hagyományosan felfűzni. Mindenesetre jobb a brand átalakítókat választani, de már olyat is hallottam hogy elhívatottabbak maguknak építettek. A neten mindenre van már példa, pl hogy lehet nagymama lekvárjából tömegoszlató fegyvert csinálni, úgyhogy egy egyszerű usb-midi cucc ehhez képest... ;)

MidiTom Creative Commons License 2014.02.10 0 0 1473

Olyanokkal találkoztunk, hogy:
- egyáltalán nem megy
- megy, de bizonytalan, "lötyög" az időzítése
- kifelé megy, befelé nem (vagy fordítva)

- XP-ig működik, de attól felfelé (Vista, W7, W8 nem), bár azt írták rá, hogy W7-ig jó

- működik, de nem szabványos kifelé a meghajtóképessége, ezért bizonyos hangszerekkel kommunikál, másokkal nem, vagy bizonytalanul

Aztán olyan is előfordult, amelyik működött rendesen :)

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.10 0 0 1472

Sziasztok! Én a vaterán vettem már kettőt is minda kettő jó volt, most is használom!

Előzmény: Krisz101 (1470)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.10 0 0 1471

Én egyszer vettem vaterán, de az hibás volt, nem minden üzenet (note-on akár) jött át rajta, kidobtam.

De ha garanciával veszed, akkor akár jót is kifoghatsz v. visszaviheted.

Előzmény: Krisz101 (1470)
Krisz101 Creative Commons License 2014.02.10 0 0 1470

Sziasztok :) elnézést, ha nagyon amatőr dolgot kérdezek, otthoni, hobbizenéléshez akarok venni USB-Midi kábelt. már régóta zenélek, eddig az asztali gép hangkártyájával oldottam meg, most viszont notebookhoz kellene.

Van ez az átlátszó ezüstkábeles kínai cucc, ami (rebrand-elve) 2000-6000 forintig kapható, erről lenne szó

kérdésem, mennyire gáz ez, használ e ilyet valaki? olyanra gondolok, h lefagy, nem települ, dupláz, érezhető latencia, vagy csak meghal 2 hét után.

tippeket előre köszi :) K.

kaiku Creative Commons License 2014.01.20 0 0 1469

Keresek KARMA PARAMETER GUIDE-ot és GE GUIDE-ot magyarul, bármilyen formátumban jó lenne, szívesen fizetnék is érte, minden megoldás érdekel.

Sajnos az én csekély angoltudásom már nem elég a hangszer funkcióinak teljes mértékű kihasználásához, az Alapismeretek -  mint a címe is mutatja - csak a legelemibb dolgokat tartalmazza.

sdPONTkaikuKUKACgmailPONTcom

MidiTom Creative Commons License 2014.01.05 0 0 1468

Ha jól van belőve a gép, akkor 30-60 us (microsec) érték körüli, +/-10 értékkel változó szokott nagyjából lenni, és akkor mindegy, hogy az ember mit csinál a gépen. Ha 100-200 intervallumban van, akkor "valamire jó" kategória, de ha akár percenként is egyetlen kiugró érték adódik, akkor felesleges DAW-val próbálkozni.
A blog.hu újabban sajnos nagyon megviseli a gépeket, vagyis hát a böngészőt.

Előzmény: djuice (1467)
djuice Creative Commons License 2014.01.05 0 0 1467

Köszönöm! Hasznos információkkal szolgáltál ismét.

Az atomerős gépekben talán annyi közbevetést tennék, hogy ez mára vagy tegnapra szól, mivel 10 éve is használtak Cubaset, profi, nem csak krekkelt home körülmények között és az akkori gépek... ?

Nagyon jó ez a DPC latency checker! Le is futtattam itt a kommersz irodai gépen, amit egyáltalán semmi zenei dologra nem használunk. A kiugró érték Opera böngészőben pont a bitzenedére, azaz blog.hu-ra való fellépés alatt keletkezett. :) Ehhez képest megnézem saját és az ismerős komolyabb kiépítettségű gépét akkor mennyi az annyi, de csak jobb lehet ennél sztem!

