Gyermeke hangos?Játszik?Hivjon minket!GYERMEK SINTÉR SZOLGÁLAT GARANTÁLT BRUTALITÁS!
Snipper 20337
Beleszámoltalak téged is a létszámba.Üdv a fedélzeten.Fél hatkor a móriczon.
Vlaszij 20339
Na azért egy kicsit erös volt.Mindenki szemetel?Ne sértegess minket léci.
Fat 20345
Beszélünk idegen nyelveken....
Kukucs 20347
Még nem biztos a dolog de lehet hogy a jövöhét végén ismét százas bejárás.A Gerecse és a százas útvonala jó darabon együtt halad.Majd informállak mennyi volt a szemét.Persze szedegetem is majd.
Kedves Vlaszij!
Azért NEM MINDENKI SZEMETEL... Én pl. személyesen ismerek legalább 8-10 olyat aki sosem. :-) Tudom (remélem), hogy nem úgy értetted, de azért kicsit szíven ütött ez a mondat.
Egyébként tavaly voltam a G50 útvonal egy részén egy héttel a túra után, az akkor látottak (anno leírtam) erősen elgondolkodtattak azon, hogy akarok-e még menni, de végül arra jutottam, hogy inkább magamat fosztanám meg valamitől, mintsem a tájon segítenék, ha otthon maradok. A motorosok és terepjárósok korában néhány száz kisiskolás már nem képes 'komoly' rombolásra. Ha meg hivatalos szervek nem tesznek semmit az előbbiek ellen, akkor mit kérhetünk számon ez utóbbiaktól? Bennük viszont talán kialakul valami felelősségérzet, ha minden eldobott csokipapírt visszagyömöszölünk a zsebükbe, némi felvilágosítás kíséretében. Talán... Ezzel persze lehet vitatkozni, de idén is megyek, meg jövőre, meg azután, hacsak valami közbe nem jön.
Az iskolások türelmes leküzdése inkább a túra teljesítmény értékét növeli szerintem :-))
Lükepéknek javaslom, hogy téli túráira vigyen magával pár ilyen neveletlen, útban levő koca kisiskolást, őket hamarabb utolérik a farkasok, így mindenki jól jár :-))
Egy túratársam mondta tavaly némileg malíciózusan, miután megjegyeztem egy-két fura szerzet láttán, "Ezek meg mit keresnek itt?" - "Inkább itt legyen, mint otthon kocsikat törjön fel..." Igaza van, ma már ez is szempont :-(
üdv mindenkinek,
kukucs33
Köszi az üdvözlést, most nagyon felbátorodtam, majd igyekszem is tartani a formám, valakinek képviselnie kell a családot :-)
Kukucs meg újabban DOLGOZIK a munkahelyén (micsoda hülyeség :-)), inkább csak olvasgatni szokott.
Viszont én tegnap sok információt kaptam a Gerecsével kapcsolatban, köszönöm mindenkinek. Látom többen jösztök szombaton, bár szerintem engem simán le fog mindenki előzni. Kukucs próbál esténként a szobában oktatni a túrabot-használat-rejtelmeire, ugyanis a Margitán próbáltam, de nagyon nem ment a dolog, inkább csak akadályoztak. Igyekszik meggyőzni róla, hogy mennyivel könnyebb lenne nekem bottal menni, amit el is hiszek, de nekem nagyon idegen még ez a dolog. Szóval, ha láttok egy mókás alakot a Gerecsében valahol, aki két túrabottal bírkózik, akkor az én lennék :-)))
Ez biztató kezdet, most már csak a helyesírásra kellene negyedannyi energiát fordítani, mint eddig a :) jelekre, és egészen olvashatóak lennének a hozzászólások. :-))
Ja!
Tényleg tudna nekem valaki segíteni??
