A tavalyi nyári alma (több fajta) pálinkám az egyik legsimább pálinkám, enyhe almaízzel illattal, nagy barátom lett...Eleinte tényleg van egy fanyar, kesernyés, picit karcos jellege. El vagyok hűlve én is hogy ilyenné vált, olvastam már az almáról olyat, hogy az igazán javul a tárolással. Nem egy harsány karakterű pálinka, de ittam már igazán markáns almapáleszt Szabolcsban...
Nem szép dolog, hogy a törvényt így értelmezve (bejelentés köteles a főző) nem akarod bejelenteni a masinádat! Én azért nem jelentem be , mert én úgy értelmezem a törvényt, hogy nem kell bejelenteni! :P
Valaki tapasztalt már olyat hogy kékes-zöld szinű az alszesz ? , Cseresznyét főzöm már a negyedik üstel ,és még mindig kékes-zöld szinű ,az üst saválló,a párcsövet kimosva kiszáritva tettem el tavaly ?
Én a bolhapiacon vettem, 10 ezer ft-ért, ami nagyon jó vételnek bizonyult. Ugyan az a típus van nekem is, mint Hal65-nek, lejjebb az oldal alján a videó. De érdemes nézegetni a jófogás.hu oldalt, ott olyan 20-25 ezerért szoktak lenni. Amúgy, ha a bolhapiacon nem sikerült volna megcsípni ezt a remek példányt, akkor 22-ért vettem volna szomszéd megyéből a jófogás-ról egy hasonlót. Fontos, ha veszel, akkor ne csupán ágdaráló legyen, hanem komposzt aprító. Eltérő a kettő működése. Csakis olyan jó, ami komposztál is. Forgó tárcsa+kés van benne.
Nincs rossz íze de gyenge aromát tapasztaltam és más is mondta már ezt. Gondolom nem véletlen, hogy az egyszeri parasztok nemigen cefrézik, pedig van belőle mennyiség.Tény, hogy amatőr vagyok. Lehet, hogy egy profi kitud hozni többet belőlle.
Számomra teljesen egyértelmű: a törvényalkotó kivette a jövedéki ellenőrzés alól az otthonfőzőket. Ha nem csinálnak valami orbitális hülyeséget (árusítás, 100 L nagyobb üst, több száz lityi pálinka a kamrában, több m3 cefre) nem köthetnek bele.
Ha változik a szisztéma az legyen a törvényalkotó gondja.