Előzmény: MidiTom (1466)
MidiTom Creative Commons License 2014.01.05 0 0 1466

A pattogás-recsegés nem a Cubase jellemzője, hanem valamennyi DAW programnak, ha nincs beállítva alatta a Windows. Tehát ez igazából a Windows sajátsága, meg az alatat ketyegő hardveré. A gyártók már azt se tudják, hogy hányféle energiatakarékos megoldással csökkentsék a gép fogyasztását. Ezek egy dologban egységesek: szétrúgják a Windows időzítését, és az eredmény vad recsegés vagy finom pattogás lesz. Viszont a Cubaset és a VST környezetet úgy írták meg, hogy egy normális PC beállítható alá, és a Windows is ugye egy borzasztó rugalmas rendszer, ha az ember betartja az instrukciókat, meglepően stabil és atomerős gépet lehet használni, mindenféle Windows szétfaragás nélkül ,pusztán átgondolt tweakeléssel.
A DAW fejlesztők eldönthetik, hogy a normál módon föltelepített Winwowsra fejlesztenek, és akkor minden windows tuning nélkül menni fognak a szoftverek, vagy egy spécin beállított Windowsra, amin a "sima" beállításokhoz képest többszörös teljesítményt és minimális latencyt kap a kuncsaft. A profi felhasználóknak erre az utóbbira van szükségük. Ezért van az, hogy mára az összes Windowson futó komoly DAW (Sonar, Pro Tools, Studio One, stb) nagyon hasonló, vagy tök azonos optimalizálást ajánl a gépre, mint a Steinberg.
Mondom, az UR interfészekkel nem variáltam még, de a ma futó profi USB interfészekkel mindenképpen el lehet érni 10 ms alatti latencyt, ha a gép rendben van.

Ha úgy tűnik, hogy a géppel van gond, akkor meg kell futtatni a DPC latency checkert. Ez NEM az ASIO kését méri, hanem a processzor bizonyos feladatütemezési rangsorolását. 10 perc futtatás után tök jól látszik, hogy aztán audióban mire lesz az a gép képes, interfésztől függetlenül.
Ha durva kiugró értékek jelentkeznek, akkor neki kell állni a hardver drivereket sorra venni, gyakran a LAN csatoló vagy a video kártya, esetleg egy másik USB eszköz kavar be. Laptopnál még cifrább a helyzet.

Előzmény: djuice (1465)
djuice Creative Commons License 2014.01.04 0 0 1465

Szívásnak olyat értek amit itt a Cubase fórumban is írt most egy srác, hogy cpu overload, fagyás, pattogó hang, kilép stb, ezekről nem most hallok először sajna. Meg aztán egy computer mérnök ismereteit kívánja meg egy átlagfelhasználótól hogy a windowst finomhangolja és beállítsa, amit persze senki sem ismer pontosan csak irányelv szerint mivel ahány hardver konfig, annyi megoldás. Épp ezért az ismerősömnél még fel se tettük a Cubaset, azért próbáltam a Host progit ami a legegyszerűbb és legkevésbé terheli a gépet.

Azt hogy érted hogy mélyebben utánanézni mivel ütközik? Mennyi lenne a normális latency érték általában az ilyen jobb interfaceknél?

Persze az sem ártana ha normális képernyőmentésekkel lenne illusztrálva a telepítés után minek kéne látszani, de a drága Steinberg egyszerűen közli a manuálban hogy csak a Macre részletezi a fontosabb dolgokat! Na ez meg milyen hozzáállás már kérdem én?!

Előzmény: MidiTom (1464)
MidiTom Creative Commons License 2014.01.04 0 0 1464

Még nem installáltam UR22-t, de akik használják, azt mondják, nagyon alacsony latencyvel, stabilan lehet vele dolgozni. Érdekes is lenne, ha a Steinberg nem lenne képes megírni normálisan egy ASIO drivert. :)

Ha valamiért nem műxik jól, akkor alaposan körül kéne nézni, mivel ütközik.
A Cubasekkel mi lenne az általános szívás? Nem tudok ilyesmiről.

Előzmény: djuice (1463)
djuice Creative Commons License 2014.01.04 0 0 1463

Köszönöm! Ha leszedném az interface driverét és újratenném megoldódna a gond szerinted, vagy mi okozhatja a lent említett problémákat? Még ilyennel nem találkoztam. Ennek tökéletesen kéne működnie sztem. Remélem nem az az általános szívás van ezzel az UR22-vel is mint általában a Cubaseekkel. :(

Előzmény: MidiTom (1462)
MidiTom Creative Commons License 2014.01.04 0 0 1462

Jó, akkor neked nem a midi latencyvel van bajod, hanem az ASIO latencyvel.
Annak a mérésére a következő cucc szolgál:
https://centrance.com/downloads/ltu/

Előzmény: djuice (1461)
djuice Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1461

No gyorsan összegzem amit már egyszer próbáltam leírni...
Szóval összetett kissé a gond, mert driver telepítési hibára gondolok. Egy haverom új Steinberg UR22-es interfacét próbáltam segíteni neki beállítani, de fura volt hogy a hamar felment driver semmi láthatóbb változást nem hozott, pl. nem rakott ki kezelő felületet a driver finomhangolására stb. XP hangerőszabályzó v. lejátszásvezérlő ablaka ami megmaradt viszont jócskán átalakult! Mindössze 3 poti van lejátszáshoz, CD hangerő, fő kimenet hangereje és SW alkalmazás v. hanghullám, most hirtelen nem emlékszem. A felvételi opció rádiógombja teljesen inaktív, tehát nem lehet se mikrofont, se bemeneteket megjelölni felvételre.
Beállítottam a vezérlőpultban az UR22 drivert lejátszáshoz és felvételhez, majd midi eszköznek is, ami szintén ugye hiányzott a hangerő kezelő ablakról, szemben mint ahogy akár alaplapi kártyáknál is ilyesmi megjelenik.
Mediaplayerrel próbáltunk lejátszani wavot, mp3-at hogy van-e hangunk és nem szólt semmi. Akkor a MP beállításainál kierőltettem az UR22 direct show vagy milyen nevű driverét, úgy már volt hang legalább...

