Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74871

Főző Társak!

Valaki tapasztalt már olyat hogy kékes-zöld szinű az alszesz ? , Cseresznyét főzöm már a negyedik üstel ,és még mindig kékes-zöld szinű ,az üst saválló,a párcsövet kimosva kiszáritva tettem el tavaly ?  

firekiller Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74870

Legtöbben a finom pálinkára hajtunk, de néha becsúszik 1-2 jellegtelen párlat és azt érdemes ágyazni.

A Zasszonynép és a fiatalság nagyon szereti:)))

Előzmény: gasboth (74868)
firekiller Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74869

De egy golden fahéjas illata se kutya:)

Legtöbb almának van egy enyhén kesernyés íze amit sokan nem bírnak,

de hát kinek a pap kinek a papné( esetleg a lánya).

Előzmény: hal65 (74864)
gasboth Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74868

Ha a hivatalos törvény szerinti ágyast nézzük kicsit sokat tettél bele.

Egyébként is ahogy a vicc mondja:

Az orvos az elcseszett munkáját takarja földdel,

a köműves vakolattal

a pálinkafőző gyümölcsággyal.

Lehet hogy most pár ember megszól érte, de én a finom pálinka ízt szeretem, az aszaltgyümölcs finom de nem a pálinkába.

 

Előzmény: kezdö kotyvaszto (74837)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74867

Egy kicsit off bocsánat érte!

 

 

Szkajvolker Lajos hova küldted a fiad??????

Csak nem egyetemre??  :DDDDD

 

 

Cernunnos, Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74866

Idén megpróbálom mégegyszer, ugyis kevés van másból.:)

Előzmény: hal65 (74864)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74865

Csatlakozom, szerintem is nagyon finom.:-)

Előzmény: vf1 (74853)
hal65 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74864

Azt mondanám, hogy fajtája válogatja. pl egy jonatán, fantasztikus illattal bír.

Előzmény: Cernunnos, (74856)
hal65 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74863

Szerintem is.

Előzmény: vf1 (74853)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74862

Én a bolhapiacon vettem, 10 ezer ft-ért, ami nagyon jó vételnek bizonyult. Ugyan az a típus van nekem is, mint Hal65-nek, lejjebb az oldal alján a videó. De érdemes nézegetni a jófogás.hu oldalt, ott olyan 20-25 ezerért szoktak lenni. Amúgy, ha a bolhapiacon nem sikerült volna megcsípni ezt a remek példányt, akkor 22-ért vettem volna szomszéd megyéből a jófogás-ról egy hasonlót. Fontos, ha veszel, akkor ne csupán ágdaráló legyen, hanem komposzt aprító. Eltérő a kettő működése. Csakis olyan jó, ami komposztál is. Forgó tárcsa+kés van benne.

Előzmény: Bunny2010 (74861)
Bunny2010 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74861

Egyébként honnan lehet olcsón szerezni ilyen ágdarálót? Mert nézegettem a neten, és bizony, húzós ára van egy egy gépnek (20-30 e Ft ).

Előzmény: Törölt nick (74846)
barkócza Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74860

Majd figyeljétek meg, hogy fognak rácuppanni a hírre a házifőzés ellenzői. Pedig ilyet csak lopott ipari szesszel lehet csinálni.

Előzmény: firekiller (74857)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74859

Dehogynem én veled vagyok:)

Előzmény: firekiller (74857)
Tan-csi Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74858

Vagy addig hígítod pálinkával, amíg megfelel az íze. Ez lehet egy jó esszencia is.

Előzmény: kezdö kotyvaszto (74839)
firekiller Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74857

Tizenötre nőtt a cseh metilalkohol-mérgezés áldozatainak száma

Több tucat embert kezelnek kórházban, a kormány válságstábot hozott létre. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Nem kellene beperelni a cikk szerzőjét a "pálinka" név jogtalan használatáért???

 

Cernunnos, Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74856

Nincs rossz íze de gyenge aromát tapasztaltam és más is mondta már ezt. Gondolom nem véletlen, hogy az egyszeri parasztok nemigen cefrézik, pedig van belőle mennyiség.Tény, hogy amatőr vagyok. Lehet, hogy egy profi kitud hozni többet belőlle.

Előzmény: sogi01 (74855)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74855

Az alma íztelen?????????   

Szerintem nem! 

Bár tény ,hogy ne hasonlítsuk egy szilvához....

Sokat főzök almábol van íze és illata is...

Előzmény: Cernunnos, (74850)
snapszmester Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74854

Számomra teljesen egyértelmű: a törvényalkotó kivette a jövedéki ellenőrzés alól az otthonfőzőket. Ha nem csinálnak valami orbitális hülyeséget (árusítás, 100 L nagyobb üst, több száz lityi pálinka a kamrában, több m3 cefre) nem köthetnek bele.

Ha változik a szisztéma az legyen a törvényalkotó gondja.

Előzmény: csalitos (74842)
vf1 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74853

Az almapálinka egy finom, fajtájára jellemző pálinka!

Előzmény: Cernunnos, (74850)
Cernunnos, Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74852

Kíváncsi leszek rá milyen.

Előzmény: hal65 (74849)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74851

Egy ilyen festékkeverő megteszi, ki van hajlítva forgásiránynak megfelelöen és ki van élezve mint a borotva.

