Elhiszem, bár azóta számomra még zavaróbb volt, hogy a Pilisvörösváron meg a Kevélyen is motorosokba akadtunk tavaly és idén is. Ami pedig a legjobban kiakasztott az a családi dzsippes kirándulás az erdőben a Mackó barlang után, bár ezt már említették előttem is. Igazából nem értem az emberek hogy lehetnek ennyire bunkók???? Hát akkor felkészülök a legrosszabbra a hétvégével kapcsolatban...
Igen, Lükepék véleményét olvastam, meg mások is meséltek róla, ki jót, ki rosszat. Igazából a kulturált tömeg sem zavar, mert abból volt a Gyermekvasúton is, de azt hallottam, hogy itt a fiatalok borosüveggel rohangálnak, és eldobálják, és hogy tavaly többen biciklivel indultak a tiltás ellenére. Azért ez a dolog a Bánya-hegyen különösen érdekes lehet!
Azért szeretném egyébként tényleg kipróbálni, mert egy lazább 50-esnek tűnik, legalábbis ami a szintet illeti. Az ellátás dolog különösebben nem zavar, mert csoki, cerbona, stb. szokott nálunk mindig lenni több tonnányi, nem bízzuk a véletlenre :-) Mindenképpen megyünk, a véleményemet meg majd utána elmondom.
Lükepék véleményét fejből elmondom neked: sok ember van és széttapossák szegény Gerecsét. Van benne valami.
A Gerecse a könnyebb ötvenesek közé tartozik, szerintem nem nehezebb a Vasas Maratonnál, ahol Pmarótról felküzdöttél Dkőre! A tömeg valóban adva van, ki hogyan bírja, korai indulással lehet segíteni a dolgon, pontok előtt nagyobb tömegeket érdemes lefutni, az ellátás gyakorlatilag nulla (a vértestolnai műútnál adnak egy szelet kenyeret), a zománcos jelvény szép. Én megyek. A füzetben részadatok nincsenek. :-( De addig lesznek még itt a topicban. Aki nagyon utálja a tömeget, annak ezúttal van rendes alternatíva, a Lemaradás 50 A/B. Az A-ban több a szint, a B-hez nem kell hajnalban kelni. :-)
Larzen! Neked voltak részletes Gerecse 50 adataid, elérhetők valahol vagy turkálni kell?
Mi szombatra a Gerecsét tervezzük, bár nekem vannak fenntartásaim a túrával kapcsolatban. Igazából nekem eddig a leghosszabb túrám a Vasas maraton volt, és nem tudom, hogy végig tudom-e csinálni az 50km-t. A másik, hogy azt hallottam iszonyatos tömegek szoktak rajta lenni, amit nagyon nem szeretek, abból elég hétközben. Mindegy kipróbáljuk, aztán majd meglátjuk megyünk-e még... Mi a véleményetek a Gerecse túráról?
OFF:
Nem tudom, olvasta-e valaki John Hillaby "Gyalogszerrel Nagy-Britanniában" c. könyvét. A szerző D-É-i irányban végiggyalogolt Land's End-től John O'Groats-ig (napi 40 km-t tett meg eközben...)
Az előszóban érdeklődik tőle (még útja első felében) egy öregember, hogy honnan jött:
"Cornwallból? - kérdezte - Csak nem akarja azt mondani, hogy onnan idágig gyalogolt?
Bólintottam. Szomorúan ingatva fejét, megjegyezte:
- No, akkor mást nem mondhatok: igen nagy kár, hogy nem tölti valami hasznosabbal az idejét."
Nem rossz: :-)))
ON
Tavaly azért nem a szokásos helyen volt a cél (Zrínyi ált. isk.), merthogy ott szavazókör működött a parlamenti választások miatt. Remélem, hogy idén ismét ott lesz, de egy telefont azért megér a rendezők felé biztos ami biztos.
Kérdésem lenne. A Lemaradás célja biztos, hogy a Rákoskerti Zrínyi iskola a Kucorgó tér mellett? Mert mintha tavaly máshol lett volna. 50B-re készülök és előtte szeretném a járgányt a célnál letenni.
Szerintem már "nagyjából" ismerjük egymást, legalábbis emlékeim nem csalnak te fényképeztél idén a Pilisvörösvár túrán a Vörös-hegyen. Ha jól tudom tavaly az Egri várnál voltál pontőr?!? Segítek egy kicsit, Kukuccsal szoktam a túrákon felbukkanni, de ha így sem emlékszel, akkor biztosan összefutunk még, mert szoktunk járni túrázgatni.
