Olyan kérdésem lenne, hogy a 2011-es V60-ban van a fedélzeti számítógépben online lehetőség vagy az az újabb facelift változatban van? A 2011-es és az újabban lévő rendszer közt van különbség? A másik kérdésem az lenne, hogy az újabb változatnak a hátulján lévő diffúzort rá lehet szerelni a régebbire mert személy szerint jobban tetszik a dísz kipufogóvégekkel. Nem lényeges dolgok ezek de kiváncsi vagyok rá. Előre is köszönöm a segítséget.
Lehet tudni, hogy mi volt a baja pontosan? Nekem a napokban egyszer kiírta, utána indult, gondolom ez valaminek az előjele mert csak úgy nem ír ki ilyet.
Koszonom a valaszod! Amikor vettük mondtak hogy a kulcsra nagyon vigyázni kell, mert drága ha el romlik! Nem gondoltuk,hogy ilyen hamar meghal!Elvileg a szervizbe tudnak hozza adni uj gyári kulcsot ami elegge drága plusz 15-20 ezer Ft a tanítása! Nagyon remelem hogy a másik kulcs nem fogja megadni magát!
Szia! nekem 2.0 dieselem van és jártam így.. géptető fel a hűtő előtt van az önindító húzd szét a csatit és külön adj az akkuról egy szigetelt kábelen keresztül +-ot neki és akkor fog indulni így. ha ez a hiba akkor gyujtáskulcs részen van a gond amit én sajnos nem találok h külön lehet venni hozzá. remélem segítettem.
Sziasztok! Tudnatok nekem abba segiteni, hogy egy par hete vettünk használtan egy 2006 os Volvo S40 es ket napja indításkor kiírta hogy kulcs hiba, próbálja ujra! Nem is indította a kocsit! Volt mar valakinek ilyen problémája? Vigyük szervizbe? Mennyibe kerül egy uj gyári kulcs? Koszonom szepen a valaszokat
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valakinek tapasztalata 2.4d D4 190 Le-s dupla feltöltős motor olajfogyasztásával kapcsolatosan?
Most 2 éves az autó, 18-19e kmenként olajcsere, az utolsó 60e km-nél. Most egy kicsit túlfut az ünnepek miatt, így kb 20e km után lesz cserélve az olaj.
A probléma a következő: 18e km telt el az utolsó olajcsere óta, és most kiírta a pályán, hogy "alacsony olajszint, töltsön bele 0,5 l-t". Ez normális? Még soha nem csinált ilyet. Mondjuk Polstar-os, és a pályán tolom is neki rendszeresen. Csak kicsit furcsa, hogy eddig sose jött elő ilyen.
Tudja valaki hozzáértő, hogy ezeknek a motoroknak mi a normális olajfogyasztása? Vagy ez valami hiba kezdete? Lehet hogy széthajtottam? Bár az csúnya lenne egy 5 hengeres motortól...
(Mondjuk az 1.9 pdTdi Jettámat is padlón használtam, chippelve is volt, és annak is 16-18e km-nél kellett utántölteni).
Egy teljesen másik lett hozva, mint ami a listán volt. Ennek volt a legjobban dokumentálva a szervíz története, és ráadásul valójában olyan volt, mint aminek mondták. 2013 10. havi 90ekm van benne. Két töltő van hozzá, illetve sikerült egy új garnitura gumit belealkudni az árba. Behozatva lett, nincs tapasztalatom hogyan kell az ilyet intézni sem külföldön sem itthon. A bank nem hisz a számlának, és a saját szakértőjének, kell még neki egy EURO TAX nyilatkozat vagy mifene....
Az autó már itt van magyarországon, jelenleg a banki huza vona tart. Nincs információm több, mint ami eddig volt. Valószínű nem túl sok szervíz/ember ért ehhez az autóhoz. Ivanics is árul V60 PHEV-t. Feltételezem, hogy nem lesz gond a szervízzel. Azt, hogy milyen áron fognak dolgozni.....?????
Helló, Elmentem a jelenlegi S60asommal az Udvari automobil szervizbe az aktuális időszakos szervizre. Beszéltem Udvari Lászlóval a tervemről, aki lebeszélt róla. Aki nála jelentkezett D6 ossal hibával abban sem tudott segíteni. Azt mondta, hogy az olaj, fék -cserén kívül nem nagyon tudnak vele mit csinálni, de még az Ivanicsnál sem. Nálunk nem forgalmazták. Valószínűleg még a márkakereskedés is továbbküld Bécsbe. Ha, esetleg még is meg tudnák csinálni, gondolom vastagan fogna a ceruza... Sok a spéci cucc benne. Még az ékszíjak is különböznek... Egyenlőre elbizonytalanodtam :(
Ha esetleg mást hallottál légyszí írd meg, mert ez mai infó, nem jártam utána...
