Mint ahogy soginak is írtam ,ezek az alszeszek. Ahogy jön le, külön üvegbe teszem, kényelmi okokból. Ezt a második főzés végén tapasztaltam. Megvárom míg lesz elég mennyiség a finomításhoz.
Még nem csináltam semmit vele. Az első főzésemnél nem tzapasztaltam ezt a savanyú ízt.
Ezt már a második lepárlás végén éreztem. Még nem tettem fel az alszeszeket, hogy pálinkát főzzek. Ezek csak az előpárlatok. Ahogy jön le, mindig a következő üveget veszem elő. Majd amikor lesz 10-15 liter, akkor terveztem finomítani.
A tavalyi nyári alma (több fajta) pálinkám az egyik legsimább pálinkám, enyhe almaízzel illattal, nagy barátom lett...Eleinte tényleg van egy fanyar, kesernyés, picit karcos jellege. El vagyok hűlve én is hogy ilyenné vált, olvastam már az almáról olyat, hogy az igazán javul a tárolással. Nem egy harsány karakterű pálinka, de ittam már igazán markáns almapáleszt Szabolcsban...
Nem szép dolog, hogy a törvényt így értelmezve (bejelentés köteles a főző) nem akarod bejelenteni a masinádat! Én azért nem jelentem be , mert én úgy értelmezem a törvényt, hogy nem kell bejelenteni! :P
Valaki tapasztalt már olyat hogy kékes-zöld szinű az alszesz ? , Cseresznyét főzöm már a negyedik üstel ,és még mindig kékes-zöld szinű ,az üst saválló,a párcsövet kimosva kiszáritva tettem el tavaly ?