Sziasztok! Valószínűleg nem tudjátok ki vagyok, mert többnyire csak olvasgatni szoktam, de már több topicost személyesen ismerek a túrák révén.
Szóval csak annyi, hogy csatlakoznék SK-hoz, szerintem is így jó ez a fórum, ahogy van, tetszik, hogy a túrákon összefutva vagy itt is mindenki segítőkész és barátságos. Azt én is észrevettem, hogy túrák után minha megcsappantak volna a beszámolók, és a hozzászólók száma is lecsökkent. Lehet, hogy ez sarkallt végre arra, hogy írjak, na meg a Pilisvörösváron jövőre kilátásba helyezett palacsinta is!!! ;-)))
No igen, Vadmalacnak igaza van: toöbbnyire azok engednek meg maguknak egy kis cseverészést, aki a hasznos anyagokat is felteszik. Ez egy ilyen társaság, sokan ismerik egymást élőben, s ez ezzel jár. Nem hiszem, hogy a több beírástól lenne kevesebb. :-)
esetleg visszaböngészhetsz a tavalyi Gerecse utáni beszámolók irányában (ápr. utolsó előtti hétvégéje asszem), és akkor kellőképp friss és élvezetes info-tömeget kapsz.
szvsz sz@r túra, a hangulatot, a tömeget, és a látványt tekintve. jobban jársz, ha bármikor előtte, vagy 3-4 héttel utána mész maszekban.. persze akkor nincs jelvény dehát..
Ti nem vettétek észre hogy mostanában egy kicsit megcsappant a beírások-beszámolók száma az elmúlt időkhöz képest?
Szvsz az is szerepet játszik hogy igen elszaporodtak az utóbbi időben a nem igazán idevaló, azaz off hozzászólások, s emiatt ezen topik elveszítette informatív jellegét. Én pl. a tavalyi Gerecse 50-ről akartam némi infót, beszámolókat olvasni a múlt héten, s ez eltarott egy negyed óráig, míg a sok jópofi, a túrázáshoz egyáltalán nem, vagy csak érintőlegesen kapcsolódó hozzászóláson átjutottam. (az Index Kávéházba kellene egy ilyen jellegú teljesítménytúra csetelőst nyitni.)
Szombaton a Lemaradáson a Naszályon leszek pontőr.
Ott alszom a rajtnál és ötkor indulok el, utána pedig 50-ig megyek.
Ha valaki velem jönne örülnék neki.
De, nagyon is. :-((
Utoljára akkor volt nagy visszaesés, amikor straubelek -- a devla vonszolná a gyehennába -- közölte, hogy szerinte a normális emberek keveset neteznek és azt is éjfél után, és ezért nekilátott minél több embert normálissá tenni. De az elmúlt hetekben ahhoz képest is nagy a romlás. :-(
SK!
Te biztos tudsz ajánlani nekem egy útvonalszerkesztő oldalt a neten. Konkrétan arra gondoltam hogy autóval el akarok jutni itthon valahova, beírom a két helységet és kiadja az útvonalat.
tudsz segíteni? előre is köszi
Kedves itm Üdvözlégy közöttünk. Az Index fórumai többé-kevésbé zárt, stabil társaságok egy-egy témáról való eszmecseréje. Különösen igaz ez a Törzsasztal topic-jaira. Mint pl. ez is itt.
Kevésbé tudományosan nem Chat! Hanem a az adott téma mentén(!) szerveződő ismeretségekkel, esetenként barátságokkal spékelt társaság. Tehát nem ismerkedésre való. Kinn a természetben persze már más a helyzet...:))
5 évvel ezelőtt én sem tudtam mi a TT, csak azt tudtam, hogy valami jelvényt gyüjtő, rendszerint komoly sportteljesítményt nyújtó túrázók. De időközben rájöttem, hogy nem csak erről szól ez a dolog.
Akkor elmentem egy TT-re, csak úgy... és azóta alig várom a szombatokat... csak hát a szabadidő korlátozott...
Tehát pl. most szombaton - ha gondolod - elmész a Lemaradás 25-re, ahogyan ajánlották többen. Aztán majd meglátod...
A többiektől bocsi... most volt időm gépelni... no meg kikivánkozott:))
off
Hja igen... a ritka nevedet kiolvasták gondolom az email címedből... beírták pl. a google keresőbe... és már meg is találtak. De azért csak nem keresnek meg az egyetemem... :))
on