Adott egy 2007 es V50 1,6D a kulcs elfordítása után még a gyújtást ráadja de ha továbbforditom hogy indítson nem történik semmi . az lenne a kérdésem hogy valaki járt e már igy , és hogy mi volt a hiba oka .
A rádio nem müködik csak off-ot irki. A codhelye nem ugrik fel. Már kivettem a rádiot egy éjjszakára levettem az aksit is de semmi. Hu 605 rádió van benne. Valaki tud tanácsot adni.
Nincs miért elnézést kérned. Szerintem ez pont az a hely, ahol beledumálunk. Ezek az autók alapból jól felszereltek, de az eladó autók képeit nézegetve, a középkonzolon lévő gombok majd mindnél más. Pl. nem tudom mit jelent a az ülés ikon egy vízszintes nyíllal, MY CAR, CAM, földgömb. Milyen töltési lehetőség van? Csak az otthoni 230V (hány amper?). Töltő oszlopról hogyan lehet tölteni? Mennyi a töltési idő? Valahol le lehet e olvasni a diesel és elektromos km-ek számát?
Én is egy ilyen masinán töröm a fejemet. Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyire érzékelhető a motor ki- be- kapcsolása? Van -e esetleges információd típushibáról vagy komoly költséggel járó extra karbantartásról?
Az Udvari szervizben voltam. Kedvesek, kimértek és udvariasak. Azt hiányoltam, hogy mindent fogóval kellett kihúzni belőlük és az átnézés végén én jeleztem nekik, hogy az egyik Xenon izzóm ki van égve. De a dolgukat elvégezték. Nehezen összehasonlítható Seres Károllyal, ahol más szolgáltatást kapsz, igaz 1-2 hónapot kell várnod.
Szeretnék egy kis tanácsot/infót kérni tőletek. Az elmúlt időszakban szinte minden reggeli indítás problémásan zajlik.
Mégpedig: A kulcs berakása után fékre lép, gombot nyom. - nem történik semmi újabb próbálkozás, gombot nyom. - egy kattanás/böffenés hallatszik(mint ha a motor egyet fordult volna) újabb gomb nyomás következik. A gép kiírja, hogy rakjam P-be a váltót. (abba van) Aztán még egy gombnyomásnál megint röffen egyet, közben a fényszórót le fel kapcsolgatja kedve kénye szerint. Aztán általában a következő indítás után végre elindul. Az első pár kilóméter elég "rázósan" megy. Ha a fordulatszámot próbálom állandóan tartani, azaz nem gyorsítok és nem lassítok, úgy rángat aranyom mint amikor anno az MZ-mből kifogyott az üzemanyag. Ez az első 2-3 kilóméternél van így, de csak állandó fordulatnál, nem gyorsítok, nem lassítok. A 2-3 kilóméter után minden rendbe jön. Valakinek valami ötlet? Minden tanácsot vagy tippet szívesen fogadok
2007-es 2.4 D5.
Köszi ha elolvastad, ha segítesz, azért meg örök hála
Úgy látom hasonló "cipőben járunk", már ami az autó használati szokásainkat illeti.
Magyarországon vetted az autót? S ha nem titok mennyiért? Lehet privátban is, e-mail címem publikus. Nem a zsebedben akarok turkálni, de itthon a jelenlegi kínálatot nézve nagyon elszaladtak az árak, ezért nézegetek külföldön, szinte csak a Benelux államokban találtam. E60 520D BMW-t akarom cserélni, fiatalabbra, meg "zöldebbre". Nekem a csomagtartó nem lét kérdés, négyen vagyunk, a gyerekek már nagyok, nem kell babakocsit kis biciklit stb. szállítani. Az évi 1-2 családi kiránduláshoz meg veszek tetőtartót, ha nem férnénk el az autóban.
Ezeket az autókat néztem, van e valami megjegyzésed velük kapcsolatban?
Látom azért vannak itt régi típusú volvo tulajok is. Szeretnék kérdezni tőlük, ugyanis lehetőségem lenne megvenni egy 460as benzin, turbos volvot. Viszont nem tudom, hogy a fenntartása, alkatrészek milyen árban mozognak. Tudnátok írni pár dolgot, amit már cseréltetek rajta, szervizeltetek rajta, hogy milyen összegeket fizettetek ki érte?
Áprilisban vettem, 2014-es, modell-frissített kivitel, 75.000 km volt az autóban, azóta én 15.000 km-t vezettem.
Most lesz az első szervizem, 90.000 km-nél. Udvari Autómobilhoz jelentkeztem be (Volvora szakosodott szervíz), egy hét múlva tudom vinni, így szerviztapasztalatom még nincs. Ők elfogadható áron vállalták az időközi szervizt, a Volvo Ivanicstól 150.000(!?) Forintos árajánlatot kaptam a szűrők és az olaj cseréjére.
Remélem, jó döntés lesz. Van tapasztalata egyébként valakinek az Udvari Autószervízről?