Járt valaki mostanság a Lajos forrás körül tudjátok a pilisben... Milyen a hely mert gyerekkoromban sokat járteam oda és msost mennék akkor még jó volt meg szép mostanában??? meg a Holdvilág árok járható ilyenkor????:)
"a tömeg kultúrálatlan, tele koca kisiskolásokkal, ami nem baj, csak hangosak neveletlenek, és útban vannak. valamint emiatt a tisztességes ttúrázók is roppant idegesek..
"
háát most ja a sok kis bunkó aki kirándulni mer és zavarni mer minket nagy nagy nagy túrázókat kle kéne lőni őket szemét terroristák.....
ezt ugye te se gondoltad komolyan amit írtál???
szal nemtom engem sose zavar ha valaki más is mer rajtam kivül ott lenni sőt lassabb lenni... szemetelni meg mindenki szemetel..:()
eh eh
jaj na lehet akkó most fikázni de igazam van!
mindegy.
ehhhh ideges vagyok ma:)
Engem nem lattok ilyen helyeken, de azert erdekel a tema. Jo tura otleteket lehet lopni innen is. Ezert kaptok egy -szerintem- titeket is erdeklo linket: http://tuleles.mindig.hu/ . Egy honap mulva lesz a kovetkezo tuleles, de elobb kell jelentkezni.
9 óra elött pár perccel még az ágyam szélén ülök, jól elcsesztem a talpam, legalábbis erre a napra biztosan. De odakint olyan szép az idő, előszobában felejtett hátizsákom szemrehányóan néz, aztán mégis utánaindulok. Úgy gondolom egy rajt/cél zárás körüli cammogással ma a söprűk lehet hogy szidni fognak, de hát ez van. Meglepetésemre a közönségétől kis idő után kiürülő villamoskocsiban Güsziológusra találok. Ez azért meglepi, mert ő aztán minden túrán hajnalban/rajtnyitáskor nevez. Megnyugtat, hogy ez egy igazi afterparty, senki nem sieti el az indulást. És valóban, 10 órakor a rajthoz érve még rengeteg újabb jelentkező látható. Megtekinthető itt is és a majd a célban is az eddigi túrák szép kitűzői és emléklapjai, ami segíthet annak felismerésében, hogy ki hányadik teljesítő. Az asztalon egy lista 13 ismerős névvel - kik ma ötszörös teljesítőként ingyen indulhatnak - a legtöbb már ki van húzva, vagyis már úton vannak.
Köves-bércen hamar túllendülünk és 5-ös átlaggal tartunk Egri-vár felé, a lábammal nincs gond, cammogás elnapolva. Egy hosszú sort ismét apatikusan előzve Nano(P-ista) köszön rám, elötte pár lépéssel Csanya figyelhető meg, nyakában KisCsanyával. A várhoz érve örömmel látom, hogy ebben a teljesítménycentrikus világban sem snassz a kicsi és rövid Kevély Alatti Bolyongás távra nevezni és itt piknikezni a komolyabb túrázóknak sem. Tavaly ősszel ezt offtúrás barátaimmal én is megtettem, de megírni nem tartottam érdemesnek. Most viszont kicsit hülyének érzem magam, hogy a jó társaságot itt hagyva, menni kell tovább, mint akinek küldetéstudata van. Mert mivel lehetne magyarázni, hogy a Kevélyt pár óra alatt 4 oldaláról kell ma ostromolni?
A vár mögött a kék jelzés nyiladékán bizony a Bolyongás résztvevőinek is fel kellene jönni, és onnan át a zöldre, nem tudom hogy egy említett feltételes pont ezt ellenőrzi-e. Mi jobbra fordulunk és Pborosjenő és a hegygerincen át pont a déli harangszóra a 2. ep-hez jutunk. Itt a lelkes pontőrlány elmagyarázza milyen elágazások következnek és elötte a Zöld-barlang is megnézhető, mert egy fiú fején kék sisakkal ott várkozik és a rendelkezésünkre áll. Aztán elmagyarázza mégegyszer, sőt ki is kérdezné - biztos nagyon értelmesen nézünk - hiába ma még sem leírás, sem térkép nem tartózkodott a kezemben, túratársam meg emlékeiből ismeri az útvonalat, legalábbis visszafelé.
