Könnyű fölállítani a nemző profilját: férfi, nagy valószínűséggel keresztény, fehér európai vagy amerikai, aki egy thaiföldi masszázsszalonban rontotta meg a hölgyet, nagy eséllyel antifeminista oldalakon posztol rendszeresen.
El van titkolva? Az a helyzet, hogy semmi olyan törvényi rendelkezés nem született még, hogy a kormány köteles minden egyes bevándorlóról szórólapot tenni püffi postaládájába. :)
Nem teljesen mindegy, hogy milyen nemzet lánya az elkövető? Adott egy nő, aki tisztázatlan körülmények között világra hozott egy újszülöttet, az őt ellátó mentősöknek, orvosoknak egy vak hangot nem szólt a szülésről, konkrétan elrejtette a halott babát. Ezen kívül semmit nem tudunk, és ez önmagában bűncselekmény, pont. A körülmények majd eldöntik, hogy hová kategorizálják.
A gyermek nemzőjének ehhez az egészhez SEMMI KÖZE!
"El van titkolva hogy élnek itt thaiföldiek, mennyien és mit dolgoznak."
Budapesten bámelyik piacon megfordulva, jónéhány "kínai" boltost láthatsz. Az már más kérdés, hogy egy átlagos európai nem tudja melyik kínai, vietnámi vagy épp thaiföldi.
A japánokat könyebb felismerni, a fejenként 5db fényképezőgépről :)
A komplikációk száma abban segít, hogy reálisan megbecsülhessük, hány csecsemőgyilkosság történik valójában. Ugyanis ha az orvosi beavatkozás nélküli szülések 10%-ában lép fel komplikáció, akkor az eltitkolt és otthon megszült terhességeknél is hasonló az arány: a valós eseteknek csak 10%-a jut a hatóságok tudomására a fellépő komplikációk miatt.
Persze, hogy van valamiféle nemzője, a nemzetisége mellesleg mellékes.
Eddig csak annyit tudunk, hogy "A nyomozás során beszerzett további adatok alapján gyanú merült fel arra, hogy a nő terhessége alatt olyan szereket, készítményeket szedett, melyek hatására elvetélt, ezért a nőt magzatelhajtás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására."
"Igen. Vmi Gálicz Boglárka nevű csaj készített egy tanulmányt, amiben meg nem nevezett, nem indexelt, forrásnélküli"szakemberekre" hivatkozik... "
Azt én nem tudom eldönteni, hogy a fenti tanulmány mennyire pontos. Azt viszont állítani lehet, hogy megfelelő adatok birtokában a látens esetek száma jól becsülhető. Lehet ez a tanulmány ilyen vagy az is lehet, hogy ez nem, hanem van egy másik más számokkal ami tükrözi a valóságot.
"Egyetlen kézzelfogható adatunk van az EÜből, h az odáig eljutott, szaksegítség nélkül szülő nők 10%-ánál lépett fel komplikáció. De ez az adat sem a citált tanulmányból való, hanem én hoztam ide, már nem tom melyik haszemben. Asszem linkeltem..."
A tízszeres szorzó épp a 10%-ból jöhet ki. Ezek szerint hasonló EÜ adatokból származhat, mint amit te is találtál.