Keresés

Részletes keresés

Amateur-no1. Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76103

Tisztelettel,- kozmaolaj szűrő ügyben, a rajz alapján, mi a véleményetek?

Előzmény: rézműves1 (75773)
leparlo02 Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76102

pálinkásat

 

Igen én is igy vagyok evvel nem akarom elérni az alsó robbanási határértéket, ha esetleg elalszik oszt szívárog.

 

Amúgy erősen gondolkodok egy szabályozható nyomáscsökkentőn. szerintem avval lehet tuningolni kicsit

Elfogatható áron, bár ezzel a kialvás utáni szivárgás még nem megoldott.

Előzmény: Ferenc50 (76098)
Baracilin Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76101

Nagyon dizájnos apparát!

a felső mini bográcson csak egy cső megy keresztül vagy ott nagyobb felületen találkozik a gőz a hűtővíttel?

Előzmény: foxrudi (76095)
firekiller Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76100

És akinek refluxa van;)

Előzmény: hal65 (76088)
Ferenc50 Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76099

Teljesen egyetértek Veled. Több tényező is befolyásolja a teljesítmény növelést. A gáztól félni kell és nem megijedni. Sokat gondolkodtam, hogy távvezérléssel adjak-e tanácsot. Nagyon nem szeretnék rosszat senkinek sem. De feltételezem, hogy senki nem akar magának rosszat. Biztosan van a közelben szakember, aki minimálisra csökkenti a kockázatot.

Ha már találkoztunk, akkor fogadd elismerésemet és gratulációmat a rezes munkáiddal kapcsolatosan!

Üdv!

Előzmény: rézműves1 (76068)
Ferenc50 Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76098

Szia Kolléga! De igen, erről van szó. Van thermoelemes változata is. Ha valamilyen okból kifolyólag elalszik a láng, a thermoelem leold és nincs gázömlés.

Előzmény: leparlo02 (76056)
comad2 Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76097

Faja!

Előzmény: foxrudi (76095)
pálinkás-doszi Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76096

Sajna a képek már a feltöltéstől számítva egy órán belül nem láthatók. 

Kíváncsi lennék a gyűjteményedre! :D Ha lehetséges feltöltenéd ide a fórumra?

Üdv.

Előzmény: Bonneville Donnerheim (76094)
foxrudi Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76095

Sziasztok.

  Az Irsai,és az augusztusi körte,már ebben készült.

Bonneville Donnerheim Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76094
Bonneville Donnerheim Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76093

Gyomorszáj :D... háháhá... na igen. Egyébként minden főző ismerősöm, akinek említem ezt a gyűjtésemet, egytől egyig elítéli, és kioktat, hogy a pálinkának a gyomorban a helye :D. Igaz, nem vitás... de... iszok én eleget :D. Nameg jó úgy egyben látni, hogy kis Európánk szegleteiből mennyi szeszt sikerült már összeszedni. Általában házi dolgokról van szó... mind kötődnek helyekhez, emberekhez, élményekhez :).

 

Köszönöm, megnéztem a "parafa", "kalapos dugós" dolgokat, és sokmindent dobált fel a fórum, úgy tűnik előttem is érdeklődtek már ilyen témában. És ahogy elnézem tényleg a szintetikust javasolják általában. Hát... akkor lehet ezután arra állok át.

 

 

Ja, és mégvalami... 1-2 olyan szeszem van, ami le van persze zárva, de a dugó alja és a szesz közötti "légüres" részben az üveg falán apró cseppeket fedeztem fel, mintha párás lenne. Egyébként évek óta így van. Veszteség nem volt azoknál a palackoknál, még 1 mililiter sem. Ez a "párásodás" mitől lehet? Találkoztatok már ilyennel?

 

Köszi mégegyszer :)!

 

Meg pár kép a szeszekről :)... falon, lőszeresládában... itt-ott tárolgatok :).

 

Forman68 Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76092

Ez jó!:)

Előzmény: hal65 (76088)
Forman68 Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76091

Úgy keresd,hogy szintetikus kalapos dugó!

Előzmény: Bonneville Donnerheim (76087)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76090

Söröshordó alján a szoknyát , hogy érdemes megcsinálni, hogy az olaj tudjon áramolni?

Prophet09 Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76089

Szia!

 

Ha beirod a baloldali keresőbe hogy parafa, akkor kidobja neked az összes eddigi hozzászólást amiben szerepel ez a szó. Ámbár én is a természetes dologok oldalán állok, de sajnos úgy olvastam, hogy  idővel megadja magát, kiszárad, mállik. Valszeg nem véletlen hogy a kereskedelmi főzdék is inkább szintetikus dugót használnak.

Előzmény: Bonneville Donnerheim (76087)
hal65 Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76088

"Vagy mi lenne a tökéletes zárás?"

A gyomorszáj!