A barlangnál azonban nem lassítunk, Güszi tekintetében különös fények jelennek meg, elcsendesedik, felvesz egy nem túl gyors, nem túl lassú kb. 3,5-ös tempót és megállíthatatlanul halad a sivatagi oázis, a csobánkai kocsma felé. Elötte még a Csúcs-hegyet megmásszuk a csoki és ha már ott vagyunk némi pecsét kedvéért. A falu főterén, az említett objektum elötti padokon 20 percet is eltöltünk, majd a szemétdombok körül bolyongva nehezen, de kitalálunk a helységből. Itt ismét vidám pontőrök fogadnak, kik a közeli rendezvény buszforgalma elöl húzódtak ma arréb. A legmeredekebb szakasz a Mackó-barlang elötti rész leküzdésével újabb ep-hez érünk, ahol egy srác a barlangi huzattól fagyoskodva vár ránk.
A Kevély-nyereg és egy sajnálatos idei erdőírtás után már a zöld jelzés hullámvasútján vagyunk, amikor motorosok érnek utol. Hiába előznek ki a keskeny úton, mindig újra és újra elakadnak a fák gyökereiben és az emelkedők puha erdei talaján. Nem értem miért itt nyüstölik a tájat, amikor nagyon sok olyan kopár domb van a környéken, ami alkalmasabb az erőpróbára. Visszafogom magam, hogy ne szóljak be és Jenői-toronynál lemaradok, indulatomat csokoládéba fojtom. Ekkor egy kb 2x6 főből álló csoport kerül elém, szednem kell a lábaimat a célig, hogy túratársamat utolérjem a házak melletti úton. A közöttünk levő távolság azonban alig csökken, hja bejött egy újabb motivációs tényező, azért lazulás ide vagy oda, 6 órán belül illene beérkeznünk. Sikerül, a cél hamarabb is jön a vártnál, egy focipálya méretű telken üdítővel várnak, jó a hangulat. A buszmegálló még innen 900 méterre van, egy idő után búcsút veszünk és elindulunk, hogy elcsíphessük a következő járatot.
Nem a VIP-es fogadtatásnak tudom be - mert hát ki vagyok én -, de Lajos ahogy az indítást celebrálja, 30 másodperc múlva az épület elött találom magam, kezemben az itinerrel. Még visszanézek az előtérbe, de Güsziológus sehol, pedig a vonattól idefelé még megvolt. Mai útitársam egyébként offtopic Ani, Mamut párja. Elindulunk és a város határában utolér Güszi , 5-ös átlaggal érünk fel az első ellenőrzőpontig, ahol mindenki kis zacskó ropit kap. Sem itt, sem máshol nem zavaró a sorbanállás, a minimálisan 30-as táv megfelelően szűr. 4-es tempóra váltunk vissza, tehát lemaradunk, de a beígért 250 db kidölt fát gyorsabban aligha lehetne átugrani. A Burok-völgyet mintha Ctrl-C/Ctrl-V módszerrel állították volna elő: balkanyar-rövid egyenes-jobbkanyar-hosszú egyenes minták, egyforma sziklafalak, csak az aljnövényzet ritkul folyamatosan, ahogy megyünk keletre.
