Keresés

Részletes keresés

Thomas a g Creative Commons License 2012.09.29 0 0 76223

Ha így jobban megnézem,.....tényleg.

Ezek szerint nem csak az alján,a tetején,hanem a végén is szoktak mérni.

 

Előzmény: vasbicikli (76212)
godlock Creative Commons License 2012.09.29 0 0 76222
Pálinkás jó reggelt!

Nálam az 50L üstben lévő cefrét 50-70 perc a felfűtési időm. Majd jön 2-2,5 óra mire kész lesz. Ugyan ennyi idő volt a 10L főzőmmel is.
Előzmény: meclarenm (76219)
cloaked Creative Commons License 2012.09.29 0 0 76221

Még csak nem is a 30 fokos, tisztaszesszel pancsolt álpálinkákról van szó (ezekre természetesen nincs is ráírva, hogy pálinka). Legtöbbször az igazi pálinkák is kínosan rosszak, ha 4000 Ft/0,5 l alatt vásárolsz, de ennél drágábban is könnyen érhetnek kellemetlen meglepetések...

Előzmény: rézműves1 (76213)
meclarenm Creative Commons License 2012.09.29 0 0 76220

A főzés végén , a 200 literes hordó felső 1/3-a már jó meleg volt! De az alsó rész még hideg!

Előzmény: gasboth (76160)
meclarenm Creative Commons License 2012.09.29 0 0 76219

Még valamit, a 4 órából mennyi a felfűtés?

Előzmény: TINTUS (76158)
meclarenm Creative Commons License 2012.09.29 0 0 76218

A 4 óra alatt kb mennyi alszeszt tudsz lepárolni, ha az üstben 80liter cefre van?

Előzmény: TINTUS (76158)
meclarenm Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76217

Köszönöm a válaszokat! Megnéztem a hűtőspirált , víz beleengedés után, ha belefujtam még maradt benne folyadék.Tehát ez magyarázza az egyenletlen kifolyást!A hétvégén  átalakítom, kiveszek vagy 3 menetet és így megnyujtva a meneteket ,már biztosítani tudom a teljes lejtést!A válaszokból itélve a nem elég intenzív fűtés miatt húzódott el a főzési időm?A 2,5 méteres páracső mennyire ideállis, nem túl hosszú?Még egy kérdésem lenne , egy ekkora üstben 95 liter, mi az a minimum alszesz amit ki lehet finomítani?Jelenleg van ez a 12 liter szilva és régebről 25 liter vegyes.Külön is ki tudom finomítani, vagy érdemesebb összeönteni és egyben finomítani?

foxrudi Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76216

Lehet régimódi vagyok,de JÁRT UTAT A JÁRATLANRA.......!!Ez működik tökéletesen,a tesztelést hagynám másokra!!

Előzmény: Amateur-no1. (76204)
Cernunnos, Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76215

Azok nem pálinkák.

Előzmény: rézműves1 (76213)
franyo01 Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76214

Sziasztok!

Lenne 1 kérdésem pálinkafőzővel kapcsolatban.

A hőfokmérőt a kupola tetején kell elhelyezni, vagy az üst alján?

Sok képet nézegettem, és így is - úgy is készítik...

(Feltételezem nem mindegy főzéskor, hogy a meleg cefrét, vagy a pára hőfokot mérjük)

 

rézműves1 Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76213

...igazságod vagyon!!...igaz nem nagyon szoktam nézegetni a pálinkás polcokat, de a múlkor a 

CBA-ban feltűnt a "fütyülős család" általam nem ismert két tagja több ezerért...ezek már csak 30%-osak, mézes, ágyas meg egyebek...ilyenkor felsejlenek az emlékek az ukrán burgonyaszesz

vagonokról, ahol a célállomás a Zwack-művek volt...ahogy mondod, még a tőzsgyökeres honpolgár is mellé tud nyúlni, ha nem elég tájékozott...

 

Előzmény: cloaked (76187)
vasbicikli Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76212

"a felfelé menő szár mi célt szolgál?"

 

Az egy hagyományos, folyadékos hőmérő :)

Előzmény: Thomas a g (76190)
csalitos Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76211

   Az alkotásodat egyszerüsitsed le és azonnal rájössz, hogy így soha. Gondolkodjál már te is egy kicsikét. Ne úgy tegyél, hogy bevágsz ide egy rajzot bízva, hogy majd a nagy közönség megoldja. Jobbat mondok! Csinájd meg, próbáld ki. A puding próbája, hogy megeszik, nem?

Előzmény: Amateur-no1. (76210)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76210

Soha se mond, hogy soha.  :)

Előzmény: csalitos (76205)
spermadon Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76209

OK

Előzmény: csalitos (76189)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76208

OK.