 

Előzmény: sogi01 (74847)
Cernunnos, Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74850

Alaposan összedaráltad? Az almát én pépesre darálom -nem könnyű- és teszek bele pektin bontot. Pár nap múlva a 80%-a lé de mindig is sűrűbb lesz a többi gyümölcsnél. Ezért vigyázni kell, hogy ne égjen le. Alma fajtánként is változhat! Szerintem az alma pálinka íztelen  szesz kihozatala kevés.

Előzmény: veres550123 (74844)
hal65 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74849

Nem mondanám, hogy nehéz jó pálinkát főzni belőle.

Az aromavesztés tényleg tapasztalható, de ez inkább csak egy év után észrevehető. Addig meg úgy is megiszod :)

Előzmény: Cernunnos, (74845)
barkócza Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74848

Ha túl nagyok a darabok, a pektinbontó nem szedi szét. Próbáld meg festékkeverővel jobban pépesíteni. Egyébként akármikor lehet hozzá tenni pektinbontót, rontani nem rontasz vele.

Előzmény: veres550123 (74844)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74847

Legközelebb ha ilyen darabokra vágod akkor rakd 25 literes vödörbe és egy sima egyszerű festékkeverővel (ami ki van élezve) Jól dolgozd meg. Nálam ez bevált. 

Előzmény: Bugsyy (74826)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74846

Szia! Nekem sem olyanok az almáim, mint a barack, mert a 9 napos barackom 95%-ban lévé változott szinte.

A kiforrt almáim nem ilyenek voltak, de hát az almában több a száraz anyag, sosem változik teljesen levessé. Ahogy haladtam lefelé az almás hordóban, olyan 50%-tól kezdődtek az igazán lében tocsogós részek. De alkohol kihozatalban egyforma volt az összes része.  Én ágdaráló-komposztaprító géppel készítettem a cefrét. Körtém is sokkal levesebb volt az almánál, de közel sem annyira, mint a barack. Szilvám az nincs, arról nem tudok nyilatkozni.

Előzmény: veres550123 (74844)
Cernunnos, Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74845

Sziasztok.

 

Néhány éve szoktam kisebb menyiségű pálinkát készitení főleg szilvából, körtéből, szőlőből. Próbáltam már, almából, szederből, birsből. Pár literes menyiségekről van szó gyümölcsönként. Otthon főzőm a kis főzőmmel.

Idén sikerült szednem 20-25kg őszibarackot, kicsi sárga szemű fajta, gondolom ez lehet a vad. Azt olvastam a neten, hogy nehéz belőle jó pálinkát készíteni , mert elillan az aromája. Van esetleg tapasztalata vele valakinek? Pár napon belűl cefrézem.

 

Köszi a választ!

veres550123 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74844

Szépjónapot mindenkinek.

 

Kérem segitsetek !

 

A már félig kifort alma cefrébe lehet e még pektinbontót tenni , mivel a cefre állaga elmarad az előzőektől , darabosabb , lassabban forrik. A cefrerézés kezdésekor raktam bele élesztőt , pektinbontót (LEHET HOGY KEVESET ) nemakar úgy szétbomlani , mint  a szilva , barack , sokkal darabosabb . Kérlek, ti hozzáértők, segitsetek tanácsaitokkal , mivel ez az , első  almacefrém , és sok munkám van benne !!!!!!!!

csalitos Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74843

   Ágyaspálinka, szokásos gyümölcs mennyiségek:

   100 literhez 10 kg. érett, vagy 5 kg. aszalt gyümölcs. Túl lehet lépni, de nem ötszörössen!

 

Előzmény: kezdö kotyvaszto (74837)
csalitos Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74842

   Nem a vitával van a gond, hanem azzal, hogy felületesen értelmezik a törvényt. Minek is mélyedne a paragrafusokba... az nem érdekes. Ettől a ponttól kezdődik az hogy, "hát én tudom, mert a szomszéd Gyúrka apjának a barátja az hallotta, hogy a jegyző úr...." stb. stb. Vagy pl. nem veszi észre azt az egy kis koszorás mondatot, hogy a "-magánfőző berendezések kivételével-". Tehát a tiltás valamely formája igaz,nyelvészkedhetünk de egy a tény az idézett kivételével. Vagy az 50 liter! Meg azt már nehogy bemagyarázzam bárkinek is, hogy összeöntem a fél lite tisztaszesz, meg a fél liter vizet az nem egy liter lesz. Miért nem figyel, hogy az adómérték elszámolás alapja a hlf. (tisztaszesz 100 liter) És jönnek a teoriák, fogalomzavar, kitaláció, vagy a megálmodott kivánság. Miért nem lehet elfogadni tényeket, miért jön csipőböl hogy nem úgy van ám. Hát ez itt az irritáló az egészbe. Nyers a silusom, meg utána járok dolgoknak mielőtt kinyítanám a pofám, meg ha hülyeséget mondok tudok elnézést kérni.

   Nem a vitával van itt a gond, hanem az önfejüséggel, makacssággal, a jólértesültség fitogtatásával, a sértődékenységgel.

   Minden jót.

   Józsipapa

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!