Hát hol vagyunk már? Haladunk egyáltalán? Időnként hátrafelé nézek és csodálkozom, hogy Tibet-ék még nem értek utol. Pedig mindent elkövetek - 10 perc kajaszünet és láblógatás kb. a 220-ik kidőlt fa törzsén - mondván a falu után már kettéválik a táv és sok mindenkivel nem találkozhatom. Közben Esti Kornél és (b)H.G. húz el mellettünk Géza bácsit keresve, aztán mi is kimászunk a túlméretezett árokból. Bakonykúti nagyon rendezett - jók az eredeti formát idéző felújított tornácos házak - határában előz SK. Itt a ropis zacskót zsíros/vajas kenyérre cseréljük, hozzá kétféle üdítőből választhatunk. Kajálásunk közben Tibet érkezik Efemm-el. Innentől a 30-ason a szalagozás átmenetileg más színűre vált, figyelmeztetve hogy ez egy másik táv. Nekem közben egy túrázáshoz ideiglenesen befogott rossz edzőcipőtől vízholyagokkal lesz tele a talpam (eddigi túráimon még sohasem), így egyre jobban lassulok, innentől túratársnőm tartja bennem a lelket és navigál - én csak kullogok - neki köszönhető az egész útra vetített 4-es átlag megtartása. Földúton egy mező szélén, majd egy meredeken emelkedő erdei szakaszon jutunk fel közvetlenül a Baglyas antennájához. Itt csokit vételezünk magunkhoz és megérkezünk ahhoz a részhez, amiről igazából írni szerettem volna.
A múltkor az FVP utolsó szakasza miatt szidtam Lajost, most kapjon egy nagy dícséretet. Már az is öröm hogy két madmax-i forgatási helyszín: a bunkerek és a készenléti lakótelep sarka az útvonalból kimaradt, de most a csúnya gyárépületeket sem kell sokáig nézni. Egy jól(!) látható szalagozásnál jobbra fordulva egy keskeny erdei úton egy szép völgybe ereszkedünk le, aminek a szélén kopár dombok végig eltakarják a gyárnegyedet. Itt ilyen piknikezésre alkalmas hely is van? Döbbenet! Ha ezt az FVP-n is lehetne módosítani, talán még a táv is kikerekedne az eredeti hosszára. A szalagozás még arra is ügyel hogy kilométerekkel arrébb elkerüljön egy kisebb szemétkupacot, majd bemegy a faluba. Egyetlen oka van erre a variáláson kívűl: az 50-esek megérdemelnek egy frissitőpontot az Inota túlfelén lévő kocsmában.
Itt azonban túl nagy a füst, a terasz tele megfáradt túrázókkal és az eső is intenzíven csepegni kezd. Tovább indulunk a tóhoz, itt viszont nincs szalagozás, de lehet nincs is hova tenni. A leírásból derül ki, hogy nem fel a templom mellé, hanem a tó mellett balra el. Elötte 10 perc láblógatás a víztározó végi izé, egy ajtó nélküli betonhangár alól figyelve a szemerkélő esőt a tó felszínén. Tényleg mi ez a csúfság? Miért nem robbantották még fel a környékbeli zöld partizánok? Másik kérdés: késöbb miért figyel minden fa a gyümölcsösben és a fenyősoron is ennyire ferdén Várpalota felé? Pedig ezen az oldalon is lenne napfény. Vagy ilyen szélviharok szoktak itt lenni? Szóval megyünk, a fenyők végig takarják a várost és a legutolsó pillanatban egy garázssornál érjük csak el a civilizációt.
Kis utcácskákon kanyarogva, földszintes házak között innen már gyorsan bent vagyunk a célban, ahol csokipapírt lehet üdítőre/teára cserélni. A fiatalságon ezt be is vasalják a pontőrök mindenhol, nem volt látványos szemetelés. Egy tantermi átöltözés után (jó dolog hogy ez ki van nyitva), irány a kétsaroknyira a buszállomás felé levő olcsó cukrászda, ahol tucatnyiféle tortaszeletből lehet választani. Kell ennél jobb befejezés erre a napra?
"akkor kap a suli valami sporttámogatást.. meg egy ötöst tesiből.. :))"
Ha jól emlékszem, cinkotai gimimben nekünk is be volt ígérve a tesi ötös, ha megyünk Gerecsére. Sajna kiment 1 héttel előtte a bokám kosármeccsen, így néhány évvel elcsúszott a ttúrás bemutatkozásom...
De a leírtak alapján nem biztos, hogy felhőtlen élvezet lett volna...
A május 3.-i erdélyi Jókai TT-t tervezi valaki a jelenlévők közül? Ha esetleg igen, és az oda/visszaútra van még szabad helye, szívesen társulnék.
efemm.