Keresés

Részletes keresés

hevezoli64 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74881

Kedves szakértők!

 

Bodzát cefrézek, többségében gyalogbodza. A cefre meglehetősen furcsa, sűrű, ragacsos, hígítani kell. Van valakinek tapasztalata?

Nem tudom mit várjak, a korábban megírt bodzavirág párlat is "érdekes" lett.

Terveim szerint a magvakat nem fogom főzni, hogy a hashajtó hatás kisebb legyen.

Üdv.

deszegregator Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74880

Ez a legfontosabb!

Előzmény: sogi01 (74876)
deszegregator Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74879

A tavalyi nyári alma  (több fajta)  pálinkám  az egyik legsimább pálinkám, enyhe almaízzel illattal, nagy barátom lett...Eleinte tényleg van egy fanyar, kesernyés, picit karcos jellege. El vagyok hűlve én is hogy ilyenné vált, olvastam már az almáról olyat, hogy az igazán javul a tárolással. Nem egy harsány karakterű pálinka, de ittam már igazán markáns almapáleszt Szabolcsban...

Előzmény: firekiller (74869)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74878

lehet,meleg volt de nem volt rossz illatú 

Előzmény: kupeci (74874)
NGabor Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74877

Ki főze le a szeszt? Mert az csak lőré...és nem pálinka :)

 

Metilalkohol egy kupicával csak vakságot okoz, csak a második halálos! 

 

Előzmény: firekiller (74857)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74876

ÉN sem jelentettem a szomszédokkal jóba vagyok . akkor minek?

Előzmény: deszegregator (74875)
deszegregator Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74875

Nem szép dolog, hogy a törvényt így értelmezve (bejelentés köteles a főző) nem akarod bejelenteni a masinádat! Én azért nem jelentem be , mert én úgy értelmezem a törvényt, hogy nem kell bejelenteni! :P

Előzmény: gombászok (74825)
kupeci Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74874

Nem volt egy picit ecetes?

Előzmény: Törölt nick (74871)
deszegregator Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74873

A sárgahúsú fajtákból remek, elég karakteres pálinka készíthető, idővel változik, de a tavalyi is khmmm khmm iható még úgy finoman szólva! :D

Előzmény: Cernunnos, (74845)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74872

De azért a starkingrol ne feledkezzünk meg...még nem csináltam belőle pálinkát ...de ami késik az nem múlik:))

Előzmény: firekiller (74870)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74871

Főző Társak!

Valaki tapasztalt már olyat hogy kékes-zöld szinű az alszesz ? , Cseresznyét főzöm már a negyedik üstel ,és még mindig kékes-zöld szinű ,az üst saválló,a párcsövet kimosva kiszáritva tettem el tavaly ?  

firekiller Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74870

Legtöbben a finom pálinkára hajtunk, de néha becsúszik 1-2 jellegtelen párlat és azt érdemes ágyazni.

A Zasszonynép és a fiatalság nagyon szereti:)))

Előzmény: gasboth (74868)
firekiller Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74869

De egy golden fahéjas illata se kutya:)

Legtöbb almának van egy enyhén kesernyés íze amit sokan nem bírnak,

de hát kinek a pap kinek a papné( esetleg a lánya).

Előzmény: hal65 (74864)
gasboth Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74868

Ha a hivatalos törvény szerinti ágyast nézzük kicsit sokat tettél bele.

Egyébként is ahogy a vicc mondja:

Az orvos az elcseszett munkáját takarja földdel,

a köműves vakolattal

a pálinkafőző gyümölcsággyal.

Lehet hogy most pár ember megszól érte, de én a finom pálinka ízt szeretem, az aszaltgyümölcs finom de nem a pálinkába.

 

Előzmény: kezdö kotyvaszto (74837)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74867

Egy kicsit off bocsánat érte!

 

 

Szkajvolker Lajos hova küldted a fiad??????

Csak nem egyetemre??  :DDDDD

 

 

Cernunnos, Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74866

Idén megpróbálom mégegyszer, ugyis kevés van másból.:)

Előzmény: hal65 (74864)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74865

Csatlakozom, szerintem is nagyon finom.:-)

Előzmény: vf1 (74853)
hal65 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74864

Azt mondanám, hogy fajtája válogatja. pl egy jonatán, fantasztikus illattal bír.

Előzmény: Cernunnos, (74856)
hal65 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74863

Szerintem is.

Előzmény: vf1 (74853)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74862

Én a bolhapiacon vettem, 10 ezer ft-ért, ami nagyon jó vételnek bizonyult. Ugyan az a típus van nekem is, mint Hal65-nek, lejjebb az oldal alján a videó. De érdemes nézegetni a jófogás.hu oldalt, ott olyan 20-25 ezerért szoktak lenni. Amúgy, ha a bolhapiacon nem sikerült volna megcsípni ezt a remek példányt, akkor 22-ért vettem volna szomszéd megyéből a jófogás-ról egy hasonlót. Fontos, ha veszel, akkor ne csupán ágdaráló legyen, hanem komposzt aprító. Eltérő a kettő működése. Csakis olyan jó, ami komposztál is. Forgó tárcsa+kés van benne.

Előzmény: Bunny2010 (74861)
Bunny2010 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74861

Egyébként honnan lehet olcsón szerezni ilyen ágdarálót? Mert nézegettem a neten, és bizony, húzós ára van egy egy gépnek (20-30 e Ft ).

Előzmény: Törölt nick (74846)
barkócza Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74860

Majd figyeljétek meg, hogy fognak rácuppanni a hírre a házifőzés ellenzői. Pedig ilyet csak lopott ipari szesszel lehet csinálni.

Előzmény: firekiller (74857)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74859

Dehogynem én veled vagyok:)

Előzmény: firekiller (74857)
Tan-csi Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74858

Vagy addig hígítod pálinkával, amíg megfelel az íze. Ez lehet egy jó esszencia is.

Előzmény: kezdö kotyvaszto (74839)
firekiller Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74857

Tizenötre nőtt a cseh metilalkohol-mérgezés áldozatainak száma

Több tucat embert kezelnek kórházban, a kormány válságstábot hozott létre. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Nem kellene beperelni a cikk szerzőjét a "pálinka" név jogtalan használatáért???

 

Cernunnos, Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74856

Nincs rossz íze de gyenge aromát tapasztaltam és más is mondta már ezt. Gondolom nem véletlen, hogy az egyszeri parasztok nemigen cefrézik, pedig van belőle mennyiség.Tény, hogy amatőr vagyok. Lehet, hogy egy profi kitud hozni többet belőlle.

Előzmény: sogi01 (74855)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74855

Az alma íztelen?????????   

Szerintem nem! 

Bár tény ,hogy ne hasonlítsuk egy szilvához....

Sokat főzök almábol van íze és illata is...

Előzmény: Cernunnos, (74850)
snapszmester Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74854

Számomra teljesen egyértelmű: a törvényalkotó kivette a jövedéki ellenőrzés alól az otthonfőzőket. Ha nem csinálnak valami orbitális hülyeséget (árusítás, 100 L nagyobb üst, több száz lityi pálinka a kamrában, több m3 cefre) nem köthetnek bele.

Ha változik a szisztéma az legyen a törvényalkotó gondja.

Előzmény: csalitos (74842)
vf1 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74853

Az almapálinka egy finom, fajtájára jellemző pálinka!

Előzmény: Cernunnos, (74850)
Cernunnos, Creative Commons License 2012.09.12 0 0 74852

Kíváncsi leszek rá milyen.

Előzmény: hal65 (74849)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!