Dehogynem. De inkabb csak kujtatok a melo utan, meg felvigyazok a cseledsegre. Ezeket a kepeket is utkozben csinaltam, egy melot mentem megnezni. Csak nem radirozzak ki amig megnezed oket.
Lehet, hogy úgy szűrtek vele, hogy egy szűrőtextilt bele kellett tenni. Tejet is szokták szűrni. Habár tejszűrőm is van, de annak elégé egyedi formája van. Láttál már olyant?
Angol gyártmány (Emerson). Wondergram a fantázianeve.
Érdekes a lemez meghajtása. Nincs tányérja, hanem alul három görgő tartja, ebből kettő hajtott. Felül egy görgő leszorítja a lemezt a hajtott görgőkhöz.
Érdekes a hangszedője is. (Majd lefényképezem.)
4 db bébi góliát elemmel megy. Hangerősítő potméter van rajta, de hangszínszabályozó nincs. Egyébként sebváltója sincs, tehát csak 33-as fordulatú lemezeket tud lejátszani.
A hangszóró nyílása a doboz alján van. (Van is 3 db kihajtható lábacskája, hogy a nyílás ne záródjon az asztalon. (A piacon a kereskedő egy nagy gyümölcsös kínálótálba tette, az pedig jól visszatükrözte a hangot. Egyébként olyan hangja van, mint az ilyen méretű készülékeknek lenni szokott. Nem HiFi. De nem is az a fontos, hanem az, hogy ilyennel még nem találkoztam, és a hátralévő hosszú életemben lehet hogy mégegy másikkal sem fogok.
Szerihntem mikrofon. Ugyanúgy, mint a parabola, illetve annak szelvényei, ez is, minnél távolabb vannak egymástól a hangvevők, annál érzékenyebb. Egy másik képen jobban lehet látni.
Az én munkatársaim is csepéztek az üzemben, de az övéké ezzel csak a görgőben egyezik. Egy kis állványos eszköz, (beállító mérce, párhuzamosító, leszorító) a görgőt mozgatja a leszorított csempén és a végén egy karos szerkezettel eltöri. Ferde vágás is beállítható és a padlócsempéket is szépen vágja. Ha meg kőlapoznak, akkor az flexel vágják (kökoronggal). A képen látható egy ügyes kéziszerszám, amit a görgőről ismertem fel (mint rétes szél levágó).
Asztalosoknak jelölő , vagy csempevágó , vagy bármi más.
Hát nem bármi más. Csempevágó.
Csempézett nálunk a burkoló-mester a múlt héten. Ő mutatta, hogy milyen praktikus és ügyes újdonság. Dícsérte különben, mert jól használható. De csak falicsempéknél.
Le lehet vakarni a ptk1096 feliratot magában foglaló festéksávot (elég könnyen), és akkor előbukkan a "TI Programmable 59" felirat. A villanykapcsolója viszont pont fordítva van beszerelve mint az eredetinek.
Na ezekbeen a gépekben ez a szép! Ma egy szép állapotban lévő Leicáért simán elkérnek 40 ezret. A ritkább darabok kacagva felszaladnak 200 ezer felé is. Fed-et Zorkij-t meg vehetsz 3-10 ezer között. És mi van benne?