Keresés

Részletes keresés

jatti1 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74969

Kupeci! Tudom, régen kérdeztem és válaszoltál, de azért leírom, hogy mégis igazad volt az opálosodás ügyében. Tényleg olaj lehetett, mert hígítás után 1/2 nap a mélyhűtöben, majd 3 vattakorongon való áteresztés után csodálatosan tiszta lett. Azért érthetetlen számomra, mert első főzéskor leszedtemm annyi olajat amennyit csak tudtam, ahogy szoktam is az utóbbi években. Régen nem volt olaj leválasztóm, de akkor se volt opálosodás. Ráadásul ez már finomításkor se volt tisztán átlátszó, a hígítás pedig nem befolyásolta az opálosodást.

Mégegyszer köszönöm a segítséget!

Még egy kérdés! Az 1 liter/óra folyást 25 literes szimplafalú fazékszerű főzőnél nagyon kevésnek tartod?

jatti

Előzmény: kupeci (74249)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74968

Saválló fém vagy vörösréz.

Előzmény: krissz1004 (74967)
krissz1004 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74967

kösszönöm . demiböl készitsem el a pálinkafözöt?

sogi01 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74966

A rézgálic az egy permetszer szerintem ....itt rézeleje van!

 

Előzmény: krissz1004 (74961)
csiba00 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74965

X liter vefréhez 0 cukor és 0 víz kell. Az élesztőre meg rá szokták írni, hogy mennyi kell. Amit én használok abból 20g/ 100l.

 

 

 

Előzmény: krissz1004 (74961)
krissz1004 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74964

de receptet meg hogy miböl készitsem a pálinkafőzőt nem irja

csalitos Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74963

   Ez az amiért próbállak átterelni arra az oldalra, amit belinkeltem, hogy ne keljen mégegyszer beírogatni. Értsed már meg, hogy ott minden le van írva, és ha elolvastad tudsz is kérdezni. Érted? OLVASD MÁR EL!

Előzmény: krissz1004 (74961)
csiba00 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74962

Majd akkor beszámolok :) Bár nem tervezem azért a 10 éves tárolást, de pár évig szeretnék egy-két üveget eltenni.

Nekem tömör parafadugóm van, az biztos máshogy viselkedik - szerintem.

 

 

 

Előzmény: firekiller (74960)
krissz1004 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74961

igen láttam már csak azt kérdezném hogy miböl rakjam össze a kukta nem soká meglesz /réz vagy höállo gumi csöböl? mert azt halotam a rézcsöböl rézgálic jön ki!? mekkora legyen a hütöm? meg egy pálinka recept kéne hogy pl 100liter cefréhez menyi borélesztö cukor és vizz kell?

firekiller Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74960

Én szeretem a műanyagot, de a pálinkát jobban:)

Tároltam már állítva is és fektetve is pálinkát ragasztott parafa dugóval.

A fektetettnél pár év múlva elkezdtek kis parafadarabkák megjelenni a pálinkába, a pálesz meg dugóízű lett. Az állítottnál meg összeszáradt a dugó ( kb 10 év alatt) úgy hogy lötyögött az üveg nyakában és az alkohol fele is kipárolgott.

Ezeket ragasztott parafa dugó produkálta, nem tudom az egy anyagból lévő , hogy viselkedik.

Előzmény: csiba00 (74955)
csalitos Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74959

   Tudom, meg még kettő topikban. És lehetetlent kérsz. Láttál már működő pálinkafőzőt? A linket amit beírtam elolvastad? Nem? Akkor mit segitsünk még? Bátran kérdezz!

Előzmény: krissz1004 (74958)
krissz1004 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74958

Már jártam ma itt és pár hasznos dolgot ki is irtam de receptet ugy nem találtam ezért kértem. meg az hogy kuktábol hogy csináljak főzőt??

csalitos Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74957

   Igen tudnánk. De.... olvasd el.

 

   TISZTELT LÁTOGATÓ, MIELŐTT BÁRMIT KÉRDEZNÉL, LÁTOGASS EL
ERRE AZ OLDALRA

 

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: krissz1004 (74956)
krissz1004 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74956

sziasztok  tudnátok adni egy pálinka receptet? még kezdö vagyok jövö honapban akarom  öszerakni a pálinka fözömet kuktábol tudnátok adni pár jo tanácsot? elöre is köszönöm

 

csiba00 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74955

A műanyagot nem szeretem, kerülöm, ahol csak tudom.

