Kunsági dízel.
A Dél-Alföld vasútbarátainak internetes gyűjtőhelye. A rovatban az alábbi vasútvonalak szerepelnek(menetrendi mező száma szerint): 85, 102, 103, 121, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 135, 136, 142, 145, 146, 147, 148, 149, 151, 152, 153, 154, továbbá: megszüntetett, megváltoztatott vonalak, kisvasutak, valamint minden ami a felsorolt vasútvonalakhoz kapcsolódik.
Az lehet, csak az emberek nagy része nem az erdőbe megy, hanem a Tőserdei üdülőterületre, ergo mindeni feleslegesen sétál 800 métert a sínek között. Főleg ha szépségverseny van akkor aztán tömegével sétálgatnak arra. Szerintem a megállót feljebb kéne helyezni
A szabálytalan átkelőket jól be lehet határolni, a Gáspárosokról van szó. A sok idióta hülyegyerek ott sétál (!) a síneken keresztül, futásról szó sincs, közben még néha a tornazsákot is dobálgatják. Majd amikor az első halálos áldozat meglesz, akkor megjavul hirtelen a kerítés és a képviselőtestület megszavazza az aluljáró/gyalogos híd építését is.
Gondolom feltünt az is, hogy vasárnap óta már nemhogy közvetlen vonat nincs, hanem gyakorlatilag átszállással sem lehet végigutazni Csabától Füzesgyarmatig, nemcsak Gyula, hanem Gyoma felé sem. Mert a kétszeri átszállás, 70-100 perces várakozással, három és fél, négy órás menetidővel minden, csak nem alternatíva. Annak idején én is végigutaztam párszor a 128-ast Debrecenbe menet, (szolnoki átszállás helyett), ma már nem vállalnám. (A Volánnál viszont most már hivatalosan is van reggeli Füzesgyarmat - Gyula járat, ráadásul nem is Békés felé. Arra leszek kíváncsi, hogy a Gyula - Vésztő - Szeghalom meneteket mikor hirdetik meg, hogy az eseti utasokban is tudatosuljon, van alternatíva.)
Aha figyeli... Valószínű akkor is mindenki nagyon figyelt amikor egy ép kocsikon átmászó fickóval együtt indult el a tehervonat Pécelről, a srác mázlija az volt hogy szólt a rendőröknek telefonon és Isaszegen megállították a vonatot (ahol már a rendőrség várta). Hogy utána mi lett vele azt már nem tudom.
Ezt a marhaságot! :-D Egyrészt nyilvánvaló, hogy a tolatócsapat figyel indulás előtt (és nem indulnak el, amíg látják, hogy valaki a vonat között van) más részt mi a veszélyesebb? Átbújni az ütközők, csavarkapocs stb. alatt vagy a jeges (vagy akármilyen állapotú) ütközőkön, csavarkapcson (!) lépkedni?
A buszt tuti nem szüntetik meg. Egyrészt az a busz Békéscsabáról jön, másodsorban az iskolások azzal járnak. Sajnos mindkét városban eléggé a városok szélére sikeredtek a vasútállomások, így azt az iskolások nem használják. Ráadásul a buszok a városokban több helyen is megállnak, nem kell kilómétereket gyalogolni. Sajnos a vonatnak Szeghalom-Füzesgyarmat viszonylatban esélye sincs a busszal szemben, a két város között nem is igazán használják. Esetleg aki olyna szerencsés, hogy mindkét városban az állomástól nem messze van dolga, akkor az azt választja. Nagyobb távolságra, de már a szomszédos Biharnagybajomba viszont csak a vonat marad, mert Szeghalom-Füzesgyarmat-Biharnagybajom között nincs közvetlen buszjárat, még közvetett sem nagyon, mert csak hatalmas kerülővel van. (Szeghalom-Berettyóújfalu, Berettyóújfalu-Biharnagybajom) Ép eszű ember nincs, aki ezt busszal tenné meg. A 23 km-ből busszal van bő 60.
Pénteken meg van 3 busz is tömve diákokkal, akik Gyula, Békéscsaba, Békés felől jönnek haza. Nyomor van. Annak idején mikor suliba jártam, pénteki napokon áén vonattal jöttem haza mindig. Nem kellett nyomorognom, kényelemsen kigyakogoltam a vasútállomásra a Gyulai út végéről és még így is volt idő bőven a vonat indulásig. De jó volt, mert akkor még az az egy 16:20, majd később 16:40-kor induló járat Békéscsabától Püspökladányig ment. Nem kellett átszállnom sehol. Azért kemény járat volt ám, azt a majd 3 órát végig ülni nem kis kihívás volt. Akkor még keményebb ülései voltak a Bz-nek. Püspökladányig majdnem 4 óra volt az út. 125 km-t 4 óra alatt. Ja, és akkor még 6-os fogatban jártak a Bz-k. Gyulán már állóhely is alig volt. Eszméletlen hogy meg volt tömve a Bz.
