A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Félreértések tisztázása végett, az esti 172E-re írtam hogy nincs MAN, tudtommal ott 260 és kisvolvo szokott lenni. A 272-n már többször is volt (bal)szerencsém MAN-hoz.
Természetesen nem. Csak nemrég volt egy olyan kérésük, hogy ott lévő BKV buszról ne kerüljön ki fotó! Te tudod legjobban, hogy én általában ezeket a dolgokat leszarom. Sőt! Nekem az olyan kép, amin busz van nem számít fotónak, semmibe sem nézem az ilyen képeket, de ha ez a kérésük akkor illene tiszteletben tartani! Szerintem! :-(
Néztem egyik márciusi havas napon Szent Imre kórháznál, hogy csúszkálnak a buszok megálláskor. Jól látszott az ABS működése a Volvokon. Illetve az ASR beavatkozása induláskor sejthető volt szintén.
Nem egészen értettem, miért is kell a hókásás megállóba is satufékkel érkezni, és miért kell padlóval indulni.. Vagy elkerülhetetlen, hogy a megállás ~fél méter csúszással érjen véget a megállóban?
1. És erre többször leírtam már, hogy nem menetrendileg beosztva, hanem tartalékosként. Én is dolgoztam vele a 136E-n kieső Volvo-t pótolva, 3-4 kör erejéig, de nem a JNG van meghirdetve alacsonypadlósként. Ez az egyetlen kocsi, ami tartalékosként el tud vinni mozgáskorlátozottat is, nem kellene ezen lovagolni teljesen feleslegesen.
2. Szerinted egész napra a szólót rakják be? Nem tűnik fel a -7 méteres hossza?
Hello! Hol találok olyan járműállományt ahol az átrendszámozás elött selejtezett buszok is benne vannak napra pontosan az állományba vétel és napra pontosan a selejtezési dátum. Előre is köszönöm az esetleges segítségeket.
Egyetértek. Jelenleg a használt kocsikkal a csekély alacsonypadlós kiadás növelése mellett csak nagyobb, nem finanszírozott költségeket okoztak. Nem lenne baj, ha az adott típusokból kaptak volna újakat is a garázsok, egyfelől így alkatrészbeszerzésben és tárolásban már jobban jönnének ki, másrészt vegyesen a szinte azonos típusú régebbi és új kocsikkal megbízhatóbban tudnák teljesíteni a kiadást ezen típusokból, de ehelyett ugye a januári jegyár és felnőtt bérlet ár növelése egy az egyben a VT új flottájának finanszírozására kell, aztán majd megint kell emelni az Alstom metrószerelvények nagyobb üzemeltetési költsége miatt...
Az megint más kérdés, hogy a 412-esek vázjavítása feleslegesen kidobott pénz. Nem, nem a típussal van bajom, mert kényelmes vezetni és utasként se annyira borzalmasak, igaz nem is belvárosba valók, de ezekre az utakra felesleges. Az is ökörség lenne, hogy mindet rögtön selejtezni, mert vannak köztük jó kocsik, de azért a 95-ösön teljesítő kocsikat (Sírkert út) például évente küldhetnék el Szfv-ra...!