 

A száradás ellen meg pont a fektetve tárolás lenne jó, nem?

 

 

 

 

Előzmény: firekiller (74953)
csiba00 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74954

Pezsgő? Miért pont az?

 

A neten utánaolvastam egy kicsit, és bornál azt tanácsolják, hogy fektetve tároljuk, ha hosszabb időről van szó, mert kiszáradhat a dugó. A pálinka miben más? Vagy miben különbözik más ital palackozott, parafadugós tárolása, mint a boré?

 

 

 

 

Előzmény: comad2 (74949)
firekiller Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74953

Szia.

Állítva és műanyag dugóval. A parafa kb 10 év alatt összezsugorodik benne úgy, hogy lötyög:(

Előzmény: csiba00 (74948)
rámenős Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74952

Köszi.

Nem figyeltem eléggé az elnevezésekre.

Előzmény: vf1 (74898)
rámenős Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74951

Bocsánat.

Hivatalos neve alszesz.

Még tanulom.

Előzmény: kupeci (74897)
rámenős Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74950

Köszi.

Ezt olvastam, de mivel nem vagyok vegyész nem tudom eldönteni, hogy ecetsavas, vajsavas, észteres, stb,  mi a fene.

Egy egyszerű tanácsot kértem, hátha valaki már járt így  és sikerűlt a javítás.

Tudom maximalista vagyok, mert nem akarom összeönteni és lefőzni még egyszer a többivel.

Előzmény: sogi01 (74893)
comad2 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74949

A pálinka nem pezsgő. Simán állítva. A dugó jó.

Előzmény: csiba00 (74948)
csiba00 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74948

Sziasztok!

 

Lepalackozva, hogyan érdemes a pálinkát hosszabb távon tárolni?

 

Állítva, fektetve, szimplán dugóval lezárva. Vagy még kapszulát rá?

 

 

 

 

csalitos Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74947

   Bizony- bizony, tanul...  Érdemes? Leszármozottam okfejtése:

   "Az ember iskolába jár (kényszerítik), hogy tanuljon. Tunul, hogy sokat tudjon. Minnél többet tud, annál okosabb. De közben felejt is. És ha már sokat tud, a sokból sokat felejt. Minél nagyobb a tudás annál több a felejtés. Minél több a felejtés annál hülyébb lesz az ember. Rövidre zárva a gondolatmenetet, minnél többet tanul az ember, annál hülyébb lesz."

   Ezek szerint érdemes?

Előzmény: gorbekukac (74943)
csalitos Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74946

Koncentrátum?! Az már ugyancsak hígan van...

Előzmény: vf1 (74942)
barkócza Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74945

Ha finom, akkor legjobb sötétben inni. :)

 

Szóval, az opálosodás csak esztétikai hiba, ha nem zavar, hagyd úgy.

 

Egyébként tedd mélyhűtőbe, majd valamin (kávéfilteren, vattakorongon, ha van rá lehetőség, borászati lapszűrőn) szűrd le, esetleg többször megismételve.

 

A másik megoldásként a sovány tejes derítést+szűrést szokták javasolni, keress vissza.

Előzmény: kovasc (74944)
kovasc Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74944

Halli

 

Valaki tudna segíteni higitás után tejes színű lett a pálinka.

Mit lehet vele csinálni?

gorbekukac Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74943

Remélem, de ahogy nézem ez a pálinkafőzés is olyan, amit egy életen keresztül lehet tanúlni. Mindig hall vagy lát valami újat az emberfia.

Előzmény: csalitos (74941)
vf1 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74942

Főleg a görbéből a kiegyenesedésre kell koncentrálni.....:))

Előzmény: csalitos (74941)
csalitos Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74941

   Rá se ránts! Majd, ha megnősz, nagyobb leszel, több eszed is lesz.  :-)))

Előzmény: gorbekukac (74940)
gorbekukac Creative Commons License 2012.09.13 0 0 74940

Így aztán még érthetőbb a dolog.

 

Hiába a rutin meg az évek!

Előzmény: csalitos (74938)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!