A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Ennyire nem egyszerű a történet, még az FJX-FKU-FLR-ek között is nem gyenge a különbség, hát még a 2000-ben gyártott, amúgy is kísérleti széria kocsija között:)
Nekem van, de nem nagy élmény. A szokottnál jobban össze van törve, még a kormányrúd is balra tolódott, úgy elment a váz. Ezen kívül a homlokfal úgy törött, hogy még a kijelző is használhatatlan, sőt még a tartókonzol is teljesen eldeformálódott. Alul ment minden, teljes homlokfal, mögötte minden elem kuka, vezetőtér ajtóig minden ripityára törve, a páramentesítő készülék darabjai szinte a felismerhetetlenség határát súrolja, komplett első ajtó kell hozzá, stb. Ritkán szokott kocsi ennyire törni, nem tudom, mi történhetett. Egyelőre parkolópályára lettünk téve, talán Lacus többet tud mondani arról, hogy mikorra várható a kocsival kapcsolatban érdemi döntés.
Szerintem egyértelmű volt az utalás. Ha egy 415-ös nagyon elporlad, valszeg repül. Már a 13-30 is kétséges volt, hogy megmenekül... Sajnos, vagy nem sajnos, de inkább a 260-asok lesznek megmentve. 415-ösből is hosszú listát lehetne írni, hogy kik vannak szar állapotban, meg hogy melyik füstöl durván. :( Egyébként 10 db felújításáról volt szó, ha jól emlékszem, abból 4 darab már kilőve.
Erről jut szembe május eljövetelével lesz bőségesen felszabaduló Localo is; a 8500-asok most szerintem teljesen normálisan vannak elosztva, olyan vonalakon járnak, ahol tűrhetően lehet őket használni. De a Localo, az Bp szégyene, és ott virít több nagyobb forgalmú vonalon. Az új Mercikkel szerintem a PR-en túl okosan kéne bánni, lehetőség nyílhatna a zsúfoltabb vonalakról száműzni a Localo-kat. Gondolok itt a 22, 91, 114/213, 150/250, 212-re. Inkább az ilyen 65/165, 140, 149, 170, 191, 224, stb. kaliberű vonalakra lennének valóak (na jó, oda sem, de ha már adott egy ilyen szar típus, olyan vonalakra kéne pakolni őket, ahol kevesebb bosszúságot okoznak). Szóval a Bogáncs utcába nyugodtan lehetne átvinni Localo-t is, de Csepelen is vannak nekik való vonalak, úgyhogy remélem nem Dél-budán kerülnek szétszórásra azok a csodák.
Igen, tartok tőle h realitása kevés van, de elég szar a váza neki is. Ettől függetlenül 2 lábbal állok a földön, de kíváncsi leszek. Folytatódnak majd a felújítások a Mercik beállása után, vagy utána már ne számítsunk ilyenekre, max balesetes kocsik esetén?
Iyen erővel a VT Alfabusz Lokálói meg az Aaaaaberrált volvoi is futhatnának magaspadlósként (főként az előbbi, a hátsós fertályra való 7 lépcsős feljutásával).
Az egy dolog, hogy forrásunk kevés van, de hogy egy 415-ösöre bő tízmilliót költsünk az hosszabbtávon, főleg a 150 operátori kocsi üzembeállítása után (ami magaspadlós 400-asban is hoz kiadáscsökkenést, úgy egyébként), na az kisesélyes.
Legalább eltűnt a "40E Móricz Zsigmond körtér" róla... előtte meg a "Budapesti Közlekedési Részvénytársaság" tisztelgett sokáig rajta. Március elején még jó volt, egy ideje a kezelőn csak kínai jelek láthatók...
A 99-esen vasárnapig csak 412-es van, KNORR miatt, a Van Hool-ok 182-184-esen szolgálnak a héten.