Azt elmondanád nekem hogy miért szüntessék meg a buszjáratot? Így is van elég munkanélküli minek még azoknak az embereknek is a munkáját elvenni akik tudnak mai napokba is dolgozni. Nemkell itt megszüntetni semmit, csak annyit kéne csinálni, hogy ne egyszerre menjen a busz a vonattal. Menjen pl délbe vonat, aztán meg 13:00-13:30 körül a busz, utána megint bő óra múlva vonat és így tovább. Meg ugye csökkenteni kéne a vasúton a jegyárakat, mert a vasút nemtud olyan szolgáltatást nyújtani hogy egy településen megáll 3-4 helyen, van amikor a város szélén áll meg a vonat és onnan nemfog a nyugdíjas felgyalogolni a központba hogy elmenjen a piacra, de ha olcsóbbak lennének vasúton a jegyek akkor lehet meggondolná.
Nem tudtam megállapitani melyik lehetett,mivel laminátkát csak a dombon láttam idáig pihenni!Erre most meg lögdösi a cuccot szét!De nem adombról sajnos!Hol van már mikor,úgy zajlott az elegyrendezés,hogy tolatásvezető bemonta,rajka 2rakott 4tengelyes,szolnok 1üres,fradi 4rakott,tartalék állva marad,1000 10re bejár!!!Úgy érzem ez soha többé nem jön vissza!
Az előfogatolás meg a gépmenet spórolás kérdés ott nagyon nem ismert, mert tegnap is sikerült jól eltökölniük az állomáson a tolatásokkal, és a kardoskúti kirohanós /meg annak a fotózásának a terve/ bánta az egészet.
Elnézést, hogy elveszem emká48 elől a választ, a kép mai.
A kéttengelyes kocsikban a Kunszentmártonra feladott szén van, itt aludt egy napot a 4 kocsi a szergejjel együtt. Ne kérdezd meg, hogy miért nem tudták már tegnap este lekapcsolni azt a 4 vagont a rendeltetési állomásán, és utaztatták feleslegesen Kunszentmárton és Szentes között. Egy gyanúm van: szerintem lejárhatott a mozdonyvezető szolgálati ideje, és nem fért volna már bele, hogy Kunszenten lekapcsolják és az ötödik vágányra beállítsák a kocsikat. Ezért lehozták a Szentesre utalt üres Eas kocsikkal együtt, majd másnap 13:10 körüli indulással visszavitték Kunszentre /a 19. répavonattal együtt/, ahol már elvégezték a tolatást.
Érdekes?Akkor látnád mi zajlik Orosháza kőrnyékén!Érkező személy:0 utas!Naponta többször is!!!Csőrgős személy:4 By-Bhv kocsival:3utas!Gépmenetekröl ne is beszéljünk!Itt miért nem ismerik az előfogatolást spórolás céljából?
:) Nem. Mondjuk jó helyen van az ott, ahol van, mert festői, negyedórás sétával elérhető a Holt-Tisza,csak elsőre kicsit félrevezető lehet a környéket nem ismerőknek, mert a Tősfürdő Árpádszálláshoz van közel.
Az új menetrendben van egy számomra nem logikus változás. Az hagyján, hogy a 37720 és 37759/37739 keresztet Biharnagybajomból áttolták Füzesgyarmatra, hisz a többi kereszt is itt van, (egy kivétel volt az előző menetrendi időszakban) de annak mi értelme, hogy a 37759/37739 megérkezik 6:04-kor, Szeghalomról a 6:07-kor a 37720 ami elhúz 6:08-kor, de a 37759/37739 még 12 percet dekkol tovább, mielőtt elindul a Szeghalom/Dévaványa végállomásra? Dévaványán van 5 perc a megfordulásra, Szeghalmon is áll 5 percet. Miért nem lehet akár 6:10-kor tovább küldeni, aztán ráér Szeghalmon várni. Amikor csak odáig közlekedik, úgyis mindegy. Ha Ványáig, akkor megintcsak mindegy, mert a keresztezés miatt 6:40-nél hamarabb nem lehetne tovább engedni Szeghalomról.
A 37746/37743 létjogosultságát továbbra sem értem. Nyári szezonban még talán lehetne is értelme, mint fürdő járat. De más időszakban... Nem hinném, hogy olyan sokan utaznak a Gyoma-Füzesgyarmat-Gyoma szakaszon ebben az időpontban, főleg úgy, hogy durván 10 perc eltéréssel busz is van Szeghalom-Füzesgyarmat-Szeghalom viszonylatban. Esetleg a Kuka Robotocs dolgozói mennek haza ezzel a járattal? Akkor mivel jönnek át? A reggel 6 órai munkakezdéshez a 4:26-os érkezés korán van, a 6:07-es meg már későn. Szóval ez a lehetőség is kilőve. Hm, érdekes.
Szerintem ne foglalkozz velük. Ha ezt a nevet megváltoztatod, majd keresnek maguknak más okot, hogy beszóljanak, mert akinek ilyen a természete, az úgyse fog megváltozni...