Mivel szűzen telepített XP-n próbálkoztunk, gyorsan dobtam egy VST Hostot egy SFZ samplerrel és soundfonttal a gépre, megnézni mit csinál úgy a cucc. Ment, szólt alapértelmezett audio eszközök beállítással, de a Host audio beállításánál 512 sample buffer méretet engedélyezett és mást nem. Ez kicsit soknak tűnik ennél a dedikált interfacenél számomra ezért akartam mérni és mivel a fentebb leírt problémák jelentkeztek, vmi driver hibára gondolok, főleg a hiányos lejátszásvezérlő kapcsán.
???

Előzmény: MidiTom (1456)
MidiTom Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1460

András, ez szerintem nem teljesen korrekt mérés, mert ha jól értem, akkor az első impulzus a billentyű mechanikai kattanása volt, mikrofonról felvéve, a második pedig a megszólalatatott szoftver hangszer felfutó tranziense.
Ebben az a baj, hogy egy külső órához képest:
Első impulzus: A/D latency + ASIO INPUT puffer latency
Második impulzus: midi latency + szoftver hangszer saját reakcióideje
Ez még így is túl elnagyolt, de a lényeg az, hogy a kettő különbsége nem feltétlenül lesz egyenlő a midi latencyvel.

Előzmény: Haasz Andras (1457)
djuice Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1459

Hát a jó retkes anyját ennek a mocsok index fórumnak hogy megint elnyelte fél órás gépelésem eredményét!!!!

Elnézést!

Hol itt egy rendszer karbantartó aki kipofozná a bugokat?

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1458

Sziasztok! Nemrég vettem egy Roland D-110 hangmodult,akinek van ugyan ilyene az írjon ide..  lenne pár kérdésem :) Előre is nagyon köszönöm és BÚÉK mindenkinek! :) email:roland.keyboard@citromail.hu

Haasz Andras Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1457

Én anno úgy mértem latencyt, hogy betöltöttem egy jó kopogós hangot a hangszerbe (0 attack), és mikrofonnal felvettem, ahogy jó hangosan leütöm a billentyűt. Utána Sound Forge-ban megnéztem a felvételt, hány ms telt el a billentyűzet koppanása és a hang megszólalása között. 

Nem tudom, ez mennyire hiteles, de nyilván bele kell kalkulálni a hangfal és a hangszer távolságának különbségét a mikrofontól, ami kb. méterenként 3 ms ;-)

Előzmény: djuice (1455)
MidiTom Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1456

djuice,

hol akarsz késést mérni?
Úgy értem, hogy a midi lánc mely pontjai közötti késést akarod meghatározni?

Előzmény: djuice (1455)
djuice Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1455

Midi latency monitorozásra mérésre nem tudtok vmi kis okosk progit ami hiteles is?

MidiTom Creative Commons License 2014.01.02 0 0 1454

A Cubase-ben ez nyakatekertebb módon oldható meg.

Muszáj egyenként betöltögetni az SMF-eket és újra kimenteni őket.

A feladatra a Logical Editorral lehet vállalkozni (10. pont az alábbi linken)
http://www.askaudiomag.com/articles/10-midi-editing-tips-and-tricks-in-cubase-6

Előzmény: djuice (1453)
djuice Creative Commons License 2014.01.02 0 0 1453

Valami ilyesmiről hallottam igen. Nem tudom Steinbergéknél is létezhet ilyen?

Köszi!

Előzmény: MidiTom (1452)
MidiTom Creative Commons License 2014.01.01 0 0 1452

djuice,

régebben a Cakewalkhoz tartozott egy CAL nyelvű környezet, amiben meg lehetett írni egy tetszőleges batch feldolgozó progit. Azt nem tudom, hogy mostanság a Sonar tartalmazza-e ezt, de az iylen feladatokra pont jó volt.

Előzmény: djuice (1447)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.01 0 0 1451

BUÉK, nem igazán, próbáltam interneten rákeresni nem találtam semmit hirtelen

Előzmény: djuice (1450)
djuice Creative Commons License 2014.01.01 0 0 1450

BUÉK emberek!

Kolléga nem tudsz te sem vmi csodaprogit a kérdésemre?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!