Előzmény: vf1 (76206)
Cernunnos, Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76207

Guszta gyűjtemény!:) Mikor szánod rá magad, hogy megkostolgassad őket?

Előzmény: Bonneville Donnerheim (76200)
vf1 Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76206

Gondolkozom, rágogatom....

Előzmény: Amateur-no1. (76203)
csalitos Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76205

   Khhmm....  Hogy ez ilyen formában működjön, ahhoz a fizika törvényeit, főleg a közlekedőedényekről szóló részt, teljes egészében át kéne írni és új törvényeket kéne bevezetni.

   Egyébként, egy álcázott tubifeksznek nagyon jó.

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: Amateur-no1. (76204)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76204

Az üvegműves ismerősőmmel beszéltem és kérdeztem, mi lenne, ha az egészet egy külső köpennyel vennénk körül, amibe az előzőekben emlegetett jeget tennénk, valamint a befolyó résznél egy szivacs illetve textil betét gátolná az örvénylést, az elkeveredést! 

Előzmény: vf1 (76201)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76203

Amúgy, neked ?

 

Előzmény: vf1 (76201)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76202

Huhujj !

 

Hát ide jutott!   Köszöjőőőő!

 

No, kíváncsi vagyok a gondolatokra és a módosítandókra, ha van olyan!

Előzmény: vf1 (76201)
vf1 Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76201

Amateur-no1. véleményezendő kozmaolajszűrője.

Előzmény: Amateur-no1. (76199)
Bonneville Donnerheim Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76200

Szia Pálinkás-doszi! Nos, nem olyan nagy gyűjtemény, de nekem már kincs :). Jóformán csak pálinkák mindenhonnét, ahol jártam (tiszta, hordóban érlelt, mézes, fűszeres, paprikás is), megy van chippuro (végülis az is pálinka), egy fél liter Henessy, meg diólikőr... meg egy üveg valami erdélyi áfonyás kutyulék :). Így tárolgatom :).

 

 

 

 

Egyébként nagyon komoly ez a fórum! Még nem találkoztam vele. Sok érdekességet lehet itt olvasni, ... bár, én nem hiszem, hogy valaha is főzni fogok. Még nem is hallottam olyanról, hogy pektinbontó, stb... eddig azt hittem az a gyümölcsben van. Itt nálunk a faluban van egy főzde, már az üknagyapám is oda hordta az anyagot :). A sárgabarack épp a hét elején jött le. 50.5-re engedték... hát... a tíz újjamat megnyaltam utána, még a friss szesz után is. Egyszerűen kááábító hatású, már az illata is :D! Megyek töltök is egy kortyot, megindult a nyálam :D...

üdv!

Előzmény: pálinkás-doszi (76096)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76199

Kicsit késlekedtem, vásároltam, meg fodrácsnál vótam  (3-hónap után, tán indokoltan)  :)  remélem, még ma kiteszed!  :)

Előzmény: Amateur-no1. (76197)
foxrudi Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76198

Szia.

 Szerintem is az bornak való inkább.Pálesznak muskotály,vagy Irsai.Olyan az illatuk,mint a Traubinak,vagy a szőlő márkának szénsav nélkül.

Előzmény: #Falcon# (76195)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76197

Elment!- nézzed!

Előzmény: vf1 (76194)
#Falcon# Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76196

Ez a medvehagyma téma engem is érdekelne. Talán a Brill pálinkásoknál lenne érdemes kérdezősködni, ők eléggé toppon vannak a zöldségpárlatok terén. A zeller és a répapárlatukat már kóstoltam, a répa nekem nem jött be, viszont a zeller annál inkább. Ha sikerül valami bővebbet megtudni a cefrézésről, lehozatalról stb. akkor ne felejtsd el a topikban is megosztani.

 

Előzmény: sogi01 (76129)
#Falcon# Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76195

Nekem volt szerencsém kóstolni az általad említett agárdi otelló szőlő pálinkát, ezen kívűl kóstoltam még etesi otelló szőlőt is (ez ráadásul valamilyen díjat is nyert ha jól emlékszem). Bennem nem hagyott mély nyomokat egyik sem. Sem illatban, sem pedig ízben nem jöttek át a gyümölcsre jellemző jellegzetes ízek és illatok, ellentétben például néhány jófajta irsai olivér pálinkával, amelyeknél jóval erőteljesebben érezhetők a gyümölcs egyedi aromái. Ennek ellenére szerintem ha teheted próbáld ki, ízlések és pofonok...

Előzmény: N!EBULO (76174)
vf1 Creative Commons License 2012.09.28 0 0 76194

Küldtem emilt, küldd el!

Előzmény: Amateur-no1. (76191)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!