Előzmény: Bonneville Donnerheim (76087)
Bonneville Donnerheim Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76087

Kedves Fórumozók,

 

Mindössze arról szeretnék érdeklődni itt, hogy pálinka palackozásához milyen dugót ajánlotok? Próbálkoztam már több félével is, de sajnos az a tapasztalatom, hogy egyes fajtáknál (főleg a drágábbik - nem préselt parafánál) egy-két hónapon belül mennyiség veszteség fordul elő, úgy hogy méhviasszal zárom is ráadásul. Azt a mennyiséget a dugó veszi fel, vagy szép lassan párologtat? Állítva tárolom őket. Csak nem szeretném, hogy a szesztartalom elillanjon. Fiatal vagyok, de én már nemnagyon tervezem az általam lepalackolt italokat bontogatni... talán majd az utódaim :).

Ezen kívül még ott van a műanyag, amit manapság a bolti árusításnál is használnak, és általánosan elterjedt. Ezzel még nem próbálkoztam, mert ugyan biztos nem engedne, csak félek, hogy sok sok év állás alatt a pálinka nehogy megbontsa a műanyagot. Lehet hogy nem fordulna elő ilyen, de a természetesebb anyagokat jobban szeretem :).

Vagy mi lenne a tökéletes zárás?

 

Ha esetleg van valami tippetek a dugózással kapcsolatba, hogy mire kell odafigyelni, amit esetleg én nem tudok, akkor szívesen várom a tanácsot :).

 

üdv,

 

David

Gasparius Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76086

Köszönöm!

Előzmény: deszegregator (76083)
stapika Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76085

"Duplikált az igazi, keverővel nincs tapasztalaom."

    Akkor hogy is van ez?Nem tudom,de állítom?Nagy segítség,a kezdőknek.:-))

Előzmény: deszegregator (76084)
deszegregator Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76084

Nekem teccik, főleg hogy fullvörösréz, valóban drága, de láttam már ennél pofátlanabb árat is. Duplikált az igazi, keverővel nincs tapasztalaom. A szokásos cefremennyiséghez igazítsd a vásárlást! Jobb egy kevésbé tetszetős, de mindent tudó készített / készítetett főző hozzád igadozó méretben (40 - 80 l) mint egy csili - vili , de kicsi.

Előzmény: benchmade (76082)
deszegregator Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76083

Nem kell darálni, mert még nagyobb lesz a tömbösödés, nehezebben enged ki. Ha félbe vágva van elrakva szerintem egyenletesebben olvad.  Előtte való nap kiveszed simán kienged másnapra még pincébe is. Vizet csak azt tedd hozzá amit amúgy is tennél, fölöslegesen ne! Figyelj arra is hogy már kellő hőmérsékletű legyen amikor beoltod a kegyszerekkel.

Előzmény: Gasparius (76071)
benchmade Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76082

Köszónöm mindenkinek a segítő hozzászólásokat, a vásárlást télre tervezem, addig agyalok rajta, de ez a konstrukció tetszik.

deszegregator Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76081

Természetesen magam kísérléeteztem ki e paramétert.

Előzmény: deszegregator (76080)
deszegregator Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76080

Hmm...Földgázzal az olasz féle kakaót sikerült ugyanennél a gázégőnél elérnem, nálam a 2,00 mm furatú fúvóka vált be.

Előzmény: kovasc (76079)
kovasc Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76079

Sziasztok

Nekem van egy 5,5 kw olasz gázégő nyomás szabályzó nélkül megy.Talátam egy videot az enyimé ugy megy kb mint a nagylángú. http://www.youtube.com/watch?v=jiWYzu6RDJs

csalitos Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76078

Hello benchmade

   Ha van rávalód, vedd meg. A keverős bevált technológia, ezzel elkerülheted a leégést. Ha a tekergetést megunod, villanyra lehet kötni és igy megkiméled magad az álandó izommunkától. Vedd figyelembe, hogy fanyalgók, jólértesültek, a tutit megmondók mindig voltak, vannak és lesznek. Ebben az űgyben néked kell dönteni. Szerintem jó a konstrukció és ha valami gond van vele, van jótállás, de kisebb átalakításokkal javítani is lehet a minőségen. (majd a tapasztalatok után)

   Minden jót.

   Józsipapa

   Persze, ez csak az én véleményem!

Előzmény: benchmade (76073)
Gasparius Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76077

Ez igaz, de akkor is felesleges macera, munka, plusz nehézség a megvalósítása.

Előzmény: comad2 (76076)
comad2 Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76076

Miért kéne? Egyszerűen lehet motorizálni.

Előzmény: Gasparius (76075)
Gasparius Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76075

Szerintem duplafalúban gondolkodj, vagy csinálj hozzá külső edényt, mint ahogy én csináltam (keresd a fórumban a hsz.-im között)

Állandóan kavarni borzasztó munkás, márpedig, ha sűrű a cefre, sztem mindig kavarni kell.

Ha ennyi pénzt beleölsz, ne ilyet vegyél.

De ez csak az én véleményem.

Előzmény: benchmade (76073)
Tudorka-7 Creative Commons License 2012.09.27 0 0 76074

Reklámnak ügyes.

Előzmény: benchmade (76073)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!