Keresés

Részletes keresés

kupeci Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74897

"Ezek csak az előpárlatok."....na ezt itt nem értem!:))

Előzmény: rámenős (74891)
kupeci Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74896

"még anyit hogy legalább annyi víz kell a cefréhez amennyi a bodza"....miért???

 

Előzmény: beli48 (74889)
vf1 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74895

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

Szárított fajélesztők hatása                   Hagyományos kisüsti eljárás.

 

Miklós1 összegzései a ph beállításról     Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről

 

Előzmény: vf1 (72602)
gasboth Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74894

Pálinkás jó reggelt!

 

sogi01 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74893

A fejlécben van egy mondat:látogass el ERRE AZ OLDALRA

Vagy Vf1 nemsokára belinkeli.

Előzmény: rámenős (74892)
rámenős Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74892

Mint ahogy soginak is írtam ,ezek az alszeszek. Ahogy jön le, külön üvegbe teszem, kényelmi okokból. Ezt a második főzés végén tapasztaltam. Megvárom míg lesz elég mennyiség a finomításhoz.

Előzmény: vf1 (74800)
rámenős Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74891

Még nem csináltam semmit vele. Az első főzésemnél nem tzapasztaltam ezt a savanyú ízt.

Ezt már a második lepárlás végén éreztem. Még nem tettem fel az alszeszeket, hogy pálinkát főzzek. Ezek csak az előpárlatok. Ahogy jön le, mindig a következő üveget veszem elő. Majd amikor lesz 10-15 liter, akkor terveztem finomítani.

Előzmény: sogi01 (74798)
szilvakukc Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74890

Nana! Ne essünk túlzásokba! 60 liter bodzacefréből hadd ne kelljen főznöm 120-at!

Előzmény: beli48 (74889)
beli48 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74889

még anyit hogy legalább annyi víz kell a cefréhez amennyi a bodza

 

Előzmény: beli48 (74888)
beli48 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74888

szia  tavaly én is csináltam gyalogbodzából csak a szemeket tettem a cafrébe

festékkeverővel szétzúztam  élesztőt pektinbontót és némi napfényt is tettem bele

Teljesen jól sikerűlt csak egy baja volt az illata nagyon átható

Ez évben fái bodza bogyókat cefréztem jellegzetes íze és zamata lett a szesznek de

nagyon finom és nincs az a tavalyi kesernyés ize sem

 

Előzmény: hevezoli64 (74881)
szilvakukc Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74887

Mi az, hogy többségében? Összekeverted a másikkal?! Ha higitani kell, hát higítani kell! Milyen hashajtó hatás? Hogy magozod ki?

Előzmény: hevezoli64 (74881)
Darthwader Jenő Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74886

Én eddig aztatat hittem, én vagyok az apád! Erre most kiderül, hogy kifúrtak?:DD

Előzmény: Szkajvolker Lajos (74884)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74885

Látom nincs harag.

:)

Előzmény: Szkajvolker Lajos (74884)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74884

De hisz ő az apám , nem? :D

Előzmény: sogi01 (74867)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74883

Azért szerinted van értelme tisztázni vagy kuka? 

Előzmény: deszegregator (74882)
deszegregator Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74882

Most főzöd a cserkót?! :D Ne csodálkozz,  bitangul ecetes, teljesen természetes amit tapasztalsz !

Előzmény: Törölt nick (74871)
hevezoli64 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74881

Kedves szakértők!

 

Bodzát cefrézek, többségében gyalogbodza. A cefre meglehetősen furcsa, sűrű, ragacsos, hígítani kell. Van valakinek tapasztalata?

Nem tudom mit várjak, a korábban megírt bodzavirág párlat is "érdekes" lett.

Terveim szerint a magvakat nem fogom főzni, hogy a hashajtó hatás kisebb legyen.

Üdv.

deszegregator Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74880

Ez a legfontosabb!

Előzmény: sogi01 (74876)
deszegregator Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74879

A tavalyi nyári alma  (több fajta)  pálinkám  az egyik legsimább pálinkám, enyhe almaízzel illattal, nagy barátom lett...Eleinte tényleg van egy fanyar, kesernyés, picit karcos jellege. El vagyok hűlve én is hogy ilyenné vált, olvastam már az almáról olyat, hogy az igazán javul a tárolással. Nem egy harsány karakterű pálinka, de ittam már igazán markáns almapáleszt Szabolcsban...

Előzmény: firekiller (74869)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74878

lehet,meleg volt de nem volt rossz illatú 

Előzmény: kupeci (74874)
NGabor Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74877

Ki főze le a szeszt? Mert az csak lőré...és nem pálinka :)

 

Metilalkohol egy kupicával csak vakságot okoz, csak a második halálos! 

 

Előzmény: firekiller (74857)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74876

ÉN sem jelentettem a szomszédokkal jóba vagyok . akkor minek?

Előzmény: deszegregator (74875)
deszegregator Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74875

Nem szép dolog, hogy a törvényt így értelmezve (bejelentés köteles a főző) nem akarod bejelenteni a masinádat! Én azért nem jelentem be , mert én úgy értelmezem a törvényt, hogy nem kell bejelenteni! :P

Előzmény: gombászok (74825)
kupeci Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74874

Nem volt egy picit ecetes?

Előzmény: Törölt nick (74871)
deszegregator Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74873

A sárgahúsú fajtákból remek, elég karakteres pálinka készíthető, idővel változik, de a tavalyi is khmmm khmm iható még úgy finoman szólva! :D

Előzmény: Cernunnos, (74845)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74872

De azért a starkingrol ne feledkezzünk meg...még nem csináltam belőle pálinkát ...de ami késik az nem múlik:))

Előzmény: firekiller (74870)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74871

Főző Társak!

Valaki tapasztalt már olyat hogy kékes-zöld szinű az alszesz ? , Cseresznyét főzöm már a negyedik üstel ,és még mindig kékes-zöld szinű ,az üst saválló,a párcsövet kimosva kiszáritva tettem el tavaly ?  

firekiller Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74870

Legtöbben a finom pálinkára hajtunk, de néha becsúszik 1-2 jellegtelen párlat és azt érdemes ágyazni.

A Zasszonynép és a fiatalság nagyon szereti:)))

Előzmény: gasboth (74868)
firekiller Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74869

De egy golden fahéjas illata se kutya:)

Legtöbb almának van egy enyhén kesernyés íze amit sokan nem bírnak,

de hát kinek a pap kinek a papné( esetleg a lánya).

Előzmény: hal65 (74864)
gasboth Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74868

Ha a hivatalos törvény szerinti ágyast nézzük kicsit sokat tettél bele.

Egyébként is ahogy a vicc mondja:

Az orvos az elcseszett munkáját takarja földdel,

a köműves vakolattal

a pálinkafőző gyümölcsággyal.

Lehet hogy most pár ember megszól érte, de én a finom pálinka ízt szeretem, az aszaltgyümölcs finom de nem a pálinkába.

 

Előzmény: kezdö kotyvaszto (74837)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!