Keresés

Részletes keresés

jablonka4 Creative Commons License 2014.10.12 0 0 315008

Én is hasonló jó érzésekkel hajtottam tegnap álomra a fejem.

Örültem a mi döntetlenünknek és örültem a lengyelek győzelmének is.

Mondjuk - hasonló testfelépítésük ellenére -  Szalait szívesen elcserélném Lewandowskiért:-)

Előzmény: Born2beGunner (314768)
jameslgt91 Creative Commons License 2014.10.12 0 0 315007

Amúgy az engem is felhúzott, hogy az első félidőben arról szólt a játékunk, hogy Király felívelte a labdát, az meg jött vissza és támadtak a románok. Sokkal értelmesebb dolog, ha kiadja szélre a védőnek és építkezünk. 

Előzmény: Törölt nick (315006)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.12 0 0 315006

ezt a szintet a pátkai szakály páros is hozta volna, és ők még inditani is tudnak, meg tudják tartani a labdát. az első félidőben 99:1 volt a labdabirtoklás 

Előzmény: tol (315002)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.12 0 0 315005

Kiszól Vargának, hogy lépje át, övé, aztán a vonalon ragad. jól mondta fatboy a fullhami tarcsi padján fog megrohadni

Előzmény: rich.mond (314999)
tomlaker Creative Commons License 2014.10.12 0 0 315004

Szerintem a legjobb amit Pali tehet hogy visszamegy  berlinbe. Esetleges 7 ponttal a hata mögött ha edzőkérdés lesz a hertanal ő ott lesz. Az meg valjuk be őszinten nagyobb dolog bundesliga managernek lenni mint a magyar valogatottat iranyitani. Aki meg a bayern szerződest a szemére veti annak nem sok köze van ehhez a jatékhoz. Szinte biztos kispad utana zero opcio. A hertanal is folyamatosan ujra es ujra bizonyitania kellet minden uj edzőnek. Csak ugye a herta kicsit mas kaliber. Pali okos realista fiu es ezt belatta. Ezert tart ma ott ahol. Szemben ezzel vinceotto barka. Sokan elfelejtik hogy magyarkent nagyon nehez mert 0 vagy inkabb negativ a külhoni megitelesünk

jameslgt91 Creative Commons License 2014.10.12 0 0 315003

Na tudom, hogy még van 2 nap a meccsig, de holnap meg kedden munka meg minden, szóval elmondom a várakozásaimat a Feröer elleni meccs előtt. Páran igen elfáradtak a románok ellen, ezért változásokat várok a kezdőben. A szerkezet is szerintem 4-4-2 lesz. Elképzelhetőnek tartom, hogy Elek, Gera nem lesznek most kezdők, pihennek. A szélső védekezéssel amúgy is probléma volt, szóval nem lepődnék meg, ha Varga oldalán változás történne. Így úgy módosul a felállás szerintem, hogy Fiola bekerül jobb hátvédbe, Varga megy fel Elek helyére, Gera helyett pedig Kovács,Kalmár vagy Tőzsér játszik. Elől Nikolicsot szerintem mindenképpen kezdeti, mellette 50-50% , hogy Priskin vagy Szalai.

Erre számítok Dárdaitól: Király-Fiola,Korcsmár,Juhász,Kádár-Lovrencsics,Tőzsér,Varga,Dzsudzsák-Nikolics,Szalai

Csereként biztosan felküldi Gerát egy félórára, Gyurcsót ha lendület kell a szélre, illetve Kalmár, vagy Kovács száll be még jó eséllyel. 

Győzelmet várok, és azt, hogy az első félórában eldöntjük a meccset határozott, lapos passzos, szélsőinket kihasználó támadó focival. Ellenkező esetben nagyon nehéz meccs lesz, ha nem vezetünk félidőben. 

Feröer-Magyar 0:3   gól: Nikolics (15.), Tőzsér (29.), Dzsudzsák (65.) 

tol Creative Commons License 2014.10.12 0 0 315002

Dárdai emelte kis Gerát és Eleket mivel nem amagyar válogatott támadott volt dolguk rendesen és nem csinálták rosszul ütköztek becsúsztak szabálytalankodtak ha kellet és  néha még labdát is szereztek.

Ha az ember nézett  már magyar válohatott mecset még meg is lepödik kicsit , hogy csak egyszer sikerült matolni a védelmünk.