Igen, csak egy fázissal lehet tölteni. Itthon 16A-rel tudom tölteni, teljesen lemerült állapotból 3,5 - 4 óra alatt feltölti.
A tisztán elektromos hatótáv nagyban függ a vezető dinamikájától, a használati sebességtől, domborzati viszonyoktól, a klíma használatától.
50 km a hivatalos hatótáv.
Klíma nélkül, vitorlázó vezetéssel (több autóval előre figyeled a forgalmat és nem fékezel, hanem hagyod gurulni, lassú fékezéssel rátöltesz, stb) elérhető az 50 km.
Kipróbáltam a másik végletet is, legrosszabb esetben is 35 km, de ehhez már indokolatlan gyorsítások, fékezések kellettek a városban.
Városon kívül azért - mint minden villanyautó - gyorsabban eszi az elektronokat, de arra ott van szerencsére a másik motor, ami szintén jó hatásfokú, 3,5-4,5 l fogyasztás közötti a kényelmes országúti cirkálás során.
Én Bp-en használom, az itteni közlekedési viszonyok között a 14 km-re lévő munkahely és otthon között általában 15 km marad benne. 14x2+15, Azaz durván 43 km a megtehető hatótáv normál körülmények között Nálam. Simán lehet, hogy ha odafigyelsz a vezetésre és az autó rendben van műszakilag, akkor meg tudod oldani az otthon-műhely távodat, de lehet, hogy teljesen másképp vezetsz és Nálad más eredmény lesz. Egyébként ezekről a centizgetésekről, számolgatásokról kb 1 hónap használat után le is fogsz szokni. :)
Audi A6-ból ültem át. Nagyon szerettem, nagyon eltalálták ezt az autót, ezért nagyon sokat töprengtem, hogy mi legyen az utódja, eredetileg egy újabb A6-t (3L, 6 henger, 240 LE), terveztem, de egyszerűen a józan ész nem engedte, hogy napi 2 x 14 km-es ingázásommal kinyírjam majd. Viszont az az erőt, kényelmet, dinamizmust nagyon szerettem volna érezni az új autómban is.
Elkezdtem nézegetni a villanyautókat, de a hatótávjuk eltántorított - ma még csak nagyon sok kompromisszummal lehet elhagyni a várost a villanyosokkal - a munkám, kirándulások vagy nyaralások miatt pedig előfordul, hogy 4-600 km-t teszek meg egy nap. Villany kizárva.
Elkezdtem nézni a hibrideket - próbáltam Lexust, Toyotát, Amperát - nem jött a szerelem. Mígnem, véletlenül egy kereskedésben kipróbálhattam a V60 Hybridet, kb 5 km-t vezettem, és tudtam, hogy ez kell.
A Volvonál tökéletesen eltalálták, hogy mire van szükség ma egy hibrid technológiában. A Diesel és az Elektromos hajtásnak is az előnyeit tudod kihasználni egyetlen autóban.
Ma a Volvo V60 az egyik legélhetőbb plug in hybrid autó, ha, zöld rendszámos gépjárműben gondolkozol. Tökéletesen használható "munkábajárós" autó nulla károsanyag-kibocsátással a városban, és ha kell bivaly erős összkerekes autó a hosszú utakra és nyálkás telekre. A Volvo ebbe az autójába minden tudását beletette: a legnagyobb hatótávú elektromos motorját párosította az egyik legjobb D6-os dízelmotorjával. Szabadon választhatod, mit szeretnél érezni: csendes suhanást tisztán Elektromosan vagy az ésszerű Hybridséget vagy épp jöhet a Power (vigyorgás garantált) üzemmód.
Az egyetlen dolog ami nekem hiányzik belőle az még több hely: a csomagtartó kisebb a hagyományos V60-hoz képest az akkupakk miatt (megoldás lehet a tetőbox), és hogy az A6-hoz képest a hátsó üléssor is szűkösebb, széltében is hosszában is - de ez minden v60-ra igaz.
És még egy dolog, amit meg kellett szoknom az Audi után: a Volvo dízelek hangja alsó fordulaton vagy erősebb kigyorsításkor számomra túl karcos. Kiegyensúlyozott vezetésnél vagy autópályán viszont nagyon kellemes, sőt, szerintem kifejezetten megnyugtató a bemelegedett motor alapjárati hangja. (de gondolom ezen a fórumon Volvo hangokról sok vájtfülű tudna még tőlem többet is mesélni)
Ezt leszámítva még ma is minden nap úgy ülök be ebbe az autóba, hogy rácsodálkozom a mérnöki tudásukra és az autó intelligens rendszerére.
Sziasztok! Eladó egy V70 be hadznált usb interface. 6 honapos. Modern file kezelő. Nekem egy HU-603 rádióval volt össze digva. Cd minőségü hang!! És mindent tud gyári rádiórol.tel: 06202295508