Egyrészt a magyarok közül egyike azoknak, akik a legtovább jutottak játékosként és edzőként (Bundesliga serdülő...), másrészt tartottam attól (szerintem alappal), hogy befolyásolni fogják Sanyi báék, és hogy lesz benne valamiféle gyávaság.
A kezdőt nagyjából rendben találtam, én is valami ilyesmit tettem volna össze (ha). Ahogy többször írtam, a a négy hátvédet kavartam volna másképp (Simon K., Juhász, Kádár, Korhut), és ezt igazából igazolva látom. Minden más rendben volt, és végre basszamegakurvaélet a kis hiányérzet ellenére is kibaszottfasza érzés töltött el a lefújás után. És végre edző áll a csapat élén. És leszophatják az oláhok, a bozgorok, a pirézek és az egyéb magyarellenesek, magyarok ellen fogadók is bő nyállal Pinyőt, Piturcát, Szivicset, Fekete Pákót és Alföldit.
Dárdai:"A középpályás letámadásban azokon a területeken, ahol szerettük volna, megszereztük a labdát, négy nap alatt ez volt az elsődleges cél. Nem maradt azonban idő a támadózónában való presszingre, ott bizonytalanok voltunk. A labdaszerzés utáni megindulások az első félidőben nem jöttek, a másodikban igen. Reméljük, két-három meccs múlva ez mégjobban funkcionál.”
Itthon már nem lehet hibázni (max. x a görögök ellen), idegenben pedig finneknél, feröernél, é-íreknél győzni kell, és meglehet akár még a 2. hely is. Kérdés, hogy ez kivitelezhető e?
Elég korrekt értékelés Piturca részéről szerintem. Tényleg nem tragédia nekik amúgy ez az 1-1 így hogy a görögök ellen idegenben egy bravúrral kezdtek, de hozzá kell tenni, hogy csak akkor nem ha nyernek Helsinkiben. Azt gondolom nyerni is fognak, nekünk pedig Feröer és a finnek ellen kötelezően 6 pontot kell szereznünk.
Ha ez így alakulna a finnek azzal gyakorlatilag elszállnának, maradnánk mi és az északírek a harmadik helyért folyó csatában. Direkt nem írom ide, hogy lehet jobb is mint harmadik, nem akarok elkezdeni álmodozni. Majd akkor ha esetleg már valami komoly alapja is lesz:-)
Engem kurvára hidegen hagyott, ki volt az ellenfél, és összességében persze az egy ponttal sem vagyunk sokkal beljebb, a lényeg az volt, hogy láttam, elképzelés és szervezettség többet érhet az állandóan emlegetett körülmények hatásánál meg a magyar szakma egyéb kifogásainál.
Nyerni nem fog a magyar futball-válogatott még jó ideig semmit, a kis lépéseket kell piszkosul megbecsülni. Többek között ilyen lesz az is, és remélem, Dárdai erre is garancia, hogy legalább a csapatban senki nem kezdi el győzelemként értékelni a döntetlent. Mert olyankor szoktunk nagyot puffanni.
Mondjuk nem tudom ez hogy lesz. Hogyan oldják meg, hogy a kalaposdi erősorrend is érvényesüljön, meg az is, hogy minden helyszínt adó résztvevő hazai pályán játsszon.
Ebben a csoportban még így is van esélyünk, mert az ellenfelek is nagyon gyengék. Ebben a román válogatottban sincsen komoly csapatban rendszeresen játszó játékos. Ugyan nálunk sincsen (talán csak Dzsudzsák), de egy normális edzővel látható, hogy fel lehet venni a kicsit jobb játékosállomány ellen a küzdelmet.
Hát nagyon fenyegetőztek, hogy ihaj de nagy balhé lesz ha! :)
Nem beszélek románul így nem érthettem, de kizártnak tartom, hogy nem skandáltak magyar-ellenes rigmusokat a szőröstalpúak. Én is kiváncsian várom a fejleményeket..
Mint ahogy a román gólban is benne volt Varga és Elek.
Érdekes a szurkolói lélektan: az ellenfél góljáról szinte mindig a mi játékosunk tehet, míg a mi gólunk a mi remek alakításunk eredménye. Azt ritkán vesszük észre, ha az ellenfél védője balfasz.