Előzmény: __Feyd (314992)
Kahn, Oliver Creative Commons License 2014.10.12 0 0 315001

Nem volt ő a Bayernbe való. 

Előzmény: 3aSschool (314996)
Darwin Creative Commons License 2014.10.12 0 0 315000

Abból a helyzetből gólt is rúghatott volna mindjárt akkor már, a kollégája szembe kint állt a kapuból.

Előzmény: Törölt nick (314998)
rich.mond Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314999

Két kapura lövésből egyet be is szedett. Bohóc.

Előzmény: Törölt nick (314998)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314998

visszaolvastam. a gól király hibája volt ki kellett volna jönnie beadásra és felrugni a labdát Szalainak. nem akarom ezt a mackógatyást mégegyszer a kapuban látni.

Born2beGunner Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314997

Hazai nevelésűként is nehéz, vitatható, mondhatni gyakran hülyeség a Bayern-be vagy a Barcelona-ba igazolni, sok játékos bukott bele ebbe a két klubba. A bátorságot ne keverjük össze az ostoba vakmerőséggel. Ráadásul Dárdai játékosként Hertha szint volt, benne van erősen, hogy ezt felmérte és inkább maradt mint egy Cottbusig zuhant volna vissza.

Én ezért soha nem tennék felelőssé senkit és nem nevezném gyávának vagy meghátrálónak mert alkalomadtán tisztában van a saját korlátaival..a fentebb említett két klubnál meglehetősen magasak az elvárások és az sem tud sokszor megmaradni aki meg is tudja ütni a mércét. Játékosként tisztességes karriert futott be de soha nem volt Bayern szint.

Előzmény: 3aSschool (314996)
3aSschool Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314996

"Dárdai egészen biztosan a közvetlenül előtte levő és vállalt feladatban gondolkodott és gondolkodik, ellenben ha valaki azt mondja, hogy ennek sikeres megoldása után, ha egy új helyzet állna elő, akkor meghátrálna, az nem ismeri a sportolói mentalitást."

Hmmm. Hívta őt valaha a Bayern. Nem ment. Milyen mentalitásra gondolsz?

Előzmény: confab (314973)
jameslgt91 Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314994

Hát ha úgy meg tudná oldani, hogy mindkettőt egyszerre. Akkor talán maradna. 

Előzmény: Törölt nick (314993)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314993

nem kellene otthagynia Berlint.

Előzmény: jameslgt91 (314991)
__Feyd Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314992

Igen, Elek meg a mozizó Gerát mozizza, ahelyett, hogy figyelne a körülötte lévőkre, így Rusescura. Kár itt Gerát kiemelni, szinte a teljes védekezésünk a tiszteletteljes csodálkozásban merült ki a gólnál.

Előzmény: jameslgt91 (314989)
jameslgt91 Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314991

Dárdai további kapitánykodása nem az eredményein fog múlni...ő nem fogja elvállalni és nem azért mert nem akar belebukni, hanem mert van egy családja. A gyerekek Németországban járnak iskolába, a Herthanál nevelkednek, és amúgy is neki még rengeteg tanulni valója van ott, ha egy európai szintű edző akar lenni, már pedig feltételezem az akar lenni. Nem fogja otthagyni a családját meg a Herthat. Független az eredménytől. Én így gondolom. Előtte áll még egy 30 éves edzői pályafutás, amibe még bele fog férni később, hogy kapitány legyen akár 10 évig. 

jameslgt91 Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314989

Nem érted miről beszélek. Direkt leírtam, hogy Gera Rat-ot nézi mintha moziban lenne, hogy mit csinál ott a szélen, ahelyett hogy figyelne a körülötte lévőkre, így Rusescura. 

Előzmény: __Feyd (314954)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314988

Lehet ezt meghátrálásnak nevezni , de bölcs döntésnek is .

Előzmény: szakértő elemző (314979)
strokejames Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314986

http://www.hatharom.com/2014/10/12/az-intelligencia-diadala

"Dárdai bemutatkozása remekül sikerült, a csapat olyan tartást, olyan taktikai felkészültséget villantott, amilyet az elmúlt 2-3 évben egyszer sem, ráadásul rögtön azon helyszínen, ahol korábban kétéves váltásban égtek meg a prolicenszes szaktekintélyek. A játékosok szemmel láthatóan bíznak a kapitányban, ami nem is véletlen, Dárdai nagyjából a magyar futball egyetlen kikezdhetetlen szereplője, akinek ráadásul a modern futball működéséről is kézzel fogható tapasztalatai vannak.

Nyilván nem kell átesni a ló túloldalára, Dárdai még nem kiforrott edző, valószínűleg bőven van mit tanulnia - kíváncsian várjuk, visszatér-e Németországba a Hertha kölyökcsapata mellé, ahogy azt korábbi edzője, Lucien Favre tanácsolta neki -, és az is nyilvánvaló, hogy nem minden döntése megkérdőjelezhetetlen. Cserébe viszont olyan tulajdonsággal rendelkezik, amilyennel rajta kívül kevés magyar edző: intelligens."

laszlo99 Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314985

Köszönöm. És amit az m1-en nyilatkozott, azt vissza lehet valahol nézni?

Előzmény: Törölt nick (314981)
confab Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314983

Hogy a maradt a Herthában és nem ment el a kérdéses időszakban sokak számára játékossüllyesztőnek bizonyuló Bayernbe, ez igen valószínűen nagyon jó döntés volt részéről. (Hogy kérdéses időszak, ez alatt azt értem, hogy nagyjából ekkor, amikor őt is hívta Hitzfeld, a Bayernban simán leégették Andy Herzgot, aki előzőleg abszolút kulcsember volt az akkor nagyon jó Werder Bremenben.)

Előzmény: szakértő elemző (314979)
szakértő elemző Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314982

Korcsmár mögé jópárszor beindítottak (csak Sanmartean vagy ötször ugyanúgy), én egyáltalán nem éreztem masszívnak. Bal hátra Kádárt és Korhutot favorizáltam volna tegnapra meccs előtt is, meccs után is. Vanczáknak szerintem már a búcsúmeccset kell szervezni lassan, és ezt a legnagyobb tisztelettel mondom.

Előzmény: Ljungberg (314980)
Ljungberg Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314980

Gera és Elek nagyon nagyot játszottak, szerintem kulcsfigurái voltak a pontszerzésnek. És hát a Juhász-Korcsmár duót sem nagyon forgatták meg, mondjuk valószínűleg ez a jelenlegi legstabilabb belsővédő-párosunk. Vanczák kéne, ha rendbe jön, és akkor a pontrúgásaink még veszélyesebbek lehetnek (így sincs velük nagy baj).

Előzmény: __Feyd (314954)
szakértő elemző Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314979

Többször is meghátrált már Dárdai a kihívás elől. A Fradi helyett a BVSC-t választotta, a Bayern München helyett pedig a Berlinben maradást.

Bízom benne, hogy ha legközelebb (3 meccs múlva) helyzet lesz, végre keménytökűen fog dönteni.

Előzmény: confab (314973)
Parn Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314978

Szerintem Dárdai az utánpótlás élén vagy vmilyen kevés felelősséggel járó bizottság tagja szeretne lenni.Egy ilyen szívesség nem marad hálátlanul,jelenleg megnyíltak az állami pénzcsapok így viszonylag kevés munkával itthon is szép összegeket lehet kasszálni.A külföld az mindig bizonytalan ,nehezen lehet beverekedni magunkat a kispadra.

Előzmény: Törölt nick (314975)
confab Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314977

Egyetértek, mégis kiegészíteném azzal, hogy azt is nagyon jól tudja Dárdai, milyen iszonyatosan nehéz német vagy hasonló közegben edzőként betörni, egy hazai szerepvállalással viszont nem lenne túl sok veszítenivalója, egy esetleges kudarc után is kint simán visszaállhatna arra a szintre, ahol szakemberként most tart.

Előzmény: Törölt nick (314975)
laszlo99 Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314976

Dárdai meccs utáni nyilatkozatát meg lehet nézni valahol?

_kitsilatzi Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314974

Beenhakker annyiból lenne jó, hogy ő már belekóstolhatott a hazai viszonyokba. Két hónapig volt az Újpest sportigazgatója, azalatt biztos megtanulta, hogy mi a magyarok istene :DDD

Előzmény: confab (314970)
confab Creative Commons License 2014.10.12 0 0 314973

Dárdai egészen biztosan a közvetlenül előtte levő és vállalt feladatban gondolkodott és gondolkodik, ellenben ha valaki azt mondja, hogy ennek sikeres megoldása után, ha egy új helyzet állna elő, akkor meghátrálna, az nem ismeri a sportolói mentalitást.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!